![]() |
Cevap: SİVAS'IN İNCİSİ 'TURKUAZ PROJESİ'
[QUOTE=Abdurrahman 58;620837]peki bir tek soru soracağım.
Sebahattin Öztürk Spor Salonunda Sivas Belediye Başkan Yard. Muaz Uzun ve Belediye Başkan Danışmanı'nın katıldığı Turkuaz projesi tanıtımına katıldınmı katılmadınmı? ve herhangi bir belediye başkan yardımcısı veya belediye başkanı ile bu konuda bir görüşmen veya resmi br yazışman oldumu? Eğer yanlış bilgi yazarsan Rabbim sana müslümanca ölmeyi nasip etmesin.[/QUOTE] Bu konuda tek bir bilgiyi dahi yanlış yazmadım ben, buna emin ol.. Spor salonuna gitmedim tabi ki..Laf dinlemeye niye gideyim..Orda söylediği sözler zaten siteden yayınlandı.Oraya gitmeye gerek olacak bir sözleşme falan yapılmadı zaten.Sadece konuşmalar yapıldı hepsi o,Onu da sivas-bel.tr den gördük zaten.. Kentsel dönüşüm ofsinde [B]başkanla[/B] görüştük.Ona dükkanımızı vermeye razı olduğumuzu ama tereddüterimiz olduğu söyledik.Başkanım şöyle bir tereddütümüz var,halledecez..Başkanım şöyle bir sorunumuz var,halledecez.Elinde bir belge yok.Halledeceğiz deyip durdu..Daha da cevap veremedi sorularımıza "bu görüşme burda bitmiştir" deyip tersledi bizi. Hangi sorun varsa sor! |
[QUOTE=Abdurrahman 58;620838]Yukardaki yorumun noktasına dahi dokunmadım laedri. 2008 yılında yazdığın bir yorum! konu:''Belediyemiz Sivas'ımıza neler yapabilir?'' işte çekememezlik kanıtı diye buna derim ben! dönemin belediye başkanı sami aydın buğday pazarına elini süremedi,sivas belkide tarihinin en temiz dönemini yaşıyor, eski sanayiye dair bir tek bırakın proje toplantı dahi yapmadı sırf karşıt olduğun BBP üçünüde çözdüğü için zıplayıp duruyorsun.
daha yorum yazmayacağım. bu konuda. Takke düştü kel göründü... ;)[/QUOTE] Abdurrahman,yorumlarımı okumadan cevap verdiğini kanıtlamış oldun.. Eski sanayi yapılmaıldır diye her zaman söyledim,birkaç gün önce de söyledim,bugün de söylüyorum..Eski sanayi kalkmalıdır.Şehir için,şehircilik için kalkmalıdır. Bu projeyi kim yaparsa yapsın kalkmalıdır. Ancak,şehrin menfaati benim menfaatimden daha önemli değildir.Daha birkaç mesaj önce sana yazdım,sözleşme güzel olsun dükkanı vereceğiz diye,niyetimiz anlaşmaktır diye,sen hala takke düştü kel göründü diyerek basit amaçlar kovalıyorsun.BBP'ye karşı olsak şunu derim "ne yaparsa yapsın dükkanımı vermem"..Ama ben ne diyorum "sağlam bir sözleşme olsun,bugün dükkanımı vereyim,yarın gelsin yıksın"..Ama sen bu yazdıklarımın hiçbirini okumadın.Bu projeyi şuanki,şu dakikadıki haliyle,değil sami Aydın,babam yapsın,ben yine de art niyet olduğunu söylerim.. [B]Bak sana söyliyeim..Bunu nooolur oku.."Yarın,birgün,bir haftayaca dükkanımızı verdik anlaştık" yazarsam şaşırma..tekrar söylüyorum.Niyetimiz sorun çıakrmak değil,çözümün parçası olmaktır..Güzel ve temiz bir sözleşme hepsi bu.Yarın sapsağlam,taş gibi sözleşme çıkarır verir beeldiye bana,ben de al sana tapu derim olur biter..[/B] |
[QUOTE=LaEdri;620840]Abdurrahman,yorumlarımı okumadan cevap verdiğini kanıtlamış oldun..
