PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SUÇLU ARAMIZDA.

AĞAOĞULLARI
22.09.2010, 21:59
Türk halkı ılımlı hoşgörülü ,Vatansever,misafirperver,yard ım sever,dini inaçlarına bağlı ,yardımlaşmayı seven bir toplum olarak bilinmektedir. Bu görüşlerim Türkiye Cumhuriyeti üzerinedir. Şöyle bir söz vardır;iki söz bir büğü
olurmuş derler. Televizyonlarda geçmiş yıllarda işkence gören insanlar ceza
evlerinde evraki metrukelerini ve yaşam koşullarını anlattılar. Çeşitli kanallarda
suçsuz olduklarını itiraf ettiler. Suçsuz yere ceza aldıklarını ve işkence gördüklerini ve buna benzer konuşmaları uzayıp gitti. Suçun sahibi yok derler ki
"suçu samur kürk yapmışlar kimse sırtına almamış ". Bu darbeleri ihtilalleri meydana getirenler gökten mi indi.
Dönelim eski günlere Türkiye nin başına neler geldiyse siyasi parti liderlerinin
halkı bölücülüğe ,ayrımcılığa taraf olma şekline sokarak çıkmaza sokmuşlardır.
Teşvik ve tahrik halkı birbirinden koparmıştır. Dolaysıyla Türkiye darbelere ve ihtilallere maruz kalmıştır. Televizyon kanallarındaki gördüklerimiz suçsuz olanlardı. Suçunu itiraf eden erdemli kişileri göremedik. Kardeş kardeşi vurdu nice masum insanlar işkence gördü .Suçsuz yere idam edilen insanlar oldu. Askeri darbeler bir daha gelmesin Allah o günleri bir daha göstermesin.
Bu tür olaylar da siyasi partilerin koltuk kavgası makam paylaşımı olsa gerek. İki toplum sağda ve solda gruplaşarak birbirlerine hedef oldular. Okullar
kapandı,Eğitim durdu ,Yollar bölgeler paylaşıldı,gece hayatı durdu ,Okullar ,yurt
lar bölündü korku,ihtıras,kin,entrika aldı başını gitti. Bınalar taşlandı,işyerlerinin
camları kırıldı, kamu binaları taşlandı, yangınlar çıkartıldı. Çeşitli cınayetler faili meçhul oldu. Bu olayları çıkartanlar sağcı ve solcu gruplardı kardeş kardeşi öldürdü neyi paylaşamıyorlar dı. Öğrenci yürüyüşlerinin sonu gelmiyordu zamanın hükümeti yollar yürümekle aşınmaz diyordu. Kayıtsız kalındı sonunda darbeler oldu bu darbeler Türkiye yi 10 -20 yıl geriye götürdü . Kim kazandı hiç kimse peki kaybeden kim oldu Türkiye dir. Partileri ve liderleri için kendilerini feda eden gençlere sonradan liderleri veya partileri sahip çıktımı hayır.Ödedikler
i bedelle başbaşa kaldılar sahipsiz kaldılar.
Temennimiz o dur ki 12/09/2010 Anayasa referandumunda bu tür olaylara
meydan vermeyecek bağlayıcı yasalar ve önleyici tedbirler alınır ; ve daha önemlisi çok kuvvetli bir hükümet bu tür olaylara mahal vermez. Daha çok demokrasi ,daha çok özgürlük derken maksadını aşan olaylar yaşanmaz.
Günümüz de siyasi partiler halk yararına daha çok özgürlük daha çok demokrasi derken bu günkü gençliğin daha çok bilinçlenmesi genel kültürde yol alması ,eğitim seviyesinin yükselmesi çok önem taşımaktadır. Çünkü eğitimsiz,
kültürsüz bilgisiz bir topluma daha çok özgürlük ve demokrasi bir fayda sağlamaz. Önemli olan kültürlü eğitimli bilinçli ekonomik alanda gelişmiş toplumların daha çok özgürlüğe ve demokrasiye ihtiyaç duyulur. Toplumda eğitim çok önem taşımaktadır. Bu günkü gençlik bilinçli geçmişten çok ders aldılar kimsenin tahrikine gelmiyorlar. Türkiye de eğitim oranı yükseldikçe iyiye gidecektir sevgiler.
Ağaoğulları
22/09/2010.