PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnternet Fenomeni Esnaf İsyan Etti

Sivaslilar.Net
18.12.2012, 16:01
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Tuvaletimizi nereye yapacağız" sözleriyle internette izlenme rekorları kıran esnaf sonunda patladı.

Sivas Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında sanayi bölgesindeki tuvaletleri yıkmasına tepki gösteren ve "Tuvaletimizi nereye yapacağız" sözleriyle internette izlenme rekorları kıran esnaf Hasan Şahin, "Mağduriyetimiz komediye dönüşmüştür ve biz bunun komediye dönüşmesinden hiç haz etmiyor, çok büyük üzüntü duyuyoruz" dedi.

İNTERNETTE TIK REKORU KIRMIŞTI

Sivas'ta 13 yıllık esnaf Hasan Şahin'in sanayi çarşısının kaldırılması çalışmaları kapsamında esnafın kullandığı umumi tuvaletlerin yıkılması nedeniyle Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e tepki göstermiş ve sözleri sosyal paylaşım sitelerinde büyük ilgi çekmişti. Bir çok versiyonu yapılan görüntülerle internet fenomeni haline getirilmekten rahatsızlık duyan 36 yaşındaki Şahin, bugün yıkılan tuvaletler önünde bir basın açıklaması yaparak mağduriyetlerinin hiçe sayıldığını ve sadece bir kaç cümlenin ön plana çıkarıldığını ifade etti.

Şahin, "Biz 7-8 dakikalık bir röportaj yapmıştık. Ancak o röportajdaki mağduriyetimizi hiçe saydılar, bunu bir komedi haline dönüştürdüler. Bu olayın Sivas'a ve Sivaslı'ya lanse edilmesi esnaf olarak bizleri gerçekten çok üzdü. Biz sadece o 40 saniyenin değil videonun tamamının izlenmesini isteriz" dedi.

"MAĞDURİYETİMİZDEN HİÇ SÖZ EDİLMİYOR"

Olayın bu noktaya gelmesinden mutluluk duymadığını belirten Şahin, "Her gün geliyoruz ki o röportajla ilgili yeni bir klip çıkmış, film yapmışlar, fragman yapmışlar, remix yapmışlar, hiç hoş şeyler değil bunlar. Bu noktaya gelmesinden mutlu değiliz. Biz şov yapmak için, internette fenomen olmak için kamera karşısına çıkmadık. Mağduriyetmizden hiç söz edilmiyor, sadece 40 saniyelik videonun üzerinde film yapılmış, fragman yapılmış. Biz Sivas'ın bu konulara gündeme gelmesini istemiyoruz" dedi.

"ARTIK BU VİDEOYU İNTERNETTE PAYLAŞMAYIN"

Videonun internette yayınlanmasını engellemeye çalışacağını belirten Şahin, "İnternetten bu videoyu paylaşan arkadaşlara da sesleniyorum. Artık öyle bir şey yapmasınlar. Sivas'a ve Sivaslıya yakışmıyor bunlar. Böyle gündeme gelmek esnaf olarak bizlere yakışmıyor. Zaten videonun kaldırılması için de gerekli müracaatta bulunacağım." diye konuştu.

_DuMaN_58
18.12.2012, 16:31
Söz edilmiyor... Edilmez tabi sen git gafları yap sonra mağduriyetini dile getir...

LaEdri
18.12.2012, 16:33
Videonun tamamını izleyen insan sayısı çok az..9 dakikalık bir video..O pis kelime dışında çok iyi anlattı aslında her şeyi..

mete209
18.12.2012, 16:57
"Sonunda eyvah diyeceğin şeye başında eyvallah deme"yeceksin.

Sabiha Serin
18.12.2012, 19:44
Sayın Hasan Şahin bey

Bu videoyu izleyenleri suçlayacağınız yerine keşke kendinizi eleştirseniz.
Evet tuvaletlerin yıkılması karşısında haklı ve öfkeli olabilirdiniz ama öfkeli halde iken ağzınızdan çıkan her söze dikkat etmeliydiniz.Bir Sivaslı olarak Sivasımızın genelde olumsuz konularda gündeme gelmesi çok üzücü.

O halde demekki öfkelide olsanız saygı sınırlarını aşmayan kelimeler kullanılması lazım.

Ayrıca kamuoyunun başka işleri yokmuş gibi bu konuyu gündeme getirmeleri ve bir insanın öfke halinde söylediği sözlerle de alay etmesinide kınıyorum.Hasan Şahin o an istemeyerek bu sözleri söyledi ise illa bu sözleri ısıtıp ısıtıp gündeme getirilmesi de yanlıştır ve tasvip etmiyorum. Bu durumda toplumun ne yazıkki son yıllarda ne kadar basit kişiliğe büründüğünü gösteriyor diye düşünüyorum.

