PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?

Cley
07.12.2010, 20:07
Evet memnunum
Hayır memnun değilim

BOUN
07.12.2010, 21:51
Sivas Belediyesi'nde Doğan Ürgüp dönemi başlayalı bir buçuk yılı geçti, iki yıla yaklaşıyor. Yaz mevsimlerini çalışma sezonları olarak baz alırsak iki çalışma dönemi geride kaldı, önlerinde sadece üç yaz sezonu var. Geçen iki yılda Sivaslıların genel olarak beklentileri neydi, mevcut belediye Sivaslılara ne verebildi, hatta ortalama halkın beklentilerini aşabilen projeleri ne ölçüde gerçekleştirebildi buna bakmak lazım.

Belediyenin ilk sezonu icraati (bu site forumlarında yoğun eleştiri almıştı) sadece Yenişehir kavşağı açılışından ibaretti. O zaman bir çok kişi yönetimin daha ilk yılı olduğunu, ilerleyen yıllarda büyük projelerin hayata geçirilebileceğini söylemişti. Ancak üzerinden bir yıl daha geçti, maalesef belediyemiz ikinci iş sezonunda da bir önceki belediyenin başladığı Paşabahçe, Ak-Su, Atatürk caddesi yenileme vb projelerin tamamlanmasından bile aciz kaldı.

Şimdi denilebilir ki 'iki sezon geçti ama, daha üç iş sezonu var, o zaman diliminde de büyük projeler yapılabilir', hatta diyebilirsiniz ki 'bir önceki başkan da ilk yıllarında eleştirilmişti, şimdiki başkanın ilk yıllarında eleştirilmesi normaldir' ancak şunu unutmamak gerekir ki, Sami Aydın daha seçime girmeden 'Mısmılırmak'ta kayık yüzdüreceğim' deyince herkes gülmüştü. Yani adamın işbaşına gelmeden kent meydanı, Ak-su, Paşabahçe vb şehre değer katacak projeleri mevcuttu.

Aynı şeyi maalesef Doğan Ürgüp için söylememiz çok zor. Geçmiş dönemden gelen bir takım güzel projeleri kör topal ilerletme dışında Doğan Ürgüp ve ekibine özgü, Sivas'ın çehresini değiştirecek bir tane proje söyleyebilir misiniz?

Şimdi tek tek Doğan Bey'in üzerinde durduğu projelere bakalım:

Sıcak Çermik: Doğan Bey henüz belediye başkanı seçilmeden önce göreve gelirlerse 5 yıl içerisinde Sıcak Çermiğ'te otel kapasitesinin en az 3000 yatak civarında olacak seviyeye çıkartılacağını belirtmişti. Ortalama bir beş yıldızlı otelde 400-500 yatak kapasitesi bulunduğunu göz önüne alırsak, en az 5-6 tane beş yıldızlı otelin Sıcak Çermik'e kazandırılacağı anlamına geliyordu ki, gelinen nokta bugün itibariyle yapılan bazı iyileştirmeler ve altyapı çalışmaları dışında neredeyse sıfır!!!

Ulu Camii - Kale evleri - Gök medrese bölgesinin tek bir komplekse dönüştürülmesi: Açık konuşmak gerekirse beni Doğan Bey'in projeleri içerisinde en çok umutlandıran ve heyecanlandıran proje bu idi ancak gelinen nokta, son iki yıl içerisinde yine sıfır!!!

Paşabahçe'nin büyültülmesi: Bu bölgede Sami Aydın döneminden sonra ki iki sezonda hemen hemen hiç gelişme olmadığını, sadece son bir iki ay içerisinde Karayolları tarafından duble yol yapımına başlandığını, ve belediyenin bir hidroelektrik santrali kurarak eski göleti canlandırma çalışması olduğunu biliyoruz. Şu an için daha çok yolun başındayız ve notum on üzerinden bir!!!

İmar revizyonu ve kentsel dönüşüm: Sivas için en hayati ihtiyaç iken maalesef geçen belediye tarafından hazırlıklarına başlanan imar revizyonu tam anlamıyla yürürlüğe sokulamamıştır. Ayrıca Ferhatbostan mahallesi civarında kentsel dönüşüm projesi için Toki ile görüşüyorlar. Ne görüşmeymiş arkadaş, iki yıldır bitmedi? Ne zaman biteceği, çalışmanın ne zaman başlayacağı ise meçhul! Verilen emekleri gözeterek on üzerinden iki veriyorum!!!

Tarihi eser restorasyonları: Çorapçı Hanı restorasyonu nihayet başladı, Kolağası konağı aynı şekilde. Ancak koskoca Behrampaşa hanı için geçen iki yıl zarfında hep hazırlık yapıldığını duyuyoruz. Sanki yıkılıp yeniden inşa edilecek mübarek??? Ayrıca Sami Bey'in Sivas'a kazandıdığı kent meydanı projesine henüz en ufak bir katkıda bulunulamadığını da göz önünde bulundurarak, diğer eksiklere rağmen emeği gözetiyorum ve on üzerinden üç veriyorum!

Projesizlik: Evet en önemli konu projesizlik! Yukarıdaki projeler her ne kadar bitirilememiş veya başlanılamamış olsalarda elbette değerli projeler ama gel gör ki Sivas'a çağ atlatma iddiasıyla gelenlerden henüz Sivas'a çağ atlatacak büyük projeler göremedik! Kendilerinden ricamız hiç olmazsa eski dönemlerde dile getirilen büyük projeleri hayata geçirerek Sivas'a hizmet etmeleridir. Nedir eski projeler: Mevlana mahallesini Çayyurt'a bağlayacak olan tünel, Kuzey çevreyolu, Kent Meydanının genişletilmesi, Kızılırmak projesi, Terminalin taşınması, Aksu ve Paşabahçe projelerinin tamamlanması vb vb vb

LaEdri
08.12.2010, 00:04
2 yıla yaklaşılıyor.Sanırım eleştirilerimizi dilimizden çıkarma zamanı yaklaşıyor.Oratda bir projesizlik var.Ortada gerçekten kayda değer bir durum yok.Pazar günü Ak-Su'da idim ve suyun halini görünce çok üzüldüm.İlgilenilmediği kesin.Yukarıda belirtilen durumlar dışında söylenecek çok şey yok aslında.Zamansız,habersiz su kesintilerinden zaten bıktık ve bu duruma alıştık.tekrar söylemeye gerek olmamalı!

İsmail Özçelik
08.12.2010, 02:26
Memnun değilim. Neden peki?
1. Şehre katkı sağlayacak kendilerine ait önemli bir proje yok.
2. Yapılan projeler de takipsizlik var, iş yapılıyor ancak nasıl yapıldığı önemli değil iyi veya kötü.
3. Bence önemli bir sorun olan toplu ulaşım için hala çözüm yok
4. Sivas hala tek merkezli ve sunulan çözüm yok
5. Eski projeler rafa kaldırıldı.(Kuzey çevre yolu, tünel..)
6. Ulaşım master planı hala yok.
7. Otogar yerinde duruyor, hızlı tren entegrasyonu düşünülmüyor.
8. Metro/Tramvay/LRT için fizibilite veya proje geliştirme yok
9. Trafik için alternatif çözüm yok (Bazı caddeler tek yön yapılabilir)
10. İmar planı yapılması yerine hala tadilatlarla uğraşılıyor

Daha olmayan çok şey var ama bunlar bile olmayacağı için diğerleri pek de önemli değil.

Arif Coşkun
08.12.2010, 12:35
Bu konuda elbetteki söz orda yaşayan değerli hemşerilerimizde, onlar daha iyi yorumlayacaklardır. Biraz daha zamana ihtiyaçları olabilir.

aktassa
09.12.2010, 13:48
Ben Sivas dışında yaşıyorum ve genelde senede bir defa gelebiliyorum.
Sivas'ın yıllardır halini hiç ama hiç beğenmiş de değilim.
Ne zaman Sivasa gitsem ya bir yerler kazılmış inşaat başlamış, yada bakımsızlık göütürüyordu.
Her ne kadar AKP sempatizanı değilsem de Doğan Ürgüp'ün paifliğini görünce Sami AYDIN'ı aramamak elde değil.
Rahmetli Reis Muhsin YZICIOĞLU'na gösterilen saygının sonucu seçilen bir başkanın onun mirasına böyle davranmasına üzülüyorum.
Kısacası şu anki başkandan memnun değilim ama birşeyler yaparsa kendisini yerdiğim gibi överim de.

BOUN
17.12.2010, 23:23
Sivas Belediyesi'nin önce eski garajlar bölgesinde işadamlarıyla uyuşmazlığa düşmesi, sonra 30 kişinin çalıştığı ve Sivas'ın tek yumurta fabrikası olan bir işyerini yerle bir etmesi, bir önceki olayın tesadüfen yaşanmadığını, memlekette iş yapan insanlara karşı 'dediğim dedik' havasının empoze edildiğini görüyoruz. Buradan iş yapmayan belediyeye ünlü düşünür Diyojen'in sözüyle sesleniyorum: Sivas'a gölge etmeyin, memleketim başka ihsan istemez!

kendalli
18.12.2010, 00:03
bizim kadar memleketini seven ve bir o kadarda farkinda olmadan dusmanlik eden genis bir topluluk dunyada olamaz...

besyo_cu
27.12.2010, 21:51
Yoruma bile gerek duymadan HAYIR.

Cley
27.12.2010, 22:00
Ortada bir çalışma göremediğim için bişey diyemiyorum. Çalışma görürsem oy kullanırım.

Salim58
28.12.2010, 10:18
Başkan Ürgüp 2010’u değerlendirdi

Sivas Belediyesi tarafından 2010 yılında kent için önem taşıyan çeşitli yatırımlar ve çalışmalar tamamlandı.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas için en önemli işlerden birinin “imar revizyon planı”olduğunu söyledi.
Şehir meydanına bir sosyal tesis açtıklarını, muhtarlar için yeni binaları faaliyete soktuklarını, belediye binasının tadilatını yaptıklarını anlatan Ürgüp, “Köpekler Sivas için çok önemli bir sorundu, köpek barınağını tamamlayarak 1 yıldır Sivas'ı köpeklerden arındırdık” diye konuştu.
Ürgüp, akıllı sayaç uygulamasına da geçtiklerini, şu anda 5 bin civarında abonesi olduğunu, yeni abonelere artık akıllı sayaç verdiklerini belirterek, Türkiye'deki en ucuz akıllı sayacı temin eden belediyenin Sivas Belediyesi olduğunu savundu.
Ulu Cami çevresinde geçici bir çevre düzenlemesi yaptıklarını belirten Ürgüp, şehrin manevi dinamikleriyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü anlattı.
Termal turizm alanında yaptıkları çalışmalara da değinen Ürgüp, ''Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik Kaplıcalarında bir modernizasyon ve aynı zamanda tadilat da yaparak buraları daha düzenli hale getiriyoruz. Soğuk Çermik'e 18 tane ayrı bungalov tipi ev yaparak önümüzdeki dönem faaliyete sunacağız. Sıcak Çermik'te yeni iş merkezleri, iş alanları yaptık. Onun ötesinde Sıcak Çermik'te otellere sıcak su vererek 2 yeni havuzun inşasına başladık. İkisi de kapalı havuz. Bunu da inşallah yaz döneminde faaliyete sokmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

2011 YILINDAKİ HEDEFLER

2011 yılında yapmayı planladıkları çalışmalara da değinen Ürgüp, şunları kaydetti:
''Önümüzdeki yıl da inşallah Paşa Fabrikası Mesire Alanı'na yeni bir sosyal tesis, hizmet alanları tesisi koyarak 265 dönümün tamamını yeniden tasarlayacağız. Önümüzdeki dönemde Sevgi Evleri Projesi'ni tamamladıktan sonra Yetiştirme Yurdu'nun alanı yaptığımız protokol gereği belediyemize geçecek. Orada bir kültür merkezi projesi oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Onun dışında kentsel dönüşümle ilgili faaliyetlere başlayacağız. Kızılırmak çevre düzenlemesini yapıyoruz, 250'şer metre koruma altına alacağız. Tarihi mirasın yaşatılması açısından kalenin etrafının açılması projesine önem vereceğiz. Bu konuda sayın Başbakanımızdan da destek istedik. İnşallah bu projeye de başlayacağız.''

2010 yılında yapılan çalışmalara bakacak olursak büyük bi başarıdan söz etmemiz mümkün değil.2011 de daha iyi çalışmalar yapılırmı bekleyip görmek gerek.

LaEdri
03.01.2011, 22:14
Bir gün elektirk gider,bir gün su gider,bir gün ikisi de gider.Bu cümleyi yazmaktan nefret ediyorum ama lanet olası sular yine kesik ve artık saymıyorum..:)

alperkorkmaz58
03.01.2011, 23:30
1967 kere hayır

H_Turan
03.01.2011, 23:31
Bir gün elektirk gider,bir gün su gider,bir gün ikisi de gider.Bu cümleyi yazmaktan nefret ediyorum ama lanet olası sular yine kesik ve artık saymıyorum..:)

Haberin Olmadan Boruları Değiştiriyordur Belediye:D

bilgin_58
04.01.2011, 15:33
Başkan bu kariyerin altında eziliyor, bu yükü taşıyamıyor, 300 binlik bir şehirde ne bir planlama var nede doğru dürüst yaşam alanları,
Belediyenin görevi; Halktan aldığı verğileri halkın yararı için kullanmaktır, belediyenin neyi kaldı, özbelsan, özel halk otobüsleri, falan derken küçüldükçe küçüldü,
Sivasın doğu çıkışında Atatürk'ün karşılandığı Paşapınarı denilen bir yer var bir gün gelsin de oranın içler acısı halini görsün, önceki belediyelerin yaptığı güzel işleri köreltmesin bişey istemiyoruz, ayrıca bir daha seçileceğine de inanmıyorum, boşu boşuna Sivas'ın 5 yılı heba oldu uçtu gitti,

Deveye sormuşlar:
-Niye boynun eğri_
-Deve cevap vermiş nerem doğru ki;

Hangisini sayalım, yazmakla bitmez ki, sosyal tesismiş, peeeeeeh hazır binayı benim çocukta açar ya , köpeklere sığınak yapmış, bizim insanlarımızı dışarı atarken insanların dükkanlarını evlerini başına yıkarken, bir köpek kadar da mı değeri yok?
Uzun lafın kısası, belediye bu kadroyla yürümezzzzzzzzzzzzzzz
Ekip meselesi ekip,
Önceki başkan ben oy vermedim ama; adaylığını koyarsa bu sefer oy veririm neden mi?
Belediye seçimlerinde partiye değil, bizleri idare edecek insanlara oy verilir

aysima58
04.01.2011, 19:25
tebrikler bilgin kardeşim harika bir yorum ben bunun üzerine yorum yapmıyorum.

burak5866
15.01.2011, 23:35
Başkan bu kariyerin altında eziliyor, bu yükü taşıyamıyor, 300 binlik bir şehirde ne bir planlama var nede doğru dürüst yaşam alanları,
Belediyenin görevi; Halktan aldığı verğileri halkın yararı için kullanmaktır, belediyenin neyi kaldı, özbelsan, özel halk otobüsleri, falan derken küçüldükçe küçüldü,
Sivasın doğu çıkışında Atatürk'ün karşılandığı Paşapınarı denilen bir yer var bir gün gelsin de oranın içler acısı halini görsün, önceki belediyelerin yaptığı güzel işleri köreltmesin bişey istemiyoruz, ayrıca bir daha seçileceğine de inanmıyorum, boşu boşuna Sivas'ın 5 yılı heba oldu uçtu gitti,

Deveye sormuşlar:
-Niye boynun eğri_
-Deve cevap vermiş nerem doğru ki;

Hangisini sayalım, yazmakla bitmez ki, sosyal tesismiş, peeeeeeh hazır binayı benim çocukta açar ya , köpeklere sığınak yapmış, bizim insanlarımızı dışarı atarken insanların dükkanlarını evlerini başına yıkarken, bir köpek kadar da mı değeri yok?
Uzun lafın kısası, belediye bu kadroyla yürümezzzzzzzzzzzzzzz
Ekip meselesi ekip,
Önceki başkan ben oy vermedim ama; adaylığını koyarsa bu sefer oy veririm neden mi?
Belediye seçimlerinde partiye değil, bizleri idare edecek insanlara oy verilir
ben dediklerinin bir kısmına katılıyorum ama bir kısmınada katılmıyorum.katıldığım kısımlar doğan ürgüp gerçekten 1.5 senelik dönemde başarılı sayılmaz.gelelim sami aydına bana göre oda başarılı değildi.neden mi pek fazla birşey yapmadı.aksu diyorsanız onu doğan ürgüpte devam ettirdi veya paşabahçe diyorsanız onu doğan ürgüpte devam ettirecek kanaatimce başka ne yaptı derseniz sami aydın kaldırım ve asfalt doğan ürgüp ondan da çok yaptı ona kalırsa eğer başarı buysa.eee o zaman millet sami aydına neden başarılı diyor anlamadım ki.Sami aydının sivasa yaptığı en büyük projesi kent meydanı projesiydi onu sayabiliriz güzel olarak.bu dediklerimden doğan ürgüp başarılı sonucu çıkmasın onu başta söyleidm doğan ürgüp başarısız diye.gelelim belediyenin başarılı olabilmesi için ne yapması lazım.öncelikle büyük projeler yapmalı gerçekten türkiyede hatta dünyada ses getirecek projeler yapabilmeli.tabi bunları yapmak kolay değil kaynak lazım.mesela belediye aksuyu devam ettirirken onun daha büyük versiyonu olan kızılırmağı birleştirerek sivasa bir deniz katması lazım.kale projesini kesin yapmalı en azından elle tutulur bişey yapması gerekir.ulaşımda sivasa çağ atlatmalı ve raylı sisteme geçiş cesaretinde bulunmalıdır.kentsel dönüşümleri kesinlikle yapması gerekir.dedebalı kılavuz ferhatbostan mahaller dışında hali kesinlikle kaldırarak o değerli alana çok öenmli bir proje yapmalı aynı şekilde buğday pazarınada.sonra otogar kesinlikle aynı yerde kalmamalı hızlı tren istasyonu havaalanı ve otogar aynı bölgede olmalılar.EN ÖNEMLİSİ SİVASA KUZEY ÇEVRE YOLU AÇILMALI.şimdiki yol hem şehir içi yolu gibi oldu hemde ihtiyacı karşılayamıyor.yeni yol yapılınca hem sivasa yeni imar alanları katılmış olur hemde şimdiki çevre yolu daha kullanışlı olabilir şehiri üniversiteye yaklaştırmak için.orasını daha etkin yerleşim yeri yaparak.aynı şekilde belediye binası keisnlikle meydandan kaldırılmalı.hem ihtiyacı karşılayamıyor her servisi ayrı binada neredeyse hemde tek merkezli sivasta bir yoğunlukta o oluşturuyor.belediye binası mesela özebelsanın aşağısındaki yer olan makina ikmalin oraya modern ve büyük sivasa yakışır gösterişte bir bina yapılmalı.trafiğin yoğun olduğu yerlere köprülü kavşak yapılmalı.gerekli kavşak düzenlemeleri yapılmalı paşabahçe daha da büyütülerek bir spor merkezine dönüştürülebilir.takımların gelip kamp yapabileceği.aynı şekil sıcak çermikte.bölge parkları gerekli yerlere yapılmalı............vs vs.....son söylediklerimi çoğu belediyeler yapsada bunu yapmazsak olmaz.daha aklımda şimdilik bunlar var.YANİ KISACASI SİVASA BUNLARI YAPAN BAŞARILIDIR BENİM İÇİN.ne sami aydın başarılı nede doğan ürgüp başarılı benim için.ama doğan ürgüpün avantajı daha 3 senesi var son zmanlarını iyi kullanması gerekeir.

58svs58
16.01.2011, 14:01
başkan daha ne yapsın borç içinde yüzen belediye eskji başkan gibi otopark diye sivaslının caddesini sivaslıya satmadı caddeden parayı kazananda elazığleı eskimiş başkanın bilmem nesi. adamın kucağına bomba gibi borç yükü konmuş nasıl ödesinde artan para ile yatırım yapsın sosyal alan aranıyor yorum yapanların çoğu sosyal alan ne istediklerini hiç yazmamış. en büyük başkan doğan başkan. sadece o koltukta oturaması için olsa gene oy verecem. Başkanım bize BÜYÜK BAŞKAN MUHSİN YAZIÇIOĞLU nun emaneti

LaEdri
16.01.2011, 16:56
başkan daha ne yapsın borç içinde yüzen belediye eskji başkan gibi otopark diye sivaslının caddesini sivaslıya satmadı caddeden parayı kazananda elazığleı eskimiş başkanın bilmem nesi. adamın kucağına bomba gibi borç yükü konmuş nasıl ödesinde artan para ile yatırım yapsın sosyal alan aranıyor yorum yapanların çoğu sosyal alan ne istediklerini hiç yazmamış. en büyük başkan doğan başkan. sadece o koltukta oturaması için olsa gene oy verecem. Başkanım bize BÜYÜK BAŞKAN MUHSİN YAZIÇIOĞLU nun emaneti

Verilen sözler unutulmuş,borç bahanesi ile oyalayıp durun bakalım!..Belediye resiliği Muhsin Başkan'ın değil,Sivaslının emanetidir.Önlerinde 3 yıl var.geçen 2 yıl önümüzdeki 3 yılın habercisi ise,gitti 5 yıl!

İsmail Özçelik
16.01.2011, 18:01
Bence başarısız. Eski yönetimin işlerine devam etmeye çalışıyorlar. Kendi vizyonları yok. Kendi geliştirdikleri proje yok. Başarı bunun neresinde?

serkan_ozcan58
16.01.2011, 19:17
şehrimizin alt yapısı malesef cok yetersız.sıvas ıstasyon ve ataturk caddesının arasına sıkısmıs durumda forumdakı arkadaslarında dedıgı gıbı unıversıte yolunun kentlesmeye ıhtıyacı var.otogarımızın modern hala gelmesı gerekıyor yada yerının degıstırılıp unıversıte yolu yada ankara yoluna yapılması uygun olur dıye dusunuyorum.bır an once fuar alanı sıyası yollarla tekrardan baslatılmalı ve bıtırılmelı vs vs vs cok eksıgımız var ama sıyası olarak mucedele edılmezse dedıklerımızın cogu yapılamaz beledıyeye burda cok ıs dusuyor.

priz58
16.01.2011, 21:12
vallaha belediyenin sağlam kaldırımları söküp yeni kaldırım takmasından başka bir içraatını görmedim.

H_Turan
16.01.2011, 23:45
BAŞKANIMIZ ÜRGÜP’E PANKARTLI TEŞEKKÜR…

İlimizde, tarihi Şifahiye Medresesi yanına taştan inşa edilen dükkanların yıkılmasının ardından bölgedeki esnaflar, Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp’e pankartla teşekkür etti.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Şifaiye Sokağı esnafları hazırlattıkları “Tarihi eserlere göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp’e Teşekkür Ederiz” yazılı pankartı sokağın girişine astı.

Selçuklu Parkı Kent Meydanı projesi kapsamında tarihi Şifahiye Medresesi yanına taştan inşa edilen dükkanlar, belediyenin talebi üzerine Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı doğrultusunda yıkılmıştı.

Kaynak:Sivas Belediyesi Sitesi

Cley
17.01.2011, 00:05
Tarihi eserlere hassasiyetmiş :) Ordaki esnaflar kendi işlerini etkileyeceği için dükkanların kaldırılmasına memnun olmuştur. Teşekkür ile de bağlamayı çekmişler başkana :)

İsmail Özçelik
17.01.2011, 00:38
Cley kesinlikle haklısın, Çorapçı Hanı da tarihiydi bu belediye yenisini yapmadan önce :) aslına uygun restorasyonmuş aslı mı kaldı ki:)

Ayna26
17.01.2011, 10:25
Belediye ne iş yapar?bu soruya verilecek cevab kişilerin beklentilerine göre çoğalır.ancak belediye gerçek manada o şehrin imar, iskan, sosyal ve kültürel yaşam, şehir planlamacılığı vs. gibi halkın beklentilerini en iyi derecede karşılamakla vazifelidir.Nedense bizde böyle bir anlayış maalesef gelişememiştir.bir dönem gelen belediye başkanı ortaya birtakım projeler atar, tam uygulamayamadan yerine başka bir belediye başkanı gelir o da kendisinden öncekinin yaptıklarını ya yıkar ya da devam ettirerek kendiisne buradan bir pay biçer, sonra ne mi olur, bu belediye de gider yerine gelecek olan da bunun yaptıklarını yapar, durum bu şekilde devam eder gider.Oysa Sivasın o kadar çok şeyye ihtiyacı varkki...
1-Şehir içi ulaşım karmaşası, oto park sorunu
2-Şehir içi yolcu taşımacılığı tabiri yerinde ise özel halk otobüsü zülmü, kent kart problemi.
burada özel halk otobüslerinin yanında belediyeye ait metro ya da tramvay hattının projelendirilmesi ve uygulamaya alınmaıs gerekir.Üniversiteden şehir merkezine gidip gelmek neredeyse zülüm. buradan başlayarak karşıyaka, kümbet, istikametinden şehri merkezine ve oradan da çayyurt istikametine yapılacak bir tarmvay veya metro ulaşım güçlüğünü ortadan kaldırır.
3-Tarihi eserlere yeteri kadar değer verilmiyor.Sadece göstermelil çalışmalar yapılıyor.Belediye burada insiyatifi eline almalı.
4-Şehir merkezindki çarpık yapılaşmaya da müsade etmemeli, kenar mahalle diye hiçbir belediye hizmetini alamayan yerlere belediye hizmetleri de götürülmeli.21.yy da yaşıyoruz ve halen kaldırımı olmayan, asfalt yolu bulunmayan ve yeteri kadar çöp konteyneri olmayan mahalleler var, seçim zamanı buralar hatırlanıyor.belediye başkanları mümkünse buradki insanlara da bir hizmette bulunsun.
5-Basında izliyoruz ki "belediye iş kapısı değil hizmet kapısı olarak" ifade eden düşünceye sormalı ki madem hizmet kapısı nerede bu hizmet? iş kapısı değil ise, yakınım diyerekten işe aldıklarınıza ne diyeceksiniz.
bunları arttırmak mümkün, ama eleştiri yapmak güzel fakat eleştiriyi anlayacak ve yerinde müdahale ile hataları giderecek bir düzen varmı yaşantımızda işte bu meçhul.o yüzden pek fazla şey yazmaya gerek duymuyorum.

Salim58
17.01.2011, 16:22
BAŞKANIMIZ ÜRGÜP’E PANKARTLI TEŞEKKÜR…

İlimizde, tarihi Şifahiye Medresesi yanına taştan inşa edilen dükkanların yıkılmasının ardından bölgedeki esnaflar, Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp’e pankartla teşekkür etti.

Esnaf memnun kaldıysa sorunda yok demektir.:)

H_Turan
17.01.2011, 17:39
Bana göre Sana göre İyi veya kötü önemli değil aslında önemli Olan ordaki esnafın ne dediği :)

LaEdri
17.01.2011, 17:58
Tarihi eserlere hassasiyetmiş :) Ordaki esnaflar kendi işlerini etkileyeceği için dükkanların kaldırılmasına memnun olmuştur. Teşekkür ile de bağlamayı çekmişler başkana :)

Çifte Minare içler acısı halde iken tepki vermeyen esnafın,iki dükkan yıkılınca tarihi hassasiyetleri artmış..

