Kardelencicegi
21.10.2010, 14:30
Kilis Tavasi (Tepsi Kebabi)
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
500 gr Kiyma
1 ince kiyilmis Sogan
1 ince kiyilmis yesil Biber
2-3 dis Sarmisak ezilmis
Istege göre Domates salcasi, Biber salcasi
Karabiber, Kirmizi biber ve Tuz
Malzemeler tepsiye konulup yogurulur
Üzeri icin:
2 Domates dilimlenmis
3 carliston Biber dilimlenmis
1 Sogan dilimlenmis
Yapilisi:
Firin icin kullanacaginiz tepsiye, kiyma , sogan, biber, salcalar ve
baharatlar eklenip, hepsi beraber, güzelce yogrulur, el su ile
Islatilarak ve et tepsiye bastirarak yayilir.
Üzerine dilimlenmis, domates, biber ve soganlar dizilir.
225 derecede önceden isitilmis firinda pisirilir.
Pilav, salata & corbapide ile servis yapilir.
Not: Denenmistir cok harika bir tadi var.
Afiyet olsun.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
500 gr Kiyma
1 ince kiyilmis Sogan
1 ince kiyilmis yesil Biber
2-3 dis Sarmisak ezilmis
Istege göre Domates salcasi, Biber salcasi
Karabiber, Kirmizi biber ve Tuz
Malzemeler tepsiye konulup yogurulur
Üzeri icin:
2 Domates dilimlenmis
3 carliston Biber dilimlenmis
1 Sogan dilimlenmis
Yapilisi:
Firin icin kullanacaginiz tepsiye, kiyma , sogan, biber, salcalar ve
baharatlar eklenip, hepsi beraber, güzelce yogrulur, el su ile
Islatilarak ve et tepsiye bastirarak yayilir.
Üzerine dilimlenmis, domates, biber ve soganlar dizilir.
225 derecede önceden isitilmis firinda pisirilir.
Pilav, salata & corbapide ile servis yapilir.
Not: Denenmistir cok harika bir tadi var.
Afiyet olsun.