PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sorun bitecek mi?

Sivaslilar.Net
03.06.2010, 06:41
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Gazetemizin yaşanan park sorunu ve trafik karmaşası nedeniyle sık sık gündeme getirdiği Eski Kale Mahallesi'nde bu sorunların önüne geçmek ve çeşitli düzenlemeler yapmak için başlatılan kaldırım ve yol çalışmaları devam ediyor.

Uygunsuz parkların bir türlü önüne geçilemediği mahalle içerisindeki ara sokaklarda yaşanan olumsuzluklar bölge sakinlerini çileden çıkarıyordu.
Mahalle Muhtarı Sadık Ayboran'ın zaman zaman tepki gösterdiği olumsuzlukların yapılan çalışmalar ile en aza indirilmesi hedefleniyor.
Sivas Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalarda yoldaki uygunsuz parkların önüne geçebilmek için daraltma çalışması yapılacak.
Bu çalışmanın yanı sıra uygun bölgelerde de park alanları oluşturulacak.
Bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil, bölgedeki park sorununun önüne geçebilmek için paralı otopark sistemini uygulamak gibi bir düşüncelerinin olduğunu ancak bunun henüz kesinleşmediğini söyledi.
Bölgedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından, yaşanan park sorunu ve trafik karmaşasının devam edip etmeyeceği merak konusu. Belediye ekiplerinin çalışmaları sırasında yollar kapatılmasına rağmen araçların içeriye girmesi ve çalışmaların bulunduğu alan buna rağmen park yapılması bunun pekte mümkün olmadığını gösteriyor.

Ersan Arslan / Sivasın Sesi

LaEdri
03.06.2010, 13:20
Orada da paralı otopark olsun.Zaten alıştık otoparklarda soyulmaya..Sivas'ta park sorunu en önemli sorunalrdan birisidir.Hep dile getiriyorum zira bıktım,usandım.Esnaflar,şu dükkanalrınızın önünü babanızın yeri gibi bir eşya ile kapatmayın,sizin yüzünüzden rezillik çekiyoruz.orası babanızın malı değil,günaha giriyorsunuz!Geçen gün bir tanesini şikayet ettim ceza yazdılar.Bir gün çıkıp valla tek tek bunların avcılığını yapacağım.Bir berber dükkanın önünü niye kapatır yav niyeeeee!

Salim58
03.06.2010, 13:45
Sivasta park sorunu gerçekten sorun yaratmaya devam ediyor.eskiden araç azdı bu sorunda fazla hissedilmiyordu,araçlar çoğalınca bu sorunda biranda kendini gösterdi.

Akşamın bir vakti aracımla maça gideyim dedim park yeri bulamadım ,altuntabak tarafında bi yer bulduk yürü babam stada.güya özel araçla çarşıya çıktık.:)

Sivaslilar.Net
03.06.2010, 14:24
Sivas'ta Otopark Sorunu Yaşanıyor

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Sivas'ta artan araç sayısı ve yaz mevsiminin gelmesi otopark sorunu gün yüzüne çıkarttı.

Cumhuriyet Meydanı ve buraya yakın mahallelerde birçok kamu binasının bulunması sorunu artırıyor. Sürücüler bölgede otopark olmasına rağmen paralı olduğu için araçlarını cadde ve sokak aralarına park etmeyi tercik ediyor. Vatandaşlar denetim istiyor.

Her geçen gün büyüyen trafik sorunu, yaz mevsiminin gelmesiyle içinden çıkılmaz bir hale geldi. Ülke genelinde olduğu gibi Sivas'ta da her geçen gün artan motorlu taşıtlar özellikle merkezi mahallelerde trafiği felç etmeye devam ediyor. Eski yerleşim yerlerinden birisi olan Sivas, özellikle merkez mahalleler itibarıyla 50 yıl öncenin imar durumuna göre inşa edildiği için gerek araçların sey-rü seferini gerekse park halini kaldırmıyor. Şehrin ortaya çıkan birinci önceliklerinden olan otopark sorunu Sularbaşı Mahallesi Muhtarı Sulkalar'ı isyan etme noktasına getirdi. Birçok kamu binasını barındıran şehir merkezinde bulunan Sularbaşı Mahallesi adeta tüm sokakları itibariyle açık otoparkı andırıyor.

Her gün sokaklara rast gele park eden araçlar adeta mahalle sakinlerini yürüyecek alan bırakmıyor. Konuyla ilgili mahallelinin şikayetini ve talebini emniyet ve belediyeye ileten mahalle muhtarı Sulkalar, tatmin edici cevaplar alamamaktan dertli. Son çare olarak şikayetini medyaya anlatan muhtar Sulkalar, sorunu şu şekilde ifade etti: "Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Kamu-Sen hizmet binası, Türk Telekom İl Müdürlüğü binalarının bulunduğu mahallemizin 6. sokağında park yasağı olmasına rağmen yolda yeterli denetimin yapılmaması sokak trafiğini içinden çıkılamaz bir duruma sokuyor. Mahallemizde birisi kapalı diğeri açık iki tane otopark bulunuyor. Buna rağmen denetimin yapılmadığını bilen bazı araç sahipleri sokağın her iki tarafına da araçlarını bırakıp gidiyor. Bırakın araçların rahat geçmesini yayalar yürüyecek alan bulmakta zorlanıyor. Bu durumu hem belediyeye hem de emniyet müdürlüğüne ilettim ancak hiçbir sonuç alamadım.

(Cihan Haber Ajansı)

aysima58
03.06.2010, 16:51
maalesef sivastada başladı trafik sorunu allah kolaylık versin sürücülere.ne diyelim.

burak5866
04.06.2010, 18:45
park sorununa en büyük çözüm hal binasının yıkılarak yerine alttan 2-3 kat üsttende 2-3 katlı otopark üstününde alışveriş merkezi yapılarak ayrıca esnaflara da daha modern ve büyük yer yapılarak hemde otoparktan belediyeye gelir getirerek hemde şehir kötü görüntüden kurtulur merkezin yükü hafifler her yönden artı olur.bence belediye böyle projeler yapmalı.AH BEN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLSAM VARYA....Şimdiden onun için çaba harcıyorum.hayırlısı ise olu inşallah.