PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ufukta CHP-BDP koalisyonu mu var?

Salim58
21.07.2010, 16:28
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

PKK terörü tırmanışının baş sorumlu ilan edilmek istenen AK Parti iktidarını BDP-CHP birlikteliği mi bitirecek?

PKK terörününün her geçen gün artmasıyla AK Parti arasında bire bir ilişki kuranların yeni hedefi BDP-CHP birlikteliği mi?

Haber Ajanda Dergisi'nde kuşatıcı analizlere imza atan Muhteşem Tıraş'ın kaleme aldığı makalede önümüzdeki sürece ilişkin ilginç öngörülere yer veriyor. Sözkonusu dönemin en önemli aktörlerinden birinin Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Traş yazısına şöyle başladı:

- KUREYŞAN Ocağı’nın Haydaran Aşireti’ne mensup… Kamer’den olma, Yemuş’tan doğma, boğazından haram lokma inmemiş, mütekait memur, proleter dedesi İbn-i Kılıçdar Kemal, eşgali belli olmayan komplocu siyaset mühendislerince nihayet CHP’nin başına oturtuldu.

“Havuzlu villada oturmayacağız, çalmayacağız, çaldırtmayacağız” gibi vecizelerinden(!) başka söylemi ve vasfı bilinmeyen Gandi’Kemal’i “Bu adamı nasıl seçtiler, bu adamdan bir yol olmaz, CHP’yi sıçratamaz, hatta geriletir” diyerek küçümseyenlere şahit olmaktayız.

Acaba Gandi Kemal’i CHP’nin tepesine ışınlayan siyaset mühendisleri de böyle mi düşünmekte idi?

“Hayır” dedi içimdeki şeytan ve can sıkıcı bir sohbete başladı:

Önceki seçimlerde, sandığa gitmemiş olanların ve BDP’nin oylarıyla birlikte “sözde sol” seçmen oranı yüzde 35 dersek sanırım abartmış olmayız değil mi?

Peki hedef ne?

Rahşan Hanım, mâlum, zaten CHP saflarına geçti. Mustafa Sarıgül de kesinlikle ekibe dahil edilmeli idi ve edildi. Şu an yüzde 35’lik oy teorik olarak garanti. Böylece BDP oyları dışındaki sol oyların tamamı CHP bünyesinde toplanacak. Özetle, hesap ve hedef bu..

YETİŞ YA GANDİ KEMAL?

Muhteşem Tıraş fotoğrafı şöyle özetledi:

Peki bundan sonra?

Diyor ki şeytan; kumandasına basılan PKK, terör eylemlerine hız verecek. (verdi bile) BDP’li Emine Ayna’nın da işaret ettiği gibi terör şehirlere yayılacak, canlar yanacak, ocaklar sönecek, halk canından bezdirilecek. Haliyle başta CHP olmak üzere tüm muhalefet ve Ergenekon yandaşları müthiş bir yıpratma atağı yaparak, AK Parti’ye yüklenecek. AK Parti adeta terörün tek müsebbibi gibi gösterilecek. Doğu ve Güneydoğu’da propagandaya iyice hız verilecek. Kürt/Alevi kökenlilerin oyları çantada keklik görüldüğünden, özellikle Sünni ve Şafi Kürtler hedef alınacak; Yunus yüzlü, barış havarisi(!) Gandi Kemal’in, “Türk-Kürt-Sünni-Alevi-Şafi vs.” mozaiğinin çimentosu olduğu vurgulanacak...

Derken seçim sathı mailine girilecek..

Bir kere CHP’nin aday listeleri, perde gerisi müttefiki BDP ile koordineli olarak, çok özenli ve dikkatlice hazırlanmış olacak. Yıpranmamış, mülayim görüntülü adaylar...

Unutma diyor Şeytan; “AKP’den nefret eden, başta İsrail olmak üzere, birçok batılı ülkeler ve gizli servislerinin başarı temennileri herhalde tabela partilerine olmayacaktır.”

