![]() |
Cevap: Sivas Büyükşehir Belediye Olmalı mı?
Mutlaka, kesinlikle
|
Ve de İnşaallah...
|
[QUOTE=aktassa;599845]Burak kardeşim;
Mesajında artniyet olmadığına eminim. O şehirlerin nesi var diye soruyorsun. Olay sadece nüfus değil. [B]1. Malatya ihtacatta ülke çapında şampiyonluğa koşan bir şehir.. Sivas? Koca bir sıfır 2. Şanlıurfa, turizmde aldı başını gidiyor. Birçok akdeniz şehrine gitmeyen kadar turist ağırlıyor. Hemde yılın 1 dönemi değil. 4 mevsiminde de. Peki Sivas? Yine koca bir sıfır. 3. Denizli; ben 5 yıl kadar denizlide ikamet ettim. ortalama her 5km'de bir büyük tekstil fabrikaları var ve 1. sınıf ürünleri abd ve ab ülkelerine gönderebilen bir kapasitedeler. Şehir genelinde su yok fakat o kurak hale göre o kadar verimli ki, Sivastaki suyun %10'u alabilseler tek başlarına dünyaları beslerler. Çok verimli tarım arazilerinde pamuk, tütün yetiştirilmekle beraber başta pamukkale, karahayıt vb. termal kaplıcalar ile dünyanın dörtbir yanından ziyaretçi akınına uğramakta. Peki Sivas? Koca bir sıfır...[/B]Bu dediklerini başka yerde dersen inan çok zor durumda kalırsın. Sivastaki esnaf mesela. Kendi hemşehrilerine bile nasıl davranacağını bilmiyor. Hele yaz aylarındaysan... Yurtdışındaki kardeşler gelince esnaf senin yüzüne bile bakmıyor. Sürekli bundan daha fazla kazıklasam'ın hesabını yapıyor. Böylelikle Büyükşehir olamazsın. Büyükşehir olmanın da bir sorumluluğu olacaktır ve benim kanaatime göre Sivas bu yükün altından kalkamaz.[/QUOTE] tabiki art niyetim yok.tamam senin dediğin şehirlere lafım yok olsun ama bir yandan da trabzon hatay aydın hatta mardin gibi sivastan küçük şehirlerde büyükşehir olmasın.ya hakedenler olsun ya da hepsi olsun.bu arada bilgilerin içinde teşekkürler. |
büyükşehir olmayı bekleyen 11 ilin belediye başkanları konuştu.
[url]http://www.haber7.com/haber/20110530/Buyuksehir-olmayi-bekleyen-11-ilin-baskanlari-konustu.php[/url] |
AW: Sivas Büyükşehir Belediye Olmalı mı?
[url]http://www.gazeteizci.com/haber/4451-ilk-ciddi-girisim-ozdemir39den.html[/url]
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:48. |