Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Eğitim-Sen Serbest kıyafete hayır dedi

Sivaslilar.Net
02.01.2013, 07:58
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Türk Eğitim sen düzenlediği basın toplantısı ile okullarda disiplini yok edecek serbest kıyafet uygulamasına hayır, başörtüsüne evet dediklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığının almış olduğu bir kararla gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren okullarda öğrencilerin serbest kıyafet uygulamasına geçmesine karar verdiğini hatırlatan Türk Eğitimsen Şube Başkanı Muzaffer Karadağ uygulamanın gelecek yıl başlayacak olmasına rağmen birçok okulda şimdiden serbest kıyafet uygulamasının başladığınğ ve bir çok sorunların ortaya çıktığını kaydetti.
Karadağ “ Okullarımızda, özellikle liselerde güvenlik problemi baş göstermiştir. Çünkü binlerce öğrencisi olan okullarda okula gelenin öğrenci olup olmadığını belirlemede büyük sıkıntılar yaşanmaktadır.
Okul içi ve çevresi disiplin olaylarında olağanüstü artışlar baş göstermiştir.
Her gün yeni bir kıyafet isteyen öğrencilerin yüzünden veliler zor durumda kalmışlardır.
Okullarda statü gelir farkları göz önüne serilmiş, okullar markaların sergilendiği podyuma dönmüştür.
Fakir öğrencilerin psikolojileri bozulmaya başlamıştır.
Doğu illerimizde terör örgütü öğrencilerin peşmerge kıyafeti ve kendi “bayrak” renkleriyle giyinme baskısı yapmaya başlamıştır.
Bizim okullarımızın hemen hemen hiçbirinde güvenlik görevlisi yoktur. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı okullarımıza 1 TL bile ödenek vermemektedir. İlkokul-ortaokul kapısında güvenlik görevlisi olmayan binlerce öğrencisi olan okullarımızda güvenlik zafiyeti başlamıştır. Çünkü okul kıyafetlerinin en önemli amacı okullarda öğrenci olanla öğrenci olmayanın birbirlerinden ayırmasıdır. Tıpkı doktorların, hemşirelerin, sağlık görevlilerinin tek tip kıyafetinin olması gibi. Ama serbest kıyafetle okullarımıza tinerci, balici diğer satıcılar öğrencilerin arasına sızabilecektir.
Eğer Milli Eğitim Bakanlığı ucundan, kıyısından başörtüsüne özgürlük sağlamak amacıyla bunları yapıyorsa çok ama çok büyük vahametlere yol açacak, okullarda disiplin ve güvenliği tehlikeye atacak serbest kıyafet uygulamasına son vermelidir. Durumdan veliler muzdarip, öğretmenler çaresizdir.
Biz açık ve net bir şekilde öğretmeni öğrencisi tüm kamu çalışanların başörtüsüne özgürlükten yanayız.
Bu nedenle başörtüsüne evet, serbest kıyafet uygulamasına hayır.”dedi.

Hürdoğan