…ve devam ediyor:

BDP YUMUŞAYACAK

Bundan sonra neler olacak? Söz yine Muhteşem Tıraş'ta:

BDP’den, özellikle de PKK’dan umulmadık yumuşak beyanatlar gelmeye başlayacak.

PKK, eylemlerini olabildiğince yavaşlatacak ve “Eylemlerini AK Parti Hükümeti’nin tutumundan dolayı arttırdığını, aslında savaş istemediğini” dillendirmeye başlayacak. “Bundan böyle gerekli şartlar sağlanırsa (yani AKP düşerse) halkların kardeşliği adına eylemleri tamamen durduracağını, hatta gerekirse silah bırakıp, dağdan ineceğini” imâ edecek.

İşte bu noktadan sonra aristokrat CHP’lilerin burun kıvırdığı Gandi Kemal sazı eline alacak:

“Artık kan dökülmesin, analar ağlamasın, gelinler dul, çocuklar yetim kalmasın. Kardeş kanı dökülmesin, teröre harcayacağımız parayla yatırım yapalım, bin yıldır birlikte yaşayan halklar kardeş olsun. Türk de biziz, Kürt de biziz. Nazım da bizim, Fazıl da bizim.. Güzel günler bizi bekliyor, Haydi Türkiye” gazıyla tavan yapacak.

Düşünsenize; PKK durulmuş, umutlar yeşermiş, herkes barış türküsü söylüyor. CHP yeni sloganını oturtmuş; “Kemal gelecek terör bitecek”

Eh, ülkenin her köşesindeki insanımız zaten terörden illallah demiş. 30 yıldır süren terörün bitmesi an meselesi...(!) “Acaba Gandi’ye oy versek mi?” şeklinde bir soru kemirmeye başlayacak zihinleri. Terörü sona erdirme ihtimalinin bile CHP’ye ne kadar oy getirebileceğini hiç düşündünüz mü? Yüzde 35’lik blok sol oyların üzerine AKP’den kayabilecek en az 8-10 puanlık “barış gelecek!” oylarını da katın.. Alın size BDP’li CHP iktidarı!.. Ama nasıl bir iktidar? O iktidarın içinden acaba daha kaç Emine Ayna çıkacak? Kimbilir kaç Leyla Zana, kaç Sırrı Sakık çıkacak? 50 mi, 100 mü, 150 mi?

Şimdi dönün geriye ve şu soruyu sorun kendinize: İmralı Bey’i Abdullah, ABD’nin emri ile 28 Şubat cuntası tarafından neden bakıma alındı? Cevap çok basit: Çünkü günün birinde lazım olacaktı.

Dün “Dirisi işe yarayacaksa, ölüsü lazım değil, asmayalım” diyen 28 Şubat Çetesi’nin kuklaları, yarın “Dışarıda işe yarayacaksa, terör bitecekse neden içeride tutalım” demeye başlayacaklar. Sonrası mı? Onu da siz kendi şeytanınıza sorun!

Umuyor ve diliyorum ki, içimdeki şeytan yanılıyor olsun.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

ÖnceVatan_58
21.07.2010, 16:39
Namık Kemal'ın fıkrası geldi aklıma, ama neyse yeri değil, hayal ürünü ve bilim kurgulara göre haraket edecek olursak şimdi ben buraya öyle bir yazı yazarımki herkes hayretler içinde kalır :)
Bugün Sözcü Gazetesi bağımsız bir şirketin araştırdığı anketi açıkladı CHP iki puan önde görünüyor.

CHP: 33,4
AKP: 31,1
MHP:15,4

Daha buna benzer senaryolar çok duyar okur görürüz.

