Orijinalini görmek için tıklayınız : At, eşek eti yediren 11 firma
_DuMaN_58
05.06.2012, 18:04
Kontrollerde laboratuvar sonuçları olumsuz çıkan ve gıdada taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen 10 et ve süt ürünleri üreticisiyle bir lokanta, bakanlığın internet sitesinde ilan edildi.
Laboratuvar incelemelerinde bu firmaların bazılarının ürettiği sucuk benzeri ürünlerde ''at ve eşek eti'', kıymalı ve kuşbaşı pidelerde ''domuz eti'', yağlı peynir ve tereyağında ''bitkisel yağ'', dana sosisinde ''kanatlı eti'' tespit edildi.
Buna göre, gıdada taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmaların adları, ürün adı, markası, parti ve seri numaraları şöyle:
-Nazifoğlu marka, ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün (yüzde 100 dana), Aliçler Sucuk Erenler, Sakarya, tek tırnaklı eti (at eti, eşek eti) tespiti, parti/seri no: 27.01.2012
-Çiftarslanlı marka, ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün (yüzde 100 dana), Çiftarslanlı Et ve Et Ürünleri, Afyonkarahisar, tek tırnak eti (at eti, eşek eti), kanatlı eti tespiti, parti/seri no: 29.08.2012
-Elmalı Çiftliği marka, geleneksel tereyağı, Elmalı Çiftliği Süt Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti, Antalya, bitkisel yağ tespiti parti/seri no:1/19.07.2012 ve 01/22.07.2012
-Akdeniz marka, yarım yağlı homojenize yoğurt, Akdeniz Süt Ürn. ve Gıda San. Tic. Tur. Ltd. Şti, Antalya, bitkisel yağ ve jelatin tespiti, parti seri no:4/28.03.2012
-Onurköy marka, yoğurt, Onurtur Ak. İnş. Nak. Tur. San. Tic. Ltd. Şti. Mardin, bitkisel yağ tespiti, parti/ seri no: 01.04.2012
-Ilgaz Yaylası marka, yağlı tulum peyniri, Mutlu Tolga Gıda İnş. Petrol Turizm Tarım Hay. Orman Ürün. San. ve Tic. Ltd. Şti, Afyonkarahisar, bitkisel yağ ve nişasta tespiti, parti/ seri no: 07/01/2012
-Bacanaklar Güldem Süt marka, yağlı eritme peyniri, Güldemce Gıda İnş. Oto. San. Tic. Ltd. Şti, Konya, bitkisel yağ tespiti, parti /seri no:28/05/2012
-Balderesi marka, süzme çiçek balı, Nurs Lokman Hekim Gıda Tarım Bitki Med. San. Tic. Ltd. Şti Yüreğir, Adana, diastaz sayısı, fruktoz/glikoz, fruktoz glikoz, C4 şeker oranı yüzde, balda protein ve ham delta C13 değerleri farkı, parti/seri no: 006
-Milenyum Pide marka, kıymalı pide, Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova, İzmir, domuz eti tespiti, parti/seri no:20.04.2012, günlük üretim
-Milenyum Pide marka, kuşbaşılı pide, Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu Bornova, İzmir, domuz eti tespiti, parti/seri no: 20.04.2012, günlük üretim.
-Pınar marka, uzun soyulmuş sosis (yüzde 100 dana), Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kemalpaşa, İzmir, kanatlı eti tespiti, parti/seri no: 52228 M
-Salihli Özok marka, ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün (dana eti), Özok Gıda Salihli, Manisa, kanatlı eti tespiti, parti seri no:01 Nisan 2012
Kaynak: AA
mansur58
05.06.2012, 18:13
Yamuk yapan firmaların isimlerinin deşifre edilmesi uygulaması çok güzel.
Biz Avrupa da bu tür konulara çok dikkat ediyoruz ama Türkiye bir İslam Ülkesidir diye kimse dikkat etmiyordu.
Bu konuda hem bakanlığın önemli çalışmaları hem de bilinçli tüketicinin oluşması son derece önemldir.
sandalli
05.06.2012, 18:33
Dün birisi anlatti,; birsey alacagim zaman türklerden ve müslümanlardan almiyorum dedi. Gercekten ne kadar üzücü bir durum. Nereden nereye geldik, ahlaki cöküntü korkunc boyutlara ulasti. Daha fazla kazanc icin yapmayacaklari sey yok. Toplumun büyük bir kismi yalan konusuyor, Allah korkusu kalmamis. Bakanlik sadece firmalari desifre etmemeli faliyetlerini durdurmali ve caydirici cezalar uygulamali.
Bunu yapanlara zehir zıkkım olsun,boğazlarında kalsın,fitil fitil gelsin namussuz,Allah'sız,imanısızlar ın..Bakanlık da gece gündüz sürekli çalışıp bu kefereleri bir an evvel yok etmeli..
