![]() |
Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
bölücülük müü ?? arkadaslar lütfen biraz düsününn adinda saklii "Acilim" deniliyorr artik kavga dövüs savas olmasin kürtler ve türkler kardes olarak yasasinlar bi ülkede...kürtlere acilimm alevilere acilim yani onlari herseyden önce dikkate almammiz insinler dagdan cezalarini ceksinler sonrada namuslariyla edepleriyle yasasinlar...ama cezalarini ceksinler sonrada gelipte sivasin su tarafini diyarbakirin tümünü alalalimm diye kasinmasinlar....buna tabiki herkes karsii cikar..sonuctaa burda bu topraklar icin bizim askerlerimiz savastii türk askeri...zerre kadar kimsenin hakki yok bizden baska bu topraklara.......
|
[QUOTE=ŞERİFE;479582]bölücülükten başka bir şey değil..![/QUOTE]
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Sormayin,Allah´tan sizin gibi birlik ve beraberlik icin calisan[COLOR="Red"](!)[/COLOR] ülkücüler varda, bölünmüyoruz [COLOR="Red"](!)[/COLOR][/COLOR][/FONT][/B] |
Birlik beraberlik için :)
|
[QUOTE=muhali;477206]Bu yazıyı "British [B]Ottoman[/B] Project” / “Unıted Nation Of Anatolia"başlığında ve bağımsız bir [B]makale[/B] olarak yazıya eleştiri olarak yazdım. Fakat, o makale ''Kürt Açılımı'' Nedir ?anketine eklendi, sonra da ortadan [B]kayboldu[/B] ya da ben bilgisayarımda göremiyorum. Sonuç olarak benim yazım [B]hava[/B]da asılı kaldı.
Otto'nun ne anlama geldiği çok da önemli değil, önmeli olan Osman değil, [B]Ottoman [/B]olması; bu, Türk [B]tari[/B]hçileri olarak bellediğimiz "kötü"lerin Türkleri aptal yerine, Otto-man'ın söylemiyle "[B]etrak- bi idrak[/B]" ( etrak: Türkler, bi-idrak: idraksizler: hayvanlar) yerine koyduklarını gösterir. " [B]Arap adlarını almamız,bizim asimile edildiğimize [B]işaret[/B] olarak varsayalım.Peki o kültürden aldığımız [B]kelime[/B]leri de atarsak Türkçe'de kaç [B]kelime[/B]miz kalıyor[/B]." Demek biz dilimizi zenginleştirmek için Arap adlarını aldık, bari Grek adlarını alsaydık ta hiç değilse "bilimin beşiği" gibi bir övünç kayanağımız olurdu. Türkçe sizin sandığınız gibi yoksul ve yoksun bir dil değildir. O coşkun bir nehir gibi gürül gürül akar ve de çok da sıcak, nazik, espirili bir dildir. Size -[B]aff[/B]ınıza sığınarak- Cengiz Özakıncı adlı yazarın " Türklerde Dil ve Din" adlı kitabını öneriyorum. Okumaya değer görüp zaman ayırdığınız ve nazik üslubunuza [B]teşekkür[/B] ederim.[/QUOTE] Başka dilden sözcük transferi dile eksiklik katmaz ki? Mesajınızdaki arapça kelimeleri çıkaralım bakalım ne olacak? Ya da kim ne kadar "algı"layacak! |
[QUOTE=betüs58;479656]bölücülük müü ?? arkadaslar lütfen biraz düsününn adinda saklii "Acilim" deniliyorr artik kavga dövüs savas olmasin kürtler ve türkler kardes olarak yasasinlar bi ülkede...kürtlere acilimm alevilere acilim yani onlari herseyden önce dikkate almammiz insinler dagdan cezalarini ceksinler sonrada namuslariyla edepleriyle yasasinlar...ama cezalarini ceksinler sonrada gelipte sivasin su tarafini diyarbakirin tümünü alalalimm diye kasinmasinlar....buna tabiki herkes karsii cikar..sonuctaa burda bu topraklar icin bizim askerlerimiz savastii türk askeri...zerre kadar kimsenin hakki yok bizden baska bu topraklara.......[/QUOTE]
şimdiden bölündük farkında değil misin, açılımın körkütük yandaşı olanlar ona karşı olanlar diye. Sadece Kürt-Türk bölünmesi değil, bak şu sinir harblerine çoktan bölündük ne birleştirici açılımmış anlamadım, toplumun çekincelerini gidermeden böyle bir şeye girişmek doğru bir haraket olduğunu varsaysak bile yanlıştı. Abdülvalid arkadaşım Türkçe'yi bu kadar küçümseme, terimler ve dini tabirler dışarısında Türkçe'de neredeyse her sözcüğün öz Türkçe olarak karşılığı var;) ya da anlamlı bir şekilde türetilebilir... Ha demek değildir bu da Türkçe'ye yerleşmiş sözcüklerden vazgeçelim ama dil zenginliği bakımından öz Türkçe manalarıyla kaynaştırıp daha da zengin bir haline gelebilir. Ancak şuna inan(buraya emin ol getirebilirdim) Türkçe senin sandığın kadar yoksun bir dil değil. |
[QUOTE=Urumçi;479898]şimdiden bölündük farkında değil misin, açılımın körkütük yandaşı olanlar ona karşı olanlar diye. Sadece Kürt-Türk bölünmesi değil, bak şu sinir harblerine çoktan bölündük ne birleştirici açılımmış anlamadım, toplumun çekincelerini gidermeden böyle bir şeye girişmek doğru bir haraket olduğunu varsaysak bile yanlıştı.
