Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖĞRETMEN
sivaslınet
30.03.2012, 09:58
Çıkarın kâğıt kalemi. Sınav yapıcam.
Coğrafya: Öğretmenlerin Hanya’yı Konya’yı gördüğü ülke hangisidir?
*
Edebiyat: Failatün failatün failatün
failün şeklinde... Yani, üç vurup bir sayılarak, aruz vezninde dövülen öğretmenlerin fail’i kimdir?
*
Din kültürü: Allah yarattı demeden, Yaradan’a sığınıp sopalandıklarına göre, öğretmenlerin dini nedir?
*
Tarih: Öğretmenlerin resmen haşat edildiği meydan savaşıyla, Mercidabık arasındaki benzerlikleri sıralayın.
*
Matematik: Havuz problemi. Çembere alınıp, etrafları sarılarak, Güven Park’taki havuza atıla atıla kaç öğretmen sığar?
*
Geometri: Kafasına tekme atılan öğretmen yamulup, sekiz olduysa... Neresine tekme atarsan kare olur?
*
Türkçe: Ben böyle memleketin taa...... Cümlesindeki noktalı yerleri doldurunuz.
*
Yabancı dil: Sayın Başbakanımız “bundan böyle hangi dilden anlıyorsanız, o dilden” dediğine göre... Laftan anlamadıkları için ağzı burnu kırılan öğretmenlerimiz, hangi dilden anlar?
*
Kimya: Gözüne biber gazı sıkılan öğretmen, gözüne ne sıkarak acısını hafifletir? (Maaşıyla geçinemediği için pazarda limon satmak zorunda kalan öğretmenler kopya vermesin lütfen.)
*
Biyoloji: Öğretmenin vurduğu yerde gül biterse, polisin vurduğu yerde ne biter?
*
Fizik: Eşşek sudan gelinceye kadar dövülen öğretmen, 100 metreyi yerlerde 10 saniyede sürükleniyorsa... Tazyikli suyla yerlerde sürüklenen öğretmen, aynı mesafeyi kaç saniyede kateder?
*
Beden: Panzer mi hızlıdır, Toma mı?
*
Resim: Dayak yiye yiye suratının “şakülü kayan” öğretmen, Pablo Picasso’nun hangi tablosunu andırır?
*
Müzik: Karakolda ayna var, ayna var, hicaz makamında... Öğretmenim canım benim, canım benim, ne makamındadır?
*
Mantık: Hükümetimizin milli eğitim sloganı “oku, düşün, uygula, neticelendir”ken... Yani, başharfleri “odun”ken... Öğretmenlerimiz niye odun’la değil de, lastik cop’la dövülür?
*
Yurttaşlık bilgisi: Evlatlarımızın geleceği için çırpınan öğretmenlerimizi öldüresiye döverlerken gıkınız çıkmıyorsa...
Siz hangi yurdun yurttaşısınız?
-Yılmaz ÖZDİL-
Azizem_58_58
30.03.2012, 11:10
Fizik: Eşşek sudan gelinceye kadar dövülen öğretmen, 100 metreyi yerlerde 10 saniyede sürükleniyorsa... Tazyikli suyla yerlerde sürüklenen öğretmen, aynı mesafeyi kaç saniyede kateder?
buna bayıldım :D:D:D:D:D:D
Alibaba58
30.03.2012, 18:07
Sayın Sivaslınet bu yazıyı sabah ben paylaşacaktım ama vazgeçtim. Neyse Yılmaz Özdil yine çok harika bir yazı yazmış.
Öğretmenlerimize gösterilen muameleyi şiddetle kınıyorum.
Alibaba58
30.03.2012, 19:27
Korkusuzca yazılmış, mükemmel bir yazı. Sayın Sivaslınet Yılmaz Özdil yazılarını genellikle siz paylaşıyorsunuz. Sizin paylaşacağınızı tahmin ettiğim için vazgeçtim. Tahminimde yanılmamışım.
TOMA daha hızlıdır.
Hemde su kapasitesi de fazla.. :D
Öğretmenlerin yüzde yüzü bakanlığın öğretmenelere yaklaşımından,onları halkın gözünde itibarsızlaştırmasından rahatsız..!
_DuMaN_58
31.03.2012, 08:27
Öğretmenlik ne zaman bitti? Bence, ne zaman dayak yiyen öğrenciler MEB'e şikayet ettiler, MEB'de öğrencileri hep haklı buldu, işte o zaman bitti. MEB öğretmenlerimizin arkasında durmadı. Personeline sahip çıkmadı. Sadece MEB Bakanlığı için değil diğer tüm bakanlıklar için konuşuyorum. Eskiden Bakanlıklar, Okullar, Hastaneler, Karakollar kendi personellerine sahip çıkardı. Artık böyle bir durum yok. Hep vatandaş haklı, hep.. Bu olay sadece 10 yıl içerisinde gerçekleşen bir olay değil en az 20 yıllık bir olay.. Ama son dönemlerde bu olaylar daha çok artış gösterdi. Bakalım daha nereye kadar gidecek. Yakında her şikayet edilen memur, personel ihraç edilecek neredeyse.. Vatandaş karşısında personeller ezildikçe eziliyor..
