PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TCDD'den Yılmaz ÖZDİL'e Teşekkür

sivaslınet
28.08.2012, 16:08
Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil ve TCDD arasındaki polemiğe demiryolları yaptığı yazılı açıklamayla noktayı koydu. Açıklamanın sonunda Yılmaz Özdil'e dolaylı şekilde teşekkür edildi...

Son günlerde, basın yayın organlarında ve internet medyasında yer alan ve bugün de devam eden tartışmalarla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

1- Demiryolları tarihimizin tasnifi Osmanlı dönemi, demiryolu yapımının devlet politikası olarak ele alındığı ve demiryolu ağırlıklı ulaşım politikasının izlendiği 1923–1950 dönemi; karayolu ağırlıklı politikaların izlendiği ve demiryollarının ihmal edildiği 1950 sonrası dönem ve demiryollarının yeniden devlet politikası olarak ele alındığı dönem olarak yapılmaktadır.

2- “Demiryolları refah ve ümran tevlit eder” diyerek Türk demiryolculuğun yol göstermeye devam eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü demiryolcular şükranla yad etmekte; Atatürk dönemindeki demiryolu hamlesini yeniden milletimize yaşatmayı ideal hedef olarak görmektedir.

3- 2002–2004 yıllarında, Üniversiteler ve ilgili paydaşlarla birlikte Ulaştırma Ana Planı Stratejisi hazırlanmış, bu ana plan çerçevesinde demiryollarının yapımı ve geliştirilmesi “Cumhuriyetin ilk yılları”nda olduğu gibi yeniden devlet politikası olarak ele alınmıştır.

4- TCDD, yeni yol yapma ve demiryolu taşımacılığını geliştirme yanında, demiryolu alanındaki dünyadaki her yeni teknolojiyi, her yeniliği kendi ülkesinde uygulamayı ve süreç içerisinde bu teknolojileri yerli olarak üretmeyi vazgeçilmez stratejik hedeflerinden biri olarak kabul etmektedir.

5- Demiryolu uzunluğumuz 1856’dan bu yana, 1923–1950 arası dâhil tek hat üzerinden hesaplanmaktadır.

6- Son zamanlardaki bilgi kirliliği ve tartışmaların seyri; demiryollarının tıpkı Cumhuriyetin ilk yıllarındaki gibi devlet politikası olarak ele alınmasından ve demiryollarına yatırım yapılmasından heyecan ve gurur duyan 32 bin demiryolcuyu derinden üzmektedir.

7- Bu ülkeye bir karış ray döşeyerek hizmet eden herkese minnet borcumuz olduğu gibi, bu süreçte de hiçbir art ve ön niyet taşımadan, samimi olarak demiryollarına destek veren herkese teşekkür borcumuz vardır. Bir köşe yazarının bugünkü yazısında yer alan “Mustafa Kemal vizyonuyla, ülkemin kılcal damarlarında bile hızlı trenlerin dolaşmasını isterim” sözlerine de ayrıca teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

LaEdri
29.08.2012, 10:51
Yılmaz Özdil,ilk yazısında kullandığı o çirkin ifade için özür dileme erdeminde bulunacak mı bakalım!

KAOS
29.08.2012, 11:59
Yılmaz Özdil,ilk yazısında kullandığı o çirkin ifade için özür dileme erdeminde bulunacak mı bakalım!

O çirkin tanımına uyan ifade bölümünu rica etsek...

Ayrıca "ne ördünüz?" diye gırtlağını yırtarcasına bağırarak yalan söyleyen Sayın Başbakanımıza da de bir iki kelam etmenizi de rica etsek..

LaEdri
29.08.2012, 12:03
O çirkin tanımına uyan ifade bölümü rica etsek...

Ayrıca "ne ördünüz" diye gırtlağını yırtarcasına bağırarak yalan söyleyen Sayın Başbakanımıza da de bir iki kelam etmenizi de rica etsek..

"Trene bakan öküzler yerli" gibi bir tabiri vardı

KAOS
29.08.2012, 12:06
"Trene bakan öküzler yerli" gibi bir tabiri vardı

Orada teşbih yok diye düşünüyorum,
İnsan kast edilmiyor.
Ama oda yanlış, bir sürü ithal büyük başta tren yolu civarında bulunuyor. Yanılıyor muyum?

LaEdri
29.08.2012, 12:09
Orada teşbih yok diye düşünüyorum,
İnsan kast edilmiyor.
Ama oda yanlış, bir sürü ithal büyük başta tren yolu civarında bulunuyor. Yanılıyor muyum?

O zaman "Trene bakan öküzlerimiz bile yerli değil" demesi gerekmez miydi?

