![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Gülistana güller diktim, bekledim,
Gül sen idin, seni güle ekledim, Sevdalı gönlüme güller yükledim, Gülemedim, güller hara döndürdü. |
gırılsın gurbetin tencere tavaı
içimde hiç kalmadı hevesi çok özledim memleketim sivası içinde eşim dostum var benim |
Ömrüm geçti, bir gün olsun gülmedim,
Bir gül vardı kıymetini bilmedim, Gülsenime bir kızıl gül vermedim, Gülüm gitti bir çirkine yar oldu. |
[QUOTE=sandalli;483079]Firar etti aklım gitti başımdan,
Dereler sel doldu gözüm yaşından, Aşka düstüm senin kalem kaşından, Başına taktiğin gül benim değil.[/QUOTE] NAzar etsem,eğilir koca dağlar, Gönül efgan eder,karalar bağlar, Gözlerim yaş değil,bil ki kan ağlar, Nameler benim de dil benim değil. |
[QUOTE=abdulvahid;488053]NAzar etsem,eğilir koca dağlar,
Gönül efgan eder,karalar bağlar, Gözlerim yaş değil,bil ki kan ağlar, Nameler benim de dil benim değil.[/QUOTE] Gözlerim kamaşır bakamam güne, Hasret ve özlemler doluyum düne, Karar verdim artık gidecek yöne, Doğruya gitmeyen yol benim değil. |
uzun bir ara verdim şimdi geldim
o yarin gönlünde akan seldim dost bagında çiçektim güldüm kurumuş sararmış gül benim deyil |
Gurbet elin kahrı zindandan beter,
Hasretlik acısı dikendir batar, İçimde bir sevda yıllardır yatar, Yâre sarılmayan kol benim değil. |
dost acı sözü düşmandan beter
yırtık şiltelerde ne yigitler yatar yaşlanır gönüller sevdalar biter bana yar demiyen dil benim deyil |
Aynı ruhtuk; aynı nefes ve tendik,
Hasret büktü belimizi, bilendik, Hakka gönül açtık,Ondan dilendik, Namerde el açan el benim değil. |
sıla hasreti gönlümde yaslı
tarkos sularından cigerler paslı bilinmez gurbette garibin aslı karalar giyerim al benim deyil |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 03:09. |
|