Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de "YARGI" bağımsız mı?
ÖnceVatan_58
28.08.2011, 12:42
Arkadaşlar konu hakkında tartışma uslubuna uygun görüşlerinizi bekliyorum.
Son yaşanan olaylardan sonra ben şahsen bağımsız olduğu inancımı yitirdim ve taraflı bir hal aldığı inancındayım. Bunun için pek çok nedenler var.
NECMEDDİN ÖZBEK
28.08.2011, 14:20
,gırtlağına kadar bağımlılığın içine batmış bir kurumun bağımsızlığından söz etmek toplum vicdanında derin yaralar açar hangi bağımsızlıktan söz ediyorsun sayın önce vatan
Önceki yıllara bakıldığında bayağı bir baımsız..
Bence önceden de olduğu gibi bağımsız bir yargımız var.
Fazla değil daha 8-10 sene öncenin yargısı, halkın tek başına iktidara getirdiği partiyi kapatmaya çalışmış ve başbakan olarak seçilmiş kişiyi tekrar yargılamaya çalışmıştır.
Kişiler değişmiş, ülkenin dokunulamaz addedilen, hiç hata yapmadığına inanılan ve inançlı insanların türlü bahanelerle atıldığı kurum olan TSK içerisindeki yolsuzluk ve vatan-devlet rejimine yapılacak saldırılar tespit edildiğinden yargılanmaktadır.
Önceden de bağımsızdı, şimdi de bağımsız. Veya önceden kime bağımlı ise ise şimdi tam tersine.
Sorun var mı? Bence YOK..
Önceden de bağımsız değildi şimdi de bağımsız değil. Ama öncekine göre biraz bağımsız sayılabilir.Önceden bir siyasi partinin arka bahçesi gibiydi.
NECMEDDİN ÖZBEK
28.08.2011, 19:23
gerçektende eskisinden bağımsız hiç bir dönemde ucu bana dokunur diye savcılar soruşturmadan el çektirilmemişti. bu konuda başka yorum yapmıyorum deniz feneri davası sonuçlanıncaya kadar
ÖnceVatan_58
28.08.2011, 20:25
,gırtlağına kadar bağımlılığın içine batmış bir kurumun bağımsızlığından söz etmek toplum vicdanında derin yaralar açar hangi bağımsızlıktan söz ediyorsun sayın önce vatan
Ben demiyorum zatan Necmeddin Bey, bu son DENİZ FENERİ olayında savcılar birileri tarafından görevden alınmasalardı, yeni bir dalga başlatacaklardı. Yeni dalgada kritik isimler sorgulanacak, belkide hapse atılacaktı. Savcılar düğmeye basamadan, başkaları bastı. Bunun ucu nereye dayanıyor acaba işte budur mide bulandıran şey, hala bağımsız diye yorumlar var, Bence yargı son haliyle bağımsızlaştırılmadı bağımlandırıldı.
Ülkemizde görülen tek dava Deniz Feneri davası mı? Neden konuyu daraltıyorsunuzki.
NECMEDDİN ÖZBEK
28.08.2011, 21:10
Ben demiyorum zatan Necmeddin Bey, bu son DENİZ FENERİ olayında savcılar birileri tarafından görevden alınmasalardı, yeni bir dalga başlatacaklardı. Yeni dalgada kritik isimler sorgulanacak, belkide hapse atılacaktı. Savcılar düğmeye basamadan, başkaları bastı. Bunun ucu nereye dayanıyor acaba işte budur mide bulandıran şey, hala bağımsız diye yorumlar var, Bence yargı son haliyle bağımsızlaştırılmadı bağımlandırıldı.
bu konuda yorum yapmayacağımı belirtmiştim sevgili kardeşim bir yanlışı düzeltmem gerek ben siz diyorsunuz demedim sevgili önce vatan sizce yargı bağımsızmı diye sormuştunuz onun için hangi bağımsızlık diye sordum yoksa sizinle aynı düşünüyorum selamlar bu konuyla ilgil son yorumum
ÖnceVatan_58
28.08.2011, 21:16
Elbetteki tek dava o değil, davalar arasındaki farkı görünce anlaşılıyor herşey. Yargı bir gün herkese lazım olabilir.
