PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Esnaf ruhsatsız, harçsız Pazar günü dükkân açabilecek

Sivaslilar.Net
21.05.2010, 07:29
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Esnafların başlattığı hukuki mücadele meyvesini verdi, Pazar günü işyerini açmak isteyen esnaflar hafta tatil ruhsatı almadan işyerlerini açabilecekler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Hafta Tatil Ruhsatı hakkındaki davanın lehlerine sonuçlandığını belirterek, bazı işyerlerinin hafta tatil ruhsatı almadan işyerlerini açabileceklerini söyledi.
Köksal, “Esnaf ve sanatkârımızın hafta tatillerinde de işyerlerini açabilmeleri amacıyla yapmış olduğumuz mücadele sonucunda bazı mesleklerde faaliyet gösteren esnaflar hafta tatil ruhsatı almadan işyerlerini açabilecektir.
Hafta tatil hakkındaki kanunun 4.üncü ve 5.inci maddesinde sayılan ve hafta tatillerinde istisna tutulan işyerlerinin hafta tatillerinde çalışabilmeleri ve ilgili belediyelere başvurarak ruhsat alma zorunluluklarının bulunmamasına ilişkin teşkilatımız tarafından İçişleri Bakanlığına yapmış olduğumuz başvurumuzun reddedilmesi üzerine hakkımızı kanuni yollardan arayama başladık. Bu bağlamda Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve birliğimizin girişimleri neticesinde "Hafta Tatili Ruhsatı" iptali istemiyle Ankara 1.İdare Mahkemesine açtığı dava kazanılmıştır. Buna göre bazı esnaflarımızın Pazar günü çalışabilmeleri için "Hafta Tatili Çalışma Ruhsatı" almalarına ve harç ödemelerine gerek kalmamıştır” dedi.
Mahkeme sonucunda; kahvehaneler, oteller, hamamlar, lokantalar, fotoğrafhaneler, fırınlar, yalnız sebze, meyve ve tütün satanlar, matbaalar, gazete bayileri, umumi bahçeler, tiyatrolar, spor konferans ve konser salonları, sinemalar, halkı eğlendirmeye mahsus oyun mahalleri, kulüpler, piyango bilet satış gişeleri, gümrük ve nakliye şirket cemiyetleri, yapıcılık ve tuğlacılık işleri ile uğraşanlar, pancar gibi zirai ve sanai mahsulâtın işlenmesi gibi açık havada ve senenin bir kısmında yürütülen ve faaliyet mevsimine tabii olan işler ve bu işlerin yürütüldüğü müesseseler, turistik, hediyelik ve hatıra eşya satan ticarethane ve müesseseler ile zirai tamircilerin Pazar günü hafta tatil ruhsatı almadan işyerini açabilecekleri de Köksal tarafından dile getirildi.
Köksal, ayrıca bu kanuna istinaden faaliyet gösteren kasaplarında pazar günü saat 13.00’a kadar belediyeden ruhsat alarak harç ödemeden işyerlerini açık bulundurabileceklerini sözlerine ekledi.

Sivas Hürdoğan

ela58
21.05.2010, 09:11
esnaflar için sevindirici bir haber paylaşım için tşkler

Arif Coşkun
21.05.2010, 11:26
Herşey vergi harç olmuş, 80 çeşit vergi adı altında çeşitli vergi var, el insaf artık esnaf pazar çalışmak istiyo ona bile haraç ister gibi ücret isteniyodu. Artık rahat bıraksınlar esnaf rahat rahat satışını yapsın.

Sabiha Serin
22.05.2010, 08:59
Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin değerli Başkanı Beşir Köksal ile bir Sivas'lı olarak gurur duyuyorum.
Gerek Sivas'a kültür ve sanat, eğitim alanında yaptığı özverili hizmetleri gerekse esnafların herşeyi ile yakından ilgilenip sorunlarına çözüm bulan bir başkan olması nedeniyle Sayın değerli başkanımız Beşir Köksal'ı yürekten kutluyorum. Sivas'ımızın böyle altın kalpli değerli yöneticilerine ihtiyacı vardır.Kıymetini bilelim.
İkinci kez göreve gelmeyi çoktan haketmiştir. Başarılar diliyorum.
Sivas'taki diğer bütün yöneticilerimizinde böylesine duyarlı olup olumlu çalışmalar yapmasını diliyorum.