PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BÜYÜKŞEHİR OLMAK İÇİN "ADRES KAYDINI SİVAS'A AL"

vicente58
14.11.2011, 09:32
Sevgili Sivaslı hemşerilerim, yaklaşık 1 senedir bazı şehirlerin büyükşehir olacağı ulusal basında konuşuluyor. Başbakan dahil siyasiler bunu dile getiriyorlar. Büyükşehir olan illere merkezde daha fazla bütçe ayrılıyor yani daha fazla yatırım demek oluyor. Özellikle merkezde yönetimin dağılması hizmetin her yere götürülmesini sağlayacak. Ayrıca Sivas için çok büyük bir prestij kaynağı olacaktır. Sivas'ımızında bundan payını alabilmesi için kaybettiğimiz nüfusu tekrar kazanmamız gerekiyor. Sivas'ın toplam nüfusunun 750.000 olması durumunda büyükşehir olabileceği gibi bir gerçek var. Her fırsatta Sivas dışındaki milyonlardan bahsediyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir,Antalya vs, gibi Türkiyenin pek çok şehrindeki ve yurtdışındaki Sivaslıların kayıtlarını Sivas'a almaları ile bu avantajı yakalayabiliriz. Ayrıca vekil sayımız da tekrar artabilir.
Şimdi bazı arkadaşların buradaki düzenimiz bozulur dediklerini duyar gibi oluyorum. Her evden en azından 1-2 kişinin kaydı Sivas'a alınsa yeterli olabilir bence. Tabi bunu belediyemizin, valiliğimizin diğer sivil toplum kuruluşlarımızında destekleyerek kampanya haline getirmeleri lazım. Bu amaçla gelene azami kolaylık sağlanacak altyapı oluşturulmalı. Hatta nüfus müdürlüğünde bu iş için ayrı bir masa bile oluşturulabilir. Bunları yapanlar var. Hemen yanıbaşımızdaki Malatya bu kamoanyayı yürütüyor. Elazığın bu iş için uğraştığını geçtiğimiz günlerde haberlerde gördük. Bizimde birşeyler yapmamız lazım. Yoksa etrafımızdaki bizden daha küçük ve nüfus potansiyeli az olan şehirler büyükşehir olup pastadan büyük payı alırken biz gine ah vah edip onları konuşacağız.

NECMEDDİN ÖZBEK
14.11.2011, 10:53
yerel tv .lerde yapılan sokak roportajlarında biz halimizden memnunuz hiç bir eksiğimiz yok gül gibi geçiniyoruz diyen bir ili siz olsanız büyük şehir yaparmısınız sevgili vicente 58 kardeşim

Arif Coşkun
14.11.2011, 10:53
Bence bu büyükşehir olma ve il olma çabaları iktidarların oy ugruna yaptıkları birer oyun. Sivas merkez olarak bir çok ilden daha büyük olmasına rağmen onun üçte bir büyüklüğündeki iller büyükşehir oluyorsa ben buna siyasi oyun derim. Sivas zaten çantada keklik öylede böylede tercihini yapıyor, Sivas'ı neden dikkate alsınlarki?

vicente58
14.11.2011, 11:50
o zaman hiçbişey yapmayalım bu konuyu kapatalım, herkesede küselim:)

Alibaba58
14.11.2011, 13:59
o zaman hiçbişey yapmayalım bu konuyu kapatalım, herkesede küselim:)

Arif Beyin yorumuna tamamen katılıyorum. Konuyu kapatmanıza gerek yok, hiç değilse hemşerilerimizin düşüncelerini öğrenmiş oluyoruz.

titizyiğido
14.11.2011, 17:45
Bence bu büyükşehir olma ve il olma çabaları iktidarların oy ugruna yaptıkları birer oyun. Sivas merkez olarak bir çok ilden daha büyük olmasına rağmen onun üçte bir büyüklüğündeki iller büyükşehir oluyorsa ben buna siyasi oyun derim. Sivas zaten çantada keklik öylede böylede tercihini yapıyor, Sivas'ı neden dikkate alsınlarki?

şu sivasın üçte bir büyüklüğünde olupta büyükşehir olan illeri bi sayarmısın abi........büyük şehir olan illerin nüfusu ile sivasın nüfusunu ,yrleşimini ve gelişimini bi karşılaştırırmısın.........

Arif Coşkun
14.11.2011, 18:07
şu sivasın üçte bir büyüklüğünde olupta büyükşehir olan illeri bi sayarmısın abi........büyük şehir olan illerin nüfusu ile sivasın nüfusunu ,yrleşimini ve gelişimini bi karşılaştırırmısın.........

