![]() |
Cevap: Kürt Sorunu Varmi?
[QUOTE=ErdalGüler;412190][B]Bu ülkede yaşayan ve vatanın seven hiçbir insan sen kürtsün ben Türküm diye ayrım yapamaz ve bu hakka sahip değildir. Bu ayrımı ancak bir kısım kürtlerin kendileri yapmaktadır. Mesela bir bakkala girdiğinizde örneğin bir gazete aldığınızda hiç kimse sen kürtsün bunu almaya hakkın yok diyormu? asla böyle birşey söz konusu değildir. yani bu ülkede herkes eşit haklara sahiptir. Ancak bazı kürtler(belki kürt bile değiller ermeni ve rum bozması olanlar) ne yazık ki böyle bir sınıflama içerisine gidiyorlar. Eğer ortada bir sorun varsa biz Türklerden değil aslında Kürtleri kullanan kürt görünümlülerdendir. Onların istediği hak ve özgürlük değil(zaten şu durmda ülkemizde özgürler) fitne ve fesat çıkarmak ve ülkeyi bölmektir. Çünkü Ülkemiz zengin yeraltı ve yerüstü kaynakalrı ile bulunmaz bir hazinedir. O bölgede kurulacak bir kürt devleti aslında amerika,ingiltere,rusya,fransa gibi ülkelerin bu sayede kolayca sömürerek bu kaynaklara ulaşmak istediğide ortadadır. Çanakkalede akan kanlar boşuna akmamıştır. Ülkemizizn bütünlüğüne zarar vermek isteyen her türlü dış ve kandırılmış iç güçlere karşı gerekirse canımızı vermesinide biliriz. Ama asla ve asla Vatanımızı hiç kimsenin bölmesine izin vermeyiz. [/B]
[B]Vatan hainliği yapan kürtlerde bir çift lafım var. Bugün sırtımıza saplamaya çalıştığın bıçak elbet birgün senin sırtını parçalayacaktır...[/B][/QUO HAKLİSİNİZ AMA BUNU SİTEDE TARTİŞAYA VE KAVGE EDER GİBİ ÇALİŞMAK BENCE ÇOK YANLİŞ GÜNLERDİR TAKİP EDİYOM FORUMLARİ NERDESE BULSALAR BİRLERİNİ YUMRUK YUMRUAYA GİRECEKLER BU DAVRANŞ YANLŞ GÖRÜŞLERİNİZ HER NE OLURSA OLSUN SİTE DE YAKİŞMİYOR DİŞARDA BİLE YANLIŞ BANA GÖRE BENİM GÖRÜŞÜMMM .BEN DERİMKİ BU YALAN DÜNYA KİME KALDİKİ BİZLERDE KALSİN ... SAĞGİLAR HERKESE.... |
[quote=gönül3458;412196]
HAKLİSİNİZ AMA BUNU SİTEDE TARTİŞAYA VE KAVGE EDER GİBİ ÇALİŞMAK BENCE ÇOK YANLİŞ GÜNLERDİR TAKİP EDİYOM FORUMLARİ NERDESE BULSALAR BİRLERİNİ YUMRUK YUMRUAYA GİRECEKLER BU DAVRANŞ YANLŞ GÖRÜŞLERİNİZ HER NE OLURSA OLSUN SİTE DE YAKİŞMİYOR DİŞARDA BİLE YANLIŞ BANA GÖRE BENİM GÖRÜŞÜMMM .BEN DERİMKİ BU YALAN DÜNYA KİME KALDİKİ BİZLERDE KALSİN ... SAĞGİLAR HERKESE....[/quote] [B]Açıkçası yazımda kavga eder gibi bir tutum sergilediğimi sanmıyorum. Neden böyle bir izlenime kapıldığınızı anlayamadım doğrusu, ben laflarımı Vatan hainliği yapanlara söyledim. Sanırım yazıyı dikkatli okumadınız. Bu dünya yalan ama ne yazık ki kutsal değerlerimiz Allah'ın koyduğu kurallar var. Ne olursa olsun bunlara uymak zorundayız. Peygamberimiz(s.a.v.) bir hadisinde "Vatan Sevgisi İmandandır" buyuruyorlar. Bu suretle bu Vatan'a kim hainlik ederse benim gözümde kıymeti yoktur. Biz kimseye düşman değiliz, ama Allah'a, Kuran'a, İslam'a ve Vatan'a düşmanlık varsa bu affedilemez...[/B] |
[B][COLOR="DarkRed"]Su bir gercek ki Türkiyede Türk, kürt. Cerkez, laz daha cok sayida insan var. Güzel ülkemizin degerini bilim kardesce yasamak varken. Askerimize kursun SIKAN ellere ben LANET ediyorum. Bu türkte olsa, Kürt te olsa degismez.
Ben Yaradilani severim yaradan dan ötürü. Ama........... Vatanima ihanet eden babamda olsa makbulum degildir. Insanlar irkini kendi secmiyor, tipki ANNE & BABA ´sini secemedigi gibi. Bir bayrak altinda bir vatanda yasiyorsak. kardes olmaliyiz. Ben insan olabilen ve bunu basaran insanlari seviyorum.......... [/COLOR][/B] |
[QUOTE=ErdalGüler;412237][B]Açıkçası yazımda kavga eder gibi bir tutum sergilediğimi sanmıyorum. Neden böyle bir izlenime kapıldığınızı anlayamadım doğrusu, ben laflarımı Vatan hainliği yapanlara söyledim. Sanırım yazıyı dikkatli okumadınız. Bu dünya yalan ama ne yazık ki kutsal değerlerimiz Allah'ın koyduğu kurallar var. Ne olursa olsun bunlara uymak zorundayız. Peygamberimiz(s.a.v.) bir hadisinde "Vatan Sevgisi İmandandır" buyuruyorlar. Bu suretle bu Vatan'a kim hainlik ederse benim gözümde kıymeti yoktur. Biz kimseye düşman değiliz, ama Allah'a, Kuran'a, İslam'a ve Vatan'a düşmanlık varsa bu affedilemez...[/B][/Q
PARDON AMA SİZE DEĞİL SÖZÜM KAVGAYA DÖŞTÜTÜRENLE İDİ AMA SİZ ALMAYİN ÜZERİNİZE KÖYLERE KÜRÇE İSİM VERİLME DİYE BİR KONU AÇİLMİŞTİ ASLNDA AMACİM O FORUMDA Kİ ARDAŞLARA İDİ AMA YANLİŞ YERE YAZMİŞİM ÖZÜRDİLERİMMM |
[QUOTE=Yiğiter;412171]Çünkü haklarımız zaten eşit..
Onlara verilecek her hak onların lehine eşitsizliğe sebep olacaktır..Onlar 1 hak daha fazlasına sahip olacaktır.Bu yüzden karşı oluyorlar.Vesselam![/QUOTE] Mesela Yayında Kürtçe tv çıktı çünkü Türkiyede ilk olarak Ne varki bütün Türkler ayağa kalktı Eşitlik bu mu oluyor... |
bravo yiğiter kardeş tebrik ediyorum sizi çok güzel bi msj keşke bu msjını devlet erkanı görse belki biraz insafa gelir teşekkür edrim çok güzel yazmışın
|
[QUOTE=guldane;412321]bravo yiğiter kardeş tebrik ediyorum sizi çok güzel bi msj keşke bu msjını devlet erkanı görse belki biraz insafa gelir teşekkür edrim çok güzel yazmışın[/QUOTE]
Hangi mesajtan bahsediyorsun |
[QUOTE=seva;412256]Mesela Yayında Kürtçe tv çıktı çünkü Türkiyede ilk olarak Ne varki bütün Türkler ayağa kalktı Eşitlik bu mu oluyor...[/QUOTE]
Kürtçe Tv onların istediği bir hak değil ki hatta açılınca rahatsız bile oldular.. Taviz Tavizi doğurur..Bugün Tv,yarın eğitim,öbürsü gün özerklik öbürsü gün bağımsız devlet.. Sonra başlasın lazlar..Sonra diğer etnik gruplar..Bunun sonu alınamaz.Türkiye'deki ermeni nüfusu küçümsemiyorsun herhalde..onalr ben Ermeniyim deyip rahat rahat gezebildikleri tek şehir var mı? O zaman Ermenilerin suçu ne? |
[QUOTE=seva;412099]
Atatürk döneminde tarihsel bir anlam içerdiğini kavramak için, Kürtçe’nin 1980 yıllarındaki durumunu kısaca anımsamak yeterli. Bilindiği gibi, 22 Ekim 1983 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan 2932 sayılı “Türkçe’den başka dillerde yapılacak yayınlar hakkında Kanun”un, 3. maddesi “Türk vatandaşlarının anadili Türkçe’dir” tanımını yaparak, “Türkçe’den başka dillerin anadil olarak kullanılmasına ve yayılmasına yönelik her türlü faaliyette bulunulmasını” yasaklamıştı.[/QUOTE] 1983 tarihinde çıkan bir kanunu nasıl Atatürk çıkartıyor anlamadım ben bu işi... Kenan Evren'in yaptıklarına ve ona Kemalizm denilemeyeceğini öncden söylemiştim... Ayrıca dönemin şartlarında belki gerekli belki de gereksiz bir kanundu... Geçmişi değerlendirirken şimdiki zamanın şartlarıyla değerlendirmeyin lütfen, zamanın şartlarına göre değerlendirin... Atatürk dönemindeki Kürt ve Güneydoğu politikaları değişmese ve ölmeden önce toprak reformuna izin verselerdi şimdi bu sorunları yaşamıyorduk, siz bana Kemalistlerin kürt sorununu yarattığını söylüyorsunuz... |
[QUOTE=seva;412099]
iyi ki bir yardım alıyorlar yav :D Bizde Sivas Devlet yapalım hatta Başbakanımızda Doğan Urgüp olsun Ya Allah aşkına var mı böyle bir saçmalık evet saçmalık bizde onu anlatmaya çalışıyoruz kürdiistan saçmalık hayal diye ama böyle sizin gibi bu konuda onlara fazla tolerans gösterirsek hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşebilir............ |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:53. |