Son cümleni şöyle değiştirebiliriz..
" Sorun kimde olursa olsun vatandaş karşısında HERZAMAN PERSONEL eziliyor"
Bir öğretmenin ezilmesi ile diğer memurların ezilmesi aynı şey asla değildir..
_DuMaN_58
31.03.2012, 17:32
Neden değildir?
Neden değildir?
Uzun cevaplar vermek istemiyorum..Seni ezen veliyle,öğrenciyle 8 yıl berabersin..Kısaca özü bu!
_DuMaN_58
31.03.2012, 19:48
Uzun cevaplar vermek istemiyorum..Seni ezen veliyle,öğrenciyle 8 yıl berabersin..Kısaca özü bu!
Öğrenci ve öğretmen bir okul içinde yıllarca beraberdir doğru. Ama küçük şehirlerde yada ilçelerdeki memurlar ve vatandaş, öğrenci-öğretmen kadar olmasa da çoğu zaman karşılaşırlar.
Asıl acı veren şey şu; bir doktor düşünün onu ezen hastayı tekrar geldiğinde muayene etmeme gibi bir lüksü yok yada herhangi bir sağlık personelinin. Öğretmenin de böyle bir lüksü yok. Eller kollar bağlı yani.
Öğrenci ve öğretmen bir okul içinde yıllarca beraberdir doğru. Ama küçük şehirlerde yada ilçelerdeki memurlar ve vatandaş, öğrenci-öğretmen kadar olmasa da çoğu zaman karşılaşırlar.
Asıl acı veren şey şu; bir doktor düşünün onu ezen hastayı tekrar geldiğinde muayene etmeme gibi bir lüksü yok yada herhangi bir sağlık personelinin. Öğretmenin de böyle bir lüksü yok. Eller kollar bağlı yani.
Tamam da doktor o adamı 5-10-15-30 dk muayene eder ve adam gider.sonra ne zaman gelir bilinmez.Üstelik işinizi yapmanıza engel de olmuyor.
Memur o adamın işini 5-10-15 dk haleder gönderir.Sonra ne zaman görür bilinmez.
Ama öğretmen öyle değildir.5-10 dakika değil 5-10 saat değil,ay değil..Yılllardan bahsediyoruz.Üstelik sizin dersi işlemenize de engel teşkil ediyorlar..Her gün 6 saat berabersin o kişiyle.
Onun için öğretmenin öğrenciye-veliye ezdirilmesiyle,diğer memurların ezidirlmesi asla bir değildir.
Azizem_58_58
02.04.2012, 06:55
VELİYLE UĞRAŞMANIN ZORLUĞUNU bilirim hatta bu yüzden 2 hafta sonra işten çıkmayı düşünüyorum..
sivaslınet
02.04.2012, 07:03
Öğretmenlik ne zaman bitti? Bence, ne zaman dayak yiyen öğrenciler MEB'e şikayet ettiler, MEB'de öğrencileri hep haklı buldu, işte o zaman bitti. MEB öğretmenlerimizin arkasında durmadı. Personeline sahip çıkmadı.
Ezberler devam ediyor..
Öğrenciler haklı. Dayak eşşeklere bile atılmamalı. Eğitimde dayak olmaz. Dayağın da haklılığı olmaz.
Bilgice eksik olan insan dayağa baş vurur. İnsanın tek eğitilme yöntemi bilgilendirmekle mümkündür. Kaldı ki eşşeklere bile atılan dayak ceza öngörmektedir. Dayak atan eğitimciye de memeura da sahip çıkmak, aynı suça ortak olmak demektir.
İnsanlara şiddet(dayak) Uluslararası hukukla yasaklanmıştır. Ezberler bozulmalı.
Alibaba58
02.04.2012, 07:08
Ama şunu da inkar etmemek lazım öğretmenlik çok zor ve büyük emek isteyen bir meslek. Biz yeri geldiğinde iki üç tane çocuk biraraya geldi mi kafamız şişiyor tahammül edemiyoruz. Onlar 45-50 tane çocuğa nasıl laf geçirsinler. Tabiki dayağa karşıyım. Zaten birkaç tane veli tanıyorum öğretmenle mahkemelikler dayak yüzünden. Karşılıklı anlayış olduktan sonra bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
sivaslınet
02.04.2012, 07:11
Yanlış bir görüş..
Ezilmenin bir diğer adı iyi niyeti, emeği sömürmek anlamındadır. Sömürü düzeninde alt sınıf otorite tarafından değil sekiz yıl, ömür boyu sömürülmektedir.