ŞAHBEY
21.07.2010, 16:55
atalarım ne güzel demiş it ürür kervan yürür ...bu yazılanları hayal bile etmiyorum yarın sandıkta herşey belli olur.hepsi bir araya gelse ne olur cürümleri kadar yer yakarlar

ÖnceVatan_58
21.07.2010, 17:08
Bir zamanlar Aziz Nesin'e bir sözünden dolayı çok kızmıştım ama hak verenlerde gördüm ben hala çekimserim bu konuda.

murat tugrul
21.07.2010, 22:07
İyi ne güzel işte biri mevziye gitmeye biri daga gitmeye meraklı karşlıklı birbirlerine gül atarlar terörde biter.

LaEdri
21.07.2010, 23:30
CHP:hiç
BDp:Hiç

iki hiçten ne çıkar!

goramaz
21.07.2010, 23:34
Bir zamanlar Aziz Nesin'e bir sözünden dolayı çok kızmıştım ama hak verenlerde gördüm ben hala çekimserim bu konuda.

İçinden çıktığı halkına aptal diyen bir insanın sözünü insanlar neden önemser anlamam.Halkına aptal diyen biri ''aydın'' olsa ne olmasa ne?

OSMAN ECE
21.07.2010, 23:45
atalarım ne güzel demiş it ürür kervan yürür ...bu yazılanları hayal bile etmiyorum yarın sandıkta herşey belli olur.hepsi bir araya gelse ne olur cürümleri kadar yer yakarlar

KAFANI YORMA AKÇA SU AKAR ÇUKURUNU BULUR ?
ESKİYDE ÇOK İYİ BİLİRİZ YENİYİDE BU GÜNÜMÜZE ŞÜKÜR EDİP
YOLA DEVAM

Pusula_58
22.07.2010, 11:53
KAFANI YORMA AKÇA SU AKAR ÇUKURUNU BULUR ?
ESKİYDE ÇOK İYİ BİLİRİZ YENİYİDE BU GÜNÜMÜZE ŞÜKÜR EDİP
YOLA DEVAM

Zaten onlarında beklediği bu osman abi, kaderci ve şükürcü bir toplum oluşturabilmek. Vur kafasına al ekmeğini, ez, sömür krallar gibi yaşasın mutlu azınlık diğer kesim bu benim kaderim deyip avunsun dursun. Yenilerde eskileri düzetmek için gelmedimi abi gelen gideni aratmadımı. Kısa bir sürede sıfırdan gelip ülkenin en büyük makamına çıkacaksın, ülkenin en zenginleri arasına gireceksin almadığın ihale ortak olamdığın şirket kalmayacak ülkenin kaymağını yiyeceksin işçine emekline yılda maaşına çok komik yüzde bilmem kaç zam verceksin sendikal hakları yok denecek kısıtlamalara egtireceksin hak aradığında coplayıp göllere basacaksın ondan sonrada bu günlerede şükredip dursunlar ne güzel değilmi abi vicdan bunu nasıl kabul eder abi.
Ondan sonrada başkalarına gözünün üstünde kaşın var yok şöyle olursa böyle olur varsayımla uzun bir dönem iktidara gelmemiş birileri için karalama kampanyası yapacaksın, olacak şeymi abi.

OSMAN ECE
22.07.2010, 12:32
Zaten onlarında beklediği bu osman abi, kaderci ve şükürcü bir toplum oluşturabilmek. Vur kafasına al ekmeğini, ez, sömür krallar gibi yaşasın mutlu azınlık diğer kesim bu benim kaderim deyip avunsun dursun. Yenilerde eskileri düzetmek için gelmedimi abi gelen gideni aratmadımı. Kısa bir sürede sıfırdan gelip ülkenin en büyük makamına çıkacaksın, ülkenin en zenginleri arasına gireceksin almadığın ihale ortak olamdığın şirket kalmayacak ülkenin kaymağını yiyeceksin işçine emekline yılda maaşına çok komik yüzde bilmem kaç zam verceksin sendikal hakları yok denecek kısıtlamalara egtireceksin hak aradığında coplayıp göllere basacaksın ondan sonrada bu günlerede şükredip dursunlar ne güzel değilmi abi vicdan bunu nasıl kabul eder abi.
Ondan sonrada başkalarına gözünün üstünde kaşın var yok şöyle olursa böyle olur varsayımla uzun bir dönem iktidara gelmemiş birileri için karalama kampanyası yapacaksın, olacak şeymi abi.