Lütfen Sivasımızın güzelliklerini görüp güzelliklerini paylaşalım.

Arif Coşkun
18.12.2012, 21:26
Bir söz vardı.Ben bir ara imza olarakta kullanmıştım. "Dilin düşüncenden önce haraket etmesin" Düşünerek tartarak konuşmak durumundayız. Olur bazen yanlış ifadeler pot kırmalar hepimiz insanız hatamızda olur, ama bunu malzeme yapmak insanları alaya almayı kullanmayı doğru bulmuyorum.

destan58
19.12.2012, 16:47
belediye başkanının hiç suçu yok bütün suç o gariban esnafın zaten,bence çok iyi yaptı,dinsizin hakkından imansız gelir diye bir atasözü var,doğru dünyada sadece israil amerika ve kapitalist&siyonist devletler yapıyor bunu

Abdurrahman 58
19.12.2012, 18:20
Afedersiniz.Birileri çıktı tuvalet yıkılıyor diye şerefini,haysiyetini yanına birde sivasımızın itibarını koyarak internet fenomeni olmak uğruna SATTI bu sitenin %90'ıda bunu normal karşıladı hatta sevindi.
Ama noldu? ele geçen ne? bu esnaf sokakta nasıl gezecek? sanayi 31 aralığa kadar yerle bir edildikten sonra bu esnafı kameranın karşısına itenler rahat uyuyabileceklermi?
yok kardeşim yok..BU ŞEHİR ADAM OLMAZ!

Cley
19.12.2012, 18:29
Abdurrahman kardeş, sen hala inanıyor musun 31 Aralık tarihine kadar yıkımın gerçekleşeceğine.

Abdurrahman 58
19.12.2012, 19:22
inanıyorumusun derken?
günde üçer-beşer yıkılıyor zaten.

Cley
19.12.2012, 20:35
31 aralık'a fazla bir zaman kalmadı. Yetişmez anlamında diyorum. Yıkım birkaç ay sürer.

Abdurrahman 58
19.12.2012, 21:34
yok yok inşaat desen tamamda yıkım kolay.profesyonel bir ekip çalışıyor hızlı ilerliyor.bence 31 aralıktan öncede bitebilir ama işin artistliğini yapmak isteyenler var şu fotoğraftaki zata benzer tipler yani. son güne kadar güya sözümüzden dönmedik polis geldi diye çıktık havası vermeye çalışacaklar bence. ee şimdi tüm sanayi esnafı kameraya alışkın. sivasın çoğu tv kanalıda ve gazeteside malzeme-macera arıyor..

LaEdri
19.12.2012, 21:38
31 aralık'a fazla bir zaman kalmadı. Yetişmez anlamında diyorum. Yıkım birkaç ay sürer.

Biz kimseye muvafakat da vermedik tapu da vermedik kimseyle anlaşmadık da diğer bir sürü esnaf gibi..Tuvaletleri yıktıkları gibi kafaalrına göre bir gece baskını ile yıkarlarsa da hakkımın her zerresi zehir zıkkımdır..Sor ki tahliye için size bildiri yapıldı mı imza karşlılığı?Tabi ki hayır..
18. madde değişikliği yapıp altımızdan arsamızı çekiyorlar..Geriye 4 duvarım çatım kalıyor..de ki duvarımın,çatımın fiyatını ölçtüler mi?Yani enkaz bedeli ölçümü yapıldı mı?O da hayır..:)
Yani hangi açıdan bakarsan bak,31 Aralık'ta yıkım olursa kanunsuz,usulsüz bir yıkım olur.Sırf 31 Aralık lafı ağzımızdan çıktı diye bu riski göze almazlar..Onu yapmak da öyle kolay değil..

Cley
19.12.2012, 21:50
Sanayinin yıkılıp yerine cazibe merkezleri yapılması benim de işime gelir. Cünkü evim sanayi-halfelik mezarlığı civarında. Evimin değeri kat kat artar. Ancak birileri mutlu olacak diye birilerinin mağdur edilmesi doğru değil. Bir orta yol bulunmalı belediye ile esnaflar arasında.

mete209
19.12.2012, 21:50
günde üçer-beşer yıkılıyor zaten.

Medyaya o meşhur vakadan sonra pek bir şey yansımıyor. İnşallah dediğiniz vakte kadar yetişir, ama kimsenin hakkını yemeden. Bu arada başkanın hakkaniyetle bu işi (yıkım-kamulaştırma) yapacağını düşünüyorum. Yine de en iyisini oradaki esnaflar bilir.