Merkezleri baza aldığımızda aklıma gelen iller mesela Van, Aydın, Hatay Sivas'tan çok büyük iller mi? Hem biliyorum adını büyükşehir koymayla büyünmüyor da sadece istediğimiz şu bölge, çevre ayırmaksızın pastadan adaletli şekilde eşit dağıtım yapılması eğer büyükşehir olacaksa Sivas bunu çoktan hakediyordu. Sivas'a gelen vurdu giden vurdu titizyiğido kardeşim olacağı da işte buydu .

NECMEDDİN ÖZBEK
14.11.2011, 19:10
haklısın arif bey bu konuda yetkililer üzerine düşeni yapmalılar diyeceklerine il saydırıyorlar kardeşim ağzını açan iktidarı muahalefeti hep bir ağızdan cumhuriyetin temeli burada atıldı diye nutuk atiyorda cumhuriyetin temelinin atıldığı bu sultan şehir temelini attığı bu cumhuriyetin nimetlerinden neden hiç yararlanamıyor bunu sorgulayan yok varsa yoksa yanlışı savunmak sivas kimin umrunda

NECMEDDİN ÖZBEK
14.11.2011, 19:29
konuyu 10 üye okuyor 2 kayıtlı 8 misafir aman sakın ha giriş yapıp sizde düşüncelerinizi belirtmeyin uzaktan seyrin kime ne yararı varsa

Kardelencicegi
14.11.2011, 20:59
[NECMEDDİN ÖZBEK]
konuyu 10 üye okuyor 2 kayıtlı 8 misafir aman sakın ha giriş yapıp sizde düşüncelerinizi belirtmeyin uzaktan seyrin kime ne yararı varsa

Cekimser kalma haklarini kullaniyorlar galiba abim.
Sultan sehri Sivasa neden haksizlik yapiliyor. Hatay, van daha kücükse.?
Sivasa sivas halki sahip cikmiyorki baskalari sahip ciksin.
Biz tutkun degiliz arkadaslar. Sorun bizde.

NECMEDDİN ÖZBEK
14.11.2011, 21:13
yoksul bir babanın oğlu babasına sorar baba fakirlik kaç gün sürer babada oğluna 40 oğlum der oğul kırk gün sonra zengin olurmuyuz yok oğlum alışırız diye cevap verir bizide fıkrada olduğu gibi vurdumduymazlığa tepkisizliğe alıştırdışar

_DuMaN_58
15.11.2011, 02:22
Belki bizimde başımıza bir Deprem gelir. Yada çok büyük bir felaket o zaman Büyükşehir yaparlar bizide..

vicente58
15.11.2011, 08:52
Ben şahsen bizim milletin genelinin atalete alışmış olmasına, umursamaz durmalarına, Sivas için en ufak bir yorum yapmayı bile düşünmeyenlerin varlığına rağmen şehrim için umudumu kaybetmeyeceğim. Bu düşünceyede şu sitedeki 3-5 kişi bir o kadar da şahsen tanıdığım kişi sebep oluyor.Allah razı olsun, bir elin parmakları kadar da olsa şu memleket için kaygılananların varlığı beni bu umuta bağlıyor. Elimden geldiği kadar etrafımdakilere, lise çağındaki kardeşlerime, Sivaslı olmayanlara anlatıyorum Sivas'ın ne demek olduğunu. Fikir de üretmeye çalışacağım aklımın yettiği kadar. Ama haklısınız küsmeyeceğim.

NECMEDDİN ÖZBEK
15.11.2011, 11:50
Belki bizimde başımıza bir Deprem gelir. Yada çok büyük bir felaket o zaman Büyükşehir yaparlar bizide..

ALLAH korusun ama doğru bir saptama

İsmail Özçelik
16.11.2011, 05:20
Büyükşehir olmak için hukümet oyun oynamıyor kanun belli 750.000'i geçen olur. Merkez nüfusa bakılmıyor toplam nüfusa bakılıyor. Merkezi ne kadar küçük olursa olsun farketmez.
Sivas zaten en fazla 2 dönem sonra büyükşehir olur, 3 yıldır artarak artan bir nüfus grafiğine sahip.