PUSULA CANIM KARDEŞİM ANLADIĞM KADARIYLA GENÇSİNİZ
BEN 65 YAŞINDAYIM GÖRMEDİĞİM DENEMEDİĞİM KALMADI
AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE AÇIKCASI BENİM GÜVENECEĞİM BİR TANE PARTİ KALMADI BİR YAZICI OĞLU GELİYORDU ONUDA YEDİLER BAŞKA DİYECEĞİM YOK KİMSEYLEDE TARTIŞACAK HALDE DEYİLİM HOŞÇA KALIN

Pusula_58
22.07.2010, 12:35
PUSULA CANIM KARDEŞİM ANLADIĞM KADARIYLA GENÇSİNİZ
BEN 65 YAŞINDAYIM GÖRMEDİĞİM DENEMEDİĞİM KALMADI
AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE AÇIKCASI BENİM GÜVENECEĞİM BİR TANE PARTİ KALMADI BİR YAZICI OĞLU GELİYORDU ONUDA YEDİLER BAŞKA DİYECEĞİM YOK KİMSEYLEDE TARTIŞACAK HALDE DEYİLİM HOŞÇA KALIN

Niyetim seni yormak değildi abi, rahatsız ettimse özür dilerim sende haklısın abi saygılar sunar hayırlı günler dilerim.

OSMAN ECE
22.07.2010, 12:41
Niyetim seni yormak değildi abi, rahatsız ettimse özür dilerim sende haklısın abi saygılar sunar hayırlı günler dilerim.

CANIM BENIM NE ÖZÜR ETTİNİZKİ ÖZÜR DİLİYORSUNUZ
TABİKİ HERKES AKLININ YETTİĞİNİ FİKRİNİ AÇIKLAYACAK
YANLIŞ ANLADIN SANA KESİNLİKLE KIRILMADIM BİLAKİS MEMNUN OLDUM İLGİLENİP BENİM FİKİRLERİMİ OKUDUĞUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

ŞAHBEY
22.07.2010, 13:07
biraz gerçekleri görmek lazım böylesine açık konuşan başbakana neden cepe alınır bilmem hep olumsuzluklar anlatılıyor ÜLKEMDE güzel şeylerde oluyor bakın görün gardaşım at gözlüğüyle bakmayın...

ÖnceVatan_58
22.07.2010, 18:37
İçinden çıktığı halkına aptal diyen bir insanın sözünü insanlar neden önemser anlamam.Halkına aptal diyen biri ''aydın'' olsa ne olmasa ne?

Halkımızın yüzde kaçı aptal ve hırsızdır?

