Orijinalini görmek için tıklayınız : HER YER TAKSİM, HER YER DİRENİŞ.
amazon10
04.06.2013, 10:16
Gezi Parkıyla başlayan direniş ülkenin dört bir tarafına yayılmış durumda, Hükümet sağduyu göstermediği gibi direnişçilerde göstermiyor gençler günlerdir sokaklarda eylemde Türk medyası başını kuma gömdüğü gibi takip ettiğimiz sitelerde görüyoruz ki yalaka medyanın izinden gidiyor. Sivas'ta da eylemler olmuş neden Sivasın en çok takip edilen sitesinde yeni yazılar arasına girmedi yoksa site yöneticileri de mi eylemde.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Halkın oyuyla iktidara gelen Ak Parti'yi seçimle deviremeyeceklerini anlayanların iyice zıvanadan çıktıklarını gördük.
Akılları sıra Tahrir denemesi yaptılar. Bu saçmalığın sonu 2007'deki Cumhuriyet mitingleri saçmalığından beter olacak. O zaman halk bu miting saçmalığına %47 ile cevap vermişti ama bu kez belki de daha fazlası ile cevap verecek.
Bu bir haftalık süreçte her türlü çirkinliği gördük, yabancı basına yalan haber servis edenler mi dersin, attıkları tweetlerle Türkiye'de katliam var diyenler mi dersin, İstanbul yanıyor diyenler mi dersin?
Ama tabii dışardakiler de, içeriden servis edildiği haliyle yutmuyor bu yalanları. Birkaç gün evvel Cnn International'ın Taksim'den yaptığı canlı yayında şahit olduğum ilginç diyalog şu şekilde idi:
Stüdyodaki spiker soruyor: Oradaki protestocuların temsil gücü nedir? Halkın ne kadarını temsil ediyorlar?
Taksim'deki muhabir yanıtlıyor: Aslında Erdogan muhafazakar halkın yüzde 50'sinden fazlasının oyunu almış bir lider. Şu an arkamda gördüğünüz küçük grup ise dinsiz azınlığa mensup (vallahi aynen böyle dedi, "secular" ifadesi yani) :)
Özetle dışardan bakanlar içerideki olayı çözmüş. Ak Parti'ye sempati ile bakan %58'lik kitle dışındaki kitle on buçuk yıldır, halk tarafından tercih edilmemenin, halk tarafından dışlanmanın neticesinde, ülke yönetiminden ve karar mekanizmalarından dışlanmış olmanın acısıyla saldırıyor. Sonuç ne peki?
Hadi hükumet bugün seçim kararı aldı, üç ay sonra sandığa gittik. Oy oranları üç aşağı beş yukarı aynı olmayacak mı? O halde kendinizi sessiz çoğunluğa böyle mi anlatacaksınız, vurarak, yıkarak, yakarak?
sensetik
04.06.2013, 11:16
yazmaya başlamadan önce iktidar karşıtı olduğumu belirtmek isterim..başbakanın uslüp ve yaklaşım tarzından dolayı çok büyük bir gaflet içerisinde bulunduğu görüşünede katılıyorum...ama son günlerde olan bitenlerin "DİRENİŞ" adı altında ve başbakanın üslubundan daha beter bir şekilde ortaya konmasından son derece rahatsızım...evet ülkemizde demokrasi adına bazı şeyler yolunda gitmiyor olabilir, haksızlıklar her dönemde olduğu gibi bu dönemde de yer yer kendisini gösterebilir....fakat "HAK ARAMANIN" yolu "HAKSIZLIKTAN", "KIRIP DÖKMEKTEN" ve "ÇATIŞMADAN" geçmemeli...umarım, her fırsatta %50'lik kesimini temsil ettiğini söyleyen başbakan, "DİĞER" %50'lik kesiminde sesini duyarak gerekli açıklamaları yapar ve bu problemin çözer...sonuç olarak görüşüm her ne olursa olsun bu yaşanan olayları tasvip etmiyorum...
amazon10
04.06.2013, 11:40
fırsatçı marjinal gruplar var tabiki ama erdoğanın yaklaşımı hiç doğru değil diye düşünüyorum ben. dış basına yalan haber gönderiliyor denmiş kendi medyamız doğruları çekseydide doğru haber görselerdi o zaman.
amazon10
04.06.2013, 11:44
ayrıca erdoğan %50 ye takıldı kaldı o yıllar önceydi artık türkiyeden kendisine %50 oy çıkmaz tabii katkısız bir seçim olursa :)
sensetik
04.06.2013, 12:14
ister %50 isterse %60 olsun fark etmez...demokrasi çoğunluğun yönetimi olduğu gibi azınlıkların haklarını da güvence altına almaktan geçer..geriye kalan %40-50'lik kesimi hiçe sayarak siyaset yapılamaz...hak aramada demokratik yollar tıkanmazsa, sivil toplum kuruluşlarına gerekli müsamaha gösterilirse bu tür sorunların yaşanmayacağına inanıyorum...bu meseleye bir de tersten bakabilmekte önemli...yani çoğunluğun isteklerine saygı duymak ve gerektiğinde kabullenmeyi bilmek...işin özü bu...yoksa vurup kırarak bu ülke hiçbir zaman ileriye gidememiştir...bunu da unutmamak lazım...
aozdemir
04.06.2013, 12:46
seçimle işbaşına gelemeyeceklerini anlayanlar yine antidemokratik eylemlerle terör estirerek iktidara gelme hevesine kapıldılar. oysa 28 Şubat sürecinde hayatı karartılan hiç bir kimse böyle bir yakıp yıkma eylemine girmemişti.
sensetik
04.06.2013, 12:57
seçimle işbaşına gelemeyeceklerini anlayanlar yine antidemokratik eylemlerle terör estirerek iktidara gelme hevesine kapıldılar. oysa 28 Şubat sürecinde hayatı karartılan hiç bir kimse böyle bir yakıp yıkma eylemine girmemişti.
olayların bu boyuta gelmesindeki en önemli unsur "ÜSLUP" oldu...ne yazık ki bu "kabadayı ve dediğim dedik üslubu" sadece parti başkanıyla sınırlı kalmayıp, yardımcılarına, bakanlarına ve sonunda seçmenlerine de sıçradı...bakınız sayın arkadaşım; tekrar söylemek gerekirse demokrasi aynı zamanda azınlıkların hakkını güvence altına almaktır...sırf çoğunluk olduğu ve geçmişte haksızlığa uğradığı için (ki çok büyük haksızlıklardı bunlar) aynı zulmü yapmak ve azınlıkları görmezden gelmek doğru değil...insanları isyana teşvik eden ve kolayca kışkırtılmalarına neden olan asıl şey "GÖRMEZDEN GELİNMELERİ" ve "ÜSLUP" olmuştur...bence düzeltilmesi gereken şey budur...meseleye bu gözle bakarsanız, bakarsak ve bakarlarsa ancak bu sorunlar çözülebilir...aksi takdirde pusuya yatmış bekleyen birçok akbaba ortaya çıkarak kışkırtmalarına devam edip yangını körükleyeceklerdir...tek bir TÜRKİYE var...birşeyler yıkıldığında hep birlikte altında kalacağız...
bozkurt06
04.06.2013, 13:24
akp yanlılarını anlamıyorum öyle bir yazıyorsunuz ki sanki akp bişey yapmamış halk dururken sokağa dökülmüş hükümeti yıkmaya teşvik ediyorlar. Türk halkının sabrının sınırlarını zorlayan başbakan, hala saçma sapan konuşan başbakan ve yandaşları, halka acımayan bir akp ordusu vee sabrının sınırları zorlanmış bir halk. öncelikle ilk adımı başbakan atmalıdır yoksa sonuçlar daha da kötü olabilir.
akp yanlılarını anlamıyorum öyle bir yazıyorsunuz ki sanki akp bişey yapmamış halk dururken sokağa dökülmüş hükümeti yıkmaya teşvik ediyorlar. Türk halkının sabrının sınırlarını zorlayan başbakan, hala saçma sapan konuşan başbakan ve yandaşları, halka acımayan bir akp ordusu vee sabrının sınırları zorlanmış bir halk. öncelikle ilk adımı başbakan atmalıdır yoksa sonuçlar daha da kötü olabilir.
Şuan Bülent Arınç dahil birçok Ak Partili isim gerçek anlamda duyarlı eylemcilerden (Gezi Parkı eylemcileri tabii ki, çapulculardan değil) özür diledi. Hadi diyelim ki, Tayyip Erdoğan da büyük bir sürpriz yaptı ve hem özür diledi, hem de erken seçimi kararı aldı. Sonuç? Sonuç ne olur?
Ben söyleyim, yüzde 50 olmazsa bile en kötü senaryoda yüzde 40 alır, yine gelir. Bu durumda bugün eylemci görünümünde bir haftadır ülkeyi talan eden kesim susar mı? Bu durumu kabullenir mi?
Bu kesimin eğer bir şikayeti varsa, ve Tayyip Erdoğan'dan da ümitsiz iseler, Tayyip Erdoğan'ın seçmenlerini ikna etmeye çalışsınlar! Ama pardon onlar koyundu değil mi? Makarnaya, kömüre oyunu satan koyunlar! 21 milyon Ak Partili seçmene koyun dersen bu adam da seni dinlemez tabi. Başbakan olan kişiye de her türlü hakareti savurursan o da seni dinlemez. Önce söv, sonra anlayış bekle. Mümkün değil...
Siyahnur
04.06.2013, 14:15
Gezi Parkıyla başlayan direniş ülkenin dört bir tarafına yayılmış durumda, Hükümet sağduyu göstermediği gibi direnişçilerde göstermiyor gençler günlerdir sokaklarda eylemde Türk medyası başını kuma gömdüğü gibi takip ettiğimiz sitelerde görüyoruz ki yalaka medyanın izinden gidiyor. Sivas'ta da eylemler olmuş neden Sivasın en çok takip edilen sitesinde yeni yazılar arasına girmedi yoksa site yöneticileri de mi eylemde.
Komikler...bide twitter´da sürekli aglak bir hal...Hükümeti cebren yikacagim, diyip, sonra gaz yüzünden aglayan bir model....Polis az bile yapiyor.Alman polisine vereceksin bunlari görürler di günlerini.Hissiz fikirsiz et yiginlari...
reklam kokan hareketler bunlar.başbakan bunlara çapulcu demiş sen o hakkı başbakana vermiyorsunda.
sen sağı solu yıkmayı milletin evini dükkanını arabasını yakmanın yıkmanın hakkını sende nasıl görüyorsunuz
tamamen dış güçlerin kışkırtması taksim gezi parkındaki ağaçlar bahane maden o kadar doğayı seviyorsunuz neden kırdınız o kadar ağacı
sizin yüzünüzden ilk defa akp,ye oy vereceğim siz biraz fazla oldunuz bu sefer
amazon10
04.06.2013, 14:54
Şuan Bülent Arınç dahil birçok Ak Partili isim gerçek anlamda duyarlı eylemcilerden (Gezi Parkı eylemcileri tabii ki, çapulculardan değil) özür diledi. Hadi diyelim ki, Tayyip Erdoğan da büyük bir sürpriz yaptı ve hem özür diledi, hem de erken seçimi kararı aldı. Sonuç? Sonuç ne olur?
Ben söyleyim, yüzde 50 olmazsa bile en kötü senaryoda yüzde 40 alır, yine gelir. Bu durumda bugün eylemci görünümünde bir haftadır ülkeyi talan eden kesim susar mı? Bu durumu kabullenir mi?
Bu kesimin eğer bir şikayeti varsa, ve Tayyip Erdoğan'dan da ümitsiz iseler, Tayyip Erdoğan'ın seçmenlerini ikna etmeye çalışsınlar! Ama pardon onlar koyundu değil mi? Makarnaya, kömüre oyunu satan koyunlar! 21 milyon Ak Partili seçmene koyun dersen bu adam da seni dinlemez tabi. Başbakan olan kişiye de her türlü hakareti savurursan o da seni dinlemez. Önce söv, sonra anlayış bekle. Mümkün değil...
BAŞBAKANDAN ÖĞRENDİK BİZ İNSANLARI KESİMLERE AYIRMAYI BÖLÜCÜLÜK YAPMAYI...
DAHA YENİ BİR ÖZÜR GELDİ ARINÇTAN BUNA BAŞBAKANINDA NE TEPKİ VERECEĞİ BELLİ DEĞİL. ADAM OLUP BAŞTA MİLLETİ KIŞKIRTMASAYDI BU EYLEM BU DURUMA GELMEZDİ.
SİYAHNUR AMERİKAN POLİSİNE VERECEKMİŞ BİZLERİ OBAMA İKİ VATANDAŞI ÖLDÜ DİYE AĞLAYAN ADAM KALDIKİ POLİSLE HALKI BİRBİRİNE KIŞKIRTSIN. BİZİM BAŞBAKANDA 177 KİŞİ ÖLMÜŞ HALA GEZME DERDİN DE, ÜLKEDE GENÇLER AYAKLANMIŞ HALA GEZME DERDİN DE YADA KORKU SINIRLARINI AŞTI.
BU BİZİ KİMİN YÖNETTİĞİ VE KİMİN MUHALEFETTE OLDUĞU DEĞİL NASIL YÖNETECEĞİ VE NASIL MUHALEFET EDECEĞİ MÜCADELESİDİR
SULANDIRMAYIN SAKIN...
Adam gibi başbakanlık yapsan, tüm halkını kucaklasan, ben bilirim, benim dediğim sadece doğrudur dersen ve hala % 50 yi sokağa dökerim tehditLeri savurarak sadece % 50 inin başbakanıyım dersen karşında bunu bulursun..
Sen sadece kağıttan okuyarak muhalefet yapmaya çalışırsan, sen sadece belli bir kesimin parti başkanı gibi davranarak muhalefet yapmaya çalışırsan sana işte nasıl muHaalefet yapılır böyle gösterirler.
O ağaçlar bardağı taşıran damladır, baskıya antidemokratik diktatörlüğe, sığ ve basiretsiz muhalefete baş kaldırıdır...
Elbette birileri başka amaçlarla aralara dalacaktır (APO bayrağı sallayanlar gibi) ama bu gerçek öfkeyi göz ardı ettiremez..
Adam gibi hakkını savunana, sakince oturup eylem yapana, sesini çıkarmak isteyenE biber gazını basar, sabaha karşı adamların uyuduğu çadırı yakmaya kalkarsan öfke ile karşılaşırsın, manyak mıyız biz, biber gazı bağımlısı mıyız biz, orada her cinsten her fikirden her yaştan insan vardı başlangıçta..
Az bir empati yapın, az bir hafıza yapın, az mı türban eylemi yaptınız, az mı cuma çıkışlarında ortalığı velveleye verdiniz, size engel olmaya kalktıklarında sinip geri mi çekildiniz..???
Ne oldu yav bu milletin vicdanına aklına???
Allah kimseyi, yanlışı savunacak kadar cahil,
doğruyu inkar edecek kadar
vicdansız yapmasın.
vicdansız yapmasın.
Aminnn....
Türban eylemleri ile bunu karşılaştıranlar var. Çok komiksiniz.
Bu,bir sivil darbe girişimi idi..
Tutuklananlar da da bu suçtan yargılanır umarım..Bu ülkede insanalr namazı,türbanı,okuduğu okulu ve hatta ismi sebebiyle en temel haklarından mahrum bırakılırken,o mazlumlar sokağa çıkıp kırıp dökmedi,kudurmuşcasına bankalara,özel araçlara,otobüslere saldırmadı..
Tepki,protesto anayasal haktır..Ancak terörizm,anarşist duygular da büyük suçtur.Millet dolmuş da taşmış da onun son damlasıymış Gezi Parkı..Düzenbazlıktan başka bir şey değil..Reyhanlı son damla değil miydi bu tepkileri vermek için?
İstediği gibi yaşayabilme hakkını, demokratik özgürlüğünü sadece kendine yontma cahilliğinden iyidir...
Tutuklananlar da da bu suçtan yargılanır umarım..Bu ülkede insanalr namazı,türbanı,okuduğu okulu ve hatta ismi sebebiyle en temel haklarından mahrum bırakılırken,o mazlumlar sokağa çıkıp kırıp dökmedi,kudurmuşcasına bankalara,özel araçlara,otobüslere saldırmadı..
Tepki,protesto anayasal haktır..Ancak terörizm,anarşist duygular da büyük suçtur.Millet dolmuş da taşmış da onun son damlasıymış Gezi Parkı..Düzenbazlıktan başka bir şey değil..Reyhanlı son damla değil miydi bu tepkileri vermek için?
Sivil darbe girişimini ellerinde tabakları olan anneler, ağacı kesmeyin diyen sanatçılar mı yapacaktı..
Hangi hak arayışı dinlendi, her gösteriye biber gazı Türkiye'de yaşayıp bilindik medyadan gündemi izleyenlerin dumuru çok komik..
Reyhanlıda ne olduğunu sen biliyor musun? Ben bilmiyorum, bildirmediler, herşeyi yasakladılar, toplama gruplar önünde miting yaptılar.
Eğer kalabalıklar reyhanlıda olanları bilebilseydi çok şey olurdu tabiki..
Sence Reyhanlı son damla mıydı??
Bu ülkede insanalr namazı,türbanı,okuduğu okulu ve hatta ismi sebebiyle en temel haklarından mahrum bırakılırken,o mazlumlar sokağa çıkıp kırıp dökmedi,kudurmuşcasına bankalara,özel araçlara,otobüslere saldırmadı..
Yav adam yaktılar daha ne yapacaklardı???
Sivil darbe girişimini ellerinde tabakları olan anneler, ağacı kesmeyin diyen sanatçılar mı yapacaktı..
Hangi hak arayışı dinlendi, her gösteriye biber gazı Türkiye'de yaşayıp bilindik medyadan gündemi izleyenlerin dumuru çok komik..
Reyhanlıda ne olduğunu sen biliyor musun? Ben bilmiyorum, bildirmediler, herşeyi yasakladılar, toplama gruplar önünde miting yaptılar.
Eğer kalabalıklar reyhanlıda olanları bilebilseydi çok şey olurdu tabiki..
Sence Reyhanlı son damla mıydı??
Protestocuların tamamı sivil darbe amacıyla sokağa çıkmadı tabi ki..Amaç,masumane protesto yapanları da bu gaza getirmekti..
Bu son damlaydı diyen grup,yayın yasağı bile geldiğine göre Reyhanlı'da çok pis şeyler oldu,yeter artık deyip sokağa çıkmaları gerekirdi,eğer samimi olsalardı.Reyhanlı,Gezi Parkı ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir damla idi halbuki, son damla arayanlara..
Ciddi manada MAdımak ile Gezi Parkı'nı bir tutuyorsanız,bu konuda konuşulmaz sizinle..
Protestocuların tamamı sivil darbe amacıyla sokağa çıkmadı tabi ki..Amaç,masumane protesto yapanları da bu gaza getirmekti..
Bu son damlaydı diyen grup,yayın yasağı bile geldiğine göre Reyhanlı'da çok pis şeyler oldu,yeter artık deyip sokağa çıkmaları gerekirdi,eğer samimi olsalardı.Reyhanlı,Gezi Parkı ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir damla idi halbuki, son damla arayanlara..
Başka zaman, insanların günahı yok, gaza geldiler, duygularıyla oynandı diye savunma yaparsınız, yaptınız da (örneğin 2 temmuz olayları), şimdi 17 milyonluk şehirde, insanların burnunun dibinde bir park için masum protesto yapan insanlara vahşice saldırmaya tepki vermeyi, sivil darbe olarak tanımlıyorsun. Bu nasıl bir insaftır??
Böyle bir toplumsal tepki ortamında bazı asalaklar araya girer (APO bayrağı açanlar gibi) ama bu çıkış noktasını, birikimi göz ardı etmeye yeterli midir?
Darbe amacı olsa örgüt lü olsa birileri bir kaç kişiyi vurur, orada burada birileri öldürülürdü ve bu da yeterdi infiale. Ama olmadı, sağır sultan bile biliyor amacından çıkmaması için yapılan uyarıları...
Ama siz olayları sadece rezil medyadan izlediğiniz için istediğiniz gibi görüyorsunuz...
Demogoji yapıyor olman gerçekten keyifsizlik verdi bana..
Sen fikirlerini savunabilecek ve neden sonuç ilişkisi kurabilecek kıratta birisin.
O söz senin bir önceki yorumuna cevaptı..
Çok mu zor anlamıyorum şunu demek:
Evet. Başbakan nüfusun en azından (kendi deyimi ile) % 50 sini yok sayarak, bencilce davranıyor, içlerinden bazıları bile bunu görüp uyarıyor (Cumhurbaşkanı ve Arınç gibi), yanlış yapıldı, bu olayların çıkmasının sebebi budur, polise o saldırıyı verenler cezalandırılmalıdır, özür dilenmelidir...
Başka zaman, insanların günahı yok, gaza geldiler, duygularıyla oynandı diye savunma yaparsınız, yaptınız da (örneğin 2 temmuz olayları), şimdi 17 milyonluk şehirde, insanların burnunun dibinde bir park için masum protesto yapan insanlara vahşice saldırmaya tepki vermeyi, sivil darbe olarak tanımlıyorsun. Bu nasıl bir insaftır??
Böyle bir toplumsal tepki ortamında bazı asalaklar araya girer (APO bayrağı açanlar gibi) ama bu çıkış noktasını, birikimi göz ardı etmeye yeterli midir?
Darbe amacı olsa örgüt lü olsa birileri bir kaç kişiyi vurur, orada burada birileri öldürülürdü ve bu da yeterdi infiale. Ama olmadı, sağır sultan bile biliyor amacından çıkmaması için yapılan uyarıları...
Ama siz olayları sadece rezil medyadan izlediğiniz için istediğiniz gibi görüyorsunuz...
Şimdi farklı şey mi söyledim?
Burada masumane protesto yapan kesim ile,onları gaza getirmeye çalışan kesim var..Ancak,burda her iki kesim de devlete karşı ayaklanmış kesim..Bir taraf protestomu yapayım,diğeri onların arkasına sığınarak hükümeti yıpratma peşinde..Dış basının da eylemcilere ne denli destek verdiğini biliyoruz,okuyoruz.Onlar da hükümetin yıpranması taraftarı çünkü..Ben de AKP sayesinde mesleğini severek yapamayan,bıkkınlık gelmiş biriyim..O zaman gidip sizin arabınızı ateşe mi vermeliyim?Yazık günah değil mi?Orda kaç tane sivil araç yakıldı..Ya da gidip ATM'lere mi zarar vereyim AKP benim mesleğimi bitirdi diye?Ben sandıkta konuşurum.Çıkış noktası bir Reyhanlı olsa idi protestoları savunurdum(yakıp yıkılmasını değil)..Ancak durum ne yazık ki böyle değil..Onlarca kişinin ölümünün veremediği kıvılcımı,iki tane yerinden sökülen ağaç mı verdi?Aslında biraz önce haklıydınız,bu toplumun vicdanına ne oldu?
bozkurt06
04.06.2013, 17:24
milleti gaza getiren en başta başbakan söylediklerini duymadınız mı?
ayrıca siz neden reyhanlı için çıkmadınız son bardak orasıydı madem kimi beklediniz?
Şimdi farklı şey mi söyledim?
Burada masumane protesto yapan kesim ile,onları gaza getirmeye çalışan kesim var..Ancak,burda her iki kesim de devlete karşı ayaklanmış kesim..Bir taraf protestomu yapayım,diğeri onların arkasına sığınarak hükümeti yıpratma peşinde..Dış basının da eylemcilere ne denli destek verdiğini biliyoruz,okuyoruz.Onlar da hükümetin yıpranması taraftarı çünkü..Ben de AKP sayesinde mesleğini severek yapamayan,bıkkınlık gelmiş biriyim..O zaman gidip sizin arabınızı ateşe mi vermeliyim?Yazık günah değil mi?Orda kaç tane sivil araç yakıldı..Ya da gidip ATM'lere mi zarar vereyim AKP benim mesleğimi bitirdi diye?Ben sandıkta konuşurum.Çıkış noktası bir Reyhanlı olsa idi protestoları savunurdum(yakıp yıkılmasını değil)..Ancak durum ne yazık ki böyle değil..Onlarca kişinin ölümünün veremediği kıvılcımı,iki tane yerinden sökülen ağaç mı verdi?Aslında biraz önce haklıydınız,bu toplumun vicdanına ne oldu?
Buna itirazım var işte demokrasi asla , asla ve asla sadece sandık değildir.
E sandıkta bir oy verdin ama senin vermediğin adamlar yine kendi bildikleri gibi hüküm sürmeye devam ettiler, senin o mesleğini mahvettiler. Ne yapacaksın?
Tabiki onu bunu yıkmayacaksın, dökmeyeceksin, ama susmayacaksın, hakkını arayacaksın, seni susturmak isterlerse ne yapacaksın, sinecek misin? Gösteri yapacaksın, protesto yapacaksın, senin gibi madur olanlar la bir araya gelip sesini daha gür çıkaracaksın. Sana polis saldırırsa ne yapacaksın, vazgeçtim diyip gidecek misin, ohh biraz daha jop biraz daha gaz mı diyeceksin, elin armut mu toplayacak..???
Bu grup her düşünceden insanlarla oluşabilir. Ama ortak paydanız bir araya gelmeniz için yeterlidir. Sen bir araya gel bu durumu mevcut siyasal partilerden sıyrılmış olarak yap, bak seni ben nasıl destekliyorum...
