PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizi Hataları

Azizem_58_58
15.03.2012, 14:40
ZOR HEDEF
Dışı THY olan uçak içerde bir anda ONUR AIR ´e dönüşüyor.

ÇİÇEK TAKSİ
Dış çekimlerde Siena olan araçlar iç çekimlerde bir anda Şahin ´e dönüşüyor.

AYRILSAK DA BERABERİZ
Evdeki tüm eşyalar hacze uğruyor ve ev bomboş kalıyor. Ancak 2 insan bağrışırken evde tek bir yankı bile yok.

SÜPER BABA
Alim´in bilgisayarı varken yazılarını neden daktiloda yazıyor?
Evin küçük kızı Mine elektrik süpürgesiyle evi temizlerken telefon çalıyor ve o da süpürgeyi kapatıyor. Ancak süpürgenin sesi bir anda kesiliyor. Sesin azalarak kesilmesi lazım.

YILAN HİKAYESİ
Yolda yapılan çatışmalara rağmen arabalara hiçbir şey olmuyor.
Memoli araba sürerken devamlı cep telefonuyla konuşuyor. Yasak değil mi?
Zeyno ile Erkan´ın küçükken ağaca yaptıkları kalp, büyüdüklerinde değişiyor.
Rıza´ya yaptıkları baskında Kürşat, silahı bir tezgaha koyuyor. Almamasına rağmen bir sonraki sahnede silah hala onda.
Ambulans yolda ilerliyor ve aracın içinden arka kapısını görüyoruz. Ancak yolun ışıkları, arka camın sağından soluna doğru yansıyor. Galiba ambulans yan yan gidiyor.
Kürşat ve adamı otelin otoparkına iniyorlar. Sarı bir Seat´ı geçip önlerinde polisleri görüyorlar ve hemen polislere arkalarını dönüyorlar. Bu durumda Seat´ın önlerinde olması gerekir. Ama araba arkalarında ve polisler de o arabanın yanında.
Memoli ile Cem, Galeria´nın bulunduğu sahilde konuşuyorlar. Memoli "Gel şurada Galeria var, gidip birşeyler yiyelim" diyerek Galeria´nın tam zıt tarafını gösteriyor.

RUHSAR
Dizinin ilk bölümlerinde Menkıbe Hanım´ın Mazhar için bulduğu Melek, sonraki bölümlerde Generation´da çalışan Şelale oluyor. Ayrıca markette çalışan biri de ilerleyen bölümlerde Generation´da çalışmaya başlıyor.
Ruhsar´ın devamlı başvurduğu Gözüm Abla bilgisayarı sürekli "3, 4, 5, E, R" tuşlarıyla kontrol ediyor. Üstelik bu tuşlarla tüm alfabeyi de yazabiliyor. Ayrıca Gözüm Abla kapkalın olan defterden çok spesifik maddeleri içindekiler hiç bakmadan bile 2-3 sayfa çevirerek buluyor.

REYTİNG HAMDİ
Yarmagül´ün kullandığı dolmuşla, onun kız kardeşine asılan Takoz Selo´nun dolmuşu aynı. İkisinin de plakası 34 TZA 45.
Yarmagül "Ağırlığınca Altın" yarışmasına hazırlanırken kız kardeşi şıklı soruları "Meydan Larousse"dan soruyor.
Yarmagül´ün kullandığı dolmuşun rengi dışarıdan sarı ama içeriden beyaz.
Ayrıca Yarmagül, şoför koltuğunda değil, bir arkada oturuyor ve elinde direksiyona hiç benzemeyen birşey tutuyor.

EYVAH BABAM
Ece ve arkadaşı Metin otoparka geliyorlar. Metin arabanın kilidini açarak biniyor fakat Ece´nin kapısı açılmıyor, Metin kapıyı içerden açıyor. Ancak arabada merkezi kilit olmadığı halde saldırganlar kilitli olan arka kapılardan içeri nasıl giriyorlar?

İKİNCİ BAHAR
Vakkas, oğlu Medet´in kafasını su dolu bir tencereye batırıyor. Ancak, kafası tencereye giren Medet değil, kafası traş edilmiş bir başkası.

TATLI KAÇIKLAR
Rafet ile Saffet güya ölüyorlar ve gazeteden arkadaşı hoca kılığına girerek onlar için "Fatiha Suresi"ni okuyor ama yarım yamalak.
Saffet´in karısı Serap´ın cep telefonu çalıyor ve o da cevaplıyor. Ancak telefonun zil melodisi Ericsson, telefon ise Nokia.

KURT KAPANI
Kenan Kalav, fabrikanın otoparkında karşısından gelen arabanın sağına doğru yürüyor ama araba durduğunda o arabanın sol tarafında.

ÇILGIN BEDİŞ
Dede bir dergi okurken oğlu ise bir gazete okuyor. Ama dergi çevrilirken oluşan ses efekti, gazete efekti ile aynı.

