PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas Ürgüp'ü Başarılı Buluyor

Sivaslilar.Net
09.03.2013, 08:42
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin En Başarılı Belediye Başkanları Araştırması'nda Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 11. sırada yer aldı.

Türkiye'nin en başarılı büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarını araştıran ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi 2012 yılı son anket sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Türkiye genelinde iki ayrı kategori de toplam 31 ilin değerlendirmeye alındığı araştırma sonucuna göre Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün başarı sıralamasını yükseltti. Her 6 ayda bir yapılan araştırmanın ilkinde 14'üncü sırada yer alan Başkan Ürgüp, 6 ay önceki ankette 12'inci sıraya yükselmişti. Bugün açıklanan sonuçlarla başarı sırasını bir basamak daha artıran Ürgüp, en başarılı 11. belediye başkanı oldu.

Araştırma sonuçlarına göre Sivaslı seçmenin yüzde 42.5'i Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü başarılı buluyor. Seçmenin yüzde 12.6'sı ise Başkan Ürgüp'ü kısmen başarılı bulduğunu belirtiyor.

Bu arada araştırmaya göre ilk sırasında yüzde 57.9'luk başarı performansıyla Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan yer alıyor. Geçen araştırmanın birincisi Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba'nın 3'üncü sırada kendine yer bulabildiği çalışma, yerel yönetim seçimlerine 1 yıl kalmış olması açısından da önem taşıyor.

ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin benzer anketlerinin yerel yönetim seçimlerine kadar devam edeceği duyuruldu.

silvernitrate
09.03.2013, 09:37
ne başarısı kardeşim..kimse kimseyi kandırmasın..
yaptığı bir şey olmadığı gibi herkesi isyan ettirecek işler yapmaya devam ediyor.
böle haberlerle pofpoflamayalım lütfen. bunu kendiside biliyor.
bir kaç mahalleye park yapıp iki salıncakla birşey yaptığını zannedeiyor.
ne bir kurumsallık var ne bir proje..
olanlarida zaten yapılma olasılığı yok.
neyse burdan soleyeyim şimdiden seneye gelme imkanı yok.bunu kendiside biliyor.
saygılarımla..

BOUN
09.03.2013, 11:04
Habere güldüm, gülerken sandalyeden düştüm! :D

Sabah sabah...

Neyse seneye bu vakitler %3-5 oy aldığı vakit hanyayı konyayı görür.

LaEdri
09.03.2013, 11:14
Habere güldüm, gülerken sandalyeden düştüm! :D

Sabah sabah...

Neyse seneye bu vakitler %3-5 oy aldığı vakit hanyayı konyayı görür.

Aman dikkat et...:)

Adamalr belediyeye kaç tana eleman aldı daha ne istiyorusunuz.O kadar adama ekmek verdi..:confused::rolleyes:

BOUN
09.03.2013, 11:25
Aman dikkat et...:)

Adamalr belediyeye kaç tana eleman aldı daha ne istiyorusunuz.O kadar adama ekmek verdi..:confused::rolleyes:

Hocam işte %3-5 oyu da ekmek verdiği bu adamlar verir işte. Yoksa hiç oy filan alamaz derdim. ;)

LaEdri
09.03.2013, 11:34
Sıcak çermikite 5 yıldızlı tatil yapıyormuş 80'lik nineler,dedeler..Daha ne istiyorsunuz..Sıcak Çermik yıldızdan geçilmiyor..Galatasaray bile 2 yıldız getirdi ama Sıcak Çermik'te 5 yıldız var daha ne istiyorsunuz..

58MUAMMER58
09.03.2013, 11:38
bahsi geçen araştırma şirketini ilk defa duydum kaç denek üzerinde araştırma yapılmış bilemiyorum çok ciddi anket şirketlerinin araştırmaları 3 aşşağı 5 yukarı gerçek oluyor başarı yada başarısızlık neye göre değerlendirilir ona bakmak lazım eğer bir insan başkanlık yaptığı şehire değil asfalt taşı zümrüt taşı döşese musluklardan zemzem suyu akıtsa eğer o kişi herhangi birnedenden dolayı başkanı yada partisini sevmiyorsa vereceği cevap kesinlikle başarısız olacaktır neticede başarı yada başarısızlığı ölçmek için ortada kıyaslanacak örnek olması lazım hiçkimse kendinden sonraki kişiyle tartılmaz önceki belediye başkanının yaptıklarıyla kıyaslanır iktidar gücünü arkasını alıp sivasın 5 yılını heba eden sami aydın beyin yaptığı icraatleri sıralayın karşısınada doğan beyin yaptıklarını yazıp kıyaslayalım en doğru kıstas o olur bizde kıyaslar ona göre fikrimizi söyler eleştirilecekse eleştirimizide yaparız haa bide hiçbişey yapmadı diyen tipler var onların da objektif olduklarına inanmıyorum daha önce bu tiplerin nasıl bizihniyete sahip olduklarını yazdım şimdi tekrar yazmaya gerek yok nedense konu belediye başkanı olunca ortaya çıkıyorlar bu şehirin beldeleri köyleştirilirken fabrikaları sökülüp başka yere kaldırılırken 85 bin nüfuslu mardin büyükşehir yapılıp sivasın nüfusunun düşmesine sebeb olup sivas büyük şehir yapılmazken 3.ligdeki şehirlere 33 bin kişilik stad yapılıp sivasa ucube birstad reva görülürken bakanları sivasa küfrederken sivası satsan 55 milyon etmez derken fare gibi deliklerinde bu olup bitenleri seyredip ses çıkartmazken sivasa yapılacak hertürlü iyi projeyi aslanlar gibi engellemeyi kendilerine görev sayan canlı türlerinin gerçekten sivasın insanı olduklarına inanmıyorum kuyruk acıları olduklarına inanıyorum

mete209
09.03.2013, 12:58
sami aydın beyin yaptığı icraatleri sıralayın karşısınada doğan beyin yaptıklarını yazıp kıyaslayalım en doğru kıstas o olur

Aklıma gelenleri yazayım;

Sami Aydın:

- Paşabahçe'yi keşfetti ve önemli bir mesire yeri haline getirdi.
- Ak-Su parkını yaptı.
- Kent Meydanı projesini gerçekleştirdi.
- Bir de arıtma tesisi yapıldı galiba.

Doğan Ürgüp:

- Paşabahçe'yi 3 kat büyüttü.
- Ak-Su 3. etabı yaptı.
- Yeni terminal eylülde hazır.
- M. Yazıcıoğlu Spor Tesisleri yapıldı.
- M. Yazıcıoğlu bulvarı düzenleme çalışmaları devam ediyor.
- Hayvan barınağı yapıldı.
- Hanımlar Kültür Merkezi inşaatı devam ediyor.
- Bazıları beğenmese de Sıcak Çermik (en azından bu sayede yatırımcı geldi o bölgeye)
- Tıbbi atık sterilizasyon tesisi yapıldı.
- İmar planı yaza hazır.
- Bir de belediyenin borcu yok bildiğim kadarıyla.
- Hepsinden önemlisi Turkuaz Projesi (İnşallah bu sene temellerinin atıldığını görürüz!)

YORUM SİZİN

Son olarak şunu belirtmek isterim ki; ben Sami Aydın ve Doğan Ürgüp'ün ikisini de çok severim. Sivas açısından hangisi daha hayırlıysa hatta onlardan daha iyi hizmet edecek birisi varsa Allah seçimleri onun kazanmasını nasip etsin. Burada hepimizin (en azından %90) ortak derdi şahsi çıkarlarımız değil Sivas'ın çıkarlarıdır.

LaEdri
09.03.2013, 14:02
-Paşabahçe ve AKSU hazıra konulan projelerdir.Oraya yeni şeyler eklemek vizyon ürünü,başarı ürünü değildir benim için.Bu bir hizmettir ama orda burda reklamı yapılacak kadar bir durum değil.
-Terminalin 10 metre ilerisine yeni terminal yapmak basiretsizlik ve israftır.Mevcut terminal şehrin içinde kalmıştır,sıkıntı yapıyordur daha uzak bir yere taşırsın tamam amenna..10 metre yahu 10 metre..Şaka mı bu yahu!Bina olarak neyimize yetmiyordu eski terminal..Kaldırmıyor muydu geleni gideni otobüsü minibüsü..Şuan arkadaki küçük yerden indir-bindir yapılıyor.Nerdeyse orası bile yetecekken yeni terminal yapmak 10 metre ileriye sadece bir şey yaptık demek için yapılmış bir müsrifliktir..
-Spor tesisleri halka açık mı? Mesela ben gidip ordaki tüm tesisleri kullanabilir miyim?Kullanamıyorsam bu tesis beni ilgilendirmez..Kendi spor kulübüne tesis yapmış,beni ne ilgilendirri ki..
-Yazıcıoğlu bulvarında asfalttan ve aydınlatma direğinden başka bir şey göremiyorum.Ordaki sıfır,sıcak asfalt dökme işi de çok başarılı değil..Oranın kamulaştırması bitmeden ihaleye çıkmaya çalışan bir belediye..Adamın malını ihaleye çıkıyorlar yahu böyle bir mantık olabilir mi..Bu projede yazın ne olur onu bilemem göreceğiz..
-Hanımlar kültğür merkezi fikir olarak iyi ama yer olarak Sivas'a çakılmış bir kazıktır..6 metrelik yolla girilen bir yere,şehrin merkezine böyle bir merkez zaten varolan sıkışık merkez sorununu daha da artıracaktır..Şehrin azcık dışına yapılsa işlemeyecek sanki..
-Belediyenin sıcak çermikte vaadi ile bugün gerçekleşen nokta arasında dağalr fark var..Tamaam hadi bu da kabulum bir de çıkıp bilboardlarda 5 yıldızlı tatil reklamalrı falan,milleti kandırmacadan başka birşey değil.Hiç 5 yıldızlı tatil görmesek inanacağız yani..Şunu yaptık bu tesisiaçtık,şu oteli onardık falan deyin de 5 yıldızlı tatil lafı komiklikten başka nedir!
-İller bankasından turkuaz için 25 milyon lira kredi çekildi..Seneye seçilemeyip gidince bu borç bir sonraki yönetime kalacak..
-Turkuaz ise henüz animasyon aşamasından öteye geçmiş değil..

Geriye kalan saydıklarınız icraat olarak söylenebilir..

BOUN
09.03.2013, 14:45
Daha önce yazmıştım, değişen birşey yok ne de olsa! :)

Sayın Doğan Ürgüp iyi niyetli birisi. Bunu herkes kabul ediyor ama icraate gelince ne kadar zayıf kaldığı ve gelişen/büyüyen Türkiye'yi yakalayamadığı ortada ve kendi ifadelerinden de ortaya çıkıyor.
İcraat dolu olması gereken yaklaşık 4 yıllık sürenin sonuna yaklaşan bir başkanın daha çok bitmiş projeler üzerinden konuşması gerekiyor, hayallerdeki projelerden değil!

İcraatın başında geçen süre zarfında ne yapılmış diye baktığımızda son derece yetersiz bir karne görüyoruz.

Hızlı bir şekilde şehrin kronik diyebileceğimiz sorunlu bölgelerine ve buralarda yapılan çalışmalara bakalım.

Eski sanayi: Halen ortada somut bir gelişme yok, her kafadan çıkan farklı ses çıkıyor. Canı gönülden bu projenin hayata geçirilmesini isteyen birisi olarak fazlasıyla gecikildiğini ve bu saatten sonra kalan görev süresinde çok fazla yol alınamayacağını düşünüyorum. Gelinen noktada daha işin çok çok başındayız.

Yeni sanayi (Ata sanayii): Burasının ne olacağı bile belli değil! Artık bir sonraki belediye ilgilenir herhalde.

Kentsel dönüşüm: Ferhatbostan ve yukarı tekke civarında yapılacağı söylenen kentsel dönüşüm projelerinde hiçbir ilerleme yok. Koskoca dört yılın sonunda birşeyler görmeliydik. Mülkiyetinin tamamı Özbelsan'a ait olan araziyi Toki'ye verip burada kentsel dönüşüm yapıldığını söylemek kolaycılık değildir de nedir?