En ufak teröristi bile talep ettiğimizde gelen Avrupa Birliği cezaları, tazminatlar, gözlemciler neden bu Deniz Fenerinde gelmiyor?
Acaba bu dava da sırf Türkiyenin itibarına gölge düşürmek için yapılan operasyonlardan birisi mi?
Hakikaten denildiği gibi yolsuzluk olsa acaba AB ceza vermek için bu kadar beklermiydi sizce?
Sılam_58
29.08.2011, 15:05
Avrupa beklemediki yargılayın diye bastırdı, onlar olmasa belkide hiç davayada bakılmayacaktı, böyle olmasına rağmen 2 yılda zar zor bahaneler üreterek davaya bakılıyor, davaya bakan savcılar yeni bir dalga ile başka gözaltı yapacakken görevden alınıyorlar. Çok düşündürücü. Buda yargının nasıl güdümlü bir hal aldığının kanıtıdır.
Bende onu diyorum. O kadar ciddi bir şeyde en ufak bir olayda bizi yargılayan AB neden şimdi yargılamıyor da sadece tehdit savurmakla yetiniyor?
Madem ellerinde güçlü dedilleri var neden kullanmıyorlar?
Neden hala yaptırırımız gelmedi?
Bayram tatilindeler mi?
Eheheheuueheheeee.. :D:D:D
OSMAN ECE
31.08.2011, 14:05
olazım olan bir gün hiç gelmeyecek ?
_DuMaN_58
04.09.2011, 17:43
Kesinlikle YARGI BAĞIMLIDIR. Her Hükümet kendi adamlarını getirmiştir. Bu şekilde YARGI yı kendilerine göre kullanmışlardır. Bu durum şu an ki hükümet içinde geçerlidir. Bundan önce ki hükümetler içinde geçerlidir.
YARGI nın sonuna dek BAĞIMSIZ olması dileğiyle..
ÖnceVatan_58
05.09.2011, 14:43
Onun içindir ki yargı üzerinden eller çekilsin, Avrupa standartlarına gelsin. Yargı tam bağımsız ve her kurumun üzerin de olmalıdır. Ancak o zaman adalet yerini bulmuş olur.
Kibrisli
07.09.2011, 18:31
Referandum ile birlikte aleni şekilde bir bağımlılık içerisinde... HSYK olsun, Yargıtay olsun, Danıştay olsun hükümete bağlanınca bağımlılık hükümet eli ile yapılmaya başlanmıştır. Önceden özerk yargı kendi bağımlılığını yaratıyordu şimdi Adalet bakanı ve dolayısı ile Başbakana bağımlı hale gelmiştir. Deniz Feneri davasında zanlılara yapılan uygulamalar ile seçilmiş vekiller ve diğer Ergenekon zanlılarına yapılan uygulama arasındaki fark aslında tam anlamı ile herşeyi gösteriyor. Birisinde kelepçeli gazeteciler bir tarafta sevenleri ile fotoğraf çektiren şarkıcılar... Savcıların el çektirilmesini ya da Erzincan eski başsavcısının başına gelenleri söylemiyorum bile... Hatta daha vahim bir dava da biliyorum ama o konuda Malik Bey konuşma yasağı koyduğundan daha sonra bahsedeceğim :)
Şundan belli ki referandumdan önce öcü olarak gösterilen YARGI bugün çok şirin gösteriliyor. Asıl amaç hükümetin işine karışıyor diye bağımsız yargıyı bağımlı hale getirmekti ve başarılı da olunmuştur. Yasama, Yürütme,Yargı ve buna Askerde dahil olmuştur, artık ülke tek adam halini almıştır, vatana millete hayırlı olsun. Kimse eleştirmeyeck, kimse karışmayacak ben ne dersem doğrudur mantığı. Ergenekon dedikodularına gelince didik didik eden yargı, Deniz Feneri davasında ağır çekimle haraket ederken, üstelik görevli savcılarıda görevden alıyor, neden almasınki biraz daha kurcalayınca hükümetin başına kadar uzanacak bir dava. Kısa kesin mesajı ve savcılara gözdağı verilmiştir.