Eski sanayi yapılmaıldır diye her zaman söyledim,birkaç gün önce de söyledim,bugün de söylüyorum..Eski sanayi kalkmalıdır.Şehir için,şehircilik için kalkmalıdır. Bu projeyi kim yaparsa yapsın kalkmalıdır. Ancak,şehrin menfaati benim menfaatimden daha önemli değildir.Daha birkaç mesaj önce sana yazdım,sözleşme güzel olsun dükkanı vereceğiz diye,niyetimiz anlaşmaktır diye,sen hala takke düştü kel göründü diyerek basit amaçlar kovalıyorsun.BBP'ye karşı olsak şunu derim "ne yaparsa yapsın dükkanımı vermem"..Ama ben ne diyorum "sağlam bir sözleşme olsun,bugün dükkanımı vereyim,yarın gelsin yıksın"..Ama sen bu yazdıklarımın hiçbirini okumadın.Bu projeyi şuanki,şu dakikadıki haliyle,değil sami Aydın,babam yapsın,ben yine de art niyet olduğunu söylerim.. [B]Bak sana söyliyeim..Bunu nooolur oku.."Yarın,birgün,bir haftayaca dükkanımızı verdik anlaştık" yazarsam şaşırma..tekrar söylüyorum.Niyetimiz sorun çıakrmak değil,çözümün parçası olmaktır..Güzel ve temiz bir sözleşme hepsi bu.Yarın sapsağlam,taş gibi sözleşme çıkarır verir beeldiye bana,ben de al sana tapu derim olur biter..[/B][/QUOTE] İyi hoş diyosun da ben anlamadım nsl sözleşme yok o kadar anlaşılan esnafa bu ayın sonunda hem daire tahsis sözleşmesi imzalatılacak hem de kura çekecekler sana nsl güvence vermiyo Belediye anlamadım. |
Nerdeyse her gün yıkım var, bu ay zaten 120 dükkan da yıkıldığı zaman toplamda 150 dükkan yıkılmış olacak şubatın sonunda yüzde 70'i yıkılır diye düşünüyorum zaten orda istense de durulmaz, iş yapılmaz artık..
|
Bu başlığı ve dükkanlar teslim edildi başlığını okuyup duruyorum ve inanın çok gülüyorum. Neden mi?
Fareler nasıl kemirirler bilir misiniz? Önce kemirecekleri yeri üflerler sonra kemirirler ve siz hiç bir şey hissetmezsiniz. Belediyelere ,sadece belediye meclisi kararıyla bir yeri kentsel dönüşüm alanı yapma yetkisi aralarında Bu ülkenin ve Sivasın %76 sının ve öyle sanıyorum ki bu forumda yazanların çoğunun da "yetmez ama evet" ile onay verdiği anayasa referandumu sayesinde oldu. Hak hukuk adalet istiyoruz diye atanlar var ya onlara duyurulur." Evet" oyu verdiğin anayasa referandumuna nelere evet dediğinizi bilmezseniz ağlarsınız ve getirilecek yasalarla bu millet daha çok ağlayacak. Yani AKP hükümeti üfleye üfleye iş görüyor durmak yok yola devam. Gelelim belediyenin bu işi kotarmasına ;öncelikle bu kararın alınması için en az 5 hektar en fazla 500 hektarlık bir alanın olması gerekiyor kentsel dönüşüm alanı kararı çıkması için. Ayrıca elimde proje var demesi yeterli. Kanun öncelikle anlaşmayı öngörmüş ,olmazsa kamulaştırma davaları gelecek ve bu davaların öncelikli olarak karara bağlanıp, belirlenen bedeller hak sahiplerinin adına bir bankaya yatırılması ile son bulacak. O bedellerde belirlenirken , genellikle tapularda belirlenen vergi matrahı üzerinden olacaktır. Kimse işkembe-i kübradan atıp dürüstlük ayağına yatmasın Zira herkes tapuda belirlenen metrekare üzerinden vergisini öder ,hiç kimse ben bunun 2 -3 misli fiyatına aldım burayı o fiyattan vergi ödeyeceğim demez. Bu nedenle "oranın gerçek fiyatı nedir, işte şurda şu kadarlık evimi sattım üstüne 20 bin euro ekledim aldım " teranelerini bırakın zira kamulaştırma olayına girdiğinizde yada herhangi bir sözleşme yapıldığında resmi kurumlarla herhalukarda zarardasınız. Gelelim " bu Sivasın gelişmesi içindir" diyenlere. Kardeşim orada ev yapılacak afilli bir adı da var oraların Rezidans :) Sanırsınız Sivasın gelişmesi için fabrikalar yapılıyor .