PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas CHP'de Demokrasi - Yeniden

Kibrisli
20.03.2011, 01:17
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin Sivas hakkında her seçimde aldığı karar bu sene de değişmedi... Gelenek ve Demokrasi Devam Etti...

Henüz resmi aday adaylığı başvurularının bitmediği Cumhuriyet Halk Partisinde, genel merkezden Sivas için geçtiğimiz tüm seçimlerde olduğu gibi yine ön seçim olması kararı geldi...

12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek milletvekili seçimleri öncesinde resmi başvuruların bitmesine günler olmasına rağmen 7 isim aday adayı olduğunu açıklayan CHP'de şu ana kadar aday adayı olan ve kulislerde isimleri geçenler şöyle:

Malik Ecder Özdemir - Sivas Milletvekili
Azimet Köylüoğlu - Eski Devlet Bakanı
Bülent Renda Deniz - Avukat-CHP Sivas eski il başkanı
Uzm. Dr. Erdal Erşan - Doktor
Ali Rıza Karpınar - Türkiye Kayak Federasyonu Eski Başkanı
Mevlüt Arslan - Makina Mühendisi
Haydar Gölbaşı - Cum. Üni. Öğrt. Gör.
Tamer Yılmaz - İlbeyliler Derneği Başkanı

Genel seçimlerde aday adaylığı başvurularının tamamlanmasının ardından, oluşturulacak milletvekilli listeleri için yine bir demokrasi örneği gösterilecek ve 3 Nisan 2011 tarihinde önseçim yapılacak. Ancak bu seçimlerde CHP demokrasi anlayışını ispatlar şekilde sadece delegeler ile değil tüm üyelerin oy kullanacağı bir önseçim yapacak...

Önseçim tamamlanıp aday sıralaması belirlendikten sonra genel merkezde Parti Meclisi kararı ile sadece 2. sıraya konacak bir isimle CHP'nin kesin listesi tamamlanacak...

Sivas İl Yönetiminin Genel Merkeze gönderdiği "Ön seçim istiyoruz" başlıklı faksın bu tercihte belirleyici olması tahmin edilirken, 1. sıra için şu anda en önemli iki ismin Malik Ecder Özdemir ve Bülent Renda Deniz olması bekleniyor...
Bülent Renda Deniz'in büyük bir destek ile son kongrede il başkanı olması ve Malik Ecder Özdemir'in ise Sivas'ın sorunları konusunda geçtiğimiz dönemde sarfettiği çaba ile halkın ve partililerin kalbinde yer edinmesi bu iki adayı ön saflara çekerken 2. sıra için ise CHP Genel Merkezi'nin Sivaslı ünlü bir bayan ile Sivas'ta yarışa hazırlandığı gelen bilgiler arasında...

Arif Coşkun
20.03.2011, 09:42
Demokrasi olacaksa tam olmalı, Parti içi demokrasi dedikleride bu olsa gerek. Kimin aday olup olmayacağı liderin iki dudağının arasından çıkacak sözcüğe bağlı olmamalı. Bu bir örnek olmalı diğer partiler içinde.

_DuMaN_58
20.03.2011, 12:28
Arif abi, her zaman son sözü Genel Başkan söyler. Sadece 2 dudak arasında olacak işle olmaz, önce bazı uygulamalardan geçilir sonra sıra gelir 2 dudak arasında ki cümleye. Yani demokraside bir yere kadadır. Şöyle düşünelim, benim yiğenim ve yan komşum arasında bir seçim yapmam lazım, birsürü kişiyi elediler çıktılar finale, ikiside hak ediyor aslında ama birisini seçmem lazım, ben olsam gider yiğenimi seçerim, neden çünki akrabam, diğeri sadece komşu. Şimdi Kılıçradoğlunu da aynı durumda düşünün.

Bence Malik Ecder Özdemir tekrar milletvekili seçilir.

Kibrisli
20.03.2011, 13:15
Arif abi, her zaman son sözü Genel Başkan söyler. Sadece 2 dudak arasında olacak işle olmaz, önce bazı uygulamalardan geçilir sonra sıra gelir 2 dudak arasında ki cümleye. Yani demokraside bir yere kadadır. Şöyle düşünelim, benim yiğenim ve yan komşum arasında bir seçim yapmam lazım, birsürü kişiyi elediler çıktılar finale, ikiside hak ediyor aslında ama birisini seçmem lazım, ben olsam gider yiğenimi seçerim, neden çünki akrabam, diğeri sadece komşu. Şimdi Kılıçradoğlunu da aynı durumda düşünün.

Bence Malik Ecder Özdemir tekrar milletvekili seçilir.

