![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
[QUOTE=OSMAN ECE;519033]bellidir gurbetin ahvali halı
gençlikte gurbete düşerse yolu kalırmı başında saçının teli bu soruyu feleğe soramadımki[/QUOTE] Diyari Babanın sözleri haklı, Bir sözünde belki bin anlam saklı, Dağıttım düzeni, yitirdim aklı, Kafayı derdime yoramadım ki. |
yine göründü bana gurbet yolu
anlamadım var mıdır bunun sonu sivastaymış hayatın tadı tuzu günlerce kaldım da doyamadım ki |
[QUOTE=goramaz;519039]yine göründü bana gurbet yolu
anlamadım var mıdır bunun sonu sivastaymış hayatın tadı tuzu günlerce kaldım da doyamadım ki[/QUOTE] Sivas´ta gizlidir yaşamın aslı, Ozanlar, aşıklar ederler faslı, Uzağım sılamdan yüreğim yaslı, Yıllar var Sivas´a giremedim ki. |
uzaktan göründü aşık goramaz
yazdığın nameyi kimse çözemez vefasız sevgili işe yaramaz bu gizli sırra eremedimki |
istasyondan inerim ulucamiye
selamlar ederim ben erenlere utanarak bakarım arsız nefse çok çalışsam da düzeltemedim ki |
İli ve ilçesi her yeri güzel,
Zemheri ayında dökülmüş gazel, Yüreklerde yaşar yeri çok özel, Sivas´ta bir hayat süremedim ki. |
[QUOTE=goramaz;519042]istasyondan inerim ulucamiye
selamlar ederim ben erenlere utanarak bakarım arsız nefse çok çalışsam da düzeltemedim ki[/QUOTE] sivasta yatıyor bir çok erenler canı başı hak yoluna verenler başında okunur her gün kuranlar karşı görüşleri azaltamadımki |
SAYGIDEĞER OSMAN ECE ABİ DÖRTLÜĞÜNÜZ AKLIMA ŞU ŞİİRİ GETİRDİ YİTİK OZAN İSİMLİ BİR OZANA AİT BAŞLIĞINI BİLMİYORUM AMA ÇOK HOŞUMA GİDİYOR. İZNİNİZLE PAYLAŞMAK İSTERİM
sayıyorsan beni kendine yakın hem ben gelem hem sen gel gelişelim benim köyüm senin kentine yakın hem ben gelem hem sen gel gelişelim ağustos içti de yerin suyunu kurutta pınarın serin suyunu ırak kuyuların serin suyunu hem ben alam hem sen al alışalım güneşin hıncı var bulutun nazı bileğin gücü yok yüreğin hazı tarlada tırpanı halayda sazı hem ben alam hem sen al alışalım ben tutmuşum beni kul eden yolu sen tutmuşsun seni kul eden yolu bizi bize doğru iten yolu hem ben bulam hem sen bul buluşalım (yitik ozan) |
[QUOTE=OSMAN ECE;519045]sivasta yatıyor bir çok erenler
canı başı hak yoluna verenler başında okunur her gün kuranlar karşı görüşleri azaltamadımki[/QUOTE] bir köşe de han bir köşede hamam eksik koymamış atalar herşey tam bir gezesin de kalmaz hiç keder gam saymaya kalksam da sayamadım ki |
Bu masal ülkesi bana ne etmiş,
Canan Kaf Dağının ardına gitmiş, Orada yeşermiş orada bitmiş, Gidip gonca gülü deremedim ki. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:52. |
|