ÖnceVatan_58
05.06.2012, 23:04
Bunu yapanları yakalayıp ceza olarak bu etlerden yedirceksin başka bir şey vermiyeceksin.
sivaslınet
06.06.2012, 08:02
1- Et açığı var. Bir şekilde kapatmaya çalışıyorlar. :)
2- Açık kapanmasa et fiyatları 70-80'e fırlayacak.
3- Etten yapılan tüm ürünlerde domuz eti katkısının olduğu dün ki haberlerde idi.
4- Cehennem ve yargı korkusuyla olmuyor. Acilen kültür eğitimi gerekiyor. Ama kim yapacak?
5- İktidar her konuda olduğu gibi bu konuda da sınıfta kaldı.
6- "Çok kazanayım düzeni(sömürü düzeni)"nin acilen değişmesi gerekir.
7- Kişinin ve Toplumun ahlakını var olan(uygulanan) ekonomi politika belirler. -Sosyologlar-
amazon10
06.06.2012, 09:51
bu tür haberleri görünce vejeteryan olduğuma yatıp kalkıp dua ediyorum :D
Azizem_58_58
06.06.2012, 10:48
öğğğğğ midem bulandı :D:D:D:D:D:D:D
gezgin_58
06.06.2012, 18:52
VALLA bende sorun yok domuz eti yemektense atla essege ragziyim
mansur58
06.06.2012, 21:21
Domuz etinin suçlusunu buldu!
Müşterilere domuz etli pide sattığı belirlenen pideci, topu kasaba attı...
Domuz etinin suçlusunu buldu!
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ürünlerinde domuz etine rastlandığı açıklanan İzmir'in Bornova ilçesindeki bir pideci, et aldığı kasabı suçladı. Faturasız et aldığı kasabın kurbanı olduğunu söyleyen işletmeci, hukuki mücadele başlattığını ifade etti.
Bakanlık, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen firmalara ait bilgileri yayınladı. İzmir'de faaliyet gösteren Milenyum Pide Pizza Kebap Salonu'nun kıymalı ve kuşbaşılı pidelerinde domuz eti tespit edildi. Firma isimlerinin açıklanmasının ardından Bornova Belediye Zabıtası ekipleri, Doğanlar Mahallesi'ndeki söz konusu işyerine gidip evraklarını inceledi. Durum tespit tutanağı tutan ekipler, Tarım İl Müdürlüğü'nün işlemlerini tamamlamasının ardından ceza uygulanacağını bildirdi.
"KADER KURBANI OLDUK"
Eşiyle birlikte işyerini 10 yıldır işlettiğini belirten Ergül Görnük ise, "İzmir'in tüm yerlerinden bugüne kadar et aldık. En son Altındağ'da kasaplık yapan F.L. adlı kişiden faturasız et satın aldık. Fatura istedik, başkasına ait fatura getirdi. Bu kişi, 11 işyerine daha et satmış. Tarım İl Müdürlüğü'ne, onunla ilgili şikayet gitmiş. Et sattığı yerlerde nisan ayında yapılan inceleme sonucu, bizim ürünlerimizde domuz etine rastlanmış. Biz kasabın kurbanı olduk. Tüm evraklarımız tam, hijyenimiz mükemmel. Benim hatam yok. Ona güveniyorduk ancak kader kurbanı olduk. Kimseye bilerek domuz eti yedirmedik. Kendimiz, çoluk çocuğumuz da buradan yiyoruz. Bu şekilde karalanmak çok üzücü. Biz de kasapla ilgili hukuki mücadele başlatacağız." diye konuştu.
Olayın şaşkınlığını üzerinden atamayan Görnük, "Ben böyle bir şey yapmadım, asla da yapmam. Ben dindar bir insanım, mezhebim belli, inançlarım var. Haram olduğunu bildiğim bir şeyi kimseye yedirmem. Ben böyle bir şey yapmadım." dedi.
Haber
Bugün gazetesi
bu devirde at etide yedirirler, domuz etide yedirirler, devir İblis'in devri herşey beklenir bu devirden.
murat tugrul
09.06.2012, 13:48
Bunların boynuna yular takıp domuzların içine baglayacaksın hemcinsleriyle yaşasın hayvanlar bunlar zaten kazara aramıza karışmış
besyo_cu
09.06.2012, 14:59
At, Domuz, Eşek eti artık normal olan bir durum olma yolunda hızla ilerliyor, Bizlerin daha duyarlı olması gerek normal değerinin yarısından daha aşağı bir fiyata ürünleri almanın anlamı yok.
