Orijinalini görmek için tıklayınız : SİVAS 2012 YATIRIM ROTASI
vicente58
29.12.2011, 08:04
Arkadaşlar önceki yıllarda açılan bu bölümü bu senede ben açmak istedim. 2011 yılında Sivas'ımız için iyi haberlerde aldık, kötü haberlerde aldık. Bazı konular ise 2012'ye sarktı. 33.000 kişilik stat projesi gibi.
İnşallah 2012 Sivas için bereketli, bol üretimli, hem devlet hem özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla dolu dolu bir yıl olur.
2012 yılında gerçekleşmesini beklediğimiz yatırımlarla konuyu başlatalım. Ben aklıma gelenleri yazayım eksik kalanları beraber tamamlayalım.
1-Sivas'ın büyükşehir statüsüne alınması
2-33.000 kişilik yeni stadyum
3-4.000 kişilik kapalı spor salonu
4-yüzme havuzları, kortlar, sentetik sahalar vs. diğer spor tesisleri
5-savunma sanayisinde organize sanayideki firmalarımzdan yeni anlaşmalar
6-teiaş grup müdürlüğü kurulması
7- Opera ve bale müdürlüğü'nün açılması
8-Organize sanayide yeni fabrikalar açılması
9-TCDD lojistik köyünün inşaatına başlanılması
10-Malatya yolunun da duble yol yapılması ve diğer duble yol çalışmalarının tamamlanması
mehmetcik58
29.12.2011, 11:34
Aldığım duyumlara göre bunlar da yapılacakmış inşallah
11-Yeni otobüs terminal yapılacak + alış veriş merkezi (Projesi meydanda ki dev TV da gösteriliyor)
12-600 yataklı hastahane yapılacak (Toki tarafından ihalesi tamamlanıp 2012 yılında temel atılması bekleniyor)
13-Yeni belediye binası yapılacak
14-Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı (Projesi meydanda ki dev TV da gösteriliyor)
İnşallah verilen bu sözler yerine getirirlerde Sivasımıza büyük katkı sağlarlar vede İnşallah Ülkemize şehrimizin adını sıkça duyururlar.
Bir de Belediye otobüslerinin de yenilenmesini istiyorum. Özellikle üniversite öğrenciler için çok sıkıntı olduğundan inşallah 2012 yılında bu sorunlar çözülecektir diye düşünerek Allah yeni yılımızda hepimize sağlık,mutluluk ve huzur vermesini dileyerek hepinize saygılar sunuyorum...
vicente58
29.12.2011, 14:44
15-Yıldızdağı kayak merkezinin altyapı çalışmalarının tamamlanması
16-Sıcak Çermiğe 5 yıldızlı termal otel yatırımları çekilmesi
17-Divriği Ulu Camiisi ve etrafının restorasyonu
18-Balıklı çermik ve Kaklım'da bulunan balıklı çermiklerin altyapı çalışmlarının tamamlanması
_DuMaN_58
29.12.2011, 17:40
Kasım ayı boyunca devam eden İl Genel Meclisi toplantılarında Sivas’ın 2012 yılı bütçesini 55 milyon lira olarak belirleyen meclis üyeleri, 2012 yatırım programına da son şeklini verdiler. 55 milyonluk bütçenin yaklaşık yüzde 50’sini yatırım amaçlı olarak kullanacak İl Genel Meclisi’nde aslan payı yine yol ve ulaşım hizmetlerinde olacak.
İl Genel Meclisi’nde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu görüşülerek meclis üyeleri tarafından onaylandı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Ahmet Pala meclis üyelerine sunduğu raporda, İl Özel İdaresi Stratejik Planı esasları çerçevesinde bir yatırım programı hazırlamaya gayret edildiğini belirterek, programın hazırlanmasında kaymakamların ve yıl içerisinde İl Genel meclisi üyelerinin verdikleri önergelerin dikkate alındığını söyledi.
Ayrıca idareden gelen program taslağı üzerinde, komisyon ve her ilçenin meclis üyelerini birlikte demokratik bir ortam içerisinde dinleyerek, görüşlerini ve taleplerini aldıklarını ifade eden Pala, “Böylece komisyonumuzda faaliyet alanları bazında her ilçenin ayrı ayrı yatırım talepleri bir havuzda toplanmıştır. Toplanan bu talepler 2012 yılı bütçe ödenekleri çerçevesinde önceliklerin doğru tespit edilmesine özen gösterilerek aciliyet ve gereklilik kriterlerine göre değerlendirilmiştir” dedi.
2012 yılı yatırım programında yol ve ulaşım hizmetleri için 8 milyon 820 bin 500 lira ödenek karşılığı 329,7 km birinci kat asfalt, 222,7 km ikinci kat asfalt programlandığının altını çizen Pala, yol ağında bulunan ve onarım gerektiren kısımlar ile stabilize olarak yapılması gereken hemen hemen tüm taleplerin programa alındığını söyledi.
Pala, 2012 yılında yapılacak 63 adet sanat yapısı ve köprü yapımı içinde 1 milyon 352 bin lira ödenek ayrıldığını kaydederek, 69 kanalizasyon işi için 1 milyon 575 bin lira, 23 adet içme suyu işi için 241 bin lira ödenek ayrıldığını dile getirdi.
Öte yandan 2011 yılında üretim tesislerini kurarak deneme üretimine başlayan İl Özel İdaresi kilit parke taşı atölyesinin 2012 yılında 34 adet köy içi düzenleme işi yapacağını söyledi.
Pala 2012 yatırım programında tarımsal hizmetler için 6 özel projenin uygulamasına toplam 795 bin lira, 48 ünite iş için ise 4 milyon 400 bin lira olmak üzere toplamda 5 milyon 195 bin lira tarımsal yatırımın yapılacağını ifade etti.
Pala, “İl Özel İdaresi Kırsal Altyapı Yatırım Programında olan ama önceki yıllarda çeşitli nedenlerle yapılamayan veya yarım kalan yatırımların, 2012 yılı yatırım programında devreden işler olarak kalması ve idarece bu işlere öncelik verilmesi kararlaştırılmıştır. İnanıyoruz ki hazırlamış olduğunuz 2012 yılı yatırım programı, uyumlu, verimli ve etkin bir çalışma temposuyla başarıya ulaşacaktır” dedi.
Komisyonun hazırladığı rapor meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edilirken, komisyon üyesi Muharrem Yılmaz rapora muhalefet şerhi koydurdu.
_DuMaN_58
29.12.2011, 17:51
Ayrıca
+ Sivas Zaralı, Özlem Özdemir hanımın Genel Müdür olduğu bir Süt Ürünleri Markası Sivasta bir tesis kurulabileceğini söylemişti.
+ Karayolları Genel Müd. Divriği yolunun 35 km daha kısaltılması için 2012de projeye başlanacağını söyledi.
+ Sivas-Malatya yolununda duble yol yapılacağını belirtti.