İmar revizyonu: Sami Bey belediye başkanı iken imar revizyonu çalışmaları başlamıştı. Dördüncü yılın sonuna geliyoruz hala proje bitti bitecek. İnşaat sektörü Sivas'ta felç edildi belediye eliyle. Sivaslı müteahhitler başka şehirlerde projelere yoğunlaşırken Sivas'ta iş bulamayan yüzlerce belki binlerce inşaat işçisi ailelerini alarak göç etti. Havadan sudan konuşmuyorum, bizzat tanık olduğum gelişmeler bunlar.

Kent meydanı projesi: Sami Aydın'ın bıraktığı gibi kaldı. Geçen dört yılda tek bir çivi çakıldı mı? Tek bir eklenti yapıldı mı? Hani jandarma binası belediye başkanı makamı olarak kullanılacaktı? Hani bakanımız varken orduevi ve jandarma lojmanları kaldırılarak bu proje Türkiye'nin gözbebeği haline getirilecekti.

Yeni belediye binası: Bu konuda da tek bir adım atılmadı. 40-50 bin nüfuslu ilçelerde belediye binaları daha görkemli. Her alanda olduğu gibi bu alanda da duran taşlarla yarışıyoruz.

Ulu Camii - Kale evleri - Gök Medrese bölgesinin tek bir komplekse dönüştürülmesi: Doğan Bey'in projeleri içerisinde en çok heyecan duyduğum proje bu idi ancak gelinen nokta, son dört yıl içerisinde sıfır oğlu sıfır elde var sıfır!!! Yine başkanın hayallerindeki konuşmalarla kalakaldık.

Eski buğday pazarı bölgesi: Burası için tek bir proje dahi yok! Durum o kadar vahim. Günü kurtarmalık yapılan bir yıkım ve otoparka dönüştürülen bir alan dışında hiç bir gelişme yok.

Sebze hali: Burası hakkında defalarca söylenildiği gibi civardaki tarihi eserlerin (kangal ağası konağı, vakıflar binası, meydan camii, ziyabey kütüphanesi, meydan hamamı) çevresini açacak ve şehre değer katacak uygun bir mimari ile yeni bir çalışma yapılması gerekirken hala mevcut ucubenin çatısının yenileneceği söyleniyor. Gelde kafayı yeme!

Kütüphane: Kültür şehri olduğu iddiasındaki bir şehir dört yıldır kütüphanesiz! Bunda en büyük suç ve sorumluluk geliştirilen projelere köstek olan sayın belediye başkanıdır.

Tarihi eser restorasyonları: Çorapçı Hanı restorasyonu zar zor bitirildi, Kolağası konağı aynı şekilde. Ancak koskoca Behrampaşa hanı için geçen dört yıl zarfında hep hazırlık yapıldığını duyuyoruz. Sanki yıkılıp yeniden inşa edilecek mübarek???

Ulaşım: Önümüzdeki yüz yılın altyapısı sayılabilecek ve modern bir şehrin olmazsa olmazı raylı sisteme sivas'ın ihtiyacının olmayacağı(!) yönündeki açıklamaları; üniversite hattında yaşanan sıkıntıların çözülmemesi vb konularda ortaya herhangi bir çözümle çıkılmamış olması da belediyenin sırtındaki vebaldir.

Kızılırmak projesi: Yine laftan başka birşey yok.

Şimdi başkan dördüncü icraat yılının sonuna yaklaşırken elini vicdanına koysun ve cevap versin, kendisine yüz üzerinden kaç puan veriyor???

Abdurrahman 58
09.03.2013, 22:17
Aklıma gelenleri yazayım;

Sami Aydın:

- Paşabahçe'yi keşfetti ve önemli bir mesire yeri haline getirdi.
- Ak-Su parkını yaptı.
- Kent Meydanı projesini gerçekleştirdi.
- Bir de arıtma tesisi yapıldı galiba.

Doğan Ürgüp:

- Paşabahçe'yi 3 kat büyüttü.
- Ak-Su 3. etabı yaptı.
- Yeni terminal eylülde hazır.
- M. Yazıcıoğlu Spor Tesisleri yapıldı.
- M. Yazıcıoğlu bulvarı düzenleme çalışmaları devam ediyor.
- Hayvan barınağı yapıldı.
- Hanımlar Kültür Merkezi inşaatı devam ediyor.
- Bazıları beğenmese de Sıcak Çermik (en azından bu sayede yatırımcı geldi o bölgeye)
- Tıbbi atık sterilizasyon tesisi yapıldı.
- İmar planı yaza hazır.
- Bir de belediyenin borcu yok bildiğim kadarıyla.
- Hepsinden önemlisi Turkuaz Projesi (İnşallah bu sene temellerinin atıldığını görürüz!)

YORUM SİZİN

Son olarak şunu belirtmek isterim ki; ben Sami Aydın ve Doğan Ürgüp'ün ikisini de çok severim. Sivas açısından hangisi daha hayırlıysa hatta onlardan daha iyi hizmet edecek birisi varsa Allah seçimleri onun kazanmasını nasip etsin. Burada hepimizin (en azından %90) ortak derdi şahsi çıkarlarımız değil Sivas'ın çıkarlarıdır.

mete hemşehrim sen buradaki bir kaç ufak tefek at gözlüklü insanları dikkate alma.ANDY-AR bir araştırma yapmış ve sonuç ortada.ve geçmişte seçim öncesi yaptığı hemen hemen tüm anketlerde seçimdeki oy oranı ile yaklaşık %2-3 oranında değişme oluyor.Şimdi bunların sığınacağı tek şey kaldı. sanayi yapılmasın,kültür merkezi yıkılsın,terminal yansın falan filan işte :) burdaki adamlar böyle.kendilerini çevre ve şehircilik bakanı gibi görüyorlar bulutlardalar yani. bunların balonu ne zaman patlayacak biliyormusun güzel hemşehrim. seçim günü 29 Mart 2014 günü..o gece uyuyamayacaklar. ulan nerde bizim bakanlar? milletvekilleri? yaşlar KURUlar.. şikayet edelim eylem yapalım sanayiyi yürütelim..EN AZ % 5-10 OY FARKI İLE 2014 MARTINDA DOĞAN ÜRGÜP İKİNCİ DÖNEMİNE BİSMİLLAH DİYECEKTİR! Burdaki çok bilmişler ''SİVASI SATSAN 10 TRİLYON ETMEZ! DİYEN BAKAN BOZUNTUSUNUN YANDAŞLARINA YALAKALIK EDERLER AMA SİVASA YAPILACAK ÇAĞ ATLATICI PROJELERE GELİNCE KÖR OLURLAR! BUNLAR BÖYLE. HİİİÇ KALE ALMA.. KERVAN YÜRÜSÜN BUNLAR ......
NEYSE HAYIRLI AKŞAMLAR..

BOUN
09.03.2013, 22:53
......EN AZ % 5-10 OY FARKI İLE 2014 MARTINDA DOĞAN ÜRGÜP İKİNCİ DÖNEMİNE BİSMİLLAH DİYECEKTİR! ....

Bu söylediğinin gerçekleşmesi hiç şüphesiz İsa'nın (as) ölüyü diriltmesi ile eş değerde büyük bir olaydır! Jesus Christ!!!

aktassa
09.03.2013, 23:23
Aaahhh ahh. Keşke bir şeyler yapabilecek olsa da bir daha gelse...

LaEdri
09.03.2013, 23:32
Adamlar o kadar gül dikti kardeşim daha ne istiyorsunuz..:)
Neyse ki partinin sembolü ok falan değil..:)
Adamlar bilboardlarda o kadar haykırıyor,biz yapıyoruz ama siz görmüyorsunuz diye..:)

mete209
10.03.2013, 00:05
Bu söylediğinin gerçekleşmesi hiç şüphesiz İsa'nın (as) ölüyü diriltmesi ile eş değerde büyük bir olaydır!

İsa'yı (as) diriltmek o kadar kolay mıydı yav! :D :D :D

mete209
10.03.2013, 00:08
Bu söylediğinin gerçekleşmesi hiç şüphesiz İsa'nın (as) ölüyü diriltmesi ile eş değerde büyük bir olaydır!

"Hz. İsa'nın ölüyü diriltmesi o kadar kolay mıydı yav! :D :D :D " diyecektim. Sürç-ü klavye ettik, affola. :)

silvernitrate
10.03.2013, 08:46
sadece beediyeye doldurduğu bbp lilerden başka kimse oy vermez..
bakın ben hizmet edene oy veririm.doğan ürgüp etseydi ona verirdim gelecek seçimde.ama ole bir proje üretebilecek vizyonu yok.
aksu filan demişsiniz eğer sami aydın aksuyu yapmasaydı şuan hala aynı duruyor olurdu ve doğan ürgüp ün aklının ucundan geçmezdi aksu diye bir proje ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
imar planıyla sivasın nüfusu 3500 kişi azalmıştır.şuan piyasa kan ağlıyor.inşaat sektörü kaç sektörü etkilyor farkında mısınız?
bukadar uzamaz bir plan.ankaradan yaptıracagına adamları buraya getır burda yapsınlar.
zaten yaptığı yeni planlara yapılan itirazla eskiyi geri veriyo.
bide çağrı merkezini arıyorum şurayı temizleyin her taraf çöp oldu diye(ki beni sölememe gerek yok kendilerinin takip edip temizlemesi gerek) iki gün sonra geldiler temizlediler.bide arayıp diyorki temizlendi mi die.bende evt solememe rağmen ıkı gun sonra dedım.
ben utanıyorum bole kurumsallaşamamış bir belediyeden.
aldığı çalışanların hepsi bir hava.
her neyse son bir sene sabredices.
evet ne yapıyorsa ben görmüyorum.çünkü bunlar proje değil.

Cley
10.03.2013, 09:54
Bu anket belediyede veya Alperen Ocaklarında mı yapılmıs acaba.

58MUAMMER58
10.03.2013, 10:08
anket yapıldığında ABD köpeklerinin olmadığı yerde analarının bacılarının koluna girip çekiç güç askerlerine peşkeş çektirmeyenlerin ALLAH a tapaRgibi kula tapmıyanların karısı kızı rüyasında başkalarıyla olmıyanların pkk yandaşı olmayanların imralı canisiyle elele kolkola eşkiya propagandası yapmayanların vatan haini memleket haini olmayanların memleketi parsel parsel yandaş müteahite peşkeş çektirmeyenlerin hortumcu hırsız nursuz uğursuz yandaşı olmayanların sivasımızın köye çevrilmesini fabrikalarının kapatılmasını SİVAS ımızın *** yurduna konulmasını hazmedemeyen bu halkın kökünüsatsan 50 binlira etmez diyen bakan bozuntusunun zihniyetine mensup olmayan kanı bozuk karakteri bozuk olmayan duyan sağır gören kör olmayan dümdüz olup dümdüz yaşayan dansöz kıyafeti giymeyen *** nasıl birduygu ömründe tatmamış temizkanlı kişiler arasında yapılınca böyle adil sonuç çıkıyor

fatihada58
10.03.2013, 16:05
Ağzına sağlık gardaşım. Ellerin dert görmesin.
anket yapıldığında ABD köpeklerinin olmadığı yerde analarının bacılarının koluna girip çekiç güç askerlerine peşkeş çektirmeyenlerin ALLAH a tapaRgibi kula tapmıyanların karısı kızı rüyasında başkalarıyla olmıyanların pkk yandaşı olmayanların imralı canisiyle elele kolkola eşkiya propagandası yapmayanların vatan haini memleket haini olmayanların memleketi parsel parsel yandaş müteahite peşkeş çektirmeyenlerin hortumcu hırsız nursuz uğursuz yandaşı olmayanların sivasımızın köye çevrilmesini fabrikalarının kapatılmasını SİVAS ımızın *** yurduna konulmasını hazmedemeyen bu halkın kökünüsatsan 50 binlira etmez diyen bakan bozuntusunun zihniyetine mensup olmayan kanı bozuk karakteri bozuk olmayan duyan sağır gören kör olmayan dümdüz olup dümdüz yaşayan dansöz kıyafeti giymeyen *** nasıl birduygu ömründe tatmamış temizkanlı kişiler arasında yapılınca böyle adil sonuç çıkıyor

FurkaN
10.03.2013, 20:11
Hizmetler konusunda bir önceki dönemin gerisinde kalmış olabilir. Ama ben burada yazan arkadaşların o gün ki yazılarını da çok iyi hatırlıyorum. İş yapana da aynı şeyler yazılıyordu. "Atatürk Caddesine giremiyoruz, her taraf kazılmış bir türlü bitiremediler" vs. vs... Bu örnekler çoğaltılabilir. Hal böyle iken bu yönetime kabahat bulmak, kulp takmak çok kolay. Ben yaptıklarını çok takip etmiyorum sadece Sivas'a gittiğimde gözlemlediklerime göre değerlendiriyorum ve bence yaptığı en büyük iyilik terminal arazisini Osman Yıldırım'a yedirmemektir. Bugün Tüdemsaş'ın arazisine göz dikenler için terminal arazisi çok kolay bir hamleydi ama yapamadılar. İster on metre yanına yapsın isterse aynı yere yapsın o izbe yeri yıkıp terminal yapması ve o arsayı yedirmemesi bence önemlidir. Diğer icraatları ise tartışmaya açıktır ama bir yönetim her şeyi de kötü yap(a)maz illaki iyi şeyler de vardır. Sanki herkes olaya taraflı bakmış.

