PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dede Sarığı


Kardelencicegi
11.09.2011, 23:10
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])


Dede Sarığı – Sevil’in Mutfağı: İzmir

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Malzemeler:

Harcı için;
bir su bardağı sütlü bulgur
250 gr. keçi peyniri
Karabiber


Hamuru için;

2,5 su bardağı un
Zeytinyağ
Tuz
Su

Malzemeler:


Derin bir kaba konan un, tuz su ve zeytinyağı yoğurulmaya başlanır.
Kulak memesi kıvamına gelen hamur dinlenmeye bırakılır.
Dinlendikten sonra hamur açılarak inde yufkalar haline getirilir.
İç harcı için; sütlü bulgur, karabiber ve biraz su eklenir karıştırılır.
Kelle peyniri rendelenip eklenir.
Hazırlanan iç harcı yufkanın her yerine gelecek şekilde serpilir.
Yufkanın bir kenarı katlanıp ince bir şerit şeklinde
kesildikten sonra kesilen kısım içte kalacak şekilde
sarık gibi kıvrılır.
Bütün yufka aynı şekilde ucundan kesilip incecik katlanarak sarılıyor.
Yağlanan tepsiye yerleştiriliyor ve üzerine zeytinyağı
gezdiriliyor.
150 derece fırında 20 dakika pişiriliyor.
Piştikten sonra teker teker yoğurda bulanan
dede sarıkları servis tabağına alınır ve üzerine
pul biber tereyağı ve karabiber gezdirilir.

Afiyet olsun.

serhat_58
11.09.2011, 23:43
yemekmi bu :)

Kardelencicegi
11.09.2011, 23:45
Evet ablam yemek. Degisik bir tarif.
Bende bugün götrüp yaptim.

_DuMaN_58
12.09.2011, 02:21
İsmi çok ilginç. Gerçi imam bayıldı diye yemek varsa dede sarığıdı normal olabilir :)