+ Sivas Zara ilçesinde özel bir maden şirketi tarafından kurşun-çinko-bakır ocağı zenginleştirme tesisi ve atık depolama alanı kuruluyor.
gurk ün cücüğünü güzün sayarım demiş atalarımız...........
eyuphulagu
01.01.2012, 23:30
Bir proje de ben söyleyeyim..Sivas Olay Gazetesinin haberine göre Yeni Terminal Binamızın projesi KİK te bekliyormuş..Kik de sırası gelip işlem koyulduktan sonra 2012 içinde Yeni şehirlerarası Terminal ihalesi yapılacakmış..Belediye başkanımız projenin 2012 sonu veya 2013 içinde biteceğini yani Sivas'ın yeni terminale kavuşacağınıu söylemiş..Başkan terminalin eski terminal binası yıkılmadan şu anda bulunan otel ve düğün salonu binaları yıklarak yapılacağını bittikten sonra da burasının da yıkılıp yerine AVM,Rezidans ve 5 Yıldızlı otelinde içinde yer aldığı bir projenin yapılmasının düşünüldüğünü söyledi..Başkan bence köy garajını da yıkmaya düşünüyor..Hatta bence belediye otobüs ana durağı ve İtfaiye binası da buradan kaldırılabilir diye düşünüyorum..
vicente58
02.01.2012, 11:03
Sivas'a acilen büyük güzel bir AVM ile 5 yıldızlı bir otel yapılması lazım. Yeni terminal yapılırken bunlarda düşünülüyormuş ama nereye nasıl yapacakları konusunda bir bilgi yok.
Ekonomik zenginlik olmadan sosyal, kültürel zenginlik olmuyor, estetik anlayış gelişmiyor, refah seviyesi artmıyor, eğitim seviyesi yerinde sayıyor. Herşeyin temelinde ekonomik gelişmişlik var. Hatta ekonomik gelişmişlik olmadan manevi gelişim bile olmuyor. Efendimiz (sav) 'Fakirklik küfre yakındır.' buyurmuşlar.
Anadolunun sosyal, kültürel kalkınmışlığı sağlamış, eğitim düzeyi yüksek insanların yaşadığı, sanat faaliyetlerinin yoğun olduğu şehirlerine bakar mısınız? Ne gördünüz? Hepsinin ortak özelliği nedir? Elbette zengin olmaları, yani üretiyor olmaları, yani sanayilerinin olması, dolayısıyla ticaretin de gelişmiş olması. Kayseri, Gaziantep, Denizli, Bursa, Konya, Eskişehir vs bu şehirlerin gücü organize sanayilerinden geliyor. Zenginlik sanat üretiyor, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlere destek veriyor, refahı artırıyor. Refahı artan insanlar hayat standartlarını daha da yükseltmek için çalışıyor. Kalkınma oluyor efendim kısacası.
Bu açıdan Sivas'ın 2012, 2013, 2014 ... 2112 yatırım rotaları çizilirken en çok önem vereceğim ve ilk bakacağım veri OSB ile ilgili bu şehir ne yapmış? Kaç yatırım çekmiş, kaç yeni yatırım var? Ne üretmiş, neyi satmış?
Bu açıdan bakınca Sivas'ın Cumhuriyet'in yüzüncü yılı olan 2023'te Türkiye'nin en gelişmiş ilk 10 ili arasına girme iddiası varsa bunu destekleyebilmek için her yıl bu şehirde organize sanayi bölgelerinde ortalama 25-30 civarında (en azından orta ölçekli) sanayi yatırımı yapılması gerekir. Bu şehirde bu işin ciddiyetini anlayıp buna yönelik çalışma yapan bir 'ileri gelenler' kadrosu var mı dersiniz? Sanmıyorum açıkcası. Ekonominin, üretkenliğin ve zenginliğin önemini anlayabilmiş, bu ufka sahip sadece bir TSO başkanı var diye görüyorum. Darısı diğerlerinin başına, ne diyelim!?
_DuMaN_58
03.01.2012, 09:00
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Hızlı tren projelerinde 2012de ihaleye çıkılacak sıradaki 4 hat aşağıdadır. İhaleye çıkılacak hatlar mevcut projelerin henüz ihalesi yapılmayan kısımlarını oluşturmaktadır.
1-Afyon-İzmir: Ankara-İzmir hızlı tren hattının 2. etabı
2-Yenişehir-Bilecik: Ankara-Bursa hızlı tren hattının 2. etabı
3-Kayaş-Yerköy: Ankara-Sivas hızlı tren hattının 2. etabı
4-Sivas-Erzincan: Ankara-Kars hızlı tren hattının 3. etabı
vicente58
04.01.2012, 20:05
Sivas'a ozon tedavi merkezi açılmış.Aynalı çarşıda hizmet vermeye başlamış.HAyırlı olsun diyelim. Bu alanda başka şehirlere gitmeye gerek kalmadı.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
_DuMaN_58
11.01.2012, 11:17
Eski köy garajları tarafında, Carrefour'un, YKMnin eski yerine KOÇTAŞ mağaza açacak. Güzel bir istihdam kapısı.
iyi de orada tekzen ve vatan bilgisayar var ki..
vicente58
11.01.2012, 20:36
Eski köy garajları tarafında, Carrefour'un, YKMnin eski yerine KOÇTAŞ mağaza açacak. Güzel bir istihdam kapısı.
Benim bildiğim koçtaş kaptanların yeni yaptığı binaların altına açılacakmış, senin dediğin yerler zaten dolu.
_DuMaN_58
11.01.2012, 20:47
Eski köy garajlarına yapılan 4 bloğun 2’si birleştirilerek oluşan 5 bin 400 metrekarelik alana Koçtaş yeni mağazasını açıyor. Daha önce bu bölgede Carrefour, YKM, Gima,Kiler gibi birçok ulusal marka şansını denemiş ancak istedikleri satışı elde edemeyince kepenk kapatmak zorunda kalmıştı. Aynı bölgeye açılan yapı market sektöründe hizmet veren Tekzen’den sonra Koçtaş’ta 5 bin 400 metere karelik alana mağazasını açıyor.
Ev geliştirme perakendeciliğinin temsilcilerinden Koçtaş, son olarak geçen yılın Ekim ayında Ankara Eryaman mağazası ile yeni nesil mağazalarının ilkini açtı. 2012 yılında 35 milyon liralık yatırım ile 5 mağaza daha açmayı planlayan şirket, bu mağazaların ikisini daha önce bulunduğu illerde birini ise Sivas’ta açacak.
Kaynak: SivasPostası.
vicente58
11.01.2012, 20:54
Sağlık Bakanlığı Sivas'ta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılması için onay vermiş ve hastane için çalışmalar 2012'de tamamlanacakmış.
vicente58
11.01.2012, 21:02
[FONT="][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif] Daha önce bu bölgede Carrefour, YKM, Gima,Kiler gibi birçok ulusal marka şansını denemiş ancak istedikleri satışı elde edemeyince kepenk kapatmak zorunda kalmıştı.
bu haberi bende okudum ykm'nin olduğu bina demiyor "bu bölge" diyor, ben kaptanların altı diye yorumluyorum başka o tip hazır bir alan yok orda.
eyuphulagu
11.01.2012, 21:55
Bimeks de Sivas'a uzun zamandır beklenen yatırımını yapıyor..Kariyer.net te Sivas'a alınacak elemanlarla ilgili İŞ İlanını gördüm..Ben eski terminal alanına yapılan yerlerin altına KOÇTAŞ,Üstüne ise BİMEKS in geleceğini düşünüyorum..Çünkü orası da aynı Polat taki alana benziyor..Polat Center de alt katta Yapı Market,Üst katta ise Vatan Bilgisayar var..Kaptanların yapıp 2 tane binanın birleştiği o yerleri bir kaç kez gezme imkanım oldu..Burası Polat Center deki yere çok benzetilmiş..Üst katlara çıkmak için aynı Polat taki gibi yürüyen merdivenlerde yapmışlar..İlkbaharla birlikte burada büyük hareketlilik olacak..İşin ilginç yanı eğer söylediklerim gerçekleşirse birbirine rakip 4 firma komşu binalarda Sivas'lılara hizmet verecekler..Bakalım firmaların bu rekebetinden kim galip çıkacak;kazanan firmalar mı yoksa Sivas halkı mı olacak?
vicente58
13.01.2012, 21:17
Sivas Özel Anadolu Hastanesi ek bina inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor ve yakında biteceği belirtiliyor. Başhekim Ebuseyf Kılıç, yeni açılacak olan Radyasyon Onkolojisi, Estetik ve Plastik Cerrahisi, Tüp Bebek Merkezi, Nefroloji, Beyin Cerrahisi ve Nükleer Tıp bölümlerinin de ek binada faaliyete geçeceğini belirtti. Ayrıca beş yıldızlı otel konforunda odaların faaliyette olan hastaneyle birlikte toplam 200 yatak kapasitesine sahip olacağını ve yine toplamdaki hekim sayısının 50'ye personel sayısının ise 450'ye ulaşacağını söyledi. Anadolu hastanesi, Sivas için sağlık anlamında çok önemli bir yatırıma imza atarken ciddi bir istihdamda sağlıyor. Emeği geçenlere teşekkürler.