Abdurrahman 58
11.03.2013, 12:01
Bu söylediğinin gerçekleşmesi hiç şüphesiz İsa'nın (as) ölüyü diriltmesi ile eş değerde büyük bir olaydır! Jesus Christ!!!

evet yine işinize geldiği gibi cevap vermeye devam edin.yazının belli bir kısmını alıntı yapıp cevaplayın.şaşırmadım. tekrar yazayım! Şu an Çevre ve Şehircilik Bakanı laz! Sivas'a yapılacak olan yeni stadyumun kulis görüşmelerinde 35.000 kişilik stadyum baskılarına dalga geçerek '' SİVAS'I SATSAN 10 TRİLYON ETMEZ'' şeklinde cevap veren bir vatandaştır.şimdi siz diyorsunuzki akpli bir belediye başkanı gelsinde daha fazla ödenek alalım.. Sivas'a bu gözle bakan bir partiyi Allah bu memleketin başına bela etmesin.

ZiDaNe58
11.03.2013, 12:31
adam çalışıyor usta calisan arı gibi maşallah yattığı yerden oy bekleyenlerden gene başarılıdır ben tarafsız biri olarak şahsen başarılı buluyorum en ufak örnek yıllardır sivasın başında olupta o terminalin içler acısı halini görmeyen zihniyetten ne beklenirki aynı şekilde statda öyle bunlar ufak örnekler daha önce oy verdim şuanki iktidar partisine ama bir daha tövbe kimsenin sivası çantada keklik olarak görmesinede göz yumanları tebrik ediyorum

ZiDaNe58
11.03.2013, 12:44
anket yapıldığında ABD köpeklerinin olmadığı yerde analarının bacılarının koluna girip çekiç güç askerlerine peşkeş çektirmeyenlerin ALLAH a tapaRgibi kula tapmıyanların karısı kızı rüyasında başkalarıyla olmıyanların pkk yandaşı olmayanların imralı canisiyle elele kolkola eşkiya propagandası yapmayanların vatan haini memleket haini olmayanların memleketi parsel parsel yandaş müteahite peşkeş çektirmeyenlerin hortumcu hırsız nursuz uğursuz yandaşı olmayanların sivasımızın köye çevrilmesini fabrikalarının kapatılmasını SİVAS ımızın *** yurduna konulmasını hazmedemeyen bu halkın kökünüsatsan 50 binlira etmez diyen bakan bozuntusunun zihniyetine mensup olmayan kanı bozuk karakteri bozuk olmayan duyan sağır gören kör olmayan dümdüz olup dümdüz yaşayan dansöz kıyafeti giymeyen **** nasıl birduygu ömründe tatmamış temizkanlı kişiler arasında yapılınca böyle adil sonuç çıkıyor
ağzına sağlık imzamı atarım sözlerinin altına

silvernitrate
11.03.2013, 13:47
sakin olun arkadaşlar..
herşey seneye bu zamanlar belli olacak.bakalım doğan ürgüp bir şey yapmış mı yapmamış mı?
açıkcası ben belediye başkanı olabilecek bi kapasitede olduğunu bile düşünmüyorum.
nasıl belediye başkanı olduğuda herkes tarafından biliniyor zaten.
bunuda iyi değerlendiremedi. eline yüzüne bulaştırdı.
sivas 5 yıl değil. 10-15 yıl kaybetti maalesef..

LaEdri
11.03.2013, 16:16
Hizmetler konusunda bir önceki dönemin gerisinde kalmış olabilir. Ama ben burada yazan arkadaşların o gün ki yazılarını da çok iyi hatırlıyorum. İş yapana da aynı şeyler yazılıyordu. "Atatürk Caddesine giremiyoruz, her taraf kazılmış bir türlü bitiremediler" vs. vs... Bu örnekler çoğaltılabilir. Hal böyle iken bu yönetime kabahat bulmak, kulp takmak çok kolay. Ben yaptıklarını çok takip etmiyorum sadece Sivas'a gittiğimde gözlemlediklerime göre değerlendiriyorum ve bence yaptığı en büyük iyilik terminal arazisini Osman Yıldırım'a yedirmemektir. Bugün Tüdemsaş'ın arazisine göz dikenler için terminal arazisi çok kolay bir hamleydi ama yapamadılar. İster on metre yanına yapsın isterse aynı yere yapsın o izbe yeri yıkıp terminal yapması ve o arsayı yedirmemesi bence önemlidir. Diğer icraatları ise tartışmaya açıktır ama bir yönetim her şeyi de kötü yap(a)maz illaki iyi şeyler de vardır. Sanki herkes olaya taraflı bakmış.

O araziyi Osman Yıldırım'a yedirmemenin tek yolu oraya terminal yapmak mıdır?Bu sefer de eski terminal arazisi boşa çıktı.Osman Yıldırım orayı yiyecek kadar güçlü adamsa,bu sefer de eski terminalin arazisini yer..Terminal,sadece bakın bunu yaptık demek için yapılmış bir masraf..Eski terminal neyimize yetmiyordu merak ediyorum..Bazı yerleri akıyordu falan,onlar da onarımla giderilebilirdi..Peki ben de sana şöyle iddia da bulunayım..Terminali ileri kaydırararak,şuanki termianlin önündeki otoparkları biliyorsun..Eski terminal arazisi ve o otoparkları birleştirip,o daha büyük araziyi yemek veya yedirmek gibi bir gayesi olamaz mı? Yedirmek gibi gayesi olmayan adamlar,Eski Sanayi'ye neden böyle apar topar gözleri bir şeyi görmeden hücum etmeye uğraşır?

LaEdri
11.03.2013, 16:28

BBP'li arkadaşlar helikopter kazasının seçimlere yüzde 5 etki ettiğine inanıyorlar..Zaten Ürgüp yüzde 45 alacaktı,kaza olunca yüzde 50 oldu derler..Bu kişilerin 2014'te yüzde 80 oy hayali kurması gayet doğal..

mete209
11.03.2013, 17:10
Eski Sanayi'ye neden böyle apar topar gözleri bir şeyi görmeden hücum etmeye uğraşır?

2000'den beri eski sanayi gündemde. Sami Aydın'ın da orayla ilgili birtakım düşünceleri vardı. 2-2,5 senedir de Başkan orayla ilgileniyor.

LaEdri
11.03.2013, 17:16
2000'den beri eski sanayi gündemde. Sami Aydın'ın da orayla ilgili birtakım düşünceleri vardı. 2-2,5 senedir de Başkan orayla ilgileniyor.

Orayla ilgilendiği falan yok..
İlgilenmekten kastın uydurma,yangından mal kaçırır gibi ,batan geminin malları gibi düşük düşük kamulaştırma bedelleri verip orayı ele geçirmekse,evet acayip ilgileniyor hakkını yemem..

FurkaN
11.03.2013, 18:17
O araziyi Osman Yıldırım'a yedirmemenin tek yolu oraya terminal yapmak mıdır?Bu sefer de eski terminal arazisi boşa çıktı.Osman Yıldırım orayı yiyecek kadar güçlü adamsa,bu sefer de eski terminalin arazisini yer..Terminal,sadece bakın bunu yaptık demek için yapılmış bir masraf..Eski terminal neyimize yetmiyordu merak ediyorum..Bazı yerleri akıyordu falan,onlar da onarımla giderilebilirdi..Peki ben de sana şöyle iddia da bulunayım..Terminali ileri kaydırararak,şuanki termianlin önündeki otoparkları biliyorsun..Eski terminal arazisi ve o otoparkları birleştirip,o daha büyük araziyi yemek veya yedirmek gibi bir gayesi olamaz mı? Yedirmek gibi gayesi olmayan adamlar,Eski Sanayi'ye neden böyle apar topar gözleri bir şeyi görmeden hücum etmeye uğraşır?

Neyimize yetiyordu eski terminal binası? Şehire yakışan bir görüntü müydü o? Sivas'ı hiç bilmeyen birinin ilk gördüğü yerdir orası ve temiz, bakımlı olması gerekir. İlçe garajı gibi bakımsız,pis bir yeri yakıştırdıysan bir şey demiyorum. Yemek isteyip istemediklerini bilemem niyet okuyuculuğum yoktur Osman Yıldırım açık açık söylüyordu orayı istediğini. Ama yorumlarına bakıyorum her konuyu Eski Sanayi sitesine getiriyorsun orası hakkındaki düşüncemi de söyleyeyim hiç hoşuna gitmeyecek ama orayı kaldırarak çok güzel bir işe imza atıyorlar. Bizim millet orası yapılırken de böyle konuşuyor istemiyormuş şimdi de oradan çıkmam burası böyle kalsın diyor. Yıllar geçse yüzler değişse de zihniyet aynı...

LaEdri
11.03.2013, 19:05
Terminal bomboş israf şuan için..O bina gayet de güzel tadilat yapılabilirdi..Sebze haline tadilat yaparım diyen belediye terminalde neden bu işe soyunmadı?Ya da neden aynı binayı yıkıp,aynı yere yapmadı?Eski Terminal binası ve önündeki araziyi tek parsel haline getirme isteklerini biliyoruz.Bu,niyet okuyuculuğu değil,gerçekler..
Sitede 6 yıldır sürekli varım..Sivas'ın her konusu ve işinde yorumda bulundum.Eski Sanayii hem beni doğrudan ilgilendirmesi hem de bugün Sivas'ın en önemli gündem maddesi olması sebebiyle,bu konuda yoğunlaşmam gayet doğal bir durum.Lafın hoşuma gitmemesi gibibir durum yok.Ben alenen söylüyorum Eski Sanayii kalksın.Bunu,ordaki koyu AKP'li bazı esnaflar dışında herkes söylüyor ki.Sorun,belediyenin beceriksizliği.Bir tane animasyon yaparak koskoca 80 dönüm yer,yerinden kalkar mı?Siz ortada proje mi var sanıyorsunuz?Ordaki hak sahipleriyleyapılacak sözleşmenin metni var mı sanıyorsunuz?Noter bulamadılar kura çekmeye,bunu biliyor musunuz?Çıksınlar,gerekli kurumların onayından geçmiş Turkuaz adındaki projeyi açıklasınlar..Ellerinde bir bilgisayar animasyonu,başka da bir şey yok,kanıdırıp duruyorlar milleti..Ben ordan çıkmam demiyorum ki..10 liralık malıma 11lira da versin demiyorum..10 liralık malıma 10 lira versin,çıkarım..4 lira verirse de karşısında dururum.Aynı şeyi sen de yapardın..

sivaslıgenç
11.03.2013, 19:11
Terminal bomboş israf şuan için..O bina gayet de güzel tadilat yapılabilirdi..Sebze haline tadilat yaparım diyen belediye terminalde neden bu işe soyunmadı?Ya da neden aynı binayı yıkıp,aynı yere yapmadı?Eski Terminal binası ve önündeki araziyi tek parsel haline getirme isteklerini biliyoruz.Bu,niyet okuyuculuğu değil,gerçekler..
Sitede 6 yıldır sürekli varım..Sivas'ın her konusu ve işinde yorumda bulundum.Eski Sanayii hem beni doğrudan ilgilendirmesi hem de bugün Sivas'ın en önemli gündem maddesi olması sebebiyle,bu konuda yoğunlaşmam gayet doğal bir durum.Lafın hoşuma gitmemesi gibibir durum yok.Ben alenen söylüyorum Eski Sanayii kalksın.Bunu,ordaki koyu AKP'li bazı esnaflar dışında herkes söylüyor ki.Sorun,belediyenin beceriksizliği.Bir tane animasyon yaparak koskoca 80 dönüm yer,yerinden kalkar mı?Siz ortada proje mi var sanıyorsunuz?Ordaki hak sahipleriyleyapılacak sözleşmenin metni var mı sanıyorsunuz?Noter bulamadılar kura çekmeye,bunu biliyor musunuz?Çıksınlar,gerekli kurumların onayından geçmiş Turkuaz adındaki projeyi açıklasınlar..Ellerinde bir bilgisayar animasyonu,başka da bir şey yok,kanıdırıp duruyorlar milleti..Ben ordan çıkmam demiyorum ki..10 liralık malıma 11lira da versin demiyorum..10 liralık malıma 10 lira versin,çıkarım..4 lira verirse de karşısında dururum.Aynı şeyi sen de yapardın..

