Orijinalini görmek için tıklayınız : 19 Mayıs Şoku
sivaslınet
28.04.2012, 06:44
Danıştay'tan AKP'ye 19 Mayıs şoku!
Danıştay 10'uncu Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın başkent dışında sadace okullar ve öğrenciler ile kutlanmasına ilişkin genelgesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı.
Konya'da 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, avukatı Ahmet Gürol Şağban aracılığıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 11 Ocak 2012 tarihindeki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının başkent dışında sadece okullar ve öğrenciler ile kutlanmasını, stadyumlar ve meydanlarda kutlanmasını yasaklayan genelgesinin yürütmenin durdurulması ve iptali için Danıştay'a başvurdu.
YARGI, SİYASETİN BASKISINDAN ARINMIŞ ŞEKİLDE KARAR VERDİ
Danıştay 10'uncu Daire Başkanlığı'da başvuru sonucu yürütmenin durdurulması kararını aldı. Avukat Ahmet Gürol Şağban, şunları söyledi: "Danıştay 10'uncu Daire Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 11 Ocak 2012 tarihinde yayınladığı 817 sayılı genelgenin yürütmesini durdurdu. Yargıtay Başkanı'nın dediği gibi; Siyasetin baskısından arınmış bir şekilde karar verdi. Kanuna, yönetmeliğe açıkça aykırı olan genelgenin hukuka aykırı olduğu yüksek yargı kararıyla tesbit oldu. Bu kararın öncelikle, Cumhuriyet'in emanet edildiği, Türk gençliğine ve tüm Türkiye'ye hayırlı olsun." Avukat Ahmet Gürol Şağban, bu karardan sonra hiç kimsenin milli bayramları yasaklama getirmeye cesaret edemiyeceğini kaydetti.
-Medya-
sandalli
28.04.2012, 08:09
Ögrencilik yillarimdan cok iyi hatirlarim. Kutlamalara hazirliklar haftalarca sürerdi.
Kutlamaya katilacak ögretmen ve ögrenciler haftalarca derslere katilamazdi.
Olayin maddi yönünü cok önemsemiyorum ama egitim yönünden kaybettiklerimiz
gercekten icler acisi.
Zamana önem vermeyen, üniversite bitirmis bir kisinin bir tek yabanci dil bile bilmedigi
baska bir ülke yok dünyada.
Hep bos seylerle ugrasiyoruz.
19 Mayis kutlamalarinin sadece okullar ve ögrenciler ile kutlanmasi gerektigine inaniyorum.
Kaybedilen zaman gercekten cok önemli. Ayrica kutlamalar icin secilen ögrenciler kimin cocuklari?
Bunu da iyi algilamak lazim.
sivaslınet
28.04.2012, 08:22
Derslerin ihmali, özel öğrencilerin seçimi konusunda haklısınız. Ancak bayramların Ankara dışındaki illerde yasaklanmasına karşıyım. Bu bayramların Cumhuriyet için özel anlamları var.
Cumhuriyet olgusu ülkeye, halka tam yerleştikten sonra kaldırılabilir. Henüz cumhuriyeti içine sindiremeyenler oldukça kaldırılmasın. Danıştay ve yargıtay'ın da aynı anlama gelen açıklamaları var.
sandalli
28.04.2012, 08:28
Ögrenci egitim ve ögretim icin okula gider, showmenlik yapmak veya birilerini eglendirmek icin degil.
Kutlama yapilacaksa show yapacaklar ögrencilerden degil, baska yerlerden temin edilmeli.
Böyle uygulamalar sadece 3. Dünya Ülkelerinde var.
sivaslınet
28.04.2012, 08:32
Ögrenci egitim ve ögretim icin okula gider, showmenlik yapmak veya birilerini eglendirmek icin degil.
Kutlama yapilacaksa show yapacaklar ögrencilerden degil, baska yerlerden temin edilmeli.
Böyle uygulamalar sadece 3. Dünya Ülkelerinde var.
Yazdığım yazıları sağlıklı okumamışsınız. Haftalarca süren sportif çalışmalara karşıyım demiştim. Evet öğrenciler dışındaki asker ve spor kulüpleri gösteri yapabilir.
Öğrenciler de bayrama bir gün için katılarak değişiklik olmuş olur. Kafa dinlerler. İstirahattir. Cumhuriyetin yaşamasına bir gün için katkıda bulunurlar.
Neyse benden bu kadar. Siz devam edin.
sandalli
28.04.2012, 08:49
Yazdığım yazıları sağlıklı okumamışsınız. Haftalarca süren sportif çalışmalara karşıyım demiştim. Evet öğrenciler dışındaki asker ve spor kulüpleri gösteri yapabilir.
Öğrenciler de bayrama bir gün için katılarak değişiklik olmuş olur. Kafa dinlerler. İstirahattir. Cumhuriyetin yaşamasına bir gün için katkıda bulunurlar.
Neyse benden bu kadar. Siz devam edin.
Yazdiklarinizi okudum. Tekrar etmemdeki amac sizin fikirlerinizi desteklemekti.
Bir günlük bayram tatili herkese iyi gelir, bence de tatil olmali.
Benim söyleyecegim baska bir sey yok. :)
Nightbird
28.04.2012, 09:29
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Gösteriler uğruna evlatlarımız derslerinden oluyor, ama asıl olan şu ki kızlar tarafından giyilen kıyafetler minicik etekler, baldırıçıplak gösteriler ve ne yazıkki bizim gençliğimiz ne hallerde; yazık çok yazık...
İktidarı bu konuda kesinlikle destekliyorum. Çok doğru bir genelgeydi.
_DuMaN_58
28.04.2012, 09:32
"Başkent dışında diğer illerde sadece okullarda yapılması" düşüncesi bana göre yanlış. Ya tamamen yasakla(19 mayısı iptal et) yada hiç bir şehire yasak kılma.
Arif Coşkun
28.04.2012, 20:17
Sözde demokarsi savaşçıları bu yasakçı zihniyetlerin zihniyetini bakalım bir gün kimler yasaklar. Nedir bu Cumhuriyet'le alıp veremedikleri inanın anlamakta zorluk çekiyorum.
Desenize yine görevi dışında iş yapan öğretmenler,derslerden geri kalan binlerce öğrenci,dersi boş geçen yüzlerce sınıf..
Danıştay'ın verdiğikarar saçmalıktan başka bir şey değil..
ÖnceVatan_58
29.04.2012, 01:02
Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır. 19 Mayıs, Anadolu’da esir olmak istemeyen milletimiz için adaletin başladığı tarih olması bakımından da önemli bir gündür.
Tarih boyunca esareti değil özgürlüğü benimsemiş olan milletimizin geldiği noktanın başlangıcı, Atatürk’ün doğum günüm dediği ve bu günü Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs’tır.