Çok geliştirir Sivası Rezidanslar. Orada kimler oturacak sanıyorsunuz parası olan kalburüstü zenginler. Oraya dikilecek kazulet gibi binalar Sivasın sadece tarihi dokusunu zedelemekle kalmayacak , büyükşehirlerde neredeyse yok olmuş ama halen Anadoluda devam eden ve asırlardır süregelen güzel davranışlarımızı da yok edecek. 2-3 gündür görmeyip hasta mı diye merak ettiğiniz Ayşe, Fatma teyzenizin kapısını çalamayacaksınız ya da kandillerde, aşure günlerinde elinde bir tas aşure ya da helvayla kapınızı çalanlar olmayacak. Zira kentsel dönüşüm altında bu tür oluşumlar sosyal yapımızı ve insan ilişkilerimizi tamamen yok ediyor. Onun için sevgili hemşehrilerim nazik poponuz da dahil olmak üzere hiç boşuna bir taraflarınızı yırtmayın birbirinizi kırmayın. Atı alan üsküdarı çoktan geçti.Hem de üfleye üfleye Son iki şey daha belirtmekte yarar var ilki Laedriye Bir arkadaşa bazı kavramlar seni aşar demişsin ama sizi de aşıyor Önce muvaffakiyet değil kullanmanız gereken kelime muvafakatname olmalıydı. Zira ilki başarı demektir. Tebellüğ belgeyi almak demektir. Dolayısıyla belediye size belgeyi tebellüğ etmez tebliğ eder. Evraklar ; evrak çoğuldur .Böyle dediğiniz zaman belgelerler oluyor. Uyarıyı yaptığınız arkadaş Türkçeyi çok kötü kullanmakla birlikte ,bildiği kelimeleri tercih edip kullanıyor .Size de tavsiyem öyle yapmanız. İkinci uyarım forumda kendini yönetici sanan ya da forum yönettiğini sanan zat-ı muhteremlere; Hiç bir küfür ve hakaret içermeyen konuları siyasi deyip silen zat-ı muhteremler acaba burada yapılan hakaretleri ve tehditleri görmüyorlar mı ? Yoksa bünyeniz küfürsüz hakaretsiz siyasi tartışmaları kaldırmıyor mu? |
[B]"zira kamulaştırma olayına girdiğinizde yada herhangi bir sözleşme yapıldığında resmi kurumlarla herhalukarda zarardasınız."[/B]
Biz de zarara uğratıldıldığımızı söylüyoruz zaten.Başka bir şey söylemedik. [B]"olmazsa kamulaştırma davaları gelecek ve bu davaların öncelikli olarak karara bağlanıp"[/B] Öncelikli görülecek kamulaştırma davalarının sonuca bağlanma süresi nedir?Bunu tam bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum. [B]"Son iki şey daha belirtmekte yarar var ilki Laedriye"[/B] Hatalarımın yüzüme söylenmesi hoşuma gider.Bunun için teşekkür ederim.Kavramaların ne olduğunu iyi bilmekle beraber,dikkat etmememden kaynaklı hatalı kullanımlardır.Arapça'yı bilen biri olarak bunu yapmamam gerekirdi.Türkçe'de "evraklar" diye bir kullanım olduğunu gördüm çoğu yerde.Tebliğ-tebellüğ ifadelerini nerede yanlış kullandım ona da şu an bakacak vaktim yok..Teşekkürler! [B]Ayrıca bu konuda söyleyeceğim kadarını söyledim.Artık yazmayacağım bu konuya.Sonucu gelip paylaşmanın dışında bu konuya yazmayacağım.Herkese teşekkürler![/B] |