Hala tadilat diyorsun şaka gibisin gerçekten ben 2 sene önce geldiğimde Sivasa o görüntuden utandım dışarıdan birisinin ilk geleceği yer Terminal binasıdır ve senin o beğendiğin terminal binasi Sivasın yüz karasıdır modern bir Sivas dururken neden hala eskiye rağbet ediyorsunuz anlamış değilim

LaEdri
11.03.2013, 19:12
Tamam kabul hadi yeni terminal gerekliydi..
Neden aynı yere yapılmadı?

sivaslıgenç
11.03.2013, 19:24
Tamam kabul hadi yeni terminal gerekliydi..
Neden aynı yere yapılmadı?

Kusura bakmada at gözlüğü takmaktan sen bir şey göremıyorsun ne yapılsa saçmada olsa boş bir muhalefet peşindesin tamam Doğan Ürgüpe bizde başarılı demıyoruz ama işin içinde Sivas var millet memlketini nasıl kalkındırır yüceltir onun peşinde bizim millet nasıl birbirimizin açıgını ararız onun peşindeyiz atı alan üsküdarı geçti geçti heryer teker teker büyükşehir oldu çağ atladı bizde o ne demiş o niye böyle olmuşun peşindeyiz bu zihniyetle Sivas hep geriye gitmeye mahkumdur.

LaEdri
11.03.2013, 19:30
Kusura bakmada at gözlüğü takmaktan sen bir şey göremıyorsun ne yapılsa saçmada olsa boş bir muhalefet peşindesin tamam Doğan Ürgüpe bizde başarılı demıyoruz ama işin içinde Sivas var millet memlketini nasıl kalkındırır yüceltir onun peşinde bizim millet nasıl birbirimizin açıgını ararız onun peşindeyiz atı alan üsküdarı geçti geçti heryer teker teker büyükşehir oldu çağ atladı bizde o ne demiş o niye böyle olmuşun peşindeyiz bu zihniyetle Sivas hep geriye gitmeye mahkumdur.

Cevap vermeyen insan gibi aynı laflar işte..At gözlüğü,işin içinde Sivas var..

ZiDaNe58
11.03.2013, 20:48
bu kadar mi kör oldunuz yahu arkadaş pes doğrusu biraz objektif bakın olaya terminalin şuanki halini bile beğenen insanlarla ne konuşacanki sen abi gözlerini bürümüs particilik o terminali gören bir daha otobüsle yolculuk etmek istemez köy terminalinden bile beter savunuyosunuz bari düzgün bişeyleri savunun iktidar partisinde olan diğer şehirlerin terminallerini bi gidinde gezin hele hala savunacakmisiniz bizim terminalin halini resmen dalga geçtiler bizimle yıllar boyunca gitti geldi 33 bin kişilik stad söz dedi şimdide çıkmış biz söz veripte tutmayanlardan değiliz diyolar bu memleketin hakkını yiyenlere benim hakkımı yiyenlere hakkım haram olsun

sivaslıgenç
11.03.2013, 23:26
Cevap vermeyen insan gibi aynı laflar işte..At gözlüğü,işin içinde Sivas var..

Sen neyi savunuyorsun kendin biliyormusun acaba Sivasımı yoksa sırf başka şeyler için Sivasın kötülüğünümü ?
Aynen öyle at gözlüğü takmışşsın aylardır burda Sivasa yararlı olabilecek ne varsa boş boş muhalefet ediyorsun mesela terminal binası tek beğenen insan sen oldun gerçekten tebrık ediyorum seni seninle tatışmaya girmek bile abez kaçar bence , hepimizin destek vermesi lazım artık Sivas için kaybedecek zaman yok millet nelerle uğraşırken biz hala nelerle uğraşıyoruz hala A partisi B partsi diye yapılan yapılacak olan şeylere destek vermekten çok köstek olmak Sivasa hainliktir.

LaEdri
12.03.2013, 16:00
Kör olan sizsiniz..
Particilik yapan da sizsiniz..
Partiniz olduğu için savunuyorsunuz her şeyi..
bense iddada bulunuyorum..cevap vermek yerine en sıradan insanalrın verdiği türden,at gözlüğü,kör müsün falan..Boş laflar işte..

sivaslıgenç
12.03.2013, 17:12
Kör olan sizsiniz..
Particilik yapan da sizsiniz..
Partiniz olduğu için savunuyorsunuz her şeyi..
bense iddada bulunuyorum..cevap vermek yerine en sıradan insanalrın verdiği türden,at gözlüğü,kör müsün falan..Boş laflar işte..

Particilik yapmıyorum.
Partim Bbp değil .
Cevap verecek derecede konusmuyorsun çünkü sırf eleştirmek için gereksiz yere konuşuyorsun.Senin amacın Sivas değil sadece laf kalabalığı, Sivasın yararına ne varsa eleştir bakalım aferim derler sana , Sivasın gelişmemesinde bu zihniyet temel faktör.

LaEdri
12.03.2013, 18:59
Bazı arkadaşlar Sami Aydın ne yapmaya çalışırsa art niyet seziyordu,hırsız diyordu,yediriyor diyordu..
Şimdi aynı şeyleri Doğan Ürgüp yapıyor.Laf söyleyince vaaay efendim particiliği bırakın,Sivas'ın menfaaati önde gelir falan filan..O lafları söylediğiniz Sami Aydın ile Ürgüp arasında nazarımda bir fark yok,o lafları haketme açısından..Yeni terminali 10 metre ileri alarak arkada büyük bir parsel oluşturma isteğini herkez biliyor sizin dışınızda..Oratada terminal diye bir vaad yoktu,çalışma yoktu..Bir baktık,2 günde proje,2 günde inşaata başlama..

ZiDaNe58
13.03.2013, 07:09
hadi ürgüp vaad vermeden yapıyor vaad veripte yapmayanlara ne demeli mesela stad 33 bin kişilik olarak vaad edilip söz verildi avrupa düzeyindeki maçlar sivasta oynanmasin diye 25 bin kişiliğe düşürdü
adam resmen sivası parmağında oynattı be madem tutamayacaktiniz neye söz veriyon söz vermek cokmu basit bişey resmen dalga geçildi sivas haklıyla..
Takım tutar gibi parti tutmayın benim için a parti b parti farketmez kim çalışıyosa kral odur benim gözümde

BOUN
13.03.2013, 20:37
Bazı arkadaşlar mevcut belediyeyi değil de daha çok harici faktörleri değerlendiriyor ve işin içine karıştırıyor. Sami Aydın yapmış/yapmamış, hükumet yatırım yapmamış, vs vs. Ya hu biz bunları değerlendirmiyoruz, bunları isterseniz ayrı bir başlıkta konuşalım. Doğan Ürgüp'ü eleştirdik diye hemen işi Ak Parti'ye yontmak olarak düşünmeyin. Hayatında dört kez oy kullanmış ve hiçbirisini Ak Parti'ye vermemiş bir insanım. Şu ülkede Ak Parti'ye hiç oy vermemiş %30-35'lik dilimin içerisindeyim. :) Meselemiz iktidara yontmak değil, meselemiz Sivas ve Sivas'a hizmet iddiası ile gelip daha sonra yan gelip yatan herkestir.

Bu sebeple sadece Doğan Ürgüp yönetimini icraat bazlı değerlendiriyorum ve sınıfta kaldığını iddia ediyorum. İlk sayfayı açın okuyun, tek tek başarısız olduğu hususları yazmışım. Siz de bana tek tek başarılı olduğu hususları yazın! İcraatler ve yapılan işler üzerinden konuşalım. Yoksa A Partisi, B Partisi, C Partisi benim umrumda değil!

LaEdri
13.03.2013, 21:19
Verecek cevapları olsa verirler..
Hakaret,küfür,tehditten başka bir şey duyacağını sanmıyorum..

sivaslıgenç
14.03.2013, 00:42
Bu konuda particilik yapmak zaten saçma olur Sivas yiyeceği kadar darbeyi zaten yemiş kanayacak kanı kalmadı ama Sivasın yararına olacak en ufak şeyi dahi kötüledikçe kötülemek Sivası seviyorum diyen birisine yakışmaz ..

Abdurrahman 58
14.03.2013, 13:54
Bazı arkadaşlar mevcut belediyeyi değil de daha çok harici faktörleri değerlendiriyor ve işin içine karıştırıyor. Sami Aydın yapmış/yapmamış, hükumet yatırım yapmamış, vs vs. Ya hu biz bunları değerlendirmiyoruz, bunları isterseniz ayrı bir başlıkta konuşalım. Doğan Ürgüp'ü eleştirdik diye hemen işi Ak Parti'ye yontmak olarak düşünmeyin. Hayatında dört kez oy kullanmış ve hiçbirisini Ak Parti'ye vermemiş bir insanım. Şu ülkede Ak Parti'ye hiç oy vermemiş %30-35'lik dilimin içerisindeyim. :) Meselemiz iktidara yontmak değil, meselemiz Sivas ve Sivas'a hizmet iddiası ile gelip daha sonra yan gelip yatan herkestir.

Bu sebeple sadece Doğan Ürgüp yönetimini icraat bazlı değerlendiriyorum ve sınıfta kaldığını iddia ediyorum. İlk sayfayı açın okuyun, tek tek başarısız olduğu hususları yazmışım. Siz de bana tek tek başarılı olduğu hususları yazın! İcraatler ve yapılan işler üzerinden konuşalım. Yoksa A Partisi, B Partisi, C Partisi benim umrumda değil!

Evet başlayalım o zaman:

1-Türkiye'nin en modern terminallerinden biri olacak Sivas Şehirler arası Otobüs terminali (Temel atıldı)

2-Muhsin YAZICIOĞLU Spor Kompleksi!

3-Muhsin YAZICIOĞLU Bulvarı

4-Kentsel dönüşüm atağı (Türkiye'ye örnek oluyor)

5-Tıbbi atık ve sterilizasyon tesisi (Türkiye'nin en donanımlı 4.tesisi)

6-Paşa fabrikası'nın 6 kat büyütülmesi,modernleştirilmesi (Türkiye'nin en güzel mesire alanı)

7-Fidan YAZICIOĞLU Hanımlar Kültür Merkezi(Temeli atıldı)

8-16 çok amaçlı yeni bölge parkı

9-Yukarı Tekke mezarlık düzenlemeleri

10-Devlet malını koruma! (Terminal,özbelsan,paşaçayırı vs)

11-Düzenli emlak geliri 25.000.000 TL gelir

şu an için bunları değerlendirelim..al sana icraat konuşalım buyrun!

aktassa
14.03.2013, 18:01
Evet başlayalım o zaman:

1-Türkiye'nin en modern terminallerinden biri olacak Sivas Şehirler arası Otobüs terminali (Temel atıldı)

2-Muhsin YAZICIOĞLU Spor Kompleksi!

