PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polisin yeni ortakları davulcu ve zurnacılar

Sivaslilar.Net
08.06.2010, 20:54
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas polisi, düğünlerin huzurlu ve güvenli geçmesini sağlamak amacıyla davulcu ve zurnacılarla iş birliği içerisinde çalışacak.

Yaz mevsiminde yoğunlaşan düğünlerin huzurlu ve güvenli geçmesini sağlamak isteyen emniyet teşkilatı, silahla ateş açılma olaylarını önlemek, bu mekanlarda kavga ve hırsızlık gibi olayların önüne geçmek amacıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, kentte düğünlerinin vazgeçilmez çalgıcıları olan davulcu ve zurnacılarla brifing salonunda bir araya geldi.

Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Mutlu Şimşek ve karakol amirlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, Emniyet Müdürü Seyhan, çalgıcılarla durum değerlendirmesi yaptı.

Çalgıcıların görüşlerini ve önerilerini alan Seyhan, düğünlerin saat 23.00’da sona ereceğini, aksi taktirde düğün sahipleri hakkında işlem yapılacağını, bu konuda karakol amirlerine sorumluluk vereceğini bildirdi. Toplantıya katılan bir çalgıcının, düğün sahibi ile birlikte süreyi aşan çalgıcıya da ceza verilmesini önermesi üzerine Seyhan, "Cezaya razı olacak mısın?" dedi.

Düğün sahiplerinin, geç gelen misafirlerini kırmamak için çalgı süresini uzattığının belirtilmesi üzerine Seyhan, "Düğün salonlarında mutluluğun gözyaşına dönmemesi için sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Eğer bunu yaparsak hem sizler, hem düğün sahipleri, hem de Sivas mutlu olur" diye konuştu.

Göreve geldiği günden beri toplum destekli polisliği ön planda tuttuğunu, suç olmadan önceki önleyici polisiye tedbirlere ağırlık verdiğini belirten Seyhan, "Bunu da sizlerle yapıyorum. Testiyi kırdıktan sonra yapılan işte bir hayır olmuyor. O nedenle sizleri uyarıyorum, vatandaşları uyarıyorum, ’aman şuna dikkat edin, dolandırılmayın, her telefona kanmayın, her kapınıza gelen yabancıya kapınızı açmayın’ diyorum. Bunlar hep uyarıcı görevlerimiz" dedi.

Düğünlerde görev yapan çalgıcıların havaya ateş açılmasını, alkollü kişilerin çıkardığı kavga ve benzeri olumsuzlukları önlemek için vatandaş olarak topluma karşı sorumlulukları olduğunu vurgulayan Seyhan, "O nedenle böyle konularda yardımlarınızı istiyoruz. Onun için sizleri topladık. ’Bana ne’ derseniz mutlaka başka bir düğünde sizin çoluk çocuğunuz da, bir akrabanız da mağdur duruma düşecektir. Onun için konuyu sahiplenin diyorum" ifadesini kullandı.

Düğün salonlarında kavga ve yaralamanın haricinde hırsızlık olaylarının da yaşandığına dikkati çeken Seyhan, "Kadınlarımız düğün salonlarında oynarken çantalarını ortaya koyuyorlar. ’O kız tarafıdır, bu erkek tarafıdır’ diye fazla etrafa dikkat etmediklerinden çantaları çocuklar alıp götürüyor, mağdur oluyorlar. O nedenle bunlara da dikkat etmeleri lazım" dedi.

Çalgıcılardan, düğün başlamadan önce insanları korkmadan bu tür konularda uyarmalarını isteyen Seyhan, "İnsanları uyarmak sizin de göreviniz" diye konuştu.

YENİ EVLİ ÇİFTLERİ HIRSIZLARA KARŞI UYARDI

Yeni evli çiftlere de uyarılarda bulunan Seyhan, "Yeni evlililer, aldıkları 3-5 kuruşu, aldıkları takıları evlerinde mümkün olduğunca tutmasınlar. Çünkü kim, nerede yeni evli, nerede oturuyor, nerede kalkıyor, ona göre takip ediliyor" dedi.

Düğün konvoylarının çevreyi çok fazla rahatsız ettiğini anlatan Seyhan, "Ondan sonra da ceza yazdığımızda ’benim haberim yoktu, ben oradan geçmedim’ falan demeyin, bu MOBESE kameralarında aynı zamanda bu konuyu da takip edeceğiz. O nedenle birbirimize saygı çerçevesi içerisinde, çevremizi kırmadan, dökmeden, bu mutluluk günlerimizi kansız bir şekilde geçiririz" diye konuştu.

Seyhan, gergin geçen düğünlerde olay çıkmadan önce çalgıcıların kendilerini haberdar etmelerini istedi.

Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık ise Emniyet Müdürü Seyhan’ın sivil toplum kuruluşları ve müzisyenler olarak kendilerini davet etmesinin sevindirici olduğunu, bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Toplantının ardından Seyhan, basın mensuplarının isteği üzerine emniyet binası önünde çalgıcılarla fotoğraf çektirdi.

Milliyet

LaEdri
08.06.2010, 22:16
Çok isabetli bir karar.Düğün de olsa ben gece 12'de zımbırtı dinlemek zorunda değilim!

Salim58
09.06.2010, 07:10
Çok güzel bi düşünce. Güzel çalışmalarından dolayı Sayın Ahmet Kemal Seyhan'ı kutlarım.

Herşey Sivas içinse bazı şeylere katlanmak ve emniyet mensuplarına yardımcı olmak gerek..

Arif Coşkun
09.06.2010, 12:26
Birde şu gece saat 24-01 demeden konvoy oluşturup dattttt datttt dattttt diye tur atanlarada ağır cezalar verilmeli, evleniyosan bana ne beni gecenin o saatinde uyandırmak rahatsız etmek zorundamısın, keza asker uğurlamadada öyle bazı şeyleri çok abartıyoruz bu konuda kesinlikle bir cezai işlem başlatılmalı. Gecenin o saatinde çalışanı var nöbetçisi var hastası var, bence breye, çevreye, topluma nasıl saygı duyulur bu konuda özel bir ders çıkarılmalı.

aysima58
10.06.2010, 18:37
güzel bir uygulama düşünülmüş kutluyorum sayın ahmet kemal seyhan beyi.