Valilere bir hal oldu. Geçen gün Artvin Valisi 'Yaylalar, Müslüman Türk kültürünün yaşadığı son yerlerdir' diyerek Karadeniz yaylalarına çıkmayanları Müslüman Türk kültüründen saymadığını dolaylı olarak belirtmişti.
Elazığ Valisi Muammer Muşmal da Artvin Valisi'ni aratmadı. İki gün önce yaptığı konuşmada, "Bu memleketin yüzde 99'u Müslüman, ama yüzde 60'ı hırsız" dedi.
"Böyle şey olur mu? Yani Müslümanız diyoruz, ama arkadaş, yalancılık, üçkâğıtçılık, dolandırıcılık bizde!"
Belli ki sayın Vali çok bunalmış. Ama gene de böyle yüzdeler vererek konuşması tehlikeli olabilir. İlmiye Çığ, Sümerler hakkında yazdığı yazı nedeniyle 'halkı düşmanlığa sevk etmekten' yargılandı. 'Müslüman halkın yüzde 60'ı hırsızdır' derseniz halka hakaretten veya düşmanlığa tahrikten başınız belaya girebilir.
Aslında şahin gibi dava açan savcılarımızın Artvin Valisi hakkında da dava açması gerekmez miydi? "Müslüman Türk kültürü sadece Karadeniz yaylalarında kaldı" ne demek? Karadeniz yaylalarına çıkmayanlar Müslüman Türk kültüründen nasibini almamış anlamına gelmez mi bu sözler? Açacaksın bir dava da bu vali hakkında. Görsün bakalım saf ve temiz İstanbul çocuklarının Müslüman Türk kültürü taşımadığını söylemek ne demekmiş.
Bir zamanlar Aziz Nesin de buna benzer bir söz söylemişti. "Türk halkının yüzde 60'ı aptaldır" demişti. Gerçi hiç kimse kendisini yüzde 60'ın içinde saymadığı için bu sözü üzerine alınmadı. Ama gene de (Aziz Nesin vali veya bakan olmadığından) hakkında Türk halkına hakaretten dava açıldı.
Nesin davadan aklandı ve "İşte aklandığıma göre Türk halkının yüzde 60'ının aptal olduğu mahkeme kararıyla belgelenmiş oldu" dedi.
Sonra nedense fikir değiştirdi, "Türk halkının yüzde 60'ı değil, 80'i aptaldır" dedi. Bu açık artırmaya başka katılan olmadı anımsadığım kadarıyla. Yalnız özel sohbetlerimizde 'Ne yüzde 80'i, yüzde 100'ü aptaldır' diyenler oldu.
Ama bu radikal iddiayı açıkça dile getirmediler.
Aslında sayın Vali Muşmal'ın ne demek istediğini anlıyorum tabii. Kaçakçılığın çok olduğu bölgeler için genel olarak yapılan bir gözlemdir bu: "Halkın büyük kısmı bu işin içinde" deniyor, "herkes gücünün yettiği oranda, becerebildiği kadar kaçakçılık yapıyor.
Ve herkes de bunu biliyor!"
Özel konuşmalarımızda söylediğimiz bir şeyi kamuoyu önünde söyleyince başımız derde giriyor. Hele de bir yazarsanız!
Savcılarımız Müslüman Türk halkının imajını korumakla çok meşguller. Durmadan bilim adamları, yazarlar, gazeteciler yargıç önüne taşınıyor. Yazar çizer takımıyla öyle çok uğraşıyorlar ki, Yimpaş gibi şirketlere sıra gelmiyor.
Başbakan'a seçim vaatlerinden birini anımsatmanın zamanı gelmedi mi:
Yolsuzluklara 'damardan' gireceklerdi yanlış anımsamıyorsam, değil mi?

Türker Alkan / Radikal

yorum size ait

barikat58
22.07.2010, 23:17
Saçma sapan bir ufuk olmuş ihtimali bile söz konusu olamaz chp'yi sevmediğim halde !

goramaz
22.07.2010, 23:55
Halkımızın yüzde kaçı aptal ve hırsızdır?