_DuMaN_58
14.01.2012, 08:45
Sivasıma bir özel hastane daha yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eğer yapılırsa çokda iş görür. Hem sivaslıyada faydası dokunmuş olur.
vicente58
15.01.2012, 09:36
Olabilir tabi, iyi olur ama bence genel bir hastane yerine ihtisas hastanesi olsa dahada güzel olur. KAlp hastanesi ,göz hastanesi gibi bir hastane de çok faydalı olur. Kayserili hastanelerin Sivas'taki reklamlarını görüyoruz. Bu tip hastaneler çevre iller içinde tercih sebebi olabiliyor. Bu sene fizik tedavi rehabilitasyon hastanesi içinde çalışmalar başlıyor, sağlık sektöründe Sivas çok ciddi mesafeler katetti ve buna devam edecek gibi görünüyor. Bir de Çermikte bulunan Üniversiteye ait hastanenin de bir an evvel elden geçirilip işler hale getirilmesi gerekiyor.
_DuMaN_58
15.01.2012, 14:34
Tabi katılıyorum. Kalp, göz hastanesi açılsa daha iyi olur. Örneğin organ nakli yapabilen hastane sayısı çok az, neden bir tanede Sivasta olmasın. Kayseri kayseri.. bizden cumhurbaşkanı çıkmadı ki arkadaş :) yatırım var, şehre para giriyor. Bizim elimizden tutan biri yokki. Kendi kendimize söylenip duruyoruz "şunu yapalım, şuda olsun, buda olsun" diye ama icraat yok. Potansiyel var ama kullanmak için gerekli yatırım mekanizmaları yok. Zaten Sivas bir başlasa bir daha durduramazlar ama bir türlü başlatamadılar bir türlü hızımızı alamadık, yatırımlar konusunda.
_DuMaN_58
16.01.2012, 08:50
ŞEHİRLER ARASI TERMİNAL BİNASI YAPTIRILACAKTIR.31.01.2012
SİVAS ŞEHİRLER ARASI TERMİNAL YAPIM İŞİ yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler için tıklayınız. ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
_DuMaN_58
16.01.2012, 19:48
Kangal Termik Santralından sonra Kangal’ın köylerine kurulacak rüzgar enerji santralleri ile enerji üretim merkezi olacak.
Güriş ve Ece tur firmalarının ortaklığında kurulan Kangal Elektrik Enerjisi Üretim ve Ticaret A.Ş tarafından ilk etapta Kangal’ın Avşarören ve Mancılık köyü hudutlarında daha sonra da Gürün ilçesine bağlı Karaören ve Magra köyleri hudutlarında dikilecek rüzgar gülleri ile 128 megavat gücünde elektrik enerjisi üretilecek.
Kangal Termik santralı 2x150 megavat ve bir ünitede de 157 megavat olmak üzere 457 megavat elektrik enerjisi üretimini sürdürüyor.
_DuMaN_58
18.01.2012, 16:16
Et Balık Kurumu büyük şehirlerde bulunan Şok mağazalarında sadece et üzerine çalışıyordu. Ancak Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaşı attığı adım ile tabelasında var olan ama realitede olmayan balık satışı işine giriyor.
Ülke ihtiyacının yüzde 12 sini karşılayan Sivas ise Et Balık Kurumunun balık alım merkezi haline gelecek. Özellikle ilimizde alabalığın merkezleri olan Gürün ve Suşehri gibi ilçelerimiz Et Balık Kurumunun bu girişimi ile balık üretimine daha ağırlık vererek ekonomiye büyük oranda katkı sağlayacaklar.
Bekir Ulubaş’ın ilimize gönderdiği heyet, bu merkezleri gezerek gerekli fizibilite çalışmalarını yaptı. Yapılacak bu çalışma ilçeye yansıyan bu kalkınmanın sonucundan şehir haklıda nasibini alacak.
Ayrıca 2 milyar 600 liraya satılan Et Balık Kurumu binasına 30 milyar fiyat belirlenmesi kurumun tekrara Sivas’a açılmasını olumsuz yönde etkilerken Et Balık Kurumunun başka bir yere kurulması gündeme geliyor. Bu yönde yapılacak çalışmalar arasında Ulaş Tigem gösteriliyor. Et Balık Kurumunun yerinin şehirden ziyade Ulaş Tigem olarak belirlenmesi ile daha mantıklı sonuçlar doğacağı belirtiliyor.
Yine Et Balık Kurumu ile birlikte Ulubaş’ın kurumun tabelasında bulunan balıktan sonra süt işine girerek, işletme tesisi kurarak süt piyasasında dengeleri sağlaması planlanıyor.
Ulubaş eğer Et Balık Kurumu başlığı altında süt işletme tesisleri kurar ise Sivas yine bu merkezlerden biri olacak.
Kaynak: Sivaspostası
vicente58
20.01.2012, 19:21
İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, eski Devlet Demiryolları Hastanesi binasının Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (hastane) olarak hizmet vereceğini söyledi. Hastane ile ilgili projenin tamamlandığını ve Bayındırlık İl Müdürlüğü'nden onay beklediklerini belirten İlter, “Ödeneği de var. Mayıs ayında falan inşaatına başlayacağız” dedi.
Sivas Devlet Hastanesi polikliniklerinin yeni binaya taşınmasının ardından boşaltılan ve uzun süredir kullanılmayan eski Devlet Demiryolları Hastanesi binası, Ruh Sağlığı Hastanesi'ne dönüştürülecek. “Ruh Sağlığı Merkezi" adıyla faaliyet gösterecek olan hastane binasına Numune Hastanesi'ndeki Psikiyatri Servisi'nin de taşınması planlanıyor.
Hastane'nin ilk katında durumu ağır olmayan hastaların ayaktan tedavi işlemleri yürütülecek. Aynı katta, hastalara internet, kütüphane gibi sosyal ortamlar da oluşturulacak. Hastanenin diğer katlarında ise durumu ağır olan hastaların tedavisine yönelik alanlar oluşturulacak. Çalışma kapsamında hastanenin yatak kapasitesi de artırılmış olacak.
_DuMaN_58
22.01.2012, 20:02
Ürgüp 2 yıl içinde bir AVM açılacağını söyledi. AVM Terminal arazisine yapılabilir. İhalede sanırım 31 Ocakta olacak.
vicente58
22.01.2012, 21:16
Ürgüp 2 yıl içinde bir AVM açılacağını söyledi. AVM Terminal arazisine yapılabilir. İhalede sanırım 31 Ocakta olacak.