Sılam_58
29.04.2012, 15:43
Bağımsızlığını ne yazıkki üzülerek söylüyorum yitirmiştir çanlar artık akp için çalıyor.
sivaslınet
29.04.2012, 16:43
Bağımsızlığını ne yazıkki üzülerek söylüyorum yitirmiştir çanlar artık akp için çalıyor.
"Bakan eşeği bile aday gösterse oy veririm" diyen yargıçlara kıyasla, henüz daha temiz süt emmiş yargıçlarımız var.
Hem tarih hep olumluya doğru evrilir, kölecilikten, krallıktan, padişahlıktan nerelere geldik. Yargı da, tarihe uyumlu olarak olumluya evrilecektir. Kısa süreli geriye gidişler tarihsel diyalektik gelişime engel olamaz. Müsterih ol dostum.
mansur58
29.04.2012, 17:24
Dah düne kadar yargı bütün kurumlarıyla size çalışıyordu şimdi el değiştirdi bu günde millete çalışıyor. Size çalışırken yargı bağımsızdı millete çalışınca bağımlı mı oldu ?
İşte darbelerden hesap soruyor millet adına rahatsızlığınız nedir ? Sıra sana gelecek diye mi korkuyorsun ? Eğer sen de onlardansan tabiki korkacaksın ve bunu bekleyeceksin.
yargı öncedende siyasete bağlıydı, şimdide siyasete bağlı, değişen birşey yok.
Sılam_58
29.04.2012, 18:33
yargı öncedende siyasete bağlıydı, şimdide siyasete bağlı, değişen birşey yok.
Öncekinden bir örnek verebilirmisin? Bak ben günümüzden vereyim. Deniz Feneri davası. İktidar bu davayı yıllardır görmezlikten geldi gündemden kaldırmaya çalıştı ancak Almanya'nın dayatmasıyla göstermelik bir dava açıldı ve olayı derinlemesine incelemeye alan hakimler savcılar görevelrinden oldular.
Çünkü ciddi şekilde gidildiğinde işin ucu iktidarın başına kadar uzuyacaktı. Al sana günümüz örneği. Şu anki muhalefet iktidarda olsa bu Fener davasıda onların olsa, şuanki iktidarın neler düşünüp neler diyeceğini siz düşünün.
Öncekinden bir örnek verebilirmisin? Bak ben günümüzden vereyim. Deniz Feneri davası. İktidar bu davayı yıllardır görmezlikten geldi gündemden kaldırmaya çalıştı ancak Almanya'nın dayatmasıyla göstermelik bir dava açıldı ve olayı derinlemesine incelemeye alan hakimler savcılar görevelrinden oldular.
Çünkü ciddi şekilde gidildiğinde işin ucu iktidarın başına kadar uzuyacaktı. Al sana günümüz örneği. Şu anki muhalefet iktidarda olsa bu Fener davasıda onların olsa, şuanki iktidarın neler düşünüp neler diyeceğini siz düşünün.
ben şu anki iktidarın yaptığı hataları inkar etmiyorum, deniz fenerinin sahtekar yüzünü dünya kamuoyu biliyor. ama önceki devirlerde ki haksızlıklarıda görmemezlikten gelmek hata olur, önceki devirlerde yargısındada hükümetlerindede dine karşı bir düşmanlık vardı bunu görmemezlikten gelmek hata olur.
Sılam_58
29.04.2012, 18:51
ben şu anki iktidarın yaptığı hataları inkar etmiyorum, deniz fenerinin sahtekar yüzünü dünya kamuoyu biliyor. ama önceki devirlerde ki haksızlıklarıda görmemezlikten gelmek hata olur, önceki devirlerde yargısındada hükümetlerindede dine karşı bir düşmanlık vardı bunu görmemezlikten gelmek hata olur.
Mutlaka her iktidar yargıyı kullanmak taraf almak istemiştir ancak bu kadar göstere göstere bariz aleni hiç olmamıştır.
Mutlaka her iktidar yargıyı kullanmak taraf almak istemiştir ancak bu kadar göstere göstere bariz aleni hiç olmamıştır.