Bu tarihi günde, başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda büyük mücadele veren ecdadımızı saygıyla anar şimdiden bayramımızı kutlarım,
Böyle önemi ve anlamı büyük bir gün için ne yapılsa azdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Gözlerinde istiklal ışıkları parladı
Atılan her adımda sen varsın büyük Ata’m.
Zorlar kaybolmuş senle, vatan, hürriyet ülkün
İzindedir milletin “Ya istiklal ya ölüm.”
Mondros Mütarekesi Türk’ün karanlık günü
Umut, cesaret ile çıktın Samsun’a doğru.
Samsun’da bir güneştin, coştu bütün yürekler
Temmuzu Erzurum’un kurtuluşu müjdeler.
Alınan kararla birlik, beraberlik dedin,
Fedakar yiğitlerin yüreğinde yeşerdin.
Atatürk’üm dünyanın imrendiği lidersin.
Kurtuluş Savaşı’nda şehit, gazi erlerin
Emsali yok dünyada böylesi neferlerin.
Millet Meclisi kurdun, millet ile yoruldun
Ankara’dan dünyaya Türk adını duyurdun,
Layıksın övülmeye insanlığa öndersin.
Adın andımız bu gün yaşıyoruz seninle.
Tarihte engelleri aşıyoruz seninle.
Aydınlığın güç bize milletçe izindeyiz,
“Türk öğün, çalış, güven” ülkünle sözündeyiz
Ümitli, azimliyiz, imanlı kalbimizle
Rahat uyu sen Ata’m güçlüyüz biz seninle
Kalbimizde yaşarsın, yüreklerde sen varsın.
Ülker Aygün
sivaslınet
29.04.2012, 03:22
Haftalarca süren öğrenci çalışmalarına ben de karşıyım. Ancak Cumhuriyet düşmanlarına karşın eskisinden daha fazla ve her ilde coşkuyla gösteri yapılması taraftarıyım.
Yoğun bir şekilde gençlik, asker ve spor kulüpleri katılmalıdır.
BekirBayrak
29.04.2012, 11:30
Haftalarca süren öğrenci çalışmalarına ben de karşıyım. Ancak Cumhuriyet düşmanlarına karşın eskisinden daha fazla ve her ilde coşkuyla gösteri yapılması taraftarıyım.
Yoğun bir şekilde gençlik, asker ve spor kulüpleri katılmalıdır.
Bende karşıyım haftalarca süren çalışmalara bu konuda hem fikiriz.
Lakin düşüncelerini özgürce yazan kişilere neden cumhuriyet düşmanı diye lanse ettiğinizi bir türlü anlamıyorum.
Peki siz neden bu insanlardan çekiniyorsunuz.Düşünce özgürlüğü varsa...?_?_?
sivaslınet
29.04.2012, 12:16
Lakin düşüncelerini özgürce yazan kişilere neden cumhuriyet düşmanı diye lanse ettiğinizi bir türlü anlamıyorum.
Anlatayım. Çok açık ve net olarak.
Benim, yaşamımda olsun, siyasetimde, ideolojimde, ahlakımda, duruşumda tek referans aldığım nokta "insan yararına olan"dır.
Şimdi, bu cumhuriyet taraftarı veya cumhuriyete karşı olma olgusunu bu ölçümle örtüştürmeye çalışırım. Ölçüm, insan(lar) yararına olan rejimin cumhuriyet olması ile örtüşür. Bu, benim ölçüm olduğu gibi aynı zamanda da genel geçer ve evrensel ölçüdür. Zira karşıtı dikta rejimlerdir. Dikta rejimler ise insan yararına değillerdir.
Düşünce özgürlüğü, insan yararına olmayanı saygıyla karşılamak değildir. Cumhuriyet karşıtları ise fikir ve fiiliyatlarıyla çok net anlaşılırlar.
Umarım anlaşılmıştır.
BekirBayrak
29.04.2012, 13:29
Anlatayım. Çok açık ve net olarak.
Düşünce özgürlüğü, insan yararına olmayanı saygıyla karşılamak değildir. Cumhuriyet karşıtları ise fikir ve fiiliyatlarıyla çok net anlaşılırlar.
Umarım anlaşılmıştır.
Başkalarının düşüncelerinin insan yararına olmadığına nasıl kanaat getirebiliyorsun ve o şekilde yargılıyorsun hayret doğrusu...
Senin düşüncen bana göre sadece dayatmamadan ibaret.
Çünkü benim düşüncem doğru,başkalarının ki yanlış diyorsun...
sivaslınet
29.04.2012, 13:44
Başkalarının düşüncelerinin insan yararına olmadığına nasıl kanaat getirebiliyorsun ve o şekilde yargılıyorsun hayret doğrusu...
Senin düşüncen bana göre sadece dayatmamadan ibaret.
Çünkü benim düşüncem doğru,başkalarının ki yanlış diyorsun...
Bir defa senin, ne söylediğimi anlamaya niyetin yok ki tartışalım. Anlamayana 1-2-3-4... defa anlatırsın anlar. Ya anlamak istemeyene... Mümkün değil.
O kadar açık anlatmıştım ki..
1- "İnsan yararına" olan dedim.
2- Evrensel, genel geçer dedim.
3- Birisi cumhuriyet diğerisi dikta rejim dedim.
4- Doğru, fikir insan yararına olanla örtüşmelidir dedim.
Daha ne diyim. Bütün bunlara rağmen hayır olmaz diyorsan artık ben ne anlatayım? Daha açığı nasıl olabilir?
Kaldı ki yalnız benim değil, cumhuriyet evrensel doğrudur dedim. Tartışacak bir yanı da kalmadı.
Dayatma konusuna gelince, sana bir soru. Önce ülkemizde, sonra da dünyada bir anket yapılsa cumhuriyet mi yoksa alternatif rejim taraftarlarımı kazanır? Evrensel doğrular, tercihler dayatma mı oluyor?
sivaslınet
29.04.2012, 13:55
Başka bir misal,
Mesela hukukta doğruyu ararken, "benim tercihim evrensel insan hakları hukukudur. Bu hukuku diğer tüm yerel hukuklara doğrulayıcı ölçü olarak görüyorum. Dünya halklarının benimsemesi, uygulaması gereken hukuk ta budur" desem, Bu kendi fikrimin dayatması mı olur?
mansur58
29.04.2012, 14:20
AK Partiyi tanıyorsam bunların sevinçleri fazla uzun sürmeyecek. AKP yine bir kündesine getirip her konuda olduğu gibi bu konuda da bunların heveslerini kursaklarında koyacaktır.
Örnek mi ?