[QUOTE=LaEdri;620844][B]"zira kamulaştırma olayına girdiğinizde yada herhangi bir sözleşme yapıldığında resmi kurumlarla herhalukarda zarardasınız."[/B]
Biz de zarara uğratıldıldığımızı söylüyoruz zaten.Başka bir şey söylemedik. [/QUOTE] Sn leadri burada sadece iki seçeneğiniz var. Örnekle açıklayayım. Belediye ilçedeki yerlerin metrekare birim fiyatlarını belirliyor .Mesela sizin dükkanı ele alalım. Atıyorum diyor ki orada metrekare fiyatı 10 lira .Sizin dükkan 25 metrekare ise ederi 250 lira oluyor. Yani siz tapuda alım satım yaptığınızda yada vergi verdiğinizde bu eder üzerinden ödüyorsunuz.Dükkanı aslında 1000 liradan almış olsanız bile. Bunun aksini yapana ben daha rastlamadım. Ederi bu ama ben 1000 liradan aldım onun üzerinden harçları ve vergileri öderim diyeni yok. İşte bu durum resmi kurumlarla yapılan işlerde sorun oluyor. Çünkü sizin dükkan ödediğiniz vergiye ya da harçlara baz alınan metrekare fiyatı üzerinden değerlendiriliyor. Yok ben şu kadar aldım diyorsanız da o bedel üzerinden vergi ve harç ödemediğinizden vergi kaçakçısı durumuna düşüyorsunuz. Yani herhalukarda zararlı çıkacaksınız. Davaların süresi önceye göre daha kısaltıldı süre belirtilmemekle birlikte öncelikli olarak görülüp fazla uzatılmadan karara bağlanacak deniyor kanunda .Şu kadar sürede bitirilir diye bir hüküm yok. Yani 3 ayda da biter 6 ayda da. Size kolay gelsin ama ben bu belediye yıkımlarında yürütmeyi durdurma kararına rağmen dükkanlarının yerle bir edildiği bir sürü esnaf tanıdım |
[QUOTE=Abdurrahman 58;620830]hakedene hakettiği gibi konuşulur. o yorumu ataistler bile yapmazdı emin ol!
elinden gelenide ardına koyma! bekliyorum![/QUOTE] Ateistlere de ne yaptığını biliyorum. ( İzmir) |
[QUOTE=nene-hatun;620843]
İkinci uyarım forumda kendini yönetici sanan ya da forum yönettiğini sanan zat-ı muhteremlere; Hiç bir küfür ve hakaret içermeyen konuları siyasi deyip silen zat-ı muhteremler acaba burada yapılan hakaretleri ve tehditleri görmüyorlar mı ? Yoksa bünyeniz küfürsüz hakaretsiz siyasi tartışmaları kaldırmıyor mu?[/QUOTE] Aman aman aman. Sen ne diyorsun hocam. Maazallah bak seni de dağa kaldırırlar. Dikkat et. Burada doğru söz söyleyene söverler, sayarlar. Yöneticiler mi? Sana yapılan tehditleri görmezden gelir, dostlarının biryerlerine ucundan azıcık lafları sıralayınca senin yazını kaldırırlar. Hemde senin kişisel bilgilerini, bir iftira uğruna 3. sahıslara verirler. Zaten o nedenle sadece o hakaretleri edenler değil, sitede kanun karşısında zor duruma düşecek. Nasıl mı? Yakında anlarsınız zaten. :D |
burda kimse artistlik yapmasın. bu konu ile ilgili hiçkimseyi tehdit etmedim,etmemde evet birilerine sert konuştum kabul ediyorum.ama o şahıs demeye dilim varmıyor, o canlı türü diyeyim yaptığı terbiyesizliği çok iyi biliyor.milyonlarca kişinin arkasından dua ettiği ve 25 mart 2009 tarihinde vefaat eden 5 hemşehrimize gerçekten çok alçakça sözler sarfetmiş ve cevabını layıkıyla almıştır bu sarfettiğim sözlerden kesinlikle pişman değilim. Sivas-Konya arası çok kısa.. bir kez daha yapsın o alçaklığı tepkim daha farklı olur!
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:05. |