Demokrasi haklar manzumesidir, sandık değildir.
Bak ilk yazımın girişinde büyük harflerle de yazdım. Kimin yönettiği değil nasıl yönettiğidir asıl olan.
nene-hatun
04.06.2013, 17:50
Bu siteye girmemeye kararlıydım . Gelelim yazılanlara Sivaslılar gerçekten uyuyor. Kardeşim olaylar hakkında ne biliyorsunuz? Ben İstanbul da yaşıyorum .Oğlum günlerdir taksim ve beşiktaşta direnişte. Ben ve kızımda günlerdir oturduğumuz yerdeki protesto eylemlerine katılıyoruz. Polisin olmadığı yerlerde hiç bir taşkınlık ve kavga yok. Herkes protestosunu yapıyor ve evlerine dönüyor. Yeni gelenlerle ertesi gün protestolara devam ediliyor.Önceden şunu hatırlatmakta fayda var:
ANAYASA 34. madde
. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
Bu eylemlere katılanlar ne chp için ne de başka bir parti için ordalar ilk gün ellerinde sadece bayrak ve pankartları vardı. Polis çok sert müdahalede bulundu. Bu direnişi artırdı ve burada bazı zavallılartın ve boşbakanın dediği gibi bir avuç çapulcu değillerdi. İnsanlar akın akın taksim ve beşiktaşa gelmeye devam etti ve İstanbulun diğer semtlerinde protesto eylemleri artarak devam etti ve ediyor da. Protestocuların ellerinde artık biber gazından korunmak için maske , limon , sirke ve talcidli sular vardı. Polis dozu öyle arttırdı ki uluslararası yasaklanan portakal gazını kullanmaya başladı . Polis baktı ki olmuyor bütün atmleri tahrip etti ve camı çerçeveyi indirdi. Sırf bunları göstericiler yaptı desinler diye. Öyle ki mobese kameralarını bile devre dışı bıraktılar. Ama göstericilerin ellerindeki kameralı telefonları unuttular. Boşbakanın iddia ettiği gibi zorla evde tuttuğu bir %50 yok . Birçok akepeye oy veren türbanlı, yaşlı ,genç, çoluk çocuk meydanlarda direnişini sürdürüyor.
Hiç bir eylemcinin bir yere zarar verdiği yok. Bütün eczaneler, esnaf sabaha kadar dükkanları açık tutup direnişçilere yardım ediyor .Karınlarını doyuruyor eczaneler bedava ilaç tıbbi malzeme yardımı yapıyor. Bütün o civarda oturanlar wifi şifrelerini kaldırdılar .Çünkü hükümet internet bağlantılarını jammerlarla engelliyerek orada polis vasıtasıyla yapılan vahşetin görülmesini duyulmasını istemiyorlar .Yandaş medya ile haberleri istedikleri gibi veriyorlar. Bütün üniversitelerdeki doktorlar ve tıp öğrencileri orada yaralananlara yardım için seferber olmuş durumdalar. Bunların videoları internette mevcut bulmak isteyen bulur. Beşiktaş camii imamı camiyi yararlılara ve doktorlarına açtı .Polis camiye bile gaz bombası attı yaralıları vermek istemeyen imam ve doktorlarla çatıştı ve onları gözaltına almaya kalktı. Yüzlerce yaralı var . Ama yandaş basın bunu camide içki içiyorlar camiyi talan ettiler diye anlattı. Bununla ilgili videolarda mevcut internette.Oradaki doktorlar kullanılan gazı kesinlikle biber gazı olmadığını ve bu gazı yiyenlerin bilinçlerini kaybettiklerini söylüyor. Polis bununla kalsa iyi evlere de saldırıyor evlerin camlarını kırıp içeri biber gazı atıyorlar.İstanbul barosundaki avukatlar gözaltına alınanlar için seferber oldu. Yandaş medya internete düzmece adres ve telefon numaraları vererek yardım bahanesiyle insanların polisin ve yobaz dincilerin eline düşmesini sağlıyor. Böyle ele geçirilen bir çok direnişçi var ve bu direnişçiler bu şahıslar tarafından kıyasıya dövülerek işkence ediliyorlar. Polis emniyete gelen avukatları içeri almıyor ve direnişçilere zorla tutanak imzalatıyorlar telefon haklarını kullandırtmıyorlar.
Aradaki marjinal gurup dedikleri akepenin gençlik kolları ile sivil polisler birbirlerini tanımak için mavi şapka takıyorlar. Bazı semtlerde de tinerci çocukları parayla tutarak böyle provokasyonları sağlıyorlar. Günlerdir hiç bir sorun olmayan semtimdeki protestolarda böyle bir grup işbaşındaydı ve polis biber gazı kullandı .İşleri bitince de bu grup yok oldu.Yıkımı tahripi yapan da bunlar.
Bir de polis emir kulu diyen dangalaklar mevcut. Kabul ediyorum polis emirle bunu yapıyor .Ama gaz bombasını, plastik mermileri insanların gözüne , göğsüne, kafalarına hedefleyerek ölümüne atıyorsan, tazyikli suyu 30 derecelik açıyla 10 metreden sıkıyorsan bir kadını yerlerde sürükleyip 15-20 polis tekme tokat dövüyorsa
bunun adı emir kulluğu değil o....çocukluğudur
Oğlum ayağının tozuyla askerliğini bitirdi geldi. Erzurumda hattı koruyordu İstanbulda sathı koruyanlarla birlikte mücadele veriyor. Ve ben çocuklarımla gurur duyuyorum ve orada mücadele veren tüm gençlerimizle.
Ama görüyorum ki Sivastaki akp yalakaları halen uyumakla meşgul
Bu arada boun denilen şahıs seculer dinsiz demek değildir. Bir şey bilmeden yorum yapmaktan da utanmıyorsun
Olayı tam manasıyla bilmiyorum, fakat kesilecek birkaç ağaç için gösteriler yapıldı diyorlar. Eğer öyleyse el-insaf! Adamlar bu dönemde sadece Sivas'a 80 milyon'a yakın ağaç diktiler. Mecburiyetten birkaç ağaç kesilmiş n'olacak!
Bir de eylemciler bir camiyi ele geçirip Allah'ın evinde kafayı çekecek kadar halkı ve hakkı temsil ediyorlar. Göstericiler hangi dine mensup onu da bilmiyorum, fakat Islamiyetle büyük dertleri olduğu kesin!
nene-hatun
04.06.2013, 18:06
Olayı tam manasıyla bilmiyorum, fakat kesilecek birkaç ağaç için gösteriler yapıldı diyorlar. Eğer öyleyse el-insaf! Adamlar bu dönemde sadece Sivas'a 80 milyon'a yakın ağaç diktiler. Mecburiyetten birkaç ağaç kesilmiş n'olacak!
Bir de eylemciler bir camiyi ele geçirip Allah'ın evinde kafayı çekecek kadar halkı ve hakkı temsil ediyorlar. Göstericiler hangi dine mensup onu da bilmiyorum, fakat Islamiyetle büyük dertleri olduğu kesin!
Siz yazılanları nasıl okuyorsunuz eylemciler camiyi ele geçirmedi .Cami imamı yararlılar için camiyi açtı. Camiye saldıran polis. Bunu eyşlemciler camide içki içiyor diyende satılmış akepe yalakası medya . Kardeşim ayranı mı fazla mı kaçırdınız .
Alibaba58
04.06.2013, 18:17
İstanbul'da yaşayan biri olarak olaylara yakından tanık olan biriyim. Günlerdir çoluk çocuk, yaşlı, genç demeden insanlar sokaklarda. Bulunduğum semtte on binden fazla insan yürüdü. Hala boş beyinler kalıplaşmış düşüncelerinden vazgeçmeden boş boş yorumlar yapıyorlar.
Tayyip ve dünya anlasın ki artık hepimiz halkız. Alevi-Sünni-Ülkücü-Solcu herkes tek çatı altında toplandı. Hatta dört takımın taraftarı yan yana fotoğraf çektirdi bu ülkede. Özgürlüklerin kısıtlandığı yerde direniş başlar. Direnişin rengi, ırkı, dili yok bunu herkes anladı. Başbakan ise kibirinden, aşağılık kompleksinden bir türlü vazgeçemedi. Öyle konuştuğuna bakmasın kimse, aslında yusuf yusuf ettiği her halinden belli. Artık bu halkı kimse tutamaz.
Bu ülkenin başbakanı hem dünyadaki hem de Türkiye'deki itibarını kaybetmiştir. Vatana, millete hayırlı olsun...
Ama görüyorum ki Sivastaki akp yalakaları halen uyumakla meşgul
Bu arada boun denilen şahıs seculer dinsiz demek değildir. Bir şey bilmeden yorum yapmaktan da utanmıyorsun
Ben de İstanbul'da yaşıyorum, Hisarüstü'nde. İş yerim Şişli'de. Beşiktaş-Taksim hattının yanı başında, bütün terörize olayları birebir yaşıyorum. Uzaktan değil bizzat olayın merkezinden yorum yapıyorum.
Secular kelimesinin anlamına da şurdan bak istersen: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
nene-hatun
04.06.2013, 18:35
Aynen öyle Türkü, kürüd, lazı, alevisi sünnisi, takım taraftarları hele çarşı grubu muhteşem, yaşlısı genci yani 2-3 yaşında bebesinden tutun da 80 lik ihtiyar dedelerimiz ninelerimize kadar hepsi biraradalar. Birbirlerine dayanışmaları görülmeye değer .Oraya her giden fazladan su ve yiyecek götürüyor belli bir alan yapmışlar oraya bırakıyorlar ve aç olan susayan gidip oradan alıyor. Ne bir talan var ne bir yağma.
Oğlumun söylediği bir cümle beni çok duygulandırdı ve belki halen bu kadar boş konuşanlara örnek olur diye buraya yazıyorum.
"Anne ülke bu durumdayken eğer evde oturursam utancımdan ve vicdan azabından ölürüm"
Siz yazılanları nasıl okuyorsunuz eylemciler camiyi ele geçirmedi .Cami imamı yararlılar için camiyi açtı. Camiye saldıran polis. Bunu eyşlemciler camide içki içiyor diyende satılmış akepe yalakası medya . Kardeşim ayranı mı fazla mı kaçırdınız .
Camii'nin içerisinde ayakkabılar ile gezilmesini, alkol alınmış olmasını ve alkol şişelerinin caminin içerisine atılarak terkedilmiş olmasını bizzat fotoğraflar yardımıyla belgelemiş olmasalar, bizi çok fena yiyeceksin ama biz bu hikayeyi yemeyiz hemşerim!
nene-hatun
04.06.2013, 18:37
Ben de İstanbul'da yaşıyorum, Hisarüstü'nde. İş yerim Şişli'de. Beşiktaş-Taksim hattının yanı başında, bütün terörize olayları birebir yaşıyorum. Uzaktan değil bizzat olayın merkezinden yorum yapıyorum.
Secular kelimesinin anlamına da şurdan bak istersen: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
O zaman nasıl bu kadar rahat yalan konuşabiliyor ve olanları görmezden geliyorsun.
Seculer hukuki ve idari işlerin dinden bağımsız olarak işlemesi anlamına gelir. Bir diğer deyişle laikliktir
Alibaba58
04.06.2013, 18:38
Sayın nene-hatun yaralıları iyileştirmek için kullanılan alkolü bile içki sanan kuş beyinlilere laf anlatamazsın. Millet canının derdinde bunların derdi başka. (Kastettiğim medyadır)
nene-hatun
04.06.2013, 18:40
Camii'nin içerisinde ayakkabılar ile gezilmesini, alkol alınmış olmasını ve alkol şişelerinin caminin içerisine atılarak terkedilmiş olmasını bizzat fotoğraflar yardımıyla belgelemiş olmasalar, bizi çok fena yiyeceksin ama biz bu hikayeyi yemeyiz hemşerim!
Ya ya tabi aynı bira şişesinin caminin farklı yerlerine konularak fotoğraflanmasına ne diyeceksiniz? Bu da açık ve net ispatlandı. Bu ülkede yetişen hiç bir genç ateist bile olsa camiye bira ve içki şişesiyle girilmeyeceğini bilir. Siz polisin yaptığı vahşeti değil de nedense satılmış yandaş medyanın yalanlarını görmeye devam ediyorsunuz.
Siyahnur
04.06.2013, 18:47
Sayın nene-hatun yaralıları iyileştirmek için kullanılan alkolü bile içki sanan kuş beyinlilere laf anlatamazsın. Millet canının derdinde bunların derdi başka. (Kastettiğim medyadır)
yaralilari iyilestirmek icin kullanilan mi? Siz naptiniz ya? İki yorum okuyorduk , viran eylediniz yemin ediyorum. Size tencere tavanizla iyi "devrimler".:)
Alibaba58
04.06.2013, 18:48
Hatırlarsanız Madımak'ta ölen kızın saç örüğünü, tabanca ile öldürülmüş süsü vermeye çalışanda sizin gazetelerden biriydi. Artık inanmayın bu yalanlara. Hatta sayın Sivaslınet yakınlaştırılmış fotoyu koyunca bizim yöneticiler hemen konuyu silmişlerdi.
Alibaba58
04.06.2013, 18:52
yaralilari iyilestirmek icin kullanilan mi? Siz naptiniz ya? İki yorum okuyorduk , viran eylediniz yemin ediyorum. Size tencere tavanizla iyi "devrimler".:)
Evet bizim ileride gururla taşıyacağımız ve çocuğumuza bırakacağımız bir devrimimiz olacak. Sizin gibiler ise tarihe gömülüp yok olacaklar. Artık bu ülkede karanlık beyinlere, örümcekleşmiş fikirlere geçit yok. Ben halkımla gurur duydum. Bu günleri gördük ya artık bize yeter. Ölümü bile göze alan bu halk size gerekli dersi verecektir.
Hemşerilerimle çok fazla ideolojik tartışmaya meyilli değilim, fazla uzatmak istemiyorum. Hemşerilerine dini, dili, inancı vs ne olursa olsun sempatiyle bakan birisiyim. Bu yüzden kimseyle kırıcı diyaloga girmek de istemem, kimseyi üzmek de istemem.
Ama gözden kaçırmamamız gereken bir gerçek var: Bu bir haftalık olaylar bütününün odağındaki kişi olan Tayyip Erdoğan tepemize gökten zembille inmedi. On buçuk yılda tam yedi kez halktan tasdik almış bir adam var. Ben demokrasiye inanan ve olabildiğince liberal ideolojiyi benimsemiş insanım. Halk ortalama bir buçuk yılda bir tasdik etmişse benim için olay bitmiştir. Saygı duymak zorundayım, saygı duyarım.
Son on yılda üç genel seçim, iki yerel seçim ve iki referandumdan büyük zaferlerle ayrılmış bir iktidar ve onun genel başkanı var. Eğer bu halk istemezse fazla değil, dokuz ay sonra belediye seçimi var, o zaman Tayyip Erdoğan'a öyle bir tokat atar ki Tayyip için sonun başlangıcı olur.
Şimdi siz diyorsunuz ya, halk eylemde, halk isyanda, halk direndi, halk şöyle etti, böyle etti. İşte ben bu halkı dokuz ay sonra görmek istiyorum!
Bu ülkede Müslümanlara yapılan zulümlerden bahsedilmiş ve siz de mi böyle yapıyorsunuz denilmiş. Evet bu ülkede inançlı kesim büyük zulümlere maruz kaldı ama hiçbir zaman eline silah almadı. Bırakın silahı hiçbir vakit şiddete başvurmadı, bulaşmadı bile. Ama ne oldu, sabır sabır sabır, ve sonunda Türk baharı 3 Kasım 2002'de yaşandı.
Şimdi tekrardan bahar yaşamak ve yaşatmak isteyenler, bu ülkenin inançlı (gerçek demokrat) çocuklarını örnek alsınlar. Hiçbir zaman şiddete başvurmadan, sabırla mücadele ederek sandıktan çıksınlar. Biz de saygı gösterelim.
Siyahnur
04.06.2013, 18:54
Evet bizim ileride gururla taşıyacağımız ve çocuğumuza bırakacağımız bir devrimimiz olacak. Sizin gibiler ise tarihe gömülüp yok olacaklar. Artık bu ülkede karanlık beyinlere, örümcekleşmiş fikirlere geçit yok. Ben halkımla gurur duydum. Bu günleri gördük ya artık bize yeter. Ölümü bile göze alan bu halk size gerekli dersi verecektir.
Hastasiniz siz, bukadar kin öfke normal insan ürünü degil, gercekten tedavi olun , kendiniz icin. Selametle.
Alibaba58
04.06.2013, 18:56
Hastasiniz siz, bukadar kin öfke normal insan ürünü degil, gercekten tedavi olun , kendiniz icin. Selametle.
Hiç böyle bir cevap beklemiyordun değil mi? Sana hazırladığım kapak güzel oldu. :D
Siyahnur
04.06.2013, 19:02
Hiç böyle bir cevap beklemiyordun değil mi? Sana hazırladığım kapak güzel oldu. :D
hayir sasirmadim, hissiz, fikirsiz et yiginlarina her zaman iblis cobanlik etmistir,cok gördük.
Alibaba58
04.06.2013, 19:06
O İblis ancak sizin koyunlara çobanlık eder.
Neyse arkadaşlar fazla boş vaktim yok. Zamanımı boşuna harcamak istemiyorum. Ben şimdi tenceremi, tavamı ve çocuklarımı alıp eyleme gitmeye hazırlanıyorum. Zafer yakında...
nene-hatun
04.06.2013, 19:10
Kırıcı olmaya gerek yok ama gerçekleri görmezden gelmeye de gerek yok. Oylarla gelen adama sözümüz yok. %50 LİK oy gerçek oy değildir. Seçim ertesinde oyları çalması karşılığında para vadedilen kişilerin resmi bir dairede paralarını alamayınca ortalığı nasıl ayağa kaldırdığının da şahdiyim .Bunun gibi bir çok olay var. Ama farzedelim ki %50 oy aldı. Bu demek oluyor ki % 50 sana oy vermedi şu ya da bu partiden insanlar. Sen % 50 oy aldım diye her şey benim istediğim gibi olacak diyemezsin kendi siyasi ve inanç anlayışını millete dayatamazsın. Gezi parkı açısından söylüyorum ortada alınmış mahkeme kararları varken ben anlamam kardeşim oraya istediğimi yaparım diyemezsin. Hukuku hiçe sayıyorsan sen bir diktatörsün demektir. Beni %50 seçti diyorsun bana bu yetkiyi verdi.Halk seni çamlıcaya taksime cami yapasın ,Osmanlının dışa açılmasını baltalamak adına 31 bir mart gibi gerici bir ayaklanmanın simgesi olan topçu kışlasını oraya dikesin diye seçmedi. Osmanlıya özenirken , 31 mart ayaklanmsının osmanlı padişahını devirmek için yapıldığını bile bilmeyecek kadar cahilsin.
Sen %50 nin değil tüm ülkenin başbakanısın. Ve hiç kimse insanların anayasal protesto hakkını bu denli bir vahşetle bastırılmasını emredemez.
Onlar eline silah almadı ve dindar kesim de hiç bir zaman polis tarafından bu kadar vahşet görmedi. Sadece şu kadarını söyleyeyim. Kalkıp sizin suratınıza iki tane patlatsam üçüncü de dersiniz ki dur bakalım ne oluyor belkide beklemeden bana bir tane de siz vurursunuz. Kaç gündür uygulanan polis vahşetinden sonra çocukların meşru müdafaa haklarını silahlanma olarak gösteremezsiniz. Bu işi de inanca bağlamayın provakatörler inançlı dediğiniz gruptan çıkıyor
nene-hatun
04.06.2013, 19:17
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 602_n.jpg
nene-hatun
04.06.2013, 19:24
Beşiktaş Camiinde Yaşananları Müezzin Anlattı
İşte o gece yaşananlar:
“Olaylar cuma akşamı başladı. İstiklal’deki kalabalığın 2-3 kat fazlası buradaydı. Camide ibadet yapıyorduk. Cuma ikindiden itibaren insanlar gelmeye başladı. Pazar günü kalabalık ve olaylar o kadar çoğaldı ki pazar günü yatsı namazını kılamadık. Gazdan etkilenen ve yaralanan 16-17 yaşında gençlerle yaşlılar da dahil olmak üzere buraya sığındılar.
İÇKİ İÇİLMEDİ
Burada içki içilmedi. Eylemciler buraya sığındıktan sonra içki içen görselerdi zaten kendileri dışarı atardı. Fakat ben de bazı şeyleri fark edemezdim çünkü 14 yaşında çocuğum ve eşim de yanımdaydı ve can güvenliğimizi de düşünüyordum. Twitter ve Facebookta burada içki içildiğine dair bilgiler çıkınca araştırdık. Bir tane bira kutusu vardı polis kamerasında görünen ezik bir bira kutusuydu.
PAZAR GECESİ VAHİMDİ
Sağlık ekibi burada organizeydi. Onların da hassasiyeti yüksekti kendileri de dahil olmak üzere kimse ayakkabıyla içeriye girmedi. Pazar günü de sağlıkçılar ayakkabısızdı fakat pazar gecesi durum o kadar vahim hale geldi ki camiyi yakacaklar korkusu bende oluştu. Gaz sıkılınca insanlar camiye girip, kapıyı da odunlarla kapattılar. Dışarıda kalan insanlar camiye sığınma amacıyla girmeye çalıştı. Giremeyince de tepkiler büyüdü.
KONUŞUP SAKİNLEŞTİRDİM
Eğer müdahale etmeseydim camiide ikinci Madımak yaşanmasından korktum. Ve arabuluculuk yapmaya başladım. Mikrofonu açıp konuştum ve grubu sakinleştirdim. Sonra polislerle görüşüp grubun müdahale edilmeden, slogan atılmadan, polisi taşlattırmadan camiiden çıkarıp gönderdik. Onlar camiden çıkıp Kabataş’a doğru gittiler.
POLİSİN CAMİYE GAZ SIKTIĞI DOĞRU DEĞİL
Polisin bu esnada camiye gaz sıktığı doğru değil. Dışarıda o kadar çok gaz vardı ki içeriye de sızdı. Ben buradaki insanlara olaylar büyüyünce caminin müezzini olarak tanıttım. Çünkü insanlarda bir imdat çağrısı görüyordum. Özellikle gençlerin birçoğu olayların bu noktaya geleceğini düşünememişti, tahmin etmemişlerdi.
KADERİMLE BAŞ BAŞA KALDIM
Herkes Gezi Parkı’na odaklanınca beni kaderimle başbaşa bıraktılar, 3 gün boyunca buradaki insanlar dışında çocuğum ve eşimle hiçbir yere çıkmadan yoğun gaz baskısı altında kaldık ve hayati tehlike endişesi yaşadık. Polisin girmediği yerde bize ekmek ve su bile gelmedi. Cuma akşamından Pazar gecesine kadar hiçbir şeyimiz yoktu. Pazar gecesi yemek, su, tıbbi malzeme geldi.
ÖĞRENCİLERLE KONUŞTUM, YUMUŞADI
Çoğu lise üniversite öğrencisi olan gençlerden oluşan gençlerle birlikteydik. Kendimi tanıtıp yardımcı olacağımı söyleyince yumuşama ortamı oldu. Onlara slogan alkış yok burasının Allah’ın evi olduğunu söyleyince yumuşadı insanlar. Artık Twitter, Facebook sosyal medya ortamlarında karşılıklı atışmalardan vazgeçilsin. Burada bir olay yaşandı ve bitti.
MÜHİM OLAN İNSAN HAYATIDIR
Mühim olan insan hayatıdır, burada ölüm olmadı sevindirici olan budur. Çünkü insan önemlidir. Bir insanın hayatı kaç bin ağaca bedeldir. Ağacı dikersin ama insanları geri getiremezsin. Temennimiz Allah bu ülkeye, insanlarımıza bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Şahsıma yönelik bir tepki yok. Gelse de önemli değil. Takdir, teşekkür beklemiyorum. Eleştiri gelse de durum ortada. Polisin, basının, STK’ların, cemaatin olmadığı bir ortamda ancak bu kadar başarabildim yalnız başıma. Şimdi hasar tespiti yaptık ve ilgili kurumlarla halledeceğiz.
milleti gaza getiren en başta başbakan söylediklerini duymadınız mı?
ayrıca siz neden reyhanlı için çıkmadınız son bardak orasıydı madem kimi beklediniz?
Ben sandıkta veririm cevabımı,protestomu..
Son damla diye ortaya düşenlere sormak lazım.Reyhanlı'da ölen onlarca insanın kanı,tek damla olmaya yetmedi mi bu protestolara başlamak için?
nene-hatun
04.06.2013, 19:41
Son damla diye ortaya düşenlere sormak lazım.Reyhanlı'da ölen onlarca insanın kanı,tek damla olmaya yetmedi mi bu protestolara başlamak için?
Laedri yandaş medya okumayı bırak. Reyhanlı ile ilgili günlerce yapılan protestolardan haberin var mı?
Buna itirazım var işte demokrasi asla , asla ve asla sadece sandık değildir.
E sandıkta bir oy verdin ama senin vermediğin adamlar yine kendi bildikleri gibi hüküm sürmeye devam ettiler, senin o mesleğini mahvettiler. Ne yapacaksın?
