![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=sandalli;534319]Bilirim acıyla geçiyor çağım,
Hasret ile erir yürekte yağım, Hazan vurmuş gibi kurudu bağım, Bülbüller konmayan daldan haber ver.[/QUOTE] yıkılmış haneler virane bağım günbe gün eriyor yürekte yağım yaşlandı diyarim geçiyor çağım ikiye katlanmış belden haber ver |
Fakirin halini ne bilsin zengin,
Yokluğa karşıdır yıllardır cengim, Diyari´m bulunmaz alemde dengin, Sandallı öpüyor elden haber ver. yüregine saglik Osman abi, saygilar, hayirli aksamlar |
Ozanlarım yine sevgi ekmişler,
Kalplerindekini dile dökmüşler, Derinlerde kalan pası sökmüşler, Okurken yürekten vurulmuşum ben. |
Yaşamı acıya, derde daldırdım,
Gençliğimi burda boşa soldurdum, Ben de bir güzeli elden aldırdım, Yar diye taşlara sarılmışım ben. |
Bazen melek olur gökte uçarlar,
Bazen çiçek olur kalpte açarlar, Dostluk aşılayıp sonra göçerler, Ozan Diyarında dirilmişim ben. |
Bülbül olan gülün dalını kırmaz,
O güle aşıktır sümbülü sarmaz. Yar mektup salıpta halimi sormaz, İnan ki o yare darılmışım ben. |
Yalnız olduğumu nerden bilmişler,
Gidip pastaneden lokum almışlar, Ozanlarım bana elçi gelmişler, Babamdan istenmiş verilmişim ben. |
Ozanlar yiğittir, kaleşlik olmaz,
Gönlüm başka yerde huzuru bulmaz, Pazara götürsen kimseler almaz, Köle diye yare verilmişim ben. |
Yürekten yüreğe sıcak bir akış,
Uğramaz buraya sonbahar ve kış, Ozanın elinde hep nakış nakış, Sevgi ipliğiyle örülmüşüm ben, |
Akşamdan gelenler huzuru bozdu,
Sesim çıkmadıkça bir güzel azdı, Edebi unutup birşeyler yazdı, Dün akşam bayağı gerilmişim ben. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:35. |
|