İyi de sevgili Duman olay çok farklı... Bundan önceki seçimlerde de aynısı oldu şimdi de aynısı olacak... Ön seçim yapılıyor sandıktan çıkacak sonuç genel merkezden direk onaylanıyor, yani dur şu kardeşim bu komşum yok... Neyse o...

_DuMaN_58
20.03.2011, 13:30
Ben hiç sanmıyorum abi, her partide bu var bence. Her kurumda da var. Her iş yerinde de var.

Kibrisli
20.03.2011, 13:39
Allah Allah :) Nasıl yapacaksın bana yöntem söyle de bari Malik Bey'i birinci sıraya koydurabilelim:)

_DuMaN_58
20.03.2011, 13:47
Kılıçdaroğluna söyle o halleder selamımı söyle :p

NECMEDDİN ÖZBEK
20.03.2011, 18:15
Allah Allah :) Nasıl yapacaksın bana yöntem söyle de bari Malik Bey'i birinci sıraya koydurabilelim:)

chp si almış olduğu bu güzel kararla milletvekili adaylarını belirleme görevini tüm partiye kayıtlı üyelere vermiş olması ile hem diğer partilere demokrasi dersi vermiş oldu hemde biz delegeleri bir sorumluluktan ve şaibeden kurtardı çünkü millet vekili aday adayları delegelerin sayısının azlığı nedeni ile her delegeye ulaşarak tesir altına alabiliyorlardı oysa şimdi tüm üyelere ulaşma şansı yok denecek kadar azaldığı o nedenlede yapılacak seçimlerin daha demokratik ortamda olması sağlandı

not:chp milletvekili aday adayı ilbeyliler dernek başkanını adı turan yılmazdır

Ertugrul
20.03.2011, 21:57
Tebrik ediyorum Chp yönetimini çok güzel ve örnek alınması gereken bir uygulama ve tabii darısı ön seçimsiz adayların belirleneceği şehirlerin başına...

Ergenekon sanıklarınıda aday göstermeyerek demokrasiye biraz daha katkı vereceğini umuyorum.

Kibrisli
20.03.2011, 22:15
chp si almış olduğu bu güzel kararla milletvekili adaylarını belirleme görevini tüm partiye kayıtlı üyelere vermiş olması ile hem diğer partilere demokrasi dersi vermiş oldu hemde biz delegeleri bir sorumluluktan ve şaibeden kurtardı çünkü millet vekili aday adayları delegelerin sayısının azlığı nedeni ile her delegeye ulaşarak tesir altına alabiliyorlardı oysa şimdi tüm üyelere ulaşma şansı yok denecek kadar azaldığı o nedenlede yapılacak seçimlerin daha demokratik ortamda olması sağlandı

not:chp milletvekili aday adayı ilbeyliler dernek başkanını adı turan yılmazdır

Oyun kime abi :) Evet abi yazıyı yazdıktan sonra yanlış yazdığımı farkettim ama düzeltme olmadığı için düzeltemedim...

NECMEDDİN ÖZBEK
20.03.2011, 23:44
Tebrik ediyorum Chp yönetimini çok güzel ve örnek alınması gereken bir uygulama ve tabii darısı ön seçimsiz adayların belirleneceği şehirlerin başına...

Ergenekon sanıklarınıda aday göstermeyerek demokrasiye biraz daha katkı vereceğini umuyorum.

bu bir başlangıç inşallah o sözünü ettiğiniz illerdede en kısa zamanda adaylar üyelerin oylarıyla belirlenecek hiç merak etmeyin ertuğrul bey suçluluğu kanıtlanana dek herkes kanun önünde suçsuz olduğu içinde böyle bir uygulamanın demokrasiye zarar vermesi söz konusu değil gönlünüzü ferah tutun saygılarımla

_DuMaN_58
21.03.2011, 00:15
suçluluğu kanıtlanana dek herkes kanun önünde suçsuz olduğu içinde böyle bir uygulamanın demokrasiye zarar vermesi söz konusu değil gönlünüzü ferah tutun saygılarımla

Necmeddin abi evet dediğin abi aksi ispat edilene kadar, daha doğrusu mahkeme karara bağlanana kadar herkes suçsuz katılıyorum. Fakat aklıma şöyle birşey takılıyor, diyelim milletvekili oldu birisi, sanıklardan birisi. 2 yıl sonra mahkeme sonuçlandı ve suçlu bulundu. Peki o zaman nasıl alacaklar içeriye bu milletvekilini? Yani dokunulmazlık hakkı yok mu bunun bildiğim kadarıyla var.
Şöyle birşey de var, Ergenekon denilen yapıdan dolayı içeride tutulan kişilerin suçları çok büyük, hem hükümeti devirmek hemde Türkiyeye çok büyük bir zarar verecek bir olay. Yani bu suçtan yargılanmaları bile ben bir vatandaş olarak beni çok tedirgin ediyor, ki birde milletvekili olursa... milletvekili olursa elinde çok büyük imkanlar olacak, ya o imkanları farklı şekilde kullanırsa..