Tabiki onu bunu yıkmayacaksın, dökmeyeceksin, ama susmayacaksın, hakkını arayacaksın, seni susturmak isterlerse ne yapacaksın, sinecek misin? Gösteri yapacaksın, protesto yapacaksın, senin gibi madur olanlar la bir araya gelip sesini daha gür çıkaracaksın. Sana polis saldırırsa ne yapacaksın, vazgeçtim diyip gidecek misin, ohh biraz daha jop biraz daha gaz mı diyeceksin, elin armut mu toplayacak..???
Bu grup her düşünceden insanlarla oluşabilir. Ama ortak paydanız bir araya gelmeniz için yeterlidir. Sen bir araya gel bu durumu mevcut siyasal partilerden sıyrılmış olarak yap, bak seni ben nasıl destekliyorum...
Demokrasi haklar manzumesidir, sandık değildir.
Bak ilk yazımın girişinde büyük harflerle de yazdım. Kimin yönettiği değil nasıl yönettiğidir asıl olan.
Ben protesto edenlere karşı değilim..Bu işi terörize edip,sivil darbe girişiminde bulunan herkese karşıyım.Bu ülkede halk kimi başa getirmiş ise ona herkes saygı duymak zorunda..Bugün o sokakta olanalrın yüzde 90'ı AKP'ye oy verenlere "koyun" diyen kesim..Aziz Nesin'in aptal sıfatını yakıştıran kesim..Ben haksızlığa uğradığımı düşünüyorsam,bunun demokratik ve insani protesto yöntemleri var.Daha da olmadı sandığı var..ANTİ-demokratik uygulamalara karşı dolup taşan insanalrmış.Bu insanalr zamanında türban yasağına ya da İHL yasağına karşı sessiz kesimlerdi belki de çoğu destek veren kesimdi.Demek ki şunu görmek lazım,haksızlık bana yapılmıyorsa susmak en iyisi dersen,bir gün sana yapılan haksızlıklara karşı yanında kimseyi bulamazsın..
Laedri yandaş medya okumayı bırak. Reyhanlı ile ilgili günlerce yapılan protestolardan haberin var mı?
Gezi Parkı olaylarının yüzde kaçı kadar oldu?
nene-hatun
04.06.2013, 19:45
Ben protesto edenlere karşı değilim..Bu işi terörize edip,sivil darbe girişiminde bulunan herkese karşıyım.Bu ülkede halk kimi başa getirmiş ise ona herkes saygı duymak zorunda..Bugün o sokakta olanalrın yüzde 90'ı AKP'ye oy verenlere "koyun" diyen kesim..Aziz Nesin'in aptal sıfatını yakıştıran kesim..Ben haksızlığa uğradığımı düşünüyorsam,bunun demokratik ve insani protesto yöntemleri var.Daha da olmadı sandığı var..ANTİ-demokratik uygulamalara karşı dolup taşan insanalrmış.Bu insanalr zamanında türban yasağına ya da İHL yasağına karşı sessiz kesimlerdi belki de çoğu destek veren kesimdi.Demek ki şunu görmek lazım,haksızlık bana yapılmıyorsa susmak en iyisi dersen,bir gün sana yapılan haksızlıklara karşı yanında kimseyi bulamazsın..
Laedri halen akepe yandaşlığı yapıyorsun anayasanın 34. maddesi açık insanlar demokratik yasal protesto haklarını kullandılar silahsız olarak olayı terörize eden polis. Ordakiler hakkında da yanlış biliyorsun orada her kesimden ve inançtan insan vardı. Aç şu gözlerini de gör. Bir partiye yandaşlık edeceğim diye yapılanları görmezden gelmek dilsiz şeytan olmak demektir.
nene-hatun
04.06.2013, 19:50
Gezi Parkı olaylarının yüzde kaçı kadar oldu?
Gezi parkı olaylarının bu kadar büyümesinin sebbebi başbakanın küstah tavrı ve polisin uyguladığı vahşet olduğunu neden görmezden geliyorsun?
Kaldı ki olayların bu kadar büyümesinin kimin işine yaradığı da ortada. Reyhanlıdan hükümetin haberi vardı REDHACK bu belgeleri yayınladı. Desteklediği öso ve el nusra örgütü yaptı olayları. Esad için kimyasal gaz kullanıyor dedi. Oysaki Tayyibin desteklediği adamların sarin gazı kullandığı ortaya çıktı ve bunların benim topraklarımdaki depolarda saklanıldığı ortaya çıktı. Rus dışişleri bakanı günlerdir bu sorunun cevabını bekliyor. Ama tık yok. RTE olayları uslubu ve F tipi polisleriyle öyle çığrından çıkardı ki kimse bunu sormuyor .
nene-hatun
04.06.2013, 19:54
ŞTE BELGELER ; AKP REYHANLI' YI ÖNCEDEN BİLİYORMUŞ
Linkler ekte /
Reyhanlı'da gerçekleşen patlamadan sonra bir dizi yalana sarılan AKP hükümetinin foyası, Redhack'in yayınladığı belgelerle tamamen döküldü. Redhack'in ulaştığı Jandarma yazışmalarına göre, 25 Nisan'dan itibaren El Kaidecilerin bombalı araç saldırısı yapacakları biliniyor ancak hiçbir önlem alınmıyor.
Redhack tarafından yayınlanan Jandarma yazışmaları, onlarca yurttaşın hayatını kaybettiği Reyhanlı patlamasıyla ilgili olarak AKP'nin başvurduğu yalanları bitirdi. Şimdiye kadar patlamanın sorumlusu olarak Suriye yönetimini suçlayan AKP'nin, Redhack'in ulaştığı belgelerde göz göre göre gelen patlamaya karşı hiçbir önlem almadığı görülüyor.
Jandarma İstihbarat yazışmalarında, 25 Nisan tarihinden itibaren Suriye'nin muhaliflerin kontrolündeki Rakka şehrinde, El Nusra üyelerince bomba yüklenmiş araçların bulunduğu, bu araçların Suriye yönetimi tarafından arandığı ve söz konusu araçların Türkiye'ye yönelik bir saldırıda kullanılacağı bilgisi bulunuyor.
Ancak istihbarat raporlarının açık bir şekilde göstermesine rağmen, AKP hükümetinin saldırıların önlenmesi amacıyla tek bir adım dahi atmadığı görülüyor.
Redhack'in yayınladığı belgelerden sonra ise, AKP'nin Reyhanlı hakkındaki yalanları açıkça ortaya çıkmış oluyor. Saldırının faili olarak Suriye yönetimini, hatta Hatay'daki alevi yurttaşları karalayan AKP, görüldüğü kadarıyla bilgisine sahip olduğu saldırıyı önlemeyerek halka karşı büyük bir provokasyonun ve suçun sorumlusu oluyor.
nene-hatun
04.06.2013, 20:32
Buyrun camide yaşananlar bunlar mı içki içti orda el insaf
nene-hatun
04.06.2013, 20:56
SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL DÜNYADA DA İSTENMİYOR..
FAS HALKI TARAFINDAN ''FAS'TAN DEFOL'' PANKARTI İLE PROTESTO EDİLEN TAYYİP'İ FAS KRALI DA KABUL ETMEDİ!!
Fas'tan haber veren "yabiladi.com" sitesinin haberine göre Afrika gezisi kapsamında Fas’a ziyarette bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kral VI. Muhammed tarafından kabul edilmedi.
Erdoğan Fas'ta soğuk bir şekilde karşılandı. Fas Kralı VI. Muhammed’in Erdoğan’ı kabul etmemesi, heyet için beklenmedik bir sürpriz oldu.
Fas'tan haber veren "yabiladi.com" sitesinde olay "Türkiye Başbakanı Fas'tan iyi anılarla ayrılmıyor. Kral VI. Muhammed ile başbaşa görüşme isteği gerçekleşmedi. Sadece Müslüman Kardeşler ile görüşüyor."
Haberde kararla soğuk duş alan Erdoğan'ın bu nedenle Fas'tan beklenenden daha erken ayrıldığı da söylendi.
ALINTI : ODA TV
KAYNAK ; [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Kaynak bölümündeki linki açarsanız tercüme de mevcuttur. Oda tv den alıntı ya yandaşlar inanmayabilir :)
Polise molotof,çivili veya çivisiz bilye atarsan polisin eli armut toplamaz. Onlarınki de can.Onların da evde bekleyen bir aileleri var.3-5 ayyaş çapulcu yüzünden 30 küsür saat uykusuz ve aç kalarak onların başında beklemeye mecburlar mı? Senin oğlun eylemcilerin arasındaysa benim de kardeşim,arkadaşım polislerin arasında. Bir kaç kare de polislerimizden foto veya video paylaşsaydınız.
nene-hatun
04.06.2013, 21:03
Kusura bakma da ben burada olan arkadaşların algılamasında bir problem var diye düşünüyorum. Olayı terörize eden polis. Polisin müdahele etmediği hiç bir eylemde olay yok. Ben polisle ilgili bir sürü foto paylaşırımda senin işine gelmez. Ama şunu da söyleyeyim adam gibi işini yapan polislere sözümüz yok. Psikopat kişiliği ile halka vahşet uygulayan polislere sözümüz. Akepeli bir pisliğin akrabası polisi karşısına dizdirip rütbelerini söktürürken "polisimizden elini çek "diyen de yine biziz. Bunu aklından çıkarma olur mu? Ellerinde silah falan yok. Ha taş atmalarını kasdediyorsan e bi zahmet bu kadar vahşetten sonra kendilerini korusunlar.
nene-hatun
04.06.2013, 21:11
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 678_n.jpg
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 927_n.jpg
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 29_n.jpg
İçeri gaz bombası atıp metronun kapılarını kapadılar . Sence bu insanların elinde silah var mı? Bunun gibi o kadar çok resim var ki.Anlayana yeter de artar bile. İstersen evlerin camlarını kırıp içeriye gaz bombası attıkları videoları da ekleyebilirim ne dersin işine gelir mi?
Gerçekten Gezi Parkını korumak için orada bulunan demokratik haklarını kullanan eylemcilere de benim sözüm yok. Olayları çığrından çıkaranlara,bu eylemi fırsat bilip birlik beraberliğimizi bozmak isteyenlere,banka atmlerini yağmalayanlara,masum esnafın dükkanlarını yağmalayanlara,devletin veya sivillerin araçlarını yakıp yağmalayanlara,başörtülü veya inançlı kişilere küfür edenlere,ahlaksızca pankartlar açanlara sözüm.
İllaki polislerin de hepsi suçsuz değil. piskopatı var,savunmasız insanlara şiddet uygulayanı var. Polislerin de eylemcilerin de çoğunluk kısmı olayların bu boyuta gelmesini istemez.
_DuMaN_58
04.06.2013, 21:22
Geziparkı direnişi adı altında Taksimi Tahrire benzetmeye çalışan ama başarılı olamayan, taksim yatıştıktan sonra Ankara ve diğer illerde kaos ortamı yaratmaya çalışan, sağı solu yıkan, kıran, yakan, yağmalayan Vatan HAİNlerinin de fotoğraf ve videolarını koyunuz.
nene-hatun
04.06.2013, 21:22
Sen de cley şunu anlamıyorsun eğer oradakiler esnafı mağdur etselerdi sırf direnişçilere yardım etmek için sabahlara kadar dükkanlarını açık tutup onları bedavadan karınlarını doyururlar mıydı ? Orada kimse kimseye küfür etmiyor. Türbanlısı alevisi sünnisi , kürdü türkü lazı yanyana. Tepkileri tek. Bak geçen gün tvnin birinde bir görüntü yayınlandı. Polis arabası trafikte sıkıştı bir sürü gösterici arasında bir kaç kişi arabayı tekmeledi . Polis öyle bir panik yaptı ki arabasını son sürat bir ileri bir geri sürmeye başladı. Ama trafik öyle sıkışık ki gidecek yeri yok kaldı. İşte senin çapulcu dediğin direnişçiler o tekmeleyen kişilere öyle bir tepki gösterdiler ki hepsi "yapma yapma " diye tempo tuttular .O polis burnu bilekanamadan ordan çıkarıldı. Merak etme oradakiler kendi aralarındaki provokatörleri kendileri eliyorlar.
nene-hatun
04.06.2013, 21:24
Duman_58 o provakatörler polise destek için ordalar tutulmuş adamlar yani. O vatan hainlerini yandaşlar bizden çok daha iyi bilirler.
Alibaba58
04.06.2013, 21:31
Arınç halktan özür diledi. Özrünüz kabul edilmedi Arınç çok geç kaldınız.
_DuMaN_58
04.06.2013, 21:35
Duman_58 o provakatörler polise destek için ordalar tutulmuş adamlar yani. O vatan hainlerini yandaşlar bizden çok daha iyi bilirler.
nene-hatun provakatörler için polise destek için ordalar dediniz, tutulmuş adamlar dediniz. Yani bu sağı solu yakan adamlar, yıkan, parçalayan adamlar para ile yada belli şeyler ile tutulmuş adamlar mı?
nene-hatun
04.06.2013, 21:53
Aynen öyle .Bu olaylarda yakıp yıkma yoktu .Ama polisin atmleri parçalayıp camı çerçeveyi indirdiği ve görülmesin diye mobese kameralarını devre dışı bırakıp ta vatandaşın kendi kameralı telefonları ile bunların polis tarafından yapıldığı ispatlanan görüntüler mevcut . Bunlar dışında göstericiler tarafından yapılan yakıp yıkma yok. Ben size diyorum Direnişçiler çöplerini bile toplayıp sökülen çiçekleri bile yerlerine dikiyorlar Ama siz anlamak istemiyorsunuz. Ancak ne zaman ki padişah efendimiz çıkıp tvlerde "ben istesem 500 bin kişi karşılarına çıkarırım" dedi. Ardından bu tür gruplar peydahlanmaya başladı. Ve bir çoğu polisle birlikte hareket ediyor . Bak benim oturduğum semtte günlerdir protesto gösterileri yapılıyor ve bir çok semtte de aynı en ufak bir taşkınlık yok kırıp dökme yok.Çünkü polis yok. Ta ki padişah efendimiz bu açıklamaları yapana kadar. Dün bir grup başbakanın deyimiyle kafaları kıyak - bana göre büyük bir ihtimalle tinerci hepsi-it kopuk furyası polisin yanında bekleyip provokasyon yapana kadar . Ondan sonra polis gaz bombası kullandı ve o grup yok. O zaman onları yakala neden sivil halkın üstüne gaz bombası atıyorsun. Onlar terörist değil çoğu annemiz, babamız ,eşimiz ablamız, kardeşimiz, çoluk çocuğumuz. Bir başbakan halkını birbirine karşı nasıl kışkırtır bu suçtur.
Alibaba58
04.06.2013, 21:53
Örneğin Taksim'de PKK bayrağı açanları hemen oradan kovdular. Demek oluyor ki halkın tek hedefi var. Başbakan yine suçu CHP'ye attı ama orda her düşünceden insan var. Kendini rahatlatmak için başkalarına suç atıyor. Ben dün semtimizdeki eylemde bir sürü türbanlı kadın gördüm. Bu gerçekten çok sevindirici. Olayları kendi anlamak istediğiniz şekilde yorumluyorsunuz.
Laedri halen akepe yandaşlığı yapıyorsun anayasanın 34. maddesi açık insanlar demokratik yasal protesto haklarını kullandılar silahsız olarak olayı terörize eden polis. Ordakiler hakkında da yanlış biliyorsun orada her kesimden ve inançtan insan vardı. Aç şu gözlerini de gör. Bir partiye yandaşlık edeceğim diye yapılanları görmezden gelmek dilsiz şeytan olmak demektir.
Eylemciler güzel güzel eylem yapıyorlardı,polis geldi hiç bir sebep yokken biber gazı sıktı falan filan..Tamam hadi kabul ettim..O zaman git polisle çatış..Sivil araçların,bankaların,esnafın suçu nedir?Bunları da sivil vatandaş kılığına girmiş polisler yaptı deyin de tam olsun..
Gezi parkı olaylarının bu kadar büyümesinin sebbebi başbakanın küstah tavrı ve polisin uyguladığı vahşet olduğunu neden görmezden geliyorsun?
Kaldı ki olayların bu kadar büyümesinin kimin işine yaradığı da ortada. Reyhanlıdan hükümetin haberi vardı REDHACK bu belgeleri yayınladı. Desteklediği öso ve el nusra örgütü yaptı olayları. Esad için kimyasal gaz kullanıyor dedi. Oysaki Tayyibin desteklediği adamların sarin gazı kullandığı ortaya çıktı ve bunların benim topraklarımdaki depolarda saklanıldığı ortaya çıktı. Rus dışişleri bakanı günlerdir bu sorunun cevabını bekliyor. Ama tık yok. RTE olayları uslubu ve F tipi polisleriyle öyle çığrından çıkardı ki kimse bunu sormuyor .
Kendizle çelişiyorsunuz..
Hem reyhanlı çok pis kokuların geldiği bir yer,çok vahim durumlar var diyorsunuz,ama böyle bir şey nedense AKP'nin anti-demokratik eylemleri ile barut fıçısı olmuş kesime kıvılcım vermeye yetmemiş..
Reyhanlı gibi vahim bir olay,kanları dökülmüş onlarca masum vatandaş kıvılcım olamadı,iki tane yerinden sökülecek ağaç kıvıclım oldu..Bu nasıl bir mantık ve vicdan..
nene-hatun
04.06.2013, 22:13
Eylemciler güzel güzel eylem yapıyorlardı,polis geldi hiç bir sebep yokken biber gazı sıktı falan filan..Tamam hadi kabul ettim..O zaman git polisle çatış..Sivil araçların,bankaların,esnafın suçu nedir?Bunları da sivil vatandaş kılığına girmiş polisler yaptı deyin de tam olsun..
Laedri sen yazılanları okumuyor musun ? Esnaf direnişçilerin yanında üstelik onları doyuruyorlar .Sence esnaf kendilerine zarar verenleri kollar mı doyurur mu , wifi şifrelerini kaldırır mı? Ha sivil giyimli polisler değil laedri resmi giyimli polisler yaptılar futursuzca nasılsa tayyip arkalarında ya . Ama kafaları sadece mobese kameralarını devre dışı bırakmaya çalıştı. Halkın kameralı telefonları ile kendilerini kaydedeceğini düşünemediler. İnternette mevcut bi zahmet ara bul tabi faşist iktidar bunları da engellemediyse .Zira tüm paylaşımları engellemeye çalışıyorlar. Polisle neden çatışsınlar dertleri polisle çatışmak değil. Sadece polise karşı kendilerini koruyorlar o kadar.
nene-hatun
04.06.2013, 22:16
Kendizle çelişiyorsunuz..
Hem reyhanlı çok pis kokuların geldiği bir yer,çok vahim durumlar var diyorsunuz,ama böyle bir şey nedense AKP'nin anti-demokratik eylemleri ile barut fıçısı olmuş kesime kıvılcım vermeye yetmemiş..
Reyhanlı gibi vahim bir olay,kanları dökülmüş onlarca masum vatandaş kıvılcım olamadı,iki tane yerinden sökülecek ağaç kıvıclım oldu..Bu nasıl bir mantık ve vicdan..
Valla kusura bakma ben senin gibi biri nasıl öğretmen oldu şaşıyorum. Ne çelişmesi ya .Bazen birikir birikir tek bir sebep patlamaya yeterli olur. Halkın sabrını mı sınıyorsunuz. Bu kadar akepe yalakalığı bir öğretmene yakışmıyor laedri
Bir ağaç öldü bir millet uyandı / Nazım Hikmet
Laedri sen yazılanları okumuyor musun ? Esnaf direnişçilerin yanında üstelik onları doyuruyorlar .Sence esnaf kendilerine zarar verenleri kollar mı doyurur mu , wifi şifrelerini kaldırır mı? Ha sivil giyimli polisler değil laedri resmi giyimli polisler yaptılar futursuzca nasılsa tayyip arkalarında ya . Ama kafaları sadece mobese kameralarını devre dışı bırakmaya çalıştı. Halkın kameralı telefonları ile kendilerini kaydedeceğini düşünemediler. İnternette mevcut bi zahmet ara bul tabi faşist iktidar bunları da engellemediyse .Zira tüm paylaşımları engellemeye çalışıyorlar.
Yok,siz entellektüelsiniz..Her şeyi görebiliyorsunuz...Biz gördüğümüz resimlerin ,okuduğumuz haberlerin,karşılaşdığımız olayların,insanların ne olduğunu tahlil edemeyecek kadar cahiliz..Orada hiç suçu olamayan kişilere ve mal mülke verilmiş zararların gösterildiği tüm fotolar ya fotomontajdır ya da polis yapmıştır..Mesele bu kadar basit aslında..
Valla kusura bakma ben senin gibi biri nasıl öğretmen oldu şaşıyorum. Ne çelişmesi ya .Bazen birikir birikir tek bir sebep patlamaya yeterli olur. Halkın sabrını mı sınıyorsunuz. Bu kadar akepe yalakalığı bir öğretmene yakışmıyor laedri
Önce kullandığınız kelimelere dikkat ederek kullansanız iyi olur.Üsluptan dolayı Başbakan'ı eleştiren birisin böyle çirkin bir üslup takınması ne kadar da ironik!Sizin gibi uslüp bilmezlere,üslüpsuz yaklaşan Başbakan'a hak vermiyor değilim kimi zaman.
nene-hatun
04.06.2013, 22:22
Ne fotomontajı ya adamlar kamerayla çekmişler kimin yaptığı. Bunca sayfa boyunca yazdım ve dedim ki provokatörleri aralarına almıyorlar ve eliyorlar. İnsanın kendini bilmesi güzel tabi ama utanacak bir şey kendinizi geliştirebilirsiniz
Ne fotomontajı ya adamlar kamerayla çekmişler kimin yaptığı. Bunca sayfa boyunca yazdım ve dedim ki provokatörleri aralarına almıyorlar ve eliyorlar. İnsanın kendini bilmesi güzel tabi ama utanacak bir şey kendinizi geliştirebilirsiniz
Kendimi biliyorum,ne mutlu bana!
Siz de biraz kendiniz bilin!
nene-hatun
04.06.2013, 22:25
Önce kullandığınız kelimelere dikkat ederek kullansanız iyi olur.Üsluptan dolayı Başbakan'ı eleştiren birisin böyle çirkin bir üslup takınması ne kadar da ironik!Sizin gibi uslüp bilmezlere,üslüpsuz yaklaşan Başbakan'a hak vermiyor değilim kimi zaman.
O bütün halkına uslupsuz davranıyor. Önce olayı gör sonra konuş. Zoruna mı gitti .Evet okuduklarını bu kadar anlamayan sanki sorduklarına hiç cevap verilmemiş gibi davranıp hep aynı şeyleri tekrarlayan adamların öğretmenlik yapıyor olması oldukça şaşırtıcı yazık o çocuklara
nene-hatun
04.06.2013, 22:26
Kendimi biliyorum,ne mutlu bana!
Siz de biraz kendiniz bilin!
Ben delillerimle konuşuyorum laedri sallamıyorum . Çok şükür fazla ayran içmediğim içinde uyku hali olmuyor :) Senin gibi biriyle daha fazla tartışmanın anlamı yok. Mevlananın dediği gibi "ne kadar anlatırsan anlat karşındaki ancak kapasitesi kadar anlar "
O bütün halkına uslupsuz davranıyor. Önce olayı gör sonra konuş. Zoruna mı gitti .Evet okuduklarını bu kadar anlamayan sanki sorduklarına hiç cevap verilmemiş gibi davranıp hep aynı şeyleri tekrarlayan adamların öğretmenlik yapıyor olması oldukça şaşırtıcı yazık o çocuklara
Sizin gibi hiçbir şey söyleyemeyen biri olmaktansa,bildiğim bir doğruyu tekrarlamak yeğdir!
nene-hatun
04.06.2013, 22:31
Sizin gibi hiçbir şey söyleyemeyen biri olmaktansa,bildiğim bir doğruyu tekrarlamak yeğdir!
Neyi biliyorsun buradaki olayları gördün mü de bildiğimi söylerim diyorsun yaptığın sadece akepe yalakalığı onun dışında ne yapıyorsun. Reyhanlı reyhanlı deyip söyleniyorsun hadi belgeler ortada eleştirsene padişahını .Ya da aksini kanıtlayan bir şey sunsana yok sadece demogoji gıdı gıdı bir de beylik laflar.
Reyhanlı'da ciddi vahim durumlar var diyorum..Böylesi ciddi bir durumdan kıvılcım çıkmalı idi diyorum..Yayın yasağı getirilecek kadar bir pis koku var diyorum.
Çıkmış bana Reyhanlı ile ilgili Erdoğan'ı eleştir diyor..Önce okuyun yazdıklarımı!
nene-hatun
04.06.2013, 22:38
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 612_n.jpg
AKP polisi bir hukuksuzluğa daha imza attı. Ankara'da tüm gün ve akşam boyunca AKP karşıtı eylemcilere saldıran polisin, kask numaralarını boyayarak kapattığı görüldü.
Niye ki acaba? :) Sakın suç işlediklerinin itirafı olmasın
Atilla abim yardırmış, anlayana.
İnsaf edin!