KAOS
29.08.2012, 12:13
O zaman "Trene bakan öküzlerimiz bile yerli değil" demesi gerekmez miydi?

Ben Yılmaz Özdil'in yazdığı ile senin yazdığın arasında ki farkı anlamadım..
"...miz" ve ...bile.." ifadelerimi değişikliğe neden oluyor.

Türkçe dilbilgim iyidir diye biliyordum ama.
Lütfen düzeltir misin beni..

LaEdri
29.08.2012, 12:22
"Trene bakan öküzlerimiz yerli"..
Burda anladığım, oy veren insanlardır kastı..Gerçek anlamda büyükbaş hayvanları kastetmiş olması düşük ihtimal bence..
Sizin dediğiniz gibi ithal büyükbaşalrımız var trene bakan,onları kastetmiştir diyorsanız..O zaman ,"Trene bakan öküzler bile yerli değil" derdi...

Buna da takılmaya gerek yok..Kendisi 27 Nisan e-muhturasına destek vermiş birisidir..Demokratik duyguları şüpheli biri..

KAOS
29.08.2012, 12:47
"Trene bakan öküzlerimiz yerli"..
Burda anladığım, oy veren insanlardır kastı..Gerçek anlamda büyükbaş hayvanları kastetmiş olması düşük ihtimal bence..
Sizin dediğiniz gibi ithal büyükbaşalrımız var trene bakan,onları kastetmiştir diyorsanız..O zaman ,"Trene bakan öküzler bile yerli değil" derdi...

Buna da takılmaya gerek yok..Kendisi 27 Nisan e-muhturasına destek vermiş birisidir..Demokratik duyguları şüpheli biri..

27 Nisan'a destek veren metnini, ben bilmiyorum.
Her yazısını okurum, unuttum mu diye nette taradım, şu cümleden başka bir şey bulamadım:

"Hâlâ deniyor ki, bundan sonraki adım ne olur? Bundan sonraki adım, tank olur. Gücüm var diye dayatırsan, gücü olan sana dayatır."

Bu cümle ise bahsedilen, neresinde destek var? Değilse, benimle paylaşır mısın başka yazısını?

Demokratik duyguları eminim ki şu an cep doldurma, ona buna ülkeyi peşkeş çekme, güç bende diye kendi gibi düşünmeyenlerin ağzına ..ıçma konularında çok iyi olanlardan daha yüksek.

Ya da senin demokratlık anlayışın bir garip...

Neden kabul edemiyorsunuz sizin gibi düşünmeyen insanların doğru sözlerini?
Bu kadar zor mu bu?

Neden söylenene değilde söyleyene bakıyorsunuz?

LaEdri
29.08.2012, 14:21
27 Nisan'a destek veren metnini, ben bilmiyorum.
Her yazısını okurum, unuttum mu diye nette taradım, şu cümleden başka bir şey bulamadım:

"Hâlâ deniyor ki, bundan sonraki adım ne olur? Bundan sonraki adım, tank olur. Gücüm var diye dayatırsan, gücü olan sana dayatır."

Bu cümle ise bahsedilen, neresinde destek var? Değilse, benimle paylaşır mısın başka yazısını?

Demokratik duyguları eminim ki şu an cep doldurma, ona buna ülkeyi peşkeş çekme, güç bende diye kendi gibi düşünmeyenlerin ağzına ..ıçma konularında çok iyi olanlardan daha yüksek.

Ya da senin demokratlık anlayışın bir garip...

Neden kabul edemiyorsunuz sizin gibi düşünmeyen insanların doğru sözlerini?
Bu kadar zor mu bu?

Neden söylenene değilde söyleyene bakıyorsunuz?

Ben Özdil'in demokratlıgını başkalarıyla kıyaslamıyorum ki..Onunki yüksük bununki alçak demiyorum..Ben sadece Özdil'in demokratlık seviyesine eleştiri getirdim..
27 Nisan muhturasında o alıntı yaptığınuz cümle "dikkatli olun yoksa darbe geliyor" anlamına gelir..Halbuki gerçek demokrat o muhtıraya sert dille cevap vermeliydi..

KAOS
29.08.2012, 17:06
Ben Özdil'in demokratlıgını başkalarıyla kıyaslamıyorum ki..Onunki yüksük bununki alçak demiyorum..Ben sadece Özdil'in demokratlık seviyesine eleştiri getirdim..
27 Nisan muhturasında o alıntı yaptığınuz cümle "dikkatli olun yoksa darbe geliyor" anlamına gelir..Halbuki gerçek demokrat o muhtıraya sert dille cevap vermeliydi..