BOUN
16.11.2011, 10:02
Bu talep ileri sürülürken önemli bir nokta gözden kaçırılıyor.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi nüfus sayımı değil, devamlı yapılacak güncellemeler ile yaşatılan modern bir veritabanıdır. Kişilerin yerleşim yerlerine göre nüfus bilgilerinin güncel olarak tutulduğu, nüfus hareketlerinin her an izlenebildiği, MERNİS kayıtlarındaki TC Kimlik Numarasına göre kişiler ile ikamet adreslerinin eşleştirildiği bir kayıt sistemidir. (tuik.gov.tr)

Şimdi bu durumda on yıl öncesinde olduğu gibi Sivas'ta yaşamayan insanların ikametlerini Sivas'ta göstermeleri gibi bir durum söz konusu olamaz. Ayrıca aynı şehir içerisinde ikametini değiştiren kişiler bile belli bir süre içerisinde bu değişikliği bildirip ikamet kayıtlarını düzelttirmezlerse para cezasına çarptırılıyor.

Kısacası öyle dışarıda yaşayıp kaydı Sivas'ta göstermekle bu iş olmaz. Bu şekilde olacaksa da hiç olmasın zaten.

Bu dönüşüm için öncelikle Sivaslıların Sivas'a bakış açılarını değiştirmeleri gerekiyor. Sivas Sivaslıların zihninde birkaç yılda birkaç gün veya haftalığına uğranılan baba memleketi, bir an evvel kaçıp kurtulunması gereken zoraki memleket, orada yaşamaktan zevk alınmayan, gurur ve mutluluk duyulmayan bir şehir olmaktan çıkmalı. Sivaslıların Sivas'a bakışı değişmeli. Belki son birkaç yıldır şiddetini azaltmış olsada açık bir problemi var bu şehrin insanının: Biraz zengin olan ayrılmayı, büyükşehirlere göç etmeyi düşünüyor. Fakir olan kendisine çoluğuna çocuğuna iş bulmak için gidiyor. Memur olan daha iyi bir yere tayinini istediğini söylüyor. Dahası var artık işi gücü bırakmış ve Sivas'ta yaşayıp Sivas'ta emekli olan adam da tası tarağı toplayıp başka vilayetlerin yolunu tutuyor.

Özetle Sivaslının Sivas'a bakışında bir problem var. Sivaslı zor olanı seçip Sivas'ı elbirliğiyle geliştirilip, kalkındırılacak müreffeh bir şehir haline getirmekle uğraşmaktan ziyade, kolay olan yolu seçiyor ve hemen terki diyar eyliyor.

Peki bu durum nedeniyle insanların tercihlerini suçlayabilir miyiz? Bence kısmen evet ama büyük oranda hayır. Kısmen evet, çünkü hemen hemen vasıflı her bireyin şehrine ufak bir vefa borcunun olduğunu düşünmesi, her bir kişi tarafından icra edilecek küçük dokunuşların büyük resmi fazlasıyla değiştireceğinin bilincinde olması Sivas şehrinin gelişimini çok farklı yöne sokabilirdi. Büyük oranda hayır, çünkü küçük insanların aldıkları kararlarda büyük fedakarlıklar, büyük dönüşümler fazla beklenmemelidir. Bu konuda gerekli olan altyapı yatırımları ve toplumun dönüşümü için ihtiyaç duyulan liderlik şehrin eşrafı, bürokratları, aydınları ve seçilmişleri tarafından icra edilmelidir.

Peki bu konuda üstüne görev düşen kişilerin bu işi layıkı ile yaptıklarını söyleyebilir miyiz? Tabii ki hayır! Göreve geldikten sonra geçen koskoca üç yılda şehre doğru düzgün bir çivi çakamamış bir belediye başkanı; açılışlar, havaalanında bakan karşılama, uğurlama vs protokol işleri dışında ortalıklarda gözükmeyen bir valinin bulunduğu bu şehirde bu görevin yerine getirildiğini söylemek tabii ki imkansız. Bir şehir düşünün büyükşehir olma peşinde koştuğunu söylüyor ama adam gibi bir alışveriş merkezi, bir beş yıldızlı oteli, bir kütüphanesi yok! Söz verilen hastane, stadyum, vb yatırımlar yalanla dolanla ve beceriksizlikle sürekli erteleniyor. Yıllık ihracatı 50-60 milyon dolar, OSB'sinde hepi topu 5-6 bin kişi istihdam edilebiliyor. 2. OSB 15 yıldır kuruldu kurulacak hikayesiyle uyutuluyor. Kentsel dönümüşümde bir arpa boyu yol alınamamış (eski sanayi, ata sanayi, eski buğday pazarı, sebze hali, eski fuar alanı vs vs vs), doğru düzgün bir iş merkezi bile yok! Bu eksiklikler Sivas'a ait ve bu kadar eksikle büyükşehir olma iddiası biraz komik duruyor!

