![]() |
Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
[QUOTE=arifcoskun;465241]Peki önerin nedir ? Ne yapalım, sokmayalımmı siteye bırakmayalımı yazmasına. Bir kaç kez uyarıldı ancak değişen pek bir şey olmadı. Bilerek yaptığını sanmıyorum. Siz kedinizi yetiştirmiş olabilirsiniz ama demekki yapamayanlarda var.
Ne ciddiyetsiliğimi gördün anlamadım? Konuya espiritüel yaklaşımla bakmak yumuşatmak ciddiyetsizlkmi sizce? Eğer algılamanız öyleyse birşey diyemem. Size kalmış artık.[/QUOTE] 1.si ben size ciddiyetsiz demedim en başta bu konuda anlaşalım 2.si siteye girip girmemesi beni ilgilendirmez ama böyle ciddi bir konuda böylesine üsturupsuz bir dil kullanılmaz...Açıklaması olmayan bir takım kelimelerle burda insanlara açıklama yapmaya kalkmayacak o zaman 3.sü bu kelimeler internet ortamında ciddiyetsiz insanların kullandığı kelimeler bence kendini geliştirmeyle alakası yok ben yaşadığı ülkedede bu tür kelimelerin kullanılmadığını biliyorum.. 4.sü benim size kızdığım nokta bana bu yazılanları açıklayabileceğinizi söylemeniz..yani Türk Dil Kurumuna gidip sorsam veya başka ülkelerin dil kurumuna bunu açıklayamaz siz nasıl açıklayacaksınız...bu kelimelerin bir karşılığımı var sizce ? |
[QUOTE=Ayşegül1967;465244]1.si ben size ciddiyetsiz demedim en başta bu konuda anlaşalım
2.si siteye girip girmemesi beni ilgilendirmez ama böyle ciddi bir konuda böylesine üsturupsuz bir dil kullanılmaz...Açıklaması olmayan bir takım kelimelerle burda insanlara açıklama yapmaya kalkmayacak o zaman 3.sü bu kelimeler internet ortamında ciddiyetsiz insanların kullandığı kelimeler bence kendini geliştirmeyle alakası yok ben yaşadığı ülkedede bu tür kelimelerin kullanılmadığını biliyorum.. 4.sü benim size kızdığım nokta bana bu yazılanları açıklayabileceğinizi söylemeniz..yani Türk Dil Kurumuna gidip sorsam veya başka ülkelerin dil kurumuna bunu açıklayamaz siz nasıl açıklayacaksınız...bu kelimelerin bir karşılığımı var sizce ?[/QUOTE] Demekki yetemek meselsi değilmi yada tecrübe diyelim. Bu arkadaşımızın demek istediği şey şu, Konular biribirine karıştırılıyor, biribirleriyle alakalı olmayan kelimeler sarfediliyor. Herşeyin konumu ve yeri ayrı. İsterseniz özel mesaj yoluyla kendisinede sorabilirsiniz. Ve şuan bizim yaptığımız gibi konunun dışına çıkarak farklı yönlere çekilmesi gibi. Neyse arkadaşımız umarım geldiğinde yazılarını takip eder size yazma gereği duyar. Biz yine dönelim konumuzun özüne. Konuyla alakalı yorumlar yazmamız en doğrusu sanırım. |
Bana açıklama yapabilmesi için önce düzgün yazmayı öğrenmesi lazım.. keşke en başından her ne kadar anlamasakta konunun muhattabı bişeyler yazmaya çalışsaydı siz değil...Neyse dediğiniz gibi konudan yerinde kalsın...Ben daha birşey yazmıyorum
|