....Gücüm var diye dayatırsan, gücü olan sana dayatır.

Demokrasinin neresinde dayatma vardır diyor..
Dayatma karşısında dayatma bulur diyor...
Antidemokratik davranışlar her zaman karşısında antidemokratik tepkileri doğurur bunu az bir mürekkep yalamış her insan bilir...
Neden eleştiremiyorsun iktidarın antidemokratik dayatmacı politikalarını??

LaEdri
29.08.2012, 17:20
....Gücüm var diye dayatırsan, gücü olan sana dayatır.

Demokrasinin neresinde dayatma vardır diyor..
Dayatma karşısında dayatma bulur diyor...
Antidemokratik davranışlar her zaman karşısında antidemokratik tepkileri doğurur bunu az bir mürekkep yalamış her insan bilir...
Neden eleştiremiyorsun iktidarın antidemokratik dayatmacı politikalarını??

Hükümet,kurulışu itibariyle demokrasiye uygun mudur?
Evet uygundur..
Hükümetin demokratik olmayan işleri olursa da bunun düzeltilme yerleri bellidir.O yerler de demokratik,anayasal kurumlardır..Bu antidemokratik dayatmların düzelticisi asker olamaz..Ama Özdil,gerekirse asker de olur diyerek demokrat düşüncesinin seviyesini belli etmiştir bence..
Hükümetin dayatmacı politikaları var,yok demiyorum.Ancak askerin bunu düzeltme,karşı durma gibi hakkı zerre kadar yoktur..

KAOS
29.08.2012, 17:20
Bakınız bu kopyala yapıştır yapacağım yorum. Sağ eğilimli ılımlı muhafazakar bir site yöneticisine ait.
İsterseniz sizde şu linkten ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) kontrol edebilirsiniz.
Bu yorumla da Yılmaz Özdil'in kim olduğunu anlayabilirsiniz.

İşte bu Yılmaz Özdil, işte bu!..
Müthiş...
Muhteşem...
Mükemmel...
Medyamızda (belki de) bir başka meslektaşımızın anlatamayacağı kadar güzel anlatmışsın haberi...
Çünkü sen "haberci"sin Yılmaz Özdil...
Haberci...
Hem de ne haberci...
Ama...
"Siyasi Yorum" yaptığın zaman habercilik yeteneğin kayboluyor...
Geriye kala kala kocaman (eminiz) bir yürek kalıyor...
Ancak Yılmaz Özdil;
Kim ki bu sektörde yorumunu aklı yerine yüreğiyle yapıyor; biliyoruz ki ya siyasi iktidarın yandaşı; ya da siyasi iktidarın kindaşıdır...
Yandaşlık da kindaşlık da "akıl ürünü" olabilir mi?..
Ama be Yılmaz Özdil;
bugünkü Hürriyet'te "Eli ayağı tutaıı acizler ülkesinin... İnsanüstü yetenekli milli takımı" başlığı altında yayımlanan haberinde tabii ki o kocaman kalbin de var...
Var ama "tek başına" değil...
Yanında en güçlü, en güvenilir ve mutlaka her zaman bulunması gereken ortağı "aklın" da var...
Her zaman diyoruz ya, "Yılmaz Özdil Türkiye'nin en iyi haber yazarıdır" diye işte bunun için diyoruz...
Bugünkü köşende yayımlanan haberin için diyoruz...
Ve Yılmaz Özdil;
Var ya şu hüküm cümlen:

Hiçbirimiz Usain Bolt olamayız ama sorunlanmızı görmezden gelmeye devam edersek, hepimiz engelli olabiliriz. Çünkü, doğuştan engellilere bi faydası olmadığı gibi... Sağlam insanlarını engelli yapma konusunda, olimpiyat şampiyonudur Türkiye...

İşte buna bütün yüreğimizle katılıyor; aklın ve arşivinle donanmış böylesi haberlerinin devamını bekliyoruz...
Not: Sevgili okurlar;
Özdil'i "Günün Köşe Yazarı" seçmeyi düşündük başta...
Ama...
Bu bir "köşe yazısı" değildi...
Bu, unutulmuş veya yazabilecek bir muhabir olmadığı için yazılamayan bir haber tarzıydı...
Hıncal Uluç Usta'nın hatırlatmaktan dilinde tüy bitiren bir haber tarzı...
O nedenle biz Yılmaz Özdil'i "Günün Köşe yazarı" seçmiyor ama muhteşem haber dili ile alkışlıyoruz...

sivaslınet
30.08.2012, 07:51
Hükümetin dayatmacı politikaları var,yok demiyorum.Ancak askerin bunu düzeltme,karşı durma gibi hakkı zerre kadar yoktur..
Peki polisin varmı Sn. LaEdri? Ya yargının? Kim düzeltecek bu dayatmacı politikaları? Yoksa anayasal yardımcı olma hakları mı var? Bir çözümün varmı?