Allah'tan memleketini seven ve uğraş veren bir bakanımız, çalışkan bir TSO başkanımız ve birkaç gönüllü bürokrat var. Onların desteğiyle bir şekilde kör topal da olsa ilerliyoruz. Ha bu ilerleme büyükşehir olabilmek için yeterli mi? Tabii ki değil!

Ben de isterim şehrimin büyükşehir olmasını ama önce kafalarda bir dönüşüm yaşamak ve şehre olan bakış açısımızı düzeltmek zorundayız.

Arif Coşkun
16.11.2011, 11:23
Büyükşehir olmak için hukümet oyun oynamıyor kanun belli 750.000'i geçen olur. Merkez nüfusa bakılmıyor toplam nüfusa bakılıyor. Merkezi ne kadar küçük olursa olsun farketmez.
Sivas zaten en fazla 2 dönem sonra büyükşehir olur, 3 yıldır artarak artan bir nüfus grafiğine sahip.

İsmail'ciğim öncelikle şunu belirtiyim vede düzeltelim hükümet demedim, hükümetler dedim. Gelmiş geçmiş tüm yönetimler seçimler yaklaştıkça çıkıp bazı yerleri ilçe bazı yerleri il ve bazı yerleride büyük şehir yapacağım diye tur atarlar, ve bu hep olmuştur ve olmayada devam edecektir çünkü buna müsait bir yapımız var. Eğer adaletli bir dağılım yapacaksanız bunun büyük şehiri küçük şehirimi var, siz büyük şehire daha fazla pay ayırırken küçük yerlerdeki dahadamı küçülecek ben buna dikkat çekmek istedim.
Birde Sivas'ın son 3 yılda nüfüsu artıyor demişin artmış olsa vekil sayısında düşüş olurmuydu?
Sonra insanalar Sivas'tan neden kaçıyor neden göç ediyor bunu iyi analiz yapmak gerekir. Hani dönemin başbakanı Sülayman Demirel'in kullandığı bir söylem vardı, "Türkiye'de petrol vaaadıda bizmi içtük" şimdi o misal. Sivas cezbedici kenttide Sivas iş merkeziydide, Sivas sanayisiyle ekonomisiyle, iş sahalaıyla gelişen bir kenttide bizmi terkettik. Önce yatırım iş imklanları ve olanaklar sağlanmalı sevgiyle, saygıyla, her insana aynı değer yaklaşımıyla bu ancak mümkün olabilirdi. Geriye göç olabilmesi için bunlar olmalı olmasıda şart yoksa biz daha yıllarca çok havanda su döver dururuz.

vicente58
16.11.2011, 17:16
Öğrendiğime göre benim bu bahsettiğim olayı malatya belediyesi yapıyormuş. Büyükşehirdeki hemşerilerinin malatya'ya ikametlerini alıyorlar. AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van ziyaretinde tekrar gündeme gelen büyükşehir yapılacak illerle ilgili konuya değindi. "Yasanın ne şekilde çıkacağı tam olarak belli olmamakla beraber, il sınırı 750 binin üzerinde olan illerin büyükşehir olacağı düşünülse bile yaklaşık 8 bin vatandaş eksiği bulunan Malatya'mızın bunu aşması gerekmektedir" dedi.

"Kriterler arasında, il nüfusu 750 bin olan iller ile şehir merkezi nüfusu 500 bin'i aşan illerin alınmasının bulunduğunu kaydeden Öz, il nüfusu kriterinin 700 bine çekilmesi ve istatistiki verilere göre nüfus artışı 2014 yılına kadar 750 bin kişiyi aşacağı tahmin edilen illerin büyükşehir olması yönünde talepleri olduğunu aktardı.