Valilere bir hal oldu. Geçen gün Artvin Valisi 'Yaylalar, Müslüman Türk kültürünün yaşadığı son yerlerdir' diyerek Karadeniz yaylalarına çıkmayanları Müslüman Türk kültüründen saymadığını dolaylı olarak belirtmişti.
Elazığ Valisi Muammer Muşmal da Artvin Valisi'ni aratmadı. İki gün önce yaptığı konuşmada, "Bu memleketin yüzde 99'u Müslüman, ama yüzde 60'ı hırsız" dedi.
"Böyle şey olur mu? Yani Müslümanız diyoruz, ama arkadaş, yalancılık, üçkâğıtçılık, dolandırıcılık bizde!"
Belli ki sayın Vali çok bunalmış. Ama gene de böyle yüzdeler vererek konuşması tehlikeli olabilir. İlmiye Çığ, Sümerler hakkında yazdığı yazı nedeniyle 'halkı düşmanlığa sevk etmekten' yargılandı. 'Müslüman halkın yüzde 60'ı hırsızdır' derseniz halka hakaretten veya düşmanlığa tahrikten başınız belaya girebilir.
Aslında şahin gibi dava açan savcılarımızın Artvin Valisi hakkında da dava açması gerekmez miydi? "Müslüman Türk kültürü sadece Karadeniz yaylalarında kaldı" ne demek? Karadeniz yaylalarına çıkmayanlar Müslüman Türk kültüründen nasibini almamış anlamına gelmez mi bu sözler? Açacaksın bir dava da bu vali hakkında. Görsün bakalım saf ve temiz İstanbul çocuklarının Müslüman Türk kültürü taşımadığını söylemek ne demekmiş.
Bir zamanlar Aziz Nesin de buna benzer bir söz söylemişti. "Türk halkının yüzde 60'ı aptaldır" demişti. Gerçi hiç kimse kendisini yüzde 60'ın içinde saymadığı için bu sözü üzerine alınmadı. Ama gene de (Aziz Nesin vali veya bakan olmadığından) hakkında Türk halkına hakaretten dava açıldı.
Nesin davadan aklandı ve "İşte aklandığıma göre Türk halkının yüzde 60'ının aptal olduğu mahkeme kararıyla belgelenmiş oldu" dedi.
Sonra nedense fikir değiştirdi, "Türk halkının yüzde 60'ı değil, 80'i aptaldır" dedi. Bu açık artırmaya başka katılan olmadı anımsadığım kadarıyla. Yalnız özel sohbetlerimizde 'Ne yüzde 80'i, yüzde 100'ü aptaldır' diyenler oldu.
Ama bu radikal iddiayı açıkça dile getirmediler.
Aslında sayın Vali Muşmal'ın ne demek istediğini anlıyorum tabii. Kaçakçılığın çok olduğu bölgeler için genel olarak yapılan bir gözlemdir bu: "Halkın büyük kısmı bu işin içinde" deniyor, "herkes gücünün yettiği oranda, becerebildiği kadar kaçakçılık yapıyor.
Ve herkes de bunu biliyor!"
Özel konuşmalarımızda söylediğimiz bir şeyi kamuoyu önünde söyleyince başımız derde giriyor. Hele de bir yazarsanız!
Savcılarımız Müslüman Türk halkının imajını korumakla çok meşguller. Durmadan bilim adamları, yazarlar, gazeteciler yargıç önüne taşınıyor. Yazar çizer takımıyla öyle çok uğraşıyorlar ki, Yimpaş gibi şirketlere sıra gelmiyor.
Başbakan'a seçim vaatlerinden birini anımsatmanın zamanı gelmedi mi:
Yolsuzluklara 'damardan' gireceklerdi yanlış anımsamıyorsam, değil mi?

Türker Alkan / Radikal

yorum size ait

yorum istiyorsanız yazayım. Balık baştan kokar. Bir vali, bir aydın, bir savcı toplumu yönlendirmek yerine onlara küfrediyorsa toplumda ahlaksızlık olması da kaçınılmaz bir sonuçtur.

Müslüman ve kaçakçılık doğru orantılı mı? o aydınlar düşünsün bakalım İslamın ne kadarını biz gençlerimize verdik de ne bekliyoruz. Bir insan kimliğinde din hanesinde ''islam'' yazıyorsa bu insan gerçekten Müslüman mıdır? Kuranı kerimden ve Efendimiz aleyhisselam ın hadislerinden bir tarif çıkaralım isterseniz. Bir de öyle bir döküm çıkaralım bakalım.