NECMEDDİN ÖZBEK
21.03.2011, 00:26
Necmeddin abi evet dediğin abi aksi ispat edilene kadar, daha doğrusu mahkeme karara bağlanana kadar herkes suçsuz katılıyorum. Fakat aklıma şöyle birşey takılıyor, diyelim milletvekili oldu birisi, sanıklardan birisi. 2 yıl sonra mahkeme sonuçlandı ve suçlu bulundu. Peki o zaman nasıl alacaklar içeriye bu milletvekilini? Yani dokunulmazlık hakkı yok mu bunun bildiğim kadarıyla var.
Şöyle birşey de var, Ergenekon denilen yapıdan dolayı içeride tutulan kişilerin suçları çok büyük, hem hükümeti devirmek hemde Türkiyeye çok büyük bir zarar verecek bir olay. Yani bu suçtan yargılanmaları bile ben bir vatandaş olarak beni çok tedirgin ediyor, ki birde milletvekili olursa... milletvekili olursa elinde çok büyük imkanlar olacak, ya o imkanları farklı şekilde kullanırsa..

sen merak etme odava bir sonraki seçime dek sonuca bağlanmaz

_DuMaN_58
21.03.2011, 00:29
Ya bağlanırsa ne olacak işte?

NECMEDDİN ÖZBEK
21.03.2011, 00:31
yok yok dahada uzun sürer aha ikimizde allah ömür verirse burdayız

_DuMaN_58
21.03.2011, 00:33
yok yok dahada uzun sürer aha ikimizde allah ömür verirse burdayız

Allahım uzun ömürler verir inşallah. Ama diyelim ki karara bağlandı ne olacak?

NECMEDDİN ÖZBEK
21.03.2011, 00:34
hele bir karara bağlansın bak gör yüzde doksanı berat edecek

_DuMaN_58
21.03.2011, 00:39
Yüzde 90 beraat mı eder yoksa 90sı içerde devam mı eder onu bilemeyiz :)

Ama ben yinede olaya şüpheli bakarak, biraz önceki anlattığım durum olursa prosüdür nasıl işler? Ne olacak? Ne olur? Onu öğrenmek istiyorum.

NECMEDDİN ÖZBEK
21.03.2011, 00:45
yahu duman demirelin bir sözü var doğmamış çocuğa don biçilmez hele o güne bir gelek görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler şimdi sen diyeceksnki çocuk doğarsa hele bırak önce bir doğsun don biçmek kolay

_DuMaN_58
21.03.2011, 00:48
Abi ben onu bunu bilmem de, çoçuk doğduğunda don biçeceğime doğmadan hazır ederim donunu daha iyi..

Kibrisli
21.03.2011, 00:52
Yav Duman ne yazdım CHP'li vekil adayları tahütname imzalıyor aday olurken dokunulmazlıkla ilgili...
1. Tahütname yeterli sayıya ulaşıldığında dokunulmazlıkları kürsü ile sınırlı tutlması için oy vereceğim.
2. Hakkımda doğacak bir iddia ve hüküm sonucunda dokunulmazlığımın kaldırılması için meclise dilekçe vereceğim.

Şimdi Tayyip Erdoğan'ın 12 tane dosyası var mecliste birşey değişiyor mu hayır... Ama orada bir fark olacak, Erdoğan hakkındaki bu 12 davadan 1inden bile hüküm giyse meclisten dokunulmazlığının kaldırılması kararı çıkmayacak, savcılık vezleke yolluyacak meclis başkanı izin vermeyecek ama Tuncay Özkan hakkında karar çıktığında CHP kendisi kaldıracak dokunulmazlığı...

Ayrıca BDP vekilleri hakkında böyle bir tartışma yapmadık hiç burada mesela Sabahat Tuncel aday olduğunda burada ya da başka bir yerde Tuncay Özkan'a karşı olduğun kadar oldun mu? Merak ettim...

_DuMaN_58
21.03.2011, 01:00
Yav nerde bahsettin hani bana dokunulmazlıkla ilgili birşey? Bu konuda benim ağzımdan Tuncay Özkan çıktı mı? Dediğin gibi BDP hakkında hiç tartışmadık bir de o tarafa yönelsek güzel olur.

NECMEDDİN ÖZBEK
21.03.2011, 01:10
çok teşekkür ederim duman kardeşim

Kibrisli
21.03.2011, 01:13
Aday olması muhtemel 2 kişi var sanıklardan Birisi Tuncay Özkan diğer Mustafa Balbay... Balbay'ı tanımam ama Özkan abimdir, çok yakınımdır ona kefil olabilirim o yüzden sadece onun adını kullandım...

