PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Traktörle Taşımalı Eğitim

Sivaslilar.Net
06.01.2011, 16:31
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı bir köyde yaşayan baba, 3 çocuğunu, soğuktan korunmaları için arkasına ahşaptan kabin yaptığı traktörüyle Doğanşar ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna (YİBO) taşıyor.

Koyulhisar'a 36 kilometre uzaklıktaki Bozkuş köyündeki ilköğretim okulunun, öğrenci sayısının yetersiz olması sebebiyle kapanmasının ardından, buradaki öğrencilerden bazıları Doğanşar ilçesindeki YİBO'da eğitimine devam ediyor.

Köyde yaşayan Fikret Karakaş da Hüseyin Yumuşak YİBO'da eğitim gören 3 çocuğunu, haftada iki kez traktörüyle okula götürüp getirmeye başladı.

Köylerindeki okulun yaklaşık 4 yıl önce kapatıldığını belirten Karakaş, 'Köyümüzde ilköğretim okulu olmadığı için ben de biri ilköğretim 5. sınıfa, ikisi de ilköğretim ikinci sınıfa giden üç çocuğumu traktörümle Pazartesi günleri Doğanşar ilçesindeki Hüseyin Yumuşak Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna taşıyorum. Cuma günleri de gidip çocuklarımı yine traktörümle alıp köye getiriyorum. Köyümüz muhtarı Turan Karaçam da aynı şekilde 4. ve 6. sınıfa giden çocuklarını taşıyor' dedi.

Koyulhisar'ın köylerine 36 kilometre, Doğanşar'ın ise 23 kilometre uzaklıkta olduğunu, Koyulhisar'daki yetkililerin ilçede YİBO olması nedeniyle taşımalı eğitimin olamayacağını söylediklerini belirten Karakaş, 'Biz de daha yakın olması nedeniyle Doğanşar'ı seçtik' diye konuştu.

Köylerinde yoğun kış şartları olması nedeniyle traktörünün arkasına tahtadan kabin yaptığını da söyleyen Karakaş, bu sayede çocukların yolculuk sırasında soğuktan fazla etkilenmediklerini ifade etti.

Baba Karakaş, 'Çaremiz olmadığı için bunu yapıyoruz. Biz cahil kaldık, bari çocuklarımız okusun' dedi.

- İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YILMAZ-

Konuyla ilgili olarak AA muhabirine açıklamada bulunan Koyulhisar Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz ise durumdan haberdar olmadıklarını ifade ederek, 'Bozkuş köyümüzün sakinlerinin çocuklarının eğitimini sağlamak için gösterdikleri gayret sevindirici bir durum. Ancak, bu velilerimizin kendi tercihlerinden kaynaklanan bir sıkıntıyı ortaya çıkartıyor' dedi.

Coğrafi durum ve yol şartları nedeniyle velilerin çocuklarını Doğanşar ilçesindeki YİBO'ya götürmelerinin kendi tercihleri olduğunu ifade eden Yılmaz, kendi okullarında da taşımalı eğitim bulunmadığını, ancak kaliteli bir eğitim verdiklerini söyledi. Yılmaz, şunları kaydetti: 'Eğer bu velilerimiz bize gelip de bünyemizde bulunan YİBO'dan faydalanmak isterlerse de her türlü iyi şartları kendilerine sunacağımızı bir kez daha beyan ediyorum. YİBO'muz çok nezih bir ortamdadır. O bakımdan ben buradan çağrıda bulunuyorum. Velilerimiz bu gibi yolları tercih etmekten ziyade bizim çok iyi şartlardaki YİBO'muzda öğrencilerinin eğitimlerini sağlayabilirler. Tabii ki bu durum bizi rahatsız ediyor. Velilerimiz bizimle irtibata geçerlerse onlar için elimizden gelen her türlü desteği vereceğimizi bilmelerini isteriz. Bizden habersiz olarak gelişen bu durum bizi üzmüştür. Koyulhisar Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çocuklarımıza en iyi imkanı sağlayacağımızı bir kez daha beyan ediyorum.'

(SRH-İSA-EAY) - SİVAS (Anadolu Ajansı)

Arif Coşkun
06.01.2011, 16:59
Eğitimde çağ atlattık diyen idarecilere duyurulur, 2011 Türkiye'sine yakışmayan görüntüler.

serhat_58
09.01.2011, 23:31
babaya helal olsun, cocuklarini okutmak icin elinden geleni yapiyor