![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[I]Anlatmaya kalsam bitmez
Sivasimin degeri biçilmez Sizler Büyük Ozanlar hep var olun Anilari hatirlamakta güzel oldu. [/I] |
çıkar sivasımızda şairi ozanı
bozulmaz atadan kalma düzeni cumhuriyete ilk tarih yazanı atamızın akıllı başına kurban |
ne diyeyim babam bilmemki sana
odları koydun kara bağrıma kalkda bir bak şu kızının halına resminde o yorgun gözlerine kurban |
Arkadaş Dediğin İnsanın Saçı Gibidir, Uzadıkça Sıkıntı Verir, Uçlarından Aldırırsın Daha Sağlıklı Daha Çabuk Yol Alır, Sıkılıp Kesersin Alışana Kadar Üşütür, Her Telin Döküldüğünde Üzülürsün, Dökülebildiği Kadar Dökülür Nekadar Üzülebilirsinki ! Birde Bakarsın Dökülme Kesilmiş, Tek Tük Beyazlıklar Başlamış ! İşte Zaman...ı Geldi Gerçek Dostlar Sahnede Hep Enson Onlar Çıkar Ama Seni Mezara Kadar Yalnız Bırakmaz !
Mutlu İTİK |
Yazmış ozanlarım bir gece boyu,
Nerede bulurum o güzel köyü, Önüne koyayım bir tabak balı, O güzel sözleri edene kurban. |
Gececi ozanlar kasıp kavruyor
Taşları hep kafa, göz yarıyor :) Lokman hekim gelmiş yara sarıyor Toprağına, yazına, taşına kurban |
[CENTER][COLOR=Blue][B][I]Çok özledim Sivas seni[/I][/B][/COLOR]
[B][I] Suşehri,İmranlı,Kangal[/I][/B] [B][I]Çok özledim Sivas seni[/I][/B] [B][I]Varamıyom yollar engel[/I][/B] [B][I]Çok özledim Sivas seni[/I][/B] [B][I]Altınyayla,Ulaş,Gürün[/I][/B] [B][I]Gemereği gezin görün[/I][/B] [B][I]Gelebilsem her seferin[/I][/B] [B][I]Çok özledim Sivas seni[/I][/B] [B][I]Yiğidodur oğlun kızın[/I][/B] [B][I]Gönüllere düştü sızın[/I][/B] [B][I]Yürek gelmek ister yazın[/I][/B] [B][I]Çok özledim Sivas seni[/I][/B] [B][I]Şol ömrümün geçti çağı[/I][/B] [B][I]Gurbet ördü kara ağı[/I][/B] [B][I]Yıldız dağı,Tecer dağı[/I][/B] [B][I]Çok özledim Sivas seni[/I][/B] [B][I]Madımağın kaldı tadı[/I][/B] [B][I][COLOR=Blue]Barikat[/COLOR]tır şair adı[/I][/B] [B][I]Sana kavuşmak muradı[/I][/B] [B][I]Çok özledim Sivas seni[/I][/B] [/CENTER] |
eline yuregine saglik kardas cok guzel olmus
|
[B]Şu Sivasın yaylaları,
Çok güzeldir o dağları, Yakın olsa şu yolları, Çok özledim Sivas seni.[/B] |
[B][I]Buz gibidir soguk suları içilmez,[/I][/B]
[B][I]Kangal köpekleri kuş uçurmaz.[/I][/B] [B][I]Karlıdır yolları geçit vermez,[/I][/B] [B][I]Bu can kurban olsun Sivas'ıma.[/I][/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:02. |
|