PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnsan hayatı hiçe sayılıyor

Sivaslilar.Net
08.06.2010, 13:18
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

İnşaat mevsimi ile birlikte dikkat edilmeden kurulan iskeleler tehlike saçıyor.

Mehmet Ali Hamamı karşısında bulunan bir inşaat tehlike arz ediyor. İnşaat alanında koruma bariyeri bulunmaması, inşaattan düşen malzemelerin hem can ve hem de mal kaybına yol açabilecek şekilde tehlikeli durum sergiliyor. Yetkililerin önlem almasını isteyen vatandaşlar, inşaatlar etrafına bariyer konulması konusunda acil denetim ve kontroller yapılmasını talep ediyor.

Yaz aylarıyla birlikte inşaat sektöründe canlılık yaşanmaya başladı. Ancak yasal zorunluluk taşımasına rağmen hala bazı inşaatlarda korunak yapılmaması tehlikeye davetiye çıkarıyor. Alibaba caddesi Mehmet Ali hamamı karşısında bulunan bir inşaatta da vatandaşları malzeme düşmelerinden koruyacak bariyerler bulunmuyor. İnşaattan düşen malzemeler ise hem can ve hem de mal kaybına yol açabilecek şekilde tehlikeli durum sergiliyor. Hâlbuki inşaat alanlarına bariyer yapılması ve tabela konulması kaçınılmaz bir zorunluluk. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bu alandaki inşaatta koruma bariyeri bulunmaması insan sağlığının hiçe sayıldığını gösteriyor. Yetkililerin önlem almasını isteyen vatandaşlar, inşaat alanlarının birer can ve mal kaybı güzergâhı haline gelmemesi için inşaatlar etrafına bariyer konulması konusunda acil denetim ve kontroller yapılmasını talep ediyor.

Sivaspostası

Salim58
08.06.2010, 13:39
Genelde bütün inşaat sahalarında önce çevre güvenliği ile ilgili önlemler alınır sonra inşaata başlanır.burada illa birşeyler olmasımı gerekki önlem alınsın.yoksa inşaat bittikten sonramı alınacak. insan hayatı herşeyden önemli, dilerim burada'da üzücü durumlar olmadan gerekli önlemler alınır..

burak5866
08.06.2010, 15:55
bir inşaat müh öğrencisi olarak ilk önce iş güvenliği ve işçi sağlığının gerekli olduğunu söylüyorum.çünkü önce güvenliktir.iş daha sonra gelir.

ozanberk2010
08.06.2010, 19:17
ozan RUHİ SU ne demiş._ benim memleketimde insan kanı sudan ucuz_doğrumu demiş acabaa. yorum yaparmısınız.

aysima58
08.06.2010, 20:16
doğru demiş ozan kardeş bu inşa,atın sahibi acaba hiç başka yerlerde inşa,at görmemişmi yahu insan bir sağına soluna bakar artı, işçilerdemi acemi bilmiyorlarmı önlem alınması gerektiğini acep.