Beni tanıyanlar siyaseti sevmediğimi ve siyasi otoriteden devletten gıcık kaptığımı bilir. Hiçbir zaman hiçbir partiden eleştirimi esirgemediğimi de. Egemenlerden korkmadığımı ve ölüm dahil her tehlikeyi ve meşakkati göze aldığımı da. Belki bu bir enayilik. Ama ne yapayım, tabiat meselesi. Bir diğer enayiliğim de vicdanlı olmak. Biraz önce CNN'de akil adamlardan birkaçı AKP'nin ve Erdoğan'ın hatalarını sıralıyordu. Eyvallah. Ben bu tür eleştirileri AKP Siyaset Akademi'sinde AKP'lilere yapmış adamım. Parti kurmaylarından hasbelkader muhatap olduğum kimselerin yüzüne karşı da. Bu yüzden AKP’de sevilmem. Nitekim, AKP’den ne akil adım teklifi aldım ne de en küçük bir menfaat edindim. Bu yüzden rahat konuşabilirim.
Vicdan ve adalet insanda en önemli erdem. Bu partiyi ve liderini eleştirin ama hakkını da verin. Tayyip Erdoğan’ın Kasımpaşalı üslubu şimdi siyasette nasıl bu kadar başarıya imza attığını sorgulamamızı gerektirecek kadar batıyor insana. Ama vicdan sahibiysek herkese olduğu gibi ona ve çizgisine de insaflı olalım. Eleştirelim ama hakkını da verelim. CHP’liler hayat hakkımıza müdahale edilmesinden korkuyoruz diyorlar. Eyvallah. Asla kimse onların hayat tarzına müdahale etmemeli. Benim hayat tarzım da Erdoğan’ınkinden çok Kılıçdaroğlu’nunkine yakındır herhalde. Ama birileri bir ihtimal üzerine konuşup kıyamet kopartırken Erdoğan ve arkadaşları bu müdahaleleri bizzat yaşamadı mı? Çocukları başörtülü olduğu için okula alınmadı. Yurt dışında okumak zorunda kaldı. Bu bahsettiğimiz kişi Başbakan, Başbakan, benim gibi gariban bir akademisyen değil. Başbakan karısını saklamaya zorlandı. Ertuğrul Özkök gibiler ona “ne olur karının başını açtırsan” diye tavsiyeler yağdırdı. Dediler ki “elinde bir kadehle bir poz versen, toplum rahatlar”. Yani kendileri rahat etmek için onun kimliğinden vazgeçmesi talep edildi. Şimdi Özkökgillere camide namaz kılarken bir poz verin diyen var mı? Anne babası CHP’li diye okula alınmayan öğrenci var mı? Kızı Kemalist olduğu ve Mustafa Kemal’i sevdiği için tıp fakültesinden hem de beşinci sınıftayken atılan var mı? Kaç Kemalist ailenin çocuğu bu baskılar yüzünden psikolojik tedavi gördü. Kemalist ailelerin çocukları İslami ikna odalarından mı geçiriliyor?
Erdoğan ve onun gibiler yıllarca insan yerine konmadı, alaya alındı. O zamanlar bugün “hayat tarzım” diye potansiyel tehlikeler karşı feryat edip bağıranlardan kim buna itiraz etti. Yapmayın dedi. Yine biz liberaller. Yarın Kemalistlere aynı şey yapılsa yine itiraz edeceğimiz gibi.
Akiller diyor ki Başbakan tek başına yönetmesin. Niye? Seninle mi yönetecek? Sen kimsin? Yönetime ortak olma yetkin nereden kaynaklanıyor? Nasıl oluyor da neredeyse Başbakandan da fazla yetkiye sahip olma iddiasında bulunuyorsun. Başbakan sizinle yönetecekse nasıl yönetecek? O zaman niye seçime giriyor? Liberalizmden nasiplenseydiniz bu saçmalıklar yerine devlet iktidarının sınırlı olmasını talep ederdiniz ve kimin yöneteceği umurunuzda olmazdı. Ama hepiniz devletçisiniz, devlete tapıyorsunuz. Siyasette biraz özgürlükçü görünenleriniz bile bu iyiliği ekonomide devletçilikle tashih ediyorsunuz.
En iyi üniversiteleri biliyorum. Önceki YÖK zamanında bir tek muhafazakar veya liberal rektör var mıydı? Kaç hoca zulüm gördü ve hayatı kaydı biliyor musunuz? Bu iktidar döneminde milliyetçi, Kemalist, sosyalist olduğu için kaç hoca üniversiteden atıldı? Meraklıysan benim bildiğim hikayeleri size anlatayım Ama biraz vicdanınız vara gözlerinizde yaş kalmayabilir.
İnsaf edin. Ölümü göze alarak askeri vesayete kim karşı çıktı? MGK’da askerlerin postalarına, sataşmalarına, omuz vurmalarına kim sabretti. 27 Nisan kepazeliğine kim karşı çıktı? Tayyip Erdoğan olmasa askeri vesayet geriletilebilir miydi? Adil olun, vicdanlı olun. Başbakanın dili olmaması gerektiği kadar sert ve politik olarak doğru olmaktan uzak. Bunu eleştirelim. Eyvallah. Ya Kılıçdaroğlu’nunki? Dikkatinizi çekmiyor mu, günlerdir, anayasa yapma çalışmalarına “bedenimizi çiğnemeden yapamazsınız” diye set çekmeye çalışıyor. Bu siyaset yapmak mı savaş kışkırtıcılığı mı? Niye hiç eleştiriniz yok?. Herkes böyle derse siyaset yapılabilir mi?
Dindar değilim ama yine de Allah’tan bir dileğim var: Vicdanımı ve adalet duygumu korumama yardım etmesi…
Atilla Yayla değil mi hocam?
Atilla Yayla değil mi hocam?
Evet hocam, Atilla Yayla. Türkiye'de az sayıdaki gerçek liberalden birisidir.
Evet hocam, Atilla Yayla. Türkiye'de az sayıdaki gerçek liberalden birisidir.
Yazıyı okur okumaz,yazının ona ait olduğunu farkettim zaten..
Karşında gözlerini kapamış,kulakalrını tıkamış bir insan varsa,Atilla Yayla bile bir şey yapamaz ve lakin!
_DuMaN_58
04.06.2013, 23:14
Aynen öyle .Bu olaylarda yakıp yıkma yoktu .Ama polisin atmleri parçalayıp camı çerçeveyi indirdiği ve görülmesin diye mobese kameralarını devre dışı bırakıp ta vatandaşın kendi kameralı telefonları ile bunların polis tarafından yapıldığı ispatlanan görüntüler mevcut . Bunlar dışında göstericiler tarafından yapılan yakıp yıkma yok. Ben size diyorum Direnişçiler çöplerini bile toplayıp sökülen çiçekleri bile yerlerine dikiyorlar Ama siz anlamak istemiyorsunuz. Ancak ne zaman ki padişah efendimiz çıkıp tvlerde "ben istesem 500 bin kişi karşılarına çıkarırım" dedi. Ardından bu tür gruplar peydahlanmaya başladı. Ve bir çoğu polisle birlikte hareket ediyor . Bak benim oturduğum semtte günlerdir protesto gösterileri yapılıyor ve bir çok semtte de aynı en ufak bir taşkınlık yok kırıp dökme yok.Çünkü polis yok. Ta ki padişah efendimiz bu açıklamaları yapana kadar. Dün bir grup başbakanın deyimiyle kafaları kıyak - bana göre büyük bir ihtimalle tinerci hepsi-it kopuk furyası polisin yanında bekleyip provokasyon yapana kadar . Ondan sonra polis gaz bombası kullandı ve o grup yok. O zaman onları yakala neden sivil halkın üstüne gaz bombası atıyorsun. Onlar terörist değil çoğu annemiz, babamız ,eşimiz ablamız, kardeşimiz, çoluk çocuğumuz. Bir başbakan halkını birbirine karşı nasıl kışkırtır bu suçtur.
İStanbulda Provakatörlerin aslında polis olduklarına dair ispatınızı, yakıp yıkma gibi olayların olmadığının ve yakıp yıkılan birşey varsa bunların polisler olduğunun yada polisin yada tayyibin tuttuğu adamlar olduğunun ispatını rica ediyorum.
nene-hatun
04.06.2013, 23:23
Duman her şeyi devletten bekleme :) internet elinin altında otur araştır. Yukarda da bahsettiğim gibi eğer engellenmemişse bu iktidar tarafından bulursun
nene-hatun
04.06.2013, 23:24
Konuşulan şeyler ihtimaller üzerine değil. Hayata müdahale ile alakalı düzenlemeler hayata tek tek geçiriliyor. Dün karısının başının açmasını tavsiye edenler bugün karın kafasını kapasın diye baskı yapılıyor. Ancak bu sayede iş imkanları açılıyor ticaret yapıyorsa işleri genişliyor. Okullardaki kapanma ve başörtüsü olayları ile görüşlerimi laedri bilir bu forumda yazdım onları yeniden yazmayacağım. Ama bu iktidar bilimin içine etti,üniversitelerin içine etti milli eğitim bakanlığına bile intihal suçundan yargılanmış ve ceza almış bir adamı getirmekten gocunmadılar ,utanmadılar sıkılmadılar. Yargı kararlarını hiçe saymaktan yargıyı etkilemekten hiç gocunmadılar. Bu ülkenin bir kısmının inandığı mezhebe ne idüğü belirsiz bir mezhep demekten gocunmadılar ,okullarda bu öğrencilere yaptıkları ayrımcılıklardan utanmadılar sıkılmadılar.Bu ülkede hiç bir kemalist olduğunu iddia ettiğiniz öğrenci "ben kadın hastaya ya da erkek hastaya bakmam" demedi. Bu ülkede hiç bir müslüman oruç tuttuğu namaz kıldığı için satırla baltayla doğranmadı sunni diye yakılmadı katledilmedi. Ama oruç tutmayanlara yapılan rezillikler saymakla bitmez ODTÜ de yapılan uydumuzu engellemek için neler yaptılar ama bunlar halka duyurulmaz sadece oraya sadece düğmeye basmaya gittiğinin reklamını yapar sanki destekliyormuş gibi. Cumhuriyet ne yaptı der ama 10 yıldır cumhuriyetin yaptığı yatırımları satar. İMF ye borç bitti der ama bu borcu kapatmak için başka borçlar aldığını söylemez. Popomuzdaki açığın 230 milyar dolar olduğunu söylemez. Benim insanım açlık sınırının altında yaşarken onun derdi arakanlı müslümanlardır. Iraktaki müslüman kardeşleri katledilir ve tecavüze uğrarken bunu yapanların ülkelerine sağ salim dönmeleri için dua edilir.
Asker mi ? Evet askere bir çeki düzen verilmesi şarttı. Ama yapılan bu değildir amacı çoktan aşmıştır.
Ve evet laedri gözü kapalı alanlara bunları anlatmak mümkün değil .Bak ilk defa sana katılıyorum. Enderde olsa doğru laflar ediyorsun:)
Bu liste çok uzar da uykum geldi artık :)
_DuMaN_58
04.06.2013, 23:46
nene-hatun tamam iktidarı sevmiyorsun yaptıklarını sevmiyorsun vs vs onları anladık. Biliyoruz zaten de. Ben internette provakatörlerin polis olduklarına dair yada polisin parayla adam tuttuğunu dair yada akpnin adam tutup bilerek oraları yakıp yıktırdığına dair bir belge göremedim. Sen belgesiz konuşmazsın, rica ediyorum yukarıdaki iddaaların için belgeni sunar mısın. Belge sunacağın konu şu, "İStanbulu yakıp yıkan, yağlamayan, sağı solu kıran provakatörlerin polis oldukları yada polisin parayla adam tuttuğunu dair yada akpnin adam tuttuğuna dair belge"
BekirBayrak
05.06.2013, 00:13
Poliste desenize organize suç çetesi olmuş.
Acaba bunları yazarken bir yerlerden alıntımı yapıyorsunuz yoksa...
Yoksa cevabını ben bulamadım
ve sadece gülüyorum ALLAH iyiliğinizi versin hemi sizin :)))))
Bu ülkede Müslümanlara yapılan zulümlerden bahsedilmiş ve siz de mi böyle yapıyorsunuz denilmiş. Evet bu ülkede inançlı kesim büyük zulümlere maruz kaldı ama hiçbir zaman eline silah almadı. Bırakın silahı hiçbir vakit şiddete başvurmadı, bulaşmadı bile. Ama ne oldu, sabır sabır sabır, ve sonunda Türk baharı 3 Kasım 2002'de yaşandı.
Büyük zülüm ne ya?
Dövüldünüz mü?
Öldürüldünüz müü?
Canlı canlı yakıldınız mı?
Tonlarca biber gazı yediniz mi?
Hangi zülümmüş bu?
Hala mazlum edebiyatı, hala....
Hadi beni bizi anlamak istemiyorsun yav o çok sevdiğiniz Gül diyor, demokrasi sadece sandık değildir diye..Arınç diyor özür diliyoruz mesaj alınmıştır diye.
Bu ne yaman inattır..
Konu şuna geldi güzell...
Zamanında birileri bizim yaşamımıza müdahele ediyorlardı,
Sıra bize geldi..
Bu mudur gelinen durum...
Doğru bu mudur?*
Öyle ise gün döner devran döner, sıra size saldıranlara gelir...
Biz, ben bunu demiyoruz..
Biz bu iktidar anlayışı eskiden de yanlıştı, şimdide yanlış diyoruz
Bu ister asker olsun, iste rte olsun, diktarörlük diyoruz...
Konuyu saptırmak için herşeyi yapıyorsunuz....
Fikir üzerine konuşacaksak konuşalım...
Yoksa bence bu site yine derin sessizliğine bürünmelidir...
Benim gibi düşünen arkadaşlar lütfen, fikir yoksa cevap vermeyiniz...
İnatlaşan, fikir mücedelesi değil, demogoji yapanlara cevap vermeyiniz..
Olanları anlamayanlara, hala derdimizin rte olduğunu sananlara ne anlatacaksınız...
Rasyonel ve pragmatik düşünemeyen, hayata sadece belli bir pencereden bakabilen birine bişeyler anlatmanın mümkün olmadığını hatırlatmak isterim...
Bu bir aşağılama değildir, iletişim becerisinin temelidir...
İletişimin temeli ben dili ile sorunu anlatmak, etkin dinlemek, sorunu tespit etmek ve çatışmadan soruna her iki tarafıda memnun edecek bir çözüm bulabilmektir...
Ancak şu diyaloglarda bunların elde edilebilmesi mümkün değildir...
_DuMaN_58
05.06.2013, 09:16
İnsanları siz mi yönlendiriyorsunuz? Ne demek "cevap vermeyiniz" ? Sizin amacınız sitenin sessizliğe bürünmesi sanırım.
nene-hatun
05.06.2013, 09:21
nene-hatun tamam iktidarı sevmiyorsun yaptıklarını sevmiyorsun vs vs onları anladık. Biliyoruz zaten de. Ben internette provakatörlerin polis olduklarına dair yada polisin parayla adam tuttuğunu dair yada akpnin adam tutup bilerek oraları yakıp yıktırdığına dair bir belge göremedim. Sen belgesiz konuşmazsın, rica ediyorum yukarıdaki iddaaların için belgeni sunar mısın. Belge sunacağın konu şu, "İStanbulu yakıp yıkan, yağlamayan, sağı solu kıran provakatörlerin polis oldukları yada polisin parayla adam tuttuğunu dair yada akpnin adam tuttuğuna dair belge"
Dediğin gibi duman kardeşim ben belgesiz konuşmam buraya bir resim ekliyorum örnek diye, bunlar polisin yanında yer alıp, etrafı da tahrip edip , direnişçilerin üzerine yıkmaya çalışanlar. Gerisini de yandaş medyadan başını kaldırıp diğer medyaya da karşılaştırmalı olarak bakmayı alışkanlık edersen zaten bulursun. Zira yandaş medya da yazmayan ve resimlenmeyen her şey oralar da mevcut
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 75_n.jpg
Video ise engellenmiş bundan bahsetmiştim.Bunun gibi bir çok videoyu aradım.Ama seni temin ederim bahsettiğim videoyu defalarca izledim.Ayrıca polisle birlikte hareket eden ama polis olmayan ve videoya çekilenvideo da vardı buraya paylaşmak için aradım ama onlarda egellenmiş. Arkadaşlarımdan gelen telefonlar var .Polis bütün atmleri tahrip etti .Parasız kaldık bir biçimde bize para ya da yiyecek ulaştırır mısın diyen. Neyse sen benim yine yalan söylediğimi kabul et Ama üzülme 1 Mayıs 1977 de taksimde devlet eliyle yapılan katliam nasıl ortaya çıktıysa ,gün gelir bu olayın da belgeleri açık ve net ortaya çikar . Yaşın genç elbet görürsün
nene-hatun
05.06.2013, 09:43
Burada bir çok arkadaş var anladığım kadarıyla çoğu genç. Evlatlar mı diyeyim kardeşlerim mi diyeyim.
Şunu anlamanız gerekiyor bu olaylara yakından şahit olan biri olarak söylüyorum. Bu direniş örgütlü değildir hiç bir parti, hiç bir illegal örgüte prim verilmemektedir. Direnişçiler hiç bir biçimde hiç bir yere zarar vermedikleri gibi tüm çöplerini toplamakta ve hatta sökülen çicekleri ,ağaçları yerine dikmektedir. Hatta ve hatta olay çıkartmak isteyenleri aralarındankovmakta askeri göreve çağıranları da susturmaktadırlar. Sayın Kaos'un da dediği gibi diktatör diktatördür ha asker olsun ha RTE olsun değişmiyor. Orada polis orantısız güç kullanmıştır. Vahşice ve insafsızca. Burada halk ve polis karşı karşıya bırakılmıştır. Her zaman söylüyorum işini adam gibi yapan polislerimize hiç bir sözümüz yok.Yaralanan polisleri ambulansa taşıyan yardım eden göstericilere ait bir sürü resim mevcut. Biz insanlığımızı tekrardan hatırladık. Orada dini, etnik kimlik yok cinsiyet yok. Biz halk olduğumuzu hatırladık.
Bugün halkı birbirine kışkırtmak gibi bir zavallılığa imza atan RTE bir puntunu bulduğunda bu ülkeden kaçabilir. Zira adamın uçaklarının pilotlarının bile hiç biri Türk değil. Hepsi ingiliz asıllı hintli pilotlar. Herşey ince ince hesaplanmış. Geride halk kalacak ve biz birbirimizin yüzüne bakacağız.
Direnişçiler sadece aralarındaki marjinal grupları kovalamakla kalmıyorlar. Bir de sorosçu oluşumlar var .Şu anda ülkemizde de cirit atmaya başladılar Barış maskesi altında akılları sıra demokrasiye destek verdiğini söyleyip alttan alta halkı kışkırtan örgütler .Bu örgütlere karşı da dikkatli olunması için uyarıyorlar. Bu örgütler şu baharı bu baharı denilen ülkelerde yapılan soroscu darbelerin hepsinde varlar. Amaçları o ülkelere kin ve nefret tohumları ekmek ve ülkeden çekildiklerinde birbirlerine düşman olan ve kıran kardeşler bırakmak geride. O örgütlerden biri şimdi eylem yerlerinde boy gösteriyor. OCCUPY . Bizim amacımız tam bağımsız Türkiye ab-d ci bir Türkiye değil .Bunu hep birlikte başaracağız çünkü istedikleri kadar halkı şucu bucu diye bölmeye çalışsınlar biz halkız ve bu direnişte yeniden bunun farkına vardık
nene-hatun
05.06.2013, 09:46
Sana sadece gülünür ha ha ha
nene-hatun
05.06.2013, 12:26
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 1_n.jpg
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] _n.jpg
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 01_n.jpg
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 59_n.png
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 43_n.png
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 944_n.png
Alibaba58
05.06.2013, 15:11
Sayın nene-hatun ablamsın ellerinden öpüyorum. Senin gibi güzel insanlar olduğu sürece bu halkın sırtı yere gelmez. Ayrıca bu konuyu açma cesaretini gösterdiği için amazon kardeşime teşekkür ederim.
Alibaba58
05.06.2013, 15:19
BUGÜN TAKSİM'DE KANDİL NEDENİYLE KURAN OKUNACAK. TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR. HATTA KALAN YÜZDE 50'Yİ DE BEKLERİZ. EVLERİNDE ZORLA TUTULMASINLAR YAZIK.
amazon10
05.06.2013, 15:33
Sayın nene-hatun ablamsın ellerinden öpüyorum. Senin gibi güzel insanlar olduğu sürece bu halkın sırtı yere gelmez. Ayrıca bu konuyu açma cesaretini gösterdiği için amazon kardeşime teşekkür ederim.
ben teşekkür ederim ilginiz için :)
Taksimde Kuran okutmak mı? Aman dikkat etsinler irtica hortlamasın rejim tehlikeye girer.
Konu şuna geldi güzell...
Zamanında birileri bizim yaşamımıza müdahele ediyorlardı,
Sıra bize geldi..
Bu mudur gelinen durum...
Doğru bu mudur?*
Öyle ise gün döner devran döner, sıra size saldıranlara gelir...
Biz, ben bunu demiyoruz..
Biz bu iktidar anlayışı eskiden de yanlıştı, şimdide yanlış diyoruz
Bu ister asker olsun, iste rte olsun, diktarörlük diyoruz...
Konuyu saptırmak için herşeyi yapıyorsunuz....
Fikir üzerine konuşacaksak konuşalım...
Olanları anlamayanlara, hala derdimizin rte olduğunu sananlara ne anlatacaksınız...
Rasyonel ve pragmatik düşünemeyen, hayata sadece belli bir pencereden bakabilen birine bişeyler anlatmanın mümkün olmadığını hatırlatmak isterim...
Bu bir aşağılama değildir, iletişim becerisinin temelidir...
İletişimin temeli ben dili ile sorunu anlatmak, etkin dinlemek, sorunu tespit etmek ve çatışmadan soruna her iki tarafıda memnun edecek bir çözüm bulabilmektir...
Ancak şu diyaloglarda bunların elde edilebilmesi mümkün değildir...
O zaman şunu sormam gerekiyor..
Üniversitedeki başörtüsü yasağına karşı da,İHL yasağına karşı da bir sürü protestolar,yürüyüşler düzenlendi..Belki siz o zamanlarda da akedemisyendiniz ve bu yürüyüşler yanıbaşınızdaydı,pencereden bakınca gözüküyorlardı belki de..Samimi cevap verin,çıkıp o eylemcilere katılıdınız mı destek verdiniz mi?
Bizim okuduklarımız takip ettiklerimiz yandaş medya,kendilerininki tarafsız medya..İşimize gelen rsimleri,twitleri paylaşmak çok zor bir iş değil
Hadi beni bizi anlamak istemiyorsun yav o çok sevdiğiniz Gül diyor, demokrasi sadece sandık değildir diye..Arınç diyor özür diliyoruz mesaj alınmıştır diye.
Bu ne yaman inattır..
Tayyip Erdoğan üslup gözetmez..Ben yaparım olur tarzında siyaseti vardır..Bunu inkar eden yok..4+4+4'de bile yapın dedi,yapıldı kimseye sorulmadan fikir alınmadan..Ancak kimse de yakıp yıkmayı savunmayacak bana..Protesto,toplantı hakkı en doğal haktır..Anayasa ile güvence altındadır..Ancak kimse yakıp yıkamaz..Hele hele kendine dokunmadığı için onca yasağı görmezden gelip,kendine de bir yasak konulduğunda kudurup,terör estirenleri kimse savunmasın..Diktatör bile olsa,bu ülke nice diktatörler gördü..
Şunu da soralım Kaos beye. Varsayalımki 90 lı yıllarda IHL mezunu ve üniversite sınavlarına hazırlanan birisiniz. Hakettiğiniz üniversiteye girememeyi mi, Yoksa dövülmeyi,sövülmeyi,biber gazını mı tercih ederdiniz? Hangi tarafta olsanız daha mağdur olurdunuz? Binlerce gencin hayatlarını mahvettiler. Şurda biber gazı yiyenleri düşündüğünüz gibi düşündùnüz mü onları da.
amazon10
05.06.2013, 16:59
hala bir savunma hala bir yalakalık. bu akepe dönmelerinden bişey beklememek lazım yarın seçim yaklaştığında ağızlarına bir barmak bal çalar, bütün yaptıklarını unutturur bunlara onun için boşa laf anlatıyoruz zannımca :)
AKP'den soğuyorum soğuyorum,ama sonra bu sitedeki bazıları gibi edepsizleri görünce diyorum ki "bunların desteklediği adam mı yönetecek yani bu ülkeyi?Yok arkadaş,en kötü AKP,bunların destekleyeceği şahıslardan daha iyidir." deyip tekrar kanım kaynıyor..
cevap ver amazon aynı hassasiyeti başka yasaklarda da gösterdin mi? Yoksa bunun ucu size dokunduğu için mi bu rahatsızlığınız. Biraz cesaret lazım sadece doğruyu söyleyebilmek icin
amazon10
05.06.2013, 17:39
cevap ver amazon aynı hassasiyeti başka yasaklarda da gösterdin mi? Yoksa bunun ucu size dokunduğu için mi bu rahatsızlığınız. Biraz cesaret lazım sadece doğruyu söyleyebilmek icin
bana yöneltmiş olduğun soruyu şöyle bir gezindim bulamadım hangi yasaktan bahsediyorsun cley. neyin ucu size dokunuyor? yaranız olan bişey mi ne anlamadım :) soruyu tam sor?
nene-hatun
05.06.2013, 17:50
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 34_n.jpg
Hükümet bu son olaylardan sonra büyük yara aldı.
yine üç maymunu oynamaya başlamışsın amazon10. Işine gelmiyor tabi doğruyu söylemek
_DuMaN_58
05.06.2013, 18:47
Dediğin gibi duman kardeşim ben belgesiz konuşmam buraya bir resim ekliyorum örnek diye, bunlar polisin yanında yer alıp, etrafı da tahrip edip , direnişçilerin üzerine yıkmaya çalışanlar. Gerisini de yandaş medyadan başını kaldırıp diğer medyaya da karşılaştırmalı olarak bakmayı alışkanlık edersen zaten bulursun. Zira yandaş medya da yazmayan ve resimlenmeyen her şey oralar da mevcut
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 75_n.jpg
Video ise engellenmiş bundan bahsetmiştim.Bunun gibi bir çok videoyu aradım.Ama seni temin ederim bahsettiğim videoyu defalarca izledim.Ayrıca polisle birlikte hareket eden ama polis olmayan ve videoya çekilenvideo da vardı buraya paylaşmak için aradım ama onlarda egellenmiş. Arkadaşlarımdan gelen telefonlar var .Polis bütün atmleri tahrip etti .Parasız kaldık bir biçimde bize para ya da yiyecek ulaştırır mısın diyen. Neyse sen benim yine yalan söylediğimi kabul et Ama üzülme 1 Mayıs 1977 de taksimde devlet eliyle yapılan katliam nasıl ortaya çıktıysa ,gün gelir bu olayın da belgeleri açık ve net ortaya çikar . Yaşın genç elbet görürsün
İzmir Valisi'nin bir açıklaması var ...
