PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivaslı Hadise hadise yarattı

Sivaslilar.Net
26.05.2010, 15:41
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

ABD’de milli maç öncesi Türk Mlii Marşı’nı okuduğu için eleştirilen Sivaslı Hadise, Reha Muhtar ve Ahmet Çakar’ın canlı yayında kapışmasına neden oldu.

Çakar, “Kıyafet iyi ama biraz tabi fizik çok iyi değil. Kalça malça geniş ama o daha narin yapılı bir hanım istenebilir ama şivesi zaman zaman farklı yerlere çalsa da Amerikanın özelliğidir. Mesela NBA maçları öncesinde Amerikan ulusal marşı o bölgenin yerel bir sanatçısı tarafından bu şekilde okunur. Bir gelenektir Amerikada. Güzel bir gelenektir. Hadise'nin belli oranda tipi bozuk olmasına rağmen... Hadise güzel kadın değil. Kalçası geniş kurba gözlü bir kızımızın, orada okumasına, ben fiziki görünüş olarak bakmıyorum. Genelde başarılı buldum” diye konuştu. Reha Muhtar ise Hadise'nin İstiklal Marşı yorumunu değerlendirirken şöyle dedi:
"Öyle bir İstiklal demiş ki sanki Eurovision şarkı yarışmasının final soundu veriyor. Böyle İstiklal Marşı okunmaz. İstiklal Marşının yorumlanması diye bir şey olmaz. Bir sanatçının, yorumcunun kendi şarkısını ya da başkasının şarkısını yorumlama hakkı vardır. Sonuna kadar vardır. Ama İstiklal Marşını yorumlama hakkı yoktur. İstiklal Marşı, 70 milyonluk bir milletin marşı, sanatçıdan sanatçıya, duruma ve ahvale göre değişik şekillerde yorumlanmaz. Ben bunun sonunu İstiklaaaaaal diye bitirdim, ötekisi İstiiiklal diye bitirdi... Bu şekilde olmaz. neden olmaz? Bu marşı orada statdaki binlerce Türk aynı anda söyleyecekler. O marşın prototip şeklini söyleyecekler... Böyle şey olmaz. Ben sevgili Ahmet Çakar'ın Hadise'nin güzelliği ile ilgili ya da görüntüsü ile ilgili etmiş olduğu sözleri şiddetle kınıyorum. Böyle kurbağa bakışlı... Bilmem ne gibi sözlerini. Ben çok güzel olduğunu düşünüyorum Hadise'nin."

Sivaspostası

LaEdri
26.05.2010, 16:10
Bizim İstiklal Marşımız,sıradan marşlardan farklıdır.Bundan bahsetmeye gerek yok.Hadise bu yaptığı için Türk halkından özür dilemeledir.Kendini sanatçıdan sayıp,kendine has bir üslubu yorumu varmış gibi reklam yapmasına gerek yok,hele hele bunu MArşımız üzerinden yapmasına hakkı hiç yok!

ela58
26.05.2010, 16:13
çok ilgnç geldi bu haber bana sanki istiklal marşı ğlde konser veriyomuş gibi bir görüntü sergilemiş hadise üzücü bir durum

Salim58
26.05.2010, 16:34
Mehmet Akif Ersoy'un kemiklerini sızlatan bir hadisedir....

_DuMaN_58
26.05.2010, 17:47
İstiklal Marşının yazılma sebebiyle, ruhuyla Hadiseyi yan yana koyamıyorum. Bencede uygun olmamış.

burak5866
26.05.2010, 18:51
bu konuda yorum yapmayacam en iyi yorum bu çünkü ne desem olmaz.

sevgim 58
26.05.2010, 22:45
YAZIK .............................. .

goramaz
26.05.2010, 23:43
İstiklal marşımız üzerinden kimsenin reklam yokma lüksü yoktur olamaz da. hangi dangalak ne akla hizmetle çıkarmışsa . Satdyumda yüzlerce Türk kalmamış hadiseye düşmüş marşımızı okumak.daha doğrusu rezil etmek

Sivaslisandy-58
26.05.2010, 23:52
ben en büyük hadiseyi onu oraya cikaranda buluyorum:mad:
hangi akla hizmet icinse artik zaten oldu bitti yanlis söyleniyordu bu sekilde dahada hadiseli oldu...........

Sabiha Serin
27.05.2010, 09:46
Hayretler içinde kaldım. Hadise kimki İstiklal Marşımızı okutmak onamı kalmış.
Ülkemizde eğitim görmüş Müzik öğretmenlerimiz, eğitimcilerimiz varken İstiklal Marşımızı okuması için Hadise'yi oraya çıkartanlarındır hata.
İstiklal Marşımızı kuralına göre okumak gerekir. Hadise gidip şarkısını söylesin onamı kaldı yahu allah allah kızdım ha...
Hiçbir şeye saygı kalmadı Allah aşkına İstiklal Marşımıza saygı olsun ne olur...
Hadisenin fiziğinden bize ne zaten fiziği ile meşhur olmadı mı.Yeter ya...Ülkemiz ne hallere geldi. Sözümona sanatçıyım diye geçinenlşer sanatı ile değil fiziğiile ön plana çıkıyıorlar. Onların suçu yokki bizim milletin gözü kör olmuşsa ne diyeyim.

Arif Coşkun
27.05.2010, 10:07
Ben bir söz duymuştum ve bunu yeri geldiği zaman her yerde kullanırım. "Bu ülkede bir yere gelmek istiyorsan ya dini duyguları yada milli duguları kullanmalısın" Son derece doğru bir söz ve bu haberlede çok örtüşüyor. Diyeceksiniz ki Hadise zaten ünlü olmuş, olması yetmez hatırlanmak gündemde kalmak içinde kullanılabilir. İstiklal Marşımızın olup olmadık kişilerce reklam malzemesi yapılmasına son derece karşıyım ve bunu yapanlarıda kınıyorum.

abircan
27.05.2010, 10:08
bize hep sanatçı diye ibo nihat doğan özcan deniz uzaylı kıro, seda, hülya gülben kuşum aydın fatih ürek verildi, hadisede bu rüzgardan payını almaya çalışan birisi onu ayıplamıyorum, çık söyle dersen o da kendi meşrebince çıkıpğ söyler, eğer teklif edilip söylemeseydi yok bana uymaz tarzım değil dese ne derdik o nu merak ediyorum

heartache58
27.05.2010, 10:46
bize hep sanatçı diye ibo nihat doğan özcan deniz uzaylı kıro, seda, hülya gülben kuşum aydın fatih ürek verildi, hadisede bu rüzgardan payını almaya çalışan birisi onu ayıplamıyorum, çık söyle dersen o da kendi meşrebince çıkıpğ söyler, eğer teklif edilip söylemeseydi yok bana uymaz tarzım değil dese ne derdik o nu merak ediyorum

Kesinlikle katılıyorum,soylemeseydi neler derdik kimbilir,nihayetinde elinden geleni yapmış diye dusunuyorum ben,oraya cıkıp marsımızı okumakta kolay bişey değil sonucta.

goramaz
27.05.2010, 11:46
kimse bişey demezdi. İstiklal Marşını okurken sağa sola eğmek marifet değil o duyguyu yaşamaktır yaşatmaktır önemli olan .Bundan önce maçlarda şarkıcılar mı okuyordu Milli Marşımızı ?

heartache58
27.05.2010, 13:35
O zaman o duyguyu yaşatabilecek birini çıkartsalardı oraya, hata Hadise'de değil,oraya cıkmasını teklif edenlerde.Şarkıcılar okumuyordu okumasınıda kmse istemiyor gördüğüm kadarıyla:rolleyes:

olympos
27.05.2010, 14:17
Herseyden önce bence asil sorun: gündemde kalmak icin yapay gündem yaratan Ahmet Cakal ve Muhtar' dir.
Önce aynaya kendileri dikkatlice baksinlar, kime benzediklerini hemen tesbit edeceklerdir.
Bir kadina böyle hakaret etmek bence küstahliktir. Böyle yorumcu, gazeteci de ancak bizde olur zaten.

Dilsad Hatun
27.05.2010, 17:52
Marsimizi duyguyla okuyan kim kaldi ki ? Cikaran'da suç !

Cley
27.05.2010, 17:59
Hadise'ye teklif gelmiştir ve okumuştur. Asıl suç okutan da. Eğer Hadise bu teklifi reddetseydi vatan haini bile ilan edlirdi.

Arif Coşkun
27.05.2010, 18:58
Okuduğum yorumlarda ortak bir nokta oluşuyor, suç Hadise'nin değil ona okutanda diye görüşler birleşiyor. Bu seferde okutanda kötü birşeymi yaptım Hadise sanatçı ruhuyla daha güzel okuyacaktır diye düşündüm Amerika'da İstiklal Marşımızı okuttum bunda ne var neden beni suçluyorsunuz diyecektir.
Burda gerçek suçluyu sanırım 4.Osman ancak bulabilir. :rolleyes:

besyo_cu
27.05.2010, 19:42
Hadiseyi eleştirmek işin kolay yanı kolaya kaçmakta tabiatımızda var.

Fifa son yıllarda bazı Milli maçlarda o ülkenin ünlü ses sanatçılarını stadyuma getirip maçtan önce Milli marşı söylettiriyor. Bizim Futbol Federasyonuna da bir yazı gelmiştir ve bizimkılerde yurt dışından tanınan nadir sanatçılarımızdan olan Hadiseyı kullanalım demişlerdir.

Hadisenin nasıl bir ses tonu olduğu ve şarkıları da nasıl yorumladığını müzik ile ilgisi olan herkes bilıyor. Hadiseyi eleştirmek yerine onu oraya götürenlere kabahat bulmak gerek.

Hoş bence Hadise çok da kötü okumadı ve İstiklal Marşımızı biz daha doğru düzgün okuyamıyoruz ki gurbetçi birisinden hatasız okumasını beklemek de çok yanlış olacak.

Dikkatli dinlersek '' Larda '' ve '' O BE '' gibi anlamsız sözcükleri tek başına kullanıyoruz. Müzikçi falan değilim ama bu durumuda anlayamıyorum.

MUTLU İTİK
27.05.2010, 19:50
Arkadaşlar yorumlara saygım var ama sonuçta milli marşımız yazılırken çok yürek ve hissiyatla yazılmış. Okunmasınada makam ve ezgiler katılmış ben bu olaydan sonra Türkiyede müzik duayenlerinin açıklamalarını dinledim marşımızın okunurken bestelerine ve makamına en yakın yorumu yapıldığını belirttiler. Bizler tabi okullarımızda ve okunması gereken yerlerde göğsümüzü kabartıp yüreğimizle okumasına alışmışız makam ve notalarla okunmasıda kulağımızı tırmalamış olabilir. Ben buradan hadiseyi tebrik ediyorum hemşehrimiz ve bir Türk olarak. Konunun başlığındaki yorum yapanlarda müzisyen veyada devlet sanatçısı değiller onlar spor yorumcusu her işi kendi erbabı yapsın.