Birde 5 yıldızlı otel yapılacağından bahsediyor. İnşallah lafta kalmaz çünkü avm ve 5 yıldızlı otel Sivas'ın en büyük eksikliklerinden.
vicente58
27.01.2012, 17:56
Sivas Devlet hastanesi bünyesinde yanık ünitesi açılacakmış. Bu ünite kadro ve cihaz yönünden yeterli hale geldikten sonra yanık merkezine dönüştürülerek Sivas'ın çevresindeki illere de hizmet verecek bir yapıya kavuşturularak Sivas'ın sağlık alanında merkez olma potansiyelini artıracakmış. İl sağlık müdürü yeni olmasına rağmen önemli çalışmalar yapacağa benziyor. Sivas'ı geliştirmek adına kim ne yapıyorsa Allah razı olsun.
_DuMaN_58
31.01.2012, 08:40
Suşehrinde, Hidroelektirik Santrali için "Bayrak Enerji" firmasının 2011de başladığı inşaatı bitti. Santral yılda 3 milyon TL ekonomiye kazandırırken, yıllık 25 kilowatt saat elektirik üretimi yapacak..
vicente58
12.02.2012, 16:24
Müsteşar Soluk, Raylı Sistem Projesi İle İlgili Gelişmeleri Değerlendirdi
"2000 kişilik yurtla ilgili görüşmeler için Üniversitemize gelen Müsteşar Habib Soluk Rektör Dökmetaş'ın Sivas - Üniversite arası yapılması planlanan raybüs çalışmalarını hatırlatması üzerine çalışmaların yapıldığını söyleyerek çalışmanın tüm şehri kapsaması gerektiğini ancak müsait alan bulunamadığını söyledi. Rektör Dökmetaş ise bu projenin Otogar ile Üniversite arasında olabileceğini hatırlatması üzerine Müsteşar Soluk bu konuda tekrar bir çalışma başlatılarak yakın bir zamanda değerlendirmeye alınacağını söyledi. "
cumhuriyet üniversitesi-07.02.2012
inşallah şehrin tamamını kapsayacak bir çalışma ortaya çıkarılabilir zira şehrin buna ihtiyaı var.
vicente58
16.02.2012, 17:40
Sivas'ta faaliyet gösteren ve bir süre önce Boeing 787 sivil yolcu uçağına ait parça imal eden Gökçeler Makina Limited Şirketi şimdi de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) ile imzaladığı protokol kapsamında helikopter gövdesi şekillendirme kalıbı üretiyor. Hemşerilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Umarım diğer müteşebbislerimize de örnek olur.
vicente58
16.02.2012, 17:47
Sivas' a kompleks halinde tam teşekküllü yeni bir imamhatip lisesi açılıyor.Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, yeni yapılacak imam hatip lisesinin isminin İhramcızade İsmail Hakkı Toprak olacağını, okulun pansiyonu, yemekhanesi, kütüphanesi, konferans salonu, spor salonu, kapalı otoparkı, yüzme havuzu, camisi olan bir kompleks şeklinde yapılacağını kaydetti.
Sivas' a kompleks halinde tam teşekküllü yeni bir imamhatip lisesi açılıyor.Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdussamet Şimşek, yeni yapılacak imam hatip lisesinin isminin İhramcızade İsmail Hakkı Toprak olacağını, okulun pansiyonu, yemekhanesi, kütüphanesi, konferans salonu, spor salonu, kapalı otoparkı, yüzme havuzu, camisi olan bir kompleks şeklinde yapılacağını kaydetti.
Çok iyi bir haber.
Memleketimize hayırlı olsun!
vicente58
17.02.2012, 20:22
Model Uçak Meraklıları İçin Üniversitede Bir Alan Oluşturulacak
Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şubesi’nin açtığı “Model Uçak Rehber Öğretmen Kursunu” başarıyla tamamlayan 27 öğretmene sertifikaları törenle verildi.
Kursu başarıyla tamamlayan öğretmenler için THK Sivas Şube binasında sertifika töreni düzenlendi. Öğretmenlere, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tarafından sertifikaları verildi.
Törende konuşan THK Sivas Şube Başkanı Halil Işık, THK’nin, uçak üretimiyle ilgili çalışmalara kaldığı yerden devam etmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, “2014 yılı içerisinde yerli üretim ilk eğitim uçağımızı uçurabileceğiz” dedi.
Havacılık Meslek Yüksek Okulunun Sivas’ta gençlere çok şey vereceğini belirten Işın, THK’nın hafif hava araçlarıyla ilgili eğitim merkezinin de Sivas’ta oluşturulması için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Radyo kumandalı model uçak meraklıları için Cumhuriyet Üniversitesinde bir çalışma alanının oluşturulacağını bildiren Işın, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş’ın destekleriyle bu alan için yer tahsisi yapıldığını, pistin asfaltı konusunda da Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ün destek vereceğini söyledi.
vicente58
19.02.2012, 21:18
Madencilik Kongresi Sivas’ta yapılacak
Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Sivas’ın madencilik sektöründe önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, “Sadece İstanbul’da Ankara’da yapılan madencilik kongresi, önümüzdeki aylarda uluslararası düzeyde Sivas’ta yapılacak” dedi.
vicente58
19.02.2012, 21:37
Sivas'a Havacılık Meslek Yüksek Okulu ve Türk Hava Kurumu (THK)’nın hafif hava araçlarıyla ilgili eğitim merkezinin açılması gündemde.Çok güzel haberler bunlar inşallah sonuç alınır.
vicente58
24.02.2012, 21:03
Sivas’a Vakıf Müzesi kurma çalışmaları
Türkiye’de kendi haline terk edilmiş eserlerin sergilendiği Vakıf Müzelerinden bir tanesinin de Sivas’a yapılması planlanıyor.
Konya, Tokat, Ankara, Kastamonu, Edirne, Gaziantep ve İstanbul’da kurulan vakıf müzeleri ile yıllar boyunca depolarda kendi haline terk edilmiş çok sayıda eski eserin sergilenmeye başlandı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul, Sivas ve Erzurum’da da müze kurma çalışmalarına başladı.
Sivas’ta kurulması muhtemel Vakıf Müzesi ile kendi haline terk edilmiş eserlerin tarih severlerin izlenimine sunulması hedefleniyor.
-sivas demokrat-
Sivas'ta müze sayısının artması hem şehrin imajı açısından önemli hem de sosyal yaşantıya canlılık getirecek önemli bir ihtiyaç bence. Dilerim bu fikir en kısa zamanda fiiliyata geçirilebilir ve sözde değil sahiden kültür şehri olma yolunda somut adımların atıldığına hepimiz şahit oluruz.
vicente58
25.02.2012, 12:26
Sivas'a Hanımlar kültür merkezi yapılacak. Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi'nin (HKM) projesi tamamlandı. Örtülüpınar Mahallesi'nde bulunan Erkek Çocuk Yetiştirme Yurdu'nun boşaltılması ile birlikte proje için çalışmalar start alacak. Toplam 22 bin metre kare inşaat alanı sahip olan Fidan Yazıcıoğlu HKM'nin kısa süre içinde temelinin atılması bekleniyor.
Hemen her türlü sosyal aktivitenin gerçekleştirilebileceği fiziki ortamların bulunacağı HKM'de kadınlar için birçok ayrıntı düşünülmüş durumda.