_DuMaN_58
21.03.2011, 01:19
Yav Özkanıda tanımam Balbayıda tanımam yakından. Zaten biz isim de vermedik. Senin dediğin gibi muhtemel kişiler. Daha aday olacakları kesin bile değil. Fazla agresif olmayalım lütfen :)

Kibrisli
21.03.2011, 01:29
Yok gardaş neden agresif olayım, yani isim kullanma nedenimi sormuştun ondan açıklama yaptım aaa :)

amet_58
21.03.2011, 10:43
CHP'li Esfender Korkmaz: Partide mezhep ayrımcılığı var

KILIÇDAROĞLU, ŞEFFAF DEĞİL

CHP Milletvekili, Kılıçdaroğlu'na, 'şeffaf olmadığı' ve 'sözlerinde durmadığı' şeklinde eleştiriler de yöneltiyor: "Sayın Kılıçdaroğlu ile bir saat konuşursunuz hiç tepki göstermez, tartışmaz. Bildiğini yapar. Halk içinde görünür. Ancak sekreteri, il başkanına '(halkın) elini fazla sıkmayın ve öpüşmeyin' diye tembih eder. Kaldı ki, halk için çalışmak tüm zamanını halk içinde geçirmek değildir. Halk için proje üretmek ve bunu topluma kabul ettirmek daha önemlidir. Abant'taki toplantımızda milletvekillerinin çoğu demokrasi taleplerini ilettiler. Kılıçdaroğlu da 'evet' dedi. Ancak milletvekilleri grup toplantısı yaparak kanun tasarı ve tekliflerini tartışacaktı, hiç yapılmadı. Kurultayda çarşaf liste yapılacaktı, tersine blok liste yapıldı. Önseçim yapılacaktı ama yalnızca 31 ilde (doğrusu 41) önseçim yapılıyor."

sivasta demokrasi adına 41 il içine girmiş güzel :)

H_Turan
21.03.2011, 11:22
ergenekon Avukatlığpını yaptığı sürece ve Ergenekoncuları partiye aldıktan sonra İstediği kadar demokrasileşsin gözümde bitmiştir gerisi boş :rolleyes:

aktassa
03.06.2011, 17:56
Aday olması muhtemel 2 kişi var sanıklardan Birisi Tuncay Özkan diğer Mustafa Balbay... Balbay'ı tanımam ama Özkan abimdir, çok yakınımdır ona kefil olabilirim o yüzden sadece onun adını kullandım...

Abi o zaman sen bilirsin.
Bir ara hakkında gazeteden ötürü yine tutuklama kararı çıkmıştı ve birden kendisi ABD'ye gitti. Tabi bu gidişi sonrası milyon dolarlarca ceza geldi gazeteye ama ABD'den döner dönmez hem borcunu ödedi hemde hiçbir şey yapmadan direk bir TV kanalı kurdu.
Nasıl oldu bu?
Hani sen tanıyorsun ya. Benim aklıma pek mantıklı şeyler gelmiyor da .
Saygılar.

aktassa
03.06.2011, 18:06
Küçük bir araştırma ile şu bilgilere ulaştım da.
Aslı astarı var mıdır?

Tuncay Özkan'ın Kanal Türk ekibi, medya dünyasına beş şirket kurarak girdi. Beş şirketin toplam sermayesi 20 trilyon. Peki maaşlı beş gazeteci 20 trilyonu nerden buldu

Şamil Tayyar/Star Gazetesi

Televizyoncu Tuncay Özkan’ın ‘İki yıl öncesine kadar çok zengin biriydim. Bir ideal uğruna 17 milyon dolarımı Kanaltürk’e yatırdım’ sözleriyle başlayan ‘Bu parayı nereden buldun?’ tartışması yeni bir boyut kazandı.

Özkan’ın 2003 yılı aralık ayında Çukurova Grubu’ndaki Medya Grup Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra 2004-2006 yılları arasında Kanaltürk televizyon kanalı ekibinin beş ayrı şirket kurduğu ortaya çıktı. Tuncay Özkan’ın ismi ise bu şirketlerin hiçbirinde ortak olarak görünmüyor.

Yüksek sermayeli bu şirketlerin ortakları arasında, Kanaltürk’te düşük maaşla çalışan editör ve program yapımcılarının bulunması dikkat çekti.

İŞTE EKİBİN BEŞ ŞİRKETİ

İstanbul Ticaret Odası’nın kayıtlarına göre; Kanaltürk ekibi, 28 Mayıs 2004 tarihinde ‘524486’ sicil numaralı ve 2 milyon YTL (2 trilyon lira) sermayeli Gökcan Prodüksiyon ve Ticaret Anonim Şirketi’ni kurarak medya sektörüne adım attı. Şirket ortakları ise Müjdat Kerimcan Kamal, Havva Göksu ve Ahmet Burak Mızrak.

Kanaltürk ekibi, 8 Temmuz 2004 tarihinde biri limitet diğeri anonim statüde olmak üzere iki ayrı şirket kurarak ikinci adımlarını attılar.

‘528060’ sicil numaralı ve 400 bin YTL (400 milyar lira) sermayeli Yaşam Haber Ajansı Ticaret Limitet Şirketi’nin ortakları arasında yine Müjdat Kerimcan Kamal ve Havva Göksu var.

‘528071’ sicil numaralı ve 9 milyon 200 bin YTL (9 trilyon 200 milyar lira) sermayeli Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri Anonim Şirketi’nin ortaklarında da sürpriz yok. Müjdat Kerimcan Kamal, Havva Göksu, Tuncay Mollaveisoğlu ve Ahmet Burak Mızrak şirketin dört ortağı.
AÇILIP KAPANAN ŞİRKETLER

Tuncay Özkan ve ekibi koşmaya devam ediyor.

‘498215’ sicil numaralı ve 8 milyon YTL (8 trilyon lira) sermayeli Trakya Basın ve Yayıncılık Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, 29 Mayıs 2005 tarihinde kuruluyor.

Şimdi sıkı durun.

Ortakları Ahmet Burak Mızrak, Müjdat Kerimcan Kamal ve Havva Göksu. Ancak bu şirketin kuruluşu 19 Kasım 2005 tarihinde iptal ediliyor.

Kanaltürk ekibinin son şirketi 13 Kasım 2006’da ‘605768’ sicil numarası ve 400 bin YTL (400 milyar lira) sermayeyle kuruluyor. Bu Dönemeç Televizyon Yayın Hizmetleri Anonim Şirketi’nin ortakları da yine aynı isimler: Müjdat Kerimcan Kamal, Havva Göksu ve Merdan Yanardağ.

KİM BU ORTAKLAR?

Bu beş şirketin kuruluş dilekçelerine göre ortaya toplam 20 milyon YTL’lik (20 trilyon lira) sermaye çıkıyor. Toplam ortak sayısı ise 5. Bu beş şirketin değişmeyen ortakları ise Kerimcan Kamal ve Havva Göksu.

Kamal, Özkan’la birlikte TV dünyasında yıldızı yeni parlamaya başlayan, Parmak İzi ve Haber Özel gibi programlarda Özkan’ın yanında olan genç bir televizyoncu. Şimdi Özkan’la birlikte Kanaltürk’ü yönetiyor, yurt gezilerinde sürekli yanında olmaya özen gösteriyor. Göksu ise Özkan’ın Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda tanışıp İstanbul’a taşıdığı gazeteci arkadaşı. Şirketin diğer ortakları Merdan Yanardağ ve Tuncay Mollaveisoğlu ise Kanaltürk’te yolsuzluk ve yoksulluk gibi çok iddialı program yapan isimler. Özellikle Mollaveisoğlu, düne kadar medyada düşük ücretle muhabir olarak çalışan birisiydi. 9.2 trilyon liralık şirkette hissedar olması dikkat çekici.
YEDİ AYDIR DAVA YOK

Bu arada Kanaltürk ekibinin başı Paragon şirketiyle dertte.

Paragon Televizyon Yayın Hizmetleri Şirketi, 9 Mayıs 2006 tarihinde Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Tuncay Özkan, Kerimcan Kamal, Merdan Yanardağ, Erdem Çelik ve Nilgün Şahinkaya hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık ve bedelsiz senedi kullanma’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Soruşturmayı Cumhuriyet Savcısı Nihat Ergün yürütüyor. Aradan geçen yedi aya rağmen henüz soruşturma tamamlanamadı.
OYAKBANK YALANLADI

Bu arada Oyak Bank Genel Müdür Yardımcısı Nejat Bilginer, Tuncay Özkan’ın bir okul arkadaşına açıkladığı ‘Oyak Bank’tan 7.5 milyon dolar kredi alarak Kanaltürk’ü kurduk’ şeklindeki sözlerini yalanladı.

Oyak Bank Genel Müdür Yardımcısı Bilginer dün star’da yayınlanan bu bilgi üzerine gazetemizi arayıp şu açıklamayı yaptı:

‘Oyak Bank’tan ne Tuncay Özkan’a, ne Kanaltürk’e ne de bu kanalın herhangi bir kuruluşuna bir dolarlık bile kredi verilmemiştir. Şu anda da herhangi bir kredi durumu da sözkonusu değildir.’

DAVETİYELERDE KURUCU GÖZÜKÜYOR

Tuncay Özkan kamuoyunda Kanaltürk TV kanalının patronu olarak bilinmesine rağmen bu iddiayı sürekli yalanladı. Ancak Kanaltürk’ün 5 aralık günü Ankara Sheraton Otel’de yapılan ikinci yaş günü kutlamasında daveti ‘kurucu’ sıfatıyla yapmıştı. ‘Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in himayelerinde’ ifadesinin yer aldığı davetiyelerin altında Tuncay Özkan, Kemal Yavuz ve Cüneyt Arcayürek’in kurucu olarak imzası bulunuyordu. Cumhurbaşkanı bu gece nedeniyle kurallarını bozmuş; hem ilk kez bir basın kuruluşunun gecesine katılmış, hem de tiyatro ve konser dışında ilk kez bir davetin başından sonuna kadar kalmıştı. Sezer yaklaşık dört saat süren davete katılarak rekor kırmıştı.

‘ASIL PATRON KERİMCAN’ DİYOR

Kerimcan Kamal 20 Temmuz 2003 günü Akşam Gazetesi’ne verdiği demeçte meslek yaşamına ilişkin ayrıntılar veriyor. Kamal televizyonculuk hayatına stüdyoda dekor boyayarak başladığını, sonra Tuncay Özkan sayesinde muhabir olduğunu anlatıyor. Özkan’la mesleğe adım atan Kamal televizyon kanalı projesinde de Özkan’ın yanında. Kanaltürk televizyonunun kurulduğu ilk günlerde Tuncay Özkan parayı nereden bulduğu soruları üzerine ‘Şirket benim değil, Kerimcan’ın’ demişti. Özkan’ın dediği doğruysa Kerimcan Kamal trilyonluk şirketin asıl patronu olarak göz kamaştırıcı bir yükseliş yaşadı.

Kibrisli
07.06.2011, 22:46
Küçük bir araştırma ile şu bilgilere ulaştım da.
Aslı astarı var mıdır?

Tuncay Özkan'ın Kanal Türk ekibi, medya dünyasına beş şirket kurarak girdi. Beş şirketin toplam sermayesi 20 trilyon. Peki maaşlı beş gazeteci 20 trilyonu nerden buldu

Şamil Tayyar/Star Gazetesi

Televizyoncu Tuncay Özkan’ın ‘İki yıl öncesine kadar çok zengin biriydim. Bir ideal uğruna 17 milyon dolarımı Kanaltürk’e yatırdım’ sözleriyle başlayan ‘Bu parayı nereden buldun?’ tartışması yeni bir boyut kazandı.

Özkan’ın 2003 yılı aralık ayında Çukurova Grubu’ndaki Medya Grup Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra 2004-2006 yılları arasında Kanaltürk televizyon kanalı ekibinin beş ayrı şirket kurduğu ortaya çıktı. Tuncay Özkan’ın ismi ise bu şirketlerin hiçbirinde ortak olarak görünmüyor.

Yüksek sermayeli bu şirketlerin ortakları arasında, Kanaltürk’te düşük maaşla çalışan editör ve program yapımcılarının bulunması dikkat çekti.

İŞTE EKİBİN BEŞ ŞİRKETİ

İstanbul Ticaret Odası’nın kayıtlarına göre; Kanaltürk ekibi, 28 Mayıs 2004 tarihinde ‘524486’ sicil numaralı ve 2 milyon YTL (2 trilyon lira) sermayeli Gökcan Prodüksiyon ve Ticaret Anonim Şirketi’ni kurarak medya sektörüne adım attı. Şirket ortakları ise Müjdat Kerimcan Kamal, Havva Göksu ve Ahmet Burak Mızrak.

Kanaltürk ekibi, 8 Temmuz 2004 tarihinde biri limitet diğeri anonim statüde olmak üzere iki ayrı şirket kurarak ikinci adımlarını attılar.

‘528060’ sicil numaralı ve 400 bin YTL (400 milyar lira) sermayeli Yaşam Haber Ajansı Ticaret Limitet Şirketi’nin ortakları arasında yine Müjdat Kerimcan Kamal ve Havva Göksu var.

‘528071’ sicil numaralı ve 9 milyon 200 bin YTL (9 trilyon 200 milyar lira) sermayeli Yaşam Televizyon Yayın Hizmetleri Anonim Şirketi’nin ortaklarında da sürpriz yok. Müjdat Kerimcan Kamal, Havva Göksu, Tuncay Mollaveisoğlu ve Ahmet Burak Mızrak şirketin dört ortağı.
AÇILIP KAPANAN ŞİRKETLER

Tuncay Özkan ve ekibi koşmaya devam ediyor.

