PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Duba Açıklaması

Sivaslilar.Net
31.10.2012, 18:14
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan, kentte yapılan duba çalışmalarının yol kenarlarına araçların park etmesini önleme ve trafiğin çift şeritten akmasını sağlamak amaçlı yapıldığını belirtti.

Ağdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yaz aylarında gurbetçilerin gelmeleri ile şehir içi trafiğinde daha fazla yoğunluk yaşandığını belirterek, bu yoğunluğun özellikle merkeze yakın sokak ve caddelerde trafiği olumsuz etkilediğini bildirdi.

Özellikle mesai bitiminde ana arterlerdeki yoğunlaşmanın artmasıyla trafiğin çekilmez hale geldiğini vurgulayan Ağdoğan, "Trafik sorununun büyük bir kısmı, gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden iki aracın yan yana gidememesinden kaynaklanmaktadır. Yapılan duba çalışmaları ile bu sorunu çözmek amaçlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Şehirdeki dubaların büyük kısmının İl Trafik Komisyonu'nca şehir içindeki trafik sorununu çözmek amacıyla belli caddelere yerleştirildiğini belirten Ağdoğan, şunları kaydetti:

"Geriye kalan kısmı da Trafik Şube Müdürlüğü'nün de görüşü alınarak Sivas Belediyesi'nce park ihlallerine ve kaldırım işgallerine karşı çözüm arayışları kapsamında uygulanmıştır. Yapılan çalışmalar, ilk günden itibaren belli noktalarda yaşanan trafik sorunun belli ölçüde azalmasını da sağlamıştır. Görünen o ki, İl Trafik Komisyonu'nun ve Sivas Belediyesi'nin trafik keşmekeşine, park ihlallerine ve kaldırım işgallerine karşı çözüm arayışları kapsamında uyguladığı dubalar en çok trafik keşmekeşini oluşturan, park ihlallerini ve kaldırım işgallerini gerçekleştirenlerce ve siyaseten Sivas Belediyesi'ni idare eden siyasi görüşün muhaliflerince eleştiriliyor ve bu duruma bütün Sivas tepki veriyormuş gibi kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar."

LaEdri
31.10.2012, 22:01
Sivas trafiğini rahatlatmak için yapılan çalışma bu.Helal olsun işte! Yarın ne olur?Amaaan yarını yarınkiler düşünsün..

_DuMaN_58
01.11.2012, 07:19
Çözüm, Katlı Otopark...

tskfn
01.11.2012, 11:14
Bir açıklama ancak bu kadar saçma yapılabilir.

aktassa
02.11.2012, 19:15
"Trafik sorununun büyük bir kısmı, gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden iki aracın yan yana gidememesinden kaynaklanmaktadır. Yapılan duba çalışmaları ile bu sorunu çözmek amaçlanmaktadır"

Aklıma pireye kızıp yorgan yakmak geldi.

- " Başkanım. Bu sene su talebine cevap veremeyeceğiz"
- " Kesin bütün şehrin suyunu. Bundan iyi çözüm mü var."

LaEdri
03.11.2012, 17:23
Bir de belediyede cevap verecek kimse yok mu ki parti cevap veriyor sürekli?

aktassa
04.11.2012, 16:15
Bir de belediyede cevap verecek kimse yok mu ki parti cevap veriyor sürekli?

Soruyu " Verilecek cevap var mı ki?" diyerek değiştirmek isterim sayın Laedri, affınıza sığınarak.

Abdurrahman 58
05.11.2012, 11:31
küçücük yolmu ? :) çok güldüm gerçekten. araçla 5 dakika yürüyerek yarım saat mesafede hayri sığırcı caddesi başlangıcı ve istanbul caddesi sonu. sizide anlıyorum bişeyler yapılsın yada yapılmasın mantıksız bi şekilde yorum yapayımda nasıl olursa olsun diyorsunuz.şaşıyorum size gerçekten. başka işiniz gücünüz yokmu sizin saçmalamaktan başka?
Bu arada BBP Merkez İlçe başkanımızıda tebrik ediyorum gayet net bir açıklama olmuş.

tykinik58
08.11.2012, 08:08
Bu kadar saçma bir uygulama, bu kadar saçma bir cevap, bu kadar saçma bir savunma bu yaşıma geldim yeni görüyor, yeni duyuyor, yeni okuyorum. Böyle, trafiğin rahatlatıldığı değil Türkiye'de dünyanın hiç bir yerinde görülmemiştir, duyulmamıştır. Önceki belediye ne akla hizmet ise park yapılmasın diye yolları daralttı, kaldırımları genişletti. (ALLAH için sanki hiç park edilmiyor.) Bu belediye de ne işe yaradığı çözüleyemeyen bu dubaları koydu. (ALLAH için sanki yine park edilmiyor.)
Trafik ekipleri ne iş yapıyor onu da anlayabilmiş değilim. Ancak "58... 123 plakalı araç sahibi, aracınızı bulunduğu yerden kaldırınız aksi takdirde cezai işlem yapılacaktır." diyor çekip gidiyor bir tur atıp geliyor aynı araba aynı yerinde duruyor. Madem öyle dediğini yapsana be adam. Madem oraya park etmek, aracı bırakmak, duraklamak yasak öyle anons yapacağını cezası kaç TL ise 10 katı cezayı kes (Bu ben dahi olsam uygulansın) bak bakayım daha park edilir mi öyle? Cezalar caydırıcı uygulamalar mantıklı olmalı. Yoksa yol daraltmakla duba dikmekle bu iş çözülmez. Aksini yapmak daha mantıklı çözüm üretilebilecek bir yöntem. yolları genişlet, kaldırımları daralt, trafik ekipleri caydırıcı cezalarla görevini tam yapsın bak bakalım trafik nasıl işliyor. Yoksa yaz aylarında gelen gurbetçi kardeşlerimizi bahane ederek uygulamaları haklı göstermek mantıksızlıktır. Şu anda gurbetçi kardeşlerimiz mi var ki trafik felç. Yollar trafiği kaldırmıyor. Alt geçitler, tüneller vb. yapacak bir mantıklı insan SİVAS'a yatırım yapmayacak mı artık? Büyükşehirlere gitmeye gerek yoktur. ALLAH rızası için bir tek DENİZLİ'ye gidilsin bakılsın bakalım. DENİZLİ şehri SİVAS'tan daha küçük yüzölçümüne sahip bir şehir iken (SİVAS, DENİZLİ'nin 2,5 katına yakın 2,41 katı büyüklüğe sahip bir şehir SİVAS) gidin bakın bakalım alt geçitler, tüneller nasıl yapılmış nasıl trafik işliyor (aksayan yanı yok mu illa ki vardır, yok demiyorum) modern bir şehir. SİVAS da modernleşeceğine geriliyor, modern teknolojik köy kasaba haline geliyor, getiriliyor.

forklift
08.11.2012, 08:13
belediyeyemi atandı yoksa ömer ağdoğan.cevap verecekse belediyenin yüz tane yetkilisi var o versin. sanamı kaldı cevap vermek.hatta şunu idia ediyorum yapılan kaldırımlar otopark olacak bunu unutmayın bakın görün.dikkanın önüne kaldırıma park ediyorlar şimdide.birilerine otopark parası kazandırmak için yapıldığı söyleniyor.yarında akparti gelince söküp yeniden eski hale getirecek. bunlar kaldırım belediyeleri ancak bu kadar olur

LaEdri
08.11.2012, 15:54
Sabah trafiğine çıkanlar,özellikle otobüslere dubayla ayrılmış yerler yüzünden insanalr arasında çıkan gerginlikleri görebilir..