H_Turan
17.01.2011, 22:25
Çifte Minare içler acısı halde iken tepki vermeyen esnafın,iki dükkan yıkılınca tarihi hassasiyetleri artmış..

Esnafıda Anlamak Lazım ekmek Parası sonuçta.

İsmail Özçelik
17.01.2011, 22:34
O dükkanlara da esnaf gelecekti onların ekmek parasına ne olacak şimdi :) Bence belediyenin görevi belli bir kesimi düşünmekten ziyade öncelikle halkı ve şehri düşünmektir. Doğan Ürgüp ve ekibi bu konuda ne kadar başarılı sizce? Bence hiç. olumlu çalışmaları var tabi ki ama bu işi yapabilecek ekip yok, sadece doğan Ürgüp'ün gayretleri bu şehri düzeltmeye yetmez.

Ayşegül1967
17.01.2011, 23:22
Sivasta yaşamıyorum 2-3 yılda bir geliyorum ama şuan gördüğüm kadarıyla değişen tek şey bizim mahalledeki muhtarlık binası olmuş buda Doğan Bey'in projesiymiş öğrendim ne diyelim çok büyük bi proje vesselam...maşşallah diyelim nazar değmesin (: onun dışında gözle görülür bi fark yok.

burak5866
20.01.2011, 12:37
sitede virüsmü var ne anlamadım ki.aynı yorumu sürekli yeni yazılmış gibi gösteriyor.:D

Salim58
20.01.2011, 13:18
sitede virüsmü var ne anlamadım ki.aynı yorumu sürekli yeni yazılmış gibi gösteriyor.:D

Sitede bi sorun yok kardeşim.Kısaca özetlemek gerekirse ankete her tıklandığında son yorum herzaman anasayfada ilk onda en üstteki yerini alır.:)

BOUN
29.01.2011, 23:23
Artık Ocak ayının sonuna geldik. Şubat, Mart derken bir - bir buçuk ay içerisinde çalışma sezonu başlayacak. Doğan Ürgüp ve ekibi için 3. iş sezonu başlıyor. Bu forumda daha evvelki iki yılın Sivas için ciddi ciddi boşa geçirilmiş, kayıp yıllar olduğunu söylemiştim. Diğer bir çok şehir belediyeler öncülüğünde önemli atılımlar yaparken, biz Sıcak Çermik safsatası, Aynalı Çarşı'nın üst katının yıkılması, Charles Dickens romanlarındaki 1800'lerin fakir banliyö çarşılarını anımsatan ucube :) meyve sebze halinin çatısının kapatılıp kapatılmaması, eski garajlara avm yapılsın mı yapılmasın mı gibi saçma sapan konu ve önerilerde belediyenin ismini gördük!

Sayın Doğan Ürgüp! Bu yaz 3. çalışma sezonun olacak. İcraatinizi görelim artık. Sizin yapmayı planladığınız işlerle alakalı açıklamalarınızda hep bir muğlaklık görmekten bıktım! Şunu yapacağız inşallah, bunu şeydeceğiz inşallah... E mübarek adam Halep ordaysa arşın burda, yap da görelim ya hu! Şu şehirde yapılması en basit proje olacak olan Paşabahçe -ki artık büyük proje filan da sayılmaz- için bile iki yıldır adam gibi bir adım atamadınız. Sıcak Çermik dediniz durdunuz, ağzını açtığınızda her iki kelimenizden birisi Sıcak Çermik oldu, duyan da sanacak başkan Sıcak Çermiği İhlas Armutlu veya Kuzuluk gibi yaptı! Ortada hala ciddi bir yatırım yok. Bir de çıkıp yaptığınız bir kaç havuz ve otel tadilatını anlatıyorsunuz ki, yazık size acıyorum! İnsan bunlarla övünmekten utanır. Yaptığınız iş bu kadar mı???

Bu şehrin kronikleşmiş bazı sorunları da var ki, bu konularda siz de sıfırsınız (sizden öncekiler gibi)

- Eski sanayii
- Yeni Ata sanayii
- Buğday pazarı
- Sebze hali vb konularda siz de hiç bir adım atamadınız. Bir de çıkıp her gelenin 'bu sorun tek bir dönemde çözülmez, bir kaç dönemde biter' demeleri yok mu, bitiyorum arkadaş. Böyle söyleyip kimse işe girişmiyor. Arkadaş sen başlama, o başlamasın kim başlayacak ya hu? Böyle saçma bahane mi olur?

Son olarak küçük bir not: Lütfen artık küçük mahalle parkımsı(!) yerleri dev park diye millet yutturmayın. Duyan da Central Park benzeri bir yer yapıldı sanacak. Ufak tefek park, yol vb hizmetler zaten belediyelerin rutin işleri. Sizden Sivas'a çağ atlatacak işler bekliyoruz, mahallenin ihtiyarlarını kandırıp günü kurtaracak değil!

Sivas için büyük düşünüyorsanız, hepsini bir dönem içerisinde bitirmek mümkün olmasa bile bir kaç projeyi planlayarak, ufaktan başlayarak Sivas'ın yüz yılına hizmet etmiş olursunuz:

- Sivas için şehir büyüyüp, planlama zorlaşıp, iş işten geçmeden raylı sistem çalışmalarına/planlamalarına şimdiden başlamak

- En beğendiğim ve adam gibi tek projeniz olarak gördüğüm Kale evleri - Ulucamii - Gök Medrese - Behrampaşa Hanı -Kurşunlu Hamamı bölgesini tek bir tarihi eserler kompleksi olarak dizayn etmek

- Şuanki Kent Meydanı - Selçuklu park bölgesini, adliye binası, çirkin belediye binanızı, nüfus müdürlüğü binası, askeri lojmanlar ve orduevini yıkarak bu bölgeyi 27 Haziran parkı ve Numune Hastanesi'nin arazisiyle birleştirerek Arkeoloji müzesine kadar tek bir kompleks içerisinde Sivas'ın Central Park'ını yaratmak.

- Sivas'ın kuzeyinde yeni bir çevre yolu açıp Sami Bey'in yolundan yürümek.

- Uzaktan bakınca insanı rahatsız eden Merakum tepeleri için hem imar çalışması hem de yeşil alan çalışması yapmak

- Sivas'ın kalkınması ve refahının artması için olmazsa olmaz yol olan sanayi yatırımları ve yatırımcılardan uzak olmamak, gerekirse üstüne vazife gibi gözükmese bile şehrin gelişim açısından sorumluluk alarak, tanıtım elçisi gibi çalışıp yeni yatırımcı getirmek ve mevcutları mutlu etmek.

Sezon açılıyor, yazdıklarımız burada kalıyor. Bakalım üç yıl sonra oy için değerlendirme yaptığımızda neye karar vereceğiz. Eleştirdik diye düşman vs olduğumuz gibi yanlış bir algılama olmasın. Benim şehrimde harikalar yaratın, üç yıl sonra sırf sizi mutlu etmek için ikameti Sivas'a aldırıp oyumu size vereceğim, benim sözüm söz. Meydan sizin!

H_Turan
29.01.2011, 23:36
Memnun değilim Ümit etmiştim bir şeyler yapacağına :(

ahenk
29.01.2011, 23:47
Yoruma gerek duymuyorum,,Anket yapmış yapacağını.

H_Turan
01.02.2011, 23:56
Hiç beğenmiyorum Yapılan köprüyü bile bağlantı yollarını yapamadı Sivas Halkı onu niçin getirdi emanatini böyle sahiplenioyr Doğan Ürgüp Muhsin başkan ölmeseydi Hayalinde göremezdi

Dağcı
02.02.2011, 00:11
Rahmetli'nin emanetine bile sahip çıkmayı beceremeyen bir yönetim. Sivas'ın boşa geçen yılları...

H_Turan
02.02.2011, 00:13
Emanet olduğunu bilse bu vakti boş geçirirmi Sivasın sorunlarına duyarsız kalıp boş işlerle uğraşırmıydı.

LaEdri
26.02.2011, 15:11
Kar yağdığında belediye para harcayıp yoldaki karları kaldırıma taşıyor,sonra da orda buzlaşmış,araçlar için son derece tehlikeli koca koca buz parçalarını yola atıyor.İnanılmaz bir sorumsuzluk,şaşkınlıkla izliyorum!

Cley
02.03.2011, 15:54
Şu an Sivastayım. Aynı tas aynı hamam. Hiçbir ilerleme yok

BOUN
22.03.2011, 20:04
Sayın Doğan Ürgüp! Mart ayının sonuna geliyoruz. Nisan ayı ile birlikte Sivas'ta çalışma sezonu başlıyor. Lütfedip bu sezon (2011 yaz sezonu) Sivas için hangi projeleri hayata geçireceksiniz bizimle paylaşabilir misiniz? (Lütfen hayallerinizdekileri değil, bizzat somut bir şekilde görebileceğimizi projeleri paylaşın! Hikaye dinlemekten bıktık.) Birçok kamu kuruluşunun hatta özel sektörün 2011 yılında Sivas'a yapacağı yatırımlar ve çalışmaları duyuyoruz, projeleriyle heyecanlanıyoruz. Belediyeden ise hiç ses soluk çıkmıyor. Bu tembelliğiniz, bu beceriksizliğiniz bizi üzüyor. Sizi çok sevdiğimizden değil, Sivas'ı çok sevdiğimizden dolayı üzülüyoruz. Bu kadar pasiflik, bu kadar vurdumduymazlıkla nereye kadar? Sizin bu şehre vizyon katmanız, heyecan getirmeniz, liderlik/abilik etmeniz gerekmiyor mu? Önünüzde Özhaseki ve Büyükerşen örnekleri var. Bu adamlara hiç bakmıyor musunuz?

Şehrim için gerçekten çok üzülüyorum çok!!!

kendalli
23.03.2011, 00:04
bir of ceksem karsiki daglar yikilir....piyangodan cikmis gelmis iste ne yaparsinki, gordugude gorecegide bu zaten ama olan sivasimiza oluyor cok vakit kaybettik zaten simdiye kadar bide ustune vizyonu olmayan ne yapacagini bilemeyen biri gelince iyice kan kaybediyor goz gore gore sivasimiz...

mustafaarslan
23.03.2011, 15:21
Yorumların coğuna baktım malesef bizim sivasın adamıda reklama kanıyor.Dogan bey gecen dönemden kalan 90 trilyon borcu ödedi ,göze gözükmeyen veya basın tarafından dillendirmeyen bir çok proje yaptı bir çok projeside malesef hükümetten gelmeyen ödenege takıldı , kale projesi yıldız dagı kayak projesi gibi ama bunlarda gene belediye imkanlarıyla yapılacak inşallah
Ama millet işe değil Mimar sinanda yapılan parkcity'e oy veriyor oda daha sonra ne hale geldiğini gördük.
Dogan beyin yerinde olsam önceki başkanların yaptığını yapar göz boyarım

LaEdri
23.03.2011, 17:03
Yorumların coğuna baktım malesef bizim sivasın adamıda reklama kanıyor.Dogan bey gecen dönemden kalan 90 trilyon borcu ödedi ,göze gözükmeyen veya basın tarafından dillendirmeyen bir çok proje yaptı bir çok projeside malesef hükümetten gelmeyen ödenege takıldı , kale projesi yıldız dagı kayak projesi gibi ama bunlarda gene belediye imkanlarıyla yapılacak inşallah
Ama millet işe değil Mimar sinanda yapılan parkcity'e oy veriyor oda daha sonra ne hale geldiğini gördük.
Dogan beyin yerinde olsam önceki başkanların yaptığını yapar göz boyarım

Bu lafı sadece BBP'li arkadaşlardan duyuyorum..Borç da borç..Başka bir cümle yok.Belediyenin yıllardır içinde olanlara sorarım,böyle bir durum yok bile..
Hem varsayalım ki o kadar borç ödendi..Sami Aydın belediyeyi aldığında sıfır borçlu bir belediye mi ele aldı..?Kasası tamamen dolu bir belediye mi aldı?İşçilerinni maaşını bile ödemekten aciz bir belediye vardı..Bir ezberletilmiş borç kelimesi başka laf çıkmaz ağzılardan..

BOUN
27.03.2011, 00:13
H. Mete Oltulu'nun Sivas Postası gazetesinde Sivas Belediyesi ile ilgili yazısını paylaşmak istiyorum.

SİVAS BELEDİYESİ...

Yazar : H. METE OLTULU

Tarih : 25 Mart 2011 09:15

29 Mart Yerel Seçimlerinin üzerinden tam olarak 2 yıl geçti. Seçimlerde, ben dahil tüm Belediye Başkan Adayları çeşitli projelerle halkımızın karşısına çıktı. Bilindiği üzere de, duygusal bir atmosferin oyların büyük çoğunluğunu tek bir tarafta topladığı seçimler sonrası, Sayın Doğan ÜRGÜP Belediye Başkanımız olarak şehrimizin anahtarını teslim aldı.

Bu güne kadar olan süreç, Sayın Başkan ve ekibinin gerek devam eden projelere hakim olabilmesi, gerekse kadrolarını uygun projelerle şehrimize hizmet noktasında eğitme-değerlendirme çalışmalarıyla geçti. Ancak, izlediğim kadarıyla bu süreç hoyratça harcandı, gitti.

Artık, içerisinde bulunduğumuz süreç, seçim meydanlarında ısrarla ve inanarak söylenilen projelerin bir an önce hayata geçirilmesi sürecidir. Buğday Meydanı Projesi, Şehir İçerisindeki Hal Projesi, Terminalin Modernleştirilmesi, Özbelsan’ın yeniden yapılandırılması, Kardeşler Kültür Parkı Projesi, Su Fiyatlarında öngörülen %10-15’ lik indirim, Yeni İş Alanlarının Yaratılması, Ulusal Boyutta Festivaller, en az 1 adet Beş Yıldızlı Otel yapılması vs…. ilk aklımıza gelen projeleridir.

Belediye Başkanımız gerçekleştireceğine söz verdiği bu projelerin maliyetlerinin sorun olmadığını, hele hele iktidarla farklı partileri temsil etmelerinin vaadlerini gerçekleştirmesine engel olamayacağını, seçim öncesinde ısrarla söylemişti. Kaynak yaratma noktasında hiçbir sıkıntı çekmeyeceğini, Sivas dışında yaşayan Sivaslı İşadamlarını şehrimizde yatırım yapmaya teşvik edeceğini, hemen her bakanlıkta ve genel müdürlükte görev yapan bürokrat hemşerilerimizi Sivas için hizmete zorlayacağını söylediği televizyon programları ise hala belleklerimizdedir.

Evet, şu an karamsar olmak için geçmişe bakmak yeterlidir.

Peki bundan sonra ne yapmalı?

Akılcı ve yapılabilirliği en kolay projeleri bir an önce hayata geçirerek, Sivas’ı terk edilen şehir görünümünden bir an önce kurtarmalı, geleceğini Sivas dışında arayan gençlerimizi bir an önce Sivas’a bağlayacak projelerle halkımızın karşısına çıkmalıdır.

Her platformda söylediğim gibi Belediyecilik yalnızca kaldırım döşemek, park ve bahçe düzenlemesi yapmak, yolları asfaltla kaplamak değildir.

Belediyecilik uzağı görebilmektir. Proje üretebilmektir. Deneyimli ve donanımlı kadroları iş başına getirebilmektir. Neyi nasıl yapacağını, nereye başvuracağını bilebilmektir.

Gelinen noktada, Belediye Başkanımızı ve ekibini daha fazla çalışmaya zorlayacak siyasi parti temsilcileri-dernekler-sivil toplum örgütleri-sanayici ve iş adamlarımız-yazılı ve görsel basının temsilcileri-öğrenciler-anne ve babalarımız, yani hepimiz yapıcı eleştirilerimiz ile sürece dahil olmalıyız. Gerek ve yeter şartlar bunu gerektirmektedir. Çünkü kaybedecek zamana hiçbir Sivas’lının sıcak bakmayacağı görüşündeyim. Artık Kayseri ile değil Bitlis-Van-Kars gibi illerle (sosyo-ekonomik anlamda) karşılaştırılıyor olmanın hepimizi üzdüğü gerçeğini görme zamanı çoktan geçmiştir.

Bu arada, Sayın ÜRGÜP’ün seçimler sonrası 2 kez arayarak çalışmaları ve yapacakları hakkında bilgi vermesini önemsediğimi ve iyi niyet mesajı olarak algıladığımı da bildirmek isterim.

Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Başka Sivas olmadığı gerçeğini herkese hatırlatmaktır. Aksi halde, son pişmanlığın fayda getirmeyeceği bir yolun tam ortasında olduğumuzu görememenin ezikliğini, hep beraber yaşayacağız.

Her şey doğduğumuz ve doyduğumuz güzelim Sivas için…

Cley
28.03.2011, 16:11
Doğan Ürgüp... Belediye Başkanı... Büyük Birlik Partisi'nden... Sivas'ı gezerken sorduk:
-AK Parti'yle... Hükümetle ilişkileriniz?
- Hükümet, bir dediğimizi iki etmiyor... Bırakın çalışmalarımıza engel olmayı, Sivas lehine pozitif ayrımcılık yapıyor.

Sivas'ın "Çevre ve Orman Bakanlığı ile" bir işi varmış... Bakan Veysel Eloğlu'na "sorun" anlatılmış... Veysel Bey'in verdiği tepki Sivas'ta dilden dile dolaşıyor:
- Sivas Belediyesi bize rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun emaneti... Sivas'a hizmet boynumuzun borcu... Yeter ki söyleyin isteklerinizi.

,Tarih ancak böyle katledilir... Açık hava müzesi gibi bir Sivas ancak bu kadar kötü kentleşebilir.
Çifte Minare... Behram Paşa Hanı... Sivas Kalesi... Şeyh Çoban Türbesi... Gök Medrese...
Arap Şeyh Türbesi... Nereye baksanız "tarih."
Ama "korumamışız... Tarihi eserlerin etrafına derme çatma binalar yapmışız."
Sivas "yıkıla yıkıla" düzelecek, güzelleşecek.
Gördük ki "kollar sıvanmış... Tarihi Taşhan'da ve daha pek çok yerde restorasyon tam gaz."

Sivas'ta "CHP'li kadın aday adayı" göremedik... İnşallah görürüz.
MHP'de "İsmihan Göze" aday adayı... Rahmetli dostumuz Ergun Göze'nin yeğeninin eşi.
AK Parti'de 4 kadın aday adayı:
Serap Çıtak, Jülide Demirel, Mürüvvet Başçı ve Reyhan Gazel.
"Aman ne kadar güzel" diye sevinirken...
Önümüze "temayül yoklamasının sonuçlarını" koydular.
Erkekler "yukarılarda."
Kadınlar "aşağılarda."
Liderler ne kadar "kadın aday istiyoruz" deseler de, "erkekler, kadına geçit vermiyorlar."
Liderlerden, "kadınlar lehine pozitif ayrımcılık" bekliyoruz.

Sivas... 2002... AK Parti yüzde 45.06.
2007 seçimleri... Yüzde 55.47.
Sivas "12 Haziran'da" birinciliği yine AK Parti'ye verecek vermesine de...
AK Parti Sivaslının önüne nasıl bir listeyle gelecek?

Sivas'ta "çok konuşulan" isimler:
Mustafa Açıkalın... Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı... Sivas'ta mı kalacak, yoksa İstanbul'dan mı aday yapılacak?
İsmet Yılmaz... Eski Kültür Turizm Müsteşarı... Daha önce Ulaştırma'da Müsteşar'dı.
Bekir Ulubaş... Temayül Yoklamasında birinci eski Et ve Balık Genel Müdürü

Sivas'ta "bir yeri" ve de "bir kişiyi" mutlaka görmek istiyorduk.
Yer: Madımak Otel.
Nihayet "tadilat" başlamış... "Müze" olacak. Sevindik.
Kişi: Kunduracı Veysel Ceylan.
Yaşlıydı... "El işi" kundura yapardı... Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ısrarıyla biz de yaptırmıştık. (Rahmetlinin hediyesi... Giymeye kıyamıyoruz.)
Kunduracı Veysel Usta ölmüş... "El yapımı kunduracılık" da onunla birlikte artık tarihe karışmış... Üzüldük.

Sivas'ı dolaştık... Neler mi gördük?
Organize Sanayi... 6 yıl önce açılan Ozon Tekstil'de 305 kişi çalışıyor... İşi iyi... Mayısta 100 işçi (kadın) daha alıyor.
Temeltepe Kışlası... Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmet... İbrahim Tatlıses... Yılmaz Güney burada askerlik yaptılar... Nebahat Çehre'nin çok gelip gitmişliği var. (Yılmaz Güney'i ziyarete)

Kentte imar çalışmaları gördük... Hoşumuza gitti.
Ve Belediye'ye koca bir teşekkür... Köpeklere barınak yaptığı için... Eskiden sokaklar başıboş köpek doluydu.

Yavuz DONAT - Sabah Gazetesi[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

LaEdri
28.03.2011, 23:19
Tam 2 yıl doldu..Elde ne var,ufukta ne var?

KAOS
28.03.2011, 23:41
Doğan Ürgüp... Belediye Başkanı... Büyük Birlik Partisi'nden... Sivas'ı gezerken sorduk:
-AK Parti'yle... Hükümetle ilişkileriniz?
- Hükümet, bir dediğimizi iki etmiyor... Bırakın çalışmalarımıza engel olmayı, Sivas lehine pozitif ayrımcılık yapıyor.

Sivas'ın "Çevre ve Orman Bakanlığı ile" bir işi varmış... Bakan Veysel Eloğlu'na "sorun" anlatılmış... Veysel Bey'in verdiği tepki Sivas'ta dilden dile dolaşıyor:
- Sivas Belediyesi bize rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun emaneti... Sivas'a hizmet boynumuzun borcu... Yeter ki söyleyin isteklerinizi.

,Tarih ancak böyle katledilir... Açık hava müzesi gibi bir Sivas ancak bu kadar kötü kentleşebilir.
Çifte Minare... Behram Paşa Hanı... Sivas Kalesi... Şeyh Çoban Türbesi... Gök Medrese...
Arap Şeyh Türbesi... Nereye baksanız "tarih."
Ama "korumamışız... Tarihi eserlerin etrafına derme çatma binalar yapmışız."
Sivas "yıkıla yıkıla" düzelecek, güzelleşecek.
Gördük ki "kollar sıvanmış... Tarihi Taşhan'da ve daha pek çok yerde restorasyon tam gaz."

Sivas'ta "CHP'li kadın aday adayı" göremedik... İnşallah görürüz.
MHP'de "İsmihan Göze" aday adayı... Rahmetli dostumuz Ergun Göze'nin yeğeninin eşi.
AK Parti'de 4 kadın aday adayı:
Serap Çıtak, Jülide Demirel, Mürüvvet Başçı ve Reyhan Gazel.
"Aman ne kadar güzel" diye sevinirken...
Önümüze "temayül yoklamasının sonuçlarını" koydular.
Erkekler "yukarılarda."
Kadınlar "aşağılarda."
Liderler ne kadar "kadın aday istiyoruz" deseler de, "erkekler, kadına geçit vermiyorlar."
Liderlerden, "kadınlar lehine pozitif ayrımcılık" bekliyoruz.

Sivas... 2002... AK Parti yüzde 45.06.
2007 seçimleri... Yüzde 55.47.
Sivas "12 Haziran'da" birinciliği yine AK Parti'ye verecek vermesine de...
AK Parti Sivaslının önüne nasıl bir listeyle gelecek?

Sivas'ta "çok konuşulan" isimler:
Mustafa Açıkalın... Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı... Sivas'ta mı kalacak, yoksa İstanbul'dan mı aday yapılacak?
İsmet Yılmaz... Eski Kültür Turizm Müsteşarı... Daha önce Ulaştırma'da Müsteşar'dı.
Bekir Ulubaş... Temayül Yoklamasında birinci eski Et ve Balık Genel Müdürü

Sivas'ta "bir yeri" ve de "bir kişiyi" mutlaka görmek istiyorduk.
Yer: Madımak Otel.
Nihayet "tadilat" başlamış... "Müze" olacak. Sevindik.
Kişi: Kunduracı Veysel Ceylan.
Yaşlıydı... "El işi" kundura yapardı... Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun ısrarıyla biz de yaptırmıştık. (Rahmetlinin hediyesi... Giymeye kıyamıyoruz.)
Kunduracı Veysel Usta ölmüş... "El yapımı kunduracılık" da onunla birlikte artık tarihe karışmış... Üzüldük.

Sivas'ı dolaştık... Neler mi gördük?
Organize Sanayi... 6 yıl önce açılan Ozon Tekstil'de 305 kişi çalışıyor... İşi iyi... Mayısta 100 işçi (kadın) daha alıyor.
Temeltepe Kışlası... Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmet... İbrahim Tatlıses... Yılmaz Güney burada askerlik yaptılar... Nebahat Çehre'nin çok gelip gitmişliği var. (Yılmaz Güney'i ziyarete)

Kentte imar çalışmaları gördük... Hoşumuza gitti.
Ve Belediye'ye koca bir teşekkür... Köpeklere barınak yaptığı için... Eskiden sokaklar başıboş köpek doluydu.

Yavuz DONAT - Sabah Gazetesi[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Haberi yapan gazeteyi görünce anladım neden cley bu alıntıyı paylaşmış ;)
En son bir kaç önemli firma başvurduğu halde bir petrol ya da doğal gaz boru hattı işletmesi yetkisi açıklamasız çalık gurubuna mı verilmişti?
Devem kardeşlerim yemeye devam....

Cley
29.03.2011, 00:09
Sözcü gazetesinin iftiralarını paylaşsaydım hoşunuza giderdi eminim.

KAOS
29.03.2011, 00:13
Sözcü gazetesinin iftiralarını paylaşsaydım hoşunuza giderdi eminim.

Valla giderdi, hiç olmazsa iki doğru dürüst söz paylaşmış olurdun, eline mi yapışırdı ;)
Bi de adminsin, örnek olurdun :)

Cley
29.03.2011, 00:15
İftira bize göre değil. Buyrun siz paylaşın. Yarınki Sözcü'den.

KAOS
29.03.2011, 00:22

Ben zaten okuyorum, biliyorum, senin paylaşman cesurca ve etkileyici olurdu...
Belki iftira ile gerçeğin ayrımına vardığını görür ve bu miladı beraberce kutlardık ;)

KAOS
29.03.2011, 00:25

Hem zaten Yeni Şafak, Zaman, Star, Sabah, dürüstlük, hakkaniyet, adalet abideleri....
Demin paylaştığın makaleden belli ne kadar objektif ve dürüst oldukları......
:D

burak5866
29.03.2011, 00:43
ya kaos ne saçmalayıp duruyorsun ki.adam gazete yazısına ne yazacaktı.başkan çaldı başkan bişey yapmadı başkan yedimi yazsaydı yani.allah allah ya ne saçma yorumlar yapıyorsun ki.

KAOS
29.03.2011, 01:00
ya kaos ne saçmalayıp duruyorsun ki.adam gazete yazısına ne yazacaktı.başkan çaldı başkan bişey yapmadı başkan yedimi yazsaydı yani.allah allah ya ne saçma yorumlar yapıyorsun ki.

Burak sana bir saçmalarım.................... .
La havle...............

burak5866
15.04.2011, 14:07
belediyenin tüm çalışmalarını yapmak istediklerini olumlu buluyorum sadece terminal konusu hariç ama sivas için bu kadar az daha fazlasını bekliyoruz beldiyeden.mega projeler bekliyoruz sivas belediyesinden.