‘498215’ sicil numaralı ve 8 milyon YTL (8 trilyon lira) sermayeli Trakya Basın ve Yayıncılık Hizmetleri Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, 29 Mayıs 2005 tarihinde kuruluyor.

Şimdi sıkı durun.

Ortakları Ahmet Burak Mızrak, Müjdat Kerimcan Kamal ve Havva Göksu. Ancak bu şirketin kuruluşu 19 Kasım 2005 tarihinde iptal ediliyor.

Kanaltürk ekibinin son şirketi 13 Kasım 2006’da ‘605768’ sicil numarası ve 400 bin YTL (400 milyar lira) sermayeyle kuruluyor. Bu Dönemeç Televizyon Yayın Hizmetleri Anonim Şirketi’nin ortakları da yine aynı isimler: Müjdat Kerimcan Kamal, Havva Göksu ve Merdan Yanardağ.

KİM BU ORTAKLAR?

Bu beş şirketin kuruluş dilekçelerine göre ortaya toplam 20 milyon YTL’lik (20 trilyon lira) sermaye çıkıyor. Toplam ortak sayısı ise 5. Bu beş şirketin değişmeyen ortakları ise Kerimcan Kamal ve Havva Göksu.

Kamal, Özkan’la birlikte TV dünyasında yıldızı yeni parlamaya başlayan, Parmak İzi ve Haber Özel gibi programlarda Özkan’ın yanında olan genç bir televizyoncu. Şimdi Özkan’la birlikte Kanaltürk’ü yönetiyor, yurt gezilerinde sürekli yanında olmaya özen gösteriyor. Göksu ise Özkan’ın Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’nda tanışıp İstanbul’a taşıdığı gazeteci arkadaşı. Şirketin diğer ortakları Merdan Yanardağ ve Tuncay Mollaveisoğlu ise Kanaltürk’te yolsuzluk ve yoksulluk gibi çok iddialı program yapan isimler. Özellikle Mollaveisoğlu, düne kadar medyada düşük ücretle muhabir olarak çalışan birisiydi. 9.2 trilyon liralık şirkette hissedar olması dikkat çekici.
YEDİ AYDIR DAVA YOK

Bu arada Kanaltürk ekibinin başı Paragon şirketiyle dertte.

Paragon Televizyon Yayın Hizmetleri Şirketi, 9 Mayıs 2006 tarihinde Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Tuncay Özkan, Kerimcan Kamal, Merdan Yanardağ, Erdem Çelik ve Nilgün Şahinkaya hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık ve bedelsiz senedi kullanma’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Soruşturmayı Cumhuriyet Savcısı Nihat Ergün yürütüyor. Aradan geçen yedi aya rağmen henüz soruşturma tamamlanamadı.
OYAKBANK YALANLADI

Bu arada Oyak Bank Genel Müdür Yardımcısı Nejat Bilginer, Tuncay Özkan’ın bir okul arkadaşına açıkladığı ‘Oyak Bank’tan 7.5 milyon dolar kredi alarak Kanaltürk’ü kurduk’ şeklindeki sözlerini yalanladı.

Oyak Bank Genel Müdür Yardımcısı Bilginer dün star’da yayınlanan bu bilgi üzerine gazetemizi arayıp şu açıklamayı yaptı:

‘Oyak Bank’tan ne Tuncay Özkan’a, ne Kanaltürk’e ne de bu kanalın herhangi bir kuruluşuna bir dolarlık bile kredi verilmemiştir. Şu anda da herhangi bir kredi durumu da sözkonusu değildir.’

DAVETİYELERDE KURUCU GÖZÜKÜYOR

Tuncay Özkan kamuoyunda Kanaltürk TV kanalının patronu olarak bilinmesine rağmen bu iddiayı sürekli yalanladı. Ancak Kanaltürk’ün 5 aralık günü Ankara Sheraton Otel’de yapılan ikinci yaş günü kutlamasında daveti ‘kurucu’ sıfatıyla yapmıştı. ‘Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in himayelerinde’ ifadesinin yer aldığı davetiyelerin altında Tuncay Özkan, Kemal Yavuz ve Cüneyt Arcayürek’in kurucu olarak imzası bulunuyordu. Cumhurbaşkanı bu gece nedeniyle kurallarını bozmuş; hem ilk kez bir basın kuruluşunun gecesine katılmış, hem de tiyatro ve konser dışında ilk kez bir davetin başından sonuna kadar kalmıştı. Sezer yaklaşık dört saat süren davete katılarak rekor kırmıştı.

‘ASIL PATRON KERİMCAN’ DİYOR

Kerimcan Kamal 20 Temmuz 2003 günü Akşam Gazetesi’ne verdiği demeçte meslek yaşamına ilişkin ayrıntılar veriyor. Kamal televizyonculuk hayatına stüdyoda dekor boyayarak başladığını, sonra Tuncay Özkan sayesinde muhabir olduğunu anlatıyor. Özkan’la mesleğe adım atan Kamal televizyon kanalı projesinde de Özkan’ın yanında. Kanaltürk televizyonunun kurulduğu ilk günlerde Tuncay Özkan parayı nereden bulduğu soruları üzerine ‘Şirket benim değil, Kerimcan’ın’ demişti. Özkan’ın dediği doğruysa Kerimcan Kamal trilyonluk şirketin asıl patronu olarak göz kamaştırıcı bir yükseliş yaşadı.
yazılanların hepsi doğru:) Hayret Şamil tayyat Tuncay Özkan hakkında ilkkez doğru birşey yazmış:) Bunlarda da birşey yok... İlk yatırım yapılan paranın geldiği yeri soruyorsan Tuncay Özkan Doğan'dan Akşam grubuna büyük bir transfer parası ile geçti ayrıca Doğan Grubunun medya direktörüydü. Hem Radikal-Milliyet-Hürriyet gibi gazeteler hem de Tüm Doğan kanallarını yöneten adamdı yani şimdinin CEO'su sence ne kadar maaş alıyordur? Aynı şekilde karamehmet'in şirketinde de iyi maaşlar aldı, Bir önceki mesajında yazanlara tamamen yalan, kendisine açılan ne dava nede ABD'ye gitmişliği var. Neyse Kanal-D'nin eski binası kiralandı 2 göz odası kullanıldı küçük kameralar makinalar alındı. İlk yatırım böyle yapıldı. Kanaltürk ilk kurulduğu yıllarda büyük reklam gelirleri olan bir kanaldı. AKP karşıtı yayın yapmaya başladığı 2006 yılından itibaren mali baskıya uğradı, reklam veren firmalara maliyeciler yollandı, 2006-2008 arası 2-2.5 yıl Maliyeciler 4. katı işgal etti, bildiğin oda değil kat verildi maliyecilere ve hiçbir şey çıkmadı. Sadece stajerlerin ödenmeyen sigortaları yüzünden 1.5 trilyon civarında ceza faizi ile kesildi, RTÜK reklam almama gibi bir ceza uydurdu sadece Kanaltürk'e uygulandı, tüm tüzel kişiliği ile devredilen kanaltürk koza gurubuna geçince ileriye dönük tüm cezalar iptal edildi ne gariptir ki:) Reklam almama yasağını anlatayım. Bir kanalın günlük gideri uydu kirası felan günlük 100.000$'ı buluyor. Yayın yasağı koysa çocuklara tatil verir, uydu hattı kiralamam maliyeti sıfırlarım ama yayın yasağı yok, reklam yasağı var... :) Başka kanalada uygulanmadı bu... Soracağınız her soruya açık gönüllülük ile cevap veririm...

Saygılar...

aktassa
08.06.2011, 02:30
Şimdi bakın sayın Kıbrıslı.
Herkes bu adam parayı nereden buluyor diye sormakta haklı değil mi?
Tamam. Sizin bu kadar dürüst dediğiniz adam biryerlerden birşeyler kaçırıyor.
Farklı 5 şirket, şirketin sahibi olarak görülmeme.
Hakikaten ya.
Uydu kirası falan günlük $100000 olan bir kanal... İlk 2-3 ay reklam alamayacaktır sanırım.. Tanınana kadar.
3 ay x 30 gün = 90 gün eder. Günlük 90 x 100000 = $9.000.000 eder.
Şimdi bu adam şirkete CEO olarak girmedi ise,
nereden buldu bu $9000000'ı? Neden açıklayamıyor?

Buna ek olarak meşhur Obama'ya mektubundan sonra davet edilmiştir. Sizin dediğiniz gibi gitmeme gibi bir durum söz konusu değildir.

Hatta konu ile ilgili olarak
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] +ozkan+in+obama+ya+mektubu.htm l bağlantısına da bakılabilir.
Üşenmez de okursanız İlhan Selçuk'un bizi kimlere şikayet ettiğini, hatta geçenlerde Kemal bey'in bizi kimlere şikayet ettiğini de görürsünüz.
Hatta izleyin. İlgili videolarda ayrıntılar da var..
oP-gjyrflGQ
Şimdi bizi gidip elin İsrailine şikayet adma ne kadar güvenirsin.
Ben zaten RTE'den BOP eşbaşkanı olduğundan dolayı artniyet ararken, sen gir İsrailli abilerine şikayet et.
Diğeri de sözde masum gazeteci iken çık Sözde Cumhuriyet Mitinglerine parti liderliği yap...
Hiç inandırıcı değil be abi.