Amerika ne istiyorsa hükümet onu yapıyor, ben artık şasırmıyorum bu durumlara, durum git gide dahada kötüleşiyor, düzen emperyalistlerin ve siyonistlerin devri.
sivaslınet
01.05.2012, 10:34
Çok Çarpıcı Bir Rapor
Washington merkezli düşünce kuruluşu Dünya Adalet Projesi’nin (World Justice Project) 66 ülkeyi değerlendiği “hukukun üstünlüğü” karnesine göre Türkiye sınıfta kaldı. Temel haklarda 58’inci, hükümetin yargı üzerindeki etkisinde 52’inci, ceza yargısının etkinliğinde ise 48’inci sırada yer aldı. Temel haklarda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne taraf olmayan Senegal ve Bangladeş gibi ülkeler bile Türkiye’nin önüne geçti. Bu tabloya karşın Türkiye, Türk halkının sivil yargıya başvurusu konusunda iyi not aldı. Dünya Adalet Projesi’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’de bin denek üzerinden gerçekleştirilen anket ve yaklaşık 300 konu uzmanının doldurduğu soru formundan elde edilen verilerle oluşturulan 2011 raporunda çarpıcı saptamalar yer aldı. Raporda Türkiye, “üst orta sınıf” geliri olan 19 ülke arasında değerlendirildi. Raporda insan hakları, hükümetin yargıya etkisi, ceza yargısının etkinliği, temel haklar, sivil yargıya erişim gibi çeşitli alanlarda çalışma kapsamına alınan 66 ülke değerlendirildi ve birbiri ile kıyaslandı.
Tam bağımsız değil.Ancak önceki yıllara göre daha bağımsız..
sivaslınet
01.05.2012, 14:11
Tam bağımsız değil.Ancak önceki yıllara göre daha bağımsız..
Önceki dönemlerde "bakan eşeği bile aday göserse oyumu veririm" diyen, iktidarı yargılayanları yargılayan, muhalifleri daha aşağı kademelerde görevlendiren yandaşlar yoktu. Bunlar yeter mi? Daha yazayım mı?
Önceki dönemlerde "bakan eşeği bile aday göserse oyumu veririm" diyen, iktidarı yargılayanları yargılayan, muhalifleri daha aşağı kademelerde görevlendiren yandaşlar yoktu. Bunlar yeter mi? Daha yazayım mı?
Önceden iktidarı yargılayanalrın yargılanmıyordu,suikastalara kurban ediliyordu..
Önceden iktidarları yargılayanalr yargılanmıyordu,iktidar kapıya köpek diye tuttuklarımız tarafından indiriliyordu...Muhalifleri daha alt kademede görevlendirilmiyordu evet,onlın önü taa liseden kesliyordu..
sivaslınet
01.05.2012, 19:07
Önceden iktidarı yargılayanalrın yargılanmıyordu,suikastalara kurban ediliyordu..
Önceden iktidarları yargılayanalr yargılanmıyordu,iktidar kapıya köpek diye tuttuklarımız tarafından indiriliyordu...Muhalifleri daha alt kademede görevlendirilmiyordu evet,onlın önü taa liseden kesliyordu..
Köpek falan nasıl bir hitabet tarzı? Kimi Kastediyorsun? Bir öğretmene yakışır mı bu "köpek" hitabet tarzı? Eee. bakanı "eşek"le konuşursa muallimi için çok normal..
Köpek falan nasıl bir hitabet tarzı? Kimi Kastediyorsun? Bir öğretmene yakışır mı bu "köpek" hitabet tarzı? Eee. bakanı "eşek"le konuşursa muallimi için çok normal..
İktidara,AKP'ye Amerikancı,onların uşağı diyenlere alkış tutacaksın,teşekkürler sunacaksın,ben ülkenin kanını emen darbecilere köpek deyince hitap edebi aklına gelecek!!Hiç samimi değil..
sivaslınet
01.05.2012, 19:46
İktidara,AKP'ye Amerikancı,onların uşağı diyenlere alkış tutacaksın,teşekkürler sunacaksın,ben ülkenin kanını emen darbecilere köpek deyince hitap edebi aklına gelecek!!Hiç samimi değil..
