![]()  | 

Cevap: ÇYDD Sivas Şubesi Açıldı 

[B]Deniz Feneri Derneği Sivas Şubesinin kermesine gideyim.Çifte minare karşısı Selçuk Fen Dersanesi altında gitmek isteyen olursa.[/B] 
	 | 

[B][I][COLOR=magenta]Ya yeni cümleler öğrenin artık arkadaşlar,her konuda "Medeniyet açmaksa bedeni,hayvanlar insanlardan daha medeni" sözünü duymaktan bıkkınlık geldi.Sizin medeniyetten anladığınız sadece üst baş giyinmeden dolaşmaksa siz ne medeniyet hakkında birşeyler biliyorsunuz derim,ne de islam hakkında.Kusura bakmayın ama ezbere yaşayanlar sizlersiniz.[/COLOR][/I][/B] 
	[B][I][COLOR=#ff00ff]Hala ölmüş insana sorular soruyorsunuz.Asıl siz kim oluyorsunuz da insanlar hakkında bu derece aşağılayıcı sözler sarfedebiliyor,mantıklı bir cevap gelse bile dikkate almayıp hala aynı yerde sayıyorsunuz![/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]Okul sıralarında namaz kılınacağına bale yapılsın diyor.Bu sözü anlayamayacak kadar bilginiz yoksa konuşmayın arkadaşım.Camiiler neden var? