PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 Yaz tarifesi hayal kırıklığı yaşattı

İsmail Özçelik
23.03.2012, 18:25
25 Mart’ta başlayacak yaz tarifesi için çoğu firma artık uçuş planlarını açıklamış durumda. Açıklanan uçuş planları ise Sivaslıyı tamamen hayal kırıklığına uğratacak türden.

Geçen aylarda Bakanımız İsmet Yılmaz’ın müjdelediği yaz tarifesinde İzmir uçuşları başlayacak söylemi maalesef gerçekleşmedi ve hiçbir firma yaz tarifesinde İzmir-Sivas-İzmir uçuşunu eklemedi.
Geçen sene yaz tarifesinde haftada 10 kez gerçekleştirilen THY’nin İstanbul Atatürk uçuşları da bu yıl haftada 7′de kaldı.
Yine geçen sene yaz tarifesinde ve bu sene kış tarifesinde her gün uçan Anadolujet ise haftada 4 güne düşürdü.
Bunların yanı sıra Öger Türk Tur ise Dusseldorf uçuşlarını iptal etti.

Tek değişiklik yapmayan havayolu şirketi ise Pegasus oldu ve her gün olan Sabiha Gökçen uçuşlarını icra etmeye devam edecek. Kaynak (SivasAirport) ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Biz İzmir, Antalya ve Almanya'da daha çok nokta beklerken maalesef bu yaz havaalanımız için hiçbir gelişme olmadı... Yetkililer her zamanki gibi duyarsız kaldı.

sensetik
23.03.2012, 22:08
bizim havaalanına inen kalkan uçakların ödediği para statüsü gereği biraz fazlaymış hocam..o yüzden doluluk oranıda düşük olduğu için havayolu şirketleri çok sefer koymuyor..benim duyduğum böyle..bilmiyorum doğrumu...

İsmail Özçelik
23.03.2012, 22:34
Hocam bende tam tersini duydum statüsünden dolayı vergide indirim oluyor, ancak kalktıkları havaalanlarının ki yüksek mesela Adnan Menderes, Atatürk, Sabiha Gökçen...

Ayrıca Sivas'ta uçuşların az olmasının sebeplerinden biri de Sivaslının maalesef Kayseri'yi tercih etmesi. 2 yıl dişini sıkıp aktarmalı da olsa Sivas'a uçsa, 3 yıl hiçbir şirket buna duyarsız kalamaz.

Birde şu noktaya temas etmek isterim ben yılda 9-10 kere İstanbul-Sivas uçarım ve şu ana kadar %70'den aşağı doluluğu olan uçak görmedim. Bunun en iyi ispatı daha Temmuz'a uzun bir süre olmasına rağmen THY biletleri şimdiden aşırı pahalanmış çünkü rağbet var. Millet erkenden almaya çalışıyor artık.

aktassa
24.03.2012, 19:59
Bence de talep yok bahanesi inandırıcı gelmiyor.
1 ay öncesinden bile 210 TL civarında olursa fiyatlar, hali ile ...

Oysa kampanyaları diğer şehirler gibi arttırsalar nasıl faydalı olacak, millet zaten otobüsü bırakmak için bahane de arıyor.

Eko58fb
26.03.2012, 10:47
Hava yolu şirketleri seferleri neye göre artırıp azaltıyor bilemiyorum ama ben şimdiden mayıs ve ağustos gidiş dönüş uçak biletlerimi aldım.Sivas a ilk defa bu sene uçakla gelmek nasip olacak.şimdiye kadar otobüsle gelir giderdim ama yol 11-12 saat çekilmiyor çok uzun bir süre.Ayrıca havaalanından Sivasa belediye otobüslerinin başlayacağını duymuştum başladımı acaba yada ne zaman başlayacak? Şu hızlı tren bitsede trenle gelsek daha iyi olacak tccd nin sitesinde en son güncelleme tarihi 04-11-2011 neredeyse o tarihten bu güne her gün bakıyorum hızlı tren sivas hattına bir ilerleme varmı diye ama daha henüz yok umarım 2015 e biter.

aktassa
26.03.2012, 18:23
Bizde başlamasını isteriz ama diğer iller varken maalesef devletimiz Sivas'a yatırım yapacak gibi de görünmemekte.
Baksanıza havacılık alanında bile sistemi oturtamamışken...

Kibrisli
26.03.2012, 18:36
Her sene yaz tarifesinde bunu yaşıyoruz... Her sene de tartışıyoruz... Her sene ben hariç heralde sitedeki herkesin beklentisi çok fazla... Her sene de anlatıyorum ama değişen birşey yine olmuyor. Hava alanı yatırımı henüz gereksizdi. Önce uçağı indirmek gerekiyordu. Bu da bürokrasinin işiydi. Ama bürokrasi bize kullanılmayan Türkiye'nin büyük pisti ile damı akan fakat güzel görünen bir hava alanı bıraktı. Bana kızdı insanlar o vakit Abdullatif Şener'e kızdığım için. "Sanki Concorde inecek ne gerek var bu kadar yatırıma önce iş sahası açsınlar yolcu yaratsınlar sonra yatırım yapsınlar." demiştim o zaman da insanlar bana gülmüştü. Şimdi uğraşsınlar. Sevgili İsmail Kardeşim, ikimizin de Sivas sevdası ortada ama ben dişimi sıkmak zorunda mıyım? İkimiz de bu şehrin gelişmesini istiyoruz fakat ne Türkiye ne de Sivas böyle gelişmez... Göz boyama ile bir yere varılmaz. Önce iş sahası yaratılmalı, devlet yatırımı artırılmalı yoksa ata mirasını satarak ülkeyi yönetenler satacak birşey kalmadığında ortadan kaybolacak olan yine biz halka olacak.

Şu anda İstanbul uçaklarının doluluğu gayet iyi Sosyal Devlette kar etmeden halka hizmet amaçlı zarar etsen dahi çalıştırabileceğin bazı işletmeler vardır. THY' de bunlardan birisi. Vergiden zarar etsen bile devam ettir hatta İzmir seferlerini bile koy. Bu da işin başka bir yönü.

aktassa
26.03.2012, 23:13
Onun için Sivastan anlayan sivaslı bir vekil gerekli.
Her şey sadece resmiyetle değil, biraz güleryüzle de yapılabilir.
Mecliste çoğunluğu bulunan partiden birkaç milletvekili şirketlere ayaküstü bir ziyarette bulunsa ve vatandaşları için böyle bir iyilik istese, bence hepsi de fazladan birkaç sefer koyarlar diye düşünüyorum...

sevgim 58
27.03.2012, 00:11
bizde hep kayseriye ucuyoruz cünkü sivasa giden ucaklar cok pahali .... keske fiyatlari daha uygun olsaydi da bizde sivasa ucabilseydik daha güzel olurdu ..

Siyahnur
01.04.2012, 19:48
bizde hep kayseriye ucuyoruz cünkü sivasa giden ucaklar cok pahali .... keske fiyatlari daha uygun olsaydi da bizde sivasa ucabilseydik daha güzel olurdu ..

Sivas´a aktarmali bakmalisin.
Istanbul´da birkac saat beklemek zorundasin ama fiyatlari daha uygun.