Malatya dışında yaşayan Malatyalıların ikametgahlarını Malatya'ya almaları noktasında Valilik, Belediye ve tüm sivil toplum örgütlerinin organize çalışma yapması gerektiğini bildiren Öz, "Malatya dışında faaliyet gösteren tüm hemşehri derneklerimizin katılımıyla bir kampanya başlatılmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı. (15.11.2011)

Belediye binasındada bir birim oluşturup nüfus müdürlüğünden aldıkları personelle kayıt işleminin gerçekleştiriyorlarmış.
Bu konuda Sivas'tada bir hareketlilik yaşanması için kimlere görev düşüyor, kimler neler yapmalı?

vicente58
19.11.2011, 23:29
Son haberlere göre Büyükşehir olacak iller arasında Van ile birlikte Manisa, Aydın, Balıkesir, Muğla, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Denizli,Hatay,Şanlıurfa ve Trabzon yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda yapılacak değişikle il sınırları Büyükşehir belediyesi sınırları olarak kabul edilecek. Muğla'nın 60.000 nüfusla büyükşehir olması bence çok saçma. Sanırım Sivas ın bu konuda da şansı yok.

KALINLI_58
20.11.2011, 00:59
BÜYÜKŞEHİR OLMAK İÇİN ŞEHİRLERİN TOPLAM NUFÜSUNUN 750 000 OLMASI GEREKLİDİR. KONUNUN İÇERİĞİNİ BİLMEDEN YORUM YAPMAYIN. SİVAS TA 750 000 OLUNCA BÜYÜKŞEHİR OLUR. BAYBURT UN BİLE TOPLAM NUFÜSÜ 750 000 OLSA MERKEZİ 50 000 BİLE OLSA BÜYÜKŞEHİR OLUR. SENİN YANINDAKİ 100 000 LİK TOKAT BİLE SİVASTAN FAZLA NUFÜSU VAR

KALINLI_58
20.11.2011, 01:03
Son haberlere göre Büyükşehir olacak iller arasında Van ile birlikte Manisa, Aydın, Balıkesir, Muğla, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Denizli,Hatay,Şanlıurfa ve Trabzon yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nda yapılacak değişikle il sınırları Büyükşehir belediyesi sınırları olarak kabul edilecek. Muğla'nın 60.000 nüfusla büyükşehir olması bence çok saçma. Sanırım Sivas ın bu konuda da şansı yok.
BAZI İLLERİN 100 000 LİK İLÇELERİ VAR SİVASIN İLÇELERİNDE İŞ YOK. MERKEZİ 500 000 OLSA DA İLÇELERİYLE TOPLAM 750 000 OLMAK ZORUNDA

Arif Coşkun
20.11.2011, 20:03
BÜYÜKŞEHİR OLMAK İÇİN ŞEHİRLERİN TOPLAM NUFÜSUNUN 750 000 OLMASI GEREKLİDİR. KONUNUN İÇERİĞİNİ BİLMEDEN YORUM YAPMAYIN. SİVAS TA 750 000 OLUNCA BÜYÜKŞEHİR OLUR. BAYBURT UN BİLE TOPLAM NUFÜSÜ 750 000 OLSA MERKEZİ 50 000 BİLE OLSA BÜYÜKŞEHİR OLUR. SENİN YANINDAKİ 100 000 LİK TOKAT BİLE SİVASTAN FAZLA NUFÜSU VAR

Tamam gardaş ne kızıyonki birşeymi dedik..Sizde sanki yüreğiniz acımış gibi yorum yapmayın, O kadarcığını bizde biliyoz herhalde o kadarda cahal değiliz.:) Türkiye'nin coğrafi olarak ikinci büyük ili olan bir yerin merkez nüfusunu da dikkate alınarak bunu hak ettiğini söyledik. Hem bu büyükşehir uygulamasıda aslında eşit dağılım ilkesine ters düşüyor bence, Bir tarafa yatırımı artırken diğer taraflara kısmak bence haksızlık. Bunda ne var ki bu kadar tepki verdiniz anlamadım doğrusu. İyi siz bilirsiniz aramayın hakkınızı, Yarın Tokat büyükşehir olur sizde bazı işlerinizi gider orada halledersiniz. İzlemeye devam edin.

İsmail Özçelik
21.11.2011, 00:53
Birde Sivas'ın son 3 yılda nüfüsu artıyor demişin artmış olsa vekil sayısında düşüş olurmuydu?

Arif abi o vekil sayıları en son 2000'de düzenlenmişti. Dolayısyla 2007'de yapılan sayımda düştü. Ben son 3 yıl derken 2007-2010 arasını kastettim. 2000'de 750.000'den fazlaydı ilin nüfusu şimdi 638.000 civarı bundan dolayı düşmüş görünüyor ama son üç yıla göre azda olsa artış var.