[B]Sayın Ayşegül1967 ; Betüs58'in yazısı " ins olmusturr yhane iste idare edin " ile bitiyor. yhani kendi de farkında bişeyler anlatmak isteyip de anlatamadığının. Bu kadar ağır eleştiri yapmanıza gerek yok. Onun yaşlarında birçok kardeşimiz ( Gurbetçi) Türkçeyi iyi kullanamıyor. Kalp kırmadan daha yumuşak eleştiri yapalım lütfen. [/B]
|
[QUOTE=Cley;465272][B]Sayın Ayşegül1967 ; Betüs58'in yazısı " ins olmusturr yhane iste idare edin " ile bitiyor. yhani kendi de farkında bişeyler anlatmak isteyip de anlatamadığının. Bu kadar ağır eleştiri yapmanıza gerek yok. Onun yaşlarında birçok kardeşimiz ( Gurbetçi) Türkçeyi iyi kullanamıyor. [COLOR="Red"]Kalp kırmadan daha yumuşak eleştiri yapalım lütfen. [/B][/QUOTE] [/COLOR]
[B]Yani...:)[/B].............................. |
Dil konusu abartılmış bence.Tabi ki Türkçemiz canımız,bizi oluşturan en önemli unsurumuz.Ancak Betüs Avrupa'da doğmuş,büyümüş belki de çevresindeki Türk insan sayısı sınırlı ve öğrendiği Türkçe'yi de internetten ya da TV'den öğrenmiş olabilir..Ona sert çıkarak değil,sahip çıkarak dilimizi öğretebilliriz!
|
Evet ya Avrupa'da yaşamak.... o Avrupada belki benden daha fazla Türk'le muhattab oluyordur...ne yazıkki ben 18 yaşıma kadar bütün yaşamımı Güney Yarım Kürede geçirdim...Benim ihtimalim daha azdı yani...hiç kimse mücadele etmeden çabalamadan birşey elde edemez...sizin tek bahaneniz Avrupa'da yetişmek olsun...Keşke arkadaşımız araya İngilizce Almanca her nerde yaşıyorsa oranın dilinden sözcükler karıştırsaymış...belki o zaman bu bahanelerinizi haklı görebilirdim...ama ben Avrupa'da böyle kelimeler duymadım...sadece özenti diyorum
Ha bu arada Yiğiter tvde böyle konuşan hiç kimse görmedim ben...Aksine Tvde daha düzgün Türkçe konuşulmaya gayret ediliyor...İnternetten öğrenme konusuna gelince internette neden düzgün yazanları değilde üstünkörü yazanları örnek almayı haklı görüyorsunuz bunuda anlamış değilim... |
[B]Ayşegül@[/B]
Zaten Betüs'ün tamamen haklı olduğunu söylemedim,bir kez daha okursan abartıldığını söyledim.Yani üzerine çok gidilmiş.Tv'lerde kullanılan Türkçe yozlaşmış Türkçe..Diziler,programlar önayak oluyor maalesef..Nette ise forumlarda,messengerde "yhaa,çoq" gibi kelimeler kullanılıyor.Orada öğrenmiş olma ihtimali var.Özenti illa ki var,ama onu da yaşadığı çevre itibariyle değerlendirmek lazım.Senin gayretlerin güzel,takdiri hakeden davranışlar ama senin gibi olan gurbetçilerin sayısı az. Benim de Avusturalya'da yaşayan bir tandığım var.Sivaslı ama "Ben Aussieyim" diyordu.Herkes kendi özüne bu kadar sahip çıkamıyor maalesef.Çünkü oranın kültürüyle yetişiyor. Hadi hepsini geçelim de siteden mi kovalım,aramızdan mı dışlayalım?Çözüm ne? |
Yiğiter...Ben ne söylersem söyleyim siz karşılığında yine bir sürü gerekçe sunacaksınız...Ben tatmin olamayacağım siz yine sunacaksınız...o yüzden ben konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum...Benim söylediklerimi zaten anlamak isteyen anlamıştır...Son 2 kelime söylemek istiyorum sadece
