PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İslami Facebook sitesi kuruldu

_DuMaN_58
29.05.2010, 18:45
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Hz. Muhammed'e yönelik hakaretler Facebook'ta yayılınca Pakistanlı tasarımcılar alternatifini ürettiler.

Pakistan'da web tasarımcıları, İslami Facebook sitesi kurdular.

Hz. Muhammed'e yönelik "kafirce" resimler üzerine böyle bir paylaşım sitesi açmaya karar veren Lahor kentinden 6 genç tasarımcı, [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) adresindeki siteye "Millet Facebook" adını verdi.

Daily Telegraph'taki habere göre, yeni paylaşım sitesinin Müslüman dünyasına hizmet etmesi amaçlanıyor.

Sitenin hazırlayıcılarından Ömer Zahir Mir, çarşamba günü kurulan sitenin şimdiden 8 bin kullanıcısının olduğunu söyledi.

Zahir Mir amaçlarının hem Peygamberin resimlerinin yayımlanmasını onaylamadıklarını göstermek hem de zayıf ve karmaşık mahremiyet kurallarına sahip olmakla eleştirilen Facebook'a alternatif getirmek olduğunu belirtti.

Pakistan'da binlerce kişi, Facebook'un Hz. Muhammed resimleriyle ilgili bir yarışma düzenlemesini protesto etmişti.

aysima58
29.05.2010, 20:35
kudurdular yahu efendimizin resmimi varki yarışma düzenliyorlar be hey allahım akıl fikir ver şu kullarına hz.ali radiyallahü and,ın bile resmi yok be allah allah.

ela58
29.05.2010, 22:44
Allah şaşırtmasın böle dengesizlerin şerrinden korusun bunlar Allahın yolunu sapıtmış

İsmail Özçelik
30.05.2010, 00:07
Bakalım ne kadar alternatif olacak ama Türkçe olmaması ve az bilinmesinden dolayı kolay kolay yaygınlaşamaz...

aysima58
30.05.2010, 00:53
inşallah yaygınlaşmaz kardeşim allah birazap verir inşallah başlarınada fazla ileri gidemezler.

funda58
30.05.2010, 01:52
daha neler çıkıcak durun

doğan bulut58
30.05.2010, 08:37
yok daha neler be ama borası türkiye şaşırmamak lazım olurmu olur

h.a.y.
30.05.2010, 08:47
insanlar facebok u neden kullanır hiç anlamıyorum o yüzden de kullanmıyorum.hz. MUhammed efendimize sallallalhu aleyhi ve sellem hakaret edilecek orada da müslümanların üyeliği bulunacak. ne yaman çelişki..

_DuMaN_58
30.05.2010, 11:45
Benim anlamadığım konu şu, madem islami bir facebook açıyorsun neden anadil olarak ingilizceyi seçiyorsunda Arapçayı seçmiyorsun? ingilizceyi ve diğer dilleride dil desteği olarak eklersin. Ayrıca türkçe dil desteği de şuan için yok.

İsmail Özçelik
30.05.2010, 15:44
İngilizce global bir dil ben anlıyorum ama arapçayı anlamıyorum eğer islami diye arapça olsaydı. Sadece Arap dünyasına hitap ederdi.

OSMAN ECE
30.05.2010, 15:53
bunların hepsi çıkar peşinde hiç kafanızı karıştırmayın
onların özünü bilirim yıllarca beraber çalıştık
islam dünyası dediğin zaman dil olarak ağırlık arapça dilidir
doğru iş yapıyorlarsa arapça dili kullansınlar

Arif Coşkun
30.05.2010, 16:19
Aslinda arap dünyasında tekonolojik tüm aygıtların yasaklanması lazım, zaten hepsi birer gavur icadı büyük günah, böylelikle hiç birşeyden de haberleri olmaz sorunda çözülmüş olur.
İranda internetin yasak olduğunu duymuştum ama ne derece doğru bilemiyorum.

Kara_B.Hüsnü
30.05.2010, 18:18
İslam karşıtları bunlara haddini bildirmek gerekir

İsmail Özçelik
30.05.2010, 20:26
Arif abi İran'daki internet bizden hızlı yasak değil sadede bazı siteler yasak ama gerçekten yasak bizdeki youtube gibi değil:)

_DuMaN_58
31.05.2010, 05:27
İslam dünyasına teknoloji yasak edilemez bence. Tabi internetin ne kadar kötü birşey olduğunu herkes biliyor. Ama doğru şekilde kullanmak lazım. Tabi bu millat sitesini kuranlar çıkarları için yaptıkları kesin. Önemli olan bizlerin teknolojiyi kullanırken dinimizi zedelemememizdir diye düşünüyorum.