AKP ye kapatma davası açtılar hevesleri kursaklarında kaldı.
Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini engellemek için 367 kararı aldılar ama halkı yine unuttular. Halk Abdullah Gül'ün cumhur başkanı olma yolunu açtı ve yine hevesleri kursaklarında kaldı.
AKP yi devireceklerine Çok gövendikleri darbeci cuntalar bir bir kulaklarından tutulduğu gibi silivriye tıkandı ve bunların hayalleri suya düstü yine hevesleri kursaklarında kaldı.
Çok güvendikleri HSYK ve yargı kurumlarını referandumda milletin desteğiyle hizaya getirdiler yine hevesleri kursaklarında kaldı.
Danıştay saldırısı düzenleyerek bir hakimi katledip sonrada AKP ve müslümanların özerine yıkma çabaları boşa çıkarıldı yine hevesleri kursaklarında kaldı.
AKP yi yıkmak üzere and içmiş Darbeci cuntaların emirerliğini üstlenmiş YÖK başkanı ve ekibi kulaklarından tutulduğu gibi tarihin çöplüğüne göderildiler yine hevesleri kursaklarında kaldı.
12 Eylül ve diğer darbecileri yargılayamaz dediler. Şimdi hepsinden de hesap soruluyor. Yine hevesleri kursakalrında kaldı.
28 Şubat sürecinde İmam hatiplerin önü kesilip çocukların kuran kursuna gitme yasağı uygulamaya konulmuştu şimdi İmam hatiplerin önü açıldığı gibi diğer orta ve liseler de Kur'an dersi konuldu. Tarihin en büyük şokunu yaşadılar ve yine hevesleri kursaklarında kaldı.
Yapamaz, edemez, başaramz dediler. AKP yaptığı çalışmalarla ulaştırmada, sağlıkda, milli eğitimde, savunmada, yargıda... olmazları başardı. Yine hevesleri kursaklarında kaldı.
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız elçiliklere gittiklerinde elçilik elemanlarınca adam yerine bile konulmuyordu. Düne kadar elçilik kapıcısı bile vatandaşa hakaret edebiliyordu derdini anlatmak için konsolosla görüşme talebi geri çevriliyordu. Bu gün vatandaş elçilik binalarına vardığında saygıyla karşılanıyor ve istediği anda konsolosla görüşebiliyor. Desbotların yine hevesleri kursaklarında kaldı.
Daha O kadar sayılacak şeyler var ki say sayabildiğin kadar say...
Şimdi zavallı garipler danıştayın 19 mayıs kararına zil takıp oynuyorlar. Ne yapalım biz de bu kadar gaddar olmayalım. Zavallılar bulmuşlar küçük bir kırıntı seviniyorlar. Birazcık sevinsinler. Ama uzun sürmeyeceği için onların adına üzgünüm yapılacak bir şey yok. İstemediğiniz sonla yine karşı karşıya kalacaksınız.
Not; Bu 19 mayıs kutlamalarını Atatürk bu şekilde yapmamıştır. Bunu bu şekle sokan kişi Faşist İtalyan ditatörü Musolini'ye özenen İsmet İnönü'dür.
Onun için milletin çocuklarına eziyet koymayıp çektiren bu uygulama derhal ortadan kaldırılması lazım. Kalkacakta zaten belki yarın belki yarındanda yakın. Çünki bu milletin bünyesine uymayan hiç bir şey tutmadı tutmayacakta.
mansur58
29.04.2012, 14:27
Başka bir misal,
Mesela hukukta doğruyu ararken, "benim tercihim evrensel insan hakları hukukudur. Bu hukuku diğer tüm yerel hukuklara doğrulayıcı ölçü olarak görüyorum. Dünya halklarının benimsemesi, uygulaması gereken hukuk ta budur" desem, Bu kendi fikrimin dayatması mı olur?
Hikaye den başka bir şey olmaz .
Belki şu olabliir: Despotizmi savunan özgürlükçü yada özgürlükçü despot. Alın size yeni bir tanımlama.
Sılam_58
29.04.2012, 15:51
AK Partiyi tanıyorsam bunların sevinçleri fazla uzun sürmeyecek. AKP yine bir kündesine getirip her konuda olduğu gibi bu konuda da bunların heveslerini kursaklarında koyacaktır.
Örnek mi ?
AKP ye kapatma davası açtılar hevesleri kursaklarında kaldı.
Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini engellemek için 367 kararı aldılar ama halkı yine unuttular. Halk Abdullah Gül'ün cumhur başkanı olma yolunu açtı ve yine hevesleri kursaklarında kaldı.
AKP yi devireceklerine Çok gövendikleri darbeci cuntalar bir bir kulaklarından tutulduğu gibi silivriye tıkandı ve bunların hayalleri suya düstü yine hevesleri kursaklarında kaldı.
Çok güvendikleri HSYK ve yargı kurumlarını referandumda milletin desteğiyle hizaya getirdiler yine hevesleri kursaklarında kaldı.
Danıştay saldırısı düzenleyerek bir hakimi katledip sonrada AKP ve müslümanların özerine yıkma çabaları boşa çıkarıldı yine hevesleri kursaklarında kaldı.
AKP yi yıkmak üzere and içmiş Darbeci cuntaların emirerliğini üstlenmiş YÖK başkanı ve ekibi kulaklarından tutulduğu gibi tarihin çöplüğüne göderildiler yine hevesleri kursaklarında kaldı.
12 Eylül ve diğer darbecileri yargılayamaz dediler. Şimdi hepsinden de hesap soruluyor. Yine hevesleri kursakalrında kaldı.
28 Şubat sürecinde İmam hatiplerin önü kesilip çocukların kuran kursuna gitme yasağı uygulamaya konulmuştu şimdi İmam hatiplerin önü açıldığı gibi diğer orta ve liseler de Kur'an dersi konuldu. Tarihin en büyük şokunu yaşadılar ve yine hevesleri kursaklarında kaldı.
Yapamaz, edemez, başaramz dediler. AKP yaptığı çalışmalarla ulaştırmada, sağlıkda, milli eğitimde, savunmada, yargıda... olmazları başardı. Yine hevesleri kursaklarında kaldı.
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız elçiliklere gittiklerinde elçilik elemanlarınca adam yerine bile konulmuyordu. Düne kadar elçilik kapıcısı bile vatandaşa hakaret edebiliyordu derdini anlatmak için konsolosla görüşme talebi geri çevriliyordu. Bu gün vatandaş elçilik binalarına vardığında saygıyla karşılanıyor ve istediği anda konsolosla görüşebiliyor. Desbotların yine hevesleri kursaklarında kaldı.
Daha O kadar sayılacak şeyler var ki say sayabildiğin kadar say...
