![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=sandalli;522268]Gün olur sevdalar gönlüme basar,
Yüreğimde sevda yelleri eser, Hamburg´un soğuğu dilimi keser, Sivas´ın karına, kışına kurban.[/QUOTE] [I]Ben Raziydim karina kisina , Nesemi, Derdimi dôktûm Sazima , Gavur Eller bile feryad eder oldu Dilsad'in bu caresiz Haline .[/I] |
Sohbet hoş olurdu emmimgillerde,
Ne güzel çimerdik çamur göllerde, Kanat çırpıp uçan bizim ellerde, Karga bile olsa kuşuna kurban. |
[I]Kurban Olayim Nineme
Anlati verirdi Dag'da Hikaye Yakardik iki Mum geceligin Aydinlatirdi Güzel Köyümü.[/I] |
Ortalığı birbirine katardı,
Dostluğu bilmezdi adam satardı, Geceleri içer nağra atardı, Hiç ayık gezmeyen keşine kurban. :) |
sıla burcu burcu burnumda tüter
bağrında ne koç yiğitler yatar yaz gelende madımaklar biter köyümün madımak aşına kurban |
[B]Hafigin insani güzel ,
Muhabbeti ömre bedel , Hele o köyü yokmu gözümde tüter, Diskapi'nin Yigidolarina Kurban .[/B] |
Yaz gelende başakları kavrulur,
Sap getiren kağnıları devrilir, Dövenler sürülür harman savrulur, Sandalli köyümün çeşine kurban. |
Köyümüzde vardı bir Deli Bekir,
Kopçamız gümüştü tasımız bakır, Aslan yiğidonun gözleri çakır, Göreni bir yana şaşına kurban. |
sivaBURs, sevdaya akıl sır ermez,
Katum olan sırrı ortaya sermez, Kimine aşk verir kimine vermez, Yüce Yaradanın işine kurban. |
nerde ağalar nerde edeler
fırından çıkar uzun pideler ak sakallı nur yüzlü dedeler onların yaşlanmış yaşına kurban |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:38. |
|