Arif Coşkun
09.06.2012, 16:55
Denetim eksikliği ve yakalanınca gerekli caydırıcı cezalar verilmediği sürece bunları daha sıkça duyup yaşayacağımıza benziyor.
sensetik
10.06.2012, 16:30
pınar'a ne demeli? millet güvenip pınar gibi markalardan alıyordu..demekki kimseye güvenmemek lazım..Allah korkusu olmayınca böyle oluyor işte...******** köpekler..Allah sorsun hepinizden bunun hesabını
yiğidoyuzbiz
11.06.2012, 11:42
orda pınar ismi çok dikkatimi çekti
bize hep güvenilir bir biçimde lanse edilen reklamları ekrandan düşmeyen pınarda bile çıktı
varın gerisini siz düşüün
Alibaba58
11.06.2012, 12:58
Daha öncede büyük bir firmanın adı duyurulmuştu. Ama firma aynı makinelerde çalışıldığı için kanatlı çıktığını yani bütün ürünlerin aynı makinelerde çalışılarak üretildiğini ve artık tavuk etli ürünler üretmeyeceğini açıklamıştı. Pınar çok büyük bir firma şahsen ben pek inanmıyorum. Böyle ucuz numaralarla insanları kandırmaya çalışıyorlar. Bu arada Namet isimli firmada Tayyip Erdoğan'ın ortaklığı var. Büyük firmaların adı karalanarak, kendi ortak olduğu firmayı piyasaya sürmek isteyebilirler. Niye daha önce açıklamamışlardı da yeni başladılar isimleri deşifre etmeye? Tabiki denetim olmalı ama büyük firmaların adlarının karalanması biraz şüphe uyandırıyor. Şimdi Pınar'ın bütün ürünlerindeki satışını etkiler ve orda çalışan birçok kişi işten çıkarılır. İnsanların ekmeğiyle oynamak doğru değil. Yazık çok yazık. İnsan sağlığı herşeyden önemli tabiki ama eğer sağlığı etkileyecek bir unsur olursa bu şekilde açıklanmalı.
İnsanalrın sağlığını ilgilendiren bir konuda bile siyaset..Bravo!
Alibaba58
11.06.2012, 20:43
Bu siyaset değil gerçektir çünkü büyük bir et ürünleri firmasında babam çalışıyor sağlam yerden bilgi almasam yazmam zaten.
gezgin_58
11.06.2012, 20:56
daha bilinmeyen o kadar cok sey varki
ÖnceVatan_58
11.06.2012, 22:41
Bu siyaset değil gerçektir çünkü büyük bir et ürünleri firmasında babam çalışıyor sağlam yerden bilgi almasam yazmam zaten.
Ben inanıyorum burası Türkiye herşey olabilir bu tür şeylere kafamız pek çalışır. Pınar gibi çok tutulmuş bir firmanın böyle iki kuruşa tenezül edip adının karalanmasını riske alamaz. Mantıklı geldi herşey olabilir.
"Erdoğan'ın yeğeninin yeğeninin tavuk çiftliği varmış.Pınar'a demişler ki bizim tavuklardan alıp,kullanacaksın sucuklarda.Pınar kabul etmeyince Erdoğan da böyle yapmış."" :)
En güvendiğiniz marka hangisi ise ona bile güvenilmeyeceğine millet inanmıyordu.Yok bu Ülker sağlamdır,yok bu Danone candır.Geçin bu işleri..Güvenilir bir marka yok.McDonalds'ın kullandığı malzemelere güveniyor musunuz? Ben güvenmiyorum.Dünya çapındaki bir firma kendini riske etmez diyerek sizler kendinizi riske ediyorusunuz.Marketten mümkün olduğu kadar az şey alacaksınız.Markası falan mühim değil.
Alibaba58
27.06.2012, 16:27
Bütün gıdalarda katkı maddesi, koruyucu vs. vs. var zaten bunu herkes biliyor yoksa aylarca nasıl bozulmadan saklayacaklar. Köyde olanlar şanslı doğal gıdalarla beslenme şansına sahipler ama şehirde yaşayanlar mecbur kalıyorlar. Bakalım sırada hangi firma var. Büyük firmaları bitirmeye güçleri yetecek mi? Yaşayarak göreceğiz...
sivaslınet
28.06.2012, 09:04
Bütün gıdalarda katkı maddesi, koruyucu vs. vs. var zaten bunu herkes biliyor yoksa aylarca nasıl bozulmadan saklayacaklar. Köyde olanlar şanslı doğal gıdalarla beslenme şansına sahipler ama şehirde yaşayanlar mecbur kalıyorlar. Bakalım sırada hangi firma var. Büyük firmaları bitirmeye güçleri yetecek mi? Yaşayarak göreceğiz...
Vahsi kapitalist duzende hedef insan yarari degil de para oldugu icin paranin nasil daha fazla geldigi onemlidir. Sartlar ve sonuclari nasil olursa olsun yeterki para gelsin onemlidir. Ahlak vicdana degil paraya endekslenir.
bilgin_58
28.06.2012, 10:56
insafsızlarrrrrrrr
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.