PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hak İhlalci Türkiye

sivaslınet
15.03.2012, 08:26
Adalet Bakanlığı AİHM kararlarıyla ilgili internet sitesi kurunca Türkiye’nin kötü karnesi ortaya döküldü. Sitede yer alan istatistiklere göre en çok ihlal Türkiye’de yaşanıyor.

Adalet Bakanlığı bünyesindeki İnsan Hakları Daire Başkanlığı’nca hâkim ve savcıların yararlanması için AİHM’in Türkiye ile ilgili en güncel kararlarının çevirisinin yapıldığı bir internet sitesi açıldı. Sitedeki AİHM’in Türkiye ile ilgili 52 yıllık istatistikleri, insan hakları açısından utanç verici manzarayı da gözler önüne serdi. 1959-2011 arasındaki başvurulara göre Türkiye, 2 bin 404 mahkumiyetle, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni en çok ihlal eden ülke oldu. Rusya dışında bütün ülkelerin sözleşmenin hiç ihlal etmediği en az bir maddesi bulunurken, Türkiye’nin de Rusya gibi karnesinde boş yer kalmadı.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

DEVAMI:
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

aktassa
15.03.2012, 09:06
Sırf grafiklerde iyi olsun diye değil, insanım huzurlu, daha güvenli, daha adaletli yaşasın diye düzelmesini istiyorum.
Yoksa AİHM'nin istatistikleri umurumda değil.

sivaslınet
15.03.2012, 09:48
Grafik, İstatistik bir bilimdir. Sosyal yaşamı ölçümler. Onlarsız sosyal yaşamın doğruları/yanlışları belirlenemez.

Tıpkı bir madde uzunluğunun metresiz belirlenemeyeceği gibi.

aktassa
15.03.2012, 11:11
Aksini iddaa etmedim ki.
Ben iyileşmemizin amacının AİHM'ne iyi görünmek gerektiğine değil, gerçekten insanımıza değer verildiği için gerekli olduğuna inandığımı söyledim.