3-Muhsin YAZICIOĞLU Bulvarı

5-Tıbbi atık ve sterilizasyon tesisi (Türkiye'nin en donanımlı 4.tesisi)

6-Paşa fabrikası'nın 6 kat büyütülmesi,modernleştirilmesi (Türkiye'nin en güzel mesire alanı)

7-Fidan YAZICIOĞLU Hanımlar Kültür Merkezi(Temeli atıldı)

8-16 çok amaçlı yeni bölge parkı

9-Yukarı Tekke mezarlık düzenlemeleri

şu an için bunları değerlendirelim..al sana icraat konuşalım buyrun!

Bunların hangisi tamamen bitti, hangileri hala yapım aşamasında?

H_Turan
14.03.2013, 19:58
Evet başlayalım o zaman:

Size Soruyorum İleriyi düşünüp Sivas Dışına yapılsa daha iyi olmazmıydı Günü kurtarmak kolay aslında zaten Geleceği hesap eden iyi lider olur başka şehirlere bak görürsün.

58MUAMMER58
14.03.2013, 20:58
ömründe sivas ilk defa görenlerin yada göreceklerin ilk göreceği yer otogardır ,insanların sivasa bakış açılarını etkileyebilir, birçok şehirde otogarlar yenilendi ,üstelik bu otogar 28 yıldır bayağı yıprandı, eskidi tamiri tadilatı boyası cilası yapılsa bile astarı yüzünden pahalı olduğu için yenisi yapılmalıydı ve yapılıyor otogarın eski yerinde inşşa edilmesinin kime ne zararı var onu anlamadım konumu güzel yerde malatyadan gelen yolda erzincandan gelen yolda o güzergahdan geçiyor ayrıca otogarın aynı yerinde inşaa edilmesine başkan tek başına karar vermemiş bildiğim kadarıyla ,sivasda yasıyanların yüzde 75 oranında aynı yerine inşa edilmesini istediğini duydum biran önce projenin bitmesini bekliyoruz

tskfn
14.03.2013, 21:58
Yeniden seçilmesi imkansız birisinin başarılı bulunması ilginç.

aktassa
14.03.2013, 22:19
Yeniden seçilmesi imkansız birisinin başarılı bulunması ilginç.

Olsun. Başarılı olabilir aslında. Tekrar seçilemeyecek olmasının sebebinin de başarı ile ilgisi yok aslında. Standart parti fanatikliğimiz olacak. Sivas halkı sırf Muhsin Yazıcıoğlu hatırına Doğan Ürgüp'ü seçmiştir.
Çok başarılı olsaydı bile ben tekrar seçileceğine ihtimal bile veremem. Halkın sabit görüşü var neticede.

Abdurrahman 58
15.03.2013, 00:14
BBP Şu an Sivas'ta 2011 yılındaki iç karışıklığını tamamen atmış durumda.Yani eskiden belediye seçimlerindeki %20'lik kemik oy oranını garantiledi. il-ilçe teşkilatları inceden inceye çalışarak en az % 5'lik bir katılım sağladılar partiye. şu an seçimin nabzını en iyi tutacak olan 63 mahalle muhtarından en az 55-60 tanesi Sivas Belediye Başkanı Doğan ÜRGÜP'ten memnun.Sivas Belediyesi ve Özbelsan bünyesinde çalışan 3.000 civarındki personel ve Mhp tabanının yaklaşık % 70'i aynı şekilde destekliyor. verilerle konuşalım tahminler ve temennilerle değil. Doğan Ürgüp şu an en az % 30 oy oranını garantilemiş durumdadır. bir önceki yorumumda belirttiğim önemli 11 çalışma yani:

2-Muhsin YAZICIOĞLU Spor Kompleksi! (Bitti)

3-Muhsin YAZICIOĞLU Bulvarı (Yapım aşamasında %50 bitti)

5-Tıbbi atık ve sterilizasyon tesisi (Türkiye'nin en donanımlı 4.tesisi) Bitti

6-Paşa fabrikası'nın 6 kat büyütülmesi,modernleştirilmesi (Türkiye'nin en güzel mesire alanı) (Bitti)

7-Fidan YAZICIOĞLU Hanımlar Kültür Merkezi(Temeli atıldı-yapım aşamasında)

8-16 çok amaçlı yeni bölge parkı (bitti)

9-Yukarı Tekke mezarlık düzenlemeleri(bitti)

birde en çok beğenilen çalışması Sıcak Çermik kaplıcalarını Sivas'a kazandırması çalışmalarından gelecek olan en az %10'luk oy oranı varki bununla beraber şu an kesin ve net olarak %40 oranı garanti diyorum... bu arada aktassa sürekli dile getirdiğin restorasyon işinede belediye el attı ilk olarak Ulu Camiinden başlanacak haberin olsun.
etik bir şekilde,çamur atmadan seviyeli,üsluplu bir şekilde bu tür bilgileri paylaşabiliriz.
Selametle.

aktassa
15.03.2013, 09:10
Evet.
İşte böyle bana elle tutulur şeylerle gel.
Sorduğum soru. Kaç tane bitmiş proje var?
6-Paşa fabrikası'nın 6 kat büyütülmesi,modernleştirilmesi (Türkiye'nin en güzel mesire alanı) (Bitti)(Bunun yapımı önceki dönemdi ama geliştirilmesi de güzel)
9-Yukarı Tekke mezarlık düzenlemeleri(bitti) (İnşallah eski mezarların temizlikleri de bir an önce bitirilir)
Bitenler bunlar. Hangisi sıfırdan yapıldı demeye gerek yok. Buna da şükür.

Restorasyon işine gelince bana ahkam keserdiniz hep. O iş belediyenin değil, kültür müdürlüğünün falan filan diye. Ben de baskı unsuru yapacak olan kişi belediyedir dedim. Dinlemediniz. İşte şimdi el attığına göre belediyenin de etkisi olabiliyormuş ve bu güne kadar atmamış.
Neyse buna da şükür.
Sıcak çermik kaplıcalarında eğer geçen sene ağustosundan beri ilerleme olduysa helal olsun. senede birkaç defa geldiğim memleketimin kaplıcalarına gidip de geri dönmek üzdü beni .( Ağustos 2012) Turizmin en yoğun olduğu dönemde bütün faal bölgeleri kapasitelerini düşürüp inşaat yapıp ziyaretçi almamak. İleri görüşlülük bu olsa gerek.
"etik bir şekilde,çamur atmadan seviyeli,üsluplu bir şekilde bu tür bilgileri paylaşabiliriz." sözüne de sonuna kadar katılıyorum, hatta bunu daha önceleri sana ben söylemiştim ama tehditlerden başını kaldıramadığın için anlamakta zorluk çekiyordun. Düşüncelerinde düzelme varsa sevindim senin adına.

Oy oranına gelince. Benim kim olduğumu tanısan inan bana Doğan Ürgüp'ün sürekli destekçisi olduğumu göreceksin. Ama ben sana o göstermelik desteklerden bahsetmiyorum. Maaesef bizim hemşerilerimizde gelenekçilik devam etmekte. Sen ağzınla kuş tutsan, hiçbirşey yapmamış olan iktidar partisi başka adaylarnın aldığı oyun yarısını alamazsın. Bu tahmin değil, realite.Kim sivasa kazık attıysa hep o seçildi. Sami Aydın'ın neden milletvekilliği adaylığı merkez komiteden geçmedi? Hakkındaki yolsuzluk iddiaları o kadar büyüdü ki AKP bununla uğraşamam aday olamazsın dedi yüzüne karşı.
Ama Belediye başkanı olunca açık ara önce kazanacak maalesef. Duygusal değil, gerçekçi olmak lazım.

Abdurrahman 58
15.03.2013, 10:27
Evet.
İşte böyle bana elle tutulur şeylerle gel.
Sorduğum soru. Kaç tane bitmiş proje var?
6-Paşa fabrikası'nın 6 kat büyütülmesi,modernleştirilmesi (Türkiye'nin en güzel mesire alanı) (Bitti)(Bunun yapımı önceki dönemdi ama geliştirilmesi de güzel)
9-Yukarı Tekke mezarlık düzenlemeleri(bitti) (İnşallah eski mezarların temizlikleri de bir an önce bitirilir)
Bitenler bunlar. Hangisi sıfırdan yapıldı demeye gerek yok. Buna da şükür.

Restorasyon işine gelince bana ahkam keserdiniz hep. O iş belediyenin değil, kültür müdürlüğünün falan filan diye. Ben de baskı unsuru yapacak olan kişi belediyedir dedim. Dinlemediniz. İşte şimdi el attığına göre belediyenin de etkisi olabiliyormuş ve bu güne kadar atmamış.
Neyse buna da şükür.
Sıcak çermik kaplıcalarında eğer geçen sene ağustosundan beri ilerleme olduysa helal olsun. senede birkaç defa geldiğim memleketimin kaplıcalarına gidip de geri dönmek üzdü beni .( Ağustos 2012) Turizmin en yoğun olduğu dönemde bütün faal bölgeleri kapasitelerini düşürüp inşaat yapıp ziyaretçi almamak. İleri görüşlülük bu olsa gerek.
"etik bir şekilde,çamur atmadan seviyeli,üsluplu bir şekilde bu tür bilgileri paylaşabiliriz." sözüne de sonuna kadar katılıyorum, hatta bunu daha önceleri sana ben söylemiştim ama tehditlerden başını kaldıramadığın için anlamakta zorluk çekiyordun. Düşüncelerinde düzelme varsa sevindim senin adına.

Oy oranına gelince. Benim kim olduğumu tanısan inan bana Doğan Ürgüp'ün sürekli destekçisi olduğumu göreceksin. Ama ben sana o göstermelik desteklerden bahsetmiyorum. Maaesef bizim hemşerilerimizde gelenekçilik devam etmekte. Sen ağzınla kuş tutsan, hiçbirşey yapmamış olan iktidar partisi başka adaylarnın aldığı oyun yarısını alamazsın. Bu tahmin değil, realite.Kim sivasa kazık attıysa hep o seçildi. Sami Aydın'ın neden milletvekilliği adaylığı merkez komiteden geçmedi? Hakkındaki yolsuzluk iddiaları o kadar büyüdü ki AKP bununla uğraşamam aday olamazsın dedi yüzüne karşı.
Ama Belediye başkanı olunca açık ara önce kazanacak maalesef. Duygusal değil, gerçekçi olmak lazım.

Bu görüşüne katılmıyorum. İstatistiklerden yola çıkarak durumu değerlendirdim.%20 kemik oy,%5 yeni katılım,%5 görüşe yakın diğer partilerden gelen destek,%10 bitecek olan projelerden gelecek bunuda neden söylüyorum vatandaşın belli bir kısmı ''elle tutulur birşey yapsın oyumu veririm'' diyor. seçim çalışması başlamadan % 40 garanti şu an. varsayım falan değil yani.

Abdurrahman 58
15.03.2013, 10:29
ha bir görüş daha var ve hızlada yayılıyor. ''genel seçimlerde akp'ye yerel seçimlerde bbp'ye veririm diyor vatandaş..''

aktassa
15.03.2013, 11:46
İnşallah herşey hayal ettiğin gibi olur.
Rahmetlinin son Sivas gezisinde Atatürk caddesinde esnaf sohbetlerinde de bulundum.
Her esnaf sanki kurtarıcısını görmüş gibi sarılıp konuşup samimi sohbetlerde bulundu.
Kemik oy %20 olmasa bile Devlet Bahçelinin son il teşkilatdırmaları ile ( mevcut teşkilatları dağıtması) yeni katılımlarla belki olur.
Yeşilyurt bölgesinde de geçtiğimiz haftalarda ufak ziyaretlerde bulundum. ( Merak etme. Eski sanayi esnafı değildi ziyaret ettiklerim) Yapı denetim kanunu, imar işlemlerinin yavaşlığı ve buna benzer aksaklıklardan kaynaklanan bir hoşnutsuzluk mevcut. Objektif olarak değerlendirilmesi lazım.
Ben hala iyimser yaklaşmak istiyorum.
Ama Sivastaki eski nesil zihniyeti yenilenmedikçe bu iş zor.

