PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anayasa paketi Sivas'a siyasetçi bereketi getirdi

Sivaslilar.Net
24.05.2010, 06:48
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

AK Parti Sivas İl Başkanlığı Mayıs Ayı İl Danışma Meclisi toplantısı dün Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz aylarda yoğun bir çalışma temposunun ardından büyük tartışmalara neden olan yeni Anayasa Paketini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçiren AK Parti hükümeti, 12 Eylül’de referanduma sunulacak olan paket için destek arayışlarını da artırdı.
Anayasa paketinin TBMM’den geçmesinin ardından iki hafta içinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ü ağırlayan Sivas dün de AK parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar’ı ağırladı.
Anayasa paketinin kabulünün ardından yılda birkaç kez bakan gören Sivaslılar seçim zamanında olduğu gibi bir çok siyasiyi meydanlarda ve toplantılarda görmeye başladı.
Dün gerçekleştiren danışma meclisi toplantısında konuşan Nusret Bayraktar, bazı kesimlerin AK Parti’nin 7 yıldır neden anayasayı değiştiremediği yönündeki eleştirilerine, anayasa değişikliğini çiçeğe benzeterek yanıt verdi. Şeyh Edebali’nin güzel bir sözü var diyen Bayraktar, Vaktinden önce çiçek açmaz” dedi.
Anayasa değişikliğinin uzun uzun konuşulduğu toplantıda AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, AK Parti ne yaptı diyenlere acımak lazım diyerek, “AK parti ne yapmadaki? Türkiye’nin nereden nereye geldiğini unutmamak lazım” dedi.
Anayasa değişiklik paketinden bahseden Bayraktar, “ 7 yıldır uzlaşma sağlayamadık. Ha bugün ha yarın diye bekledik. Artık Millet neredeyse kendi kendine yap deme noktasına geldi. Daha sonra TBMM’ye Anayasa değişikliği önerildi. Buna rağmen grup Başkan Vekilimiz grubu bulunan veya bulunmayan bütün siyasi parti Genel Başkanları ile görüşmeler yapılarak haklı mutabakat sağladı. Biri dedi ki ben bu işte yokum. Biri dedi ki ben onaylamıyorum. Kimse cesaret ederek AKP’yi eleştirememişti” dedi.
Biz bu konuda bu kadar şefkatli bu kadar yumuşak davrandık. Diğerleri biz bu Anayasa’nın bu şekilde görüşülmesine karışıyız dediler ve hayır dediler.
Bize soruyorlar bu zamana kadar neden Anayasa değişiklik paketi uygulamadınız diye. Vaktinden önce çiçek açmaz” şeklinde konuştu.
Toplantı da konuşan AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, 8 yıldır Türkiye’de hayallere sığmayan hizmetleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Sivas’ta 8 yılda 24 km bölünmüş yol 470km ‘ye çıkarıldı. Yani 22 katı bölünmüş yol yapıldı. Bu Sivas’a ne yapıldı diyenlere en iyi cevaptır. Ancak biz yalnız maddi değil, manevi olarak ta kişi haklarına yatırım yapmak istiyoruz” dedi.
AK Parti Sivas Milletvekili Osman Kılıç ise AK Parti’nin ülkeyi nereden nereye getirdiğini anlatarak “Bunu bilmeyen bir kişiyi dahi bulmak mümkün değil” dedi. Kılıç “ AK Parti’nin temelinde insan ve insana hizmet vardır. AKP sözünün eri millet partisidir. Bizim partimiz Atatürk’ten sonra en büyük hizmet yapan partidir” şeklinde konuştu.

Sivas Hürdoğan

Salim58
24.05.2010, 07:04
Önemli olan Sivasa gelmek, Sivası gezip görüp gitmek değilki.önemli olan Sivasa yatırımlar yapılması bunlar yoksa bu gelişler hergün yapılsa ne anlamı varki...

Arif Coşkun
24.05.2010, 08:38
Yoksulluğu, açlığı, işsizliği bu anayasamı engelliyoduda şimdi herşey farklılaşacak, Halkın derdi işsizlik, yoksulluk. Elbetteki yol yapmak devletin işi, kaç çeşit vergi ödüyor vatandaş bu paralar nereye gidiyor üstelik dışardan alınan o kadar borca rağmen insanların kafasın farklı şeylerle meşgul edip hedef saptırmak yerine köklü sorunları çözün bir vatandaş olarak beklentilerimiz bunlardır.

sandalli
24.05.2010, 08:46
Ben bu anayasanin icerigini tam olarak bilmiyorum ama 12 eylülün darbeci anayasasini savunanlara da akil erdiremiyorum. Insan özgürlüklerini, meclisin hür iradesini kisitlayan bir anayasanin hem de cok cabuk degistirilmesi lazim. Siyasi calismalarin adliye yoluyla engellenmedigi bir anayasaya ben evet diyorum. Darbecilerin yaptigindan daha iyi olacagina da eminim. Sadece AK Partiye karsitlik olsun diye hayir demek ne kadar dogru?

Arif Coşkun
24.05.2010, 09:33
Ben bu anayasanin icerigini tam olarak bilmiyorum ama 12 eylülün darbeci anayasasini savunanlara da akil erdiremiyorum. Insan özgürlüklerini, meclisin hür iradesini kisitlayan bir anayasanin hem de cok cabuk degistirilmesi lazim. Siyasi calismalarin adliye yoluyla engellenmedigi bir anayasaya ben evet diyorum. Darbecilerin yaptigindan daha iyi olacagina da eminim. Sadece AK Partiye karsitlik olsun diye hayir demek ne kadar dogru?

Değerli üstadım,
Senin bu yazına istinaden bir kaç kelime etmeden geçemiyeceğim, çünkü eccük kafama taş geldi sıyırdı sadece:D

1- 12 Eylül anayasası dediğimiz şey o dönemde halkın % 92'nin kabul oyunu alarak oluşan bir anayasa (Beğeniriz beğenmeyiz ayrı bir konu) O zaman kimse halkın kafasına silah dayayıp gidip refarandumda oy kullandırtmadı, yine halkın iradesi ile gerçekleşti.

2- Avrupa Birliği uyum süreci içerisinde 1980 Anayasasından tam 84 adet madde uyum yasası gereği zaten değiştirilmiş. Yani her gelen hükümet yama üstüne yama yaparak tabiricaiz ise yamalı rengarenk bir pohça görünümünü gibi oldu. Sonra bu anayasa halkı refaha götürecek çalışmaları engelleyecek maddelerden oluşmuyorki halkın sorunlarıyla ilgilenmesine mani birşey yokki. Yani kısaca 1980 Anayasası nerdeyse tamamen değişmiş geriye, T.C değişmez dokunulmaz temel maddeleri kalmış gibi bir şey.

3-Şuan ki yapılmak istenen anayasada geniş her görüşün sivil toplum örgütlerinin benimsediği anayasa değildir. yapılmak istenen AKP'yi kurtarma anayasasıdır, ki mevcut hükümetin milletvekilelrinin sayısıyla zor geçmiştir, bir maddede geçememiştir. Olması gereken tüm halkın benimsediği geniş mutabakatlı bir yeni anayasa olmalıdır. Buda yeni bir seçimle halkın yeni bir tercihiyle yeni parlementonun yapması en sağlıklı yoldur.

Benim nacizane görüşüm de budur efendim :)

burak5866
24.05.2010, 18:27
şimdide başbakan geliyormuş.NEDEN ACABA???

sivaslıgenç
24.05.2010, 21:35

Aynn öyle abi özelliklede Mhpnin 80 dönemınde bir çok destekcisinin hayatını kaybettiği o dönemde , yapılan her türlü şeye sırf Chp göz yumdugu için Mhp de göz yumuyor bu ne kadar akıla mantıga sığar? Mhp artık Chpnin yalakalıgını bırakıp kendi özüne dönmelidir.Eminimkı Referandum büyük bir destekle gececek.

ela58
25.05.2010, 09:33
kısaca sivasa yatırım yapılmadığı sürece bu konuşmaların hepsi boş