Şimdi zavallı garipler danıştayın 19 mayıs kararına zil takıp oynuyorlar. Ne yapalım biz de bu kadar gaddar olmayalım. Zavallılar bulmuşlar küçük bir kırıntı seviniyorlar. Birazcık sevinsinler. Ama uzun sürmeyeceği için onların adına üzgünüm yapılacak bir şey yok. İstemediğiniz sonla yine karşı karşıya kalacaksınız.
Not; Bu 19 mayıs kutlamalarını Atatürk bu şekilde yapmamıştır. Bunu bu şekle sokan kişi Faşist İtalyan ditatörü Musolini'ye özenen İsmet İnönü'dür.
Onun için milletin çocuklarına eziyet koymayıp çektiren bu uygulama derhal ortadan kaldırılması lazım. Kalkacakta zaten belki yarın belki yarındanda yakın. Çünki bu milletin bünyesine uymayan hiç bir şey tutmadı tutmayacakta.
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk
Geldiğiniz gibi gideceksiniz tarihin çöplüğünde hatırlayanmayacaksınız bile.Bir anap gibi bir ap gibi. Bu halk er geç silkelenip gendine gelecektir.
sivaslınet
29.04.2012, 16:28
Hikaye den başka bir şey olmaz .
Belki şu olabliir: Despotizmi savunan özgürlükçü yada özgürlükçü despot. Alın size yeni bir tanımlama.
Özgürlük kavramı konusunda tek kelime bilmeyen yazamayan birisi, özgürlüğü cümle içerisinde kullanması çok komik.
Zira özgürlükçünün despot olmayacağını cahiller bile kavradı, sen kavrayamadın.
mansur58
29.04.2012, 17:11
Özgürlük kavramı konusunda tek kelime bilmeyen yazamayan birisi, özgürlüğü cümle içerisinde kullanması çok komik.
Zira özgürlükçünün despot olmayacağını cahiller bile kavradı, sen kavrayamadın.
Despotluk peşinde koşan bilmem ne adına yasakları savunan özgürlükçünün tanımı: Despot özgürlükçü veya özgürlükçü despot dur.
Halka 19 Mayıs adı altında stadyumlarda eziyet ve işkence ederek cumhuriyet yaşatan maskaralar. Bunu da özgürcülük diye millete yutturmaya kalkışıyorlar. Bunun örneği komünist ülkelerde vardı şimdi hepsi yerle bir oldu. Ama bu işkence ve eziyet dünyada sadece Türkiye de devam ediyor.
Halka giydirilen bu deli gömlekleri bir bir çıkarılıyor yok ediliyorTabi işkenceceiler direniyor hemde var güçleriyle. Ama ateş olsanız nereyi yakarsınız ki!
Benim Peygamberim ''her şey aslına dönecektir'' buyuruyor. Şimdi bu aziz miilette kendi yolunu kesen haramileri tarihin çöp sepetine atarak arı, duru akan berrak bir nehir gibi özüne doğru yola alıyor.
Ha bu arada senin içinde bulunduğun durumu davranış bozuklığu olarak algılayabilirsin o da senin sorunun. Kimlik bunalımı tribülansına tutulmuş olanlarda böyle belirtiler kaçınılmazdır.
Bir arkadaşın 4 yaşındaki oğlu dahi senin buradaki sergilediğin davranışlarına gölüyor olması ne yazıkki beni haklı çıkarıyor.
sivaslınet
29.04.2012, 17:31
Seninle polemiğe girdiğim için hata bende. Polemik ve kişilerle uğraşmak seni ziyadesiyle tatmin ediyor.
Bu huyundan vaz geçesin diye seni özgürlük, demokrasi kavramlarına takmaya çalıştım ama nafile.. Olmadı. Olamazdı zaten.
Çünkü, becerebildiğin dört şey var.
1- Kişilikle, kimlikle, uğraşmak,
2- İftira atma,
3- Polemik.
4- Demagoji.
Fikirlerle uğraşmak sende kesinlikle kepek yapıyor. Bu nedenlerle artık seni mümkün olduğunca muhatap almamaya çalışacağım.
mansur58
29.04.2012, 19:41
Seninle polemiğe girdiğim için hata bende. Polemik ve kişilerle uğraşmak seni ziyadesiyle tatmin ediyor.
Bu huyundan vaz geçesin diye seni özgürlük, demokrasi kavramlarına takmaya çalıştım ama nafile.. Olmadı. Olamazdı zaten.
Çünkü, becerebildiğin dört şey var.
1- Kişilikle, kimlikle, uğraşmak,
2- İftira atma,
3- Polemik.
4- Demagoji.
Fikirlerle uğraşmak sende kesinlikle kepek yapıyor. Bu nedenlerle artık seni mümkün olduğunca muhatap almamaya çalışacağım.
Kimliksiz olduğun bir gerçek. Çönki bunu açıklayamadın. Açıklamamk için de her türlü havayı oynadın.
İftire dediğin şeye gelince; o da senin buradaki paylaştıklarından ortaya çıkan değerlendirmelerimdir. Kaldı ki beni hiç yanıltmadın.
Polemik de demogoji de o daha çok senin işin.
Hem kimlik konusunda hem de özgürlük konusunda yaptığın açıklamalarda o kadar çok çelişkilere girdin ki anlatmakla bitmez.
BekirBayrak
29.04.2012, 21:50
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk
Geldiğiniz gibi gideceksiniz tarihin çöplüğünde hatırlayanmayacaksınız bile.Bir anap gibi bir ap gibi. Bu halk er geç silkelenip gendine gelecektir.
Bu ne şimdi :)))))
sivaslınet
30.04.2012, 07:29
Bu ne şimdi :)))))
Ben kısaca anlatayım. Atatürk, Cumhuriyet karşıtlarınca, cumhuriyet tehlikeye düştüğünde, kaleleri bir bir ele geçirildiğinde, gençliğin ne yapması gerektiğini anlatıyor. Damarlarındaki asil kana güvenilmesini, damarlarındaki asil kana güvenenlere güvenilmesini öneriyor. O öyle yapmıştı..
BekirBayrak
30.04.2012, 11:15
Ben kısaca anlatayım. Atatürk, Cumhuriyet karşıtlarınca, cumhuriyet tehlikeye düştüğünde, kaleleri bir bir ele geçirildiğinde, gençliğin ne yapması gerektiğini anlatıyor. Damarlarındaki asil kana güvenilmesini, damarlarındaki asil kana güvenenlere güvenilmesini öneriyor. O öyle yapmıştı..
Peki bu kanaate nasıl varıyorsunuz.
Bazen çok komik durumlara düşüyorsunuz.
