PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VATANDAŞIN HALİ (Akrostiş şiirim)

Sabiha Serin
04.12.2011, 05:16
VATANDAŞIN HALİ ( Akrostiş)

V atandaşın değeri Ülkemde bilinmiyor

A çtırmazlar ağzını özgürlük verilmiyor

T okmu açmı bilinmez kimse ilgilenmiyor

A lmazlar hiç fikrini yüzdürürler gemiyi

N erede Demokrasi gören varsa söylesin

D oldu taştı vatandaş derdini kim dinlesin

A rtık sonu meçhuldür pencereden seyretsin

Ş u koltuk sevdasından görmezler hiç kimseyi

I slansa da gözleri vatandaşın silmezler

N asıl olsa tuzları hep kurudur görmezler

H alin zordur vatandaş maaşa zam vermezler

A klım yeni kuşakta unuttular gülmeyi

L afla kandırırlar hep ortada icraat yok

İ şte Ülkem ne halde uyanıpta gören yok

SABİHA SERİN

Herkes koltuğunun derdinde.
vatandaşı düşünen var mı?

Alibaba58
04.12.2011, 08:40
Çok teşekkür ederim Sabiha Abla gerçekten çok önemli konulara yer veriyorsun. En önemlisi halkın sorunlarını ilgilendiren konulara yer veriyorsun.

Dün sağlık sorunlarıyla ilgili sıkıntımı yazdım, şimdi ise bir sıkıntımı daha yazmak istiyorum birkaç gün önce pazara gittim ve biliyoruz ki yiyecekler halden sonra pazara gelir ve marketlere göre daha ucuzdur. Karnabahar almak istedim ve fiyatı inanın 8 TL.ve almadım. Bunlar hiç mi allahtan korkmuyorlar insanın temel gereksinimi olan gıda zamlanıyor şimdi. Yani insanın kısmayacağı gıda üzerinden vuruyorlar. Artık ne söyleyeceğimi bilemiyorum.

Sabiha Serin
04.12.2011, 11:04
Çok teşekkür ederim Sabiha Abla gerçekten çok önemli konulara yer veriyorsun. En önemlisi halkın sorunlarını ilgilendiren konulara yer veriyorsun.

Dün sağlık sorunlarıyla ilgili sıkıntımı yazdım, şimdi ise bir sıkıntımı daha yazmak istiyorum birkaç gün önce pazara gittim ve biliyoruz ki yiyecekler halden sonra pazara gelir ve marketlere göre daha ucuzdur. Karnabahar almak istedim ve fiyatı inanın 8 TL.ve almadım. Bunlar hiç mi allahtan korkmuyorlar insanın temel gereksinimi olan gıda zamlanıyor şimdi. Yani insanın kısmayacağı gıda üzerinden vuruyorlar. Artık ne söyleyeceğimi bilemiyorum.

Cankardeşim Alibaba58

Ne yapayım gördüğüm gerçekleri özgürce ve gerçekci olarak ancak kalemimle paylaşmaya çalışıyorum.Başka ne yapayım yaşananlara kahroluyorum.
Dürüst vatandaş suskun,köşesinde sindirilmiş ve korkutulmuş hayatla boğuşuyor. Tuzu kurular ise bir çoğu haram para ile istediği atı oynatıyor,herşeyi para ile hallediyorlar, içlerine girsen kola kravat var ama boş tenekeler. yetkililer ise ellerinde kamçı VUR VATANTAŞIN BELİNE nasıl olsa vatandaşın sesi çıkmıyor.
Bizler bugün varız yarın yoğuz , işte geldik işte gidiyoruz,hayat kısa amacım yaşam gerçeklerine, vatandaşın sesine ufacıkta olsa ses olursam belki azda olsa geleceğimiz olan evlatlarımız ve torunlarımızın gelecekte daha yaşanır bir ülkede soluk almalarına katkım olursa ne mutlu bana.