Salim58
15.04.2011, 14:34
Sivas Belediyesi tarafından geride bıraktığımız 2010 yılının Aralık ayında Atatürk Caddesi'nin orta refüjlerine Edirne'den ithal edip serdiği hazır çimler, tarih oldu.
Kış mevsiminin ortasında orta refüjlere yerleştirilen ithal çimler Sivas'a ayak uyduramadığı gibi, binlerce liranın yanında o kadar emek heba olup gitti.
.............................. .......
Zarar ettik desene.:)

BOUN
16.04.2011, 19:28
belediyenin tüm çalışmalarını yapmak istediklerini olumlu buluyorum sadece terminal konusu hariç ama sivas için bu kadar az daha fazlasını bekliyoruz beldiyeden.mega projeler bekliyoruz sivas belediyesinden.

verdiğin linkteki çalışmaları okudum. koskoca iki yıl boyunca elle tutulur, vasatın üzerinde bir tek çalışma göremedim. basit, küçük veya rutin işler bu yapılanlar.

ayrıca yapılacağı söylenen çalışmalar içerisinde de sivas'a değer katıp diğer şehirlerle mukayese edildiğinde fark yaratacak bir tek proje göremedim. sıfır oğlu sıfır elde var sıfır.

koskoca iki yıl hiç oldu, anlaşılan önümüzdeki üç yıl da heba olup gidecek.

burak5866
16.04.2011, 19:36
bence toplu konut eğer yapılırsa çok büyük proje özellikle dedebalı mahallesi filan hem şehre yakın hemde bir o kadar eski ve çirkin görüntü.aynı zamanda kale projesi de çok büyük proje ve başkada elle tutlur bir şey yok gerçekten.tabi bu deidğim 2 şeyide yapabilirse.ama biz sivaslılar olarak sivas belediyesinden daha çok ve daha büyük porojeler bekliyoruz.

BOUN
17.04.2011, 10:25
bence toplu konut eğer yapılırsa çok büyük proje özellikle dedebalı mahallesi filan hem şehre yakın hemde bir o kadar eski ve çirkin görüntü.aynı zamanda kale projesi de çok büyük proje ve başkada elle tutlur bir şey yok gerçekten.tabi bu deidğim 2 şeyide yapabilirse.ama biz sivaslılar olarak sivas belediyesinden daha çok ve daha büyük porojeler bekliyoruz.

Burak senin toplu konut dediğin, kentsel dönüşüm projesidir ve bir önceki belediye döneminden beri hazırlıkları devam etmektedir. Öyle başlı başına büyük veya olağanüstü bir belediyecilik hizmeti sayılmaz. Türkiye'nin birçok şehrinde yıllardır uygulanageliyor. Kaldı ki Sivas Belediyesi bu projeyi bile hayata geçirmekten aciz.

Doğan Bey'in en kayde değer çalışması Kale projesi - Gökmedrese - Ulucamii bölgesinin tarihi eserler bölgesi olarak koruması ve Sivas'a kazandırılması olacak. Ancak bu konuda da bir arpa boyu yol alınamadı şimdiye kadar.

Geçen iki yıl için belediyeye on üzerinden bir bile vermem!

blacksky
17.04.2011, 17:12
Meydanin ortasindan adliye ve belediye binasi tasinmali.. o bolge ticari gelir getirebilecek bir yasam merkezi olarak degerlendirilmeli.

Mevcut otogarin yeri degismeli.. baska bir yere modern bir otogar yapilmali.. su anki otogarin yerine mutlak suretle istihdam ve prestij saglayacak bir proje dusunulmeli.. otel/avm gibi.

Sn. Baskan su iki ise bile yogunlassa, daha fazla girisimde bulunsa cok onemli islere imza atmis olacak.. senelerdir bekliyoruz.

Su ana dek rutin isler haricinde her hangi bir icraatina denk gelmedim.. artik biraz hareket lutfen.

BOUN
06.05.2011, 20:27
On yetmez Yüz daha

06.Mayıs.2011, Gazete İzci

Belediye meclis toplantısının Mayıs ayı toplantısına kamulaştırma projeleri damga vurdu. Kale Projesinin kamulaştırması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 10 milyonluk TL destek alan Başkan Ürgüp, "Ulu Camii etrafının kamulaştırması için yüz milyon lazım" dedi.

Belediye meclisinin Mayıs ayı toplantısı uzun görüşmelerin yapıldığı toplantılardan biri oldu. Gündem maddeleri içerisinde yer alan imar tadilleri konusunda yapılacak kamulaştırmalar görüşüldü. Meclis toplantısına da bu görüşmeler esnasında Başkan Ürgüp’ün yaptığı açıklamalar öne çıktı. Kale Projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 10 milyonluk destek alan Başkan Ürgüp, Kalenin etrafını kamulaştırmak sureti ile yeşil dokusunu genişleteceğini belirterek, “Tarihi kale evlerini tekrar oraya yapmayacağız. Eğer yapacak olsak Kızılırmak kenarına yaparız” dedi. Kale projesi için aldığı destekten cesaretlenen Başkan Ürgüp, “Ulu Cami etrafının kamulaştırmasını gündeme getirerek orayı kamulaştırarak Ulu camiyi açığa çıkaracağız. Ancak bunun için 100 milyon lira lazım” dedi. “Bu kaynağı da bulacağız” diyen Başkan Ürgüp, topu Ankara’ya attı. Jandarma lojmanlarının kaldırılması için prensip anlaşması yapıldığını belirten Başkan Ürgüp, imar tadilatında iki davanın bulunduğu ve sonucunun belli olmadığı Eski fuar alanına jandarma için 40 lojman yapacaklarını ifade etti.

Haber yukarıdaki gibi. Ben şimdi sayın Doğan Ürgüp'e birkaç soru sormak istiyorum:

- ''10 yetmez 100 isterim.'' demişsiniz. Doğrudur, projenin tamamlanması için çok daha fazla kaynağa ihtiyaç duyulabilir. Benim merak ettiğim husus ise sizin, o az bulduğunuz 10 milyon lirayı kullanmak için halihazırda bir projeniz var mı? Bu yaz Sivas'a geldiğimizde Kale projesi için yapılan, değişen birşeyler görebilecek miyiz?

- ''Tarihi evlerini oraya yapmayacağız, gerekirse Kızılırmak'ın kenarına yaparız.'' demişsiniz, bunu okuyunca gerçekten çok güldüm, gülerken sandalyaden düştüm! :D Kale projesi tamamen oradaki eski evler yıkılıp, in cin top oynayan bir mekan olarak mı tasarlandı? Merhum bilge mimar Turgut Cansever'in kale projesi bu şekilde miydi? Kale evleri olmadan bu proje, öğrencisiz okula benzemez mi? İnsandan arındırılmış bu mekan aynı zamanda kadim Sivas kültürünün de kazınıp atılmış olması anlamına gelmeyecek mi?

- Ve son olarak herzamanki gibi soruyorum: Allah izin verirse ne zaman çalışmaya başlayacaksınız?

eyuphulagu
06.05.2011, 23:39
Sivas sevdalısı bir kişi olarak sayın başkanımızın neler yapacağını dört gözle bekliyorum..Gerçekten işi çok zor;çünkü bir başkanı başkan yapan beraber çalıştığı kişilerdir yanı kadrosudur..Bir başkanın,bir liderin kadrosunda deneyimli,karizmatik,işi bilen, proje konusunda uzman,ufku geniş,heyecanlı beyinler varsa o başkanın, o liderin yapamayacağı hiçbir iş,başaramayacağı hiçbir proje olamaz....İş bilenin,kılıç kuşananın..Başkanımzı Doğan Bey de geldi geleli bu sorunları yaşoyor ve yaşamaya da devam edecek gibi..2.5 yıl neredeyse dolacak 3 yıla doğru gidiyoruz ama ortada hala gözle görülür büyük,mega bir proje yok..Başakn son bir yılda çok şeyeden bahsediyor ama bakalım bunların ne kadarını gerçekleştirecek..Sivas Halkı Sami Bey den sonra artık kolay kolay herkesi ve yapılanları beğenmeyecek..Başkanın herşey , yaptıkları eski başkanın yaptıklarıyla kıyaslanıyor ve kıyaslanmaya da devam edecek..Doğan Bey bakalım söylediklerinin ne kadarını yapacak;büyük ihtimal paşa çayırı spor tesisleri ,paşa bahçede düşünülen sosyal tesisler,mezarlık yakınında düşünülen mega park(M. yazıcıoğlu Parkı)projesi ve Aksunun 4. Etabı ,Bir kaç tane otopark projesi ve bölge parklar ancak yapılacak gibi görünüyor..Sivaslının beklediği büyük ,Mega Projeler ;Buğday Pazarı projesi,Hal Projesi,Yeni Belediye binası projesi,Şehir içi Tünel Projeleri,Yeraltı Otoparkları Projeleri,Kızırmak Düzenleme Projeleri,Eski Fuar Alanı Projesi,Ulu Cami ve Çevresi Projesi,Kale Projesi gibi projeler ancak bir sonraki belediyenin yatırım proğramında yer alabilir diye düşünüyorum...İnşallah başkanımız herkesi mahcup ederek mega projeleri bu ksıtlı zamanda bir bir hayata geçirir..

BOUN
12.05.2011, 12:01
Heyecan Veren Projeler

09.Mayıs.2011, 19:09

Ali İzgi

İki yıldır icra edilen kültürel ve sportif faaliyetler halk tabanında fazla pirim yapmamış olmalı ki Sayın Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp, geçtiğimiz hafta meclis toplantısında önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı büyük projeleri ve hayalindeki Sivas’ı anlatmış. Belediyemiz iki yıl içinde konser, konferans, tiyatro ve sportif faaliyetleri Allah için iyi yapıyor. Geçtiğimiz yıl Belediyespor’un üçüncü lig’e çıkmasından dolayı Sayın başkanı tebrik eden bir yazı yazmıştım. Bu yıl ise Voleybol takımını birinci lige çıkardı. Şimdi bir kez daha inanarak ve tüm samimiyetimle Sayın başkanı ve ekibini tebrik ediyorum. Hakkı teslim ediyorum ve bu alanda verdiği mücadeleyi, emeği ve başarıyı alkışlıyorum.

Şimdi dönelim büyük projelere. Meclisi takip eden arkadaşların notlarından konu başlıklarını dinledim, dinledikçe heyecanlandım, gerçek mi diye sordum gerçek dediler. Emin olmak için birde ses kaydından başkanın projelerini dinledim ve notlar aldım. Sabırsızlanmayın şimdi sizlere de yazacağım…

Başkan anlatıyor: “Kardeşler ormanını büyük bir milli parka çevireceğiz, ilk adımını orayı ateşli pikniğe açarak attık. Orası tamamlandığında içinde hayvanlarında yaşadığı ülke çapında bir milli park olacak.

Kale projesine başladık. Kale evlerini oraya yapmayı düşünmüyoruz. Kamulaştırma tamamlandığında orada yapacağımız peyzaj düzenlemesi ile Kale parkı ortaya çıkaracağız. Bu 23 Milyonluk bir proje, on milyonunu aldık.

Ulu camiinin etrafını kamulaştırarak orayı düzenleyeceğiz ve kale ile birleştirerek o alanı Sivas’a kazandıracağız. Bunun için 100 milyon lira gerekiyor ama biz o kaynağı bularak Ulu Camii projesini de hayata geçireceğiz.

Yetiştirme yurdunun yerine büyük ve kapsamlı bir kültür merkezi yaparak adını Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi koyacağız.

Perakende sebze halini yıkarak oraya iki katta yerin altına inmek kaydı ile dört katlı bir alış veriş merkezi inşa edeceğiz. Sebze halide modern bir şekilde içinde yer alacak. Bu en az 15 milyonluk bir iş.

Eski Buğday pazarını tamamen kamulaştırarak yıkacağız ve orasını oto park yapacağız.

Başta Behrampaşa Hanı olmak üzere birçok tarihi han ve konağı restore ederek Sivas’a kazandıracağız.

Jandarma lojmanlarını ve Adliyeyi yıkarak yeşil alana çevireceğiz. Lojmanlara karşılık olarak Jandarmaya, Eski fuar alanında 40 adet lojman yapacağız. Vs Vs….”

Nasıl? Siz de heyecanlandınız değil mi. Kafanız karıştı. Bir taraftan bu projelerin güzel Sivas’ımıza güzellik katacağı için sevindiniz. Bir taraftan da acaba yapabilir mi diye kendi kendinize sordunuz, yani değişik duygular geçti içinizden. Şimdi durun ben yine başkanın ağzından kafanızdaki karışıklığı gidereceğim.

Sayın Başkanın bu projeleri yapmak için iki önemli şartı var.

Bir; Bunların olması için üç dönem Belediye başkanı olacak.

İki; Bu projelerin tüm maliyetini merkezi hükümet karşılayacak. Şimdi ne düşündünüz?

burak5866
14.05.2011, 01:14
sivas belediyesinden rekor zam.memurlara %20 den fazla zam veren belediyede böylece en düşük maaş 1600 ü geçt.darısı diğer belediyelere.

kendalli
14.05.2011, 01:41
sivas sivas olalı timurdan sonra böyle bir zulüm görmedi arkadaş.

LaEdri
15.05.2011, 21:05
sivas belediyesinden rekor zam.memurlara %20 den fazla zam veren belediyede böylece en düşük maaş 1600 ü geçt.darısı diğer belediyelere.

Bilboardlara şu kadar borcumuz var şu kadarını ödedik gibi acizce pankartlar astıran belediye seçime 1 ay kala son yıllarda görülmemiş bir zam veriyor..Tuhaf!
Elbetteki zam versin ama hem çıkıp borcum var deyip sızlanacaksın,sonra seçime 1 ay kala bu zammı yapacaksın..

BOUN
04.06.2011, 17:26
Sivas Belediyesi'ni yöneten sevgili dostlar, 3. iş sezonundasınız. Kaldırım ve birkaç mahalle parkı haricinde şu şehre farkı bir güzellik, büyük bir hizmet, ciddi bir yatırım yapmayacak mısınız? Vakit geçiyor, ne dersiniz, demiralma vaktiniz yaklaşıyor bu limandan! Bir hoş sada bırakmayacak mısınız?

LaEdri
04.06.2011, 17:29
Süre verin diyenler nerede,neden cevap vermiyor?

aysima58
04.06.2011, 22:45
sayın ürgüp seçildiğinde yine burada bir sayfa açılmıştı sanırım yada herhamgi bir başlık altında bu konu işlenmişti yani sayın ürgübü tebrikti açıkcası ama başlık neydi unuttum o zaman ben yazmıştım ben bu adamın bir iş yapacağını hiç sanmıyorum yüzüne bakınca uyuşukluk okunuyor diye belki hatırlıyanınız vardır allah vergisi bir huyum vardırki resime bakınca karakter okuyabilirim bakın zaman dolaştı ve dediğimde çıktı gördünüz garibim sivasımın halini başlanmış işi bile beceremedi adam sayın sami beyin yarım bıraktığı işleri bile sona getiremedi inşallah bu sefer başa aklı başında işinin ehli biri gelirde sivasda rahat bir nefes alır.

burak5866
25.06.2011, 22:50
sivas belediyesinin sitesi yenileniyormuş.

aktassa
20.07.2011, 02:31
Sadece sitenin değil, zihniyetin de yenilenmesi lazım düzelmesi için.

burak5866
26.07.2011, 01:07
şimdi srt de belediye başkanı vardı ve ileride yapacağı projelerini tanıttı.bayağı birşey söyledi tabi gerçektende güzel projeler vardı.ama en çok şunları beğendim eski sanayi ve dedebalı ferhatbostan kılavuz mahalleri kentsel dönüşüm projeleri.en güzelide bence muhsin yazıcıoğlu bulvarının peyzaj çalışmasıydı.gerçekten o proje yapılsın en az aksu kadar hatta daha fazla ses getireceğinin iddia ediyorum.ama sivas belediyesinin şimdi söyleidklerini başarabileceğinede hiç ümidim yok.çünkü çok fazla bişey söyledi sadece rahmetli muhsin yazıcıoğlu adına park kültür merkezi ve bulvarının yapımını söyledi.kale projesini söyledi ulu cami ve çevre düzenlemesini söyledi.yeni otogar 5 yıdlızlı otel ve avm projesi.sebze halinin çok güzel bir projesi vardı ama bana kalırsa halin şehrin merkezinde kalması çok yanlış ve sayamadığım birçok irili ufaklı projesi vardı.inşallah artık belediye söyleidklerini yaparda sivas adına güzel işler başarmış olur.bence hepside çok güzel projelerdi.paşabahçeyi söylemeyide unuttum buraya da otle ve düğün salonu yapıalcakmış.diğer kaplıcalarada aynı şekilde oteller yapıalcakmış.BENCE SİVAS BELEDİYESİ ŞU ANA KADAR BAŞARISIZDI.AMA ÖNÜNDE KOSKOCA 3 SENESİ VAR.O 3 SENEDE BU SÖYLEDİKLERİNİN YARISINI YAPSIN BENCE BELEDİYEYİ TEKRAR REKOR OYLA KAZANIR.BUNU DA İDDİA EDİYORUM.

erhan 58
26.07.2011, 11:43
cok memnunum sivasimiz cok güzel oldu daha nasil olacak.....

Kardelencicegi
26.07.2011, 13:20
Benim bu konuda yorumum yok.
Sivasta yasamadigim icin ama herkes oturdugu koltugun hakkini vermeli diyorum.

LaEdri
26.07.2011, 13:26
Site yenilemekle falan olmuyor bu işler..
Daha önce de yazdım tekrarlayayım..
Sami Aydın döneminde internetten bir sürü mail attım kimi şikayet kimi istek..ve hepsinde bana telefonla döndüler..Hatta birkere şunu yazdım "Sivas'ı yeteri kadar temizlemiyorsunuz"..Bu mailime bile telefonla arayıp güzel birşekilde cevapladılar..

Doğan ürgüp döneminde de herhalde 10'yakın mail atmışımdır..Hiçbir mailimie hiçbir yolla cevap alamadım bırakın telefonu..

Salim58
26.07.2011, 13:44
Sami Aydın döneminde internetten bir sürü mail attım kimi şikayet kimi istek..ve hepsinde bana telefonla döndüler..Hatta birkere şunu yazdım "Sivas'ı yeteri kadar temizlemiyorsunuz"..Bu mailime bile telefonla arayıp güzel birşekilde cevapladılar..

Doğan ürgüp döneminde de herhalde 10'yakın mail atmışımdır..Hiçbir mailimie hiçbir yolla cevap alamadım bırakın telefonu..

Acele etmemek gerek belkide toptan cevap gelebilir hocam.:)

burak5866
26.07.2011, 13:59

ben cevap konusunu bilmem ama bende 2-3 defa yazmıştım hepsinde de cevap geldi.birinde eve posta olarak cevap geldi.birinde başkan beni aradı bize önerilerde filan bulunmuşsunuz diye.birinde de caddedeki ağaçların kuruduğunu neden sulama yapılmadığını söyledim.ona da o cadde zaten sulama yapılıyor akşamları siz görmemişsinizdir şeklinde cevap geldi.yani ne kadar soru yazdıysam hepsinede cevap geldi.aam sorun cevap gelmesi değil üstteki yorumumda da belirttiğim gibi belediyenin söylediği projeleri yapmasının vakti geldi de geçiyor bile.

LaEdri
26.07.2011, 16:42
Ben hiçbir şekilde dönüt alamadım..Çok kritik şeyler mi sordum acaba?:)

BOUN
26.07.2011, 22:22
cok memnunum sivasimiz cok güzel oldu daha nasil olacak.....

Bu yorumunuza şu şekilde cevap vermek isterim:

LaEdri
26.07.2011, 23:34

"eeyorlamam bu gadar" diyorsun yani..:D

burak5866
27.07.2011, 20:10
söylediğim konuşmaları buradan izleyebilirsiniz sivas hakkında birçok konudan bahsedildi.tam 3 saat.

erhan 58
28.07.2011, 10:40

hic anlamadim ben bu görüntüden birsey anlayan varsa yorum yapsin lütfen:D

aktassa
28.07.2011, 12:02
Kendi çaplarında yaptıkları hizmetleri anlatmaya çalışıyorlar ama çuvalladılar.
Televizyondan şans eseri dikkatimi çeken bölüm,
Sayın Ürgüp'ün Sivasa hizmet için aldığı 60 araçlık iş makinası filosu.
Bildiğim kadarı ile ben Sivasta bulunduğum 1 ay öncesinden TAM BİR GÖRGÜSÜZLÜK olarak tanımladığım şekilde halkımıza hizmet etmesi için alınmış olan araçlar, sanat müzesinde gibi sergileniyor. Hemde yazın o araçlara o kadar ihtiyaç varken.
Bu nedir Allah aşkına. Nedir bu benyaptımcılık. Kime hava atıyorsunuz. Hizmet götürün diye seçti bu halk sizi. Ama hikaye...

LaEdri
29.07.2011, 13:53
Salı gününden bu yana 2. su kesintisi..Şu sıcakta,mübarek cuma günü bizi susuz bırakanları kınıyorum..

LaEdri
29.07.2011, 19:08
Çok fena kızasım var belediyeye..

aktassa
15.08.2011, 16:28
Valla ben yukarı tekkedeki ot, çöp, pislik için çok kızdım ama sözde o 7/24 çalışan çağrı merkezi veya sitede maillere bakanların umurlarında bile değil. Neyse yerel seçimler yaklaşıyor. O zaman tokat gibi alırlar cevaplarını..

Abdurrahman 58
03.09.2011, 14:04
gözünüze dizinize dursun ! bu kadar gaddar ve nankör bir millet daha dünyaya gelmezz!!

LaEdri
03.09.2011, 23:56
O kadar da değil..Terbiye sınırlarını zorlamanın alemi yok..
Acımasızca eleştirirken,gün gelip eleştirileceğinizi hiç düşünmediniz mi?

BOUN
10.10.2011, 20:43
Aşağıdaki ibretlik haber bir Sivas gazetesinden alıntıdır:

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp son günlerde alevlenen tartışmaya nokta koyarak Kütüphane fikrine karşı olduklarını net bir dille ifade etti. Ürgüp oraya Kütüphane olmayacak. Orasının kütüphane olmasını iptal ettik. Oraya yapılması düşünülen kütüphane için çizilen proje sekiz bin metre karelik kapalı alanı kapsıyor. Sivas’ta bu kadar büyük kütüphaneye gerek yok. O alanı biz park yaparak kale projesine dâhil edeceğiz” dedi.

Mevcut belediye yönetiminin 'çapsız' olduğunu birkaç kez söyledim diye hemen hoplayan çekirgeler 'kültür şehri'(!) Sivas'ın belediye başkanının Sivas'ın bu büyüklükteki bir kütüphaneye gereksinimi olmadığı yönündeki açıklamasına ne diyecekler?

Şahsen ben 'Allah'ım aklıma mukayyet ol' diyorum. Sivas'a 250-300 bin kitap kapasiteli olacak bir kütüphaneyi çok gören bir zihniyet şehrimizin başına musallat oldu. Kul azmayınca yaradan musibet vermezmiş, Sivaslı hemşerilerim tövbe istiğfarda bulunsun, zira bu büyük musibet öyle sıradan günahlara verilmez! :)

serhat_58
10.10.2011, 22:13
dogan urgupten memnun deyiliz

Cley
02.11.2011, 20:02
Il özel idaresinin ordaki ( pasabahceye giden yol ) kavsagı sökmüsler yeniden yapıyorlarmıs. Memleketimize hayırlı olsun.

Kibrisli
02.11.2011, 21:12
Aşağıdaki ibretlik haber bir Sivas gazetesinden alıntıdır:

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp son günlerde alevlenen tartışmaya nokta koyarak Kütüphane fikrine karşı olduklarını net bir dille ifade etti. Ürgüp oraya Kütüphane olmayacak. Orasının kütüphane olmasını iptal ettik. Oraya yapılması düşünülen kütüphane için çizilen proje sekiz bin metre karelik kapalı alanı kapsıyor. Sivas’ta bu kadar büyük kütüphaneye gerek yok. O alanı biz park yaparak kale projesine dâhil edeceğiz” dedi.

Mevcut belediye yönetiminin 'çapsız' olduğunu birkaç kez söyledim diye hemen hoplayan çekirgeler 'kültür şehri'(!) Sivas'ın belediye başkanının Sivas'ın bu büyüklükteki bir kütüphaneye gereksinimi olmadığı yönündeki açıklamasına ne diyecekler?

Şahsen ben 'Allah'ım aklıma mukayyet ol' diyorum. Sivas'a 250-300 bin kitap kapasiteli olacak bir kütüphaneyi çok gören bir zihniyet şehrimizin başına musallat oldu. Kul azmayınca yaradan musibet vermezmiş, Sivaslı hemşerilerim tövbe istiğfarda bulunsun, zira bu büyük musibet öyle sıradan günahlara verilmez! :)

Kültür Bakanlığına ait bir alanın projesini Belediye nasıl iptal edebilir? :) Saçmalamış başkan, yasalara aykırı bir defa... Söylediği cümleler hakkında yorum yapma gereği bile duymuyorum...

BOUN
03.11.2011, 21:02
Kültür Bakanlığına ait bir alanın projesini Belediye nasıl iptal edebilir? :) Saçmalamış başkan, yasalara aykırı bir defa... Söylediği cümleler hakkında yorum yapma gereği bile duymuyorum...

Konuyla alakalı bir de aşağıdaki gibi bir haber var:

25 ARALIK SON GÜN

Sivas'a acilen bir kütüphane yapılması gerektiğini ve Kültür Bakanlığı tarafından 3 milyon lira ödenek ayrıldığını bu ödeneğin 1 milyon lirasının ise bu yıl içersinde kullanılması gerektiğini aksi taktirde ödeneğin tekrardan Ankara'ya gideceğini önceki haberlerimizde belirtmiştik. Hatta 81 il içerisinde kütüphanesinin yeri belli olmayan tek il olduğunuda bir hafta önce yazmıştık. Şimdi ise son bilgilere göre kütüphane inşattı için somut bir adım atılmaz ise gelen ödenek 25 aralıkta geri çekilecek.

Yılan hikayesine dönen ve bir türlü hayata geçirilemeyen kütüphane projesi için artık son viraj dönüldü. Kültür Bakanlığı üstüne düşen görevi yerine getirip kütüphane inşaatı için 3 milyon lira ödeneği gönderdi. Ancak Sivaslı yetkililer üzerlerine düşen görevi yerine getirmediği için şimdi bu gelen para tehlikeye girdi. Eğer 25 aralık’a kadar kütüphane yapımı için somut bir adım atılmazsa gelen ödenek geri çekilecek ve Kültür Bakanlığı bu projeyi askıya alacak.

Kültür Bakanlığının sitesinde gelen ödenek ve inşaatın başlama hatta bitiş tarihleri belirtilmiş. Bakanlığın sitesinde ki bilgilere göre 002 002 proje numaralı Sivas İl Halk Kütüphanesi yapımı inşaatı için 2011-2014 yılları için 3 milyon lira ödeneğin ayrıldığı duyruldu. İnşaatın başlangıç tarihi Bakanlığın sitesinde ki bilgilere göre 2011 yılı bitiş tarihi ise 2014 yılı olarak gösteriliyor. Hatta yine aynı bölümde 2011 yılı için 1 milyon liranın boşta kaldığını ve bu yıl kullanılması gerektiği de ifade edilmiş.