Binada; kapalı otopark, yüzme havuzları(çocuk-büyük), fitness ve aerobik salonları, kütüphane, engelliler için sosyal donatılar, bebek bakım odaları, küçük sinema salonları, (cep sinema), konferans salonu, resim, müzik, heykel, dikiş nakış kursu, ahşap boyama, sanatsal faaliyetlerin yürütüleceği odalar ayrı ayrı yer alacak. HKM'de düzenlenecek kurslarla kadınlar istedikleri sanatsal alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulacak. Binada bir de restoran bulunacak.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 1o%C4%9Flu+hkm&um=1&hl=tr&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:tr:official&biw=1280&bih=642&tbm=isch&tbnid=Fd-1qxZ_Y5TUnM:&imgrefurl=[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Bunlarda yapılacak hanımlar kültür merkezinin proje görüntüleri
Müsteşar Soluk, Raylı Sistem Projesi İle İlgili Gelişmeleri Değerlendirdi
"2000 kişilik yurtla ilgili görüşmeler için Üniversitemize gelen Müsteşar Habib Soluk Rektör Dökmetaş'ın Sivas - Üniversite arası yapılması planlanan raybüs çalışmalarını hatırlatması üzerine çalışmaların yapıldığını söyleyerek çalışmanın tüm şehri kapsaması gerektiğini ancak müsait alan bulunamadığını söyledi. Rektör Dökmetaş ise bu projenin Otogar ile Üniversite arasında olabileceğini hatırlatması üzerine Müsteşar Soluk bu konuda tekrar bir çalışma başlatılarak yakın bir zamanda değerlendirmeye alınacağını söyledi. "
cumhuriyet üniversitesi-07.02.2012
inşallah şehrin tamamını kapsayacak bir çalışma ortaya çıkarılabilir zira şehrin buna ihtiyaı var.
Habib Soluk çalışmalarını başarıyla takip ettiğim, çalışkan, başarılı ve çok düzgün bir insan. Kendisini Sivas için ciddi bir şans olarak görüyorum. En az bir bakan kadar mühim bir kişilik Sivas için. Sivas'ın son on yılda aldığı en ciddi yatırımlar ulaşım yatırımlarıdır. Havayolu, karayolları, demiryollarında yapılan çok büyük yatırımlar var ve bu yatırımlarda kendisinin emeği çok büyük. Bu kadar hizmetin yanısıra adeta sıfır reklamla görünmez kahraman edasında çalışmalarına devam ediyor olması ona olan sempatinin de asıl kaynağı.
Lakin tramvay için yeterli alan bulunamadığına yönelik açıklamasına pek anlam veremedim. Nüfusu 500 binden az olan şehirler için devletten bu yatırımların yapılabilmesi için izin koparmak zor ancak iyi bir hazırlık ile Habip Bey'in hem bakanı hem de başbakanı ikna edebileceğine inanıyorum. Üniversite-Sivas hattıyla başlayacak olan bu yatırım ilerleyen on yıllarda tüm Sivas'ı kapsayacak şekilde hazırlanmalı.
vicente58
22.03.2012, 17:22
Ordu - Sivas Dereyolu Projesinde, şu ana kadar Uzunluğu 804 kilometre olan Ordu-Sivas-İskenderun hattının 576 kilometrelik kısmı tamamlanmış.
Sivas'ımızın vergi rekortmenliğinde ve ihracatta gururu olan Fimar Holding Amasya'da bir kaplıcaya 4 yıldızlı otel yatırımı yapıyormuş. Ayrıca anladığım kadarıyla yine Amasya'da 1000 büyük baş kapasiteli bir de besi çiftliği kurmuşlar. Haberin linki aşağıda:
Sivas kökenli işadamlarımızın artık kabuklarını kırarak Türkiye çapında yatırım yapmaya başlamaları sevindirici bir gelişme. Biz onların başarılarıyla mutlu oluyoruz. Ancak ben bu firmamızdan özellikle turizm ve hayvancılık alanında yapacakları yatırımlar konusunda Sivas'a öncelik vermelerini beklerdim. Bizim 3-4 tane yatırım bekleyen kaplıcamız ve hayvancılık yatırımlarının yapılabileceği uçsuz bucaksız arazilerimiz var. Biraz daha milliyetçi ve birbirimize tutkun olmaya ihtiyacımız var.
Ayrıca Sivas'ın şu ana kadar çıkartabilmiş olduğu iki holdingten birincisi olan Er Holding'in faaliyetlerine ağırlıklı olarak Antalya'da devam etmesi, Fimar Holding'in ise Amasya'ya ağırlık vermesi Sivas'ı yönetenlerin şehirde uygun yatırım iklimini oluşturma hususunda son derece başarısız olduklarının açık göstergesidir.
eyuphulagu
19.04.2012, 00:06
Seçimler yapılalı neredeyse 1 yıl oldu;artık bir bakanımız da var..Sayın İsmet YILMAZ ..Sayın bakanın ayağı sürekli Sivas'ta ama henüz ortada bir şey de yok..İşin ilginç yanı ortada doğru düzgün projede yok..Sadece Kütüphane Projesi ile DDY arazisine yapılması düşünülen Modern Kültür Merkezinden söz ediliyor..Onun dışında başka bir proje den haberimizde yok...Son 2 aydır Belediye seçime 1 kala bomba projeleri ardı ardına patlatmaya başladı..M.Yazıcıoğlu Bulvarı,Terminal Projesi,5 yıldızlı Otel,AVM ,Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi,Paşabahçe 3. Etap Projesi;M. Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi gibi projeler kamuoyuna sunulmuş durumda...Belediye bu projelere başlayabilecek mi önümüzdeki günlerde belli olacak..Ayrıca Özbelsan Arzisine Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 900 konut yapılması planlanmış ve Toki ile anlaşma imzalandığıda başkan tarafından açıklandı...Sıcak çermikte yapılan daha doğrusu tadilat yapılan oteller ve yeni havuzlarda bu yıl hizmete giriyor...Asıl önemli projeleri ne zaman göreceğiz bilemiyorum..Statyum ve Fuar Alanı Projesi hala bekliyor;ortada somut gelişmeler yok..İhalesi bu yıl yapılacağı söylendi ama hala ortada bir şey yok...Sayın bakanımız Sivas'ı seven ,genç,dinamik birisi...Ondan Sivas için yeni projeler bekliyoruz...Geçen yıl Sivas'ta At Yarışı yapılacak bir Hipodrumun yapılacağı söylendi ;bu yıl bu projenin de gündeme alınıp hayata geçmesini bekliyoruz...Bölge Hastanesi inşaatı başladı;inşaat alanında harfiyat çalışması başlamış durumda...Tedaş kabloları ne olacak;zeminin durumu ne olacak hep beraber göreceğiz...Fizik Tedavi Hastanesi temeli bu yıl atılacak;Ruhsal Hastane içinde DDY binası tekrar yeniden projelendirilecek...Diş Hastanesi ve Adliye Sarayımız da bu yıl hizmete girecek...Bunlar olumlu gelişmeler ama bu yapılanlar Sivas'ı kesinlikle kesmez..Sivas için daha komple yatırımlar;mega yatırımlar,mega projeler bekliyoruz..Yıldız Dağı Projesi bu yıl mutlaka hayata geçmeli...Statyum Projesi için 33000 binlik Akıllı stat mutlaka hayata geçirilmeli;Fuar Alanı bu yıl şantiye alanına dönmelidir..Hızlı Tren çalışmaları daha da hızlandırılmalı;Paşabahçe Yolu bu yıl kesinlikle hizmete açılmalı;Bakanımızın takipçisi olduğı Savunma Sanayi Yatırımlarından Sivas'ta mutlaka pay almalıdır...Umarım 2012 Sivas için Yatırımın Zirvesi ve Altın Yılı olur...