İsmail Özçelik
30.04.2012, 13:11
Bu gösterilere katılmış birisi olarak, bence isteyen istediği yerde kutlasın. Yasakçı zihniyete karşıyım. Eğer katılmak isteyen öğrenciler varsa katılsın ama ben zorla gidiyordum ve benim gibi gitmek istemeyen bir sürü arkadaşımda vardı. Bu zorba zihniyete de karşıyım. Cumhuriyet dans edince, el kol sallayınca mı seviliyor bunu da anlamadım?
Atatürk bu bayramı bana armağan etmiş mi? Etmiş. Bırakın da istediğim gibi eğleneyim.
sivaslınet
30.04.2012, 13:17
Bazen çok komik durumlara düşüyorsunuz.
Al işte yine polemik başladı. Yahu "Peki bu kanaate nasıl varıyorsunuz." kafi gelmiyor da neden "komik oluyorsun"u da katıyorsun? Yani aynı lafı benden yada bana olan taraflardan duymak için kaşınıyor musun? Polemik seni tatmin mi ediyor? Zevk mi alıyorsun?
İlk cümlenle sorsan zaten cevap verebilirim. 2. cümleni de kurunca insanın tartışma yada paylaşım zevki kalmıyor ki.. Yapmayın arkadaşım. Ayıp denen bir şey var. Polemik ayıptır.
Neyse cevap vereyim 1. cümlene.
Bu siyasetin liderleri söyledi zamanında "cumhuriyetle sorunumuz var" diye. Gazete kupürleri halen elimde..
amazon10
30.04.2012, 13:23
Desenize yine görevi dışında iş yapan öğretmenler,derslerden geri kalan binlerce öğrenci,dersi boş geçen yüzlerce sınıf..
Danıştay'ın verdiğikarar saçmalıktan başka bir şey değil..
acaba bizim ülkemizde ki öğretmenler sadece 19 mayıs kutlamalarında mı görevi dışında iş yapıyor.
öğrencilerin dersi sadece 19 mayıs kutlamalarında mı boş geçiyor.
hükümet önce öğretmen açığını kapatsın.
19 mayıs öğrenciler için sadece sevinmeyi kutlamayı hedeflemiyor bence. bir bakıma sorunluluk almasını ve özgüven kazanmasını da sağlıyor.
mansur58
30.04.2012, 13:24
Bütün darbeler de senin saydığın bu gerekçelerle yapıldı. Aynı kafa.
acaba bizim ülkemizde ki öğretmenler sadece 19 mayıs kutlamalarında mı görevi dışında iş yapıyor.
19 mayıs öğrenciler için sadece sevinmeyi kutlamayı hedeflemiyor bence. bir bakıma sorunluluk almasını ve özgüven kazanmasını da sağlıyor.
Tabi..Atanmış bir öğretmen bu anlamsız törenlere hazırlıkla uğraşıyor..
Bu gençliğe dans ederek sorumluluk kazandırısanız,savaşa da dans ederek yolalrsınız herhalde..
BekirBayrak
30.04.2012, 20:54
19 Mayıs kulamalarına katılıpta sorumluluk alan öğrencimi !!
Yapmayın ALLAH aşkına öğrenci bu durumlarda okuldan nasıl kaçarım ve nede olsa ders görmüyoruz düşüncesi kalıyor kafasında.
Ve bende bir veli olarak kesinlikle 19 mayıs kutlamalarına karşıyım.
mansur58
30.04.2012, 21:04
Birinci vazifen
Muasır medeniyet seviyesini yakalamaya çalışmaktır oğlum.
Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni ancak bu şekilde muhafaza ve müdafaa edebilirsin. O seviyeye gelemezse Türkiye Cumhuriyeti yıkılır.
Muhtaç olduğun kudret de Internet'in cik cik sitelerinde değil, aklında ve fikrinde mevcuttur.
("Birinci vazifemi yaptım" demiş çocuk... Tuhaf şey, bu ülkede devrimciler niçin muhafaza, müdafaa, muhtaç, medeniyet, seviye, muasır falan gibi Osmanlıca kelimeler kullanıyorlar yahu, yakışıyor mu yani?) Muasır medeniyet seviyesi, çağdaş uygarlık düzeyi demektir.
O düzeyde, "bayramların stadyumlarda faşizan gösterilerle kutlanması" diye bir uygulama yoktur.
Bu gösteriler Hitler Almanyası'nda, Mussolini İtalyası'nda ve Stalin Rusyası'nda, daha sonraları Franco İspanyası'nda vardı. (Hani o, futbol çemişlerinin "kareografi" dedikleri tribün numaralarını da komünist Bulgaristan icat etmişti.) Günümüzde Kuzey Kore'de kalmıştır, Kuzey Kore de çağdaş uygarlık düzeyinde değildir.
Sana gaz veren az satışlı gazeteleri pek ciddiye alma, onlar da çağdaş uygarlık düzeyinde değiller.
İlk bakışta haklı gibi görünebilirsin:
Otuzlu yıllarda, o muasır medeniyet seviyesinin temsilcileri arasında komünizm ve faşizm de vardı...
Fakat aradan seksen yıl geçti, komünizm bir daha geri gelmemek üzere tarihten silindi, şimdi ancak üniversite anfilerinin çiğ yumurta seven bacaksızlarında yaşıyor. Faşizm de öldü ve gömüldü ama hortlamaya çalışıyor.
Tövbe, Avrupa'da hortlamaya çalışıyor, Türkiye'de bitkisel hayatta!
Hükümete uyuzluk ettiğini sanıp mutlu oluyorsun ama aslında faşizme hayat öpücüğü veriyorsun yavrum.
Her işte bir hayır vardır, bu uyuzluk hükümete "işleri yarım yamalak yapıp oluruna bırakmaması" gerektiğini hatırlatıyor.
Bürokrasinin ne kadar köklü ve güçlü olduğunu bir kere daha anlamasına da yardımcı oluyor.
Şimdi sen de Atatürkçülüğün "1932 model İnönü versiyonundan" uzaklaş, yeni versiyonu çıktı, programını güncelle (istersen "update" et diyeyim, bilgisayarcı olduğuna göre daha kolay anlarsın.) Atatürk'ün yolu öncelikle aklın yoludur.
Ama sende o akıl ve fikir var mı?
Desene, olsaydı iktidara gelirdiniz be evladım!
Engin ardıç
ÖnceVatan_58
30.04.2012, 23:03
Son zamanlarda geri akımlar 19 Mayıs törenlerine her ne kadar gölge düşürmeye sadeleştirmeye gayret etselerde Türk Halkı buna müsade etmeyecektir. Hatta bu yapılanlar az bile daha muhteşem programlarla dahada büyük törenlerle kutlamalar yapılmalıdır.
mansur58
01.05.2012, 00:12
Cumhuriyet mitingleri de böyle bayraklarla yapıldı da
fos çıktı.