Sabiha Serin
21.11.2011, 22:01
Saygıdeğer arkadaşlarım

Sivaslı olmaktan her zaman gurur duymuşumdur. Arada sırada özkültürümüz olan Sivas şivemizi bazı şiirlerimde ve makalelerimde onurla ara sıra kullanırım
Şu an bu kadar yorumu okuduktan sonra Sivasımızım o güzel yöresel şivesiyle bu konu ile ilgili düşüncelerimi içimden geldiği gibi yazmak istedim...

" Ey canığız sağola hemi. Babam anam aha diyelimki Sivasımız böyükşehir oldu.
Hadi diyelimki herşey tamam memleketimize paralar yağdı durdu. Eyi hasta gurban olduklarım marifet böyük şehir olmasında değil bence, marifet işte o zaman bu şehrin ve hizmetin haggından gelmekdür.Essahtanda siz bu işe inanıyormusuğuz.Neysem hele inanın bari,arada sırada da olsa hayal kurmak ecedür hemii.

Neyse içimden bugün böyle yazmak geldi. Evet ben diyorumki Sivas Büyükşehir olmasına olmaz yaa diyelimki oldu , olsa bile bu şehrin hakkından aslanlar gibi gelecek yetkili ben göremiyorum ya sizzz?.....

jacop162000
23.11.2011, 08:03
Ben kayserinin sivasın köyü olduğu zamanları hatırlıyorum. neyi tartışıyoruz :):)

burak5866
23.11.2011, 10:26
Saygıdeğer arkadaşlarım

Sivaslı olmaktan her zaman gurur duymuşumdur. Arada sırada özkültürümüz olan Sivas şivemizi bazı şiirlerimde ve makalelerimde onurla ara sıra kullanırım
Şu an bu kadar yorumu okuduktan sonra Sivasımızım o güzel yöresel şivesiyle bu konu ile ilgili düşüncelerimi içimden geldiği gibi yazmak istedim...

" Ey canığız sağola hemi. Babam anam aha diyelimki Sivasımız böyükşehir oldu.
Hadi diyelimki herşey tamam memleketimize paralar yağdı durdu. Eyi hasta gurban olduklarım marifet böyük şehir olmasında değil bence, marifet işte o zaman bu şehrin ve hizmetin haggından gelmekdür.Essahtanda siz bu işe inanıyormusuğuz.Neysem hele inanın bari,arada sırada da olsa hayal kurmak ecedür hemii.

Neyse içimden bugün böyle yazmak geldi. Evet ben diyorumki Sivas Büyükşehir olmasına olmaz yaa diyelimki oldu , olsa bile bu şehrin hakkından aslanlar gibi gelecek yetkili ben göremiyorum ya sizzz?.....
gelecek Sabiha hanım.şimdilerde olmasada sivası seven birçok genç kadro var merak etmeyin bu konuda...bunlardan biriside benim.sivasa hizmet için çalışıyorum ve okuyorum...

vicente58
26.11.2011, 10:59
esnaf odaları başkanı büyükşehir konusunda bakanımıza bir dosya vercekmiş, bakalım netice alabiliecekmi.

vicente58
11.02.2013, 15:44
Dışarıdaki Sivaslılar, Sivas'ın büyükşehir olması için neden adreslerini Sivas'a almıyorlar çünkü herkesin işi gücü, bir düzeni var. O halde istanbul, ankara, ,izmir,antalya gibi büyük şehirlerde yaşayan sadece emeklililerimizi organize ederek kayıtları Sivas'taki köylerine, mahallelerine alınabilse Sivas büyükşehir olabilir. Memleket derneklerimiz birleşip bu konuda bir kampanya başlatsalar netice alınabilir bence. Ama kim uğraşacak senede bir piknik yapıp halay çekmek yetiyor demekki.

_DuMaN_58
11.02.2013, 17:16
Dışarıdaki Sivaslılar, Sivas'ın büyükşehir olması için neden adreslerini Sivas'a almıyorlar çünkü herkesin işi gücü, bir düzeni var. O halde istanbul, ankara, ,izmir,antalya gibi büyük şehirlerde yaşayan sadece emeklililerimizi organize ederek kayıtları Sivas'taki köylerine, mahallelerine alınabilse Sivas büyükşehir olabilir. Memleket derneklerimiz birleşip bu konuda bir kampanya başlatsalar netice alınabilir bence. Ama kim uğraşacak senede bir piknik yapıp halay çekmek yetiyor demekki.

Evet "kim uğraşacak" denilir eminim. Artık eskisi gibi piknikti, toplanmaydı bunlarda kalmadı. İnsanlar artık konu komşudan kaçar oldu...