vicente58
20.04.2012, 22:20
Nuri demirağ havalimanı gümrüklü havalimanı oluyor. Böylece yurtdışından gelen yolcular, bagaj bağlantısını vererek eşyalarını aktarmalı olarak Sivas’tan alabilecekler. TSO Başkanı Yıldırım “Önümüzdeki günlerde Sivas Nuri Demirağ havaalanında gümrük hizmetlerine başlanacak. Dünyanın neresinden olursa olsun Sivas’a gelmek isteyen yolcular, aktarmalı olarak bagajlarını Nuri Demirağ Havaalanından alabilecekler. Sayın Bakınımıza, Milletvekillerimize ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcımıza teşekkür ediyoruz” dedi. TSO'nun bu konudaki çabaları için teşekkürler.
vicente58
21.04.2012, 10:50
daha önce ihalesi iptal edilip tekrar ihale aşamasında olan terminal binası yapımı ile ilgili olarak Ekil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ekşi farklı yerde uygulanacak bir proje hazırlatarak konuyu tartışmaya açtı. Karşıyaka girişine iki katlı olarak hazırlana projeye göre üst kat şehirlerarası otobüsler için, alt kat ise ilçe ve köy araçları için kullanılacak. Hazırlanan projenin detaylarının da verildiği [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] sitesinde konuyu herkesin fikrini almak üzere tartışmaya açtı. Bu konuda fikri olanlar info@sivasotogari.com mail adresine görüşlerini bildirebilirler.
İkinci kültür merkezi geliyor.
Ak Parti Sivas 4.Olağan Kongresine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, daha önce Ankara Devlet Opera Bale Müdürü Edoğan Davran’ın müjdesini verdiği Kültür Merkezinin yeri ile ilgili bilgi verdi.
Ankara Devlet Opera Bale Müdürü Erdoğan Davran’ın Sivas’a en son gelişinde müjdesini verdiği Sivas’a ikinci kültür merkezi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından da onaylandı.
Ak Parti Sivas4.Olağan Kongresinde konuşan Bakan Yılmaz, bu yıl içerisinde kültür merkezinin hazırlıklarının başlayacağını ifade etti. Ödeneği çıkan ve projesi çizilecek olan kültür merkezinin müjdesinin veren Yılmaz, yeni yapılacak olan kültür merkezinin yerinin demiryollarının Ticaret ve Sanayi Odasının karşısında bulunan arazisine yapıalcağını ifade etti. Daha önce şehre gelen Erdoğan Davran kültür merkezinin müjdesini vermiş ve opera-balenin de icra edileceği daha modern bir sahneye sahip kültür merkezinin yapılacağını bildirmişti. Kültür Bakanlığının Sivas İl Merkezindeki İl Halk Kütüphanesinin 2012 yılı yatırım programının içerisinde olduğunu belirten Yılmaz, Devlet Demiryolarına ait olan arazinin Belediye tarafından yeşil alan yapılmak istendiğini ancak buranın kültür merkezi olacağını ifade etti.
Devlet demiryollarından alınıp kültür bakanlığına tahsis edileceğini ve bu alana Sivas’ın ikinci kültür merkezinin yapılacağını bildirdi.
Sivas'ta kültürel faaliyetlerin zemin bulup kök salması ve şehrin sosyal hayatının zenginleşmesi için çok önemli bir yatırım. Umarım yapımı yıllar yılı uzayıp gitmez.
Ayrıca sayın bakandan kütüphane inşaatını bu yıl bir şekilde başlatmasını da bekliyoruz. Bu konular önemli, Sivas'ın gündeminden düşmemeli.
_DuMaN_58
25.04.2012, 15:45
İş Adamı Prof. Dr. Mahir Tevruz, Edip Önder Erdemir Oyak A.Ş tarafından Divriği'de yaptırılan Erkek ve Kız öğrenci yurdu hizmete açıldı.
vicente58
26.04.2012, 07:34
Atıl mesire alanına dev yatırım
Çevre, Orman ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ait 39 dönümlük ormanlık araziyi işletmecisinden devir alan ve genel müdürlükle 29 yıllığına sözleşme imzalayan Sivaslı iki iş adamı, atıl durumda bulunan mesire alanına 3 milyon liralık yatırım yaparak kente muhteşem tesisler ile son derece modern bir mesire alanı kazandıracak. İşletmede en az 50 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.
İzmir - Sivas uçuşları başlıyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege Bölgesi Sivaslılar Derneği Federasyonu'nun düzenlediği yemeğe katıldı.
Sivaslılarla YEMEKTE BULUŞTU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ege Bölgesi Sivaslılar Derneği Federasyonu'nun düzenlediği yemeğe katıldı. Gecede Bakan Yıldırım, eline aldığı mikrofonla 'Uzun ince bir yoldayım' türküsünü değiştirerek, uzun duble bir yoldayım diye söyledi. Bakan Yıldırım, İzmir'de yaşayan Sivaslılar'a müjdeli haberi verip, İzmir-Sivas arası hava köprüsünün kurulacağını belirtti. Geceye Bakan Yıldırım'ın yanısıra, Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Balkay ve yaklaşık bin 500 kişi katıldı.
Katıldığı yemekte yoğun ilgiyle karşılaşan ve konuşmak yerine türkü söylesem daha güzel olur diyen Bakan Binali Yıldırım, "Türkiye istatislik kurumunun verilerine göre İzmir'de 150 bin Sivaslı olduğu tahmin ediliyor. 150 bin nüfusu olan birçok ilimiz var. Yani İzmir içinde bir il daha var. Buda Sivaslılar. İzmir Türkiye'nin bir özeti. Hepimiz bir araya gelmişiz. Sivasın sırtı yere gelmez. Sivas Cumhuriyetin kurulduğu bir şehirdir. Ülkemizi istiklal mücadelesinden alan atalaramızın bir hediyesidir. Cumhuriyetin 100'ncü Yılına taşımakda bizim boynumuzun borcudur. Sivas birlikteliğin en güzel örneğidir. İzmir'de Yükselen ses Sivaslılar, Türkiye'ye birlik mesajı veriyor. Sivas, Selçuklulardan beri Anadolu Türk Medeniyetinin merkezi bir şehirdir" dedi.
İZMİR- SİVAS ARASI HAVA KÖPRÜSÜ BAŞLAYACAK
Sivas'a son dokuz yılda yapılan yatırım tutarının 3 Milyar Lira olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Sivasın yol sorunları yok. Sivas'a şimdi de hızlı treni getiriyoruz. Ankara'dan çıkan hızlı tren, Yozgat'a ordanda adım adım Sivas'a geliyor" dedi.
İzmir ile Sivas arasının karayolu ile 17 saat olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, "Türkiye'yi altı bin kilometre bölünmüş yolla aldık. Şimdi 21 bin 500 kiolometre oldu. Hedefimiz büyük Türkiye'yi 2023'de dünyanın on büyük ekonomisinden biri yapmak. Yol ağımızı iki katına, tren ağımızı üç katına çıkaracağız. Bu da halkımıza refah ve zenginlik olarak geri dönecek. Sivas Nuri Demirağ Havaalanına 100 milyon Lira harcayarak modernleştirdik. İzmir-Sivas karayolu ile 17 saat. Bundan sonra İzmir'de yaşayan Sivaslıların, memleketlerine uçak ile direk gitmesi için hava köprüsünü kurduk. Sivaslılar memleketleri kadar İzmir'i de düşünüyor. İzmir'de umut, hareket ve gelişim var" diye konuştu.
