![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Iraz’ın babası sayılı ağa,
Hemen haber saldı ovaya dağa, Kızı getirmeyen girer toprağa, Büyüktür omzunda yük Deli Çoban. |
Iraz çok yoruldu oturdu yere,
Bir acı düşmüştü güzelim sere, Bilemezdi şimdi gitseydi nere, Hele bir sigara yak Deli Çoban. |
[QUOTE=sivaBURs;524106]Siz devam edin azıcık, ben geliyorum dostlar (Deli Çoban' a nasihat vermeye gidiyom :) )[/QUOTE]
Bende Iraz'a nasihat veriyim bari...:):) |
o hak delisidir hemi serseri
aşk elinden içmiş kevseri hiç burakmaz elinde keseri akılda fikirde tek deli çoban |
Ağanın sözüne geldi maraba,
Adam öldürürler şişe şaraba, Çobanı n yerini etti harebe, Çabuk ol tepeye çık deli çoban. |
Marabalar bir bir silah kuşandı,
Aganın kızını bulmak ne şandı, Iraz kızla çoban inan ki yandı, Çıkar mı boğazdan cık Deli Çoban? Ben de agaya nasihat vereyim siz gelene kadar. :) |
Hacılar, hocalar ağaya gitti,
Kahveler kaynadı, buharlar tüttü, Koca Hasan hele bin rica etti, Yiğitler içinde tek Deli Çoban. |
Çoban kavalını üfler yürekten
Çok şikayet eder felekten Sevdiği vaz geçmez cilveden Kavalını dertli çal deli çoban |
gözü sağancılarda bakmaz geriye
arkadan kurtlar dalmış sürüye yemiş koyunları yarı yarıya ağaya karşı suçun çok deli çoban |
Iraz kıza söyleyin beklemesin boşa,
Deli çoban benimdir vermem ona, Irazı bırak, hazır babası vurmaya, Bekliyorum seni hasretle Deli Çoban. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:32. |
|