LaEdri
19.12.2012, 21:53
Sanayinin yıkılıp yerine cazibe merkezleri yapılması benim de işime gelir. Cünkü evim sanayi-halfelik mezarlığı civarında. Evimin değeri kat kat artar. Ancak birileri mutlu olacak diye birilerinin mağdur edilmesi doğru değil. Bir orta yol bulunmalı belediye ile esnaflar arasında.

Evin kaç yaşında?:)

Cley
20.12.2012, 16:36
iki yaşında

LaEdri
20.12.2012, 16:41
iki yaşında

Şimdi sorulara samimi cevap verisen esnaf neden anlaşmıyor sorusunu herkes çok iyi anlayacak..
Evini ortalama bir ev olarak alalım ve kolay elde etmediğini varsayalım..Değeri yaklaşık 125-150.000tl arasıdır..
Ben belediyeyim ve sana geliyorum ve diyorum ki,
"Sayın Cley,evinizin bulunduğu arsaya 33 katlı evler ve AVM yapacağım.Evini 60.000 liraya kamulaştırıyorum.Tapunu ver"

Cley
20.12.2012, 16:49
Kabul edilecek bir teklif değil o. Vermem tabiki.

LaEdri
20.12.2012, 16:54
Kabul edilecek bir teklif değil o. Vermem tabiki.

O zaman şöyle yapalaım..
60.000 lirayı 2.6 ile çarpayım ve seni 33 katlı binaden 60.000*2.6=156.000 liradan seni 3+1 ya da 4+1 daire sahibi yapayım..
Tapunu alır şuanki daireni yıkarım.
Ancak sana yeni projeden alacağın dairenin ne zaman teslim edeceğimi söyleyemem.2 yıl olur,5 olur,10 olur,15 olur bilemem..Bu kadar yılda nerde kalırsın ne edersin karışmam..Ayrıca sana yeni projeden vereceğim dairenin vasfını da söyleyemem.Pimapenli mi,alçılı mı,mutfak dolaplı mı,dolapsız mı,fayanslı mı,ya da sadece sıvalı ev mi bunu da söyleyemem..Ver tapunu!

Cley
20.12.2012, 17:01
tapuya karşılık tapu isterim. Benim tapumla aynı değerde bir tapu verinki evimin tapusunu vereyim. Ya da 156.000 tl mi verin bana. 33 katlıdaki daire sizin olsun

LaEdri
20.12.2012, 17:04
tapuya karşılık tapu isterim. Benim tapumla aynı değerde bir tapu verinki evimin tapusunu vereyim. Ya da 156.000 tl mi verin bana. 33 katlıdaki daire sizin olsun

156.000 para yok..Nakit istiyorsan,senin kamulaştırma paran 60.000 lira.
Tapu falan yok,teslim tarihi,dairenin şekli,vasfı da yok,belirsiz..Veriyor musun?

Cley
20.12.2012, 17:12
Belki siz belediyeyi kaybedeceksiniz. Yeni belediye projeden vazgececek belki. Belki önceki belediyenin verdiği söz bizi ilgilendirmez. Git onlardan al daireni diyecekler . Yazılı resmi taahhüt( teslim tarihi, katı , cephesi, içi, vs.) vermezseniz vermem tapumu.

LaEdri
20.12.2012, 17:16
Belki siz belediyeyi kaybedeceksiniz. Yeni belediye projeden vazgececek belki. Belki önceki belediyenin verdiği söz bizi ilgilendirmez. Git onlardan al daireni diyecekler . Yazılı resmi taahhüt vermezseniz vermem tapumu.

Taahhüt,tapu mapu vermem ben sana..
Kamulaştırma bedeline de razı değilsin..Vermiyorsun tapunu..
O zaman ben de burada 18.madde yenilemesi yapıyorum ve evinin bulunduğu arsayı altından çekiyorum ve kendime alıyorum..Senin burda sadece duvarların,demiri falan kaldı yani enkaz bedeli..O da 3-5 bin lira eder,onu da vereceğim.
Yeni arsan nerde mi?
200 metre arkada,senin gibi benle anlaşmayan 100-150 kişi var..
O arsa hepinizin işte,bir arsada o kadar kişi hissedarsınız..Ne haliniz varsa görün..Hadi Yallah!

Cley
20.12.2012, 17:21
Onu yapmak da yürek ister.

LaEdri
20.12.2012, 17:24
Onu yapmak da yürek ister.

Şimdiii...
Belediye ile esnaf neden anlaşamıyor sanırım çok iyi anladın..Belediyenin bu süreçte izlediği yol tam budur!
Şimdi sen,Sivas menfaatidir,şehir gelişsin boşver benim param mühim değil,bunca yıl verdiğim emekler,kazancım mühim değil,der misin? Ya da bu şekilde evin elinden alınmak isterse ne hissedersin?