Altı da
boş çıktı.
Ucu da
ergenokon darbecilerine çıktı.
Ne yapsalar olmadı
olmuyor
olmuyor.
Ölümcül hastalığa yakalanmış hasta gibi
ne yapsanız çare olmuyor
günden güne eriyip gidiyorsunuz.
Yakın gelecekte de CHP diye bir parti sadece anılarda kalacak
kötü bir anı olarak hatırlanacak.
Bayrak asmayınan bayrak sallamayınan olsaydı bindirme kıtalarınızla topladığınız cumhuriyet mitingleri derdinize çare olurdu.
Bu milletin cumhuriyetle bir derdi yok bu milletin derdi ve hesabı sizin gibi çarpık kafalarla vesselam.
ÖnceVatan_58
01.05.2012, 00:59
Sizin gibi toplama kafalardan hiç bir cacık olmaz. CHP bu ülkenin en saygın en eski köklü Cumhuriyet partisidir. Senin partin başkanın emrinde onu ortadoğu eş başkanıda yaptı hele başkanın çıkarlarına bir ters düşsün bakalım neler oluyor. CHP nin ölüsü sizin dirinizden bin kat daha iyidir. Din tüccarları. Hangi dünya görüşünü savunuyosun? Emekten yanamsın, sermayeden yanamısın? Ezenin yanımdamısın ezilenin yanındamısın? Ancak din elden gidiyor dışında bir fikir üretemiyorsun bay kopiş. Alışmışınız ucuz siyasete dini siyasete alet etmeye. Sende otlan dur. Din de bir yere gitrmez Cumhuriyette. Gidecek birşey varsa oda siz kokuşmuş ucuz polemik siyasetinizle geldiğiniz gibi gideceksiniz.
ozsivasli58
01.05.2012, 01:02
Gösteriler uğruna evlatlarımız derslerinden oluyor, ama asıl olan şu ki kızlar tarafından giyilen kıyafetler minicik etekler, baldırıçıplak gösteriler ve ne yazıkki bizim gençliğimiz ne hallerde; yazık çok yazık...
İktidarı bu konuda kesinlikle destekliyorum. Çok doğru bir genelgeydi.
Cumhuriyet sözde değil özde olmalı. Zaten kutlamalara kim gidiyorki.Danıştayın aldığı karar sırf muhalefet olsun. Onlarda bal gibi biliyorlar.Ankarada yapılsın diğer yerlerde okullarda yapılsın kim ne diyor.Okullardaki kutlamalar daha kalabalık oluyor.
mansur58
01.05.2012, 01:23
Ne konuşursan hava civa bunlar çüpte yatıp kalkan insanın hezeyanlarından başka bir şey değildir.
Aldığınız oy belli her seçimde eriyorsunuz. Eridikçe de hırçınlaşmaya devam ediyorsunuz. Sizin için yapılacak bir şey yokturç Bu millet sizi tarihin çöplüğüne salladı vesselam.
amazon10
01.05.2012, 09:12
Tabi..Atanmış bir öğretmen bu anlamsız törenlere hazırlıkla uğraşıyor..
Bu gençliğe dans ederek sorumluluk kazandırısanız,savaşa da dans ederek yolalrsınız herhalde..
sayın leadri dönüp tarihine bakarsan bu törenlerin anlamsız olmadığını anlarsın, en azından ben öyle umuyorum.
ikinci cümlenize gelince ne düşünerek yazdınız bilmiyorum ama belli ki kafanız da savaş düşünceleri var. şunu da unutmayın bizim ülkemizde birde askere gitmek var. yani savaşmak silah tutmak okul çağında değil asker ocağında öğretilir.
ve son olarak bu konuyu savaşa bağlamak sizin için zor olmasa gerek, çünkü bütün konuları en saçma yerlere çekmekte üstünüze yok MAŞALLAH.
Pusula_58
01.05.2012, 09:15
fos çıktı.
Altı da
boş çıktı.
Ucu da
Ne yapsalar olmadı
olmuyor
olmuyor.
ne yapsanız çare olmuyor
Bayrak asmayınan bayrak sallamayınan olsaydı bindirme kıtalarınızla topladığınız cumhuriyet mitingleri derdinize çare olurdu.
Bu milletin cumhuriyetle bir derdi yok bu milletin derdi ve hesabı sizin gibi çarpık kafalarla vesselam.
Atatürk'ün posterine bile tehammül edemeyen bir beyinden ne beklenir siz ne saçmalıyorsunuz ya kim yıkadı bu kadar beyninizi !
amazon10
01.05.2012, 09:17
19 Mayıs kulamalarına katılıpta sorumluluk alan öğrencimi !!
Yapmayın ALLAH aşkına öğrenci bu durumlarda okuldan nasıl kaçarım ve nede olsa ders görmüyoruz düşüncesi kalıyor kafasında.
Ve bende bir veli olarak kesinlikle 19 mayıs kutlamalarına karşıyım.
ben ve arkadaşlarım hep kendi isteklerimizle sorumluluk almaya çalıştığımız için evet sorumluluk almak isteyen öğrencidir diyorum. o kadar kutlama yaptık ben hocaların birine zorla dayatarak bir şey yaptırdığını görmedim.
ayrıca sizin çocuklar öyle düşünebilir, maglum çocuk anasından babasından ne görürse onu gösterir.......
amazon10
01.05.2012, 09:21
Ne konuşursan hava civa bunlar çüpte yatıp kalkan insanın hezeyanlarından başka bir şey değildir.
Aldığınız oy belli her seçimde eriyorsunuz. Eridikçe de hırçınlaşmaya devam ediyorsunuz. Sizin için yapılacak bir şey yokturç Bu millet sizi tarihin çöplüğüne salladı vesselam.
mansur58 bey diyelim ki biz eridikçe hırçınlaşıyoruz. size ne oluyor, siz neden hırçınlaşıyorsunuz??
