PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzon Ekmeğine Rakip Oldu


Sivaslilar.Net
31.10.2012, 18:25
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Sadece Kadınların Çalıştığı Fırın, Trabzon Ekmeğine Rakip Oluyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde sadece kadınların çalıştığı çarşı fırınında üretilen köy ekmeklerine vatandaş yoğun ilgi gösteriyor. Birçok sektörde görmeye alıştığımız kadınlar, Türk halkının yemeklerinin olmazsa olmazları arasında olan ekmek yapımına çalışıyor. İlçe merkezinde bulunan bir işletmeye ait fırında, ekmeğin hamurunun hazırlanmasında, bazlama ve pişirme işlemine kadar tüm işlemlerini fırında çalışan 5 kadın yapıyor. Günde yaklaşık 400 köy ekmeğini pişirerek satış sunan kadınlar, ateş karşısında çalışmanın zor olduğunu söylüyor.

İşletme sahibi Oğuzhan Özer, "20 senedir fırıncılık yapıyorum. Çocukluk zamanımızda olan köy ekmeklerimizin memleketimize yenilik olarak köy ekmeği üretimine başladık. İlk önce yeni bir fırın yaptık ve üretime geçtik. Ekmekler hijyenik ortamda ve doğal üretiliyor. Amacım Suşehri’nin özü olan köy ekmeğini Türkiye’ye tanıtmak. Karadeniz'in Trabzon ekmeği varsa İç Anadolu'nun da Suşehri ekmeği var. Şubelerimizi çoğaltmayı hedefliyoruz." dedi.

Saklama koşulları hakkında bilgi veren işletme sahibi Özer, "Buzdolabında rahatlıkla uzun süre saklayabiliriz. Fırından yeni çıkmış gibi taze olma özelliğine sahiptir. Buzdolabından çıkartıp, ısıttıktan sonra fırından yeni çıkmış ekmek gibi taze şekilde tüketebiliriz. Bu özellik ise yörede çıkan Kösedağ suyun, su değirmeninde üretilen yöreye özgü karabuğday unu ile ev mayasından kaynaklanıyor. Bu yüzden lezzeti ve tadı diğer ekmeklerden farklıdır. Talep olması halinde kargo ile şehir dışına gönderebiliriz." şeklinde konuştu.

_DuMaN_58
01.11.2012, 07:28
Keşke burda da sadece bayanlarn çalıştığı bir fırın olsa. Hep ordan alırım ekmeği.

tskfn
01.11.2012, 11:19
Bayanlara yönelik iş kollarının olması sevindirici, hijyen, sağlık ve tat açısından en çok tercih edilen fırın olması muhtemel.

Sabiha Serin
04.11.2012, 18:17
Bir Sivaslı bayan olarak doğrusu bu haberi televizyonda izlediğimde sonsuz sevinç,heyecan ve onur duydum. Keşke bu gurur kaynağı bayanlarımıza ulaşabilsem,onlarla röportaj yapmayı çok isterdim ama nasıl ulaşılır acaba bilmem.

Bayanların her türlü işi, başaracağının güzel bir örneği.Çok ama çok hoşuma gitti.Bravo ekmek pişiren o güzel ellere.

En önemlisi işletme sahibinide kutlamak gerekir. Bayanlara güvenmekle ne kadar doğru bir iş yapmış.

İnsanın hususi Suşahri'ne gidip bu asil ellerin pişirdiği ekmeği alası geliyor.
Keşke bir şube de Sivas'ta açılsa. Tebrik ediyor,hayırlı kazançşlar diliyor,Fırında çalışan hanımlarımızıda yürekten kutluyorumEllerine kollarına sağlık.

İşte bu kadar ne güzel işte Trabzon ekmeği neden yiyelim bizim Suşehri ekmeğimiz varken... Ama iyide Sivas'a gelecekmi bu güzel ekmekler..

izmirliyiğido
07.11.2012, 16:19
KÖY EKMEĞİNİ SICAĞINAN Bİ DE DÜRMEÇ EDECAĞN(EDECEN) ÇÖKELEKLE ALLAAAHHH...