Gerçekten bir TC öğretmenine hiç yakışmıyor. Uşak kelmesi birisine hizmet eden demektir. Ülkemizin bazı kesimlerinde maraba zihniyeti halen fiilen devam etmektedir. Bu bir gerçek.
Ama bir Türk öğretmeninin kendi askerine köpek demesi.. Kelime bulamıyorum izah etmeye..
Kaldı ki, garipliğe bak ki, darbeci diye suçlanan en baş komutan ve ona bağlı tüm ordu. Öyle ya örgüt diyince kim akla gelir? O ve tüm emrindekiler. Hatta onu görevlendiren, imza atan şimdiki en üst siyasiler.
Mantık zaten burada iflas etmekte..
Gerçekten bir TC öğretmenine hiç yakışmıyor. Uşak kelmesi birisine hizmet eden demektir. Ülkemizin bazı kesimlerinde maraba zihniyeti halen fiilen devam etmektedir. Bu bir gerçek.
Ama bir Türk öğretmeninin kendi askerine köpek demesi.. Kelime bulamıyorum izah etmeye..
Kaldı ki, garipliğe bak ki, darbeci diye suçlanan en baş komutan ve ona bağlı tüm ordu. Öyle ya örgüt diyince kim akla gelir? O ve tüm emrindekiler. Hatta onu görevlendiren, imza atan şimdiki en üst siyasiler.
Mantık zaten burada iflas etmekte..
Amerikan uşağı ile Amerikan köpeği ifadeleri arasında ne fark var?
Eğer derdiniz hitabet üslubu ise bu ifadeyi de onaylamamanız gerekirdi.Sizin dediğiniz yoldan çıkarsak,bu ülkenin yüzde 50'si ABD uşağı olmuyor mu?Siz buna izah için kelime bulabiliyor musunuz?
Egemenliği halkta değil,TSK iç hizmet kanununda gören kim varsa o ifadem geçerlidir..Az bile olduğunu da belirtebilirim..
sivaslınet
02.05.2012, 14:36
Amerikan uşağı ile Amerikan köpeği ifadeleri arasında ne fark var? Eğer derdiniz hitabet üslubu ise bu ifadeyi de onaylamamanız gerekirdi.
Olmaz olurmu? Birsi insan, diğerisi hayvan. İfadeyi onaylamam mümkün değil. Sizler kişilere en ağır hakaret yapmayı marifet sanıyorsunuz. Kandırılmış ta olabilirler. Bilgi konuşmak tercih edilmeli. Öğretmenler bilirler, beyinlere hitabın en sağlıklı yöntemi bilgi ile güzel sözledir.
Sizin dediğiniz yoldan çıkarsak,bu ülkenin yüzde 50'si ABD uşağı olmuyor mu?Siz buna izah için kelime bulabiliyor musunuz?
Son tahlilde size göre de diğer %50 nin "yol"u yanlış değilmi? Bir yarısı doğruya hizmet(uşaklık), diğer bir yarısı yanlışa hizmet uşaklık yapmıyor mu? Diğer bir deyişle emperyalizme(sömürüye) hizmet veya mücadele..
Egemenliği halkta değil,TSK iç hizmet kanununda gören kim varsa o ifadem geçerlidir..Az bile olduğunu da belirtebilirim..
Hocam inat etmeyin. "Köpek" ifadesi çirkin. Siz de, hizmet(uşaklık) ediyorsunuz diyebilirsiniz. Mesela doğrunun kölesi(uşağı) olunabilir ama, köpeği olunamaz. Neyse..
Ülkedeki her kurumun, dağdaki çobanın bile, demokrasi ve cumhuriyet tehlikeye düştüğünde koruma, savunma hakkı vardır. Yeter ki onlara ait ilkelerle yapılsın. Bu güne kadar ki yapılan askeri müdahaleler ne yazık ki demokratik olmamıştır. Darbe ve dayatmalar haricinde, tüm kurumların olduğu gibi askerler de fikirlerini, önerilerini söyleyebilmeliler.
Şimdilerde hiç bir kurum fikrini söyleyemez oldu. "Taraf olan bertaraf olur" diyerek korkutuluyorlar.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.