Nightbird
01.05.2012, 11:10
Atalarımız, vefakar bacılarımız, analarımız bu vatan uğruna canlarını hiçe sayıp şehit oldular. Gençler statlarda baldırı çıplak gösteri yapsın diyemi, bizler tarihimize, bayramlarımıza asla karşı değiliz, ama bu rezilliğe karşıyız. Bu baldırı çıplak gösterileri gördüklerinde Şehitlerimizin kemikleri sızlıyordur eminimki, hala kalkıp bu baldırıçıplak gösterileri savunuyorsunuz...
amazon10
01.05.2012, 11:33
burada hiç kimse kıyafeti savunmadı.
kutlamaların yasaklanmasının da emin olun kıyafetle alakası yok başlı başına ortada cumhuriyet düşmanlığı, milli değerlerimizi yok etme merakı.
sayın leadri dönüp tarihine bakarsan bu törenlerin anlamsız olmadığını anlarsın, en azından ben öyle umuyorum.
ikinci cümlenize gelince ne düşünerek yazdınız bilmiyorum ama belli ki kafanız da savaş düşünceleri var. şunu da unutmayın bizim ülkemizde birde askere gitmek var. yani savaşmak silah tutmak okul çağında değil asker ocağında öğretilir.
ve son olarak bu konuyu savaşa bağlamak sizin için zor olmasa gerek, çünkü bütün konuları en saçma yerlere çekmekte üstünüze yok MAŞALLAH.
Öğrencilerin dans edince sorumluluk duygusu kazandığını iddia eden sizsiniz..Yani saçmaladınız.Tarihe de bakyıroum,bu kadar gereksiz,lüzumsuz iş olduğunu görmüyorum.Çocuklar kopuyor derslerden,eğitim yılı Nisan'ın sonunda bitiyor..
amazon10
01.05.2012, 12:33
Öğrencilerin dans edince sorumluluk duygusu kazandığını iddia eden sizsiniz..Yani saçmaladınız.Tarihe de bakyıroum,bu kadar gereksiz,lüzumsuz iş olduğunu görmüyorum.Çocuklar kopuyor derslerden,eğitim yılı Nisan'ın sonunda bitiyor..
belli hiç katılmamışsınız 19 mayıs kutlamalarına orada öğrenciler sadece dans etmiyor. şiirlerde okuyorlar, şarkılarda söylüyorlar... vb. o kadar kalabalığın karşısına çıkıp bunu en iyi şekilde yapmak istemesi hem onun özgüvenini artıtır hemde sorumluluk sahibi yapar.
sizce 19 mayısın önemi ne??
Nightbird
01.05.2012, 12:37
burada hiç kimse kıyafeti savunmadı.
kutlamaların yasaklanmasının da emin olun kıyafetle alakası yok başlı başına ortada cumhuriyet düşmanlığı, milli değerlerimizi yok etme merakı.
Ben başından beri savunuyorum...
cumhuriyet; milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi
Şu andaki meclis bu milletin iradesi değil mi? ki cumhuriyet düşmalığından söz ediyorsunuz...
Hem milli değer dediğiniz, baldırıçıplak gösterilermi? mini etek mi? yoksa vatan uğruna şehit olan başında başörtülü bacım mı? Milli değer ancak; vatan, bayrak, istiklal marşı, din, dil, tarih, aile gibi şeylerdir. Kim vatanı yıkmak istiyor, kim bayrağı indirmek istiyor, saçma sapan konuşmayın kardeşim, kimsenin cumhuriyete bişey dediği yok, Atatürkün arkasına sığınarak Atatürkçüyüm diyerek milleti sömürmeyi cumhuriyetçi naaraları atmayı bırakın artık...
belli hiç katılmamışsınız 19 mayıs kutlamalarına orada öğrenciler sadece dans etmiyor. şiirlerde okuyorlar, şarkılarda söylüyorlar... vb. o kadar kalabalığın karşısına çıkıp bunu en iyi şekilde yapmak istemesi hem onun özgüvenini artıtır hemde sorumluluk sahibi yapar.
sizce 19 mayısın önemi ne??
Şiir,şarkı dediğin şey zaten okullardaki kutlama törenlerinde yapılıyor.
Sırf dans etmek için derslerden 40 gün ayrı kalmanın alemi yok..
19 Mayıs, statlarda dansla,şarkıyla,şiirle kutlanınca mı önemini kazanıyor?
amazon10
01.05.2012, 13:11
Şiir,şarkı dediğin şey zaten okullardaki kutlama törenlerinde yapılıyor.
Sırf dans etmek için derslerden 40 gün ayrı kalmanın alemi yok..
19 Mayıs, statlarda dansla,şarkıyla,şiirle kutlanınca mı önemini kazanıyor?
gençlik ve spor bayramı olduğu için sportif gösteriler yapılıyor müzik eşliğinde bununlada değer kazanmıyor zaten çok değerli.....
amazon10
01.05.2012, 13:18
Ben başından beri savunuyorum...
cumhuriyet; milletin, egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı yönetim biçimi
Şu andaki meclis bu milletin iradesi değil mi? ki cumhuriyet düşmalığından söz ediyorsunuz...
Hem milli değer dediğiniz, baldırıçıplak gösterilermi? mini etek mi? yoksa vatan uğruna şehit olan başında başörtülü bacım mı? Milli değer ancak; vatan, bayrak, istiklal marşı, din, dil, tarih, aile gibi şeylerdir. Kim vatanı yıkmak istiyor, kim bayrağı indirmek istiyor, saçma sapan konuşmayın kardeşim, kimsenin cumhuriyete bişey dediği yok, Atatürkün arkasına sığınarak Atatürkçüyüm diyerek milleti sömürmeyi cumhuriyetçi naaraları atmayı bırakın artık...
biz kutlamalarda giyilen kıyafetleri savunmuyoruz, ben 19 mayıs kutlamaları açık seçik kıyafetler yüzünden kısıtlanmıyor diyorum.
birde sizin hayal gücünüz ne kadar geniş. cumhuriyet düşmanı dedik bayrağı yerle bir edip vatanı bozguna uğrattın. :D
gençlik ve spor bayramı olduğu için sportif gösteriler yapılıyor müzik eşliğinde bununlada değer kazanmıyor zaten çok değerli.....
Madem zaten çok değerli,sportif gösteriler de değer kazanmıyor,çocukları bırakın derslerine girsinler..
amazon10
01.05.2012, 13:51
Madem zaten çok değerli,sportif gösteriler de değer kazanmıyor,çocukları bırakın derslerine girsinler..
tamam o zaman çocukları, gençleri bırakalım onlara armağan edilen bayramı kutlamasınlar, derslerinden geri kalmasınlar.
sahalara sizi alalım leadri bey ve saz arkadaşları....:D:D:D
tamam o zaman çocukları, gençleri bırakalım onlara armağan edilen bayramı kutlamasınlar, derslerinden geri kalmasınlar.
sahalara sizi alalım leadri bey ve saz arkadaşları....:D:D:D
Kendi yazdığın şeyi,bir sonraki mesajında çürüttüğünün farkında mısın?