Cley
20.12.2012, 17:30
Ben tüm birikimimi bu eve harcamışım. Böyle kolay vazgeçmem mümkün değil.

LaEdri
20.12.2012, 17:33
Ben tüm birikimimi bu eve harcamışım. Böyle kolay vazgeçmem mümkün değil.

Sanırım mesele anlaşıldı..
Esnaf da aynen senin bu cümleni kuruyor işte.
Sami Aydın sanayi esnafına yıldırma politikası uyguluyordu hafif hafif..
O esnafın yüzde 95'i ürgüp'e oy verdi çünkü Sami Aydın'ın yıldırmalarından bıkmışlardı..
Bugün o yüzde 95lik kısım,videodaki fenomen adamın dediği gibi "ellerim kırılsaydı da vermeseydim ürgüp'e" diyor..

LaEdri
23.12.2012, 20:08
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni uygulamakta son derece kararlı. İşyerlerini tahliye etmeyen esnafa 31 Aralık Pazartesi gününe kadar müsaade eden Başkan Ürgüp, bu tarihe kadar işyerlerini tahliye etmeyen esnafın suyunu ve elektriğini 1 Ocak Salı günü itibariyle keseceklerini yollarda ise yıkım faaliyetine başlayacaklarını kaydetti.

Şeref Gülmez// Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Eski Sanayi’de uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm projesi hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesinin yaklaşık 80 bin metre kare alanda uygulanacak olan bir proje olduğunu belirten Başkan Ürgüp, “Bu ada içerisinde rezidans konutlar ve normal konutlar, birde ikiz kule diye tabir ettiğimiz iki dane 18 ve 22’şer katlı binalar, bir AVM, bir beş yıldızlı otel, iş ofisleri, birde arkadaki türbenin bulunduğu alanda camiden oluşan alt katların tamamının otopark olduğu alanın taban yoğunluğunun yüzde 20 seviyesinde kullanıldığı bir proje üzerinde çalışıyoruz” dedi. Eski Sanayide ki hadisenin mal sahipleri ile belediyenin mutabakatı olduğunu kaydeden Başkan Ürgüp, “Bu alanda yüzde 60’ı mal sahibi yani özel mülkiyet yüzde 40 mal sahibi Sivas Belediyesidir. Bunlarla ilgili mutabakatı aşağı yukarı yarısından da fazla olmak şekliyle yaptık. Belediye ile mal sahiplerinin ortak muvafakati en son yüzde 72 idi hala da muvafakat namelerde gelmeye devam ediyordu. Zaten yüzde 72 seviyesindeki muvafakat bu alanı kurtarmaya yetiyor. Şimdi muvafakat alamadıklarımızı kamulaştırıyoruz, rızalarına istinaden. Hem muvafakat hem kamulaştırma istemiyorsa kanunen kamulaştırıyoruz. Mahkeme yolu ile veya takas yolunu öneriyoruz veya 18. maddeyi uygulayarak onların başka bir alana aktarılması konusu da gündemdedir. Kiracılara yer yapmak sorunu söz konusu oldu. Yerimiz yok dediler tamam size yer yapıp kışa teslim edeceğiz dedik. Tabi orda yaptığımız ilk bloğu satıp teslim etmemiz lazımdı. 2. ve 3. bloklara başlayacaktık. O ara birden organize oldular veya organize edildiler bilemiyorum dükkanların fiyatlarını beğenmediler” dedi. Eski sanayi esnafını ziyaret ettiğini belirten Başkan Ürgüp, “Geçen gün sanayi ziyaretimde tepki verenlerde oluyor bu da doğaldır. Saygılı olunduğu müddetçe sıkıntı yok. Tahliyeyi yetiştiremeyeceklerini söylediler bende yetiştireceksiniz dedim. 31 Aralık’a kadar taşınan taşınır taşınmazsanız 1 Ocak itibariyle yılbaşını yaparsınız yıl başından sonra suyunu keserim, elektriklerini kestiririm, yollarda yıkım faaliyetlerine başlarım. Yani burada belediyeye bu yetki verilmiş. 73. madde belediyelerin elini kuvvetlendiren bir madde. Bu işin sonu nereye kadar gidersi gitsin geri adım atmak gibi bir düşüncem yok” diye konuştu

Tehdite gel tehdite..
Cley,sana altımızdan arsamızı çekecek demiştim..Bak gör işte koyu renkele belirttiğim 18.madde uygulamasını..
Aaaah ahh..Ben kendi babama laf dinletemedim ki başkalarına dinleteyim..Gitti,Ürgüp'e oy verdi..Haa şimdi o oyunu da,sanayide cebinden aşırılacak her kuruşu da zehir zıkkım ediyor orası ayrı..