![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=OSMAN ECE;520942]diyari baba hepinizin kurbanı olsun
o tertemiz yüreğine sevgiler dolsun bize kılavuz bize aydınlık yolsun yolunuza ışık tutmak isterim[/QUOTE] Fazla özletme kendini Diyarı Baba, Bir kepçe çorba koy sen bakır kaba, Sorarım seni ben her gün burada, Hasta isen seni görmek isterim. |
Diyari babanın yoluna kurban,
Dilinden dökülen sözüne hayran, Sen gelince burda oluyor bayram, Sazlarına sözüm katmak isterim. |
Salim bey burada ozanın aslı,
Deliktaş´tan gelir yiğidin nesli, Türküler söylüyor çok yanık sesli, O´nunla bir halay tutmak isterim. |
Diyarı Babanın sözü dinlenir,
Sobanın üstünde çayı demlenir, Bizleri görünce dili şenlenir, Bir bardak çayını içmek isterim. |
[QUOTE=sandalli;520947]Salim bey burada ozanın aslı,
Deliktaş´tan gelir yiğidin nesli, Türküler söylüyor çok yanık sesli, O´nunla bir halay tutmak isterim.[/QUOTE] Büyük ozan gelmiş yazıyor yine, Görenler okuyup kızıyor yine, Sandallı buranın gülüdür diye, Uzaktan sandala bakmak isterim. |
Yari her görüşte içim çekilir,
Bir sevda ki yüreğime ekilir, Gün olur belki de saçım dökülür, Keltoş olup tarş etmek isterim. |
Hayırlı akşamlar diyeyim size,
Gelen olur ise katılsın bize, Bir akşam misafir olayım size, Birgün Sivas'ımda ölmek isterim. |
Bir de Arif ozan sessiz ve sakin,
Yaz hadi buraya tavrını takın, Üzülme can abim gelecek yakın, Bedava mutluluk satmak isterim. |
[QUOTE=sandalli;520960]Bir de Arif ozan sessiz ve sakin,
Yaz hadi buraya tavrını takın, Üzülme can abim gelecek yakın, Bedava mutluluk satmak isterim.[/QUOTE] şöhresi döküldü fersiz gözümün yürekten bağlılığı size özümün dert ortağım eski kırık sazımın sesini sesime katmak isterim |
[QUOTE=Dilsad Hatun;520939][B]Vatan'dan uZak Gurbet ellerde
IKi dagin arasinda solmak üzere Yarimin sesine hasret kaldim Atlayıp trene gitmek isterim.[/B][/QUOTE] vatandan uzak kaldım gurbet ellerde yavrularım almanyada gözüm yollarda bu dünyanın derdi çilesi hepsi kullarda alan varsa ucuza satmak isterim |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:04. |
|