19 Mayıs, dansla,şarkıyla falan kutlanmaz,anlamı öyle değer kazanmaz..Öğrenci dersinde bulunmalıdır.40 gün eğitime devam etmeyen,derslerinden kopan bir öğrenci bu memlekete ne katabilir? Öğrencinin ve öğretmenin emeğine yazık!Böyle dandik işlerle eğitime sekte vuruluyor..
amazon10
01.05.2012, 17:20
:) :) :))))))
sivaslınet
01.05.2012, 19:12
19 Mayıs, dansla,şarkıyla falan kutlanmaz,
Nasıl kutlanmasını isterdiniz?
Nasıl kutlanmasını isterdiniz?
Bu ülkeyi kurtaran ruhu bu gençliğe aşıladığın zaman 19 mayıs kutlanmıştır.Tuhaf kıyafetlerle,tuhaf danslar yaparak kaç kişiye bu bilinci aşılayabildin?Kaç öğrenciyi sıralarından,okulundan mahrum bıraktın.?
sivaslınet
01.05.2012, 19:33
Bu ülkeyi kurtaran ruhu bu gençliğe aşıladığın zaman 19 mayıs kutlanmıştır.Tuhaf kıyafetlerle,tuhaf danslar yaparak kaç kişiye bu bilinci aşılayabildin?Kaç öğrenciyi sıralarından,okulundan mahrum bıraktın.?
Madem konuyu açtın sormak lazım; bu "ülkeyi kurtaran ruh" neler içeriyor? Neleri kastediyorsun? Nasıl aşılanır?
Eğer bunları somut olarak açıklayabilirsen kutlama şeklini de belirleyebiliriz.. Yok bu "ruh"a karşı isen zaten niyet açığa çıkacaktır.
mansur58
01.05.2012, 21:13
Yaklaşık 80 yıldır bu milletin çocuklarına statlarda deli dansı ettirdiniz. Onca yıldır dans ettirdiğiniz çocuklar büyüdü yetişti ama yine de sizin olmadılar. Zoraki kendilerine dans ettirlen bu çocuklar şimdi seçmen olarak seçimlerde size dansların kralını yaptırıyorlar.
Kendisine dayatılan bu deli dansını kaldırın diye halk AKP ye %50 oranında oy verdi. Bu da yetmedi şu anda komuoyu araştırmaları halkın desteğinin %54' e yükseldiğini gösteriyor.
Sizin 19 mayıs törenleriyle onlarca yıldır eğitmeye çalıştığınız gençlerimiz bu gün AKP ye %54 oranında destek veriyor olması sizin tezlerinizi çürütüp çöpe atıyor vesselam.
Arkadaşlar burada CHP ve onun zihniyetini savunanlara iyi bakmak lazım ************** Azda olsa yaşamalrını sağlamak lazım.
amazon10
02.05.2012, 08:32
bundan sonra akıllı dansı etsinler o zaman stadlar da hep beraber hu çeksinler olur mu mansur58 bey..... bakalım sonra oy oranınız da bir değişiklik olacak mı
Merkez_Alperen
02.05.2012, 10:18
Yargıtay'ın kararı durdurmasını doğru buluyorum. 19 Mayıs her şehrimizde belirli ahlaki kurallar dahilinde ve disiplin içersinde kutlanmalı.Yasakçı bir zihniyet yerine bu işe bazı standartlar getirilmeli.Statlarda baldırıçıplakların yaptığı gösterileri savunanlar burası Türkiye Cumhuriyeti %99'u Müslüman bir ülke.Geçmişte kutlamalarda dansöz bile oynatılıyordu her pislik dönüyordu ama şu an siyasi olarak aynı safta olmasamda akp bu tür kepazeliklere yavaş yavaş dur diyor.İki taraflı oynuyor demeyin sakın. Milli bayramlarımız yasaklanmasın,ama eskisi gibi kepazelik içinde geçecekse hiçbir yerde kutlanmasın.Kutlanacaksa Milli bayrama yakışır bir biçimde Türk Örf-adet ve geleneklerine uygun bir biçimde kutlansın.
Kibrisli
02.05.2012, 11:01
fos çıktı.
Altı da
boş çıktı.
Ucu da
Ne yapsalar olmadı
olmuyor
olmuyor.
ne yapsanız çare olmuyor
Gardaş onu yapma bunu yapma, bayrak asma, peki muhalefet nasıl yaşayacak bu ülkede? Baya faşistsin sen ya... Engin Ardıç felan paylaşmakla demokrat olunmuyor... Ergenekon nedir? 4-5 yıldır 1 tek hüküm var mı? Yüzlerce insan suçlarını bilmeden hala hapis yatıyor... Benim bildiğim bu... Sen kalkıp hükmü vermişsin bile, Cumhuriyet mitinglerini ergenekon yaptı, e ben neden içeride değilim acaba? 3 tane mitingin düzenleme komitesindeydim... ??? neden dışarıdayım? Zaten şu ülkede 2 büyük sorun var.
1- Hüküm verilmeden suçlu ilan edilmek. Ülkede suçluluğu kanıtlanana kadar herkes suçsuz olması gerekirken, suçsuzluğunu ispatlayana kadar suçlusun.
2- Uzun tutukluluk süreleri ile insanlarda suçlu algısı yaratmak ve sonrada "ulan bunu biz çok yatırdık şimdi beraat ederse bu kadar niye yatırdınız denir 3-5 sene verelim yattığına sayar serbest bırakırız ne şiş yanar ne de kebap" mantığı...
Kardeşim hüküm yok hüküm, milyonlar toplanmış oraya, sandığa yansımış yansımamış, muhtura veren GK başkanı dışarıda geziyor, maaş yükseltiliyor, arabası değişiyor, nişanlar veriliyor, baya teşekkür ediliyor... Ap açık... Sağol deniyor bizi iktidar yaptın yeniden ama ona birşey diyen yok. 3-5 ay sonra tutuklanacak Büyükanıt bence, gözden çıkartılacak ve o zaman da denecek ki bakın tutuklandı... Bizler de kanacağız...
Ülke de bir grup insan (En az yarısı) ülkenin iyi yönetilmediğini düşünüyor, buna istinaden de Gençliğe Hitabeyi kendisine parola ediniyor, bundan rahatsızlık duymayı anlamıyorum. Hak mıdır? Haktır, kendisine görev edinmiş adam paylaşmış siz neden rahatsız oluyorsunuz ki? Orada bahsedilen iç ve dış mihraklar siz misiniz ki bu kadar rahatsız oldunuz? Bence değilsiniz, en azından Bekir Abi değil :)
Merkez_Alperen
02.05.2012, 17:29
Ergenekonda hüküm yokmu?
Camiileri bombalama planları
darbe planları nı senmi yaptın yoksa ? :)
Yada İstanbul'un birçok semtinde yeraltı madenleri kendi kendine işlenerek lav silahı halinemi dönüştü :)
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.