Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   Kürt Sorunu Varmi? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=22330)

seva 16.05.2009 17:21

Cevap: Kürt Sorunu Varmi?

[QUOTE=Kara Ahmet;411199]Kürt sorunu yok, kürt sorunu var diyenler sorunu var. Benim bir cok kürt tanidigim var, hepside benden cekinir, onlarin bir cogu bile öyle bir sorun olmadigini kabul ediyor, dedigim gibi belki benden cekindikleri icin ama onlardan bunu duyuyorum, bu da güzel.[/QUOTE]

Aynan katılıyorum ve şuna kesinlikle katılıyorum sorun bizdedir...

qio 17.05.2009 02:16

Benimde D.bakırlı bir arkadaşım var , yaşça benden boya büyük. İzmirde aynı semtte oturuyoruz , aynı ortamda takılıyoruz. Buna benzer bi muhabbette fikrini sordum. Bana dediki sen kürt olsan neler hissederdin, bende onu hissediyorum. Bende size soruyorum siz kürt olsaydınız ne isterdiniz ? Onlarda devletlerinin olmasını istiyor , isteyebilir en doğal hakları ama onların bu istekleri benim vatan toprağımın üzerinde olması imkansız, müsade etmeyiz.

Klimasuyu 17.05.2009 02:39

[QUOTE=club7house;411317]Benimde D.bakırlı bir arkadaşım var , yaşça benden boya büyük. İzmirde aynı semtte oturuyoruz , aynı ortamda takılıyoruz. Buna benzer bi muhabbette fikrini sordum. Bana dediki sen kürt olsan neler hissederdin, bende onu hissediyorum. Bende size soruyorum siz kürt olsaydınız ne isterdiniz ? Onlarda devletlerinin olmasını istiyor , isteyebilir en doğal hakları ama onların bu istekleri benim vatan toprağımın üzerinde olması imkansız, müsade etmeyiz.[/QUOTE]

hayır Yalçın isteyemezler eğer Türkiye sınırları içinde yaşıyorsa Türkiye Cumhuriyeti onların da devletidir T.C.*yi benimsemeleri kabul etmeleri sahip çıkmaları lazım yoksa her farklı ırktan olan toplumlar ben devlet istiyorum derse Türkiye*nin halini düşünemiyorum...
Ayrıca yine Türkiye*de yaşayan lazlar, çerkezler vs. kalkıpta biz devlet istiyruz biz toprak istiyoruz biz bağımsızlık istiyoruz demiyorda neden KÜRTLER ?....

qio 17.05.2009 02:42

Ben sadece onlarında bir devlet arzuladığını belirttim bizim sınırlarımız içinde tabiki olmaz şuanki toprak bütünlüğünü benimseyende çok fazla kürt vatandaşımız var. Kürt sorunu vardır Kürt sorunu yoktur diyenin aslında aklından zoru vardır !!!

Klimasuyu 17.05.2009 03:01

[QUOTE=club7house;411321]Ben sadece onlarında bir devlet arzuladığını belirttim bizim sınırlarımız içinde tabiki olmaz şuanki toprak bütünlüğünü benimseyende çok fazla kürt vatandaşımız var. Kürt sorunu vardır Kürt sorunu yoktur diyenin aslında aklından zoru vardır !!![/QUOTE]

özüne döndün Yalçın...

1250 yıl önceTürk kahramanı Kül Tigin bir savaşta can vermiştir.
ağabeyi Bilge Kaan 732 yılında onun hatırasına binaen büyük bir abide diktirmiştir .
Türk milletine şöyle demiştir;Türk oğuz beyleri!millet!işitin!Üstte gök çökmedikçe altta yer delinmedikçe senin ilini töreni kim bozabilir...

seva 17.05.2009 16:46

[QUOTE=club7house;411321]Ben sadece onlarında bir devlet arzuladığını belirttim bizim sınırlarımız içinde tabiki olmaz şuanki toprak bütünlüğünü benimseyende çok fazla kürt vatandaşımız var. Kürt sorunu vardır Kürt sorunu yoktur diyenin aslında aklından zoru vardır !!![/QUOTE]

Kürtler devlet değil, demokrasi istiyor

Sivaslisandy-58 18.05.2009 01:26

demokrasi isteyen cok azidir!Azinlik devleti isteyen ise coktur.
avrupa ugrasiyor "20 milyonu gecmis kürt halkina bu hak verilmeli diyor!?
genel Türkiye olarak "bakamiyormusuz,özgürlüklerini ellerinden almisiz!?
hala avrupa duguyu ve güney doguyu bize ait görmüyor bunu bilesiniz!
neden gösterilerde cocuklar polislerin önüne cikartiliyor saniyorsunuz!?
aileler öyle asiliyor ve bunu bizim gözümüze soka soka yapmiyor iclerinden derin gidiyorlar.
yüzümüze gülüp arkamizdan kuyu kaziliyor.oylarla bölgeler belli oldu yakindada cizarlar haritayi bugün demokrasi felsefesi yaparlar,yarin ise cok gec olur.ben bilmedik dugaya amin demem sonu kesin belli ama yasayip görebilirmiyim bilmiyorum?görmekte istemiyorum.30 bini gecti verdigimiz sehitler bir hic ugruna!sirf kendi emelleri icin bunu yaptilar yardim ve yataklik yapmayada devam ediyorlar.Gercek ülkesini milletini sevenler haric benim gözümde düsmandan farklari yok!ne yazikki bunlar icimizde yasiyor kaleyi icten yikmak icin.

Klimasuyu 18.05.2009 06:16

SONUÇ KÜRT SORUNU VARDIR malesef ...

Kibrisli 18.05.2009 06:43

Seva Nevzat Tedik'i okuyorum diye onun fikirlerini mi benimsiyorum diyorsun... Haklısın benimsemiyor olabilirsin... Ama onun yazısını referans alarak Kemalistlerin Kürtlere karşı olduğunu söylküyorsan, ve tekrarlıyorum onu referans gösteriyorsan bana kusura bakma bu konudaki düşüncelerine artık saygı gösteremem....
Ayrıca Atatürk'ün kürtçeyi yasakladığını nerden çıkartıyorsun? Ben bunca zamandır o yılları araştırırım 1 kere evet evet 1 kere böyle birşeye raslamadım.
Sözde Kemalistler Kürtlere karşı demişsin... Öyle marjinal bir grup var, hatta geçenlerde Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili birçok şey yazdılar ve ben gözlerinizin önünde onları yerden yere vurdum. Çünkü Türksolu denen bu dergi kendilerinin Kemalist olduklarını söylemiyorlar Atatürkçü Gençlik olduklarını söylüyorlar... Kemalizm ayrı Atatürkçülük ayrı... Bu grup çiğ köfte yemeyin kürt yemeğidir diyecek kadar ileri giden bir grup ancak kendi çıkarları geçmişte Türk gençliği değil Türkiye gençliği dedirtirken şimdi ırkçılık yapıyorlar ve Kemalizmle bir alakaları yok... Zira senin dediğin gibi "Sözde Kemalist" bile değiller, kendileri bile bizimle ayrımlarını ortaya koymak için "Kemalist değil Atatürkçü Gençliğiz" diyorlar. Ergenekon iddianamesinde geçen Ordu Göreve pankartını da 2003 yılında açanlar bunlar... Ama nedense pankartı açanlar değil mitingi düzenleyenler içerde...

Kemalizme karşıyım demişsin, ne demek Atatürk gibi düşünmek demişsin. Zorunlu değilim demişsin... Evet kimse ideolojisini belirlerken bir zorunluluk içerisinde olamaz. Kimsede zorlamıyor Kemalist olacaksınız diye... Kemalizm bir ideolojidir... Okursun araştırırsın dünya görüşüne uyarsa o fikri savunursun yoksa başka fikri savunursun. Ama Yok sayamazsın... Bu görüş vardır Dünyada sosyalizm, liberalizm, faşizm, ülkücülük nasıl varsa Kemalizm'de onlar gibi vardır. Hepsini kabullendiğin gibi Kemalizmi de yok saymamalısın. Kişi ismiyle ideolojimi olur diyorsa Maoculuk, Leninizm, Marxizm gibi örneklerini de sayarın ayrıca uluslararası lugatta bile mevcuttur, hemde "Kemalism" kelimesi ile uluslararası ilişkiler derslerinde Avrupayı olurşturan ideolojiler kısmında anlatılır.

Saygılar...

seva 18.05.2009 08:55

[QUOTE=Kibrisli;411556]Seva Nevzat Tedik'i okuyorum diye onun fikirlerini mi benimsiyorum diyorsun... Haklısın benimsemiyor olabilirsin... Ama onun yazısını referans alarak Kemalistlerin Kürtlere karşı olduğunu söylküyorsan, ve tekrarlıyorum onu referans gösteriyorsan bana kusura bakma bu konudaki düşüncelerine artık saygı gösteremem....
Ayrıca Atatürk'ün kürtçeyi yasakladığını nerden çıkartıyorsun? Ben bunca zamandır o yılları araştırırım 1 kere evet evet 1 kere böyle birşeye raslamadım.
Sözde Kemalistler Kürtlere karşı demişsin... Öyle marjinal bir grup var, hatta geçenlerde Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili birçok şey yazdılar ve ben gözlerinizin önünde onları yerden yere vurdum. Çünkü Türksolu denen bu dergi kendilerinin Kemalist olduklarını söylemiyorlar Atatürkçü Gençlik olduklarını söylüyorlar... Kemalizm ayrı Atatürkçülük ayrı... Bu grup çiğ köfte yemeyin kürt yemeğidir diyecek kadar ileri giden bir grup ancak kendi çıkarları geçmişte Türk gençliği değil Türkiye gençliği dedirtirken şimdi ırkçılık yapıyorlar ve Kemalizmle bir alakaları yok... Zira senin dediğin gibi "Sözde Kemalist" bile değiller, kendileri bile bizimle ayrımlarını ortaya koymak için "Kemalist değil Atatürkçü Gençliğiz" diyorlar. Ergenekon iddianamesinde geçen Ordu Göreve pankartını da 2003 yılında açanlar bunlar... Ama nedense pankartı açanlar değil mitingi düzenleyenler içerde...