İtirazım; "hakkı zerre kadar yoktur"a..

Dayatmacı politikalara senin ne kadar karşı duruş hakkın varsa, Türkiye'de yaşayan vergisini ödeyen, vatandaşlık hakkını kazanmış her ferdin de senin kadar hakkı vardır. "Zerre kadar" deyiminde haksızlık yapmışsın. Bu durumda demokrasiyi ve demokratik kuralları bir daha gözden geçirmen gerekiyor.

Bazı kurumlara demokratik haklar kısıtlanıyorsa o yasama yürütmenin ayıbı..

LaEdri
30.08.2012, 11:13
Peki polisin varmı Sn. LaEdri? Ya yargının? Kim düzeltecek bu dayatmacı politikaları? Yoksa anayasal yardımcı olma hakları mı var? Bir çözümün varmı?

İtirazım; "hakkı zerre kadar yoktur"a..

Dayatmacı politikalara senin ne kadar karşı duruş hakkın varsa, Türkiye'de yaşayan vergisini ödeyen, vatandaşlık hakkını kazanmış her ferdin de senin kadar hakkı vardır. "Zerre kadar" deyiminde haksızlık yapmışsın. Bu durumda demokrasiyi ve demokratik kuralları bir daha gözden geçirmen gerekiyor.

Bazı kurumlara demokratik haklar kısıtlanıyorsa o yasama yürütmenin ayıbı..

Asker,evin kapısına koyduğumuz bekçidir.Başka görevi yoktur..Doktor,öğretmen,memur, hakim neden darbe yapamıyor..Çünkü silah gücü yok..Sırf silah gücüne güvenerek yapılan bir şeyin demokratik olduğu söylenebilir mi?

sivaslınet
30.08.2012, 13:35
Asker,evin kapısına koyduğumuz bekçidir.Başka görevi yoktur..Doktor,öğretmen,memur, hakim neden darbe yapamıyor..Çünkü silah gücü yok..Sırf silah gücüne güvenerek yapılan bir şeyin demokratik olduğu söylenebilir mi?

Yazdığımı ya anlamamışsınız, ya da anlamamazlıktan gelmişsiniz.

KAOS
31.08.2012, 11:28
Evet uygundur..
Hükümetin demokratik olmayan işleri olursa da bunun düzeltilme yerleri bellidir.O yerler de demokratik,anayasal kurumlardır..Bu antidemokratik dayatmların düzelticisi asker olamaz..Ama Özdil,gerekirse asker de olur diyerek demokrat düşüncesinin seviyesini belli etmiştir bence..

Demokrasiyi sadece seçim olarak (seçim kanunu bile antidemokratikken) görüyorsan seninle ne tartışabilirim ki?

LaEdri
01.09.2012, 11:55
Demokrasiyi sadece seçim olarak (seçim kanunu bile antidemokratikken) görüyorsan seninle ne tartışabilirim ki?

Ülkedeki seçim kanunu bu.Barajın yüksek olması falan eleştiri getirilebilcek konular.Ülkedeki en demokratik şey de belki de bu seçim kanunu.

KAOS
01.09.2012, 15:38
Ülkedeki seçim kanunu bu.Barajın yüksek olması falan eleştiri getirilebilcek konular.Ülkedeki en demokratik şey de belki de bu seçim kanunu.

Bak işte aynı noktaya geldik.
Demek ki ülkedeki en demokratik şey seçim kanunun hem de bu haliyle.
Demek ki gerisinin tamamı antidemokratik...
Teşekkür ederim...

KAOS
01.09.2012, 15:39

Valla haklısın, şu an polisin de silahına sarılarak yaptıkları antidemokratik..

LaEdri
01.09.2012, 16:45
Bak işte aynı noktaya geldik.
Demek ki ülkedeki en demokratik şey seçim kanunun hem de bu haliyle.
Demek ki gerisinin tamamı antidemokratik...
Teşekkür ederim...

Bu ülkede en demokratik iktidar olma yolu budur.Bu yolla iktidara gelmiş bir partiye başka bir antidemokratik baskı uygulanamaz.Hele hele sırf silah gücüne dayanarak hiç.

LaEdri
01.09.2012, 16:46
Valla haklısın, şu an polisin de silahına sarılarak yaptıkları antidemokratik..

Hep kıyas içine giriyorsunuz.Ben askere karşı polisi savunmadım ki.