1.si Tv'lerde bahsettiğiniz yozlaşmış dizilerden programlardan başka örnek yapımlarda var...eğer seçici olmayı başarabilirsek yani aklımızı kullanabilirsek böyle bir bahanemiz olmaz 2.si internette sadece özenti gençlik yok diline kültürüne sahip çıkan gençlerde var yine aklımızı kullanırsak kimi örnek alabileceğimizi bulmamız yine zor olmaz...Benim kimseyi kovmak dışlanmasını istemek haddime değil böyle bir terbiyesizlik yapacak karakterde bir insanda değilim...Ben sadece O'nun bir an evvel kendine gelmesini istediğim için sert çıktım siz ise ılımlı davranarak onun sizin bahanelerinizin arkasına sığınmasına yol açıyorsunuz..Bahanelerde olmasa nelere sığınacaktık ? Tek dileğim ayrı ülkelerde tek birleştirici unsur olan dinimize ve dilimize sahip çıkan bir gençlik olmamız...Siz Türkiye'de Türkçe'ye doyduğunuz için bizim gibi Türkçe konuşan sadece bir tek insan arayan kişilerin hissettiklerini anlayamazsınız...Turkchee yerine Türkçe denmesini istemek bu kadar zormu? Türkçe'yi Türkçe gibi konuşsun yok başaramıyorsa İngilizce Almanca konuşsun Hadi selametle... |
[COLOR="Red"][B]"İnsanların kusurlarını örtmede gece gibi ol" Hz. Mevlana[/B][/COLOR]
Betüs kardesim bana özel mesajdan ulasabilirsin . Yardimci olmak isterim gurbetciyiz bizde (: Konuya tekrar dönersek ne durumda (D)emokratik acilim :) |
[QUOTE=Militan_Asena58;465499][COLOR=red][B]"İnsanların kusurlarını örtmede gece gibi ol" Hz. Mevlana[/B][/COLOR]
Betüs kardesim bana özel mesajdan ulasabilirsin . Yardimci olmak isterim gurbetciyiz bizde (: Konuya tekrar dönersek ne durumda (D)emokratik acilim :)[/QUOTE] Tunelde daha ışık görünmedi, hayırlısıyla sayın başbakanımız bir dönsün ABD'den akabinde açılımı elbette açıklayacaktır, merakla bekliyoruz :) |
[B]Önce ABD paketini aciklar herhalde , Pkk ile mücadelemizde bize destek vericeklerdi ya bir ara herhalde yine bir kaç söz vermistir ... sonra yol haritasi derken Tunelde isik gorunur abi :)[/B]
|
[QUOTE=Militan_Asena58;465502][B]Önce ABD paketini aciklar herhalde , Pkk ile mücadelemizde bize destek vericeklerdi ya bir ara herhalde yine bir kaç söz vermistir ... sonra yol haritasi derken Tunelde isik gorunur abi :)[/B][/QUOTE]
Böyle dostlar düşman başına, zaten 25-30 yıldır yanımızdalar, bize destek veriyorlar böyle destekle bir 25-30 yıl daha sanırım kökünü kazırız, benim aklımada hep müzip şeyler geliyo ya Allah Allah ya bu tunelin diğer tarafını kapatmasın bunlar ;) |
[IMG]http://dosyalar.haber7.com/764920090924110809230.jpg[/IMG]
|
[QUOTE=Yiğiter;465517][IMG]http://dosyalar.haber7.com/764920090924110809230.jpg[/IMG][/QUOTE]
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkSlateGray"]Görülüyorki hirsizlik ahlaki bi sorun...[/COLOR][/FONT][/B] |
Adamlar bu ülkenin her türlü nimetinden faydalanıyorlar herkesin kullandıgı herşeyi onlarda kullanıp yararlanıyorlar ama sonundada nankörlük yapıyorlar.
Az önce tvde izledim Hakkaride teröristler için tören düzenliyorlar. Böyle insanlara açılım yapsam ne olur bence haketmiyorlar.... |
[QUOTE=Militan_Asena58;465499][COLOR="Red"][B]"İnsanların kusurlarını örtmede gece gibi ol" Hz. Mevlana[/B][/COLOR]
Betüs kardesim bana özel mesajdan ulasabilirsin . Yardimci olmak isterim gurbetciyiz bizde (: Konuya tekrar dönersek ne durumda (D)emokratik acilim :)[/QUOTE] o kusur bilmeyerek yapılıyorsa o zaman anlayışla karşılanır..... bilerek yapılıyorsa o zaman uyarılır o sözü o anlamda söylemiştir HZ Mevlana. |
Kürt açılımı ; Birilerinin açmakta çok niyetli olduğu menfaatlerini ve egolarını tatmin etmek için polyanacılık oynayan bir kesiminin oyuncağına dönüşmüş , saçmalıklar silsilesi.
|
[QUOTE=GurbetsokakLari;465582][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkSlateGray"]Görülüyorki hirsizlik ahlaki bi sorun...[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]
Bu haritadan bu sonuç nasıl çıktı bilmiyorum.. Yok ben çıkardım diyorsan,demek ki bazı yerlerde ahlaksızlar çok fazla.Her 100 kişinin 66sı kadar[B]cık[/B] |
kürt açılımı türkiyeyi bölmenin doğuyu kürtlere verip yeni devlet kurmalarını desteklemenin ilk adımıdır ayrıca devletin başkanıda abdullah öcalan olacak hapisten çıkıp
|
[QUOTE=Yiğiter;465889]Bu haritadan bu sonuç nasıl çıktı bilmiyorum..
Yok ben çıkardım diyorsan,demek ki bazı yerlerde ahlaksızlar çok fazla.Her 100 kişinin 66sı kadar[B]cık[/B][/QUOTE] [B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DarkSlateGray"]Hirsizlik, kul hakkina girme baska neyle izah edilir ? Bunudami irklara indirgiyelim ? "ötekine" parmak göstermeden önce Sivas´a yakistirdiniz mi ?[/COLOR][/FONT][/B] |
[QUOTE=sinan-58;465893]kürt açılımı türkiyeyi bölmenin doğuyu kürtlere verip yeni devlet kurmalarını desteklemenin ilk adımıdır ayrıca devletin başkanıda abdullah öcalan olacak hapisten çıkıp[/QUOTE]
[FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="DimGray"]Sormayin...Bölündük bölünecegiz..Ramak kaldi...Allah'tan sizin gibi birlik beraberlik icin cirpinanlar var...(!)[/COLOR][/B][/FONT] |
[QUOTE=seva;465867]o kusur bilmeyerek yapılıyorsa o zaman anlayışla karşılanır.....
bilerek yapılıyorsa o zaman uyarılır o sözü o anlamda söylemiştir HZ Mevlana.[/QUOTE] Haciim o sözü anlamisim ki oraya yazmisim dimiii ;) ama yinede Allah razi olsun TURKIYE BUYUK DEVLETTIR :) |
[QUOTE=seva;465867]o kusur bilmeyerek yapılıyorsa o zaman anlayışla karşılanır.....
bilerek yapılıyorsa o zaman uyarılır o sözü o anlamda söylemiştir HZ Mevlana.[/QUOTE] seva'nın da dediği gibi kusur olarak görseydik zifiri karanlık olurduk...düzelmek için uğraşmak yerine ısrarla yapılan şeylere göz yumamıyorum kusura bakmayın...Tecarü'l arif yapmasın kimse...işime geldiği zaman milliyetçi işime geldiği zaman umursamaz olamam! |
[QUOTE=sinan-58;465893]kürt açılımı türkiyeyi bölmenin doğuyu kürtlere verip yeni devlet kurmalarını desteklemenin ilk adımıdır ayrıca devletin başkanıda abdullah öcalan olacak hapisten çıkıp[/QUOTE]
Sizde iyi sallamışsınız kardeşim...hayal gücünüz baya yüksek sanırım...bizde karşıyız ama açılımı yapanların kimseyi devlet kurmaları için destekleme gibi düşüncesi olduğunu düşünmüyorum...onların yani pkklı kürtlerin istediği devlet o ayrı mesele.. |
Türkçe hassasiyeti olan arkadaş..