LaEdri
15.03.2012, 16:31
Dizlerin varlıkalrı en büyük hatayken ufak tefek hatalar sayılmaz bile..

ÖnceVatan_58
15.03.2012, 20:27
Genel olmasada diziler hiçte bizim kültürümüzü yansıtan ve toplumun hiçte sorunlarını yansıtan olgulardan uzak, eskiden Dallas dizisi vardı ondan daha beter senaryolarla halka sunuluyor, tamamen halkı uyutmaya yönelik bomboş şeyler.

_DuMaN_58
15.03.2012, 20:35
Ben bir dizi önerisinde bulunayım, Leyla ile Mecnun, TRT1de Pazartesileri yeni bölümleri oluyor. Normalde dizi izleyen birisi değilimdir ama bu dizi beni kendine bağladı :) güzel espiriler var dizide tavsiye ederim.

Alibaba58
15.03.2012, 20:51
Öyle bir geçer zaman ki ve Muhteşem Yüzyılı izliyorum sadece ama ikiside artık saçmalamaya başladı. İnsan başından beri izlediği bir diziyide bırakamıyor.

sivaslınet
16.03.2012, 08:12
Dizilerde görülecek her türlü olgu, hatta daha fazlası "haberler" de var zaten. Yurdumun haberleri zaten başlı başına dizi. Hem de somut olarak. Haberlerden başka tv izlemiyorum. Bazan da belgeseller.. :)

Arif Coşkun
16.03.2012, 11:49
Haber yada dizi izlediğimde karamsarlığa kapılıyorum toplam 20 haber varsa iki iyi haber gerisi ya kavga ya soygun yada cinayet. Buda toplum psikolojisini çok kötü bozmakta. Diziler zengin aileler her birinin altında en az 100-200 binlik jepler süper bir hayat, ne işsizlik var ne aç kalan herkes güllük gülüstanlık toz pembe bir hayat. TV lerde doğru dürüst bir eğlence programı bile yok, komedi evlenme programlarıyla zaman geçiriliyor.
Bir kaç diziye rastladım gerçektende ahlaksızlığın bu kadarına pes, kim kimin sevgilsi yada eşi belli değil bu tür diziler bence yasaklanmalı örf adet geleneklerimize çok ters ve ahlak çöküntüsüne yol açabilir, nerde bu televizyon üst kurulu rtük ne iş yapar ne için o göreve getirilmişler?

aktassa
17.03.2012, 00:09
Öyle bir geçer zaman ki ve Muhteşem Yüzyılı izliyorum sadece ama ikiside artık saçmalamaya başladı. İnsan başından beri izlediği bir diziyide bırakamıyor.

Öyle bir Geçer Zaman ki İzlemeyin!... Lütfen. Denizcileri yanlış tanıtıyorlar. Valla öyle değil.. :D Sokaktaki adam bile denizciyim deyince " nerede senin carolinin" diye soruyor yaws...

Birde bu konu eski diizleri konu almış. Mesela Muhteşem Yüzyıl.
Kanuni Sultan Süleyman'ın bir kız kardeşi bile yoktur!..
Padişah yemek yerken divan üyeleri ne olursa olsun konuşamazlar ( sofraya oturmazlar zaten ) önerilerini divanda sunarlardı.

Güncel dizilerde de çok ilginç şeyler oluyor vesselam.

LaEdri
17.03.2012, 00:17
Haber yada dizi izlediğimde karamsarlığa kapılıyorum toplam 20 haber varsa iki iyi haber gerisi ya kavga ya soygun yada cinayet. Buda toplum psikolojisini çok kötü bozmakta. Diziler zengin aileler her birinin altında en az 100-200 binlik jepler süper bir hayat, ne işsizlik var ne aç kalan herkes güllük gülüstanlık toz pembe bir hayat. TV lerde doğru dürüst bir eğlence programı bile yok, komedi evlenme programlarıyla zaman geçiriliyor.
Bir kaç diziye rastladım gerçektende ahlaksızlığın bu kadarına pes, kim kimin sevgilsi yada eşi belli değil bu tür diziler bence yasaklanmalı örf adet geleneklerimize çok ters ve ahlak çöküntüsüne yol açabilir, nerde bu televizyon üst kurulu rtük ne iş yapar ne için o göreve getirilmişler?