Kayapa
15.03.2013, 14:40
Soru başarılı buluyormusunuz diye sorulmuş 42.5'i evet demiş ama bunlara oyunuzu tekrar verirmisiniz diye sorsalar ne diyeceklerini bilemeyiz AKP ,MHP, CHP bölündümü hiç bişe kalmaz 31 il arasından Büyükşehirlerle dahil toplamda sondan 8. sıra yer almış diye insan dişarı çıkamaz değil bizde şölen yapılıyor ya 15 il arasında 11. oldu diye madalya alan duydunuz mu.Sivasın girişine herkes bayılıyor diye bilboartlar yapmışlar ayar oldum birde eski halini koymuslar kötü görüntüyü ya 4 yıldır baştasına o pis görüntüyü sivasın girişinde gösterdin yeni mi aklına geldi çalışma yapmak insanın hedeflerine vizyonuna bağlı başarılı bulmak bana göre başarısız Belediye çalışanları ve yakınlarından başka oy veren olacağını sanmıyorum en fazla yüzde 20 alır.2011 genel seçimlerde yüzde 3 almışlardı bu civarlarda gider.

Abdurrahman 58
15.03.2013, 15:03
İnşallah herşey hayal ettiğin gibi olur.
Rahmetlinin son Sivas gezisinde Atatürk caddesinde esnaf sohbetlerinde de bulundum.
Her esnaf sanki kurtarıcısını görmüş gibi sarılıp konuşup samimi sohbetlerde bulundu.
Kemik oy %20 olmasa bile Devlet Bahçelinin son il teşkilatdırmaları ile ( mevcut teşkilatları dağıtması) yeni katılımlarla belki olur.
Yeşilyurt bölgesinde de geçtiğimiz haftalarda ufak ziyaretlerde bulundum. ( Merak etme. Eski sanayi esnafı değildi ziyaret ettiklerim) Yapı denetim kanunu, imar işlemlerinin yavaşlığı ve buna benzer aksaklıklardan kaynaklanan bir hoşnutsuzluk mevcut. Objektif olarak değerlendirilmesi lazım.
Ben hala iyimser yaklaşmak istiyorum.
Ama Sivastaki eski nesil zihniyeti yenilenmedikçe bu iş zor.

şimdi kendini belediye yetkilisi yerine koy. şehrinin merkezi resmen boğulmuş.kişi sayısına göre motorlu araç dağılımı İstanbul,Ankara,İzmir'den sonra en fazla Sivas'ta. Trafik felç,her taraf beton yığını.Ve tabi birde bahsettiğin Yeşilyurt ve benzeri mahalleler var. Sen olsan nereden başlarsın çalışmaya? Tabiki merkezi rahatlatırsın. Şu an böyle bir metod uygulanıyor.Merkezden kenar mahalleye doğru ilerleyecek. yazın yapılacak önemli değişikliklerden bazılarını değerlendirebiliriz. Eleştirmek yerine Sivas Belediyesi'nin girişimleri ile başka bir alana taşınacak olan Tarihi jandarma konağı arkasında bulunan Askeri lojmanların yerine ne yapılabilir diye tartışabiliriz. Yıkılacak olan Adliye ve nüfus binalarının yerine ne yapılabilir bu tartışılmalı,yine Sivas Belediyesi'nin girişimleri ile yıkılacak olan Numune hastanesi yerleşkesi (Alman yapımı tarihi A blok hariç) yerine ne yapılabilir.Vatandaş olarak Sivas'ın çehresinin değişeceği bu alanlara yoğunlaşalım..

LaEdri
15.03.2013, 16:21
Özbelsan'daki işçi sayısın böyle kontrolsuz çoğalmasının sebebi belli oldu ki..

BOUN
15.03.2013, 16:38
ha bir görüş daha var ve hızlada yayılıyor. ''genel seçimlerde akp'ye yerel seçimlerde bbp'ye veririm diyor vatandaş..''

Ölmeden önce hayalinde cenneti gören insan evlatları gibisiniz, veya çölde susuzluktan kırılırken uzakta serap gören insan gibi diyelim! Deniz bitmek üzere, az sonra gemi kayalıklara çıkacak kaptan, uyan!

Şimdi icraatleri değerlendirelim:

1-Terminal mevzuu, yanlış yere yapılıyor vs tartışmaları bir kenara bırakıyorum, önceki belediyenin gündeminde olan bir konuydu. Doğan Bey son yılında hiç birşey yapmamış olmamak adına iş yapıyor. Yine yapılan iş iyidir diye düşünürüm ve bu icraat için tebrik ederim. İnşallah en kısa zamanda açıldığını görürüz.

2-Muhsin YAZICIOĞLU Spor Kompleksi: İyi bir yatırım, tebrik ederim, ama oy olarak geri dönüşü olacak bir proje değil. Yapılan az sayıdaki olumlu işten birisi.

3-Muhsin YAZICIOĞLU Bulvarı: Yapılıyor yapılıyor, halen bitmedi. Mesele asfalt çekmek ve aydınlatma direklerini değiştirmekten ibaret mi? Bu mu büyük icraat? Daha neyini gördük ki?

4-Kentsel dönüşüm atağı: :) Şimdilik gülümsüyorum, ortada fol yok yumurta yok. İnşallah yol alınır. Bana Özbelsan arazisi Toki'ye verildi demeyin, şehrin merkezindeki boş araziyi Toki'ye vermek ayıptır! Bu memleketin kendi işadamı yok mu? Toki gitsin yeni şehirleşecek alanlara yatırım yapsın.

5-Tıbbi atık ve sterilizasyon tesisi: Fikrim yok, bilgim yok, yorum da yok.

6-Paşa fabrikası'nın 6 kat büyütülmesi, modernleştirilmesi: İyi icraatte bulunulan ender işlerden birisi de burası. Ancak ortada halen çözülemeyen bir Paşabahçe yolu var. Tam yılan hikayesi. Bize iş bitirici adamlar lazım. 6 kat lafı da biraz havada kalıyor! Geçen yaz gitmiştim, en fazla bir kat daha eklenmiş olarak düşünebiliriz.

7-Fidan YAZICIOĞLU Hanımlar Kültür Merkezi: Şehrin en sıkışık yerine getirip bu yoğunlukta bina yapmak? Yanlış ama yine de yapılan iş iyidir diyorum ve destekliyorum. İnşallah en kısa zamanda bitirilir.

8-16 çok amaçlı yeni bölge parkı: Eski ufak tefek mahalle parklarını makyajlayıp bölge parkı diye pazarlamak ayıp hemşerim!

9-Yukarı Tekke mezarlık düzenlemeleri: Allah razı olsun, güzel bir icraat. Benzer bir hizmeti memleketimin dirileri de bekliyor.

10-Devlet malını koruma! (Terminal, özbelsan, paşaçayırı vs): Bu konuyu biraz daha açar mısın? Biraz havada kalmış!!!

11-Düzenli emlak geliri 25.000.000 TL gelir: Yeni gelir kapısı oluşturmak iyi bir icraat ama rakamlara pek güvenemiyorum, kusura bakma. Şimdi buraya 50 milyon yazsan da 10 milyon yazsan da bunun doğruluğunu nasıl teyit edeceğiz? İnşallah doğrudur ve değil 25, ilerleyen zamanlarda 35, 45 milyon olur! Ancak kullanıldığı yerler de önemli!

Kısacası koca 4 yılı bu kadarcık işle geçirmek bence başarı değil! Şurada büyük proje diyebileceğimiz gerçekten bir buçuk madde ya var ya yok!

destan58
15.03.2013, 18:46
Yalnız bende oy verdim ama bu seçimlerde demokrasinin küfür olduğunu öğrendiğim için oy vermeyeceğim.ama ürgüp çok üzülecek seçimlerde ,taş çatlasın %20

Kayapa
15.03.2013, 19:45
Neyin tartışmasını yapıyorsunuz arkadaşlar aksu 3 katına çıkartılmış ,Paşabahçe 6 katına çıkartılmış bu katlarıda nasıl herasaplıyolarsa artık aksu yolun öteki tarafına bir gıdım daha gitmiş paşabahçede 30 çardak anca eklenmiştir bide dere küçük köprü ha o cami de hayratmış bu arada :) Muhsin yazıcıoğlu bulvarıyla ilgili yeni reklamı gördünüz mü Fazlı Kaptan diyor ki ;" Yolcularım sivasın girişine hayran kalıyor" Fazlı kaptana sormak lazım senin aracın hangi köye çalışıyor asfaltlı elektirik direkli normal bir yol yolcuların hiç mi yol görmemiş :)Kendine ait ve biten 2 tane proje var oda tıbbi atık ve spor kompleksi bunlarında kaç tane sivaslıya faydası var taktir sizin eski projelere ekleme yaparak sivaslıdan oy almak mümkün deil.

aktassa
15.03.2013, 20:30
Konuda anlatmaya çalıştığım şey buydu aslında .. #52 nolu mesajımda da bunu sordum. Kaç tane bitmiş proje var ve bunun kaç tanesi bu dönemin icraatları? Yine de biterse icraatlar kardır diyorum.

sivaslıgenç
15.03.2013, 21:11
Sivasa kım belediye başkanı olursa olsun hangi parti seçilirse seçilsin öncelikli olarak zihniyetin değişmesi lazım bir gidip baksınlar diğer şehirler nasıl Sivas artık 70 lerin şehri konumunda gerçekten acınacak bir haldeyiz ama ne olursa olsun bir ve beraber olalım destek verelim

aktassa
15.03.2013, 22:20
Bizim desteklerimizden çok bizi temsil edenlerin desteklemesi gerekiyor. Zaten seçilme amaçları da o.
Hiçbir özelliği bile olmayan Ordu Büyükşehir olurken bizim şehrimiz göç veren durumunda.
Bir kamu kurumu müdürü satsan bu kadar etmez der. Senin Seçtiğin vekil konu ile ilgili gıkını çıkarmaz.
Sen daha ne yapabilirsin?

Abdurrahman 58
15.03.2013, 22:42
Ölmeden önce hayalinde cenneti gören insan evlatları gibisiniz, veya çölde susuzluktan kırılırken uzakta serap gören insan gibi diyelim! Deniz bitmek üzere, az sonra gemi kayalıklara çıkacak kaptan, uyan!

Şimdi icraatleri değerlendirelim:

1-Terminal mevzuu, yanlış yere yapılıyor vs tartışmaları bir kenara bırakıyorum, önceki belediyenin gündeminde olan bir konuydu. Doğan Bey son yılında hiç birşey yapmamış olmamak adına iş yapıyor. Yine yapılan iş iyidir diye düşünürüm ve bu icraat için tebrik ederim. İnşallah en kısa zamanda açıldığını görürüz.

2-Muhsin YAZICIOĞLU Spor Kompleksi: İyi bir yatırım, tebrik ederim, ama oy olarak geri dönüşü olacak bir proje değil. Yapılan az sayıdaki olumlu işten birisi.

3-Muhsin YAZICIOĞLU Bulvarı: Yapılıyor yapılıyor, halen bitmedi. Mesele asfalt çekmek ve aydınlatma direklerini değiştirmekten ibaret mi? Bu mu büyük icraat? Daha neyini gördük ki?

4-Kentsel dönüşüm atağı: :) Şimdilik gülümsüyorum, ortada fol yok yumurta yok. İnşallah yol alınır. Bana Özbelsan arazisi Toki'ye verildi demeyin, şehrin merkezindeki boş araziyi Toki'ye vermek ayıptır! Bu memleketin kendi işadamı yok mu? Toki gitsin yeni şehirleşecek alanlara yatırım yapsın.

5-Tıbbi atık ve sterilizasyon tesisi: Fikrim yok, bilgim yok, yorum da yok.

6-Paşa fabrikası'nın 6 kat büyütülmesi, modernleştirilmesi: İyi icraatte bulunulan ender işlerden birisi de burası. Ancak ortada halen çözülemeyen bir Paşabahçe yolu var. Tam yılan hikayesi. Bize iş bitirici adamlar lazım. 6 kat lafı da biraz havada kalıyor! Geçen yaz gitmiştim, en fazla bir kat daha eklenmiş olarak düşünebiliriz.

7-Fidan YAZICIOĞLU Hanımlar Kültür Merkezi: Şehrin en sıkışık yerine getirip bu yoğunlukta bina yapmak? Yanlış ama yine de yapılan iş iyidir diyorum ve destekliyorum. İnşallah en kısa zamanda bitirilir.

8-16 çok amaçlı yeni bölge parkı: Eski ufak tefek mahalle parklarını makyajlayıp bölge parkı diye pazarlamak ayıp hemşerim!