Havaalanımızın canlılığının artması ve yapılan onlarca trilyonluk yatırımın Sivas ekonomisine artı değer sağlaması, Sivas'ın dünya ile olan bağlantısının artması, ticari, sosyal ve ekonomik hayatın canlanması için güzel bir adım daha atılıyor. Daha önceki yıllarda da İzmir - Sivas arası uçuşlar vardı ancak galiba havaalanı inşaatının başlaması sebebiyle kesilmiş ve daha sonra da devam etmemişti. Şimdi İzmir'de ve Ege bölgesinde yaşayan yüzbinleri aşan nüfusa sahip Sivaslı hemşerilerimize bu uçuşlara sahip çıkmak ve bu hattı canlı tutmak görevi düşüyor.
vicente58
28.04.2012, 21:04
Anlaşılan o ki 2-3 sene sonra Sivas hızlı trenle ankara istanbula çok kısa sürelerde gidilip gelinebilen, dereyolu ile karadenize sadece 2 saatte çıkılabilen, güneydoğu anadolu (malatya,diyarbakır) istikametine duble yolla açılan, yurtiçi ve yurtdışında önemli şehirlere uçuşun gerçekleştirildiği ulaşım yönünden son derece harika imkanlara kavuşmuş olacak. Birde bunlara lojistik köyü dahil etmek gerekir ki buda nakliyat ulaşımında belli merkezlerden biri olmak anlamına gelecek.İnşallah çok kısa sürede gerçekleşir bunlar ve şehrimiz yatırım çekebilir hale gelir.
vicente58
04.05.2012, 08:02
Denizi olmayan Sivas'ta “havyar” üretilecek
Hazar Denizi gibi tuzluluk ve belli değerlerde sıcaklık isteyen sularda yaşayabilen mersin balığı, Sivas'ın Kangal ilçesi Teke Deresi'nde bulunan doğal yaşam alanına uygun bir kaynakta yetiştirilecek. Böylece Sivas, havyarlar içerisinde en kıymetlisi olduğu bildirilen siyah havyarın üretim merkezi olacak.
Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlüklerinin kontrolünde, özel bir şirket tarafından Kangal ilçesindeki Teke Deresi'nde 75 ton kapasiteli mersin balığı üretim tesisi kurulacağını, bu tesislerde dünyanın en pahalı yiyecekleri arasında yer alan siyah havyar üretimi gerçekleştirileceğini kaydetti.
Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altında olan mersin balığından havyar üretiminin yapılmadığını, Sivas'ta üretimin gerçekleştirileceğini bildiren Aslan, özel bir şirketle görüştüklerini ve tesisin en kısa zamanda kurularak üretime başlanacağını açıkladı.
Şu anda Türkiye'de kefalden havyar üretildiğini bildiren Aslan, “Ülke genelindeki yıllık üretim 5 ton. Kangal ilçesinde kuracağımız tesiste yıllık 5 ton siyah havyar üreteceğiz. Yıllık 5 tonluk üretimle, Sivas Türkiye'nin havyar üretim merkezi olacak. Üretimin tamamı ihraç edilerek hem Sivas'a, hem Türkiye'ye ciddi manada döviz girdisi sağlanacak” diye konuştu.
vicente58
04.05.2012, 08:02
Hızlı Trenden Yatırımcıya Gaz
Önümüzdeki yıllarda Sivas’ın hızlı trenle kavuşmasının ardından Hızlı Tren Gar’ının yapılacağı alan ile birlikte Sıcak Çermik’te değerini kat kat artacağa benziyor. Bunu fırsat bilenler ise Sıcak Çermiğe yatırım yapma peşinde. Her yatırım için devletten destek bekleyen Sivas toplam da 5 ayrı otel için çalışmaların başlatılacağı gündeme geldi.
İkisi Kamu, ikisi özel ve diğeri de iki kamunun ortaklığından olmak üzere ve 5 ayrı otelin yapılmasının yanı sıra devre mülklerin de yapılacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Yıllardır çeşitli sorunlardan ötürü yatırımdan nasibini alamayan Sıcak Çermik, Hızlı Tren projesi sayesinde yatırımlara kavuşacak. 3 yıl önce kurulan Kalın Belediyesi, Sivas Belediyesi ve İl Özel İdaresi’nin ortaklığındaki su birliğinden sonra yıllar önce projesiyle ortaya düşen ancak kurumları hep sorun çıkardıkları gerekçesi ile yatırımı beklettiklerini dile getiren 5 ortaktan oluşan konsorsiyumun önce yatırımdan tamamen vazgeçtikleri dile geti-rilmişti.
Daha sonra Sıcak çermiğe kamuoyunun Jet Fadıl lakabı ile tanıdığı Fadıl Akgündüz otel yapımıyla ilgili temaslarda bulunmuş ancak sadece günlük ziyaretle kalmıştı.
Şimdi ise olur mu olmaz mı dan çıkan, özellikle Hızlı Tren Projesinin de inşaat aşamalarının hızlanması ile birlikte Osman Yıldırım ve ortaklarının yapacağız dediği otel bu yıl tekrar gündeme gelirken, işini sessiz ve hızlı bir şekilde yürüten Anadolu Hastanesi Ortaklarından Ebuseyf Kılıç ile Bilici Mutfakta ortak olan Gültepe de Sivyapı ile dikkatleri üzerine çeken Akif Bilici ortaklığında bu yaz ayları içerisinde 5 yıldızlı otelle birlikte devre mülklerin olduğu bir projenin temelinin atılması bekleniyor. Şu an bu yatırıma kesin gözü ile bakılıyor.
Bu iki özel yatırımla birlikte Özbelsanın %90 ortaklığı ile Kalın Belediyesi’nin %10 ortaklığında yine devre mülkler ve 5 yıldızlı otel yapımı için düğmeye basıldığı belirtilirken bunun yanında Sivas Belediyesi’nin tek başına da bir 5 yıldızlı otel projesi başlatmasının an meselesi olduğu dile getiriliyor.
Beşinci 5 Yıldızlı otel ise İl Özel İdare tarafından yapılması gündemde. Özellikle Mahmut Kayhan'dan koltuğu devralan İl Genel Sekreteri Salih Ayhan'ın girişimleri ile kamu yatırımları içerisinde de en ciddi yatırım olarak öne çıkabileceği dile getiriliyor.
_DuMaN_58
10.05.2012, 23:26
TOKİ tarafından Sivas İli İmranlı İlçesi 288 Adet Konut, 1 Adet Büfe İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi ihalesi yapılacaktır. İhale tarihi 23.05.2012 Ayrıntılı ihale düzenlenmesi için aşağıda ki linke tıklayınız.
vicente58
10.05.2012, 23:37
Toki tarafından "Sivas İli Merkez İlçesi Kadıburhanettin Mevkii 90 Yataklı Uygulama Oteli ve Isı Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" isminde ihale ilanı yapılmıştır. İhale tarihi 19.06.2012 saat 14:30 olarak verilmiş. Ayrıca "Sivas 25.000 Seyirci Kapasiteli Stadyum İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi" ihaleside ilana çıkmış.İhalesi 18.06.2012 saat 14:00 olarak verilmiş. hayırlı olsun.