Yeni nesil dizilerin iğrenç tuzağına düşmüş durumda ne yazık ki..RTÜK bence hemen hepsini yasaklamalı.Bunlar saf dizi değildir,bilinçli bir yozlaştırma faaliyetidir.Ben gerçekten çok üzülüyorum.Gençlik bizi yönetenleri tanımıyor,Sivas türküsü desem bir tane isim dahi söyliyemiyor,en ünlü romanalrdan sorsam adını ilk defa benden duyuyor.Ama desem ki şu dizinin oyuncularını say,şu dizinin 72.dakikasında ne oldu ,anında cevap veriyorlar.kimi örnek alıyorsun desem,bana bir diziden pis bir karakteri söylüyor.Bu konuda çok üzülüyorum..

aktassa
17.03.2012, 00:26
Hocam haklısın.
Ama aslında neden böyle oldu bunu da anlayabilmiş değilim.
Bu özenti nasıl kanımıza kadar işledi?
Eskiden tamam. Fazla dizi falan, belgesel gibi şeyler yoktu da o zamanki dizilerle mi bize bunu aşıladılar?
Bir deliyürek çıktı. Konu vb. çok güzel ama bizimkiler bedavadan kahraman olmaya kalktı.
Polat çıktı. Herkes polat.
Dizilerde bu adamların o noktaya nasıl geldikleri bilinmiyor.
Mesela ben Kurtlar vadisinin ilk sezonunda izledim o kadar. Süleyman Çakırlı bölümler.
İnanın Türkiye gerçekleri.
Ali Candan / Polat karakterine bakıyorsunuz. Mülkiyeyi başarılı şekilde bitirmiş, uluslararası ilişkiler konusunda uzman, bölgedeki yabancıı dilleri bilen kendini yetiştirmiş bir devlet görevlisi. Ama ekranlarda bu karakter öyle bir sunuluyor ki, onun o ana kadar geçirdiği sıkıntılar olmamış gibi, birden bolluk, bereket, ün, şan.

Bu alışkanlık şimdilerin 12-30 yaş gurubu için geç ama yeni yetişen ilkokul çağındaki çocuklar için önemli olabilir. Bir ihtimal de olsa onları kurtarmak lazım.

LaEdri
17.03.2012, 00:45
Hocam haklısın.
Ama aslında neden böyle oldu bunu da anlayabilmiş değilim.
Bu özenti nasıl kanımıza kadar işledi?
Eskiden tamam. Fazla dizi falan, belgesel gibi şeyler yoktu da o zamanki dizilerle mi bize bunu aşıladılar?
Bir deliyürek çıktı. Konu vb. çok güzel ama bizimkiler bedavadan kahraman olmaya kalktı.
Polat çıktı. Herkes polat.
Dizilerde bu adamların o noktaya nasıl geldikleri bilinmiyor.
Mesela ben Kurtlar vadisinin ilk sezonunda izledim o kadar. Süleyman Çakırlı bölümler.
İnanın Türkiye gerçekleri.
Ali Candan / Polat karakterine bakıyorsunuz. Mülkiyeyi başarılı şekilde bitirmiş, uluslararası ilişkiler konusunda uzman, bölgedeki yabancıı dilleri bilen kendini yetiştirmiş bir devlet görevlisi. Ama ekranlarda bu karakter öyle bir sunuluyor ki, onun o ana kadar geçirdiği sıkıntılar olmamış gibi, birden bolluk, bereket, ün, şan.

Bu alışkanlık şimdilerin 12-30 yaş gurubu için geç ama yeni yetişen ilkokul çağındaki çocuklar için önemli olabilir. Bir ihtimal de olsa onları kurtarmak lazım.

Öncelikle şunu söylileyim ki hayatımın hiçbir döneminde dizi seyretmedim.
Siz bilinçli birisiniz.O diziye alıntı yaptığım mesajınızdaki gibi bir açıyla bakıyorsunuz.Türkiye gerçeklerini gördüğünüzü söylüyorsunuz.Sizin açınızdan sorun yok.
Peki ya gençlik?
Onların bu dizide gördüğü tek şey şiddet,silah sesleri,zorbalık,mafya,onlarca insanın ölümü ve kimsenin hesap sormaması..Onlar bu diziden bunları alıyor,örnek seçiyor.Sizin baktığınız açıdan bakamazlar.Ve bu sadece bir kaç dizi için geçerli.Çoğu diziye hangi açıdan bakarsanız bakın,çirkefbir yozlaştırma hareketi olduğu rahatlıkla görürsünüz..

aktassa
17.03.2012, 00:53
Hayır hayır. yanlış anladınız.
Ben karakterin geçmişi, perde ardında kalan kısmını söylemek istedim.
Şiddetin neresi örnek olabilir.
Söylemeye çalıştığım şey program maalesef karakteri şaşalı, zengin, patron yani aslında gençlerin hayalinde, zahmetsizce ulaşacağı kahraman gibi gösteriyorlar. Gerçekte örnek olunacak şeyleri perde arkasına itiyorlar. Ne bu gerçekler. O kişinin şiddete başvurması falan değil. Bu noktaya o kişi nasıl geldi? Nerelerden geçti? Hangi eğitimleri aldı.
Söylemeye çalıştığım bu.
Zaten olay şimdi iyice zıvanadan da çıktı.