9-Yukarı Tekke mezarlık düzenlemeleri: Allah razı olsun, güzel bir icraat. Benzer bir hizmeti memleketimin dirileri de bekliyor.

10-Devlet malını koruma! (Terminal, özbelsan, paşaçayırı vs): Bu konuyu biraz daha açar mısın? Biraz havada kalmış!!!

11-Düzenli emlak geliri 25.000.000 TL gelir: Yeni gelir kapısı oluşturmak iyi bir icraat ama rakamlara pek güvenemiyorum, kusura bakma. Şimdi buraya 50 milyon yazsan da 10 milyon yazsan da bunun doğruluğunu nasıl teyit edeceğiz? İnşallah doğrudur ve değil 25, ilerleyen zamanlarda 35, 45 milyon olur! Ancak kullanıldığı yerler de önemli!

Kısacası koca 4 yılı bu kadarcık işle geçirmek bence başarı değil! Şurada büyük proje diyebileceğimiz gerçekten bir buçuk madde ya var ya yok!

insanları kaşıma BOUN. düz ol.bir öyle bir böyle olma.seviyeli bir şekilde girdiğim bu yazışmamda bahsettim. dedimki seviyeli,üsluplu bir şekilde konuşup değerlendirelim! Karalama ile Siyaset olmaz! Sen şu yukardaki yorumunla %99 olarak karalama uslübu ile yazmışsın.Müslüman san kul hakkı nedir bunu bilirsin.Ben sana rakamlarla geldim ihtimallerle değil.Yapılacak en iğrenç şeyi yapmaya ''çalışmışsın'' BBP küçümsenemez. kaldıki 2002 yılında AMERİKAN KUKLASI OLARAK Türk siyasetine sürülen bir AKP zihniyeti tarafından hiç küçümsenemez. 4 yıldır Doğan ÜRGÜP Sivas'ı büyükşehir yapmak için çırpınıyor tek başına.Buraya gelip atıp tutan akp yandaşlarına sesleniyorum! Ne yaptı akp li vekiller! kaç kez mecliste güdeme geldi SİVAS'IN BÜYÜKŞEHİR OLMASI???!!! bu halkı kandırıp binlerce tl maaş alıp aldığı paranın hakkını vermeyen mecliste yan gelip yatan maaşvekillerine kaç kez eleştiri yaptınız!! Allah sorar bunları! SON OLARAK ŞUNU BELİRTEYİM.NET OLARAK SÖYLÜYORUM.İHTİMALLERLE KONUŞMUYORUM BÜYÜK BİRLİK PARTİLİ,MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN GÜVENİNİ KAZANMIŞ,VE GÖREVDE OLDUĞU 4 YIL BOYUNCA SİVAS'A EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET EDEN GÖREVİNİ YAPAN DOĞAN ÜRGÜP 2014 YILINDA 2.SİVAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNE BİSMİLLAH DİYECEK ve SİVAS'I 10 YILDIR ALDATAN AKP'Yİ SANDIĞA GÖMECEKTİR!

aktassa
16.03.2013, 00:24
İktidar partisinin Sivasa yaptığı haksızlıklar konusunda haklısın. Buradan Ankaraya gidenler nedense unutuyorlar. Çoğunluk iktidar partisi milletvekili olmasına rağmen geçtiğimiz günlerde CHP milletvekili Sivasa geldi sanırım.
Çok güzel rakamlarla gelmişsin ama o rakamlar bizzat çalıştığın kurumun kağıt üzerindeki rakamları.
Bunun sivasa getirisi ne oldu? 4 koca yıl.
Sonuçta önceki dönemde Sivas çöplük değildi. İllaki eksiklikler vardı. Ama en basitinden düzenli olan 25000000TL lik emlak geliri bile Sivası ihya eder bence. Malum bazılarına göre Sivası satsan 50000000 etmez ya. Ona da kapak olurdu.

sivaslınet
16.03.2013, 06:44
Bizim desteklerimizden çok bizi temsil edenlerin desteklemesi gerekiyor. Zaten seçilme amaçları da o.
Hiçbir özelliği bile olmayan Ordu Büyükşehir olurken bizim şehrimiz göç veren durumunda.
Bir kamu kurumu müdürü satsan bu kadar etmez der. Senin Seçtiğin vekil konu ile ilgili gıkını çıkarmaz.
Sen daha ne yapabilirsin?

Bizi temsil edenlerin desteklemesi de bizim zihniyetimizin değişmesine bağlı. Bir önceki iletide Sivaslıgenç bunu belirtmiş sağolsun.

İnsanlar kendilerine layık idareciler seçermiş. Demekki bu güne kadar zihniyetimizle yanlış insanlar seçmişiz. Önce bizlerin değişmesi gerek.

Ordu ili bizden daha çağdaş, daha ilerici demek ki..

Kayapa
16.03.2013, 19:32
abdurrahman kardeşim sen Akp ye verlp veriştiryon ve Akp yandaşlığıyla herkesi suçluyorsun ama Slvasta en büyük Akp yandası yandaşı seninde başkanın Dogan ürgüp her fırsatta Basbakana olan saygısını sevgislni sunuyor kendine ldol olarak gordugunden bahsediyor Apoyla muzakere eden blr partiyi ve yöneticilerini öve öve bitiremiyor Bilmesek Akp li başkanımız var diycez.BBP benim eski partimdl eskl diyorum çünkü Muhsln Başkan şehit olunca partl misyonunu tamamladı ama Alperenllk ilelebet yaşayacak.

BOUN
17.03.2013, 11:08
insanları kaşıma BOUN. düz ol.bir öyle bir böyle olma.seviyeli bir şekilde girdiğim bu yazışmamda bahsettim. dedimki seviyeli,üsluplu bir şekilde konuşup değerlendirelim! Karalama ile Siyaset olmaz! Sen şu yukardaki yorumunla %99 olarak karalama uslübu ile yazmışsın.Müslüman san kul hakkı nedir bunu bilirsin.Ben sana rakamlarla geldim ihtimallerle değil.Yapılacak en iğrenç şeyi yapmaya ''çalışmışsın'' BBP küçümsenemez. kaldıki 2002 yılında AMERİKAN KUKLASI OLARAK Türk siyasetine sürülen bir AKP zihniyeti tarafından hiç küçümsenemez. 4 yıldır Doğan ÜRGÜP Sivas'ı büyükşehir yapmak için çırpınıyor tek başına.Buraya gelip atıp tutan akp yandaşlarına sesleniyorum! Ne yaptı akp li vekiller! kaç kez mecliste güdeme geldi SİVAS'IN BÜYÜKŞEHİR OLMASI???!!! bu halkı kandırıp binlerce tl maaş alıp aldığı paranın hakkını vermeyen mecliste yan gelip yatan maaşvekillerine kaç kez eleştiri yaptınız!! Allah sorar bunları! SON OLARAK ŞUNU BELİRTEYİM.NET OLARAK SÖYLÜYORUM.İHTİMALLERLE KONUŞMUYORUM BÜYÜK BİRLİK PARTİLİ,MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN GÜVENİNİ KAZANMIŞ,VE GÖREVDE OLDUĞU 4 YIL BOYUNCA SİVAS'A EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET EDEN GÖREVİNİ YAPAN DOĞAN ÜRGÜP 2014 YILINDA 2.SİVAS BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNE BİSMİLLAH DİYECEK ve SİVAS'I 10 YILDIR ALDATAN AKP'Yİ SANDIĞA GÖMECEKTİR!

İcraat bazlı konuşuyorum arkadaşım, yazımda insanları kaşıyan veya bel atlı vuran herhangi bir husus var mıdır? Yazdıklarım zoruna gidince sen belaltı gibi göstermeye çalışıyorsun ama nafile! Yazdığım bütün yazılar icraatleri odağına almıştır, Sivas için düşündüğümde bütün ideolojilerden, önyargılardan arınarak yorum yapıyorum! Dört yıl boyunca doğru dürüst iş yapılsaydı ve hizmet edilseydi emin ol Doğan Ürgüp yönetimini de sonuna kadar savunurdum! Ama bugün ortada ne destek verilecek ne de savunulacak bir icraat var! Bunu siz de biliyorsunuz.

Kayapa
17.03.2013, 16:01
Sivasa gelen bir belediye başkanı elini yüzünü bile yıkamadan başkan oldugu sabah ilk el atacağı iş Üniversite raylı sistem yada Metrobüs sistemi getirmek , Sivas'a bir AVM kazandırmak(Kasabalarda bile var) ve otopark sorununu çözmek, çarşıya çıkmaya illet ettirdiler beni başkana soruyorlar park sorununu yürümeyi öğrenmemiz lazım obezite oluyor insanlar diyor ya sen küfret daha iyi ne demek yürüsünler ilk geldiğin gün çözeceksin bunu o ucube hali kaldırıp yerine bir otopark yapsan ne olurdu ben kaldırır diye beklerken adam bide o pislige yatırım yapıyor bide hal festivali diye birşey uydurdu ama 1.geleneksel hal festivalinden sonra devamı gelmedi. bu tuttu Spor Kompleksi yaptı yap ammenna ama bari son zamana bırak sahayı yap tribünler kalsın Yapılacak o kadar çok iş varki senin uğraştığın şeylere bak Benim öfkem kinim nefretim ne biliyomusunuz arkadaşlar yıllardır bu günü bekledik Sivas sonunda Sivaslıların kendi adamlarımızın oldu 10 kişi ailemden oy verdik en büyük projem imar revizyon projesi diyen bir adamı başkan seçmişiz insanlar elle tutup gözle görmediği şeyi taktir etmezler.Doğan Ürgüp hayallerimizi yıktın bir daha seçilemezsin hiç 2.döneme bismillah diyeceğim felan deme senin diyeceğin şey belli velladalin amin.

LaEdri
17.03.2013, 16:20
Sivasa gelen bir belediye başkanı elini yüzünü bile yıkamadan başkan oldugu sabah ilk el atacağı iş Üniversite raylı sistem yada Metrobüs sistemi getirmek , Sivas'a bir AVM kazandırmak(Kasabalarda bile var) ve otopark sorununu çözmek, çarşıya çıkmaya illet ettirdiler beni başkana soruyorlar park sorununu yürümeyi öğrenmemiz lazım obezite oluyor insanlar diyor ya sen küfret daha iyi ne demek yürüsünler ilk geldiğin gün çözeceksin bunu o ucube hali kaldırıp yerine bir otopark yapsan ne olurdu ben kaldırır diye beklerken adam bide o pislige yatırım yapıyor bide hal festivali diye birşey uydurdu ama 1.geleneksel hal festivalinden sonra devamı gelmedi. bu tuttu Spor Kompleksi yaptı yap ammenna ama bari son zamana bırak sahayı yap tribünler kalsın Yapılacak o kadar çok iş varki senin uğraştığın şeylere bak Benim öfkem kinim nefretim ne biliyomusunuz arkadaşlar yıllardır bu günü bekledik Sivas sonunda Sivaslıların kendi adamlarımızın oldu 10 kişi ailemden oy verdik en büyük projem imar revizyon projesi diyen bir adamı başkan seçmişiz insanlar elle tutup gözle görmediği şeyi taktir etmezler.Doğan Ürgüp hayallerimizi yıktın bir daha seçilemezsin hiç 2.döneme bismillah diyeceğim felan deme senin diyeceğin şey belli velladalin amin.

İmar planı yapmak maharet değil ki..Bunu herkes yapabilir.mesele şehrin ufkunu açacak bir planı yapmaktır..İmar planı böyle bir plan mı şimdilik bilemiyoruz..
Şehrin trafik sorunuyla alaklı olumlu tek hareket yapmadılar..yolları daraltıp,paralı otopark diye satmaları da cabası..
Şehrin sıkışıklığna rağmen hanımlar kültür merkezini iyice şehrin içine yapmak da memlekete vurulmuş bir baltadır..
Yazıcıoğlu bulvarı...Asfalt ve aydınlatma direğinden başka bir şey gören varsa söylesin..