Ha birde sonuçta orada canlı ve notalarla makamla istiklal marşımız okundu sziler istiyorsunuzki kasetten çalınsın ama bildiğimiz gibi çalınsın.

cuneytakkaya
27.05.2010, 21:27
sadece bizim öğrendiğimiz ve alıştığımız gibi söylemedi, içimden kızmak geliyor ama ben kızmak istemiyorum... tşk ederim anlayışınız için.

veysel
27.05.2010, 22:04
sarki söyler gibi istiklal marsini okudu bu kadar da olmaz ben bile ondan iyi okurdum yanii :)

doğan bulut58
27.05.2010, 23:36
valla yurt dışından büyümüş türkceyi bile doru dürüst bilmeyen bir kişi helal olsun ondan iyi söylüyemezki türkiyede istiklal marşını ezber bilmiyen insanlar var hiç olmassa o çıktı okudu ben helal olsun diyorum

bilal kose
27.05.2010, 23:37
Yani hep suc hadisedemi soyletenlerede hic suc yokmu.Hadisinin nasil okuyacigini onceden tahmin edemedilermi.Bence suc ona soyletenlerde.simdi cikip izahini yapsinlar turk milletine utanmiyorla

gezgin_58
27.05.2010, 23:58
etli ekmek gıbı reklam kokuyor

sandalli
28.05.2010, 15:01
Seneye de MANGA okur.

ozanberk2010
28.05.2010, 18:01
yine saçmasapan fikirler yazanlar olmuş. yav hadiseyi eleştirenler acaba istiklal marşını şimdiyekadar doğrumu okuyor. yapılan araştırmada türkiyede okullarda dahil &90 yanlış okunmuştur. yırtmayın kendinizi. bırakın vatanseverlik kostümünü giymeyi, yakıştıramıyorsunuz bile kendinize. söylemlerle eylemler bir olmalı. eleştirenlerden duymak isterdim istiklal marşını acaba doğru okuyacakmı.helal olsun hadiseye. o cesareti dösterip okudu ve stadyumdakiler de eşilik etti. hadise cesaret örneği gösterdi. ya siz eleştirenler. sizin ekmeğiniz elinizden alınıyor,işyerleriniz kapanıyor,seçtiğiniz milletvekilleri sizle dalga geçiyor siz neden karşı koyma cesareti göstermiyorsunuz. geçin bunları. çakma yiğidoluğu herkes yapar, hadiseylede sivaslı olduğu için övünmeniz lazım.

LaEdri
28.05.2010, 22:31
Önce karşındaki insanlara hitap etmeyi öğrenmelisin!Saçmasapanmış,yır tınmayınmış,çakma Yiğidolukmuş...

h.a.y.
30.05.2010, 10:12
evet kimse burada müzik otoritesi değil. Ancak şunu ifade edeyim Hadise bu ülkenin en iyi on söz yazarı içinde mi? En iyi on bestecisi içinde mi? En iyi on yorumcusu içinde mi?

nedir bu şakşakcılık anlamıyorum. medenicesaretten bahsedilmiş. Ya hadi benim gibi hitap ettiği grup 14 yaşını geçmeyen 20 kişilik çocukların oluşturduğu gruplar olsa da çıkıp binlerce insana istiklal marşını söylesem , dersiniz medeni cesareti varmış. Çünkü ben heyecanlanırdım. Ama bu kadın binlerce kalabalığa şarkı söylemiş birisi ne medeni cesaretinden bahsediyorsunuz.

Bir dergide okumuştum, ünlü Alman bestecisi Beethoven in evi müzeye çevrilmiş insanlar ziyaret ediyor. Neyse bir tane piyanosu var birçok eserini bu piyanoda bestelemiş. Genç bir kız piyanonun başına geçiyor piyanoyu çalmaya başlıyor.

Müze görevlisine soruyor genç kız ''buraya çok ziyaretçi geliyor mu?'' diye..

Müze görevlisi ''evet efendim '' diyor.

Buraya ünlü isimler de geliyor mu ? diye soruyor görevli ''evet efendim'' diyor. Hatta ünlü piyanist Padaresvki de geldi diyor.Kız parmakları piyanoda çalmaya devam ederken soruyor.'Padarevski de bu piyanoyu çaldı değil mi?' diye soruyor. Müze görevlisi cevap veriyor: ''Hayır efendim dünyanın en büyük bestecisinin kullandığı bu piyanoya kendisini layık görmeyip parmağını bile sürmedi'' diyor..