Abdurrahman 58
11.05.2012, 15:16
2013 yılı sonbaharında inşallah Sivas'ımız birçok tümseği aşmış olacak gibime geliyor
vicente58
13.05.2012, 11:12
Abdurrahman kardeş 2013 yılı sonbaharında tamamlanmış olacak işler arasında sürpriz projeler varmı?
vicente58
13.05.2012, 11:20
İl özel idaresi tarafından 15.05.2012 saat 10:00 da valilik toplantı salonunda "Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Çevre Düzeni Planı, Nazım ve Uygulama İmar Planı Hizmet Alım İşi" yapılacaktır.İhale ilanında işin niteliği olarak "Hizmet alımı-Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde turizm sektörünün ekolojik ve ekonomik verimliliği ve sürdürülebilirliği esas alarak koruma ve gelişmeyi sağlamak, kısa ve uzun dönemli ilke ve hedefler ile mekansal stratejileri belirlemek üzere 1/25000 Ölçekli çevre Düzeni Planı, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının yaptırılması işidir." denilmektedir.İşin süresi 180 gün. İnşallah en kısa sürede ihale neticelendirilir ve planlar hazırlanarak uygulama safhası başlar ve Yıldız Dağında kış sporlarının yapıldığını görürüz.
İllerin sosyoekonomik kalkınmışlık sıralaması açıklanmış. 2011 yılı verileri kullanılmış. Sivas 49. sırada!
Az uyuyup çok çalışmak gerekiyor! Alınacak yol uzun ve çetrefilli. Ama bu yol ya yürünecek ya da yürünecek!
THK’DAN FAKÜLTE
THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ve THK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ünsal Ban,Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile yaptıkları görüşmelerin ardından ilimize bir fakülte sözü verdi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Büyük Otel’de bir araya gelen THK Heyeti öncelikli olarak Meslek Yüksek Okulu yapımı ile ilgili görüşlerini belirtti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Sivas’a bir fakülte kurulması sözü ile harekete geçen THK Genel Başkanı ve THK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ünsal Ban,Hava alanında bulunan eski binanın kendilerine verilmesi karşılığında bir fakülte kurabilecekleini dile getirdiler.
Milli Savunma Bakanı Yılmaz’ın eski havaalanı binasını THK emrine vermesi sözünün ardından görüşlerini dile getiren THK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ünsal Ban, hava yolu işletmeciliği ve pilotaj eğitimi verecek bir fakültesi Sivas’ta kuracaklarını dile getirdi. Ünsal Ban,havaalanı içerisinde ilerleyen dönemlerde bir kampus oluşturmayı da planladıklarını söyledi.
EĞİTİM ÜNİVERSİTEDE OLACAK
THK Üniversitesine bağlı fakültenin devreye girmesine kadar olan aşama içerisinde eğitimler Cumhuriyet Üniversitesi kampus alanında yapılacak. Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Dökmetaş, THK’ya bağlı fakültede okuyacak olan öğrencilere geçici süre içerisinde derslikleri açabileceklerini ve gerekli desteği vereceklerini söyledi.
GENEL BAŞKAN SÖZ VERDİ
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüşmenin ardından fakülte sözü veren THK Genel Başkanı Osman Yıldırım “ Sivas’a bir sözümüz vardı, onu da yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacağız. THK Üniversitesine bağlı fakülte ve diğer birimler etaplar halinde devreye girecek ve Sivaslılara havacılığı sevdireceğiz “dedi
THK Genel Başkanı Osman Yıldırım ve THK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ünsal Ban,Ankaraya gider gitmez çalışmaların hızlandırılacağını ve yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte öğrenci alımı planladıklarını da sözlerine eklediler.
vicente58
31.05.2012, 20:08
Harika bir haber. İnşallah en kısa zamanda bahsedilen çalışmalar tamamlanarak ilimiz havacılık eğitiminde söz sahibi bir yere ulaşır. Bunun için yetkililerin bu işin peşini bırakmamaları, THK yöneticilerini ve siyasilerimizi sıkıştırmaları lazım.Tobb ekonomi ve teknoloji üniversitesinin fakülteleride açılabilirse Sivas yüksek öğrenim noktasında yıldızı parlayan illerin arasına girecektir. Emeği geçenlere teşekkürler.
İsmet Yılmaz'ın artık Sivas'a değer katacak projeler konusunda biraz daha aktif olması gerekiyor. Bir yıl boyunca pek birşey yaptığı söylenemez ama Allah'a şükür sonunda ciddi bir eğitim yatırımını Sivas'a kazandırmak üzere. Havacılık alanında açılacak olan bu meslek yüksek okulu ve fakülte ile birlikte geleceğin dünyası için iyi bir altyapı yatırımı kazanmış olacağız.
vicente58
04.06.2012, 22:25
NURİ DEMİRAĞ HAVACILIK FAKÜLTESİ AÇILACAK
THK’nın ilimize kuracağı fakültesinin ismi NuriDemirağ Havacılık Fakültesi olacak.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile geçtiğimiz gün Büyük Otel’de bir araya gelen THK Genel Başkanı ve THK Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ünsal Ban,Hava alanında bulunan eski binanın kendilerine verilmesi karşılığında bir fakülte kurabileceklerini ve kuracakları fakültenin adının ise THK Üniversitesine bağlı Nuri Demirağ Havacılık Fakültesi olacağını söylediler
Fakültenin kurulmasıyla birlikte Sivas’ın havacılık yönünden önemli bir il olacağını dile getiren THK Sivas Şube Başkanı Halil Işın,”THK Üniversitesine bağlı fakültenin devreye girmesine kadar olan aşama içerisinde eğitimler Cumhuriyet Üniversitesi kampus alanında yapılacak. Pamukpınar’la ilgili çalışmalarda devam ediyor. Önemli olan biran önce fakültemizin devreye girmesidir.Fakülte ile ilgili hazırlıklar sürüyor.İsmi kesinlikle Nuri Demirağ Havacılık Fakültesi olacaktır”dedi
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] si_acilacak
İl Özel İdaresi'nin Haziran ayı toplantısında Akdeğirmen Mahallesi'nde bulunan eski halıcılık okulunun Türk Telekom'a çağrı merkezi olarak tahsisi kararı alındığına dair bir söylenti var. Henüz detayları bilmiyoruz ama böyle bir karar alındı ise muhtemelen arazi tahsisi yapılmıştır diye düşünüyorum. Bina eski olduğuna göre yıkılıp yeniden yapılacaktır büyük ihtimalle.
Uzun süredir Türk Telekom ve Ziraat Bankası'nın Sivas'a çağrı merkezi kuracakları söyleniyordu ama somut bir ilerleme görememiştik, bu vesile ile en azından birisinde ilerleme görmek sevindirici. Çağrı merkezleri şehrin istihdam yükünü sırtlayabilecek temiz yatırımlardır. Ortalama 250-300 kişinin istihdam edildiği yerler ve özellikle genç nüfus için iş tecrübesi kazanma açısından başlangıç için ciddi iş imkanı sunuyorlar. Sivas olarak daha fazla çağrı merkezi çekmek için yerel idareci ve vekillerin çalışması gerek.
Bu vesile ile Türk Telekom çağrı merkezinin Sivas'a kazandırılmasında emeği geçen Habib Soluk Bey'e bir kez daha teşekkürler. Sivas için kendisi bir bakan ve elli tane de vekil kıymetindedir. Sanki bu sözü daha önce yine söylemiştim! ;)
_DuMaN_58
29.09.2012, 09:30
04.10.2012 tarihinde Büyük Otelde, ORAN(T.C. ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI) 2012 yılı Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı yapacak. Toplantı yaklaşık 5 saat sürecek. Toplantı Habip Soluk başkalığında gerçekleşecek olup Yüksek Hızlı Trenin Sivas'ta oluşturacağı etkiler konuşulacak. Ayrıca 2011, 2012 yılları faaliyet raporları da değerlendirilecek.
Sivaslılar.net
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.