Ancak Bakanlığın yatırım programı dahiline alınan kütüphane binası için Sivaslı yetkililerden bir adım yok. Bilgilere göre Bayındırlık şuanda projenin son aşamasına gelmiş durumda. Bayındırlığın ihaleye çıkılabilmesi için sadece Sivas Belediyesinin imar planında eski tekel binasının yerini kütüphane binası olarak göstermesini gerekiyor. Ne yazık ki Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise bu projeye karşı çıktığı için herhangi bir işlem yaptırmıyor. Hal böyle olunca da kütüphane için ihalaye çıkılamıyor.

Eğer Sivas Belediyesi aralık ayı olmadan imar planında eski tekel binasını kütüphane yeri olarak göstermezse ne yazık ki Kültür Bakanlığının Sivas’a kütüphane kazandırılması için gönderdiği para maliye bakanlığının kasasına gidecek.

Eğer Belediye inadından vazgeçer ve imar planında eski tekel binasını kütüphane yeri olarak gösterirse inşaat için ihalaye çıkılacak ve inşaat başlamasa dahi gelen ödenek yanmayacak.

Bakalım Sivaslı yetkililerin kendi bilmişlikleri yüzünden Sivas’a gelen ödenek tekrardan Ankara’ya mı gidecek yoksa Sivas yeni kütüphane binasına kavuşacak mı?

LaEdri
03.11.2011, 22:17
Tuzlugöl mahallesine TOKİ'nin ev yapacağı iki yıl önce belli olmuştu..doğal olarak TOKİ'ye hangi güzergahtan su,elektirk,telekom gibi hizmetlerin gideceği de..Bu bilindiği halde Esentepe Cad geçen sene büyük masrafla asfaltlandı..Ancak 1 sene dolar dolmaz yol TOKİ'ye hizmet gidiyor denerek ciddi manada eşildi..On gündür de tozu ya da çamuru yiyoruz.Bakalım ne zaman kkaparalar..

İsmail Özçelik
05.11.2011, 01:41
Belediye ile ilgili bir anket sonuç başarılı gösteriyor ne hikmetse :) [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

BOUN
05.11.2011, 12:11
Belediye ile ilgili bir anket sonuç başarılı gösteriyor ne hikmetse :) [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Ocak çalışıyor anlaşılan. ;)

blacksky
05.11.2011, 15:48
Tekel binası için kütüphane tercihi parka göre daha iyi görünmekle beraber bence şehrin en
işlek caddesinde olması nedeniyle sosyal hayatı hareketlendirici projeler de düşünülebilir. Örneğin eskişehirde kanatlı avm vardır.. çok yer kaplamaz ama çok işlek bir yerdedir.. butik bir konsepte sahiptir içinde sinema.. az sayıda mağza bir kaç restoran ve eğlence katı mevcuttur.. öğrencilerin uğrak merkezi olmakla beraber şehirin simgelerinde biri halindedir.. tekel binasının mevcut yeri böyle bir yapı için gayet uygun.

Mevcut belediyeden kesinlikle memnun değilim.. son derece vizyonsuz ve yeteneksiz buluyorum.. 2.5 sene oldu hala ağızlarından rahmetli başkanlarından ve onun emanetinden başka şey çıkmıyor.. bu vefa örneği güzel ama biraz da icraat lazım.. önce hemşehrileri sonra rahmetli başkanları gelmeli.

Abdurrahman 58
22.11.2011, 10:28
Önce acımasızca sanki belediye hiçbirşey yapmamış modunda karalama kampanyası başlatan ''site çığırtkanlarını'' sonrada seçimlere iki buçuk yıl gibi uzun bir süre olmasına rağmen fitne,dedikodu ve iftiralarla Sivas Belediyesinin çalışmalarına gölge düşürmeye çalışan Akp Sivas İl başkanı Burhanettin KURU yu
KINIYORUM!

Abdurrahman 58
22.11.2011, 10:41

Ne hikmettir açıklayalım..
Doğan ÜRGÜP iki buçuk yılda farklı kitlelerden 3 tane ''YILIN BELEDİYE BAŞKANI'' ödülünü almasına rağmen sizin gibi at gözlükleriyle memleket meseleleri ve siyasi görüşlerini karıştırmayan insanların katıldığı bir anket..Onun için gerçekleri yansıtan bir anket..
Aslında fazla yoruma gerek yok.
Gelecek iki buçuk yılda hayata geçecek projeler yapıldığında burada neler konuşacaksınız çok merak ediyorum..
T.C. Başbakanı bile bazı toplantılarda ''Sivasta gayretli bir kardeşimiz var sonuna kadar destek olun'' mesajı veriyor bakanlara..
Önümüzdeki yıllarda tamamlanacak işlerden başlıkları vereyim.
TERMİNAL PROJESİ
MUHSİN YAZICIOĞLU BULVARI PROJESİ
BÜYÜK HAL PROJESİ
KALE PROJESİ
SICAK ÇERMİK PROJESİ
KENTSEL DÖNÜŞÜM(ESKİ SANAYİİ)
.

LaEdri
22.11.2011, 19:33
Anlamadığım şu...
Sami Aydın'a hırsız diyecek kadar sınırı aşacaksın,sonra da Ürgüp'e edepli eleştiri yapanalra nankör diyeceksin..Olmaz o iş!.2,5 yılda yapılmış tek proje yok..Projeyi yapacaksın,sonra gelip biz bunu bunu ve bunu yaptık diyeceksin..Sonra da biz de helal olsun deyip oyumuzu Ürgüp'e vereceğiz..

İsmail Özçelik
25.11.2011, 01:17
Doğan ÜRGÜP iki buçuk yılda farklı kitlelerden 3 tane ''YILIN BELEDİYE BAŞKANI'' ödülünü almasına rağmen sizin gibi at gözlükleriyle memleket meseleleri ve siyasi görüşlerini karıştırmayan insanların katıldığı bir anket..Onun için gerçekleri yansıtan bir anket..
Gelecek iki buçuk yılda hayata geçecek projeler yapıldığında burada neler konuşacaksınız çok merak ediyorum..
T.C. Başbakanı bile bazı toplantılarda ''Sivasta gayretli bir kardeşimiz var sonuna kadar destek olun'' mesajı veriyor bakanlara..
TERMİNAL PROJESİ
BÜYÜK HAL PROJESİ
KALE PROJESİ
SICAK ÇERMİK PROJESİ
.

Ben başarılı bulmuyorum ve bu benim siyasi görüşümden ötürü değil hizmet alamadığımdan ötürüdür. Sivas Belediye başkan yardımcısının Sivas halkını küçümsemesinden ötürüdür. Ben Doğan Ürgüp'ün şahsına bir şey demedim ama herkes her işi mükemmel yapacak diye bir kuralda yok. Daha iki gün öncesine kadar belediyenin projeler kısmında Sami Aydın'ın proje resimlerini koymuşlar hemde yeni siteye sonrada ben bunu söyleyince kötü mü oluyorum? Yok işte bu yönetimin kendine has özgün projesi. Sadece -cağız, -ceğiz ile bu iş olmuyor. İnsan belediyesine güvenmeli bir kere sorunu olduğunda çözüm bulmalı.

Dediklerinizden kaçı tamamlandı?

Ayrıca ben Aksu ve Paşabahçe'yi dahi büyük proje saymıyorken yukarı saydıklarınız Sivas için çok da elzem değil şu aşamada.

Geçmiş dönemin beğendiğim yanları da oldu eleştirdiğim yanları da, aynı şekilde ben bu dönemin övdüğüm yanlarını yazdığımda nasıl Doğan Ürgüp yandaşı olmuyorsam eleştirdiğimde de birilerinin yandaşı olduğum anlamı taşımaz. Burada söz konusu yerel yönetimdir, siyasi otorite değil ve yerelde siyaset yapmam. Zaten bu yüzden gelişemiyoruz işte at gözlükleri ile hizmet yerine adam kayırmayı ön plana alan gözü kapalı olarak sorgulama yapmadan evet efendimcilik yapanların yüzünden hala bir arpa boyu yol alamadık yıllardır.

BOUN
17.12.2011, 14:09
TERMİNAL PROJESİ
BÜYÜK HAL PROJESİ
KALE PROJESİ
SICAK ÇERMİK PROJESİ
.

Önümüzdeki yıllarda tamamlanacak projelerden bahsetmişsin ancak bugüne kadar tamamlanan projelerden bahsetmemişsin. :) Tabii olmayan şeyin neyinden bahsedeceksin? Koskoca üç yıl geçmiş hala ortada icraat yok. Koskoca bir sıfır var. Madem ortada icraat yok bu ödüller neyin nesi? Anlaşılan körler sağırlar birbirini ağırlıyor.

Ayrıca kalan iki yılda yapılacak dediğin 6 projenin de iki tanesini başlayıp bitirsinler, belediyeyi ayakta alkışlarım.

Sivas'ın gelişip kalkınması, sosyal, kültürel, ekonomik atılımı yapabilmesinin önünde son derece ciddi bir engel haline gelmiş olan bir belediye yönetimi var artık halkın gözünde. Ve şehrin geleceğine yönelik gittikçe artan bu tehdit ve tehlikenin bertaraf edilmesi için Sivas halkı iki yıl sonra kendi önüne koyulacak olan sandığı bekliyor. İsteseniz de istemeseniz de güneş doğacak karanlık son bulacak! Geri sayım başladı. Tik tak, tik tak...

LaEdri
17.12.2011, 16:39
Şu Eski Sanayii işini yapacaklarına kendileri inanıyor mu acaba?:)

BOUN
29.12.2011, 23:50
Daha önce diğer bir forum başlığına eklediğim değerlendirme yazımı, geneli ilgilendirdiği için bu başlığa da eklemek istiyorum.

Efendim 3-4 ay evvel yazdığım kapsamlı bir değerlendirme yazım vardı, daha sonra blogumda da paylaştım, şimdi de bu forumda paylaşmak istiyorum:

Doğan Ürgüp Yönetiminde Sivas Belediyesi

Daha önce mevcut belediye yönetiminden Sivas'a bir hayır gelmeyeceğini bildiğim için bu yönetim gidene kadar değerlendirme/beklenti yazısı yazmamama kararı almış idim. Ancak Ağustos ayının son iki haftası yıllık iznimi kullanmak üzere gittiğim memleketim Sivas'ın belediyecilik faaliyetleri açısından hali pür melalini görüp duyduğum üzüntü, buna mukabil belediyeyi yöneten bu insanların ise durumdan bihaber olmaları, üstelik kendilerini çok iyi bir konumda görüyor olmaları sebebiyle kendimi kısa bir değerlendirme yazmak zorunda hissettim.

Mevcut belediye yönetimi bu yaz ile birlikte üçüncü iş sezonunu da tamamlıyor. Önce yapılan ve önemli diyebileceğimiz projelere bakalım:

1) Muhsin Yazıcıoğlu bulvarı rekreasyon ve park/düzenleme projesi: Bu projenin benzeri birçok vilayette sıradan bir icraat olarak, her yıl şehirlerin önemli birçok bulvarlarında yapılıyor. Ancak hiç yoktan iyidir diyerek yine de belediyenin en azından ortaya bir proje çıkartabilmiş olması iyi bir haber. Fakat tabii çalışmalar henüz başlamış, ne kadar sürer bu proje belli değil. Benim gözümde son derece vasat bir proje. Her yıl bunun gibi 3-4 projeyi zaten yapmaları gerekirdi. Üçüncü yılın sonunda ancak bir tanesine başlayabilmiş olmaları Sivas adına üzücü.

2) Muhsin Yazıcıoğlu spor kompleksi: Bu projede henüz çok taze, yeni başlanılmış. Bitmeden birşey söylenemez. Ancak 6,5 trilyonluk bir kaynak aktarılması ve yapılacağı söylenen tesisler Sivas futbolu/sporu açısından çok önemli. Belediyenin belki de becerebildiği birkaç işten birisi spora yapılan yatırım. Belediyespor'un çıtayı yüksek tutarak önümüzdeki yıllarda üst liglere tırmanması çok önemli. Sivassporumuz için bir yedek hali hazırda hep olmalı. Allah göstermesin ama birgün belki bizim de Kayserispor - Erciyesspor takımlarının yapığı gibi isim değiştirerek yer değiştirme gibi bir takım işlere girmemiz gerekebilir.

3) Tarihi eser restorasyonları: Belediye tarafından şu ana kadar Kolağası konağı, Çorapçı hanı ve Behrampaşa hanı restorasyonları yapılıyor. Henüz hiçbirisi tam olarak bitmiş değil. Ayrıca 3-4 tane türbe onarımı yapılmış. Bunlar son derece vasat projeler. Belediye yönetimi geçen sürede doğru düzgün adam gibi proje üretememiş olmanın verdiği eziklikle, birçok ilde daha fazlası başka belediyelerce yapılan bu ufak işleri o kadar abartıyor ki dinleseniz bu restorasyonlarla şehir çağ atlamış bir Roma, bir Barcelona olmuş sanırsınız!

4) Şu an düşünüyorum düşünüyorum, dördüncü maddeye yazacak ve vasat veya vasat üstü olarak söyleyebileceğim bir başka başlanılan proje yok maalesef.

Şimdi de aslında uzun süredir şehrin hem sorunu hem gündemi hem de olmazsa olmazı olan ve henüz hiç birine başlanılmamış proje ve çalışmalardan bahsedelim:

1) Aksu 4. etap ve eski fuar alanı projesi: Bu ikisini birlikte yazıyorum çünkü bunlar birlikte yapılacak ve şehrin önünü açacak projelerdir. Eski belediye yönetiminden beri söylenegelen ve aksu projesinin asıl muhteşem olacağı yer olarak lanse edilen 4. kısım çalışması ile ilgili henüz hiçbir proje kamuoyu ile paylaşılmış değil. Efendim buraya göletler, şelaleler, şunlar bunlar ne yapılacak kimse bilmiyor. Ayrıca şehirde yeni konut yapacak alan sıkıntısı yaşanırken, bu alan acilen imara açılması gerekirken Sivas belediyesi insiyatif alarak burayı bir türlü inşaat şirketlerine sunamadı.

2) Yeni imara açılması gereken yerler: Dışarıdan bakan ve belediyecilikten fazla anlamayan insanlar bu soruna bir anlam veremeyebilir. Şöyle diyebilirler: Nasıl olur canım Sivas'ta inşaat yapılacak arazi mi yok, Kılavuz'a doğru, Merakum'a doğru, Kardeşler'e doğru veya çimentoya doğru dünya kadar arazi var, şehir buralara doğru yayılsın, gelişsin, büyüsün! Ancak sevgili dostlar Sivas'ta şu an imara açık olan ve inşaat yapılabilecek ve belediyenin imara açmış olduğu o kadar küçük bir alan var ki! Bu sorunu yaşayanlar dinledim, bir dokundum bin ah işittim. İnşaat şirketleri şehrin içerisinde bina yapılacak arsa bulamıyor, eski mahallelerdeki onlarca kişinin hissedar olduğu sıkışık mahalle aralarında yer bulmaya çalışıyorlar.

Bir sürü inşaat şirketinin kendi ev/arsalarına müşteri olduğunu gören arsa sahipleri isteklerinde sınır tanımıyor. Firmalar iş yapabilmek için karlarından kırpıp piyasayı yükseltiyorlar. Birçok gelişmiş şehirde müteahhitler tarafından sadece şehrin en merkezi yerinde arsapayı olarak verilen yüzde 40-50'li oranlar, Sivas'ta imara açık yer sıkıntısının had safhada olmasından dolayı kenar mahallelerde verilir olmuş. Bu yüzden Sivas'ı terk edip başka şehirlerde iş yapan birçok inşaat şirketi biliyorum.

Ayrıca yeni ve modern imar uygulamalarının olmaması, Sivas'ın 1982 yılında yapılan imar revizyonu ile yola devam etmesi şehrin gelişimini de çok kötü etkiliyor. Birçok ticari yatırım şehre bu yüzden gelemiyor yapılamıyor. Örneğin 4-5 yıldır konuşulan Hilton otel yatırımı, yabancı bir şirketin avm yatırımı ve birçok ulusal firmanın yapacakları yatırım yer bulunamadığı için yapılamamış. Tirajıkomik değil mi? Arazi açısından Türkiye'nin 2. büyük vilayeti olan bir şehirde yer sıkıntısı var!

Yeni imar uygulamasının olmaması ve 30-40 yıl öncesinin imarıyla devam edilmesinin diğer bir kötülüğü de şu: Şehirde hala birçok yerde bitişik nizam, parktan bahçeden, otoparktan yoksun imar anlayışıyla konut üretilmeye çalışılıyor. Eller aya gidiyor biz yerimizde sayıyoruz.

Çözüm olarak şunu öneriyorum: Organize sanayiiden çermik yoluna (bölge trafik - eski at ahırlarının bulunduğu yerler), Merakum tepesinden Kardeşlar dağına kadar olan bu geniş ovanın tamamı imara açılmalıdır. İmara açılma derken şehrin gelecek yüz yılı düşünülmeli ve modern bir şehir inşa edileceğinin bilincinde olunmalıdır. Merakum'un eteklerinden kuzey çevre yolu geçirilerek manzarası ve görüşü geniş 'yeni sivas'ın Merakum dağı eteklerine kurulması sağlanmalıdır. Ayrıca şimdiden bu geniş alan için raylı sistem hatları belirlenmeli eski Sivas - yeni Sivas ve yeni gelişme bölgeleri arasında modern bir ulaşım sistemi kurulmalıdır.

3) Şehrin içerisindeki harabe bölgeler: Eski buğday pazarı, eski sanayi, yeni ata sanayii gibi artık kangrenleşmiş yerler için birilerinin adım atması gerekiyor. Her gelen belediye yönetimi bu sorunun çözümünün zor olduğunu, uğraştıracağını ve daha sonraki dönemlerde çözülmesi gerektiği düşüncesini taşıyor ve şehir bu çıkmazdan kurtulamıyor. Mevcut Doğan Ürgüp yönetimi de eski belediyeler gibi bu konuda hiçbirşey yapmadı.

4) Kent meydanı ve Selçuklu park: Bu bölgeledeki adliye binası, nüfus müdürlüğü, orduevi, jandarma lojmanları ve belediye binalarının yıkılması; Aliağa camii ve postane binası gibi tarihi binaların kent meydanı ve Selçuklu parka eklemlenmesi gibi yapılması gereken işlerde şu ana kadar bir adım dahi atılmış değil.

5) Kale evleri - Ulu camii - Gökmedrese tarihi eserler bölgesi: Doğan Ürgüp'ün beni heyecanlandıran tek projesi bu idi ne yazık ki bu projede de tek bir adım atılmamış. En azından laf var ama ben hiçbir çalışma ve değişiklik göremedim. Bu proje gerçekleşirse kale bölgesinde restore edilecek tarihi evler, çevresi açılan ve betondan arındırılarak Sivas'ın Eyüp Sultan'ı olabilecek Ulu camii ve muhteşem Gök Medrese ve bunların hepsinin ortasında Selçuk ortaokulunun yıkılarak açılacak olan meydan ile onlarca tarihi eser tek bir kompleks içerisinde buluşturulacaktı. Hatta bu komplekse Kurşunlu hamamı, Ahi emir türbesi ve Behrampaşa hanı da dahil edilecekti. Eğer bu proje yapılabilirse, Sivas en az kent meydanı ve Selçuklu park gibi ikinci bir muhteşem tarihi eserler bölgesi ve şehir meydanına kavuşacaktı. Ancak bu güzel proje için de tek bir adım bile atılmamış.

6) Vizyon projesi eksikliği: Her belediye yönetiminin işbaşına geldiği vakit kendisini tatmin ve halka ispat için canla başla yapmaya çalıştığı birkaç proje olur. Örneğin Sami Aydın döneminde Aksu, Paşabahçe ve kent meydanı-Selçuklu park düzenlemeleri beş yılda şehre farklı bir hava katmış idi. Mevcut yönetim açısından bu projelerle yarışacak ve kendilerini ispat edecek yapılagelen tek bir çalışma yok. Bu saatten sonra olur mu, pek sanmam! Zaten kalmış iki yılları!

Diğer değinmem gereken birçok husus var onları da maddeler halinde sıralayayım:

- Yeni ve modern bir belediye binasının olmayışı,

- Eskiden daha temiz ve pırıl pırıl olan şehrin şimdi öyle olmaması (Burada şehirde yaşayan insanlar büyük görev düşüyor. Akşamları istasyon caddesinde gezerken elinde çekirdek çitleyip çekirdek kabuklarını ve diğer çöpleri hiç utanmadan, arlanmadan yere atan o kadar çok iki ayaklı hayvan gördüm ki! Aslında bu hayvanların eğitilmesi lazım öncelikle),

- Henüz hiçbir eski mahallede kentsel dönüşümün uygulanamamış olması,

- Şehirde özellikle birçok anacaddede yaya yollarındaki çarpıklık ve estetiksel bozukluklar (Örneğin İstasyon caddesinde kırılmış birçok desen var, bunları yenilemek veya onarmak çok mu zor arkadaş ya hu? Veya Anadolu Hastanesi'nin olduğu caddede olduğu gibi 25-30 yıl öncesinin kaldırım taşlarının durduğu bölgeler var. Hani bu yıl Halil Rıfat Paşa köprülü kavşağına kadar Atatürk Caddesi gibi yapılacaktı?),

- Açılması veya genişletilmesi gereken yollar (Örneğin işhan toki bölgesine giden yolun duble yol olması lazım. Oradaki Kızılırmak köprüsüne de ikinci bir köprü eklenmesi gerek. Ayrıca Sami Bey'in planladığı Mevlana'dan Çayyurt mahallesine yapılacak tünel yolun da acilen açılması lazım. Bir de paşabahçe yolunda bir çalışma yapılmış ama yarım bekliyor, neyi bekliyor, bu memlekette bir işte adam gibi hızlıca başlanılıp bitirilemez mi?)

- Tarihi eserlerin hor kullanımı ve temizlik eksikliği (Şehir merkezindeki birçok tarihi eser ve çevresi uzun yıllar süren ve bir türlü bitirilemeyen restorasyonların da etkisiyle çöplük gibi, Çifte Minare'de tozun toprağın içinde fotoğraf çekmeye çalışan bir turisti gördüm ve şehrim adına utanç duydum)

- Terminal yerinin satılması ve yeni terminal (Bu konuda hazreti Doğan Bey dünyanın bir numaralı belediyecilik uzmanı ve bilgini olduğu için kimseyi dinlemiyor ve terminal binasının yıkılıp yine aynı yere sadece çevre yoluna biraz daha yaklaştırılarak yapılacağını söylüyor. Ha bunu da keşke yapabilseler, bu da ayrı mevzu. Terminal arazisinin satılarak yeni terminalin, ve hızlı tren garının bölge trafik taraflarına yapılması lazım bence.)

- Şehirdeki avm ve beş yıldızlı otel eksikliği (Bu konulardaki eksiklikten belediye doğrudan sorumlu tutulamayabilir ancak dolaylı olarak bakıldığında bir numaları sorumludur. Yukarıda da belirttiğim gibi belediyenin yer sorununu çözmesi ve özel sektörün önünü açması lazım. Hem sanayii de hem de turizmde atılım yaparak gelişmeye çalışacak olan bir Sivas'ta beş yıldızlı otel ve avm olmaması bir ayıp ve ciddi bir eksikliktir. Ne yazık ki mevcut yönetim işin ciddiyetinin farkında değil, yazık!)

- Raylı sistem altyapısı (Bu sistemin altyapısı, güzergahı vb çalışmalar şehir çok fazla büyümemişken yapılmalı ki ileri de işler daha da zorlaşmasın. Şehrin yeni imar planı ile birlikte mevcut gelişme alanları gözetilerek acil olan hatlar ile işe başlanmalı ve her gelen yönetim yeni bir takım hatlar eklemeli)

Şimdilik aklıma gelen hususlar bunlardır. Saygılarımla.

BOUN
30.01.2012, 20:53
Başkan ve Reklam İmparatorluğu

25.Ocak.2012

Okan Baran

Adına ister lansman diyelim, ister kurumsal kimlik ya da dışa açılım, olmadı tanıtım hangi isimle yola çıkılırsa çıkılsın “Reklamın iyisi kötüsü olmaz” cümlesi ne siyasette nede özel sektörde kazandırmaz.

Bazen tesadüfü elde edilen başarılarda bu cümlenin doğruluğunu kanıtlamaz.

İyi reklam başarılı bir satış, iyi bir kariyer ya da iyi bir seçim zaferi getirebilindiği gibi kötü reklam, reklamın öznesini yerin dibine sokmaya yetiyor.

“Paşabahçemiz NASIL DA güzelleşiyor”

“Siz Görmediniz, BİZ DÖŞEDİK”

“SAKIN DÖKMEYİN” derken Sivas halkına hangi gözle bakılıyordu acaba.

Kafalarına Çivi gibi çakalım mesajımızı,

Biraz matrak olalım sempati kazanalım,

Korkutalım, emir vaki olsun mesajımız, tezlerimi kabul edilmişti.

Cümleler kime ait bilmiyorum ama başkan, bu sloganları onaylarken acaba nasıl bir ruh hali içindeydi merak etmiyor değilim.

Sürekli reklam panolarında da görüyorum kendisini dediği Sami Aydından sonra kendisi bu panolarda boy gösterirken neleri düşünüyordu. Ya da onu billboardlara taşıyanlara neden yok dememişti. Daha sonraları bu durum panoluk fotoğraf bulunamadığı için değişti sanırım, çünkü hangi reklam panosunda görsem başkanı ya gözleri kaymış, ya asabi, yâda ne bakıyorsunuz der gibi duruyor.

Aslında Belediyenin reklam terazisinde dengesizlik var.

Bir taraftan neredeyse eksiksiz bisiklet turnuvasıyla kendisini dünyaya tanıtıyor, diğer taraftan daha ihalesini yapamadığı ve Habib Soluk’un dediğine göre hızlı tren oradan geçtiği için asla yapılamayacak olan Muhsin Yazıoğlu Bulvarı reklamıyla ortada kalıyor.

Bir taraftan sessizce yapılan Kadir Gecesi organizasyonuyla Sivas’ı fethediyor. Diğer taraftan hala kale projesinin kötü reklamıyla tanınıyor.

Bir taraftan türbeler-mezalar-hazirelerle görsel reklamını kendi yapıyor, diğer taraftan “hal yıkılmasın dedik ama yıkıp yapacağız” reklamıyla bir tarafı eksik kalıyor.

Bir taraftan bütçeyi 2 katına çıkarıp vay be dedirtiyor, diğer taraftan başkan yardımcıları konforlu bir başkanlık yapıyor.

Bir taraftan 5 yılda 5000 yatak kapasitesi reklamı yapıyor, diğer taraftan tarihinde ilk defa sıcak çermik otelleri kapalı kalıyor.

Birde sayın başkanın hiç görünmeyen bilinmeyen reklamı varki, görünmesi de bilinmesi de imkânsız.

Paşabahçe, Aksu, Atık Su, Köpek barınağı, yer altı çalışmaları vb. diyelim. Bu çalışmaların reklamını yapsa da, yapmasa da başarısını bir türlü üstlenemeyecek. Çünkü onların temeli başkasına ait.

Ben gördüm ki başkan yaptıklarından çok yapacaklarıyla reyting kazanacak. Yaptıkları zaten yapılmış bitmiş olan işler, ya da gözden uzak gönülden ırak.

Reklam konusun da "bakış acısı muhteşem" bir anlayış var belediyede. Her türlü basın organı yerinde ve güzel kullanılıyor ama içerik doldurulurken galiba danışmaktan uzak ben her şeyi bilirim planı uygulanıyor.

Başkanın hayata geçmeyen projelerin reklamı üzerinde durmasının oluşturduğu "reklam imparatorluğu" tıkır tıkır işliyor. Önce kamuya reklamlarla açılım yapılıyor, toplum haberdar edildikten sonra başkan gittiği her noktada bu reklamlar üzerinden prim yapıyor.

Kale Projesini Yapacağız,

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı Yapılacak,

Terminal Binası Yapılacak,

Sıcak Çermiğe Otel Yapılacak,

Kültür Merkezi Yapılacak,

Hal Yeniden Yapılacak,

Ve daha bir sürü reklam, tanıtım, proje.

Verilen sözler unutulurda unutulmasına, Söz uçar yazı kalır sayın başkan,

Yarın dönüpte bakarsak geriye, okursak nelerin vaat edildiğini torunlara ayıp olur sayın başkan,

Önce projeyi sonra reklamını yapsak, bu memlekete pek bi hayırlı olur sayın başkan.

falcon58
31.01.2012, 12:56
Kimseye engel olmayın milleti ugrastırmayın bos islerle herkes isini yapsın.Dogan Urgupe sehir olarak sivil toplum orgutleri olarak siyasi partiler olarak destek verin adamda birseyler yapsın.Dedikoduyla arkadan is cevirmeyle ugrasmayın Sivasımız gun gectikce kan kaybediyor Sivas icin ugrasanlara destek verin.Bursadan surekli Sivası takip etmeye calısıyorum nerde siyasi iktidar milletvekilleri nerde burokratlar nerde iktidar.tabiki karadenizdeler surekli vb birkac yerde.Birseyler yapılacak ARSA bulamıyorlar SİVAS gibi yerde.

falcon58
31.01.2012, 13:01
yazıklar olsun be ortada belli bir gorusun sempatzanları yorum yapıyor.BİRDE AKP NİN SİVAS A YAPTIKLARI DİYE BİR ANKET YAPIN BAKALIM NE YAZABİLECEKSİNİZ...

LaEdri
31.01.2012, 13:39
Lanet okuma,yapılanalrı yaz,ikna et.Bu kadar basit!

Abdurrahman 58
07.02.2012, 10:36
Önümüzdeki yıllarda tamamlanacak projelerden bahsetmişsin ancak bugüne kadar tamamlanan projelerden bahsetmemişsin. :) Tabii olmayan şeyin neyinden bahsedeceksin? Koskoca üç yıl geçmiş hala ortada icraat yok. Koskoca bir sıfır var. Madem ortada icraat yok bu ödüller neyin nesi? Anlaşılan körler sağırlar birbirini ağırlıyor.

Ayrıca kalan iki yılda yapılacak dediğin 6 projenin de iki tanesini başlayıp bitirsinler, belediyeyi ayakta alkışlarım.

Sivas'ın gelişip kalkınması, sosyal, kültürel, ekonomik atılımı yapabilmesinin önünde son derece ciddi bir engel haline gelmiş olan bir belediye yönetimi var artık halkın gözünde. Ve şehrin geleceğine yönelik gittikçe artan bu tehdit ve tehlikenin bertaraf edilmesi için Sivas halkı iki yıl sonra kendi önüne koyulacak olan sandığı bekliyor. İsteseniz de istemeseniz de güneş doğacak karanlık son bulacak! Geri sayım başladı. Tik tak, tik tak...

Boun kimden ne kadar para alıyosun kardeşim söylede etrafımızdaki onlarca işsize önerelim.Kolay bi iş sonuçta gözünü kapa kulağını tıka akp yi el altından savun bbp yi küçümse ooooo patronların seninle gurur duyuyor boun varooollll !

Şimdi ben akpyi falan savunmuyorum ben memleketin geleceği için konuşuyorum diyeceksin..eğer öyleyse Boun beni utandırda akp belediyesinin buharlaştırdığı **** inşaat b..a inşaat'a aktarılan ö...n a.ş adı altına yok olan trilyonlarıda böyle haykır hangi memleketteysen erinmeden gelip seni tebrik edeceğim!
toplam maliyeti 7 trilyon olan ama yazılı belgelere 15 trilyon olarak girilen **** projesin, atatürk caddesindeki 15 ağacın nasıl 3 trilyona maledildiğini anlat be boun! anlatta dinleyelim!!!

LaEdri
07.02.2012, 14:47
Boun kimden ne kadar para alıyosun kardeşim söylede etrafımızdaki onlarca işsize önerelim.Kolay bi iş sonuçta gözünü kapa kulağını tıka akp yi el altından savun bbp yi küçümse ooooo patronların seninle gurur duyuyor boun varooollll !

Şimdi ben akpyi falan savunmuyorum ben memleketin geleceği için konuşuyorum diyeceksin..eğer öyleyse Boun beni utandırda akp belediyesinin buharlaştırdığı **** inşaat b..a inşaat'a aktarılan ö...n a.ş adı altına yok olan trilyonlarıda böyle haykır hangi memleketteysen erinmeden gelip seni tebrik edeceğim!
toplam maliyeti 7 trilyon olan ama yazılı belgelere 15 trilyon olarak girilen **** projesin, atatürk caddesindeki 15 ağacın nasıl 3 trilyona maledildiğini anlat be boun! anlatta dinleyelim!!!

BOUN'a böyle tuhaf ithamlarda bulunman hoş değil.Kendisi beni bağışlasın bunu söylediğim için,kendisi bu ülkenin en iyiüniversitesinni,en iyibölümünden mezun,alnının teriyle yaptığı işin karşılığını alan birisidir.Eleştiren birisine hemen karşıt partili gözüyle bakmak anormal bir durum.
Ayrıca,belediyede neler oluyor bitiyor sadece biz biliyoruz,siz bihabersiniz psikolojisinden de çıkın.Biz de biliyor,görüyoruz.Neredeyse 3 yıl bitti.Ben ve diğer herkes ortada proje namına hiçbir şey görmüyor.İşi yaparsın,ondan sonra gelip şu işleri yaptık diye yazarsın bu siteye.Vesselam!

İsmail Özçelik
08.02.2012, 03:07

Boun yüz yüze tanıştığım ve gerçekten bir partiyi değil (sizin gibi) sadece ve sadece Sivas'ı seven bir insan. Söz konusu Sivas olunca her partiyi de eleştirmesini bilir.

3 yıl içerisinde bir proje yapılmamış ve kendisi bunu dile getirmiş. Kimsenin şahsına laf söylememiş (sizin gibi) sadece bir soru sormuş. Ne yaptı belediye diye? Harbiden "rutin" işler dışında ne yaptı. Sami Aydın'ın 15 Trilyonluk gösterdiği ancak 7 Trilyon olan projeyi yaptığını söylüyorsunuz madem ve bizde bu dönem bir şey yapılmadığını söylüyoruz, o zaman bu para Doğan Ürgüp'ün mü BBP'nin mi cebine gitti yoksa sizin mi? Hakaret etmek ve zanda bulunmak başkalarına karşı ne kadar kolay değil mi? Elinizde belge varsa açıklayın neden saklıyorsunuz?

Allah bu memleketi partizanlardan korusun, burunlarının önünü göremiyorlar...

eyuphulagu
08.02.2012, 21:26
Şunun şurasına 2 yıl kaldı yeni belediye seçimlerinin yapılmasına...Kimin haklı olduğu 2 yıl sonra belli olacak...Önmeli olan bu 2 yıl içerisinde Sivas'ın özlediği,beklediği projelerin hayata geçirilmesidir...Gereksiz yere birbirimizi kırmamızın anlamı da yok...Herkes istediği fikri açıklamada özgürdür..Amaç Sivas için bir şeyler yapmaksa ortaya bir şeylerin koyulması da mutlak zaruruidir...Acaba son 2 yılda Sivas Belediyesi neler yapacak;açıklanan projeler bir bir yapılacak mı;kısır çekişmeler bırakılıp somut projeler gerçekleştirilecek mi?Sivas'ın dağ gibi sorunları ortada dururken gereksiz polemiklere girilip zaman geçirilmesi Sivas için büyük handikaplar taşıyor...2 tarafta kendisine göre haklı nedenler ortaya koyabilir ama Sivas Hlakı artık eskisi gibi boş vaatlara kanmaz,kim yapacağım dediği projeleri yaparak halkın önüne koyarsa işte o zaman here şey yoluna girer..Eğer yapılacak denen şeyler yapılmazsa Sivas halkı da önümüzdeki seçimlerde gerekeni yapar...Aslında Sivas belediyesi zamanında iyi bir kadroyla işe başlasa,projelerini hemen kamuoyuna açıklayıp birbir gerçekleştirse bu kadar konuşulmasına ve itirazlara gerek kalmayacaktı..Ama seçilen kadronun yetersizliği,atanan kişilerin 2 yıl dolmadan görevden alınması,yapılmak istenen projelerde yaşanan kararsızlıklar işlerin bugüne uzamasına neden oldu..Yapılmak istenen;Terminal Projesi,AVM Projesi,Rezidans Projesi,Sıcak Çermikteki 5 Yıldızlı Otel Projesi,M.Yazıcıoğlu Bulvarı Projesi,Kültür Merkezi Projesi,Hal Projesi ,Paşaçayırı Spor Kompleksi Projesi,Paşabahçe Sosyal Tesisleri Projesi(Düğün Salonu,Sosyal Tesisler),Kale Projesi gerçekten seçim öncesinde bitirilirse Belediye için artı bir değer olur...Yalnız bu projeler Sivas için orta ölçakte projelerdir asla Mega diyebiliceğimiz projeler değildir;bunun da altını çizmek lazım...Belediye Sanayi de yapmayı düşündüğü Dönüşüm Projesini gerçekleştirebilir,Özbelsan arazisisnde de de Kentsel Dönüşümü gerçekleşririse işte o zaman iyi projeleri gerçekleştirmiş olur ve avantaj elde eder...Bu avantaj 2 yıl sonraki seçimde sandığa yansır mı yansımaz mı onu da seçimlerde göreceğiz....

LaEdri
10.02.2012, 13:23
Belediye bu kepçeleri niye aldı bilmiyorum!
Sergilemek için mi aldı,yoksa çalışmak için mi?
Karla mücadele denen şeyi hiç duymadılar mı acaba?
Sabah 15-20 km arası yol yaptım şehrin kueyinden-merkezi ve ardından doğusuna,bir tene kepçe,greyder vb görmedim.Bu kadar olmaz!Yollar rezaletti!

LaEdri
10.03.2012, 15:25

Eski Sanayi projesi imiş..
Yaparlarsa büyük iş başarırlar.Öyle bir-iki animasyonla bitecek iş değil..

İsmail Özçelik
10.03.2012, 22:19
Bence geç kalınmış ama mutlaka yapılması gereken bir proje 2-3 yıla bitirilebilirse başkan bir dönemi daha hak eder.

LaEdri
10.03.2012, 23:09
Bence geç kalınmış ama mutlaka yapılması gereken bir proje 2-3 yıla bitirilebilirse başkan bir dönemi daha hak eder.

Konu herhalde Abdullah Gül'e bile gitmiş..:)
Umarım kimse mağdur edilmeden bu iş yapılır ki o da zor..Bakalım nasıl olacak!

BOUN
11.03.2012, 22:28
Öncelikle belediyemizi eski sanayi bölgesinde uygulamaya koymayı düşündüğü cesur projesi için tebrik ederim. Gerçekten kendilerinden beklemediğim ölçüde ciddi bir çıkış yaptılar bu proje lansmanı ile. Evet bizim görmek istediğimiz, duymak istediğimiz, Sivas'ta uygulanmasını istediğimiz budur, işte budur! Sivas'ın ufak tefek türbe restorasyonu, kaldırım döşemesi gibi sıradan hizmetlerle avutulmaktan çıkması, büyük projeler peşinde koşup büyük adımlar atan, büyük hedefleri olan, etkin bir şehir olması için bu ve benzeri projelerle her yıl yeni bir heyecana garkolması, büyük hedeflerinin bulunması, büyük rüyalar görmesi ve ciddi adımlar atması lazım.

Belediye yönetimi her ne kadar koskoca üç yılı boşuna harcamış ve hiçbir ciddi hizmette bulunamamış olsa da, kendilerini affettirmeleri adına en azından görevi devretmeden bu ve benzeri birkaç büyük proje ile hoş bir sada bırakma ve hatta insanları şaşırtarak az zamanda büyük işler başararak yeniden seçilebilme şanslarını artırma peşinde koşmalıdır.

Eski Sanayi projesine gelecek olursak, proje Sivaslının üzerine sinmiş olan onlarca yılın ezikliğini atma, şehre özgüven kazandırma, vizyon oluşturma açısından çok önemli ve güzel bir proje. Yapılacak bu yatırımla şehrin ihtiyaç hissettiği yeni ticari alanlar, yeni konut alanları, beş yıldızlı otel ve işmerkezleri şehre kazandırılacak, ayrıca Ak-Su projesi bir nevi bu projeyle bütünleşerek bambaşka bir çehre kazanacaktır. Ayrıca bence önemli hususlardan bir diğeri toplam 80 bin metrekare büyüklüğündeki alanın sadece 5'te birinin kullanılıp, kalan alanların yol ve yeşil alan olarak düzenlenecek olmasıdır ki, bu da katları yükselterek sağlanıyor. Bu açıdan yapılacak binalar gerekirse 33 değil 40 katlı olsun, böylece Sivas geniş caddeler ve geniş kaldırımlardan oluşan bir bölge kazansın.

Eğer uygulanabilirse bu projenin Sivas'a ve Sivaslıya çok ciddi kazanımları olacaktır:

- Sivaslının Sivas'a bakışı değişecektir. Maalesef üzülerek yıllardır müşahade ediyorum ki insanımızın üzerinde çok ciddi bir özgüven kaybı, diğer şehirlere karşı kaybetmişlik duygusu hakim. Böyle ciddi bir proje ile insanların şehire olan bakışı değişecektir. Değişen bakış açısı insanların yaşam tarzını ve dünya algısını pozitif olarak değiştirecektir.

- Sivas dışından insanların Sivas'a olan bakış açısı değişecektir. Sivas şehir merkezi Ortadoğu şehirlerini andırır, mezbelelik yapılarla kaplanmış bir şehir olmaktan çıkacak ve modern bir Avrupa şehri haline gelmek için ciddi bir adım atmış olacaktır. Dışarıdan insanların şehre olan algısı ve saygısı önemli ölçüde iyileşecektir.

- Yıllardır söylüyoruz, bir tane beş yıldızlı otelimiz yok. Halbuki bu şehirde gerek artan ticari faaliyetler, gerekse turizm çalışmalarını destekleyecek ve buna altyapı sağlayacak bir değil birkaç tane beşyıldızlı otele ihtiyacımız var. Bunu gidermek için önemli bir fırsatın eşiğindeyiz.

- Diğer önemli bir husus da şu: Sivas'ta faaliyet gösteren serbest meslek erbabının, şirketlerin, işadamlarının vs kullanabileceği ofis katlarının bulunduğu plaza tarzında ciddi bir işmerkezi yok. Bu yatırımla bu açık da giderilmiş olacak.

Bu projenin daha onlarca faydası sayılıp dökülebilir. Ancak öncelikli olanlar şimdilik bu şekilde. Umarım orada mülkiyeti bulunan insanlar şehrin geleceği için hem kendilerinin hem de Sivas'ın kazanacağı böyle büyük bir projede engelleyen değil, teşvik edip katkıda bulunan taraf olarak Sivas'ın aydınlık geleceğinde önemli bir yer edinirler. Hem kendileri kazansın hem Sivas kazansın. Biliyoruz ki onların kazancı Sivas'ın, Sivas'ın kazancı da hepimizindir!

aktassa
11.03.2012, 23:42
eyuphulagu arkadaşım.
Evet. Şunun şurasında belediye seçimine çok kalmadı ve seçilecek parti belli. Neden mi ?
Sivastan bilmemneyi aday yapsan ( buraya alakasız herşeyi getirin. at, eşek, kundaktaki bebek, ateist, dindar, okuma yazma bilmeyen ne derseniz artık) AKP'den seçilir. Çünkü halkın gözünde maalesef özellikle belediye seçiminde dikkat edilmesi gereken aday profilinin önemi yok. Milletvekilliği için olabilir. Partinin genel görüşünden dolayı herhangi birisini desteklersin ama Belediye Başkanlığı öyle değil. Tamamen kendi projelerini yapacak olan kişidir. Kişiye oy verilmesi gerekirken partiye oy verildiğinden dolayı gene AKP seçilecektir. Ama bu o partinin adaletli ve düzenli olduğunun belgesi değildir.

falcon58
12.03.2012, 13:26
evet memnunum varmı itirazı olan.ne akp sempatizanlıgı yapıp duruyorsunuz ikide bir aynı seyleri ısıtıp ısıtıp gundeme getirmenin alemi ne...Milletvekillerini akp ye verdinizde ne oldu.Sivas ta ne varsa ya tasıdılar baska yerlere yada kapılarına kilit vurdular.Bir ornek nerde stat hani birkac yıl once soz verilmisti.Super ligde oynamayan takımların bile stadları bile yapılmısken.

LaEdri
12.03.2012, 16:56
evet memnunum varmı itirazı olan.ne akp sempatizanlıgı yapıp duruyorsunuz ikide bir aynı seyleri ısıtıp ısıtıp gundeme getirmenin alemi ne...Milletvekillerini akp ye verdinizde ne oldu.Sivas ta ne varsa ya tasıdılar baska yerlere yada kapılarına kilit vurdular.Bir ornek nerde stat hani birkac yıl once soz verilmisti.Super ligde oynamayan takımların bile stadları bile yapılmısken.

Ben sizin memnun olmanıza kesinlikle saygı duyuyorum..
Bense asla memnun değilim.Ve aynı saygıyı sizden beklemek de hakkım..

Cley
14.04.2012, 14:11
Belediye otobüsleriyle ilgili şikayetimi bildirmek için verilen numaraları aradım, 7/24 hizmet denilen 444 58 44 ü de aradım hiçkimseye ulaşamadım. Belediyemiz bu kadar ulaşılmazmış demekki. En sonunda mail gönderdim. Takip numarası aldım. ama takip etmek ne mümkün her denediğimde beklenmeyen bir hata oluştu cevabı geliyor. Doğan Ürgüp çarşı da pazarda çok geziyor. Görürsem bizzat söylerim artık şikayetimi.

kuzu_58
15.04.2012, 20:00
oy verdim genel başkanın hatırına verdim muhsin yazıcıoğlunuda çok seviyorum iş yerimdede resmi hala asılı kıyamadım çıkarmaya
ama bir daha oy vermekmi asla iş proje hazırlayıp animasyon sunmakla olmuyor sorunlarımızda belediyeyi arıyorum cevap yok partiyi arıyoruz cevap yok herkes dalgasında

BOUN
16.05.2012, 22:42
Taaa Sami Aydın zamanında hazırlığı yapılmaya başlanan imar revizyonu ne zaman sonlandırılacak acaba? Bu şehrin işadamı bu şehre yatırım yapamaz oldu. Sivaslı müteahhitler dışarıda iş yapar oldu.

BELEDİYEDEN MÜTEAHHİTE FİX MENÜ

İlimizde müteahhitler belediyenin ruhsat vermemesinden yakınırken bir çok müteahhit ise şehri terk etti. Yine ruhsat krizi ve bir çok uygulama yüzünden firmaların çoğu da inşaat işine ara vererek yeni dönemi beklemeye başladı.

Tarih : 14 Mayıs 2012

İlimizde müteahhitler belediyenin ruhsat vermemesinden yakınırken bir çok müteahhit ise şehri terk etti. Yine ruhsat krizi ve bir çok uygulama yüzünden firmaların çoğu da inşaat işine ara vererek yeni dönemi beklemeye başladı.

Yaklaşan seçim süreci içerisinde durumla ilgili Belediye Başkanı Doğan Ürgüp müteahhitlerle bir araya gelerek sorunları dinlerken, yeni imar revizyon planı ile ilgili görüşmeler yapıldı. Müteahhitler uygulamalardan şikayetçi olurken bu yıl içerisinde sadece 9 ruhsat verilmesi ise iş yapılamaz bir konumun ruhsat sayısıyla açıkça ortada olduğunu belirttiler. 23 yıllık İmar Revizyon Plana bin civarında itirazın olması, bu itirazların tek tek planı hazırlayan firma tarafından değerlendirildiğininde altı çizildi. Özellikle müteahhitlerin her dönem şikayetçi olduğu harç paraları ile ilgili olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin uyguladığı proje olan fix fiyatın Sivas'ta da uygulamaya geçmesi için çaba sarfedildiği dile getirilken uygulanması halinde herkesin ne kadar para ödeyeceğinin belli olacağıda belirtildi. Böyle bir çalışma ile artık siyasi güç ve ya rantla bağlantılı bir haksızlığın ortadan kalkacağı düşüncesi hakim olurken uygulamanın hayata geçip geçmeyeceği ise merak konusu haline geldi.

BOUN
16.05.2012, 22:43
Yazının tamamı alıntıdır:

Doğan Ürgüp ve Belediye

Yazar : Osman Ada

Tarih : 14 Mayıs 2012 08:43

Adam Vardır, Kolay Eder Her İşi

Adam Vardır, Zor Eder Kolay İşi

Adam Vardır, Soyamaz Portakalı

Adam Vardır, Soyar Çiğ Yumurtayı

Sivas'da şu an Belediyenin vermiş olduğu inşaat ruhsat sayısı 9 olmuş. Geçtiğimiz aylarda sayı 4 idi. Düşünebiliyormusunuz yaz ayları gelmiş koskoca şehirde dokuz inşaat ruhsatı...

Peki soruyorum Sivas'da müteahhitlermi beceriksiz. Evraklarını doğru düzgün hazırlamıyor. Belediyenin imar müdürlüğüne veremiyorlar. Yoksa Belediye İmar müdürlüğündeki kadrolar mı ruhsat vermemek için zorluk çıkarıyorlar.

Yada belediye başkanı inşaat sektöründe sorun yokmuş Sivasdaki inşaat sektörünün diğer illerden daha iyi bir durumda mı zannediyor. Ya da kendinimi kandırıyor. Sn. Doğan Ürgüp'ün bir an önce bu sektörde bulunan kişilerle bir araya gelmesi ve şu an içerisinde yaşanan krizin nedenlerini tartışması ve krizi sona erdirmek için ne yapılması gerekiyor ise yapması. İmarda görev yapan personeline ruhsat almak için gelen kişilerin işlerine gece gündüz çalışarak yardımcı olmaları talimatını vermesi gerekir.

Çünkü Sivasda sanayimiz yeterince gelişmemiştir. Tarım ve hayvancılık istenilen seviyede değildir. Üniversite iyi yönetilmediği için bir üniversite şehri konumunda değiliz. Peki şehirdeki ekonomiye bugüne kadar hangi sektör canlandırıyordu.

İnşaat Sektörü...

Belediye ne yapıyor? Bu sektörü bir şekilde bitiriyor. Önce diyorki 1/5000 imar uygulamaları yapıyorum talidat için başvurmayın.

Sivasda inşaat yapılacak bir çok bölgeye kentsel dönüşüm kararı alarak bireysel inşaat yapmayı engelliyor.

İmarda görev yapan yetkilileri inşaat ruhsatı vermemek için zorluk çıkarıyorlar. Belediye Başkanı da müdahele etmiyor işin kötüsü üyelerinin hak ve menfaatlarını koruması gereken meslek odalarıda seslerini çıkarmıyorlar.

Şu an Sivasda yüzlerce kalıpcı demirci, sıvacı, duvarcı vb. ustalar işsiz bu insanlar ağır ve uzun geçen kışın geçen yaz inşaatlardan kazandıkları paralarla hayata tutundular. Şu an Sivasda yeterince inşaat yapılmadığı için işleri yok. Aileleri ile birlikte mağdurlar.

İnanın geçtiğimiz günlerde bir inşaat ustası yanıma gelerek utana sıkıla 10 lira sadece 10 lira istedi ve yüzü kızararak çocukların ayakkabılarını tamir ettirmeyi istediler. Çocuklara param yok diyemedim diyerek bir de içine düştüğü durumu izah etmiye çalıştı. Yüzü kızararak (içimden dedim ki usta senin değil seni bu duruma düşürenlerin yüzü kızarsın)

Ben bu şehri yönetenler adına utandım. Bu insanları düşürdükleri içler acısı vaziyetten dolayı. Bu inşaat ustaları ve çalışanları mecburen Sivas dışında iş arıyor ve bulurlar ise ailelerini Sivasda bırakıp gidiyorlar.

Bu durum ne zamana kadar sürecek. Gün gelecek ailesini de alıp Sivas'dan göç edecek.

Aslında Sivas'dan göçün asıl sebebi Sivasda görev yapan yetkililerdir. Eğer onlar işlerini düzgün yapsalar aş ve iş sağlasalar kimse Sivas'dan gitmez. Bu kafa ve zihniyetle Sivas daha çok göç verir. Sn. Doğan Ürgüp'ün bir vicdanını muhasebe yapması gerekir.

Şu an görülen her kesin hem fikir olduğu önümüzdeki dönem bir daha Belediye Başkanlığına seçilecemeyeceği. Eğer kendisinin ifade ettiği gibi Sivasda çok büyük projler gerçekleştireceğim ve Sivaslı beni yeniden seçecek mantığı doğru çıkarsa ki kendisi inanıyor iki hatta üç dönemde bahsettiğini duyuyorum. Buna da derim ki geçmiş olsun. Sn. Demirel'in bir lafı vardır. Derki seçildin geldin ilk 100 gün çok önemli ne yapacaksan o yüzgünde göstereceksin ki insanlar sana inansın. Soruyorum Sn. Doğan Ürgüp'ün göreve geldiği günden bugüne kaç yüzgün geçti. İnsanlar Sayın Ürgüp ile ilgili hangi umutlar içerisinde oldular.

Sivasda park sorununumu çözmek için umut verdi.

İnsanları daha iyi evlerde oturabilmesi için mi umut verdi.

Bir Eskişehir, Kayseri gibi gelişmiş şehir olacağımızın umudunumu verdi.

Kent meydanı ile ilgili yeni projeleri hayata geçireceğinimi umudunumu verdi.

Şehirde trafiği rahatlatacak alt geçit ve üst geçitler, raylı sistemlerimi yapacağının umudunu verdi.

Şehir ihtiyacı olan bir antep örneği Celal Doğan ya da Kayseride ki Rahmetli Osman Kavuncu gibi şehire liderlik yapacak umudunumu verdi.

Sivaslı kendisine Belediye Başkanlığı verdi. Sonrada genel seçimlerde verdiği oyu geri aldı. Bu oy yerel seçimlerde on misli, yirmi misli artmıyacağına göre Sivaslının kendisinden umudunun kalmadığınında işaredidir.

Benim üzüldüğüm kendisine bende oy verdim.

Ticaretten geldiği için şehirle ilgili pratik hızlı ve doğru kararlar alır diye bekledim. Şehire ağbilik yapar dedim.

Şehirin sorunlarında birlik oluşturur. Rahmetlinin emaneti olarak sözü Ankara'da dinlenir. Hatta Belediyeyi borçlandırarak şehre yeni yatırımlar yapar dedim. Buna benzer bir çok konuda benimde umutlarım gerçekleşmedi.

Siyasetin bir dönemlik olmadığını başarılı belediyecilik sonrası bir başka partinininde adayı olarak yeniden Sivasa hizmet edebileceğini bilmesini istiyor. Önümüzdeki sürecde kalan sürede bir başka bakış ve çalışma içerisinde olmasının kendisine ve Sivasa fayda sağlıyacağına inanıyorum...

LaEdri
16.05.2012, 22:49
BOUN
Ayıp ediyorsun ama!
Bilmeden konuşuyorsun
:)

Kibrisli
16.05.2012, 23:02
Belediye otobüsleriyle ilgili şikayetimi bildirmek için verilen numaraları aradım, 7/24 hizmet denilen 444 58 44 ü de aradım hiçkimseye ulaşamadım. Belediyemiz bu kadar ulaşılmazmış demekki. En sonunda mail gönderdim. Takip numarası aldım. ama takip etmek ne mümkün her denediğimde beklenmeyen bir hata oluştu cevabı geliyor. Doğan Ürgüp çarşı da pazarda çok geziyor. Görürsem bizzat söylerim artık şikayetimi.

Ben de 2 sene önce bütçesini merak etmiştim, siteden yazdım, en sonunda bilgi edinmeyi kullandım bana "Neden sordunuz" diye sordular, ben de sormaktan artık vazgeçtim, diğer belediyelerin internet sitesinde yayınlanan bir bilgi biz de sorsan bile cevaplanmıyor. Sivas'ta yaşadığım dönemde de beklentilerimi karşılamadı Belediye... İyi bir insan, Sami Aydın'dan daha ulaşılır bunu da söylemem gerek. En azından denk geldiğinde konuşuyorsun felan, Sami Aydın yanından kovmaktan beter etmişti beni Bowling oynarken denk geldiğimde, Sn. Ürgüp en azından sakin ve mütevazi birisi. Bunun yanında barışcıl, siyasi görüşe bakmadan Belediyeyi her ortamda temsil ediyor. Diğer partilerin kongrelerinde, kendi görüşü ile ters olan derneklere de destek oluyor, bunları da beğeniyorum. Fakat ne yazık ki kabullenmek gerek ama icraat adamı değil. Aziz Kocaoğlu gibi yani :) Mütevazi, Dürüst, Elinden geldiği kadar çalışkan ama icraat yok...

eyuphulagu
17.05.2012, 12:18
Yazının tamamı alıntıdır:

Doğan Ürgüp ve Belediye

Yazar : Osman Ada

Tarih : 14 Mayıs 2012 08:43

Adam Vardır, Kolay Eder Her İşi

Adam Vardır, Zor Eder Kolay İşi

Adam Vardır, Soyamaz Portakalı

Adam Vardır, Soyar Çiğ Yumurtayı

Sivas'da şu an Belediyenin vermiş olduğu inşaat ruhsat sayısı 9 olmuş. Geçtiğimiz aylarda sayı 4 idi. Düşünebiliyormusunuz yaz ayları gelmiş koskoca şehirde dokuz inşaat ruhsatı...

Peki soruyorum Sivas'da müteahhitlermi beceriksiz. Evraklarını doğru düzgün hazırlamıyor. Belediyenin imar müdürlüğüne veremiyorlar. Yoksa Belediye İmar müdürlüğündeki kadrolar mı ruhsat vermemek için zorluk çıkarıyorlar.

Yada belediye başkanı inşaat sektöründe sorun yokmuş Sivasdaki inşaat sektörünün diğer illerden daha iyi bir durumda mı zannediyor. Ya da kendinimi kandırıyor. Sn. Doğan Ürgüp'ün bir an önce bu sektörde bulunan kişilerle bir araya gelmesi ve şu an içerisinde yaşanan krizin nedenlerini tartışması ve krizi sona erdirmek için ne yapılması gerekiyor ise yapması. İmarda görev yapan personeline ruhsat almak için gelen kişilerin işlerine gece gündüz çalışarak yardımcı olmaları talimatını vermesi gerekir.

Çünkü Sivasda sanayimiz yeterince gelişmemiştir. Tarım ve hayvancılık istenilen seviyede değildir. Üniversite iyi yönetilmediği için bir üniversite şehri konumunda değiliz. Peki şehirdeki ekonomiye bugüne kadar hangi sektör canlandırıyordu.

İnşaat Sektörü...

Belediye ne yapıyor? Bu sektörü bir şekilde bitiriyor. Önce diyorki 1/5000 imar uygulamaları yapıyorum talidat için başvurmayın.

Sivasda inşaat yapılacak bir çok bölgeye kentsel dönüşüm kararı alarak bireysel inşaat yapmayı engelliyor.

İmarda görev yapan yetkilileri inşaat ruhsatı vermemek için zorluk çıkarıyorlar. Belediye Başkanı da müdahele etmiyor işin kötüsü üyelerinin hak ve menfaatlarını koruması gereken meslek odalarıda seslerini çıkarmıyorlar.

Şu an Sivasda yüzlerce kalıpcı demirci, sıvacı, duvarcı vb. ustalar işsiz bu insanlar ağır ve uzun geçen kışın geçen yaz inşaatlardan kazandıkları paralarla hayata tutundular. Şu an Sivasda yeterince inşaat yapılmadığı için işleri yok. Aileleri ile birlikte mağdurlar.

İnanın geçtiğimiz günlerde bir inşaat ustası yanıma gelerek utana sıkıla 10 lira sadece 10 lira istedi ve yüzü kızararak çocukların ayakkabılarını tamir ettirmeyi istediler. Çocuklara param yok diyemedim diyerek bir de içine düştüğü durumu izah etmiye çalıştı. Yüzü kızararak (içimden dedim ki usta senin değil seni bu duruma düşürenlerin yüzü kızarsın)

Ben bu şehri yönetenler adına utandım. Bu insanları düşürdükleri içler acısı vaziyetten dolayı. Bu inşaat ustaları ve çalışanları mecburen Sivas dışında iş arıyor ve bulurlar ise ailelerini Sivasda bırakıp gidiyorlar.

Bu durum ne zamana kadar sürecek. Gün gelecek ailesini de alıp Sivas'dan göç edecek.

Aslında Sivas'dan göçün asıl sebebi Sivasda görev yapan yetkililerdir. Eğer onlar işlerini düzgün yapsalar aş ve iş sağlasalar kimse Sivas'dan gitmez. Bu kafa ve zihniyetle Sivas daha çok göç verir. Sn. Doğan Ürgüp'ün bir vicdanını muhasebe yapması gerekir.

Şu an görülen her kesin hem fikir olduğu önümüzdeki dönem bir daha Belediye Başkanlığına seçilecemeyeceği. Eğer kendisinin ifade ettiği gibi Sivasda çok büyük projler gerçekleştireceğim ve Sivaslı beni yeniden seçecek mantığı doğru çıkarsa ki kendisi inanıyor iki hatta üç dönemde bahsettiğini duyuyorum. Buna da derim ki geçmiş olsun. Sn. Demirel'in bir lafı vardır. Derki seçildin geldin ilk 100 gün çok önemli ne yapacaksan o yüzgünde göstereceksin ki insanlar sana inansın. Soruyorum Sn. Doğan Ürgüp'ün göreve geldiği günden bugüne kaç yüzgün geçti. İnsanlar Sayın Ürgüp ile ilgili hangi umutlar içerisinde oldular.

Sivasda park sorununumu çözmek için umut verdi.

İnsanları daha iyi evlerde oturabilmesi için mi umut verdi.

Bir Eskişehir, Kayseri gibi gelişmiş şehir olacağımızın umudunumu verdi.

Kent meydanı ile ilgili yeni projeleri hayata geçireceğinimi umudunumu verdi.

Şehirde trafiği rahatlatacak alt geçit ve üst geçitler, raylı sistemlerimi yapacağının umudunu verdi.

Şehir ihtiyacı olan bir antep örneği Celal Doğan ya da Kayseride ki Rahmetli Osman Kavuncu gibi şehire liderlik yapacak umudunumu verdi.

Sivaslı kendisine Belediye Başkanlığı verdi. Sonrada genel seçimlerde verdiği oyu geri aldı. Bu oy yerel seçimlerde on misli, yirmi misli artmıyacağına göre Sivaslının kendisinden umudunun kalmadığınında işaredidir.

Benim üzüldüğüm kendisine bende oy verdim.

Ticaretten geldiği için şehirle ilgili pratik hızlı ve doğru kararlar alır diye bekledim. Şehire ağbilik yapar dedim.

Şehirin sorunlarında birlik oluşturur. Rahmetlinin emaneti olarak sözü Ankara'da dinlenir. Hatta Belediyeyi borçlandırarak şehre yeni yatırımlar yapar dedim. Buna benzer bir çok konuda benimde umutlarım gerçekleşmedi.

Siyasetin bir dönemlik olmadığını başarılı belediyecilik sonrası bir başka partinininde adayı olarak yeniden Sivasa hizmet edebileceğini bilmesini istiyor. Önümüzdeki sürecde kalan sürede bir başka bakış ve çalışma içerisinde olmasının kendisine ve Sivasa fayda sağlıyacağına inanıyorum...

Önce şunu söyleyeyim Osman Bey in bir çok görü
şüne katılıyorum ama kentsel Dönüşümle ilgili görüşlerine kesinlikle katılmıyorum..Belediye nin kentsel Dönüşümle ilgili aldığı her karara katılıyorum..Bu ilin gerçekten çok büyük bir kentsel dönüşüme ihtiyacı var..Kaldı ki Türkiye nin bir çok ilinde(T rabzonİzmir,İstanbul,Ankara başta olmak üzere)Kentsel Dönüşüm Bütün hızıyla sürereken Sivas'ta gerek Belediye aracılığıyla gerekse Toki aracılığıyla kentsel dönüşümün yapılması kaçınılmazdır..Yazıyı yazan kişi olaya halkın gözünden değil,tüccar zihniyetiyle yaklaşıyor...Sivas da satınalma gücünün oldukça düşük olduğu düşünüldüğünde Toki ve Belediye aracılığıyla evler yapılması da kaçınılmazdır..Gelişmekte olan bir şehir olan Sivas'ı G.antep ve diğer mega kentlerle mukayese etmek çok yanlış olur..Kaldı ki Özel Sektör Sivas'ta projeler üretti,evler yaptı da buna kim karşı çıktı?O zaman onlarda aynı Kayseri örneğinde olduğu ,aynı Toki nin yaptığı Sivas'ta konut projeleri ve siteler yapsınlar ve halka uzun vadede satsınlar..Niye bunları yapmak istemiyorlar;çünkü işlerine gelmiyor..Ondan sonra da Toki nin,Belediye nin yaptığı ,halkın istediği projeleri eleştiriyorlar...Dünyanın neresinde zengin halkın yanında oldu ki...Sivas ta bence çok şeyler yapılmalı herkes birbirine destek olmalı;birbirini kıskanmamalı,birbirini engellememeli,birbirini teşvik edip birbiriyle Sivas'a yapılacak projelerle ilgili yarış yapmalı..Burada hangi görüş ve parti önemli değil önemli olan tek şey:SİVAS İÇİN OLMALI..AZ LAF ÇOK İŞ YAPILMALI..DEDİKODU DEĞİL,SÜREKLİ PROJE ÜRETİLMELİ....

Cley
20.05.2012, 14:46
Şu an belediye sosyal tesislerindeyim. Tavanda akmayan yer yok. Yerler göl olmus durumda. Bu tavanı kime yaptırdılarsa tebrik etmek lazım.

BOUN
21.05.2012, 11:54
Mayıs ayının sonuna geliyoruz. Burası Sivas malum, iş yapmak için sınırlı zaman var. 3-4 ay sonra sonbahar gelecek, yağmur çamur derken iş sezonu kapanacak. Peki yıllardır konuşulagelen ve çözülmeyi bekleyen sorunlar ne olacak? Kış boyunca detayları ballandıra ballandıra anlatılan projeler ne zaman hayata geçirilecek?

Şehrin sorunları dağ gibi, belediyenin, diğer resmi kurumların ve özel sektörün hem bireysel olarak hem de işbirliği ile yapması gereken projeler var. Ayrıca özellikle icraatin başındaki kurum olarak belediyeden beklentiler de yüksek tabii ki.

Daha birkaç gün önce Sivas'ta inşaat sezonunun başlamasına rağmen firmaların doğru düzgün yeni işlere başlayamadığı gündeme gelmişti. Bahane olarak yapı denetimi öne sürülüyor. Yapı denetim uygulaması tüm Türkiye'de yürürlükte, diğer şehirlerde sorun olmuyor da neden Sivas'ta inşaat sektörünü durma noktasına getirdi acaba? Bu soruyu belediyeye sormak lazım.

Ayrıca bu şehrin kangren haline gelmiş diğer önemli mevzularla ilgili bu yaz sezonunda neler yapılacağını da sormak lazım.

Öncelikle yeni imar uygulaması ne zaman hayata geçirilecek? İmarsızlık Sivas'ın gelişiminin önünde en büyük engel. Yeni yatırım yapılamıyor, yeni iş alanları kurulamıyor, modern konut projeleri hayata geçirilemiyor. Sürekli gündeme gelen ve yer bulunamadığı için yapılamadığı söylenen kamu projeleri bunun en somut örneğidir. Sivas zaman kaybediyor, yıllarını kaybediyor, çevremizdeki şehirler çok ciddi altyapı projeleri yapıyor, kamu ve özel sektör eliyle büyük inşaat projeleri yapılıyor. Alışveriş merkezleri, iş merkezleri, oteller, sosyal tesisler yükseliyor şehirlerde. Bizim belediyemiz özel sektörün önünü açamadığı gibi kendi hizmet kalitesini artıracak ve çıtayı yükseltecek işleri yapmaktan da aciz görünüyor. Malatya'da modern bir belediye binası yapıldı. Gidip görsünler, ama bizimkiler hala Jandarma binasını alıp belediye binası yapmanın peşinde. Ha onu becerebildiler mi? Tabii ki hayır!

Şehrin içinde düzenlenmesi gereken alanlar var, 20 yıldır konuşuluyor, hala konuşuluyor! Eski Buğday pazarı, eski sanayii, Ata sanayii, sebze hali vs bu kadar mı zor bu dönüşümleri gerçekleştirmek?

Tarihi eserlerle ilgili çalışmalar da ayrı mesele. Nerede kent meydanı için yapılacak ekstra çalışmalar, nerede Ulu Camii projesi, nerede Kale projesi? Hani başbakandan 10 milyon TL ödenek alınmıştı? Yıllar geçiyor, yıllar! Ne zaman başlanacak bu projelerin yapımına? Her yıl yapılan geleneksel proje tanıtım etkinliklerinde her başkan yapacağı projeler için başlangıç tarihi olarak birkaç yıl sonrasını veriyor. Kimse bu projeye bu yıl başlıyorum demiyor ne hikmetse?!?!?!

Sürekli konuşulan ve reklamı yapılan Sıcak Çermik mevzusuna da değinmek lazım. Başkan seçim öncesi Sıcak Çermik'te 3000 yatak sözü vermişti. 3. yılın sonu itibariyle yatak kapasitesi 180-190 civarında. Belediyenin en başarılı olduğu çermik konusunda ne büyük başarı ama!

Ayrıca seçim öncesi başkan Sivas'a sanayii alanında yatırımcı çekeceklerini söylüyordu, rahmetli genel başkanla bu yönde çalışmaları olduğundan bahsetmişti. Sormak lazım geçen 3 yılda Sivas OSB'ye gelip yatırım yapılmasına vesile olunan kaç yatırımcı var?

Kısacası şunu söylemek istiyorum: Öyle başkanı kötülemek, başka partinin kazancı için BBP'li başkanın aleyhinde yazmak gibi bir derdim yok. Ben Sivas'ı seviyorum, Sivas'ın menfaatini düşünüyorum ve Sivas için hesap soruyorum. Geçen yılların boş geçtiği gerçeğini göz önünde bulundurup, şu ana kadar ki performansla mevcut belediye yönetiminin bu yılı da boş geçirmek üzere olduğunu ve Sivas'a bir yaz sezonunu daha kaybettireceğini düşünüyorum.

Sürekli laf üretmekle, hazırlanan renkli afişleri icraat gibi sunmakla, görev tamamlanmıyor. Projesi hazırlanan eski sanayi için hazırlanan projeleri gördük heyecanlandık, ee sonra? Zaten proje üretmede sıkıntı var, aslında proje filan üretilemiyor. Hiç olmazsa hazırlayabildiğiniz birkaç taneyi de hayata geçirin bari!

LaEdri
21.05.2012, 17:59
2013 sonbaharında seçim olcak..
Seneye yaza seçim çalışmaları ile geçer.
Bu yaz ne yapılırsa yapılır.Şu ana kadar da bu yaz için yapılacak bir şey yok..Varsa da bilmiyoruz..

LaEdri
21.05.2012, 19:10
Bu arada Sivas Bel. 888'den hücresel yayın yapıyor.İstisnasız her gün "Eski Sanayii'de yapılacak olan projenin adı ne olsun?" mesajı geliyor.Herhalde tek adı kaldı geri kalan her işi bitti:)

BOUN
27.05.2012, 20:52
2013 sonbaharında seçim olcak..
Seneye yaza seçim çalışmaları ile geçer.
Bu yaz ne yapılırsa yapılır.Şu ana kadar da bu yaz için yapılacak bir şey yok..Varsa da bilmiyoruz..

2014 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle belediye seçimlerinin 2013 yılı Ekim-Kasım aylarında yapılacağı ciddi ciddi konuşulmaya başlandı. Eğer bu yönde karar alınırsa mevcut belediyenin yatış süresi altı ay kısalırken, Sivas'ın kazancı altı ay olacak. Kaybedilen dört buçuk yıldan sonra kazanılan altı aya seviniyoruz. Sonumuz hayrola!...

LaEdri
27.05.2012, 21:06
Bu arada Sivas Bel. 888'den hücresel yayın yapıyor.İstisnasız her gün "Eski Sanayii'de yapılacak olan projenin adı ne olsun?" mesajı geliyor.Herhalde tek adı kaldı geri kalan her işi bitti:)

Dört gözle bekliyordum yine geldi..:)

"Belediyemizin Eski Sanayide planladığı kentsel dönüşüm projesinin adı sizce ne olmalı? A)defnepark B)turkuaz C) gülşehir d)Sultanşehir E)Ucpınar sivasbld yazıp A,B,C,D,E seçeneklerinden birini 1 sms bedeliile 3780 e gönderebilirsiniz-mobil demokrasi -son-

BOUN
04.06.2012, 23:46
Sivas için harıl harıl çalışılması gereken bir aydayız, Haziran ayında. Şimdi projelerin, icraatlerin havada uçuşması gerekir. Öyle ya Mart ayından bu yana iki buçuk üç ay geçmiş. İcraatler konusunda epey yol almışızdır. Malum üç-dört ay sonra da kış gelecek.

Belediyenin sitesine bir bakayım dedim, ne var ne yok. Genel haberler kategorisindeki altı önemli haber başlığı şöyle (Sivas Belediyesi'nin gündeminde neler varmış?):

- Zabıta kaldırım işgaline karşı önlem aldı. (Eh işte, haber sayılabilir. Pek itirazım yok.)
- Sivas Belediyesi TSM korosundan yaza merhaba konseri (Hımm, öyle mi? Sanata saygımız sonsuz, buna da itiraz etmeyeceğim.)
- Korsan taksi ve servis aracına geçit verilmeyecek (Peki kolay gelsin)
- Sokak hayvanları emin ellerde (En dişe dokunur ve icraat diyebileceğim iş, ben öğrenciyken sabahları köpeklerle boğuşa boğuşa okula gitmekten nefret ederdim. Sami Bey bu barınağı yapmasa bu haber de yapılamazdı herhalde.)
- Birimler arası futbol turnuvasında büyük çekişme (Bana ne ya, bize ne? Halkı ne ilgilendirir?)
- Sivas Belediyesi Türk Sanat Müziği korosundan yaza merhaba konseri (Sanırım aynı başlık yukarıda da vardı, bu ilan yukarıdaki de konser sonrası haber nitelğinde galiba! Püfff)

Özetle muhteremler :) ben ortada icraat diye niteleyebileceğim bir çalışma, haber vs göremedim, ya hu bu konular başka yerlerde konuşuluyor da ben mi yanlış yerlerde geziniyorum?!?! Sonuç ortada, ne kadar icraat odaklı çalışıldığı ayan beyan!

vicente58
04.06.2012, 23:54
Tevafuğun böylesi:) aynı anda bakıyormuşuz belediyenin sitesine ve aynı yorumu yapıyodum haberlerle ilgili bende:)

LaEdri
09.07.2012, 00:33
Ramazan davulcuları ile ilgili az önce belediyeye yazı yazdım..Dönüt almayı umuyorum..

falcon58
15.07.2012, 14:45
EVET MEMNUNUZ...SİZİN DERDİNİZ NE AKPDE HANGİ GÖREV SÖZÜ ALDINIZ.UTANMADAN SIKILMADAN İKİDE BİR BU KONUYU GÜNDEME TAŞIYORSUNUZ.AKP NE YAPTIDA SİVASA SİZ BELEDİYEYİ BEĞENMİYORSUNUZ.NE OLDU SİVAS SON 10 YILDA.GİTTİKÇE KÜÇÜLDÜ KURUMLAR BİRER BİRER GİTTİ ŞEHİR GÜN GEÇTİKÇE KAN KAYBEDİYOR.NERDE SEÇTİĞİNİZ AKP MİLLETVEKİLLERİ TEŞKİLATI.SİVASLIYIM DİYEN HERKES BBP YE SAHİP ÇIKACAK.ÇÜNKÜ RAHMETLİ MUHSİN BAŞKANIMIZIN BİZE EMANETİ.ADAMIN ELİNİ KOLUNU BAĞLAYACAKSINIZ NE YAPSA MAHKEMEYE GİDECEKSİNİZ,YAPILAN İHALELERİ İPTAL ETTİRECEKSİNİZ ONDAN SONRA ÇIKIP UTANMADAN MEMNUNMUSUNUZ DİYE ANKET YAPACAKSINIZ....AKLINIZI BAŞINIZA ALIN SAÇMA SAPAN YORUMLAR YAPMAYIN.NERDE STAD NERDE HASTANELER,NERDE EBK,VB.....

LaEdri
16.07.2012, 17:48
Ramazan davulcuları ile ilgili az önce belediyeye yazı yazdım..Dönüt almayı umuyorum..

Az önce mail gelmiş,ilgili birimlerde aktardık isteğinizi diye..Artık telefonum çalar herhalde..:)

LaEdri
24.07.2012, 01:41
Saat 01:35 ve davulcu saçmalığı başladı..
Buna izin veren hangi partiden,görüşten olursa olsun,bana insana saygıdan falan bahsetmesin.Sami Aydın zamanında da aynıydı...Rezillikten başka bir şey değil..Ordu Belediyesi yasaklamış..Bravo!

Cley
24.07.2012, 12:22
Aksu' dan başlayıp H.Rıfat Paşa köprülü kavsağına kadar olan yolu perişan ettiler. Daha önce asfalt kapladıkları kaldırımları şimdi çift taraflı kazıdılar. Yayalar yolda yürümeye mecbur kaldı. Kazaya davetiye cıkardılar bakalım ne zaman olacak ilk kaza. Önce bir tarafı yapar bitirirsin sonra diger tarafa gecersin.
Yerel secimler öne alınsa da bu beceriksizler biraz daha erken gitse

LaEdri
17.09.2012, 23:09
Son 1 aydır 10-15 kere sularımız kesildi.Duyuru falan varsa birisi bana link falan versin.Bugün de 5 saat kesikti sularımız.Söylesen olmuyor,söylemesen olmuyor.

_DuMaN_58
17.09.2012, 23:31
Son 1 aydır 10-15 kere sularımız kesildi.Duyuru falan varsa birisi bana link falan versin.Bugün de 5 saat kesikti sularımız.Söylesen olmuyor,söylemesen olmuyor.

Genelde duyuru yapılıyordu ama bu sefer yapılmadı. Belki bölgeseldir kesinti, yani boru patlaması olmuş olabilir. Tabi benimkisi bir ihtimal.

LaEdri
17.09.2012, 23:43
Son 1 ayda 10-15 defa..Hadi biri dediğin gibi olsun.Diğerleri?

_DuMaN_58
18.09.2012, 00:40
Son 1 ayda 10-15 defa..Hadi biri dediğin gibi olsun.Diğerleri?

Sivasta akrabaların varsa bir ara sor istersen Laedri, eğer onların ki de kesilmişse genel bir kesinti olabilir.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] Belki burayla bi alakası olabilir.

H_Turan
18.09.2012, 10:40
İnanın Zamanında Bilirler beni eski mesajlarda Sami Aydını eleştirirdim inanın çok pişmanım bazı şeylere kıymeti gidince anlaşılıyormuş.

LaEdri
18.09.2012, 15:29
Sivasta akrabaların varsa bir ara sor istersen Laedri, eğer onların ki de kesilmişse genel bir kesinti olabilir.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] Belki burayla bi alakası olabilir.

Tankerlerle tatlı su daıtılıyor bazı mahallelere..Onun 3 gün yapılamayacağının duyurusu bu.

_DuMaN_58
18.09.2012, 15:51
Tankerlerle tatlı su daıtılıyor bazı mahallelere..Onun 3 gün yapılamayacağının duyurusu bu.

Tamam işte su kesintisi falan olacaksa, milleti mağdur etmeyelim tankerle dağıtalım, diye düşünülmüştür belki.

LaEdri
18.09.2012, 15:54
Tamam işte su kesintisi falan olacaksa, milleti mağdur etmeyelim tankerle dağıtalım, diye düşünülmüştür belki.

Tankerlerle tatlı su dağıtılıyor haftanın belirli günü..
Yanılmıyorsam Osman Seçilmiş zamanından beri devam ediyor.Sular aksa da akmasa da tankerle içme suyu dağıtılıyor.

_DuMaN_58
18.09.2012, 16:02
Tankerlerle tatlı su dağıtılıyor haftanın belirli günü..
Yanılmıyorsam Osman Seçilmiş zamanından beri devam ediyor.Sular aksa da akmasa da tankerle içme suyu dağıtılıyor.

Laedri yanlış linki vermişim.
Belediyenin bir haberinde(1ay olmadı) belli mahallelere (sanırım bu mahallelere normalda tanker gitmiyor yada belli günler gidiyor) su tankeri gideceği yazılmıştı. Linki bulursam eğer koyarım buraya.

LaEdri
11.12.2012, 18:17
Google'ya "sivas belediyesi" yazdım..Daha 4.linkte nereye yapacağız videosu görünüyor..Sivas'ın adını birkez daha iyi(!) duyurdunuz...

58MUAMMER58
12.12.2012, 21:17
iktidarda olmalarına rağmen sivasa çivi çakmadıkları gibi çakılmışlarıda söktüler sivasa hizmet yapmaya kalkanlara pislik atmak için satınalınmış adamları kameraya abuk sabuk konuşturmak adamlık değil siyaset erkekçe yapılmalı böyle sivasın adını türkiyeye yanlış duyuran videolarkimseye bişey kazandırmaz sadece akp yalakçılarının egolarını tatmin eder böyle soytarıvideoları değil hizmetler yarıştırılmalı ben insanca efendice soru sordum sadece akp li belediye başkanı değil merkezi hükümet dahil sivasa ne kazandırmışlar gözle görülen bunun cevabını bekliyorum ?sivasımız durduğu yerde duruyordu malum zihniyet taaki dikimevini kapatanabölge müdürlüklerini kayseriye kaydırıp yada kapatıp tarımı hayvancılığı sivasta yerlebir edip yüzbinlerce kişinin şehirden göçedip sivasın büyükşehir olmasını engelliyene kadar sivasa gözle görülür hizmet yapsalardı sivas bugün çok başka olurdu ben yapılan hizmetleri sivas için yetersiz buluyorum işte biz daha çok asfalt döktük daha çok kaldırım döşedik denilebilir ben şehrin silüetinin değiştirilmesini bunun için imarın buna göre düzenlenmesini sivasın kocaman şantiyeye dönüşmesini 2. 3. üniversite yapılması için arsa tahsisi filan yapılmasını beklerdim yapılan hizmetleri burdaki herkesde yapacak kapasitede görüyorum boşa geçen 10 yıl diyebiliriz :mad: osmanlıdan sonra sivas hızla köyleştirildi halada devam ediliyor :mad:

LaEdri
13.12.2012, 16:37
İddiasını kanıtlayamayan müfteridir..Satın alınmış sıfatı öyle ağzıda sakız gibi çiğneyip söylenemez..

LaEdri
14.12.2012, 07:56
sıcağıyla yazayım..7de işe gitmek icin 2011 arabam ve en kaliteli 4 tane kar lastiğimle yola çıktım..yollar bildiiğin buz kar değil buz.Belediyemiz bizden önce uyanıp tek tane tuz atmadığı için yokus asaği kırmızıda arabam durmadı..Neyseki diğer yönde araç yoktu..çarşıda kar buz yok..ama belediye sivası çarşıdan ibaret sanıyor demekki..siz uyuyun doya doya kahvaltınızı yapın beyler.tuzu rafadan yumurtalarınıza atın...sallayın bizi...

Cley
19.12.2012, 06:58
önemli olan araçları meydanda sergilemek değil. Şu an kar küreme çalışmalarında görmekti. Maalesef göremiyoruz. Ana yollar dahil sehrin yolları çok kötü.

LaEdri
19.12.2012, 12:09
Mazot yakıyor onlar..belediyemiz para harcamasın..

58MUAMMER58
19.12.2012, 14:02
iktidara geldiklerinden beri sivası köyleştiren hiçbir hizmet yapmadıkları halde körü körüne o zihniyeti savunan yaptıkları tek bir hizmeti bırakın belediyesini tüm vekilleriyle yatıkları tek bir hizmet gösteremeyen sivası kamuoyu önünde küçük düşüren haksahibi olmadıkları halde yezitten esaddan bahseden şarlatanlar ve onların parasız avukatlığını yapanlar bu memleketin yüzkarasıdırlar müfterileridir :mad:müfteri lafını herkes ağzına alıp zart z<urt konuşmamalıdır :mad:

LaEdri
19.12.2012, 16:07
Ve bilmem kaç km ötede yaşayıp Sivas hakkında boş boş konuşanlar da almamalılar ağzına....

Cley
19.12.2012, 16:46
Ve bilmem kaç km ötede yaşayıp Sivas hakkında boş boş konuşanlar da almamalılar ağzına....

Ben de bir soru soru soracaktım Muammer Beye.
Sivasa en son ne zaman geldiniz?

58MUAMMER58
19.12.2012, 17:24
:mad:la edri seni efendice ikaz ettim benden alıntı yapma yada laf sokup durma sizden gıcık oluyorum fikirlerindende benim kaç km uzakta olup olmamam önemli değil kim boş konuşur kim dolu konuşur onu herkes biliyor oku geç sataşma yapma :mad:CLEY kardeş çok önemliyse nezaman sivasa gelip gelmediğim merakını gidereyim ramazan bayramında geldim enson sivasda yaşamak yada yaşamamak önemli değil bence benim sivasdan en küçük çıkarım yok şehirde yaşamıyorum diye hiçbirşeyden anlamıyorum görmüyorum duymuyorum anlamınada gelmemeli kendim uzakta olabilirim kalbim sivastadır derdim kimseyle polemik yapmak tartışma ortamı yaratmakda değildir derdim bu şehrin hakettiği yere ulaşmasıdır hizmetlerin en iyisini almasıdır

LaEdri
19.12.2012, 17:45
Güya ortaya konuşur gibi durup,kaçamak güreşmeye gerek yok..
"Tüm Sivaslılar pistir" gibi bir laf söyleyip sonra da ben sana demedim gibi kendini savunmak uyanıklıktır..Belediyeyi eleştiren benim,eleştirdiğim için laf sokan sensin..Eski sanayi'de hakkı yenen ben,karın kışın rezilliğini çeken ben lafı yiyen yine de ben..Kimden yiyorum lafı?Bunalrın hiçbirini yaşamayan birinden..Geçiniz bunları!

Abdurrahman 58
19.12.2012, 19:16
'' Sivas'ta ne çok kar yağıyor kardeşm yahu! Ne kadar soğuk bu şehir! Akpli bi belediye başkanı gelsede kar'ı durdursa sivası ısıtsa.bu adamlar bu işi bilmiyor.doğan ürgüp iyi bir insan ama iyi bir belediye başkanı değil. baksana karı bile durduramadı,sivas hala soğuk (!) ''

sivaslilar.net sitesindeki siyaset tartışmalarında yakında böyle bir yorum göreceğim,evet eminim bundan!

LaEdri
23.12.2012, 21:39
Facebook'ta bir üye yorumu buldum aynen paylaşıyorum..

SİVAS BELEDİYESİNİ SİVASTAKİ BBP LİLER YÖNETİYOR SANANLAR YANILIYOR.BELEDİYEYİ İSTANBULDAN İTHAL EKİP YÖNETMEKTEDİR.ATANMIŞ BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET MUAZ UZUN BU EKİPİN BAŞIDIR.GÜRSEL GÜZEL BU KİŞİNİN GETİRDİKLERİNDEN BİRİDİR.AYLIK 10.OOO LİRADAN FAZLA MAAŞI VARDIR.OTEL UÇAK V.S MASRAFLARI AYRICA BELEDİYEDEN KARŞILANMAKTADIR.SELÇUK ÇAY BAHÇESİNE İSTANBULDAN İTHAL GARSON PARDON MÜDÜR GETİRMİŞTİR.İSTANBULDAKİ GARSONLUK YAPAN KİŞİ BURAYA MÜDÜR OLARAK GETİRİLMİŞTİR.SADECE BİR FİRMADAN DOĞRUDAN TEMİN YOLU İLE YEŞİL KİMYADAN 100.000 LİRALIK TEMİZLİK MALZEMESİ ALMIŞTIR.SICAK ÇERMİKE YİNE BU EKİP İSTANBULDAN İTHAL MÜDÜR GETİRMİŞTİR.DEMEKKİ SİVASTA ADAM KALMAMIŞ YADA BOŞTA GEZEN YOKKİ İSTANBULUN GARSONU DAHİ SİVASA MÜDÜR YAPILIYOR.YUNUS MUHSİN ÇİÇEK HEM ŞEHRÜLÜMÜN DANIŞMANI HEMDE BELEDİYENİN BİLGİSAYAR İŞLERİNİ YAPAN FİRMANIN DANIŞMANIDIR.GEÇMİŞTE SEÇİLMİŞLERDEN ÖMER FARUK ÇINARGİL MUSTAFA ÇİMEN DE BELEDİYEYİ KENDİLERİNİN YÖNETTİĞİNİ SANIYORDU.BİR ANDA İSTANBUL EKİPİ TARAFINDAN ÇİZİLDİLER.MUAZ UZUNUN ÖZGEÇMİŞİ İNCELENDİĞİNDE ESKİ SANAYİNİN ÜZERİNE BU KADAR ÇOK DÜŞMELERİNİN HİKMETİ ORTAYA ÇIKAR.BİZ ÇOK ŞEY YAZSAKDA BUNLAR 2 YILDIR HEP SUSARLAR.HELE SEÇİM ZAMANI GELSİN O ZAMAN ASIL YAZACAKLARIMIZI GÖRECEKLER.

İbrahim58070
23.12.2012, 22:00
Leadri, dikkat ediyorumda bu forumda en çok sivrilen kişi sizsiniz. Herşeyde bir eleştiri bir suçlama var. Önyargısız olmayı tavsiye ediyorum. Şunuda belirteyim. Bal tutan parmağını yalar. Az yada çok, isteyerek yada istemeyerek. Sözüm Doğan Bey'e değil. Genelle söylüyorum. Ülkemin kaderi böyle naparsın.

"Ey benim halkım ne kadarda tok gözlüsün. Ülke elden gider gören,duyan olmaz. Samanlıkta iğne kaybolur, dünyayı yıkarlar."

LaEdri
23.12.2012, 23:31
Leadri, dikkat ediyorumda bu forumda en çok sivrilen kişi sizsiniz. Herşeyde bir eleştiri bir suçlama var. Önyargısız olmayı tavsiye ediyorum. Şunuda belirteyim. Bal tutan parmağını yalar. Az yada çok, isteyerek yada istemeyerek. Sözüm Doğan Bey'e değil. Genelle söylüyorum. Ülkemin kaderi böyle naparsın.

"Ey benim halkım ne kadarda tok gözlüsün. Ülke elden gider gören,duyan olmaz. Samanlıkta iğne kaybolur, dünyayı yıkarlar."

Tavsiyeniz için teşekkürler..
Belediye hakkındaki eleştirilerim asla önyargı değil.Hepsi birebir yaşayıp sonra gelip eleştirdiğim durumlardır.Mesela deyiniz ki şu mesajın önyargılı,gözterin lütfen!Özellikle de Eski Sanayi konusu çok çok iyi bildiğim bir konudur..
Memlekette anlayış bu,bal tutan parmağını yalar ama biz de çıktığı kadar sesimizi duyurmalıyız

Cley
24.12.2012, 03:26
Otel Evin aylar önce yıkıldı. O bölgede çalışma ne zaman başlayacak bilgisi olan var mı?

İbrahim58070
24.12.2012, 13:03
Otel Evin aylar önce yıkıldı. O bölgede çalışma ne zaman başlayacak bilgisi olan var mı?

Yolu genişletmek için yıkıldığı söylendi, ancak şuan ses seda yok. Tahminim oraya bişey yapılacaksa veya kavşak yapılacaksa bahar veya yazın yapılır diye tahmin ediyorum.

İbrahim58070
24.12.2012, 13:04
Tavsiyeniz için teşekkürler..
Belediye hakkındaki eleştirilerim asla önyargı değil.Hepsi birebir yaşayıp sonra gelip eleştirdiğim durumlardır.Mesela deyiniz ki şu mesajın önyargılı,gözterin lütfen!Özellikle de Eski Sanayi konusu çok çok iyi bildiğim bir konudur..
Memlekette anlayış bu,bal tutan parmağını yalar ama biz de çıktığı kadar sesimizi duyurmalıyız

Sesimizi elbette tüm haksızlığa karşı duyurmalıyız, ancak siz mesajınızda bir şuçlama belirtmişsiniz. Madem suçlamayı yapıyorsunuz o zaman belgeleriyle de ispatını yapmakla mükellefsiniz.

longmantr
24.12.2012, 14:32
klasik bir yorum olacak ama belediyenin kaldırımdan başka bişey yaptığı yok,arada bir asfalt çalışması bide park bahçe...yani bu işleri yapıyor ki zaaten her belediye bu işleri yapmakla yükümlü.Sivas ve biz sivaslılar daha iyisine layık oldugumuzu düşünüyorum.

LaEdri
24.12.2012, 16:27
Sesimizi elbette tüm haksızlığa karşı duyurmalıyız, ancak siz mesajınızda bir şuçlama belirtmişsiniz. Madem suçlamayı yapıyorsunuz o zaman belgeleriyle de ispatını yapmakla mükellefsiniz.

Belge?
Ben size diyorum ki belediye bize eski sanayide senet vermiyor.Olmayan seneti nasıl gösterebilirim :)

İbrahim58070
25.12.2012, 13:56
Belge?
Ben size diyorum ki belediye bize eski sanayide senet vermiyor.Olmayan seneti nasıl gösterebilirim :)

Affedersiniz. Alıntı yaptığınız metni siz yazdınız sanarak durumu yanlış anladım.

LaEdri
25.12.2012, 18:19
KAR TEMİZLİĞİ YAĞMURDAN BOL MAKİNALI ŞOV BAŞKAN’DAN

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp dün karla mücadele araçlarını kent meydanına toplayarak karla mücadele konusunda açıklama yaptı. Özellikle Belediye hizmet binası önünde geniş güvenlik önlemleri alındığı dikkatlerden kaçmazken, yağmur sayesinde eriyen karın ardından “Karı biz temizledik” mantığıyla açıklama yapan Başkan Ürgüp şaşırttı. Sadece 2 gün yağan kar, havaların ısınması ve yağmurun etkisiyle erirken sevinen taraf Sivas Belediyesi oldu.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp dün Sivas Belediyesi’nin karla mücadele araçlarını kent meydanına toplayarak kışa hazır olduklarını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde 2-3 gün aralıksız yağan karın ardından Sivas beyaza bürünmüştü. Kışa hazırlıksız yakalanan Sivas Belediyesi ekipleri 2 gün yağan karı hala tam manasıyla temizleyebilmiş değil. Havaların ısınması ve yağan yağmur sonrasında eriyen kar, Sivaslıya zor anlar yaşattı. Ancak bu durum sonrasında sevinen ve kendisini başarılı adleden taraf da Sivas Belediyesi oldu.

Yaklaşık bir haftadır temizlenemeyen kar yüzünden çile çekmeye devam eden Sivas halkı ise karla mücadele çalışmalarında Sivas Belediyesi gibi düşünmüyor. Temizlenemeyen kar yüzünden Sivas Belediyesi’ne tepki gösteren mahalle sakinleri havanın ısınması ve yağmur yağmasına rağmen hala birçok bölgenin karının temizlenemediğini kaydetti. Yağan kar ısının hava ve yağmur sayesinde eriyen kardan sonra sevinen taraf Sivas Belediyesi oldu.

Kent Meydanı’nda yaptığı açıklamalarda Kar temizleme çalışmalarında şu an için 380 personelin ve 74 aracın hizmet vereceğini belirten Ürgüp, olası bir durumda bu sayının iki katına çıkabileceğini ve yeterli personelin ve ekipmanın hazır olduğunu söyledi. Kar temizleme çalışmalarında tuz kullanmamaya çalışacaklarını belirten Ürgüp, “Tabi ilk kar yağışımız oldu ve 2 gün sürdü. Ardından sulu karla birlikte ekiplerimizin de müdahalesiyle aşağı yukarı şehrin her noktasında karlar erimiş ve temizlenmiş durumda. Rutinde 380 personelle bu faaliyeti sürdüreceğiz. Yani acil bir durum olmadığı takdirde bu şekilde seyredecek. Olağanüstü bir durumda bu sayıyı her zaman artırabileceğiz. Toplamda 74 araçla bu çalışmaları sürdürebileceğiz. Binek araç sayımız 16, kamyon sayımız 21, iş makinesi sayımız 37. Tuz oranımız ise3 bin ton kırma taşla birlikte tuz kullanıyoruz. Mümkün mertebede tuz kullanmamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız acele ediyorlar, yani kar yağınca hemen tuz dökülsün istiyorlar. Tuz dökülsün tamam ama tuzun verdiği zararın telafisi mümkün mü? Asla mümkün değil. Asfaltların ömrünü kısaltıyor. Asfaltta maliyeti en pahalı şeylerden birisidir. Bu manada personellerimizle birlikte bu faaliyeti kış boyu sürdüreceğiz. Bu birimin koordinatörlüğünü başkan yardımcılarımız, fen işleri müdürümüz, temizlik işleri müdürümüz ve diğer ekipteki arkadaşlarımız hep birlikte sürdüreceğiz. Bir de vatandaşlarımızın anlayışını bekliyoruz. Bütün mahalle ve sokaklara aynı anda çalışmaya başlamamız mümkün değil. Çalışmalar, öncelikli olarak ana caddelerin, mahallelerin ardından sokakların açılması şekliyle sürdürülecektir. İnşallah bu sene kış faaliyetlerimiz aksamadan, eksiksiz bir şekilde sürmesi için gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

BOUN
30.12.2012, 09:28
Sayın Doğan Ürgüp iyi niyetli birisi. Bunu herkes kabul ediyor ama icraate gelince ne kadar zayıf kaldığı ve gelişen/büyüyen Türkiye'yi yakalayamadığı ortada ve kendi ifadelerinden de ortaya çıkıyor.
İcraat dolu olması gereken yaklaşık 4 yıllık sürenin sonuna yaklaşan bir başkanın daha çok bitmiş projeler üzerinden konuşması gerekiyor, hayallerdeki projelerden değil!

İcraatın başında geçen süre zarfında ne yapılmış diye baktığımızda son derece yetersiz bir karne görüyoruz.

Hızlı bir şekilde şehrin kronik diyebileceğimiz sorunlu bölgelerine ve buralarda yapılan çalışmalara bakalım.

Eski sanayi: Halen ortada somut bir gelişme yok, her kafadan çıkan farklı ses çıkıyor. Canı gönülden bu projenin hayata geçirilmesini isteyen birisi olarak fazlasıyla gecikildiğini ve bu saatten sonra kalan görev süresinde çok fazla yol alınamayacağını düşünüyorum. Gelinen noktada daha işin çok çok başındayız.

Yeni sanayi (Ata sanayii): Burasının ne olacağı bile belli değil! Artık bir sonraki belediye ilgilenir herhalde.

Kentsel dönüşüm: Ferhatbostan ve yukarı tekke civarında yapılacağı söylenen kentsel dönüşüm projelerinde hiçbir ilerleme yok. Koskoca dört yılın sonunda birşeyler görmeliydik. Mülkiyetinin tamamı Özbelsan'a ait olan araziyi Toki'ye verip burada kentsel dönüşüm yapıldığını söylemek kolaycılık değildir de nedir?

İmar revizyonu: Sami Bey belediye başkanı iken imar revizyonu çalışmaları başlamıştı. Dördüncü yılın sonuna geliyoruz hala proje bitti bitecek. İnşaat sektörü Sivas'ta felç edildi belediye eliyle. Sivaslı müteahhitler başka şehirlerde projelere yoğunlaşırken Sivas'ta iş bulamayan yüzlerce belki binlerce inşaat işçisi ailelerini alarak göç etti. Havadan sudan konuşmuyorum, bizzat tanık olduğum gelişmeler bunlar.

Kent meydanı projesi: Sami Aydın'ın bıraktığı gibi kaldı. Geçen dört yılda tek bir çivi çakıldı mı? Tek bir eklenti yapıldı mı? Hani jandarma binası belediye başkanı makamı olarak kullanılacaktı? Hani bakanımız varken orduevi ve jandarma lojmanları kaldırılarak bu proje Türkiye'nin gözbebeği haline getirilecekti.

Yeni belediye binası: Bu konuda da tek bir adım atılmadı. 40-50 bin nüfuslu ilçelerde belediye binaları daha görkemli. Her alanda olduğu gibi bu alanda da duran taşlarla yarışıyoruz.

Ulu Camii - Kale evleri - Gök Medrese bölgesinin tek bir komplekse dönüştürülmesi: Doğan Bey'in projeleri içerisinde en çok heyecan duyduğum proje bu idi ancak gelinen nokta, son dört yıl içerisinde sıfır oğlu sıfır elde var sıfır!!! Yine başkanın hayallerindeki konuşmalarla kalakaldık.

Eski buğday pazarı bölgesi: Burası için tek bir proje dahi yok! Durum o kadar vahim. Günü kurtarmalık yapılan bir yıkım ve otoparka dönüştürülen bir alan dışında hiç bir gelişme yok.

Sebze hali: Burası hakkında defalarca söylenildiği gibi civardaki tarihi eserlerin (kangal ağası konağı, vakıflar binası, meydan camii, ziyabey kütüphanesi, meydan hamamı) çevresini açacak ve şehre değer katacak uygun bir mimari ile yeni bir çalışma yapılması gerekirken hala mevcut ucubenin çatısının yenileneceği söyleniyor. Gelde kafayı yeme!

Kütüphane: Kültür şehri olduğu iddiasındaki bir şehir dört yıldır kütüphanesiz! Bunda en büyük suç ve sorumluluk geliştirilen projelere köstek olan sayın belediye başkanıdır.

Tarihi eser restorasyonları: Çorapçı Hanı restorasyonu zar zor bitirildi, Kolağası konağı aynı şekilde. Ancak koskoca Behrampaşa hanı için geçen dört yıl zarfında hep hazırlık yapıldığını duyuyoruz. Sanki yıkılıp yeniden inşa edilecek mübarek???

Ulaşım: Önümüzdeki yüz yılın altyapısı sayılabilecek ve modern bir şehrin olmazsa olmazı raylı sisteme sivas'ın ihtiyacının olmayacağı(!) yönündeki açıklamaları; üniversite hattında yaşanan sıkıntıların çözülmemesi vb konularda ortaya herhangi bir çözümle çıkılmamış olması da belediyenin sırtındaki vebaldir.

Kızılırmak projesi: Yine laftan başka birşey yok.

Şimdi başkan dördüncü icraat yılının sonuna yaklaşırken elini vicdanına koysun ve cevap versin, kendisine yüz üzerinden kaç puan veriyor???

58MUAMMER58
30.12.2012, 11:53
bir belediye başkanının başarılı yada başarız olduğu kendinden önceki belediye başkanının yaptıklarıyla kıyaslanır belki başka bir belediye başkanı seçilir bakmışızki son 15 yılda yapılan hizmetlerden daha fazla hizmet yapar bilemeyiz güzel güzel bu yapılmadı şu yapıılmadı diye sayılıyor yaptıkları hizmetlerden tek cümle bahsedilmiyor koca 10 yılda ben bu şehre ve ülkeye damga vuran AKP belediyesi dahil tüm vekilleriyle bu şehre ne vermiş ne yapmış bunlardan bahsedelim az iktidara geldiklerinden beri sivasa çaktıkları 2 çiviyi 2 fidanı gösterebilecek varmı ?1 hafta önce konyada 86 tesisin açılışı yapıldı sivasda 10 yılda açılmış 8 tesis gösterebilirmisiniz ?iktidara geldiklerinden beri sivası köye çeviren tarımı hayvancılığı öldüren sivasın hızla kan kaYbetmesine neden olan göçü dahada hızlandıran vekil sayısını düşüren büyükşehir olacak şehri bayburtla birtutup mardini tekirdağı büyükşehir yapıp sivasdaki belediyeleri köye çeviren zihniyeti konuşalım şehirdeki dikim evinin kapatılmasını bölge müdürlüklerinin kayseriye tasınmasını şeker fabrikasının karsa yozgata yapılmasını sivasa YAPILMAMASINI sözverdikleri stadyumun kapasitesinin 33 BİNDEN 25 BİNE düşürülmesini sivası satsan 55 trilyon etmez diyen canlıyı konuşalım erzuruma kışolimpiyatı yaptılar trabzona gençlik olimpiyatı yaptılar toplam 999 milyon tl paradan fazla para aktarıldı 10 yılda sivasa yapılan yatırımlar 100 milyon tl edermi bunları konuşalım ülkedeki hırsızlıkları yolsuzlukları konuşalım terörü konuşalım pkkların nasıl şov yaptıklarını sehit annelerinin akpli vekillerle dağda mağarada pkk bayrağının altında nasıl esas duruşda durup kaçırılıp askerlerin serbest bırakılmasını yalvarır gözlerle istenmesini türk askerinin başına çuval geçirilmesini israil askerlerinin vadandaşlarımızı nasıl katlettiğini ülke topraklarının albayraklara ekşioğullarına dumankaya taşyapı ağaoğlu gibi yandaş laz müteahhitlerine nasıl peşkeş çekildiğini konuşalım sivas özeline gelirsek madem böyle işlerin yapılması lazımmış iktidar gücü elinde olanlar neden yapmamış ellerine vuranmı olmuş önlerine duranmı olmuş yada projelerini faremi yemiş ayıp denen bişey var okadar güçle bu işleri yapmayıp bi garip belediye başkanından yapmadı etmedi yapamadı diye insafsızca eleştirmek objektif görüş değil belediyeler kapatılıp köy olur tabiki yapacak derler:mad: büyükşehir edilmeyiz 760 bini tuttur derler:mad:başka şehirlere katrilyonlar verilir sivasa verilen 10 milyon tel istenir tabiki verecek derler:mad:tarım hayvancılık yok edilmiş şehirin insanları tembel derler :mad: tüm suç evsahibinde değilmi hırsızın hiçsuçu günahı yok :mad:hiçkimse babamın oğlu değil kimsedende 1 çay çıkarım yok ancak böyle kalleşçe haksızca saldıralarada göz yummayacağım böyle biline bu meydanı AKP yalakçılarına bırakmıyacağım :mad:

LaEdri
30.12.2012, 12:51
BOUN

AKP'den aldığın maaş ne kadar belediyeye laf söylemen için veriliyor ya hani.:)

BOUN
30.12.2012, 14:33
BOUN

AKP'den aldığın maaş ne kadar belediyeye laf söylemen için veriliyor ya hani.:)

Şu an askerde olduğum için maaşımı kestiler ancak, bu yazdıklarım için askerlik dönüşü toplu bir para alırım diye ümit ediyorum. :D :D :D

Tövbe tövbe şimdi bu espiriyi anlamayıp gerçek sanan geri zekalılar çıkar, en iyisi mi peşin peşin söyleyelim, biz a veya b partisinin değil şehrimizin sevdalısı insanlarız. Övgümüz de yergimiz de şehrimiz için! ;)

LaEdri
30.12.2012, 14:48
Şu an askerde olduğum için maaşımı kestiler ancak, bu yazdıklarım için askerlik dönüşü toplu bir para alırım diye ümit ediyorum. :D :D :D

Tövbe tövbe şimdi bu espiriyi anlamayıp gerçek sanan geri zekalılar çıkar, en iyisi mi peşin peşin söyleyelim, biz a veya b partisinin değil şehrimizin sevdalısı insanlarız. Övgümüz de yergimiz de şehrimiz için! ;)

Hayırlı teskereler kardeşim..:)
Senin yokluğunda maaşı bana veriyorlar merak etme..:)

58MUAMMER58
30.12.2012, 16:50
eğer bişehre bu kadar zulmeden zihniyete laf etmeyip sadece belediye başkanıyla uğraşan yazdıklarıma altını çizip erkekçe delikanlıca cevap veremeyen hayır arkadaş senin dediğin hiçbirşey bu ülkede bu şehirde olmamıştır diyecek varmıdır bilmiyorum varsa yanlış bişey dediğim altını çizip söyleyin iftirayı sevmem ispat edemediğim hiçbirşeyi iftira etmem eğer bişehirde okadar kötülükleri yapan övülüp sesedilmiyorsa şahsi çıkarları uğruna doğruya yanlış yanlışa doğru deniliyorsa elinden geldiğince hizmet etmeye çalışanlar hertürlü eleştiriliyorsa ve bu şehirde bırakın insanı başkan aday ı yapmayı eşşek bile aday yapılsa yüzde 50 oy oranı alıyorsa o eşşek zihniyetinin mensuplarının gerizekalıların eleştirileri hiçde önemli değil şehrine bukadar hain insanlar olduğu müddetçe şehrimin 1 arpa boyu yol alacağını sanmıyorum yazık keşke sizin yerinize bu şehirde ermeniler yaşamış olsaydı hepsi daha kaliteli şerefli insanlar

LaEdri
31.12.2012, 16:32

Bu arkadaş hala bu mesajın arkasında mı acaba..?

1-Mahkeme çarşısı caddesi ve Kepenek Cad. paralı otoparka dönüştürüldü Ürgüp zamanında..
2-Eski Sanayi için İller banaksından 25 milyon lira kredi alınacak..geriye kalan 100 milyon lira da borç hanesine yazılacak..Acaba bunları kim ödeyecek?Sizden sonra gelenelr de biz bir sürü borç ödedik deyip duracaklar..

aktassa
31.12.2012, 20:42
eğer bişehre bu kadar zulmeden zihniyete laf etmeyip sadece belediye başkanıyla uğraşan yazdıklarıma altını çizip erkekçe delikanlıca cevap veremeyen hayır arkadaş senin dediğin hiçbirşey bu ülkede bu şehirde olmamıştır diyecek varmıdır bilmiyorum varsa yanlış bişey dediğim altını çizip söyleyin iftirayı sevmem ispat edemediğim hiçbirşeyi iftira etmem eğer bişehirde okadar kötülükleri yapan övülüp sesedilmiyorsa şahsi çıkarları uğruna doğruya yanlış yanlışa doğru deniliyorsa elinden geldiğince hizmet etmeye çalışanlar hertürlü eleştiriliyorsa ve bu şehirde bırakın insanı başkan aday ı yapmayı eşşek bile aday yapılsa yüzde 50 oy oranı alıyorsa o eşşek zihniyetinin mensuplarının gerizekalıların eleştirileri hiçde önemli değil şehrine bukadar hain insanlar olduğu müddetçe şehrimin 1 arpa boyu yol alacağını sanmıyorum yazık keşke sizin yerinize bu şehirde ermeniler yaşamış olsaydı hepsi daha kaliteli şerefli insanlar

Sevgili Dostum,
İçinden geçenleri çok güzel açıklamışsın.
O zaman ben de birkaç ekleme yapayım.
Babam memur olduğu için çok şehir gördüm. Farklı insanlar ve bölgeler gördüm. Maalesef bizim insanımız kadar tembeline de rastlayamadım. Adamlar torosların eteklerinde, dağın yamacını teras teras ayırıp, ekime müsait hale getirip, ihraç kirazları yetiştiriyorlar. Su? Yok. 10dk sondaj çalışıyor, su bitiyor, 50dk beklemeye geçiyorlar. Abartmıyorum. Gece gündüz çalışıyorlar. Bu dediğim iç anadolu da oluyor. Sivasta peki? Su bol, arazi var. Ama nedense Kayseriden itibaren sadece ekin. Rahmetli dedemin aydoğandaki evinin bahçesinde kiraz da oluyordu, elmada. Adam eksen çıkacak. Neden yok o zaman? Neden urfadan, maraştan adamlar patates ekmek için bizim şehrimizdeki toprakları kiralıyor?
Neden kadastroda ekili arazi gösterip hibe parası alıyoruz? Çok çalışkan olduğumuz için mi? Elhamdülillah suyumuz da var. Sorun nerede o zaman? Hayvancılık da öyle. Teşvik için kaçıncı bölge bilmiyorum ama Sivasda dahil edilmedi mi? Herkes kısa yoldan para peşine düşüp hayvana yüklenince arz arttı fiyatlar düştü. Sebep? Kısa yoldan para hesabı.
Yıllardır balıklı kaplıcaya gitmenin hayalini kurardım ve gittim. Şok oldum. Dünyaca ünlü olan o kaplıcadaki tesis sence gurur duyulacak bir halde mi?
Reklamını kim yapacak? Kayseri belediyesi mi yoksa kendi reklamını iyi yapıp 86 tesisin açılışına ev sahipliği yapan konya belediyesi mi?
Şehiriçi ulaşımın bile kermekeş iken sorumlu olarak neden sadece iktidar hedef gösterilir anlamam. Senin yerel yönetimin aciz kalırken, merkezi yönetim ne yapsın? Sadece şimdiki başkan için de demiyorum. Aydın varken Sivaslı olarak nasıl bir şikayette bulundunuz?
Evet. O şimdiki gibi sunulan ve biterse o mükemmel gibi görünen Turkuaz Projesi gibi bir proje yapmadı ama bu proje neden yerel seçimlerin arefesinde yapıldı?
Diğerleri gibi teşvik/kredi alman için ortaya birşeyler sunmalısınız. Ne yapılmış sivasa?
Bu dediklerim sence kalleşçe mi? Haksızca mı? Benim göremediğim ve sizin gördüğünüz o güzellikler neler acaba?

58MUAMMER58
31.12.2012, 23:01
Sevgili Dostum,
İçinden geçenleri çok güzel açıklamışsın.
O zaman ben de birkaç ekleme yapayım.
Babam memur olduğu için çok şehir gördüm. Farklı insanlar ve bölgeler gördüm. Maalesef bizim insanımız kadar tembeline de rastlayamadım. Adamlar torosların eteklerinde, dağın yamacını teras teras ayırıp, ekime müsait hale getirip, ihraç kirazları yetiştiriyorlar. Su? Yok. 10dk sondaj çalışıyor, su bitiyor, 50dk beklemeye geçiyorlar. Abartmıyorum. Gece gündüz çalışıyorlar. Bu dediğim iç anadolu da oluyor. Sivasta peki? Su bol, arazi var. Ama nedense Kayseriden itibaren sadece ekin. Rahmetli dedemin aydoğandaki evinin bahçesinde kiraz da oluyordu, elmada. Adam eksen çıkacak. Neden yok o zaman? Neden urfadan, maraştan adamlar patates ekmek için bizim şehrimizdeki toprakları kiralıyor?
Neden kadastroda ekili arazi gösterip hibe parası alıyoruz? Çok çalışkan olduğumuz için mi? Elhamdülillah suyumuz da var. Sorun nerede o zaman? Hayvancılık da öyle. Teşvik için kaçıncı bölge bilmiyorum ama Sivasda dahil edilmedi mi? Herkes kısa yoldan para peşine düşüp hayvana yüklenince arz arttı fiyatlar düştü. Sebep? Kısa yoldan para hesabı.
Yıllardır balıklı kaplıcaya gitmenin hayalini kurardım ve gittim. Şok oldum. Dünyaca ünlü olan o kaplıcadaki tesis sence gurur duyulacak bir halde mi?
Reklamını kim yapacak? Kayseri belediyesi mi yoksa kendi reklamını iyi yapıp 86 tesisin açılışına ev sahipliği yapan konya belediyesi mi?
Şehiriçi ulaşımın bile kermekeş iken sorumlu olarak neden sadece iktidar hedef gösterilir anlamam. Senin yerel yönetimin aciz kalırken, merkezi yönetim ne yapsın? Sadece şimdiki başkan için de demiyorum. Aydın varken Sivaslı olarak nasıl bir şikayette bulundunuz?
Evet. O şimdiki gibi sunulan ve biterse o mükemmel gibi görünen Turkuaz Projesi gibi bir proje yapmadı ama bu proje neden yerel seçimlerin arefesinde yapıldı?
Diğerleri gibi teşvik/kredi alman için ortaya birşeyler sunmalısınız. Ne yapılmış sivasa?
Bu dediklerim sence kalleşçe mi? Haksızca mı? Benim göremediğim ve sizin gördüğünüz o güzellikler neler acaba?

değerli kardeşim iktidarın sivasa yaptıkları KALLEŞLİKLERi belirttim tekrar hepsini yazıp laf kalabalığı yapmayacağım itirazınız olacağınıda sanmıyorum çünkü hepsi gerçek tarım öldürüldü hayvancılık öldürüldü dedim bunu istanbulda sırça köşkte oturup söylemiyorum yaşınız benden gençtir belki bilmeyebilirsiniz ben hernekadar 40 yıldır istanbulda yaşasamda rençberliğ köy işlerini hayvancılığı çok iyibilirim zamanında traktörler yokken karasabanla kağnı arabasıyla düğenle harman etmeyi koyun kuzu dana otlatmayı bilen birisi olarak keveni yoncayı anızı kengeri alıçı bıtırağı bilerek haybeden konuşmuyorum onu belirteyim bakın yazın köydeydim 4 tl ye nohut alıp eken köylü hasat ettiği nohutu kgsi 1500-1750 telye zar zor sattı tüccarlara istanbulda en ucuz nohut 6 tl bunun sorumlusu benmiyim yoksa doğan ürgüpmü yoksa tarım bakanlığımı?ordu giresun karadenizde fındık üretiliyor fiskobirlik satın alıyor çaykur çayı satın alıyor ya buğdayı nohutu kim kaça alıyor ?hayvancılığa gelince eskiden sivas et kombinası vardı hayvancılık yapan HAYVANINI götürüp satıyordu kapatıldı şuanda etkombinaları müdürü sivaslı fakat sivasa kombina yapmıyor bunun sorumlusu kim ? şimdi geçen yıl 10 bin tlye satılan tosunu dayım 5 bin tl ye satacak adam bulamadı bunun sorumlusu kim dayımmı köylülermi?doğan ürgüpmü?bu ülkeye anguş eti ithal edip millete kahrından bu işi bıraktıran sorumlu bakanlıkmı?millet 2 yıl önce 75 tl ye koyun sattı geçen yıl 1000 tl bu yıl 600-750 tl satıldı tarımsahası var adam gibi ekip biçen yok diyorsun haklı olabilirsin belki tarımla hayvancılıkla uğraşmak dışardan görüldüğü gibi öyle kolay işdeğil genç nüfus lazım çocuklarının gelinlerinin bakmayıp ALLAHIN dağındaki köylerde seyiplediği yaşam mücadelesi veren yaşlılar bu işi yapamaz hak veriyorum belki insanımız kolayyoldan para peşinde 400 yıllık köylerde bitane ceviz bitane elma armut erik kiraz vişne ağacı yok yaw hiçmi ömrünüzde meyve yemediniz yediğiniz meyvenin çekirdeğini toprağa sokmak çokmu zor diye sormak lazım ?bu halkın suçu tabiki:mad: teşviğe gelince sivası eğer konyayla kayseriyle aynı kefeye koyup aynı imkanları sağlarsan kimse kayseriyi bırakıp sivasa fabrika yapmaz bunun adıda teşvik olmaz kapatılan daıtılan özelleştirilen zarar ettirilp eşe dosta peşkeş çekilen kayseriye tasınılan müdürlüklerden tesislerden bahsetmiyorum bile 780 bin nüfusla büyükşehir olacak durumdayken sanki gizli biel sivası büyükşehir etmemek köye çevirmek için gelişmesini önlemek için nufusu adeta 1 ylda 120 bin göç ettirdi beldeleri köye çevirttirdi heralde bunun sorumlusuda doğan ürgüp değildir balıklı kaplıca diyorsun oralara özel sektör yatırım yapmaz turizm bakanı elkoyması lazım hatta o balıklı kaplıcanın daha iyisikangal kalkımda ılıca var oralarada yatırım yapması gereken bakan sivası utanç şehri yapacağız diye gece gündüz çalışıyor :mad: tüm bu kötülükleri yapanlara ses çıkartılmazken eleştirilmezken bazı arkadaşlar gıcıklık olsun diyemi bilmiyorum sanki bundan önceki belediye başkanı sivasa çağ atlatmış gibi heryer şantiyeydi diye konuşuyor ben birşey görmedim diyorum madem sivasdakiler yada onu savunanlar yapılan hizmetleribiliyor koca 5 yılda iktidarın belediye başkanı sivasa ne kazandırmış yazında bende görüyüm biliyim özürdiliyim tesekkür ediyim doğan ürgüpe kızayım bak adam bunları yaptı sen onun yanına bile yaklaşamadın diyeyim yaptığı 2 belirgin proje var meydandaki ormanı yokedip ağaçları kesip kelaynağa çevirmesi eskiden o meydanda içinde ördeklerin yüzdüğü havuzlu parktamı çay içmek zevkli yoksa şimdiki gibi ağaç kafesin içindemi ?:mad:diğer projeside aksu projesi başkada elle tutulur proje göremedim varsa yazan olursa memnun olurum dedim cevap yok :confused:doğan ürgüp beye gelince nasıl hangi ortamda seçildiği belli herkesde biliyor elinden geldiği kadar kapasitesi yettiği kadar hizmet etmeye çalışıyor haa şehir dışında yaşayan sivas sevdalısı olarak yeterli buluyormusun hizmetleri diye sorsan hayır derim koca 5 yılda ne yaptınız diye sorsam işte bilgi evi kültürevi sevgi evihuzur evi yaptık stad yaptık asfalt döktük kaldırım kaldırıp yeniledik yollara duba çaktık otogar yaptık bisiklet yarışı yaptırdık yazın konser verdik işte sanayiyi yıktık turkuaz yaptık filan derse ayıp olur bunlar benim gözümde rütun işler elbetteki belediyenin bütçesinide dikkate almak lazım 1 milyon nüfuslu kayseri belediyesiyle kıyaslamamak lazım:mad:hernekadar yapılan işlerin çokluğu bakımından sami aydını geçmiş olsa bile yeterli bulmam bu iişlerin hepsini sıradan adam olan herkes yapabilir enazından ben bile daha fazlasını yapardım diyebilirim benim tepkim doğan ürgüpün eleştirilmesine değil iyiniyetle tabiki eleştireceğiz çünkü biz sivaslıyız herşeyin eniyisine layıkız en iyisini istemekle mükellefiz benim tepkim acımasızca kalleşçe eleştirilmesinedir adam 100 küsür araç almış meydanda sergilemiş eleştiriliyor sivasın caddelerini kardan temizletiyor vay efendim şurdada kar var burdada buz var diye eleştiriliyor yaw insangibi araçlara hayırlı olsun demek lazım değilmi?işçilere kolay gelsin demek gerekmezmi ?sizleri bilemem benim belediye başkanlığından beklentim asfalttı çöptü suydu kaldırımdı bunları yapmak değil daha büyük projeleri hayata geçirmekti ben buna bakarım doğan ürgüpe ençok kızdığım şeyde şudur bir konuşmasında sivasa 4 kattan fazla bina yapılmasına karşıyım demişti yazın sivastaydım inşaatlar olduğu gibi durmuş niye diye sorduğumda imarı bekliyoruz dediler yaw arkadaş bu imar nedir uzaydamı yapılıp geliyor 3 yıldır imar başı bekleniyor belediye meclişinden 1 ay gibi sürede çıkartılabilirken 3yıl nediye beklenir aklım almıyor 35 yıldır sivasa 5 10 yılda 1 giderim aynı sivas aynı evler aynı sıvası boyası dökülmüş binalar yaw çıkar sivasa 20 kat imar verirsin 6 7 katlı eski köhne evler yıkılır insanlar ister biraraya gelip kendileri yaptırır ister müteahhite verir hem şehrin görünümü değişir evler yenilenir hem milletin mülkü değerlenir hem şehir şantiyeye döner hemde şehrin nüfusu artar şehir çağ atlar bunu yapan belediye başkanının gidip ellerinden öperim kim olursa olsun belediyeden beklenti uzun yılların birikimi gerikalmışlık ihmal edilmişlik hizmetlerden mahrum bırakılmışlık doğal olarak beklentiyi yüksek tutuyor umarım en kısa zamanda sivasımız layık olduğu hizmetlere kavuşur bunları hiçbir siyasi partiye üye olmayan tekderdi sivasın gelişmesi olan biri olarak söylüyorum eğer herkes gerçekten sadece sivas sevdalısı olarak övgü yyada yergi yapıyorsa sivasa üvey evlat muamelesi yapan zihniyetide eleştirirse objektif bulurum tüm bu kalleşlikleri yapanları görmeyip saadece belediye başkanını eleştirenleri samimi olarak görmem

BOUN
09.02.2013, 14:06
Geçen dört yılı tamamen başarısızlık ve yerinde sayma ile geçen Doğan Ürgüp yönetiminin son icraat dönemine giriyoruz. Önümüzdeki Mart ayı ile birlikte iş sezonu açılıyor, ve son bir çalışma yılı daha ellerinde var. Bakalım ne ölçüde değerlendirip ne tür icraatlerle karşımıza çıkacaklar. Çözülmeyi bekleyen sorunlar ve yapılması gereken projeler: (Her birisi için bu yıl ne yapılacak tek tek takip edeceğiz)

- Eski sanayi (Turkuaz projesi)

- Kentsel dönüşüm

- İmar revizyonu

- Kent meydanı projesi

- Yeni belediye binası

- Ulu Camii - Kale evleri - Gök Medrese bölgesinin tek bir komplekse dönüştürülmesi

- Eski buğday pazarı bölgesi

- Sebze hali

- Kütüphane

- Tarihi eser restorasyonları(özellikle Behrampaşa hanı)

- Ulaşım ve raylı sistem

- Kızılırmak projesi

- Ak-Su projesinin devamı

- Yukarı Tekke'de yapılacağı söylenen büyük park

aktassa
11.02.2013, 10:27
Sayın Muammer Abi ( benden büyüksünüz, hürmeten)
Burada eleştirilerimi dikkatle okuduysanız şu süperdi de ürgüp batırdı demedim.
Sami aydının da eksikliklerini yüzüne vurdum. Benim üzüldüğüm nokta hala sivasın köy-kasaba olmaktan çıkamayışı yani sizinki ile aynı.
Kaplıca Konusu. Belediye nasıl bir adım atmaya çalışmış da Kültür Bakanlığı olmaz demiş?
Ben turizmin en yoğun olduğu dönemde kaplıcaya gidip de geri çevriliyorsam, ( hala bitmeyen inşaatlardan) ne zaman geleyim, rezervasyon yaptırayım, kapora bırakayım vb. ısrarıma rağmen oradaki görevli, rezervasyon yok, her gün gel sıraya gir diye lakayit davranışta bulunup beni geri çevirirse, kusura bakmayın ama bunun sorumlusu ne iktidardır, ne de öncekilerdir. Orası Sivas Belediye başkanlığı işletmesi ise, sorumluyu uzakta aramamak lazımdır. Belki Ürgüp neyin ne olduğunu bile bilmez ama etrafındaki yardımcı sıfatlı insAnlar neye yardım ediyorlar? Kabul. Ürgüp tek başına milleti takip edemez ama takip mekanizmanı başıboş bırakırsan, bu da senin sorumsuzluğundur. Sami Aydın dönemi mi? O dönemde gitmediğimden oraya birşey diyemem. Belki daha kötüdür. Balıklı kaplıca dünyada eşi olmayan bir yer. El insaf yahu. Hiç mi habersizce gidip denetlemezsin? Hadi o tarz şeyler vicdan gerektirir, sorumluluk gerektirr, belli aralıklarla düzenli olarak git de bari adamlar üzerlerinde baskı hissetsinler değil mi? Demekki o da yok. Örnek vereyim. Alkollü halde araçla giderken karşı şeritten gelen adamın arabasının ortasına vurdunuz. Suçlu alkollü olarak yola çıkan siz misiniz?( Aracın kontrolü sizde) yoksa o yolu yapan karayolları mı?
İstanbulda kaç iş adamımız var? Kaçı sivas sevdalısı ve çok fazla kar gütmeden sivas için yapacakları projeler var mı? Ne yapmışlar Sivas için? Ben bilmiyorum şahsen.
Hükümetin sivas düşmanlığı konusunda haklısınız.
Araçların meydanlarda manken gibi sadece sergilenmesi olayını hala anlayabilmiş değilim. 1 ay, 1.5 ay boyunca ortasında kurdele ile yazın sıcağında, araçlara en ihtiyaç duyulan dönemde bunun yapılmasının mantığını görgüsüzlükten başka sebepte göremiyorum. Neden yazın? Tüm gurbetçiler o zaman geliyor. İşler de o zaman birikiyor ama boşver adam işleri. Reklam olsun da işler hallolur mantığı ile sivasa hizmet yapılmaz. Sami Aydın mı? Onu da sevmem. Ama ben onun döneminde en azından yazın ortasında böyle görmemişlik görmedim. Sadece Sivas Tur yeni neoplan almıştı 2 tane onları sergileniyordu. Sami aydın yapmadı herhalde onu.
Tarım konusunda kısmen haklı olmanızla beraber anlayamadığım. Sivaslı çiftçiye para vermeyen o tüccar, devlet kurumları acaba Sivaslının antepliye kiraladığı, urfalıya kiralatıp işlettiği tarlaların aynı ürününe mi para veriyor?
Adam tarlayı ekmiyor, onun yerine urfadan, maraştan gelen adam çalışıyor, onun ürününe mi para veriyor? Anlayamadım gitti bunu. ( Nedense tarlayı kiraya veren evinde oturan çiftçim de destek parasını çatır çatır evinde yemekle meşgul)

Konya kayseri örneği konusunda ısrarcıyım hala. Sivasa neden o para verilmiyor? Siz kendi halinizle bile kıçı kırık bir bankadan para almadan evvel banka size binlerce sorular soruyor.
Bu parayı neden istiyorsun, ne yapacaksın, bugüne kadar ne yaptın, kimlerle yaptın vb.
Bunu Sivasımız yapabiliyor mu?
Bir de merak ediyorum. Konya'ya ekstradan ne gibi teşvikler verilmiş? Ben yıllardır görmedim. Al sana teşvik olmamış. Yapılan yatırımlar yeni değil. Bu iktidar öncesinde de aynı şekildeydi.

Bu kadar kızmamın sebebi yine sivas. Yanlış anlamayın. Şahıslar gelip geçicidir. Sivas ise benim memleketimdir. Neden en iyisi sivasa yapılmıyora kızıyorum ben.

gulaynaz
11.02.2013, 11:52
DEĞERLİ HEMŞERİM AKTASSA BİR ÖNCEKİ YORUMDAKİ ELEŞTİRİLERİN HİÇ BİRİSİ BELEDİYE HİZMETLERİNİ KAPSAMIYOR. BALIKLI KAPLICAYI SİVAS BELEDİYESİ Mİ YAPACAK? SİVAS HALKI KONUSUNDAKİ ELEŞTİRİLERİNE İSE KATILIYORUM. AYRICA İKİNCİ YORUMUNDA ÖRNEK GÖSTERDİĞİN KONYA VE KAYSERİ BELEDİYELERİ BAŞARILI OLMALARI İSE YİNE O YÖRELERİN İNSANLARIYLA ALAKALI ADAMLAR ÇALIŞKAN VE YÖRESİNDE YATIRIM YAPIYOR.HALKI VE MİLLETVEKİLLERİ İKTİDARDAN İSTEMESİNİ BİLİYOR VE İSTEDİĞİNİ DE ALIYOR.

aktassa
11.02.2013, 23:19
DEĞERLİ HEMŞERİM AKTASSA BİR ÖNCEKİ YORUMDAKİ ELEŞTİRİLERİN HİÇ BİRİSİ BELEDİYE HİZMETLERİNİ KAPSAMIYOR. BALIKLI KAPLICAYI SİVAS BELEDİYESİ Mİ YAPACAK? SİVAS HALKI KONUSUNDAKİ ELEŞTİRİLERİNE İSE KATILIYORUM. AYRICA İKİNCİ YORUMUNDA ÖRNEK GÖSTERDİĞİN KONYA VE KAYSERİ BELEDİYELERİ BAŞARILI OLMALARI İSE YİNE O YÖRELERİN İNSANLARIYLA ALAKALI ADAMLAR ÇALIŞKAN VE YÖRESİNDE YATIRIM YAPIYOR.HALKI VE MİLLETVEKİLLERİ İKTİDARDAN İSTEMESİNİ BİLİYOR VE İSTEDİĞİNİ DE ALIYOR.

Bende aynen onu anlatmaya çalışıyorum. Halk tembel, suç başkası. Halk herşeyi yaptı, oldu da inadına destek gelmiyor, teşvik gelmiyor. Anlamakta zorlanıyorum.
Belediye hizmetlerini kapsamıyoru sözünüzü de anlayamadım doğrusu. Kontrol mekanizması kimdedir acaba? Sadece Balıklı için değil, sıcak çermik için de geçerli bu. Hatta sıcağın işletmesi direk olarak belediyede değil mi? Muhatabımız kim? Bir şikayetimiz olması durumunda direk başbakanlığa mı bildirmeliyiz? Önceki yorumlara bakarsanız da zaten olayın sadece bu olmadığını da görürsünüz. Ben 2 yıl önce Sivasa gittiğimde yukarı tekkede yatan dedemi ziyarete gittiğimde ottan, çöpten sizlere yemin ederim mezarı bulamadım. Mezar taşları otların arasında kaybolmuştu. Tek tek defin tarihlerinden buldum. Aynı esnada belediye de yeni tip mezarlarının reklamını yapmakla meşguldü. Keşke bunu yaparken bir yandan da harabeleri temizleselerdi. Bunun sorumlusu kim peki? Bu da mı belediye değil? ( Mezarlığın son halini bilmiyorum. Belediyeye yazdığım şikayet-öneri formuna en son cevap hala gelmemişti)

LaEdri
31.05.2013, 18:24
Aksu'ya ikinci defa açılış töreni yapacak bir belediye..

Kayapa
01.06.2013, 01:28
Aaa bu ikinci etap hocam hem Aksuyu biliyorsun doğan Ürgüp yaptı daha önce mezbele bir yerdi aynı zamanda paşabahçeye gelen herkes hayran kalıyor kim yaptı kim düşündü doğan Ürgüp yarın birde Muhsin Yazıcıoğlu bulvarı 2.etap başlatılıyor ee peki ilk etap bitti mi yok led ışık asfalt kaldırım yeter size dedi Fazlı kaptan herhalde yeter bu kadar dedi bunlara devamı gelmeyecek ben bu belediyeye nasıl güveneceğim hani kafeler hani duvar tırmanma alanlar koşu pisti vs Türkçe edebiyat mezunu belediye başkanımız var sivas her açıdan ayrıcalıklı bir şehir oldu.

H_Turan
04.06.2013, 06:22
Sami Aydın Aday gösterilmezse vermem Doğan ürgüpe veririm seçimlerde en azından Doğan Ürgüp bu işi öğrendi

kuzu_58
04.06.2013, 15:42
içinde ALLAH korkusu kul hakkı olan bir insan sami aydın belediyesiyle bu belediyenin yatırımsal olarak hiçbir farkının olmadığını rahatlıkla söyler
şayet doğan ürgüp iktidar partisi belediye başkanı olaydı sivasın altını üstüne getirmişti
kişilerin kurumların bu kadar çok doğan ürgübü eleştirmeleri bence doğan ürgübün doğru yolda olduğunun en büyük ispatı KORKUYORLAR
şayet doğan ürgüp bir daha kazansın bak bakalım o koltukda kurumu yaşmı daha oturabiliyormu

LaEdri
04.06.2013, 17:58
içinde ALLAH korkusu kul hakkı olan bir insan sami aydın belediyesiyle bu belediyenin yatırımsal olarak hiçbir farkının olmadığını rahatlıkla söyler
şayet doğan ürgüp iktidar partisi belediye başkanı olaydı sivasın altını üstüne getirmişti
kişilerin kurumların bu kadar çok doğan ürgübü eleştirmeleri bence doğan ürgübün doğru yolda olduğunun en büyük ispatı KORKUYORLAR
şayet doğan ürgüp bir daha kazansın bak bakalım o koltukda kurumu yaşmı daha oturabiliyormu

Ben Ürgüp'ü çok eleştiriyorum ama korkumuyorum da..Ürgüp'ün seçilme ihtimali yok bile.Veda turlarına başlamalı önümüzdeki aylarda artık.

H_Turan
06.06.2013, 06:49
Kentsel dönüşüm diyor şehri genişletmek diyor Terminali aynı yerine yapıyor ben bunu bir türlü anlamadım birileri mutlu olsun diye sırf :(