Kayapa
17.03.2013, 17:39
İmar planı yapmak maharet değil ki..Bunu herkes yapabilir.mesele şehrin ufkunu açacak bir planı yapmaktır..İmar planı böyle bir plan mı şimdilik bilemiyoruz..
Şehrin trafik sorunuyla alaklı olumlu tek hareket yapmadılar..yolları daraltıp,paralı otopark diye satmaları da cabası..
Şehrin sıkışıklığna rağmen hanımlar kültür merkezini iyice şehrin içine yapmak da memlekete vurulmuş bir baltadır..
Yazıcıoğlu bulvarı...Asfalt ve aydınlatma direğinden başka bir şey gören varsa söylesin..

En önemli projem dediği İmar Revizyon hala bitmedi Prestij projem dediği eski sanayi zaten başlamış değil ee nerede başarı

LaEdri
17.03.2013, 19:51
En önemli projem dediği İmar Revizyon hala bitmedi Prestij projem dediği eski sanayi zaten başlamış değil ee nerede başarı

Ben başarı göremiyorum..
En basitinden karla mücadelede de başarı hiç yok..Umursamadılar bile..Başkan çıktı,yollara tuz dökülünce bozuluyor dedi..Kaza yapan insanların canı ve malı yok tabi..

Kayapa
18.03.2013, 08:50
Ben başarı göremiyorum..
En basitinden karla mücadelede de başarı hiç yok..Umursamadılar bile..Başkan çıktı,yollara tuz dökülünce bozuluyor dedi..Kaza yapan insanların canı ve malı yok tabi..

Ya Doğan ÜRGÜP televizyon televizyon gezip başbakanın reklamını yapar oldu Akp'ye mi göz kırpıyor anlamadım Başbaşanla karaketirimiz uyuşuyor diyor idolüm diyor sonra buradan yağdanlıkçılar AKPçi diye herkese laf atıp akılları sıra üste çıkıyorlar en büyük AKP sempatizanı sizin başkanınız Doğan Ürgüp LaEdri kardeş sana tavsiyem verme dükkanını felan son senesi yarın birgün gidecek belli ki çok şahane bir yer ha bu proje yapılması lazım mı tabiki lazım ama yapabilecek bir ruh görüyormusun bu adamda asla 4 kere Projeyi başlatma startı verdi hepsi fos çıktı.

LaEdri
18.03.2013, 15:41
Ya Doğan ÜRGÜP televizyon televizyon gezip başbakanın reklamını yapar oldu Akp'ye mi göz kırpıyor anlamadım Başbaşanla karaketirimiz uyuşuyor diyor idolüm diyor sonra buradan yağdanlıkçılar AKPçi diye herkese laf atıp akılları sıra üste çıkıyorlar en büyük AKP sempatizanı sizin başkanınız Doğan Ürgüp LaEdri kardeş sana tavsiyem verme dükkanını felan son senesi yarın birgün gidecek belli ki çok şahane bir yer ha bu proje yapılması lazım mı tabiki lazım ama yapabilecek bir ruh görüyormusun bu adamda asla 4 kere Projeyi başlatma startı verdi hepsi fos çıktı.

Süreç..
"Haziran 2012'de orası boşalmış olacak"
"Hadi neyse bir yaz daha çalışın Eylül'de boşalacak"
"31 Aralık'ta dümdüz edeceğiz orayı"
"Yılbaşında elektirk vu suyu kesiyorum"(yılbaşından beri karanlıkta okeye dördüncü arıyoruz :))
"Ocak'ta ihaleye çıkacağım"
"31 Ocak'ta daire talep ednler için kura çekeceğim"
"Mart sonunda büyük kısmı yıkılmış olacak"
"Nisan'da temel atılmış olur"...

Bakalım ne olacak ben de merak ediyorum...

Cley
19.03.2013, 11:58
Kepçeli mevkiinde Otel Evin ve çevresindeki dükkanlar yıkılalı çok zaman geçti. Oranın akıbeti ne olacak? Bilgisi olan arkadaş var mı?

FurkaN
20.03.2013, 18:50
Doğan Ürgüp'ün bu yaz yapacağı çalışmalar onun geleceğini belirleyecek.(siz burada kızsanız, bağırsanız da halkım son yapılanları hatırlar öncesini hatırlamaz) Akp'nin Sivas adayı da Doğan Ürgüp için çok önemli... Eğer sevilmeyen birini aday gösterirlerse bence Doğan Ürgüp'ün şansı çok yüksektir.

aktassa
21.03.2013, 09:45
Doğan Ürgüp'ün bu yaz yapacağı çalışmalar onun geleceğini belirleyecek.(siz burada kızsanız, bağırsanız da halkım son yapılanları hatırlar öncesini hatırlamaz) Akp'nin Sivas adayı da Doğan Ürgüp için çok önemli... Eğer sevilmeyen birini aday gösterirlerse bence Doğan Ürgüp'ün şansı çok yüksektir.

Vallahi ne derseniz deyin. Sivas kanalları şimdiden AKP adayları ile ilgili programlara başladı. Eski adaylar döneminde neler yapılıyordu, şimdiki belediyenin eksiklikleri vb.
Medya halkın geçmişi unutmamasını sağlayacaktır. Siz merak etmeyin o konuyu.. :D

Kayapa
21.03.2013, 12:49
Seçimlerin 6 ay öne alınmasına birçok belediye başkanı maddi olarak maaşlarını 6 ay az alacaklar diye vekillere baskı yapmasalardı biran önce seçim olsaydı bence AKP Sami aydın'ı veya Habib Soluğu koyarsa kazanır ama Kuru vs gelirse zor benim aradığım aday Mühendis Mimar felan olsun parti önemli değil hayatında inşaat tozu yutmamış adamlar gelmesin başımıza.

BOUN
24.03.2013, 22:18
Seçimlere tam bir yıl kaldı. Bunun son üç ayı yani 2014 yılının Ocak-Şubat-Mart ayları seçim çalışmaları ile geçecek. E zaten Kasım-Aralık ayları da kıç mevsiminin kendisini hissettirdiği ve çalışma yapılamayan zaman dilimleri.

Özetle Doğan Ürgüp'ün önümüzdeki 7 ayda harikalar yaratması lazım. Mümkün mü? Tabii ki hayır, yapacak olsaydı geçen dört yılda yapardı. 7 ayda mucizeler yaratırsa sevinir miyim? Hem de nasıl, 7 ayda dünyanın işini yapsın, gelsin yine o başkan olsun. Önemli olan Sivas'a hizmet etmek ve değer katmaktır.

*AHISKALI*
25.03.2013, 00:20
Eğer Doğan Ürgüp ekibini iyi kursa ve çevresindekileri iyi seçseydi daha elle tutulur gözle görülür çalışmalara imza atardı..ama nafile...başkan belki iyi bir insan olabilir ve bütün gayretiyle çalışmak isteyebilir fakat belediye bir ekip işi..ürgüp'ün yanındaki kadrosuna bakın tam bir hayal kırıklığı..küçümsemek amacıyla söylemiyorum ama bir aralar kebapçıdan bld. bşk. yardımcıları şunlar bunlar vardı..neden sırf partili diye..tamam elbetteki partinden kişilere görev vereceksin de el insaf be başkan hiç mi partide mimar, mühendis kökenli, şehir planlaması kökenli kimse yok?

bunlar olmayınca ortada gözle görülür ne büyük bir başarı var ne de proje...dolayısıyla da yanlış ekip seçimi nedeniyle bu seçimde ürgüp başkan kaybeder...bir arkadaşımız halk genel seçimde akpye yerelde bbpye oyu düşünüyor demiş de hiç katılmıyorum...eğer ürgüp başkan iyi bir ekip kursa ve hakikaten dişe tırnağa dokunur projelere imza atsaydı bu dediğiniz gerçekleşirdi..4 eylül spor kompleksi ve yazıcıoğlu bulvarı dışında herşeyile biten ya da göze çarpan birşeyler göremiyorum... ayrıca başkan özellikle bu 2 yılda şehir esnafının neredeyse tamamını karşısına aldı ve sert bir tavır takınarak büyük anti-pati topladı..Sivas gibi Anadolu şehirlerinde bu saydıklarım da oy kaybetme adına önemli etkenlerdir...mesela başka bir örnek :bu kış boyu ara sokaklardan arabalarımızı çıkaramaz olduk, ekipler karlar erimeye başlayınca geldi neredeyse..işte bu ufak tefek şeyler bile sorun haline geliyorsa tablo iç açıcı olamaz...yoksa kendi adıma söyleyeyim bu şehir adına hangi parti gerçekten dişe tırnağa dokunur işler yapıyorsa oyum onadır..çünkü Sivas bugüne kadar particilikten çok şeyler kaybetti...

Kayapa
25.03.2013, 10:59
Doğan Ürgüp Allahını seversen söyle yeni yapılan terminalin aynı alanda ne işi var hiç mi ileri göremiyorsun şehrin içine otobüsleri ne akla hizmet sokuyorsun ya az mantıklı ol hızlı tren garı muhtemelen ankara yoluna yapılcak hava alanı zaten o bölgede sen tutuyorsun terminali nereye alıyorsun düşün Ben ankaradan tokat'a geçeceğim bindin hızlı trene indim sivasın girişinde eee terminale nasıl geçecem ya o hatta çalışan araban bile yok haydi araba koydun diyelim yapamazsında elimde bavullar tekrar şehir içi otobüsüne bin tekrar in tekrar tokat arabasına bin vay babam vayyyy ileri göremeyen şu yönetici takımına uyuz oluyorum yazık ya valla yazık akılsız bazı arkadaşlar osman yıldırıma yedirmedi o alanı felan diye bide tekrik ediyorlar ne at gözlüklü adamlarsınız siz ya kolluk Doğan ürgüpte olduktan sonra kim alabilirdi o arsayı elinden

Kayapa
25.03.2013, 11:03
Tekel binasının yıkılıp yerine yeni kütüphane yapılacağı kesinleşti hayırlı ugurlu olsun yeni ucube miz sivas halkına ulan o güzelim alanı yıkıp arkasındaki okulu taşıyıp çevre binalardan kamulaştırma yapıp orayı kaleyle birleştirmek fikri hiç bir aklı evvelin aklına gelmez mi ya bu ne kadar salak ne saçma bir iş yapılıyor anlamak mümkün değil.

Kayapa
25.03.2013, 11:11
Çermikteki kıytırık iki oteli restore edip 5 yıldızlı otel yaptığını sanan Sokak lambası ve asfalt dökerek bulvar yaptıgını sanan Fatma Hanım diyorki :"sivasın bu kadar gelişeceğini tahmin bile edemezdim" diyerek reklam yapıp yılda 10 bin göç veren ve sanayiden fabrikadan hala yoksun olan şehiri gelişmiş gibi kakalayan zihniyetti Muhsin Başkanımızın Vefatinin yıl dönümünde kınıyorum. Rahmetli bu günleri görse ne derdi merak ediyorum.

sensetik
26.03.2013, 09:40
iyi niyetli olmasına rağmen terminal gibi bazı projelerdeki yanlış kararları ve hükümet desteğinin olmaması vs... sebeplerden dolayı başarılı bulmuyorum...arkadaşlar zaten detaylı bu konuları eleştirmiş...bu eleştirilere katılıyorum...Rahmetli Muhsin Başkan için ilk kez hayatımda başka bir partiye oy verdim...birçok kişiyide bu konuda ikna edip oy attırdım...ama niye yalan söyliyeyim pişmanım...Sivas'ın 4-5 yıl kaybettiğini düşünüyorum...

LaEdri
26.03.2013, 17:53
Çermikteki kıytırık iki oteli restore edip 5 yıldızlı otel yaptığını sanan Sokak lambası ve asfalt dökerek bulvar yaptıgını sanan Fatma Hanım diyorki :"sivasın bu kadar gelişeceğini tahmin bile edemezdim" diyerek reklam yapıp yılda 10 bin göç veren ve sanayiden fabrikadan hala yoksun olan şehiri gelişmiş gibi kakalayan zihniyetti Muhsin Başkanımızın Vefatinin yıl dönümünde kınıyorum. Rahmetli bu günleri görse ne derdi merak ediyorum.

Bizim köyde eskiden birisine sormuşlar hiç deniz gördün mü diye..
O da,"Yok görmedim,benim askerliğim Diyarbakır'daydı" demiş..Fatma Hanım onlardan birisi herhalde..:confused: