![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Fil denize girmiş mayo unutmuş,
Artık çıkamıyor bak hapı yutmuş, Pire koşmuş hemen havluyu tutmuş, Bu yalan dünyadan uzarım dostum. |
Bir kitap çıkarmış bizim inekler,
Sırtımızda gezer artık binekler, Doğrulara efe olmuş dönekler, Dayanamam hepsin dizerim dostum.:) |
[COLOR="Red"][B]Vardim bahcesine cicekler acmis
menekselerden basina tac yapmis etrafina gullerin kokusunu sacmis Bulbulu aska getirdin dostum.....[/B][/COLOR] |
Uzaktan yaklaşan avı görünce,
Yaprak arasına saklanmış serçe, Kartala bir güzel indirmiş pençe, Tutmayan düzeni bozarım dostum. |
Ayı bülbül olmuş bağımda öter,
Sularım yanıyor çayımda tüter, Karada yaşamak denizden beter, Balinaya mezar kazarım dostum. |
Dostluklar içinse kutsaldır çaba,
Sıcak çorba yaptım doldurdum kaba, İç çabuk iyileş Diyari Baba, Sensiz bu ellerden tozarım dostum. |
Ayının figanı dağları tuttu,
Eşya bana kızdı evimden attı, Bardakla tencere beraber yattı, Ben bu işí elbet bozarım dostum. |
Benim ozanlarım bugün şaştı,
Balinayı Ayıyı birbirine kattı, Pire deve derken aklım hepten kaçtı, Ben burda sessizce bakarım dostum... |
[QUOTE=sivaBURs;528810]Dostluklar içinse kutsaldır çaba,
Sıcak çorba yaptım doldurdum kaba, İç çabuk iyileş Diyari Baba, Sensiz bu ellerden tozarım dostum.[/QUOTE] bu gurbetelin yolları taşlı siz iki usdat akıllı başlı diyari yogun hayli bir yaşlı şöyle yavaş yavaş yazarım dostum |
sivaBURs ozanım çıktım dünyandan,
Bu akşam şiiri yazdım hayvandan, Bak tek söz etmedim biten sevdandan, Ben kendi derimi yüzerim dostum. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:10. |
|