Bu yüzden bir öğretmenin veya bir memurun ezilmesi, sömürülmesi hiç farklı değildir.
sivaslınet
02.04.2012, 07:27
Ama şunu da inkar etmemek lazım öğretmenlik çok zor ve büyük emek isteyen bir meslek. Biz yeri geldiğinde iki üç tane çocuk biraraya geldi mi kafamız şişiyor tahammül edemiyoruz. Onlar 45-50 tane çocuğa nasıl laf geçirsinler.
Aslında diğer memurları dinleseniz böyle düşünmezsiniz değerli Alibaba.
Mesela bir vergi dairesi memuru yada bir banka memuru akşama kadar değil 45-50 çocuğa, bazan 200 kişiye laf anlatmaya çalışıyor. Hakaret edeni bile var.
Akşam eve gelip yığılıp kalıyor.. Bir dinleyin onları. Hallerine acırsınız. Daha bunun gibi ne meslekler.
Herkesin mesleğinin zor yanları var. Önemli olan sömürmemek, sömürülmemek.
Aslında diğer memurları dinleseniz böyle düşünmezsiniz değerli Alibaba.
Mesela bir vergi dairesi memuru yada bir banka memuru akşama kadar değil 45-50 çocuğa, bazan 200 kişiye laf anlatmaya çalışıyor. Hakaret edeni bile var.
Akşam eve gelip yığılıp kalıyor.. Bir dinleyin onları. Hallerine acırsınız. Daha bunun gibi ne meslekler.
Herkesin mesleğinin zor yanları var. Önemli olan sömürmemek, sömürülmemek.
Laf anlatmakla,eğitmek arasında dağlar kadar fark var!
sivaslınet
02.04.2012, 18:33
Laf anlatmakla,eğitmek arasında dağlar kadar fark var!
Fark olabilir ama dediğin kadar "dağlar kadar" da değil.. Tepe kadar olabilir. :)
Zira öğretmenler pedagojik eğitim(bilimsel) almaktadırlar. Gerçi kafasına göre hareket edenler de var.
Yoksa, "laf anlatanlar"ın hepsi(aile büyükleri, ideologlar, siyasiler, psikologlar, toplum önderleri, bir konu uzamnı(usta vs.)) bir bakıma eğitebiliyorlar. Kaldı ki, eğitici ustalar bir miktar pedagojik eğitim de alıyorlar.
Neyse uzatılacak bir konu da değil.
_DuMaN_58
03.04.2012, 10:28
Ezberler devam ediyor..
Öğrenciler haklı. Dayak eşşeklere bile atılmamalı. Eğitimde dayak olmaz. Dayağın da haklılığı olmaz.
Bilgice eksik olan insan dayağa baş vurur. İnsanın tek eğitilme yöntemi bilgilendirmekle mümkündür. Kaldı ki eşşeklere bile atılan dayak ceza öngörmektedir. Dayak atan eğitimciye de memeura da sahip çıkmak, aynı suça ortak olmak demektir.
İnsanlara şiddet(dayak) Uluslararası hukukla yasaklanmıştır. Ezberler bozulmalı.
Dayağı tasvip etmiyorum. "öğrenciler haklı." neye göre haklı? Öyle öğrenciler vardır ki ülkeye verdikleri zarardan başka birşey yapmazlar. Öğretmen de bir insan, bir baba-anne, herkesin bir sabrı vardır. İnsanın gözü dönünce ne hukuk tanır ne başka birşey. Her neyse.. benim söylemek istediğim şu, dayak yiyor öğrenci haklı veya haksız MEB olayı doğru düzgün araştırmadan öğretmen aleyhine hemen karar veriyor, yeter ki velinin gönlü olsun.. MEB'in veya diğer bakanlıkların personellerine yeteri kadar sahip çıkmadıklarını söylüyorum.
sivaslınet
03.04.2012, 11:33
Dayağı tasvip etmiyorum. "öğrenciler haklı." neye göre haklı? Öyle öğrenciler vardır ki ülkeye verdikleri zarardan başka birşey yapmazlar. Öğretmen de bir insan, bir baba-anne, herkesin bir sabrı vardır. İnsanın gözü dönünce ne hukuk tanır ne başka birşey. Her neyse.. benim söylemek istediğim şu, dayak yiyor öğrenci haklı veya haksız MEB olayı doğru düzgün araştırmadan öğretmen aleyhine hemen karar veriyor, yeter ki velinin gönlü olsun.. MEB'in veya diğer bakanlıkların personellerine yeteri kadar sahip çıkmadıklarını söylüyorum.
Her zaman, güçlüler güçsüzleri, büyükler küçükleri, zenginler fakirleri suçlamaya alışkınızdır.
Yani el kadar bebeleri suçlarken; "bunlar bu kültürleri nerden edinmiştir"i hiç bir zaman düşünmeyiz.
Düşünmeyiz, zira ezberlerimizle yaşayan bir toplumuz..
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 06825945_812055_1709144177_n.j pg
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.