![]() |
--->: SUŞEHRİ-Kozçukur
ben söleyim size soyumuzun nerden geldiğinii çeçen türklerinden geliyomus bunu daha önce arastırdılarr yani sizden erken davranıp soy ismi eren olup benim dayımlardan birisi .p e tabiki bu sekilde bizim soyda oradan gelmektedirr
|
fatih abi soyadı yıldız olanlar trabzondan giresuna giresundanda şimdiki köyün bulunduğu yere gelmişler (adı güzel emminin söylediğine göre) diğerlerini bilmiyorum bu arada soyadı yıldız olanlara Çavuşoğulları diyolar yücel abi yazmamış ama neyse iyi akşamlar by
|
Teşekkürler Fatih, Yıldız soyisimliler karadenizden geldiği doğrudur ama diğerleri son söylenenlere göre kafkaslardan Erzuruma oradanda Koçukura gelmişler. Kısmetse bu gün [url]www.kozcukur.com[/url] a biraz resim ekleyeceğim.
|
11 Adet resimdem oluşan galerimiz hazır görmek için [URL="http://www.kozcukur.com"]http://www.kozcukur.com[/URL] adresini ziyaret edebilirsiniz.
|
-->: SUŞEHRİ-Kozçukur
tüm SUŞEHRİ-Kozçukur lulara selamlar...............
|
Kankalar,arkadaslar nerden geldigimizi bilmek cok kolay degil bizde bu konuda buyuklerin anlattiklariyla yetiniyoruz.Su bir gercek ki hepimiz Hz.ADEM'in torunuyuz.Sahsen ben babama ve amcama sordugumda dedelerini bile zor hatirliyorlar.Rahmetli Himmet amcamdan ogrendigim kadariyla bu sekilde.Mesela ornek olarak Gol Yayla'yi herkes Kozcukur'un yaylasi olarak bilir.Ama Susehri koylerinin ortak yaylasidir.
|
Fatih cim ne Erzurumu soyumuz rumlara dayaniyor.Bizans'in hanedan kolu olan Trabzon Rum Imparatorlugu zamanindan gelmedir.Hatirlarsaniz annelerimizin bize kizdiklari zaman Urum tohumu(yani rum tohumu) derler.
|
[COLOR="Red"]TUM ANNELERIN ANNELER GUNUNU KUTLARIM.[/COLOR]
|
Toplam 1 Eklenti Bulunuyor.
[ATTACH]2671[/ATTACH]................................................................................................................................:D
|
[QUOTE=yuceltunc;262117]Fatih cim ne Erzurumu soyumuz rumlara dayaniyor.Bizans'in hanedan kolu olan Trabzon Rum Imparatorlugu zamanindan gelmedir.Hatirlarsaniz annelerimizin bize kizdiklari zaman Urum tohumu(yani rum tohumu) derler.[/QUOTE]
Urum bilmemnesi söylemeleri demek bildiğim kadarı ile küfür oalarak nitelendiriliyordu, hatta ermeni d... diye de bir sövme şekli var, o zaman demekki içmizde ermeni kökenlilerde var. Ya zaten 2 kardeşin soyundan gelen bir köyüz birde Hasanlar var, Hasanların başka yerden geldiği biliniyor. Bahsettiğin gibi sırf annen sana kızdığında rum tohumu dediği için soyunun rumlara dayandığını iddia etmen saçma geldi biraz. Bu söylemlerin sebebine gelince; geçtiğimiz yüzyılın başlarına kadar rumlarla iç içe yaşanmış olmasındandır. Karadeniz bölgesinde gelenler Hasanlar olabilir ancak onlarda rum kökenlimi onu bilemem ama diğer Keşçi ve Delice kardeşler kesinlikle karadeniz kökenli değiller. Bunu anlamak için insanların yüzlerini hatırlaman yetlerlidir. Önceleride Erzurumdan geldiğimiz biliniyordu ama son araştırmalarda Erzurumada Kafkaslardan geldiğimiz ortaya çıkmıştır. Ben bilemem eskiden gelerek aramıza katılan rum kökenlilerde vardır, kimdir onu bilemem ama bizim olmadığımız kesin :) |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:31. |