Abdülvalid arkadaşım Türkçe'yi bu kadar küçümseme, terimler ve dini tabirler dışarısında Türkçe'de neredeyse her sözcüğün öz Türkçe olarak karşılığı var;) ya da anlamlı bir şekilde türetilebilir... Ha demek değildir bu da Türkçe'ye yerleşmiş sözcüklerden vazgeçelim ama dil zenginliği bakımından öz Türkçe manalarıyla kaynaştırıp daha da zengin bir haline gelebilir. Ancak şuna inan(buraya emin ol getirebilirdim) Türkçe senin sandığın kadar yoksun bir dil değil.[/QUOTE] Türkçeyi küçümsemek kimin haddinedir ya da başka bir dili Anormallik dil fetişizminde! |
[QUOTE=Abdurrahman 58;472800]konuşmanın tamamı buraya yazılsa ne yazılmasa ne ?!
bunları RTE söylemedimi? söyledi zaman gazetesindede okudum ben bu haberi. üstünde durduğumuz sözleri bi kenara bırakalım bi kurtuluş yolu,bi açıklaması vardır. ama RTE nin ''GİDERKEN HOŞÇAKALIN İKİ GÖZÜM DİYEN AHMET KAYA SIZ TÜRKÜLER YARIM KALIR''demesinide kimse savunmasın bana! Bu şrfsiz ahmet kaya değilmi berlinlerde viyanalarda pkk konserleri veren?! videolar herşeyi gösteriyor.konserdeki bi parçasında :''kürdüz ölene kadar kürdüz ölene kadar 'vallahi apoyu özledik' demiyormu? sen bu adamı nasıl savunursun tayyip efendi. ve sen cley bu hatayı yapan birini [B][COLOR="Red"]ARAŞTIRMADAN[/COLOR][/B] nasıl Savunabilirsin ? çok [B][COLOR="Red"]PİŞMAN OLACAKSINIZ[/COLOR][/B]..![/QUOTE] [B]Böyle aciz yöneticler başımızda olursa kim bilir daha nice tavizler vereceğiz[/B] |
bölündük be kardeşim bölündük şerifwcim betüşcüm daha nasıl bölünecezki tayyep amerkanın uşağı oldu kürtlerle bir bir oldu biz tarafsız kaldık tayyep kalan türkleride kendince parmağına takdı oynatıyor ama bilimiyorki haala biz sabır diyoruz elbet bu sabrın bir gün sonu gelecek bakalım o zaman rabbim neler gösterecek rabbim bizden yana elhamdülillah.
|
[B][COLOR="Red"]KESER DÖNER SAP DÖNER BİR GÜN HESAP GERİ DÖNER[/COLOR][/B]
|
[B][FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BİR ANA AĞIT YAKIYOR BALKONDA
[IMG]http://www.edebiyatdefteri.com/resim/resimli_yazi/buyuk/47883.jpg[/IMG] Gündem sıcak, lakin ateş düşmüş ,bir Alevi ana yüreğine Açılımlardan bahsediliyor, siyasi getirileri hesap ediliyor, Herkes hesap peşinde koşuyor Oysa ciğeri pare, pare olmuş Anne oturmuş evin balkonunda, Şehit Cengiz’ini bekliyor Bekledikçe ağıt yakıyor, yürek acısı arşa yükselmiş, gözyaşları pınar olmuş Denizlere, Deryalara, hatta Okyanuslara ulaşıyor, Çocukları, testisleri çürük diye sahte raporla Vatan görevinden kaçıp A.B,D Sam amcalarına sığınanlara, şaşalı hayatları ile ceviz kıranlara, Yüreğiniz var ise Vicdanınız var ise, Müslüman ım, diyor iseniz Getirin bana kınalı kuzumu, getirin bana ciğer paremi diyor, Feryat figan ediyor Kim için, ne için, neden, hain kurşunlara gitti yavrum, Kanı yerde mi kalacak ,bu Ülke bu kadar sahipsiz mi,? Gabar kırsalında, hain kurşunlara giden oğluna AĞIT yakıyor Nerede bu Millet, nerede bu Devlet Vicdanı olanlara sesleniyor, sorularına Cevap bekliyor [COLOR="DarkGreen"]ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR YIL 1989 Gabar, kırsalın da, Oğlu ,Vatan uğruna şehit olmuş Yüreğine ateş düşmüş İki gözü, iki çeşme Alevi, bir ana ağlıyor için, için Evinin balkonunda Testisleri çürük diye Sahte raporla Vatan görevinden kaçanlar Ceviz kırıyor Amerika da Çifte vatandaşlıkla Bilal ler Sam amcalarının yanında Ciğerine ateş düşmüş ise, bir Ananın Vatan, bayrak, namus, ahtı- vefa uğruna Kimileri açılımları ile övünüyor ¬¬Ateş düştüğü yeri yakıyor Her gün Şehit Cengiz im gelir diye, Gözyaşı döküyor[/COLOR] ________________________Kimin umurunda[/COLOR][/FONT][/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:49. |