ŞAHBEY
24.07.2010, 15:40
sevgili dostlarım lütfen gerçekleride görelim hiç ayrım yapılmadan şuçlular içeri alınıyor bakın ceza evlerinde yer kalmadı daha ne yapsınlar neyin üstü örtülüyor...bir söyleyin..ama at gözlüğü takanlar keseri hep kendilerine yontuyorlar yapılmayanlar yapılıyor görün artık uyanın

murat tugrul
24.07.2010, 16:02
Arkadaşlar çözümü istiklal mahkemelerini tekrar kuracan müslümanim diyeni asacan geriye bir iki milyon insan kalır.onlarda rahat rahat yaşarlar hem avrupayada entegre olmak için zorlanmazlar hatta israile ermenistana bile entegre olabilirler

yadel
24.07.2010, 17:12
Konu başlığı şu olmalıydı bence Akp-Bdp kardeşliği ve koalisyonu olmalıydı.
Chp de şu an olabilecek en son şey bölücülerle koalisyondur. Kimin ne açolımı yaptığı ortada o yapar koalisyonu.

bilal kose
24.07.2010, 17:19
Ya ayip yorum yaparken biraz dusunun bu hainleri melcise ilk kim soktu ya.Dep kimle girdi melcise.dogru sizin icin dun dundur.gunu kurtarin yeter.

İyi ne güzel işte biri mevziye gitmeye biri daga gitmeye meraklı karşlıklı birbirlerine gül atarlar terörde biter.

bu yorum icin ayrica tskler kardes

yadel
24.07.2010, 17:24
O zman o hatayı yapanlar hatalarının çok büyük olduğunun farkına vardı. Mesela Baykal ın son zmanlardaki milliyetçi duruşu ders almadır. Ama bunları görmeyip halen açılım yaptıkça batanlar ne aymazlıktadır.

yörem-58
24.07.2010, 17:49
bencede durduk yerde bir kürt sorunu ortaya atan sonrada açılımlar yaratann bir parti akp / bdp koalisyonu daha yakışır gibime geliyor.

murat tugrul
24.07.2010, 18:23
Açılım sarpa sardı olmaması lazımdı.Ama başka partilerinde önerisi veya birlikteligi olmadı
ülkeyi meclis yönetiyor mecliste sadece akp yokki digerleride var ama yokmuş gibi davrandılar.
Biz sizi birbirinize küsün diye seçmedikki. Oylama yapılacak bir kanun hakkında meclise girmiyor meclisi boykot ediyor. ben seçmen olarak soruyorum vekillerime siz kim oluyorsunuz ki meclisi boykot ediyorsunuz çalışmasını engelliyorsunuz.
düşününki vekil bir nevi avukattır temsilcidir benim mahkemem var avukat diyorki ben karşı tarafın avukatıyla küsüm davaya girmeyecem ..........Hadiya

turkbeyı
26.07.2010, 18:30
mhp chp koalisyonu olabilri.Ama bölücü,adi,******** pkklılarla işimiz olamaz..

ŞAHBEY
27.07.2010, 11:30
öncelikle bahçeli gitmeli adamda gram merhamet yok duygu yok
adam gibi adam gelmeli partinin başına görelim o zaman mevla ney ler neylerse güzel eyler...

ÖnceVatan_58
27.07.2010, 12:56
öncelikle bahçeli gitmeli adamda gram merhamet yok duygu yok
adam gibi adam gelmeli partinin başına görelim o zaman mevla ney ler neylerse güzel eyler...

Devlet Bahçeli özünde çok iyi bir insandır. MHP tabanını belli bir disiplin ve şekle getirmeyi başarmıştır. Belli güç kaybetmesine neden olsada adı çek senet tahsiladarlığına çıkan yada yapanları bir bir tasviye etmiştir. Ancak politika üretmekte belki yetersiz kalıyor olabilir MHP içindede ülkesini vatanını seven ülkesi için canını verecek çok insan vardır. Zamanla parti içinde daha üretken bir lider bulacaktır.

tayfun5883
27.07.2010, 13:13
BDP ile koalisyonu yapsa yapsa AKEPE yapar herşey ortada akepe geldikten sonra pkk yanlısı kürtler her tarafı yakıp yıkıyor hiç bir suç almıyorlar onlara müdahale eden Türkiye sevdalılarını hapse atıyorlar