Kemalizme karşıyım demişsin, ne demek Atatürk gibi düşünmek demişsin. Zorunlu değilim demişsin... Evet kimse ideolojisini belirlerken bir zorunluluk içerisinde olamaz. Kimsede zorlamıyor Kemalist olacaksınız diye... Kemalizm bir ideolojidir... Okursun araştırırsın dünya görüşüne uyarsa o fikri savunursun yoksa başka fikri savunursun. Ama Yok sayamazsın... Bu görüş vardır Dünyada sosyalizm, liberalizm, faşizm, ülkücülük nasıl varsa Kemalizm'de onlar gibi vardır. Hepsini kabullendiğin gibi Kemalizmi de yok saymamalısın. Kişi ismiyle ideolojimi olur diyorsa Maoculuk, Leninizm, Marxizm gibi örneklerini de sayarın ayrıca uluslararası lugatta bile mevcuttur, hemde "Kemalism" kelimesi ile uluslararası ilişkiler derslerinde Avrupayı olurşturan ideolojiler kısmında anlatılır.

Saygılar...[/QUOTE]

Türk dil kurumu öyle demiyor ama

Kemalist (Kemal Atatürk’ün adından)
sf. Atatürkçü: “Kemalistin bağımsızlık fikri tertemiz, pürüzsüz, tavizsiz Türkçü ve Türkiyeci idi.” -F. R. Atay.

Güncel Türkçe Sözlük

O söylediklerinizin hepsine karşıyım..
Öndelerimiz gibi düşünmek onun yaptıklarını taklit almak hiç birimize yakışmaz..
Onun yeri başka sizin yeriniz başka bu böyle herkes bilsin..
Atatürk Kürtçe konuşmayı Yasakladığı için çıkarıyoruz :)

[QUOTE=Sivaslisandy-58;411540]demokrasi isteyen cok azidir!Azinlik devleti isteyen ise coktur.
avrupa ugrasiyor "20 milyonu gecmis kürt halkina bu hak verilmeli diyor!?
genel Türkiye olarak "bakamiyormusuz,özgürlüklerini ellerinden almisiz!?
hala avrupa duguyu ve güney doguyu bize ait görmüyor bunu bilesiniz!
neden gösterilerde cocuklar polislerin önüne cikartiliyor saniyorsunuz!?
aileler öyle asiliyor ve bunu bizim gözümüze soka soka yapmiyor iclerinden derin gidiyorlar.
yüzümüze gülüp arkamizdan kuyu kaziliyor.oylarla bölgeler belli oldu yakindada cizarlar haritayi bugün demokrasi felsefesi yaparlar,yarin ise cok gec olur.ben bilmedik dugaya amin demem sonu kesin belli ama yasayip görebilirmiyim bilmiyorum?görmekte istemiyorum.30 bini gecti verdigimiz sehitler bir hic ugruna!sirf kendi emelleri icin bunu yaptilar yardim ve yataklik yapmayada devam ediyorlar.Gercek ülkesini milletini sevenler haric benim gözümde düsmandan farklari yok!ne yazikki bunlar icimizde yasiyor kaleyi icten yikmak icin.[/QUOTE]Yav kardeşim çok güzel bir senaryo çizdiniz :D
Bak kardeşim Tek Türkiye yi izleyin o zaman anlarsınız doğudaki insanlarımızın yaşadıklarını Bir çocuğu alıp götürüyorlar Ve ailesini tehdit ediyorlar şikayet ederseniz çocuğunuzu öldürürüz bize yardım etmezseniz çpcuğunuzu öldürürüz hiç mi bu yönden düşünmüyorsunuz düşünün yardım etmek zorundalar..
akla gelmedik işkencelerle devlette düşman ediyorlar Türklerde var bu işkenceciler arasında sırf devlette düşman olsun diye.
Ha diyeceksiniz habersiz yapsınlar bu sefer aralarında vatanseverlik yapan o casuslar olmasa Herşeyi yapacaklar..
Birazda bu yönden bakın olaya...
Bunlar gerçek bunları gozardı ederek bunları düşman gibi görmenize şaşıyorum...
Hadi bizde Sivas büyük devlet yapalım olur mu böyle saçmalıık Allah aşkına yapmayın

WEZ Format +2. ?uan Saat: 12:44.