![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[QUOTE=gönlüm58;496453]Bugün ozanlarım kadına düşman,
Sevenler acılı, sevmeyen pişman, Gücümüzü görüp buradan kaçman, Doğru yolu artık bulan olur mu?[/QUOTE] Sandallı dostumdur benim ezelden Onunla çalarız burda her telden Onun kankasısın ne gelir elden Sana saygı duymak boynumun borcu |
Ağzımdan çıktıysa kötü heceler
Kovalasın beni yedi cüceler Geç oldu dostlarım iyi geceler Sizi seviyorum bilen olur mu? |
[B]ozanlar atışmış yine güzelce.
okuamıyorum ediyom hece. izliyorum sizi hergün her gece. elveda diyorum duyan olurmu.[/B] |
Kadınsız erkeksiz düzen olmaz
Dişi kuş olmasa yuva kurulmaz Ozanın taşı hafiftir baş yarmaz Saz ile mızrap ile söz ile |
sivasıma şöyle bir gidiversem
soğuk rüzgarını içime çeksem hasreti gönlüme bir dürüversem sende kalıversem bin sevinç ile |
Ozan gömleğini sırtıma taktım,
Geldim de siteye dostlara baktım, Aldım mızrabımı tellere çaktım, Gayri inler durur sazlarım benim. |
Arif gurban sesin neden duyulmaz,
İyilik servettir ona doyulmaz, Cahile, kötüye asla uyulmaz, Ehil olanlara sözlerim benim. |
Nice yalanlara bakıp geçerim,
İnsanım insanı iyi seçerim, Doğruluk uğruna zehir içerim, Silinmez gönülde izlerim benim. |
Yüce dağ başından eksilmez duman,
Çıkmasın dillerdem, acıyla aman, Gün olurda elbet geçer bu zaman, Yeniden gelecek yazlarım benim. |
[QUOTE=gönlüm58;497108]
Arif gurban sesin neden duyulmaz, İyilik servettir ona doyulmaz, Cahile, kötüye asla uyulmaz, Ehil olanlara sözlerim benim.[/QUOTE] Bağırırız duyulmaz sesimiz bizim Çıkamam yokuşu ağırır dizim Soğuk içtim bugün ağrıyor dişim Korkarım sonuda ağırır başım |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:12. |
|