tecarül arif değil tecahül-i arif.. |
[QUOTE=goramaz;465936]Türkçe hassasiyeti olan arkadaş..
tecarül arif değil tecahül-i arif..[/QUOTE] Ben dilbilgisi öğretmeni değilim kusura bakmayın! yazım yanlışı yapmak ayrıdır yhaaaaaaaa yhaaaaa demek ayrıdır |
[QUOTE=Ayşegül1967;465932]seva'nın da dediği gibi kusur olarak görseydik zifiri karanlık olurduk...düzelmek için uğraşmak yerine ısrarla yapılan şeylere göz yumamıyorum kusura bakmayın...Tecarü'l arif yapmasın kimse...işime geldiği zaman milliyetçi işime geldiği zaman umursamaz olamam![/QUOTE]
[B]Umursamazsin kardesim sen ! Betus hemserimizi kendimize cekme yerine bilmediklerini ogretmek veya uyarmak yerine Ingilizce veya baska bir dilde yazsin daha iyidir diyorsun ? Sabir sabir sabir ...![/B] |
Her Türk Türkçe'yi güzel kullanmalıdır..
Ha eğer insanları bu konuda eleştiriyorsanız herkesten önce sizin bu konuda duyarlı olmanız gerekmez miydi? |
[B]Hişşş kavga etmeden oynayın bakıyım çocuklar ! :D...[/B]
|
[QUOTE=Militan_Asena58;465942][B]Umursamazsin kardesim sen ! Betus hemserimizi kendimize cekme yerine bilmediklerini ogretmek veya uyarmak yerine Ingilizce veya baska bir dilde yazsin daha iyidir diyorsun ? Sabir sabir sabir ...![/B][/QUOTE]
Türkçe'yi saçma sapan kelimelerle doldurmasından iyidir... |
[QUOTE=goramaz;465945]Her Türk Türkçe'yi güzel kullanmalıdır..
Ha eğer insanları bu konuda eleştiriyorsanız herkesten önce sizin bu konuda duyarlı olmanız gerekmez miydi?[/QUOTE] ben yazım yanlışı yapmışımdır yeni yeni kelimeler uydurmamışımdır chat diliyle konusmuyorum mesela.uyardınızsa hatamı görür düzeltirim ısrarla kullanmam! |
Kavga ettiğimiz yok Metin...Düşüncemi kavga etmeden ifade edebilirim
|
[B]Türkçemize karsi mücadeleniz bu kadarsa Helal olsun ? Taktire şayan ![/B]
|
[QUOTE=goramaz;465949]Kavga ettiğimiz yok Metin...Düşüncemi kavga etmeden ifade edebilirim[/QUOTE]
[B]Hocam keşke bi önceki sayfada o iki harfi görmezden gelseydiniz:)...[/B] |
Hangi iki harf Metin?
|
Teca[B]H[/B]ül-[B]İ[/B] arif Teca[B]R[/B]ü' [B]L [/B] arif bu iki harfi hocam...
|
Görmezden gelirim sorun değil..Ancak bir ülkücü olarak senin de bana bu teklifi yapman tuhaf..Türkçülüğü savunuyosanız bunu Kürtlere karşı değil her zaman her durumda, Türk dilini örfünü kültürünü savunmanız korumanız gerekir..Akıl vermiş gibi olmayım ama...
|
Her iki tarafta haklı , dışardan öyle gözlemleniyor.
|
[B]"Kusurları örtmede gece gibi olun" sözünden yola çıkaraktan dedim hocam:)...[/B]
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:18. |