" Olaylar devam ederken, polis birimlerimizin arkasında sivil görünümlü kişilerin müdahalede bulunduğu konusunda gerçek olmayan unsurlar var. Bu mümkün değil. Karmaşıklığı önlemek açısından, resmi üniforma dışında sivil görevlilerimiz varsa, polise ait yelek giydirilmesi talimatı verdik. Artık yelek giyiyorlar. Polis bir müdahalede bulunurken, farklı bir grup adına bir iş yapılırsa polis adına fatura edilmesi yanlış bir anlayıştır"
Dün yaşanan eylemde polisin arkasından göstericilere saldıran sopalı kişilerin kim olduğunun sorulması üzerine Vali Toprak, "Polisin kanun çerçevesinde hangi enstrümanları taşıyacağı bellidir. Polis dışında bunları taşıyan varsa bu polis kuvvetlerine mal edilemez. Bu olayların hepsi de provokasyondur. Demokratik tepkiyi koymakta bir sorun yok. Sosyal medyada 'kes yapıştır' yöntemi ile pek çok şey paylaşılıyor. Bunlar insanları yanlış yönlendirir. Güvenlik birimlerimizin güvenliği sağlamak adına müdahale yöntemleri açıktır" dedi.
amazon10
05.06.2013, 19:02
yine üç maymunu oynamaya başlamışsın amazon10. Işine gelmiyor tabi doğruyu söylemek
Ben sana bulamadım sor diyorum sen laf ebeligi yapıyorsun. Adama yalan borcumuz var sanki.:mad:i
Alibaba58
05.06.2013, 19:03
Taksimde Kuran okutmak mı? Aman dikkat etsinler irtica hortlamasın rejim tehlikeye girer.
Cley sen ayranı fazla kaçırmışsın. Bak alkole yasak geldi millet ayıldı. Sende ayranı bırak belki ayılırsın. :D
amazon10
05.06.2013, 19:10
AKP'den soğuyorum soğuyorum,ama sonra bu sitedeki bazıları gibi edepsizleri görünce diyorum ki "bunların desteklediği adam mı yönetecek yani bu ülkeyi?Yok arkadaş,en kötü AKP,bunların destekleyeceği şahıslardan daha iyidir." deyip tekrar kanım kaynıyor..
Kimse sana bizim oy verdiğimize oy ver demiyor bu ülkede iki parti yok a ya vermezsen b Ye ver de yok c var d var varda var. Ama siz alışmışsınız koyunluğa istesenizde çapınızı genişletemezsiniz.
Bize 11 yıldır koyun diyorlar. Biz de dediklerini yapıyoruz :)
Bu konuda son cümlem olur umarım. Sizin gibilerle uğraşmak vakit kaybı oluyor.
Alibaba58
05.06.2013, 19:46
Bu direniş sadece GEZİ PARKI için değildir.
1-Kutlayamadığımız MİLLİ BAYRAMLAR içindir.
2-Silivri’de hapsedilen ORDUMUZ içindir.
3-Hapisteki AYDINLARIMIZ,GAZETECİLERİMİZ içindir.
4-YURDUMUZU açılım adı altında böldüğünüz içindir.
5-LAİKLİĞİ yok ettiğiniz içindir.
6-HALK AÇLIK sınırında yaşarken,sizlerin milyar dolarla dünyanın en zengin listelerinde olduğunuz içindir.
7-ATAM’a AYYAŞ diyip dil uzattığınız içindir.
8-Dini siyasete karıştırarak DİN SİYASETİ yaptıgınız içindir.
9-Size oy verenler MÜSLÜMAN, vermeyenler GAVUR İZMİR’li olduğu içindir.
10-Şehidimiz KELLE,Terorist başı SAYIN olduğu içindir
11-Çifçilerimiz ANALARINI ALIP GİTMESİNİ SÖYLEDİĞİN içindir.
12-Komşu Müslüman ülkeleri yok etmek için KAFİRLERLE el ele olduğunuz içindir.
13-IRAK’ta binlerce Müslüman katledildi,SESSİZ kaldığınız içindir.
14-2 torba kömür,makarnayla HAYATLARI SATIN ALDIĞINIZ içindir.
15-REYHANLI içindir.
16-Çocuklarınız askere göndermeyip, fakir ocaklara ateşler döktüğünüz içindir.
17-Gençlerimizi DİNDAR ve KİNDAR diye ayırdığınız içindir.
18-En önemlisi artık başımızda senin kulun,halkın olmak istemediğimiz içindir !
Pusula_58
05.06.2013, 20:21
Bu direniş sadece GEZİ PARKI için değildir.
1-Kutlayamadığımız MİLLİ BAYRAMLAR içindir.
2-Silivri’de hapsedilen ORDUMUZ içindir.
3-Hapisteki AYDINLARIMIZ,GAZETECİLERİMİZ içindir.
4-YURDUMUZU açılım adı altında böldüğünüz içindir.
5-LAİKLİĞİ yok ettiğiniz içindir.
6-HALK AÇLIK sınırında yaşarken,sizlerin milyar dolarla dünyanın en zengin listelerinde olduğunuz içindir.
7-ATAM’a AYYAŞ diyip dil uzattığınız içindir.
8-Dini siyasete karıştırarak DİN SİYASETİ yaptıgınız içindir.
9-Size oy verenler MÜSLÜMAN, vermeyenler GAVUR İZMİR’li olduğu içindir.
10-Şehidimiz KELLE,Terorist başı SAYIN olduğu içindir
11-Çifçilerimiz ANALARINI ALIP GİTMESİNİ SÖYLEDİĞİN içindir.
12-Komşu Müslüman ülkeleri yok etmek için KAFİRLERLE el ele olduğunuz içindir.
13-IRAK’ta binlerce Müslüman katledildi,SESSİZ kaldığınız içindir.
14-2 torba kömür,makarnayla HAYATLARI SATIN ALDIĞINIZ içindir.
15-REYHANLI içindir.
16-Çocuklarınız askere göndermeyip, fakir ocaklara ateşler döktüğünüz içindir.
17-Gençlerimizi DİNDAR ve KİNDAR diye ayırdığınız içindir.
18-En önemlisi artık başımızda senin kulun,halkın olmak istemediğimiz içindir !
Tam da bu konuda yorumda bulunmak istiyordum ki, sizin yorumunuzu gördüm. Emeğinize sağlık sanırım sayfalarca yazılan yorumlara cevap nitelikte bir yazı.
Elbetteki bu yaşanan olaylar Taksim de 8-10 tane ağaç için değil. Bir birikim dir bu. Balonunda bir hava alma hacmi vardır fazla hava verildiğinde patlar.
Gezi parkında vatandaş ne yapmış ağaçlarımı kestirmem buraya başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ında oğlunun ortak olduğu AVM yi yaptırmamak için eylem kararı almış ve parkta gönüllü nöbet tutmaya başlamışlardır.
İktidar ne yapmıştır demokratik haklarını kullanan yurttaşlara sanki Yunaninstan'la savaşıyormuş gibi sabaha karşı saat 5 te haksız yere parktaki insanlara var gücüyle faşizanca saldırmıştır.
Ve duyarlı halkta buna sahip çıkıp halk harekatı başlatmıştır. Bugün Fenerlisi, GS lisi BJK lisi Karşıyaka'lıası Göztepelisi birlikte haraket etmişse bunda bir şey var demektir bu kadar cahil olunmaz! Elbetteki sağ duyulu insanlar polise saldırmayın, cam kırmayın kimseye zarar veremyin gibi açıklamalar yapıp afişler asarak yol göstermiştir. Araya sızan marjinal gruplar provakatör insanlar karışabilir bu her zaman olur..! Bence olayların bu dereceye gelmesindeki asıl neden poliisn tutumudur. Polsi karışmasa gösteriler bayram havasında geçecekti belki bu kadar da büyümeyecekti.
Sonra başbakanın çıkıp meydan okurcasına söylemler söylemesi yangına körükle gider gibi.. olayların dadaha artmasına neden olmuştur, etki tepki yaratmıştır. Başbakan sadece yüzde 47 nin başbakanı değildir, tüm toplumun hizmetindedir ve her vatandaşa eşit mesafede olmalıdır. Bir başbakana yakışır konuşma şekli değil sanki sokakta normal bir vatandaş ağzıyla söylenen sözler gibi. Umarım ki iktidar bundan bir ders çıkarır, her şeyi ben bilrim benim dediğim olur inadından vaz geçer, demokrasiyi sadece kendi çıakrları için kullanmayıp, evrensel normlara uygun bir demokarasi anlayışıyla yoluna devam eder. Bu inatçılıktan kim ne kazanmaış kime ne fayda getirmiştir iyi düşünülmesi gerekir.
Büyük zülüm ne ya?
Dövüldünüz mü?
Öldürüldünüz müü?
Canlı canlı yakıldınız mı?
Tonlarca biber gazı yediniz mi?
Hangi zülümmüş bu?
Hala mazlum edebiyatı, hala....
Bu soruna nasıl cevap vereyim gerçekten bilmiyorum. Karşımdaki insan cahil olsa en başından alır anlatırdım, ama karşımdaki insan cahil değil, en azından bu forumlardan takip ettiğim kadarıyla öyle algılıyorum. Bu durumda geriye sizin art niyetli olma ihtimaliniz kalıyor. Bunu da size yakıştıramıyorum. Toplum içerisinde yaşadığımız ve yaşattığımız sıkıntılardan karşılıklı olarak haberdar değilmiş gibi davranıp, görmezden gelen bir tutum geliştirirsek nasıl demokrasiyi yerleştireceğiz.
Önce gerçekleri kabullenerek başlayalım. Hangi zulüm sorusunun cevabını siz de biliyorsunuz, bu sebeple uzatmayacağım, zulümleri tek tek anlatsam aylar boyu yazmam gerekir herhalde. Size hangi birini anlatayım, İskilipli Atıf Hoca'yı mı, Şeyh Sait'i mi, Said Nursi'yi mi, Süleyman Hilmi Efendi'yi mi, Menderes'i mi, Erbakan'ı mı veya Tayyip Erdoğan'ı mı? Camilerin ahıra çevrilmesini mi, insanların şapka takmadıkları için dar ağaçlarında sallandırılmasını mı, bir neslin jandarma korkusuyla ahırlarda, mağaralarda, hücrelerde Kuran öğrenmesini mi, ezanın Türkçe'ye çevrilmesini mi, İmam Hatipler'in kapatılmasını mı, milyonların oy verdiği partilerin defalarca kapatılmasını mı, üniversite kapılarında bekletilen on binlerce kız çocuğunun yaşadığı dramı mı anlatayım? Bu sebeple özet geçiyorum, elbette siz de iyi biliyorsunuz.
Ayrıca demokrasiye gönülden inanan bir insan olarak sadece kendi inanç dünyamdaki kişilerin değil, toplumun ezilen diğer bütün kesimlerinin acılarını da paylaşıyorum ve gündemde tutuyorum. Bu ülkede hakları, malları talan edilen, kendileri katledilen Ermenileri, Dersim'de ve birçok yerde mezalime maruz kalan Alevileri, 80 yıldır görmezden gelinip yok yerine koyulan ve her türlü acıyı tadan Kürtleri de bütün kalbimle sahipleniyor ve kendimi ait hissettiğim muhafazakar kitlenin mazlumiyeti ve hakları kadar onların da mazlumiyeti ve haklarını göz önünde bulunduruyorum.
Bununla birlikte bugün mazlum olduğunu iddia eden kitleyi de gerçek anlamda demokrasiyi içselleştirmeye ve tahakkümcü anlayıştan vazgeçmeye çağırıyorum. Halkın seçtiği bir başbakana ağza alınmayacak küfürler savurmakla, ona oy verenleri koyunlukla ve daha ağır vasıflarla itham etmekle, bir haftalık eylemler zinciri sonucunda zafer çığlıkları atıp hükumetin ve başbakanın istifasını etmekle, toplumu rahatsız ve terörize etmekle demokrasi olmaz.
Eğer burada arkadaşların bahsettiği gibi Ak Parti'ye oy vermiş insanlar dahi bugün bu eylemlerin içerisinde ve genelde hükumetin uygulamaları, özelde ise başbakana karşı tavır geliştirmiş iseler zaten amacınıza ulaşmışsınız demektir. Bu durumda Ak Parti yüzde 50'lik kitle desteğini kaybetmiş demektir. Forumda yazan arkadaşlarımın iddialarından bunu anlıyorum. O halde sabırla dokuz ay sonraki seçimi bekleyin ve bu iktidarı cezalandırın. Biz de sonuna kadar bu tercihinize saygı gösterelim.
Şahsi görüşüm ise bu olaylar neticesinde kutuplaşmanın keskinleştiği yönündedir. Evet Tayip Erdoğan'dan nefret eden kitle daha katı ve daha derli toplu bir hal aldı, ama Ak Parti'ye oy veren veya sempatiyle bakan kitle de bu olaylar nedeniyle, iktidara zaman içerisinde oluşan kızgınlık ve kırgınlıklarını bir kenara bırakıp tekrardan uyarılmış ve politize olmuş bir kitle haline dönüştü. Belki olayların gelişimi ve niteliği açısından benzetilemez ama tam da Temmuz 2007 seçimlerinin öncesindeki atmosfer var şuan toplumda.
Her ne ise bekleyip göreceğiz. Demokrasiye olan inancım tamdır. Taksim'le ilgili bu saatten sonra iktidarın herhangi bir icraate girişeceğini sanmıyorum. Tayyip Erdoğan zaten dokuz ay kalmış olan belediye seçimlerini bekleyecek ve bir nevi belediye seçimini Taksim'e yapılacak projeleri için referanduma çevirecek.
İster sevelim ister sevmeyelim, çıkan sonucu herkes kabullenecek. Demokrasi çoğunluğun seçtiği iktidar tarafından yasalar ve kanunlarla inşa edilmiş sınırlar içerisindeki her türlü icraata izin verir. Azınlıkları veya kendisini azınlık hissedenleri de yasa ve kanunlarla korur. Öyle bir hafta eylem yapıp, ortalığı ateş vermekle, veye dar bir çevrenin yaptığı eylemlerle iktidarın icraatleri (çoğunluğun istediği ve onayladığı icraatler) engellenemez.
Pusula_58
05.06.2013, 20:29
Genelkurmay başkanı organize suç örgütü üyesi diye tutuklanan bir ülkede, polis olunca çok mu komiğinize gitti. Gerçekten ağlanacak halinize gülüyorsunuz ya pes doğrusu...
Yiğit Bulut'tan olaylara farklı bir gözle bakmanızı sağlayabilecek bir analiz.
.
Yenişafak'ta Abdülkadir Sevi, biraz daha netleştirmiş görüntüyü:
Tek hedef Erdoğan
Sol yeni mabedini buldu.
Gezi Parkı in, Anıtkabir out.
Eski tüfekler, bayraklarını kapar Anıtkabir'e koşarlardı.
Ama yeni kuşağı bu iş pek sarmadı.
Anıtkabir'de isyan yok.
Anıtkabir'de romantizm yok.
Anıtkabir'de aşk yok.
Gezi Parkı'nda isyan var.
Direniş var.
Romantizm var.
Aşk var.
Dahası Sırrı Süreyya Önder var.
Buraya kadar her şey iyi de, bu işin içinde başka bir şey var.
30-31 Mayıs tarihlerinde birkaç ağaç işi olan eylem şekil değiştirerek başka bir boyuta taşandı.
Önce işin içinde ağaç vardı. Şimdi eylemin hedefinde Başbakan Erdoğan var.
Önce ağaçlar sökülmesin deniliyordu, şimdi Recep Tayyip Erdoğan yıkılsın diye uğraşılıyor.
28 Şubat'ta Süleyman Demirel, 'Silahsız Kuvvetler işbaşına' demişti ya, öngörüsü bu kez gerçek oldu.
Bu işin içinde, 'Silahsız Kuvvetler' var.
Recep Tayyip Erdoğan'la hesabını görmek isteyenler burada.
Recep Tayyip Erdoğan sonrasına hesabı olanlar da burada.
Bu hareketin lideri, simgesi, bayrağı Recep Tayyip Erdoğan.
Hedef önce onu yıkmak.
Bayrak düşerse, kale zapt edilmiş olur.
Lider yara alırsa, hareketi çökertmek mümkün olur.
Bu yüzden tek hedefleri var, Recep Tayyip Erdoğan…
O nedenle eylemler İstanbul'dan Ankara'ya kaydı.
O nedenle Başbakanlığa saldırıyorlar.
Başbakan'ın karizmasını çizip, Türkiye'yi yönetemez hale getirmeyi amaçlıyorlar.
Organize çalışıyorlar.
31 Mayıs Cuma.
Ankara'dan İstanbul'a giden sabah uçağında 3 kadın gazeteci.
Biri Taksim'de polis müdahalesinin yaşandığı olaylar sırasında provokatör twitleriyle ön plana çıkan isim.
Gezi Parkı olayları henüz Sırrı Süreyya Önder'in vincin önüne atlaması seviyesinde.
'Bu iş çok büyüyecek. ABD ve AB'den çok güçlü açıklamalar gelecek' diyorlar.
Öyle oluyor.
ABD iki kez açıklama yaptı. AB bir kez uyardı. Beslan'daki rehine krizi sırasında gözünü kırpmadan ölüm emri veren ve 300 kişinin katliamının altında imzası bulunan Putin bile bize ayar vermeye kalkışıyor.
İçeride dışarıda Erdoğan'la hesabı olan kim varsa, bunu görmenin peşinde.
Bu işin tam göbeğinde Seferberlik Tetkik Kurulu'nun, 'Beyaz Kuvvetleri' var. Lojistik desteği oradan alıyorlar.
O nedenle artık dik durma günü…
O nedenle artık Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkma zamanı.
Onu çökertseler, daha ileri bir demokrasi kurmayacaklar. 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta, 28 Şubat'ta olduğu gibi, Suriye tipi bir ara rejim kuracaklar.
Bunu demokrasi içinde yapamayacaklarını çok iyi biliyorlar. Bir kez daha kaos ve krize oynuyorlar.
Çünkü o yollardan yürüyüp, ara rejimlere ulaştılar.
Geçmişte de o yüzden Menderes'i hedef almışlardı.
Menderes'i sandıkta yenemeyen İsmet İnönü, 1957 seçimleri ile üçüncü kez yenilgiye uğrayınca, cuntalara oynamıştı. 'Şartlar tamamsa ihtilal meşrudur' sözü 27 Mayısçılara işaret olmuştu.
Geçmişte de o yüzden Erbakan'ı hedef almışlardı.
Önce onu itibarsızlaştırmaya çalışmışlardı.
Erbakan'a, 'P.venk' diyen Paşa'yı, Cumhurbaşkanı Demirel, 'Paşanın bir öfke boşalması' diye desteklemişti.
Benzer şeyi Tayyip Bey'e yapmak istiyorlar.
28 Şubat'ın yol haritasını takip ediyorlar.
28 Şubat'ın düğmesine basıp, ışıklarını yakıp kapatıyor, tencere ve tavasını çalıyorlar.
Ama şunu unutuyorlar.
Çankaya'da Süleyman Demirel yok, Abdullah Gül var.
Genelkurmay'da Çevik Bir yok, Necdet Özel var.
Başbakanlık'ta Erbakan yok, Recep Tayyip Erdoğan var.
Ve her şeyden öte, 'Aman Başbakan dik dursun' diyen milyonlar var…
O yüzden karşılarına dikileceğiz.
Başaramayacaklar.
Şunu aklınızdan çıkarmayın.
Başaramayacaksınız.
'Zulmün topu var, güllesi var, kal'ası varsa
Hakkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır.'
*AHISKALI*
05.06.2013, 21:54
Sırrı Süreyya önderliğinde, apo-Atatürk posterleri eşliğinde, alkol şişelerini kafaya dikerek, camilere sanki burger kinge, mini bara girer gibi girerek yapılan gayet demokratik(!) ve bütün halkı (!) temsil eden bir eylem sonuçta...arada bir siyasi parti ve bazı yasa dışı grupların da desteğiyle resmen iç savaş çığrtkanlığı yapılan masum bir DİRENİŞ(!) sadece...
polisin durduk yere, keyif için gaz ve cop kullandığı, ATM'lere AĞAÇ (!) dikilmeye çalışılan ve çevreyi koruma adına her türlü yakıp yıkmanın makbul olduğu bir eylem...
not: beni de akpci falan ilan edebilirsiniz, zira bu eylemci zihniyet şu saatten sonra kendine muhalefet olan herkesi böyle nitelendiriyor...yine de açıklayayım,ben siyasi olarak milliyetçi bir insanım ve apo-posteri açılan, Türk bayrağı yakılan , ambulanslara ve işyerlerine ahlaksızca yazılar yazılan bir eyleme evet demek benim KAN DEĞERLERİME uygun değildir...
Kimse sana bizim oy verdiğimize oy ver demiyor bu ülkede iki parti yok a ya vermezsen b Ye ver de yok c var d var varda var. Ama siz alışmışsınız koyunluğa istesenizde çapınızı genişletemezsiniz.
Siz önce lağım fareliğinden kurtulup,güzelce pisliklerinizden temizlenip o koyunların otladığı meralara bir gelin,ondan sonra muhatap olunur..Mübarek gün illa adamı illa seviyenize indireceksiniz!
sivaslınet
06.06.2013, 06:56
Direnişin asıl nedenini bu yazı çok güzel anlattığı için alıntı yapmadan edemedim.
" * Başbakan beş günlüğüne ülkeden gitti; iktidarın “siyaset dili ve üslubu” değişti!
* Kimse; Gezi Parkı eylemcilerini “çapulcu” diye aşağılamadı.
* Kimse; eylemcilerle, “Tencere tava, hep aynı hava” diye dalga geçmedi.
* Kimse; “O bina oraya dikilecek arkadaş, hatta AKM yıkılacak, bir de cami yapılacak” diye yangına körükle gitmedi!
* Kimse; “Vatandaşlarımızın hayat tarzlarının güvencesi benim” dedikten hemen sonra, “Kadıköy’den gelip vapurdan inenlerin durumunu görüyorum. Bunlar benim değerlerime uygun şeyler değil. Ben birbirleriyle bankta yan yana oturanları saygıyla karşılamam” diyerek halkın yaşam biçimine açıkça müdahaleye kalkışmadı.
* Kimse; “Bizim yüzde 50’yi evde zor tutuyoruz” diye toplumsal çatışma tehdidinde bulunmadı.
* Hatta Başbakan Vekili Bülent Arınç polisin orantısız güç kullanmasıyla ilgili olarak Taksim direnişçilerinden özür bile diledi, dün de ‘direnişçi temsilcileriyle’ görüştü.
* Grup, Arınç’tan son derece haklı ve mantıklı taleplerde bulundu. O da bu talepleri dikkate alacaklarını söyledi."
sivaslınet
06.06.2013, 07:13
vicdansız yapmasın.
Bu yazılanların anlamını idrak etmek için, yazı içindeki kavramların anlamlarını da bilmek lazımdır. Anlamlarını bilen kişi için YANLIŞ, DOĞRU, VİCDAN kavramları değişkendir.
1- Yanlış, doğru, kavramlarının anlamları; sadece bir görüşe ait değerlerle ölçülebilen kavramlar değildir.
2- Vicdan kavramı, her fikre sahip olanların ayrı vicdan yapılanması vardır. Mesela bir dayatmacı ile bir insalaşmış kişinin vicdanları tamamen farklıdır.
sivaslınet
06.06.2013, 07:26
Göstericiler hangi dine mensup onu da bilmiyorum, fakat Islamiyetle büyük dertleri olduğu kesin!
İftira!..
Cami müezzini bu iftirayı yalanladı. Sadece geçmişteki ezberlerinizle konuşuyorsunuz.
sivaslınet
06.06.2013, 07:47
Bu ülkede halk kimi başa getirmiş ise ona herkes saygı duymak zorunda..
Bir öğretmen saygı kelimesinin anlamını ayrıntılarıyla bilir. Saygı sadece sessiz kalmak değildir. Uygulamayı doğru bulmayan kişinin demokratik eleştirisi de bir saygıdır.
Asıl saygısızlık olumsuzlukları görmezden gelmektir.
sivaslınet
06.06.2013, 07:56
Polise molotof,çivili veya çivisiz bilye atarsan polisin eli armut toplamaz. Onlarınki de can.Onların da evde bekleyen bir aileleri var.
Polisin veya halkın evde bekleyenlerinin mağdur olmaları yalnızca otoritenin dayatmalarıyla ilgilidir.
Dayatmasız demokratik bir düzende kimsenin ailesi evde çaresiz bekleyen mağdurlardan olmaz.
sivaslınet
06.06.2013, 08:03
Böyle olduğu "ergenekon(!)" olayında onlarca kez kanıtlandı. En somut kanıt ise microsoft'un eski yılların yazı formatı kanıtı idi.
amazon10
06.06.2013, 09:05
Siz önce lağım fareliğinden kurtulup,güzelce pisliklerinizden temizlenip o koyunların otladığı meralara bir gelin,ondan sonra muhatap olunur..Mübarek gün illa adamı illa seviyenize indireceksiniz!
ve koyun sinirlenip etrafına saldırmaya başlar. ayrıca biz o meralara gelirsek sadece sizin gibi koyunları gütmeye geliriz ayık ol bu konuda.
nene-hatun
06.06.2013, 12:07
İzmir Valisi'nin bir açıklaması var ...
" Olaylar devam ederken, polis birimlerimizin arkasında sivil görünümlü kişilerin müdahalede bulunduğu konusunda gerçek olmayan unsurlar var. Bu mümkün değil. Karmaşıklığı önlemek açısından, resmi üniforma dışında sivil görevlilerimiz varsa, polise ait yelek giydirilmesi talimatı verdik. Artık yelek giyiyorlar. Polis bir müdahalede bulunurken, farklı bir grup adına bir iş yapılırsa polis adına fatura edilmesi yanlış bir anlayıştır"
Dün yaşanan eylemde polisin arkasından göstericilere saldıran sopalı kişilerin kim olduğunun sorulması üzerine Vali Toprak, "Polisin kanun çerçevesinde hangi enstrümanları taşıyacağı bellidir. Polis dışında bunları taşıyan varsa bu polis kuvvetlerine mal edilemez. Bu olayların hepsi de provokasyondur. Demokratik tepkiyi koymakta bir sorun yok. Sosyal medyada 'kes yapıştır' yöntemi ile pek çok şey paylaşılıyor. Bunlar insanları yanlış yönlendirir. Güvenlik birimlerimizin güvenliği sağlamak adına müdahale yöntemleri açıktır" dedi.
Duman sen bu açıklamaya inanıyor musun? Polissin ve senden olmayan biri göstericilere saldırıyor taş atıyor .Sen polis olarak en ufak bir müdahalede bulunmuyorsun. Asayişi sağlamak görevi kimin polisin o zaman sivil giyimli birinin yaptığı taşkınlığa nasıl müsaade edersin? Üstelik, bunu yapan bütün sivil giyimliler polisin yanındalar .
Bu olayları değerlendirmek için normal bir zeka ,sağduyu ve en önemlisi iyiniyet ve vicdan gerekli. Burada bazılarının, direnişçileri halen aynı tas aynı hamam cümlelerle eleştiriyor olması tüm yazılanlara karşı en ufak bir zeka kırıntısına vicdan ve iyiniyete sahip olmadıklarının göstergesi.
Oysa bunları anlamak çok basit sadece yandaş basınla diğer yayın organlarını karşılaştırarak okumak. Çünkü yandaş medyanın attığı iftiraların tümü diğer basın organlarında belgeleri ile ispatlanıyor.
Bir de şunu yazayım sana. Bu olay akp yi sevip sevmemek meselesi değil.
Bu partiye oy verip vermemek meselesi de değil. Bir çok akp ye oy veren insan bu eylemlerde. Benim arkadaşlarım içersinde de akp ye oy verenler var hepsi eylemin içindeler. Keşke ilk seçimleri kazandığında yaptığı daha doğrusu amerika tarafından eline tutuşturulan kağıt parçasında iddia ettiği gibi herkesin başbakanı olabilseydi ve ben de şu an "helal olsun bak herkese eşit mesafede duruyor ve herkesi kucaklıyor" deseydim.
Bazıları o kadar zavallı ki yazılanlara cevap veremeyince sürekli şunu söylüyorlar :
"Efendim dün ihl lere kapalılara baskı yapılırken nerdeydiniz.? "
Hiç birimizin sesinin çıkmadığını kabul edin. E kardeşim siz farklı olacağınızı söyleyerek gelmediniz mi? Bana biri bu farkı gösterebilir mi?
Sadece dün Rize de gelişen olaylara bakmak bile yeterli.
Bir tarafta iST/ karaköy de yaralı insanlara yardım ve karınlarını doyurmak için kapılarını açan kerhaneler diğer yanda müslüman olduklarını iddia edip, kandil günü silahsız insanları binaya sıkıştırıp taşlayan neredeyse ikinci bir madımak olayına imza atmaya ramak bırakanlar ve oturan insanlara su ve gaz sıkmayı marifet sayıp bunlara ses etmeyen polisimiz. Sizce hangisi o....... hangisi müslüman
nene-hatun
06.06.2013, 12:11
YAŞASIN ÇAPULCU GENÇLİK :) BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÇAPULCULARI
a_48C1JiIgo
ve koyun sinirlenip etrafına saldırmaya başlar. ayrıca biz o meralara gelirsek sadece sizin gibi koyunları gütmeye geliriz ayık ol bu konuda.
Önce ayyaş kafanı ayılt..Ayakta durup yürümeyi öğren,sonra güdersin koyun bulursan
Bir öğretmen saygı kelimesinin anlamını ayrıntılarıyla bilir. Saygı sadece sessiz kalmak değildir. Uygulamayı doğru bulmayan kişinin demokratik eleştirisi de bir saygıdır.
Asıl saygısızlık olumsuzlukları görmezden gelmektir.
Protesto yapana herkes saygı duymalı ama insan gibi,yasal yollarla...Onun dışında amacından çıkanlara saygı duymam..
amazon10
06.06.2013, 14:22
Önce ayyaş kafanı ayılt..Ayakta durup yürümeyi öğren,sonra güdersin koyun bulursan
Bana ayyaş demişsinde arkadaş ben hayatımda ağzıma alkollü içecek sürmedim coca cola bile içmem o denli, bilip etmeden insanları aynı keseye ne güzel koyuyorsun birde öğretmensin sana bu son yorumum.
sivaslınet
06.06.2013, 14:38
Protesto yapana herkes saygı duymalı ama insan gibi,yasal yollarla...Onun dışında amacından çıkanlara saygı duymam..
Evet "insan gibi" olmak otoritenin istediği insan olmak, "yasal yollar" ise yine otoritenin yasalarıyla hareket etmektir değil mi? Yasaların nasıl çalıştığını da görüyoruz günümüzde..
Kaldı ki insanlar on yıldır insani ve yasal yollarla sesini duyurmaya çalıştı. Kim duydu? Duymayı bırak, yatak odamıza, yediğimize içtiğimize, oturuşumuza kadar karışıldı. Yapmayın etmeyin denildi duyulmadı. Duyulmadığı gibi ayyaş, çapulcu, tinerci olduk.
Artık sandığın demokrasi olduğuna çocuklar da inanmıyor. Demokrasi, sandıkla birlikte top yekün demokratik kurallara uyumdur.
sivaslınet
06.06.2013, 14:57
Provakatörler nereden çıkıyor bir bakın..
“CAMİDE GRUP SEKS BİLE YAPMIŞ OLABİLİRLER”
habervaktim.com yazarı Mustafa Durdu.
BekirBayrak
06.06.2013, 15:57
Böyle olduğu "ergenekon(!)" olayında onlarca kez kanıtlandı. En somut kanıt ise microsoft'un eski yılların yazı formatı kanıtı idi.
Kanıtlandı demişsinizde neden hala içerdeler acaba _?
Alibaba58
06.06.2013, 16:09
Provakatörler nereden çıkıyor bir bakın..
“CAMİDE GRUP SEKS BİLE YAPMIŞ OLABİLİRLER”
habervaktim.com yazarı Mustafa Durdu.
Densizlik ruhlarına işlemiş bunların. Ayrıca yılbaşında o kadar taciz olayının yaşandığı Taksim'de bir kez bile taciz olayı yaşanmamış. Paçaları tutuştu nasıl saldıracaklarını şaşırıyorlar. Yakında tükürdüklerini yalayacaklar.
_DuMaN_58
06.06.2013, 16:15
Duman sen bu açıklamaya inanıyor musun? Polissin ve senden olmayan biri göstericilere saldırıyor taş atıyor .Sen polis olarak en ufak bir müdahalede bulunmuyorsun. Asayişi sağlamak görevi kimin polisin o zaman sivil giyimli birinin yaptığı taşkınlığa nasıl müsaade edersin? Üstelik, bunu yapan bütün sivil giyimliler polisin yanındalar .
Bu olayları değerlendirmek için normal bir zeka ,sağduyu ve en önemlisi iyiniyet ve vicdan gerekli. Burada bazılarının, direnişçileri halen aynı tas aynı hamam cümlelerle eleştiriyor olması tüm yazılanlara karşı en ufak bir zeka kırıntısına vicdan ve iyiniyete sahip olmadıklarının göstergesi.
Oysa bunları anlamak çok basit sadece yandaş basınla diğer yayın organlarını karşılaştırarak okumak. Çünkü yandaş medyanın attığı iftiraların tümü diğer basın organlarında belgeleri ile ispatlanıyor.
Bir de şunu yazayım sana. Bu olay akp yi sevip sevmemek meselesi değil.
Bu partiye oy verip vermemek meselesi de değil. Bir çok akp ye oy veren insan bu eylemlerde. Benim arkadaşlarım içersinde de akp ye oy verenler var hepsi eylemin içindeler. Keşke ilk seçimleri kazandığında yaptığı daha doğrusu amerika tarafından eline tutuşturulan kağıt parçasında iddia ettiği gibi herkesin başbakanı olabilseydi ve ben de şu an "helal olsun bak herkese eşit mesafede duruyor ve herkesi kucaklıyor" deseydim.
Bazıları o kadar zavallı ki yazılanlara cevap veremeyince sürekli şunu söylüyorlar :
"Efendim dün ihl lere kapalılara baskı yapılırken nerdeydiniz.? "
Hiç birimizin sesinin çıkmadığını kabul edin. E kardeşim siz farklı olacağınızı söyleyerek gelmediniz mi? Bana biri bu farkı gösterebilir mi?
Sadece dün Rize de gelişen olaylara bakmak bile yeterli.
Bir tarafta iST/ karaköy de yaralı insanlara yardım ve karınlarını doyurmak için kapılarını açan kerhaneler diğer yanda müslüman olduklarını iddia edip, kandil günü silahsız insanları binaya sıkıştırıp taşlayan neredeyse ikinci bir madımak olayına imza atmaya ramak bırakanlar ve oturan insanlara su ve gaz sıkmayı marifet sayıp bunlara ses etmeyen polisimiz. Sizce hangisi o....... hangisi müslüman
Neden sen inanmıyor musun. Adam itiraf ediyor, onlar polislerdi diye. Polisin protestoculara iyiniyetli yada normal bir ruh ile baktığını mı düşünüyorsun ? :) Yanılıyorsun. Nasıl ben hastalara normal bir ruh ile yaklaşamıyorsam onlarda aynı şekildeler.
nene-hatun
06.06.2013, 16:22
Neden sen inanmıyor musun. Adam itiraf ediyor, onlar polislerdi diye. Polisin protestoculara iyiniyetli yada normal bir ruh ile baktığını mı düşünüyorsun ? :) Yanılıyorsun. Nasıl ben hastalara normal bir ruh ile yaklaşamıyorsam onlarda aynı şekildeler.
"Polisin kanun çerçevesinde hangi enstrümanları taşıyacağı bellidir.
Şu cümle var ya duman herşeyi batırıyor. Zira sen görmek ya da bulmak istemesen de polislerin arkasında polislerle birlikte yürüyen bir sürü mavi şapkalı eli sopalı adamın çekildiği videolar var. Sopaya itiraz eden zat-ı muhterem bunları nasıl açıklayacak.Bu adamlar videoyu çeken adamı "neden çekiyorsun" diyerek karısının yanında tekme tokat dövüyorlar. Benim sana gösterdiğim resimdeki akp inebolu gençlik kolları başkanı. .Ayrıca bugün isyan eden polisleri de yazsaydınız ya buraya "1 milyon oyumuz var sandıkta görüşürüz" diyorlar Chp ye yada başka partiye demiyorlar. Polis sendikası " çıkın halkın karşısına bu emri biz verdik deyin" diye bastırıyor.Neyse siz yalakalığa devam edin
Adana da Gezi Parkı eylemcilerine müdahale eden polislerden biri köprüden düşerek şehit oldu. Eyleme destek veren herkesin Allah belasını versin. Simdi biraz rahatlamışlardır bir polis hayatını kaybetti kına yakabilirsiniz biryerlerinize
nene-hatun
06.06.2013, 16:43
Adana da Gezi Parkı eylemcilerine müdahale eden polislerden biri köprüden düşerek şehit oldu. Eyleme destek veren herkesin Allah belasını versin. Simdi biraz rahatlamışlardır bir polis hayatını kaybetti kına yakabilirsiniz biryerlerinize
Bu ne biçim laf cley neden polisin öldüğüne sevinelim. O köprüden düşmüş ölmüş. Bu eylemde polisin öldürdükleri için bütün polisi ,hükümeti destekleyenlerin allah belasını mı versin demeliyiz.? Ya da senin gibilerine kına mı yollamalıyız.? Ne biçim konuşmak bu. Sen eylemi savunanlara tepkini göstereceğine dışardan getirdikleri polislere, polis evlerini, yurtlarını açmayan , sokaklarda yatıran , 5 gündür kurtlu kumanyalar veren , halkıyla karşı karşıya getiren hükümete göster tepkini. O polisin ailesine sabır diliyorum tüm bu eylemde polisin öldürdüğü eylemcilerin ailelerine dilediğim gibi.
Alibaba58
06.06.2013, 16:48
Gerçekten seviyene yakışır bir yorum yapmışsın Cley. Sana söyleyecek söz, yazacak yorum bulamıyorum. :mad:
O polisler neden orda acaba? Sizin destek verdiğiniz ayyaş capulcular sağa sola saldırıp yağmalamasın diye. O polisler istemez mi evlerine gitmeyi, kurtlu kumanyalar yerine evlerinde yemek yemeyi, kaldırımlarda yatmak yerine yataklarında yatmayı. Bu eylemlerde gezi parkı artık hikaye olmuştur. Amaç tamamen farklı artık. Allah polisimize sabır ve güç versin. Eyleme katılan ve destekleyenlerin de belasını versin
sivaslınet
06.06.2013, 17:28
Kanıtlandı demişsinizde neden hala içerdeler acaba _?
Senin bu cevabın benim yazıma bir cevap değil ki..
Konu, polisin organize çete oldup olmadığı idi. Onlarca kez ispatlandığını söyledim. Hem de kurumlarca.. Microsoft, Tübitak, ODTÜ vs. Ayrıca senin başbakanın bile içerde olmamalarının büyük yanlışlık olduğunu söyledi. Sen bunlardan bi habersin. Tartışmak için el kadar olsun bir şeyler okumak gerek.
Ayrıca konumuz gezi direnişi.
sivaslınet
06.06.2013, 17:33
Polis, polis, polis..
Polisin kime çalıştığını sağır sultan bile duydu, biliyor. Bir sizlere anlatamadık.
Gezi direnişçileri iktidarda olsa polis onlara çalışır. Polisler iç işleri bakanlığının memurlarıdır.
Artık cemaat bile inkar etmiyor gerçekleri.
Alibaba58
06.06.2013, 17:35
O polisler neden orda acaba? Sizin destek verdiğiniz ayyaş capulcular sağa sola saldırıp yağmalamasın diye. O polisler istemez mi evlerine gitmeyi, kurtlu kumanyalar yerine evlerinde yemek yemeyi, kaldırımlarda yatmak yerine yataklarında yatmayı. Bu eylemlerde gezi parkı artık hikaye olmuştur. Amaç tamamen farklı artık. Allah polisimize sabır ve güç versin. Eyleme katılan ve destekleyenlerin de belasını versin
Peygamberimiz ne demiş?
-Hakkını aramayan dilsiz şeytandır!!!!
Zulme boyun eğmeyeceğiz. Senin gibi dilsiz şeytan olmayacağız Cley!!!!!!!!!!!!
Haksız beddua sahibinindir dikkat et sana geri dönmesin!!!!!!!!!
sivaslınet
06.06.2013, 17:51
bir polis hayatını kaybetti kına yakabilirsiniz biryerlerinize
Bizlerin içi kan ağlıyor. Sivillere de polislere de.. Sebep olanlar yaksın kınayı..
On binlerce askeri sürdüler ateşe, şehit oldular. Meğer çaresi ne kadar basitmiş.. Süreç başlatmakmış, demokratikmiş çare..
Şimdi sıra polislere geldi. Cumhurbaşkanı, Arınç, Günay, Bld. Bşk. yapılan yanlışlığı vurguladığı halde.
Alibaba58
06.06.2013, 17:58
(Cley bak senin anladığın dilden yazıyorum umarım buna da karşı gelmezsin...)
Peygamberimiz haksızlığa asla tahammül edemez, haksızlık karşısında susan, kendini savunamayan kişiyi dilsiz şeytan olmakla nitelendirir, onun bu halini beğenmezdi.
Görev başına getirdiği insanlara adaletli ve hoşgörülü olmalarını emreden Hz. Muhammed (s.a.v.) şöyle derdi:
“–Kıyamet gününde Allah’ın en çok sevdiği ve O’na en yakın olan kişi adil devlet başkanı, en çok nefret ettiği ve Allah’tan en uzak olan kişi de zalim devlet başkanıdır.”
Sevgili Peygamberimiz, hakkı gözetme konusunda sadece idareci konumunda olanları değil, herkesi sorumlu davranmaya çağırmış ve çoban-sürü benzetmesini yapmıştır:
“–Dikkat edin! Hepiniz çobansınız ve hepiniz sürünüzden sorumlusunuz. İnsanların başında bulunan yönetici de çobandır ve sürüsünden sorumludur.”
Bu sözde ifade edilen şey, herkesin sorumluluğunu üzerinde taşıdığı kimselere karşı hakkı gözetmesi, onlara adaletle muamele etmesi, zulmetmemesi gerektiğidir.
Bizler, Peygamberimizin bize öğütlediği bu güzel tavsiyeleri gönülden benimsemeli, hiç kimsenin hakkına el uzatmamalı, her zaman hakkı gözetmeliyiz. Bilmeliyiz ki Allah, bir başkasının bizim üzerimizde kalan hakkını asla affetmez ve bizi bundan dolayı sorumlu tutar.
(İstersen Kuran'dan ayetlerde yazabilirim. İnşallah peygamberimizin sözlerinede karşı gelmezsin.)
Bana ayyaş demişsinde arkadaş ben hayatımda ağzıma alkollü içecek sürmedim coca cola bile içmem o denli, bilip etmeden insanları aynı keseye ne güzel koyuyorsun birde öğretmensin sana bu son yorumum.
Sizin gibilerin düşüncesi,fikri,ufku,basireti ayyaş..Ayyaştan kastım budur,alkol içip sarhoş olanları kastetmedim!
sivaslınet
06.06.2013, 18:02
Birbirine düştüler!
Evet "insan gibi" olmak otoritenin istediği insan olmak, "yasal yollar" ise yine otoritenin yasalarıyla hareket etmektir değil mi? Yasaların nasıl çalıştığını da görüyoruz günümüzde..
Kaldı ki insanlar on yıldır insani ve yasal yollarla sesini duyurmaya çalıştı. Kim duydu? Duymayı bırak, yatak odamıza, yediğimize içtiğimize, oturuşumuza kadar karışıldı. Yapmayın etmeyin denildi duyulmadı. Duyulmadığı gibi ayyaş, çapulcu, tinerci olduk.
Artık sandığın demokrasi olduğuna çocuklar da inanmıyor. Demokrasi, sandıkla birlikte top yekün demokratik kurallara uyumdur.
Otorite eylem yapma yerlerini ve şekillerini belirler..O zaman herkes kafasına göre bir yerde ve kafasına göre bir şekilde protesto yapsın..Çıkmış sokağa dan dun elinde tencere tava..Senin en başta beni bu pis gürültü ile rahatsız etmeye hakkın yok..Benim haklarımı taciz ederek hak arayamazsın..Bu yüzden otorite belirli yerler seçer oralarda yaparsın!
Ben herkesin medeni protesto hakkına saygı duyuyorum ama Gezi Parkı protestocularının samimi olduğuna inanmıyorum..Bu ülkede 90 yıldır özgürlük yok ki..Niye sustun bugüne kadar?Mesele,temelde yasakalrın olması değil,yasakalrının kendilerine dokunmasıdır..Bunun üzerinden de sivil bir darbe girişimi yapıldı..protestoyu abartıp yakıp yıkanalr da sivil darbe suçundan yargılanmalı!
On binlerce askeri sürdüler ateşe, şehit oldular. Meğer çaresi ne kadar basitmiş.. Süreç başlatmakmış, demokratikmiş çare..
Nasıl yani?
Bak bu sitede bile Gezi Parkı'na destek verenleri dolduran,kızdıran şeylerden bir tanesi de bu süreçmiş.Açılım süreci yani..İnsanlar bu açılımdan dolayı kızgınlar AKP'ye..
nene-hatun
06.06.2013, 18:13
ANAYASA 34. madde
. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
Bak anayasa ne diyor. Protesto şekillerimiz için kimseden izin alacak değiliz. İster susarak olur ister tencere tava çalarak. Elimize silah alsak daha mı iyi olurdu? Ya da dağa çıksak bak onlar kazandı. Bir de sözde çekilirken askerlerimizle dalgasını geçtiler. Polisimizi öldürdüler , askerimizi , doktorumuzu, öğretmenimizi , insanımızı öldürdüler. Devlet karşılığında iş, aş ve maaş veriyor.
sivaslınet
06.06.2013, 18:17
Nasıl yani?
Bak bu sitede bile Gezi Parkı'na destek verenleri dolduran,kızdıran şeylerden bir tanesi de bu süreçmiş.Açılım süreci yani..İnsanlar bu açılımdan dolayı kızgınlar AKP'ye..
Yazdıklarımı anlamamışsın ki hoca..
Ben en kötü demokratik formülün en iyi(!) şiddetten çok daha iyi olduğunu söylemek istedim. Geziciler de bunu söyler.
Hem yazıma cevap olarak bula bula bunu mu buldun? Ne alaka?
Yazdıklarımı anlamamışsın ki hoca..
Ben en kötü demokratik formülün en iyi şiddetten çok daha iyi olduğunu söylemek istedim. Geziciler de bunu söyler.
Hem yazıma cevap olarak bula bula bunu mu buldun? Ne alaka?
Tamam ben de onu diyorum işte..Ama geziciler öyle söylemiyor işte..
Silahsız ve saldırısız kısmını da görmek lazım..Ayrıca protesto hakkının anayasal hak olduğunu da söyledim kaç mesajımda..Burda benim karşı olduğum gezicilerin samimiyeti meselesi..
Taksim'de geziciler eylem yaparken,Tayyip'ci yüzbinler de aynı yerde,aynı anda gezicileri protesto etmeye kalkarsa ne olacak!ortalık kan gölü olacak..İşte bu yüzden otorite yer ve şekil belirleyerek aslında bu anayasal hakkı da güvence altına alır..
sivaslınet
06.06.2013, 18:29
Tamam ben de onu diyorum işte..Ama geziciler öyle söylemiyor işte..
Neyse La Edri anlamayacaksın galiba.
Gezi direnişçileri hukuku çiyneyerek yapılan sürece karşılar, demokratik sürece değil.
Neyse La Edri anlamayacaksın galiba.
Gezi direnişçileri hukuku çiyneyerek yapılan sürece karşılar, demokratik sürece değil.
Zaten bu gezi eylemcileri dünyanın en hukuksever,en demokratik,en anayasal,en insancıl,en medeni düşünceye sahip insanları..Laf yok onlara tamam!
nene-hatun
06.06.2013, 18:33
Laedri onlar zaten silahsız saldırısız kısmına uygun davranıyor. Üç beş tane satılmış provokatörün yaptıklarını eylemcilere mal etme. Bak bugün bile taksimde sanatçılar gelecek ve konser verecekti. Bütün millet " istemiyoruz bizim üzerimizden prim yapmayın" diye ayağa kalktı ve sanatçılar gelmeyeceklerini açıklamak zorunda kaldılar.
Satılmış provokatörlerinde kim tarafından geldiği belli ve senin padişahın tabanını yığmakla tehdit etti ama başaramadı. Ve onun yaptığı halkı birbirine karşı kışkırtmaya çalışmak suçtur ve yüce divanda yargılanmayı gerektirir. Bu başlığa yazmaya başladığımdan beri bunu anlatıyoruz ama duvara söylesek ses verir anlardı siz halen anlamamakta direniyorsunuz yazık
sivaslınet
06.06.2013, 18:38
Laf yok onlara tamam!
Ha şöyle hoca! Onların çoğu sosyoloji, siyasi bilimler uzmanı insanlar.
Laedri onlar zaten silahsız saldırısız kısmına uygun davranıyor. Üç beş tane satılmış provokatörün yaptıklarını eylemcilere mal etme. Bak bugün bile taksimde sanatçılar gelecek ve konser verecekti. Bütün millet " istemiyoruz bizim üzerimizden prim yapmayın" diye ayağa kalktı ve sanatçılar gelmeyeceklerini açıklamak zorunda kaldılar.
Satılmış provokatörlerinde kim tarafından geldiği belli ve senin padişahın tabanını yığmakla tehdit etti ama başaramadı. Ve onun yaptığı halkı birbirine karşı kışkırtmaya çalışmak suçtur ve yüce divanda yargılanmayı gerektirir. Bu başlığa yazmaya başladığımdan beri bunu anlatıyoruz ama duvara söylesek ses verir anlardı siz halen anlamamakta direniyorsunuz yazık
Şu sitede bile doğru düzgün,üslup bozmadan tartışmayı bilmiyorusunuz..Şu sitedekileri bile kışkırtmadan duramıyorsunuz..Koyunmuş,duvar mış,kömüre satılmış hayatmış..Senin gibi,amazon gibi yüz tane olsa o eylem alanında yeter zaten olay çıkarmaya..
Alibaba58
06.06.2013, 18:50
Şu sitede bile doğru düzgün,üslup bozmadan tartışmayı bilmiyorusunuz..Şu sitedekileri bile kışkırtmadan duramıyorsunuz..Koyunmuş,duvar mış,kömüre satılmış hayatmış..Senin gibi,amazon gibi yüz tane olsa o eylem alanında yeter zaten olay çıkarmaya..
2. sayfaya bakarsan ilk sataşma kimden geldi anlarsın. Siyahnur mudur kara gölge midir her neyse aldı cevabını.
nene-hatun
06.06.2013, 18:53
Bunları söylediğim bir tane iletimi göstersene bu başlıkta.İftira atmak yalancılık günahtır laedri inandığın dinin böyle emreder. Asıl tartışmayı bilmeyen sensin zira en ufak bir bilgi birikimine sahip değilsin ve sırf polemik yaratmak adına sürekli demogoji yapıyorsun yetişemediğin yerde de çirkefleşiyorsun. Kızıyorsun ama evet gerçekten bir de öğretmen olacaksın. Bundan sonra sana cevap vermeyeceğim
Daha bir önceki mesajta duvara anlatsam ses verirdi yazan ben miydim?
nene-hatun
06.06.2013, 18:59
Duvara anlatmak bir deyimdir hakaret değil sürekli anlatıldığı halde halen anlamak istemeyenler için kullanılır. Dedik ya iyi ki bir de öğretmensin
Duvara anlatmak bir deyimdir hakaret değil sürekli anlatıldığı halde halen anlamak istemeyenler için kullanılır. Dedik ya iyi ki bir de öğretmensin
İyi güzel kılıfı da buldun..
Karşında bir insan var..Ve ona duvara anlatsam analrdı,sen anlamadın demek o insana hakaret etmektir.Senin kafan duvardan kalın demektir..Ayrıca görüşlerimi bırakıp,ikide bir nasıl öğretmensin,sen nasıl öğretmen oldun gibi seviyesiz laflar da sizin ürününüz..
sivaslınet
06.06.2013, 19:06
Daha bir önceki mesajta duvara anlatsam ses verirdi yazan ben miydim?
Bana denilsin hocam. Bir teşbihtir. Sen kendini biliyorsun. Yeter ki küfür ve hakaret olmasın. Forumlarda küfür ve hakaret yasaktır.
ne taksimi ne direnişi millet savaşı unuttu savaşmayı direnişi körebe oyunu sanıyor herhalde.
bu ülke hepimize yeter uyanık olmak lazım. önce alevi sünni oyununu denediler olmadı.sonra kürt türk oyununu denediler yemedi.şimdi tekrar sağ sol oyununu oynuyorlar.
kendi savaş uçağımızın tasarımının yapılıyor olması ilk uzun menzilli füzemiz cırıtın denemelerinin süper geçmesi bazı çevreleri baya korkutmuşa benziyor.tankımız büyük sipariş alıyor heronlarımız yok satıyor beyler dışarıya savunma sanayi satıyoruz akıllı olun uyanık olun
Bana denilsin hocam. Bir teşbihtir. Sen kendini biliyorsun. Yeter ki küfür ve hakaret olmasın. Forumlarda küfür ve hakaret yasaktır.
Teşbihte hata var o halde..Bu,bir hakarettir...Normal konuşma seyrinde söylenmez bu laf..Küçük düşürmek ve hakir görmek için kullanılır..Mesela ben bir konuyu 5 defa da anlatsam ve hala anlamasalar,duvara anlatsam anlardı demiyorum..Çünkü bu hakaretttir..Üstelik sadece bu başlık ile de sınırlı kalmayın..Bu sitede de çok defa koyun,aptal gibi pis söylemlere ve sürekli mesleğime dair hakaretler aldım malum zatlardan..Bu sitede ağzını bozmadan hakaret etmeden yazışamayan insanalrın,uslu uslu eylem yapması mümkün mü?
sivaslınet
06.06.2013, 19:26
ne taksimi ne direnişi millet savaşı unuttu savaşmayı direnişi körebe oyunu sanıyor herhalde.
bu ülke hepimize yeter uyanık olmak lazım. önce alevi sünni oyununu denediler olmadı.sonra kürt türk oyununu denediler yemedi.şimdi tekrar sağ sol oyununu oynuyorlar.
kendi savaş uçağımızın tasarımının yapılıyor olması ilk uzun menzilli füzemiz cırıtın denemelerinin süper geçmesi bazı çevreleri baya korkutmuşa benziyor.tankımız büyük sipariş alıyor heronlarımız yok satıyor beyler dışarıya savunma sanayi satıyoruz akıllı olun uyanık olun
İnsanlaşmak için felsefe ve mantık dersleri okutuluyor mu biraz da onlardan bahset.
Kimse sağ sol oyunu oynamıyor. Otorite yaşam alanımıza girmesin diyor o kadar. Bizi yönetenler hukuk dışına çıkmasın diyorlar ayrıca..
sivaslınet
06.06.2013, 19:30
Teşbihte hata var o halde..Bu,bir hakarettir...Normal konuşma seyrinde söylenmez bu laf..Küçük düşürmek ve hakir görmek için kullanılır..Mesela ben bir konuyu 5 defa da anlatsam ve hala anlamasalar,duvara anlatsam anlardı demiyorum..Çünkü bu hakaretttir..Üstelik sadece bu başlık ile de sınırlı kalmayın..Bu sitede de çok defa koyun,aptal gibi pis söylemlere ve sürekli mesleğime dair hakaretler aldım malum zatlardan..Bu sitede ağzını bozmadan hakaret etmeden yazışamayan insanalrın,uslu uslu eylem yapması mümkün mü?
Hocam samimi olalım şimdi.. :)
Sen hiç öğrencilerine kullanmadın mı bu teşbihi? Veya muadilini..
Hocam samimi olalım şimdi.. :)
Sen hiç öğrencilerine kullanmadın mı bu teşbihi?
Samimiyim,hiç konuşmadım!Bir kere bile kullanmadım!En kötü öğrencime bile salak,gerizekalı kelimesini kullanmadım..yeteri kadar çalışmıyorsun,emek vermiyorsun derim..Bir öğrencim de onları düşüncelerinden,inançlarından dolayı onlara sevgi,saygı,adalet anlamında en ufak ayrım yapıldığını söylesin,bırakırım diyorum ben bu mesleği!
sivaslınet
06.06.2013, 19:40
Samimiyim,hiç konuşmadım!Bir kere bile kullanmadım!En kötü öğrencime bile salak,gerizekalı kelimesini kullanmadım..yeteri kadar çalışmıyorsun,emek vermiyorsun derim..Bir öğrencim de onları düşüncelerinden,inançlarından dolayı onlara sevgi,saygı,adalet anlamında en ufak ayrım yapıldığını söylesin,bırakırım diyorum ben bu mesleği!
Peki hocam, örnek bir öğretmenmişsin.
Aynı üslubu forumda da göstermeni,
Aynı örnekliği sorgulamacı bir insan olarak ta göstermeni isterdim..
-son-
Yiğit BULUT her zamanki gibi yerinde yorumlar yapmış..
Peki hocam, örnek bir öğretmenmişsin.
Aynı üslubu forumda da göstermeni,
Aynı örnekliği sorgulamacı bir insan olarak ta göstermeni isterdim..
-son-
Sizinle taban tabana zıt fikirlerdeyiz pek çok konuda..Ama sizinle karşılıklı bir hakaret içine girdiğimizi hiç hatırlamıyorum..Bu,benim uslübum.
Ancak karşımda ikide bir mesleğimi sorgulayan,oy hakkımdan dolayı bana koyun diyenler varsa,benim de bir taşma sınırım var yani.
nene-hatun
06.06.2013, 19:52
Bak laedri sana son defa yazacağım.
1- Duvar ses verir'i sen kalın kafalılık olarak anlarsın ben bakış açısını değiştirememek olarak
2- Sen bir de öğretmensin dememi mesleğini sorgulamak olarak anlarsın ben bu ülkenin okumuş yazmış insanlarından biri olarak nasıl bu kadar sorgulamadan kabullenişine vurgu yapmak için kullanırım. Senin neyi nasıl öğrettiğin beni ilgilendirmez nasıl bir öğretmen olduğunda
Dedim ya bir şeyleri doğru anlamak için vicdan, sağduyu ve iyiniyet gerekir verdiğin cevaplarla bunun böyle olmadığını bana iyice ispatladın .
Ayrıca ben doğru bulduğumu söylerim kimseye yalakalık yapmam. Biliyorsun sanayi deki olayda da sana destek yazılar yazdım. Ben bu forumda teşekkür butonlarını bile kullanmak istemiyorum. Görüyorum ki farklı görüşten aynı şeyi söyledikleri halde herkes kendi görüşündekine bu hakkı kullanıyor.Yandaşlık ayrıcalık, grupçuluk olmasın diye bu butonu kullanmamayı tercih ediyorum
sivaslınet
06.06.2013, 19:52
Sizinle taban tabana zıt fikirlerdeyiz pek çok konuda..Ama sizinle karşılıklı bir hakaret içine girdiğimizi hiç hatırlamıyorum..Bu,benim uslübum.
Ancak karşımda ikide bir mesleğimi sorgulayan,oy hakkımdan dolayı bana koyun diyenler varsa,benim de bir taşma sınırım var yani.
Gelelim koyun meselesine hocam.
Ben de eğer makarna, bulgur, kömür, buz dolabı, çamaşır makinasına oy verirsem bana da koyun desinler hak etmiş olmaz mıyım? Bunlar defaatlerce ispatlandı.
Koyun bir tutam ot için, veya sürü başı için kendini uçurumdan atmıyor mu? Kaldı ki insanların vicdanları var. Koyun da değiller. Toplumun sorumluluğunu taşıyorlar.
Bu gereçler için oy vermeyenler bile, bu zihniyetteki bir siyasete oy verirlerse, ne düşünülmeli?
amazon10
06.06.2013, 20:08
Sizin gibilerin düşüncesi,fikri,ufku,basireti ayyaş..Ayyaştan kastım budur,alkol içip sarhoş olanları kastetmedim!
Çevir gazı yanmasın :) bu tanımları başbakanından mı öğreniyorsun leadri :)
BekirBayrak
06.06.2013, 20:12
Ben de eğer makarna, bulgur, kömür, buz dolabı, çamaşır makinasına oy verirsem bana da koyun desinler hak etmiş olmaz mıyım? Bunlar defaatlerce ispatlandı.
Koyun bir tutam ot için, veya sürü başı için kendini uçurumdan atmıyor mu? Kaldı ki insanların vicdanları var. Koyun da değiller. Toplumun sorumluluğunu taşıyorlar.
Bu gereçler için oy vermeyenler bile, bu zihniyetteki bir siyasete oy verirlerse, ne düşünülmeli?
Sizde varya alem insanlarsınız.
Kendiniz hakaret edince düşünce özgürlüğü oluyor.
Size biri düşüncelerini söledin mi hakaret oluyor.
Sizin anlayışınız bu doğanız bu artık size sölenecek sözde kalmadı..
amazon10
06.06.2013, 20:15
Leadri kendini temize çekmeye çalışma bize densiz diyen ilk sensin ama bakıyorum aklın yedi adım sürüyor unutuyorsun.:mad:
_DuMaN_58
06.06.2013, 20:16
Şu cümle var ya duman herşeyi batırıyor. Zira sen görmek ya da bulmak istemesen de polislerin arkasında polislerle birlikte yürüyen bir sürü mavi şapkalı eli sopalı adamın çekildiği videolar var. Sopaya itiraz eden zat-ı muhterem bunları nasıl açıklayacak.Bu adamlar videoyu çeken adamı "neden çekiyorsun" diyerek karısının yanında tekme tokat dövüyorlar. Benim sana gösterdiğim resimdeki akp inebolu gençlik kolları başkanı. .Ayrıca bugün isyan eden polisleri de yazsaydınız ya buraya "1 milyon oyumuz var sandıkta görüşürüz" diyorlar Chp ye yada başka partiye demiyorlar. Polis sendikası " çıkın halkın karşısına bu emri biz verdik deyin" diye bastırıyor.Neyse siz yalakalığa devam edin
Şu "yalakalık" kelimesini bana karşı bir kez daha kullanmayın. Yoksa size karşı farklı kelimeler kullanmak istemem. Alttan almaya çalıştıkça, sağduyulu davranmaya çalıştıkça, siz su üstüne çıkmaya devam ediyor ve kelimelerinizde ağırlaşmaya, insanları koyuna benzetmeye devam ediyorsunuz.
Şimdi konumuza geri dönelim, siz bana İstanbulda sağı solu yıkan, yakan, taş atan, parçalayan kişilerin polisler olduğunu söylediniz. Bende nene-hatun sizin şöyle bir iddaanız var; sağı solu yıkan,yakan kişilerin polisler olduğunu yada polisler tarafından tutulmuş şahıslar olduğunu iddaa ediyorsunuz öyle mi? dedim evet dediniz. Bende size bu iddaanızı ispatlamanızı rica ettim. Ve sizde bana İzmirde ki "eli sopalı" kişileri gösterdiniz. Konumuz istanbul olmasına rağmen ben yinede size cevaben İzmir Valisinin açıklamasını dile getirdim. Siz yinede bu açıklamaya inanmadınız. Gelgelelim İstanbulu yıkıp yakan kişiler hakkındaki idaanızı ispatlamak üzere bir veri paylaşmadınız. Şimdi tekrar bu konu hakkında cevabınızı rica ediyorum. Herhalde "akpciler videoları sildi, resimleri kaldırdı o yüzden ispatlayamam" demeyeceksinizdir.
sivaslınet
06.06.2013, 20:34
artık size sölenecek sözde kalmadı..
Zaten yaptığın da bu.. Laf "söz" yetiştirmek. Verdiğin cevaplardan belli. Hiç alakası olmayan şeyler..
Okuyup düşünme, fikir paylaşımı mı? Hak getire..
Sen, söz yetiştirme yerine şunları söyle bakayım. Konuyla ilgili olarak; Toplumu yönetmeye soyunan bir siyasi partinin nitelikleri ne olmalı? Demokrasi nedir? Gereklimidir? Neden? (alıntı yapmadan)
Bakalım söz yetiştirme yerine fikir yürütebilecek misin?
Alibaba58
Siz galiba uzayda yaşıyorsunuz. Nerdeyse yabancı ülkelere borç dağıtıyoruz diyeceksiniz. Hey Allahım ne günlere kaldık.
nene-hatun
Şu "yalakalık" kelimesini bana karşı bir kez daha kullanmayın. Yoksa size karşı farklı kelimeler kullanmak istemem. Alttan almaya çalıştıkça, sağduyulu davranmaya çalıştıkça, siz su üstüne çıkmaya devam ediyor ve kelimelerinizde ağırlaşmaya, insanları koyuna benzetmeye devam ediyorsunuz.
Şimdi konumuza geri dönelim, siz bana İstanbulda sağı solu yıkan, yakan, taş atan, parçalayan kişilerin polisler olduğunu söylediniz. Bende nene-hatun sizin şöyle bir iddaanız var; sağı solu yıkan,yakan kişilerin polisler olduğunu yada polisler tarafından tutulmuş şahıslar olduğunu iddaa ediyorsunuz öyle mi? dedim evet dediniz. Bende size bu iddaanızı ispatlamanızı rica ettim. Ve sizde bana İzmirde ki "eli sopalı" kişileri gösterdiniz. Konumuz istanbul olmasına rağmen ben yinede size cevaben İzmir Valisinin açıklamasını dile getirdim. Siz yinede bu açıklamaya inanmadınız. Gelgelelim İstanbulu yıkıp yakan kişiler hakkındaki idaanızı ispatlamak üzere bir veri paylaşmadınız. Şimdi tekrar bu konu hakkında cevabınızı rica ediyorum. Herhalde "akpciler videoları sildi, resimleri kaldırdı o yüzden ispatlayamam" demeyeceksinizdir.
Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın.
Dönelim konumuza sana İstanbulda ilk gece yaşananları anlattım atmleri tahrip edenin ve cam çerçeveyi kıranların polis olduğunu söyledim . Sen daha konuya dahil olmadan da farklı kişilere verdiğim cevaplarda halkın bu konuyla ilgili çektiği videoların kaldırılabileceğini söyledim. Zira sosyal medyada bir çok şey engellenmeye başladı. Polis parayla tutuyor demedim .Parayla tutulmuş adamlar dedim.Ve padişahınızın kendi tabanını kışkırtmasından sonra olduğunu da ve bunların polisin yanında yer alarak provokasyonlara imza attığını söyledim İstanbul ve başka yer hiç farketmiyor bu taktikler her yer de uygulanarak provokasyona neden oluyorlar. Size aynı taktiğin uygulandığı bir olayı anlattım. Kendi gözlerimle gördüğüm şeyleri henüz pcye geçirmek gibi bir teknoloji gelişmedi.
Herhalde "akpciler videoları sildi, resimleri kaldırdı o yüzden ispatlayamam" demeyeceksinizdir.
Bunu zaten söyledim. Ama sana şunu da dedim 1mayıs1977 de ortaya çıkan katliamların devlet eliyle yapıldığı ortaya çıktı ben o zaman çocuktum ama gördüm. Merak etme sende gün gelir bu olayın belgeleri açığa çıktığında kimin ne yaptığını görürsün. Sen bütün söylediklerimin yalan olduğunu varsay ve bekle. Hiç bir şey gizli kalmaz. Hatta içişleri bakanıbu tür haddini aşan polislerin tespit edildiğini ve haklarında soruşturma açıldığını da söyledi.
Alibaba58
06.06.2013, 20:37
Ben bu forumda teşekkür butonlarını bile kullanmak istemiyorum. Görüyorum ki farklı görüşten aynı şeyi söyledikleri halde herkes kendi görüşündekine bu hakkı kullanıyor.Yandaşlık ayrıcalık, grupçuluk olmasın diye bu butonu kullanmamayı tercih ediyorum
Ben bütün gücümle size teşekkür etmeye devam edeceğim Sayın nenehatun. Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün. :D
nene-hatun
06.06.2013, 20:37
Siz galiba uzayda yaşıyorsunuz. Nerdeyse yabancı ülkelere borç dağıtıyoruz diyeceksiniz. Hey Allahım ne günlere kaldık.
Sayın alibaba arkadaşımız bu konuda doğru söylüyor. Ben de her ay sivil savunma havacılık ve sanayi dergisi alırım. Hatta kendi tankını kendi yapan 4-5 ülkeden biriyiz.Savaş ta köprü olmayan yerlerde köprü kurmak için suda ve karada gidebilen bir araçta yapılmış bunu da dünyada bir tek Türkiye yapıyor.
Ama tabi bunu bu hükümete bağlamanın bir anlamı yok .Bunlar senelerdir sürdürülen projelerin hayata geçirilmeye başlanmasıdır
İnsanlaşmak için felsefe ve mantık dersleri okutuluyor mu biraz da onlardan bahset.
Kimse sağ sol oyunu oynamıyor. Otorite yaşam alanımıza girmesin diyor o kadar. Bizi yönetenler hukuk dışına çıkmasın diyorlar ayrıca..
dün o otorite benim üniversite baş örtüme,askeriyede namaz kılan subayıma.ilkokulda namaz kılan öğrencilere,baş örtülü meclise giren bayan milletvekiline.yemin töreninde oğlunu izlemeye gelen anneye başın örtülü diye karışırken siz nerdeydiniz ?
o zaman otorite sizdiniz değilmi kıs kıs gülüyordunuz şimdi o taksimde eğlemleri biz yapsaydık.
kaç kişi ölürdü sana soruyorum asker polis öyle dururmuydu bu devletin size verdiği önemi dahi bilmeyecek kadar gözlerin vede kalpleriniz mühürlenmiş RABBİM sizi islah etsin
evet bugün başbakanımız tunusa büyük bir ekonomik yardım yaptı.geçimşde somaliyede yaptık.
afrika dünyada nerde bir aç ülke varsa hepsine yardım ediyoruz devlet olarak.
borç değil yardım ediyoruz beyfendi.
borçu IMF vereceğiz hemde 5 milyar dolar artık onlar bize ezile büküle gelecekler
biraz bu ülke ile gurur duyun şayet duymuyorsanız gölge etmen başka ihsan istemek
sivaslınet
06.06.2013, 20:51
dün o otorite benim üniversite baş örtüme,askeriyede namaz kılan subayıma.ilkokulda namaz kılan öğrencilere,baş örtülü meclise giren bayan milletvekiline.yemin töreninde oğlunu izlemeye gelen anneye başın örtülü diye karışırken siz nerdeydiniz ?
o zaman otorite sizdiniz değilmi kıs kıs gülüyordunuz şimdi o taksimde eğlemleri biz yapsaydık.
kaç kişi ölürdü sana soruyorum asker polis öyle dururmuydu bu devletin size verdiği önemi dahi bilmeyecek kadar gözlerin vede kalpleriniz mühürlenmiş RABBİM sizi islah etsin
Kuzu sen yazılanları anlıyor musun gerçekten? Otorite kimsenin yaşam alanına girmesin diyorum. Bunu anladın mı? Sizin otorite bizim otorite diye ayırdım mı ben?
Otoritenin kimsenin yaşam alanına girmemesi fikrini doğru buluyor musun? Sen onu söyle..
_DuMaN_58
06.06.2013, 20:51
Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın.
Dönelim konumuza sana İstanbulda ilk gece yaşananları anlattım atmleri tahrip edenin ve cam çerçeveyi kıranların polis olduğunu söyledim . Sen daha konuya dahil olmadan da farklı kişilere verdiğim cevaplarda halkın bu konuyla ilgili çektiği videoların kaldırılabileceğini söyledim. Zira sosyal medyada bir çok şey engellenmeye başladı. Polis parayla tutuyor demedim .Parayla tutulmuş adamlar dedim.Ve padişahınızın kendi tabanını kışkırtmasından sonra olduğunu da ve bunların polisin yanında yer alarak provokasyonlara imza attığını söyledim İstanbul ve başka yer hiç farketmiyor bu taktikler her yer de uygulanarak provokasyona neden oluyorlar. Size aynı taktiğin uygulandığı bir olayı anlattım. Kendi gözlerimle gördüğüm şeyleri henüz pcye geçirmek gibi bir teknoloji gelişmedi.
Bunu zaten söyledim. Ama sana şunu da dedim 1mayıs1977 de ortaya çıkan katliamların devlet eliyle yapıldığı ortaya çıktı ben o zaman çocuktum ama gördüm. Merak etme sende gün gelir bu olayın belgeleri açığa çıktığında kimin ne yaptığını görürsün. Sen bütün söylediklerimin yalan olduğunu varsay ve bekle. Hiç bir şey gizli kalmaz.
Cürmüm (cirm) ne kadar biliyor musun ki?
Çok güzel. Genelde de böyle oluyor zaten bizim sitemizde, bir iddaa ortaya atılır ve ispatlanamaz. O iddaa üzerinde çok laf söylenir. İnsanlar suçlanır, zan altında bırakılır. Tartışma ortamı alevlendirilir derken sonra SUSULUR. Çünkü iddaa ispatlanmamıştır. Ve iddanın gerçeklik payı kalmamıştır.
Yanlız çok güzel bir neden ortaya sürmektesiniz. "AKP videoları sildi. Resimleri, belgeleri kaldırdı" ne güzel. Bende o kadar iddaa yazayım. Bazılarını kafamdan uydurayım, bazılarını az çok gerçeğe dayandırayım, eskilerden bahsedeyim derken ortada bir gerçeğe yakın iddaa oluşturayım. Ama kanıtlama noktasına gelince foyam ortaya çıksın... ne güzel değil mi. Bakın benim de bir iddaam oldu.
Alibaba58
06.06.2013, 20:52
Konu yine baş örtüsüne geldi. Bu karın ağrınız ne zaman bitecek acaba. Takılmış plak gibi aynı şeyleri yazıp duruyorsunuz. Şimdi devran bizim aynı eziyeti biz yapalım demeye getiriyorsunuz. Ama bu halk bunları yemiyor artık. Özellikle Taksim'de ve semtlerdeki eylemlerdeki türbanlı bayanları gördükçe asıl Allah sizi ıslah etsin diyesim geliyor.
Olaylar başladığında salağın biri yazıyorki "Hükümet feysbuk ve twiter'a girişleri yasakladı engelledi" Ve bunu da twiter üzerinden yazıyor.
nene-hatun
06.06.2013, 20:55
SN kuzu_58 biz- siz diye ötekileştirdiğiniz kesimlerin siz tarafını ilgilendiren eylemler de polisin sizlere bu kadar vahşet uyguladığına tanık oldunuz mu? Sakın diğer arkadaşların söylediği gibi yıkıp yıkmaktan bahsetmeyin 3-5 provokasyoncunun yaptığı eylemleri bu olaya mal etmeyin. Ayrıca siz herkesi kucaklayacağınızı söyleyerek gelmediniz mi? O zaman bana farkınızı anlatabilir misin .? Şimdi intikam almaya çalıştığınız bu yazdıklarınızdan bile o kadar net anlaşılıyor ki :)
sivaslınet
06.06.2013, 20:57
evet bugün başbakanımız tunusa büyük bir ekonomik yardım yaptı.geçimşde somaliyede yaptık.
borçu IMF vereceğiz hemde 5 milyar dolar artık onlar bize ezile büküle gelecekler
biraz bu ülke ile gurur duyun şayet duymuyorsanız gölge etmen başka ihsan istemek
Zaten işi gücü ülke kaynaklarını yabancılara peşkeş çekmek, yabancılara savaş yardımı yapmak, yabancılara ülkledeki tüm kurumları satmak..
Ama kendi halkını soracak olursan; Halkı açlık sınırının çok altında yaşayan bir kaç dünya devletinin içinde en sonlardayız. Bunu biliyor musun? Yoksa ezberletilmişlerinle mi konuşuyorsun?
nene-hatun
06.06.2013, 21:00
Cürmüm (cirm) ne kadar biliyor musun ki?
Çok güzel. Genelde de böyle oluyor zaten bizim sitemizde, bir iddaa ortaya atılır ve ispatlanamaz. O iddaa üzerinde çok laf söylenir. İnsanlar suçlanır, zan altında bırakılır. Tartışma ortamı alevlendirilir derken sonra SUSULUR. Çünkü iddaa ispatlanmamıştır. Ve iddanın gerçeklik payı kalmamıştır.
Yanlız çok güzel bir neden ortaya sürmektesiniz. "AKP videoları sildi. Resimleri, belgeleri kaldırdı" ne güzel. Bende o kadar iddaa yazayım. Bazılarını kafamdan uydurayım, bazılarını az çok gerçeğe dayandırayım, eskilerden bahsedeyim derken ortada bir gerçeğe yakın iddaa oluşturayım. Ama kanıtlama noktasına gelince foyam ortaya çıksın... ne güzel değil mi. Bakın benim de bir iddaam oldu.
dedik ya cürmün kadar yer yakarsın .Ne o yoksa kaos ve aktassa ya yaptığınız gibi evime tehditler mi yollamayı düşünüyorsunuz?. Şimdiden söyleyeyim böyle bir niyetin varsa aman dikkat et geldiğinde kiminle karşılaşacağınız konusunda şok olmayın.
Valla dedim ya benim yalan söylediğimi kabul et ve bekle.İnterneti sadece sivaslılarnetten ibaret sanıyor ve hiç bir şeyi takip etmiyorsun yapılan sansürleri de görmen mümkün değil. Camide içki içildiğini de iddia ediyordunuz ne oldu?
nene-hatun
06.06.2013, 21:03
Olaylar başladığında salağın biri yazıyorki "Hükümet feysbuk ve twiter'a girişleri yasakladı engelledi" Ve bunu da twiter üzerinden yazıyor.
Cley bu taksim civarında olaylar sırasında internet bağlantılarının kesilmesi ile alakalı. Millet telefondan bildiriyor arkadaşlarına onlar da bulundukları yerden bunları yazıyorlar..
Alibaba58
06.06.2013, 21:03
Senin başbakanın önce ülkesindeki açları doyursun. Millete üç çocuk yap demesini biliyor. Milletin yatak odasına bile karışan birini savunmayın bana.
Jummer araclarıyla telefon bağlantıları da kesilmişti bunların. Nasıl bildirmişler telefonla. Herşeye bir kılıf buluyorsunuz maşallah :)
serhat_58
06.06.2013, 21:10
taksimde her pisli yap ickisini eroinini ceksin sonrada eylem yapsin ,
_DuMaN_58
06.06.2013, 21:12
dedik ya cürmün kadar yer yakarsın .Ne o yoksa kaos ve aktassa ya yaptığınız gibi evime tehditler mi yollamayı düşünüyorsunuz?. Şimdiden söyleyeyim böyle bir niyetin varsa aman dikkat et geldiğinde kiminle karşılaşacağınız konusunda şok olmayın.
Valla dedim ya benim yalan söylediğimi kabul et ve bekle.İnterneti sadece sivaslılarnetten ibaret sanıyor ve hiç bir şeyi takip etmiyorsun yapılan sansürleri de görmen mümkün değil. Camide içki içildiğini de iddia ediyordunuz ne oldu?
KAOS ve aktassa nickli iki üyemizin evine tehditler mi yollamışım? Ben? Allah allah. Bunu da ispat etmeniz gerektiğini unutmayın. Unutmadan aktassa benim samimi bir arkadaşımdır :) Bu bir.
Yalan söylüyorsunuz demiyeyim, ispat edemediğiniz bir iddanız var diyelim. İkinci soruma geçiyorum. Hangi yorumumda, cümlemde cami de içki içildiği iddaasında bulunmuşum?
nene-hatun
06.06.2013, 21:12
Jummer araclarıyla telefon bağlantıları da kesilmişti bunların. Nasıl bildirmişler telefonla. Herşeye bir kılıf buluyorsunuz maşallah :)
Taksimin biraz dışına çıkmak yeterli bunu da mı düşünemiyorsunuz :) :)
sivaslınet
06.06.2013, 21:13
"Sokaklar serbest bırakılmalı"
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül-
serhat_58
06.06.2013, 21:16
"Sokaklar serbest bırakılmalı"
-Cumhurbaşkanı-
ben akp ye hic oy vermedim, oyum hep bbpye oldu , adamlar dört dörtlük is yapmiolar zaten yapanida bulamassin, türkiyenin yarisida hep seciyor, seni getirelim basinada sen göster nasil yapiliormus olmazmi
nene-hatun
06.06.2013, 21:18
KAOS ve aktassa nickli iki üyemizin evine tehditler mi yollamışım? Ben? Allah allah. Bunu da ispat etmeniz gerektiğini unutmayın. Unutmadan aktassa benim samimi bir arkadaşımdır :) Bu bir.
Yalan söylüyorsunuz demiyeyim, ispat edemediğiniz bir iddanız var diyelim. İkinci soruma geçiyorum. Hangi yorumumda, cümlemde cami de içki içildiği iddaasında bulunmuşum?
Valla bilemem arkadaşım cürmüm ne kadar biliyor musunuz diye bir soru neden sorulur? En fazla kaydımı silersin çok mu dert?
İyi ya işte böyle bir şey yapılması için ya tanıyor olmanız ya da forum yöneticileri tarafından IP numaralarının sızdırılmış olması gerekiyor bilmem anlatabildim mi? Dediğim gibi niyeti olan varsa da- bu forumda olmayan şey değil çünkü- geldiğinde neyle ve kimle karşılaşacağına hazırlıklı olsun da şok olmasın.
Bunu söylerken yandaşlarınızın iddialarından söz etmek istedim yani hiç bir şey gizli kalmıyor görün babında
BekirBayrak
06.06.2013, 21:18
Sayın alibaba arkadaşımız bu konuda doğru söylüyor. Ben de her ay sivil savunma havacılık ve sanayi dergisi alırım. Hatta kendi tankını kendi yapan 4-5 ülkeden biriyiz.Savaş ta köprü olmayan yerlerde köprü kurmak için suda ve karada gidebilen bir araçta yapılmış bunu da dünyada bir tek Türkiye yapıyor.
Ama tabi bunu bu hükümete bağlamanın bir anlamı yok .Bunlar senelerdir sürdürülen projelerin hayata geçirilmeye başlanmasıdır
Yok artık bu kadarda olmaz ya
Siz hem okuduğunuzU sölüyorsunuz ve pişkinlikle bunun hükümete bağlamanın bir anlamı olmadığınıda sölüyorsun.
Yani bir CHP linin dediği gibisiniz
Bu AKP bizi uzaya götürse genede yaptıklarına karşı çıkacağım.
Sizleri anlamak çok zor deil;
İ-M-K-A-N-S-I-Z
nene-hatun
06.06.2013, 21:21
Yok artık bu kadarda olmaz ya
Siz hem okuduğunuzU sölüyorsunuz ve pişkinlikle bunun hükümete bağlamanın bir anlamı olmadığınıda sölüyorsun.
Yani bir CHP linin dediği gibisiniz
Bu AKP bizi uzaya götürse genede yaptıklarına karşı çıkacağım.
Sizleri anlamak çok zor deil;
İ-M-K-A-N-S-I-Z
Kardeşim bu projeler akepeye bağlanamaz .Zira yeni değil ben akepe iktidar olmadan önce de bu projelerin olduğunu biliyorum. Zira 25 senedir o dergileri her ay alıyorum. Başta A partisi de olsa B partisi de olsa bu projeler hiç aksamadan devam ediyor
_DuMaN_58
06.06.2013, 21:26
Valla bilemem arkadaşım cürmüm ne kadar biliyor musunuz diye bir soru neden sorulur? En fazla kaydımı silersin çok mu dert?
İyi ya işte böyle bir şey yapılması için ya tanıyor olmanız ya da forum yöneticileri tarafından IP numaralarının sızdırılmış olması gerekiyor bilmem anlatabildim mi? Dediğim gibi niyeti olan varsa da- bu forumda olmayan şey değil çünkü- geldiğinde neyle ve kimle karşılaşacağına hazırlıklı olsun da şok olmasın.
Bunu söylerken yandaşlarınızın iddialarından söz etmek istedim yani hiç bir şey gizli kalmıyor görün babında
Bakın yine bir iddaa da bulundunuz ama ispatlama noktasına gelince tıkanıp kalıyorsunuz. Şimdi ben samimi bir arkadaşıma, her gün görüştüğüm bir arkadaşıma tehdit yollamışmıyımdır sizce :) Şu konuda haklısınız biz IP numaralarını görebiliyoruz. Fakat ben IP numaralarından adres tespiti yapıp bu söylediğiniz iki kişiye tehdit yollamış mıyım? Dediğinize göre yollamışım, bu iddaanızı ispatlar mısınız lütfen?
Gördüğünüz gibi ben camide içki içilmesi yada camiye içki atılması hakkında bir iddaa da bulunmadım. Yandaşlarınız dediğiniz kişiler kimler bilmiyorum. Ben kimseyi yandaşım olarak görmüyorum, herhalde onlarında alınlarında Dumanın yandaşı yazmıyordur.
_DuMaN_58
06.06.2013, 21:29
Neyse ben şuan otogara gidiyorum. Sivas'a geleceğim yaklaşık 5gün yokum. Döndüğüm de Allah'ın izniyle devam edelim. Sağlıcakla kalınız.
BekirBayrak
06.06.2013, 21:31
Kardeşim bu projeler akepeye bağlanamaz .Zira yeni değil ben akepe iktidar olmadan önce de bu projelerin olduğunu biliyorum. Zira 25 senedir o dergileri her ay alıyorum. Başta A partisi de olsa B partisi de olsa bu projeler hiç aksamadan devam ediyor
Kardeşim madem 25 senedir o dergileri alıyorsun.
Peki bütün samimiyetliliğinle AKP haricinde hangi hükümet bu işlerin peşine düşmüşte yapmış yada yapmaya yeltenmiş en azından
nene-hatun
06.06.2013, 21:33
Bakın yine bir iddaa da bulundunuz ama ispatlama noktasına gelince tıkanıp kalıyorsunuz. Şimdi ben samimi bir arkadaşıma, her gün görüştüğüm bir arkadaşıma tehdit yollamışmıyımdır sizce :) Şu konuda haklısınız biz IP numaralarını görebiliyoruz. Fakat ben IP numaralarından adres tespiti yapıp bu söylediğiniz iki kişiye tehdit yollamış mıyım? Dediğinize göre yollamışım, bu iddaanızı ispatlar mısınız lütfen?
Gördüğünüz gibi ben camide içki içilmesi yada camiye içki atılması hakkında bir iddaa da bulunmadım. Yandaşlarınız dediğiniz kişiler kimler bilmiyorum. Ben kimseyi yandaşım olarak görmüyorum, herhalde onlarında alınlarında Dumanın yandaşı yazmıyordur.
Tıkanma denen bir olay yok. Forumda böyle bir olay oldu mu oldu. Ortada dönüp duran bir tek yönetici sen misin ? Sensin .Böyle bir olaydan haberin olmaması mümkün mü? Senin tespit yapman gerekmiyor yapan birilerine sızdırmak yeterli. Dediğim gibi bu forumda olmayan bir şey değil. Bu olaya muhatap olanların kendi itirafları mevcut. Bir adli durum olduğunda yönetici olarak sen de sorumlu olacaksın çünkü . Ayrıca" cürmümün ne olduğunu biliyor musun" cümlesi aba altından sopa göstermektir . Ne düşünmemi bekliyorsun?
Olay demogojiye kayıyor senin gibi düşünen aynı ideolojiyi paylaştığınız insanların genel tavrı bu sanırım.
Siteye biraz hareket geldi sayenizde. Teşekkür ederim devrimci arkadaşlar.
nene-hatun
06.06.2013, 21:37
Kardeşim madem 25 senedir o dergileri alıyorsun.
Peki bütün samimiyetliliğinle AKP haricinde hangi hükümet bu işlerin peşine düşmüşte yapmış yada yapmaya yeltenmiş en azından
:)Yahu siz bu projelerin 3-5 sene de hazırlanıp olacağını falan mı sanıyorsunuz? Bu bir süreçtir ve hangi parti gelirse gelsin bu süreç aksamadan devam etti.Bitmesi bu iktidara denk geldi. Siz fazla ağaoğlu izliyorsunuz galiba :) Hayaldi gerçek oldu ben yaptım oldu. E artık ne diyeyim ben size .
nene-hatun
06.06.2013, 21:39
Hahaha bir de bize neler dersiniz :) Gördüğünüz gibi böyle konular olduğunda millet ne sanayiyi düşünüyor ne Doğan Ürgübü. İsteyen onları da konuşur başlıkları var. Ama Sivas Türkiyedeki gelişen olaylardan bağımsız düşünülemez.:)
sandalli
06.06.2013, 21:40
"Site canlansin, canlansin" diyordunuz. Alin size canlilik. Herkese selamlar.
nene-hatun
06.06.2013, 21:41
Neyse ben şuan otogara gidiyorum. Sivas'a geleceğim yaklaşık 5gün yokum. Döndüğüm de Allah'ın izniyle devam edelim. Sağlıcakla kalınız.
Hadi iyi yolculuklar sağ salim git gel :)
"Site canlansin, canlansin" diyordunuz. Alin size canlilik. Herkese selamlar.
Öyle oldu abi. Bir de karşıdakine hakaret etmeden aşağılamadan tartışmayı öğrensek çok güzel olacak :)
nene-hatun
06.06.2013, 21:44
Öyle oldu abi. Bir de karşıdakine hakaret etmeden aşağılamadan tartışmayı öğrensek çok güzel olacak :)
Bize allah belanızı versin diyen sen değil miydin cley? Hatta bi tarafımıza kına bile yakmamızı söylemiştin :) :)
Alibaba58
06.06.2013, 21:45
Küstürdüğünüz diğer üyeler gelse daha çok canlanacak bu site. Ben sizin yerinizde olsam bu yorumu yapacağıma küstürdüğüm diğer üyelerin gelmesi için çaba harcardım. Şu anda onlar yok diye benim vicdanım sızlıyor.
ÖnceVatan
Necmeddin Özbek
Abircan
Sıla58
daha aklıma gelmeyenler var özür dilerim. Lütfen geri dönün.
sandalli
06.06.2013, 21:45
Tartisma kültürümüz cok gelismemis demek ki. Zamanla bunu da asariz insaallah. Yine de siteyi böyle görmek güzel.
nene-hatun
06.06.2013, 21:46
Bu arada artık HER YER KIZILAY HER YER DİRENİŞ :)
Alibaba58
06.06.2013, 21:48
Bize allah belanızı versin diyen sen değil miydin cley? Hatta bi tarafımıza kına bile yakmamızı söylemiştin :) :)
:))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))
Onları 10 gündür evine gidemeyen polis kardeşim ve arkadaşlarım için yazdım. Adanadaki olayı okuyunca yazma gereği hissettim. Ve yine yazıyorum. Amacı gerçekten Gezi parkı olanlar hariç başta Taksim Ve diğer illerde eylem yapan, ortalığı yakıp yıkan, polislere olmadık maddeler savuran, devlet dairelerine esnaf dükkanlarına zarar veren, araçları yakan, parti binalarına saldıran,inançlı kişilere küfürler eden sataşan, Fem ,NT, gibi işyerlerine zarar verenlerin ve destekçilerin Allah belasını versin.
sandalli
06.06.2013, 21:48
"Sokaklar yürümekle asinmaz." Kirip dökmekle direnis olmaz. Bir vergi mükellefi olarak kamu mallarina zarar verenler hakkinda dava acacagim. Kirdiklari benim ve benim gibi vergi verenlerin.
Şahsım adına kimseyi küstürmedim. Site benim babamın malı değil. İsteyen gelir belirlenene kurallar çerçevesinde yorumunu yazar çıkar. Saydığınız kişiler çok alınganlarsa ona da diyecek bişey yok.
Alibaba58
06.06.2013, 21:51
"Sokaklar yürümekle asinmaz." Kirip dökmekle direnis olmaz. Bir vergi mükellefi olarak kamu mallarina zarar verenler hakkinda dava acacagim. Kirdiklari benim ve benim gibi vergi verenlerin.
Merak etmeyin Tayyip onların parasını misliyle halktan çıkarır. Hatta direnişçilere sıktırttığı suyun parasını bile alır alim allah. :D
nene-hatun
06.06.2013, 21:51
Bu ülkenin kamu malları kaynakları yabancılara peşkeş çekildi satıldı .Hazır eliniz değmişken ona da bir el atsanız çok memnun olacağım :)
Hak etmiş olmaz..
İsteyen istediği sebepten dolayı istediği partiye oy verir..bana kalırsa CHP'nin tamamı,anlayışı,düşünce sistemi komple düşün işte,bir kilo bulgur etmez..Ben şimdi CHP'ye oy verenlere hakaret mi edeyim..
Kaldı ki Cem Uzan'a kontöre,dönere,konser verdi diye milyonlar oy verdi..O zamanlar bu koyun muhabbeti hiç yapılmamıştı.İsteyen istediği partiye oy verir..
Bunları da geçtim..Hadi sizin koyundan kastınız kömüre,oduna oy verenler..Peki referanduma yüzde 58 çıktığında o yüzde 58 de koyun ve aptal ithamalrı ile karşılaşmadı mı?
O kadar çok örnek verilebilir ki..Çok samimi olduğum Edirne'li bir arkadaşım AKP ve icraatlerini çok takdir eder sever beğenir..Ama sırf dedem,babam öyle yapmış,aile kültürü olmuş diye CHP'ye oy veriyor.Şimdi,kömüre oy verenle,bu arkadaşımın arasında ne fark var?
Öyle biryargı oluşturuldu ki,CHP seçmeni bilinçli seçmen,AKP koyunlarla iktidar oluyor..Önce bu saygıyı oluşturmalk lazım.
Çevir gazı yanmasın :) bu tanımları başbakanından mı öğreniyorsun leadri :)
Ben senin alkon alıp almadığını nereden bileceğim de somut anlamda ayyaş diyeceğim?
Ayyaştan kastım en başından beri budur..Düşünceniz,anlayışınız ayyaş..
sandalli
06.06.2013, 21:57
Bu ülkenin kamu malları kaynakları yabancılara peşkeş çekildi satıldı .Hazır eliniz değmişken ona da bir el atsanız çok memnun olacağım :)
Millet malina zarar veren kim olursa olsun hesap sorulmalidir, kimsenin yaptigi yanina kalmamali.
Alibaba58
06.06.2013, 22:03
Şahsım adına kimseyi küstürmedim. Site benim babamın malı değil. İsteyen gelir belirlenene kurallar çerçevesinde yorumunu yazar çıkar. Saydığınız kişiler çok alınganlarsa ona da diyecek bişey yok.
Bir özür dilemek insanı küçültmez. Siz bir yönetici olarak ilk adımı atmalısınız. Göreceksiniz o zaman sitenin nasıl canlandığını. Burda amacım sizi suçlamak değil. Evet hatalar yapıldı inşallah yenileri olmaz. Sadece kırılan üyelerin geri gelmesini istiyorum.
Benden dolayı siteye girmeyen birisi varsa ondan özür dilerim. Ama kimseye kasıtlı olarak bir şey yapmadım. Yapmam da. Görüş ayrılıklarımız olabilir olması da çok güzel bişey sitemiz için. Ama bundan dolayı kimseyi uzaklaştırmak gibi bir niyetim asla olmadı.
Bu yazıyı o dediğiniz kişilere ulaştırabilirsiniz. Derlerseki biz cley yüzünden girmiyoruz.Özel mesaj ile de özür dilerim o kişilerden
Alibaba58
06.06.2013, 22:10
KONU BAŞKA TARAFA KAYIYOR AMA BEN SADECE SİZİ SUÇLAMIYORUM. BİR YÖNETİCİ OLARAK SİTENİN CANLANMASI İÇİN İLK ADIMI SİZİN ATMANIZ GEREKTİĞİNİ YAZDIM. UMARIM BU YAZDIKLARIMIZI OKUR VE TEKRAR DÖNERLER. BÜTÜN ÜYELER BENİM İÇİN DEĞERLİDİR. EĞER BENİM KIRDIĞIM BİRİLERİ OLMUŞSA BENDE ÖZÜR DİLERİM.
sandalli
06.06.2013, 22:13
Ben de bir üye olarak benden incinenler varsa özür dilerim. Beni incitenlere de bir darginligim yoktur. Kamu mallarina, topluma zarar vermeden fikirlerini haykiranlara da saygi duyuyorum. :)
Necmettin amcayı severim sayarım ( o beni pek sevmez ama) tekrar gelmesinden mutlu olurum. Diğer saydığınız kişiler de kendileri bilirler. Gelene kapı açık.
serhat_58
06.06.2013, 22:14
taksim felan beni hic ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren kendi memleketim, en guzeli sivasa iyi bi yatirim lazim , yoksa göce devam
Eyleme ara verdik. Zaten eylemin istanbul ayağı bitti. Gezi Parkı bitti. Güven Park başladı. Her yer Ankara Her yer direniş (!)
Alibaba58
06.06.2013, 22:15
Necmettin amcayı severim sayarım ( o beni pek sevmez ama) tekrar gelmesinden mutlu olurum. Diğer saydığınız kişiler de kendileri bilirler. Gelene kapı açık.
İŞTE BU OLMADI. NECMEDDİN ABİDE ONLAR OLMADIĞI İÇİN GELMİYOR ZATEN. LÜTFEN DÜZELTİN GENEL BİR ÖZÜR İSTİYORUM. :D
Pusula_58
06.06.2013, 22:20
Ha gayret burada da milli bir mutabakata varılacak, karşılıklı hoşgörü sevgi saygı olduğunda aşılmayacak hiç bir sorun yoktur...
Alibaba58
06.06.2013, 22:28
Eyleme ara verdik. Zaten eylemin istanbul ayağı bitti. Gezi Parkı bitti. Güven Park başladı. Her yer Ankara Her yer direniş (!)
Konuyu değiştirme Cley özür dileyecek misin? Dilemeyecek misin? Bu sitede barışın olmasını isteyenlerin desteğini bekliyorum.
Diledimya kaç kere dileyim. Necmettin amca basta olmak üzere (diyari baba siteye döndüğü için onu saymıyorum.saygıyla ellerinden öpüyorum) bana veya bir başkasına kızarak küserek siteden ayrılan üye girişi yapmayıp misafir olarak izleyen tüm arkadaşlardan özür dilerim. Birlik beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde gelin bir olalım diri olalım.
sandalli
06.06.2013, 22:37
Bir de "özür dile" diyenler özür dilesin. Belki onlara da küsenler olmustur. :)
Alibaba58
06.06.2013, 22:37
Diledimya kaç kere dileyim. Necmettin amca basta olmak üzere (diyari baba siteye döndüğü için onu saymıyorum.saygıyla ellerinden öpüyorum) bana veya bir başkasına kızarak küserek siteden ayrılan üye girişi yapmayıp misafir olarak izleyen tüm arkadaşlardan özür dilerim. Birlik beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde gelin bir olalım diri olalım.
Ya var yaaaaaaaaaaaa illa bir laf çakacaksın yolu yok. Bak uykum geldi, kocam bilgisayarı balkondan atacak nerdeyse bir özür dileyene kadar çatladın. (Bu arada bana beyefendi diyen arkadaş ben bayanım hazır aklıma gelmişken)
ARTIK SİTEMİZDE BARIŞ DOLU GÜNLERİN YAŞANMASI DİLEĞİYLE...
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.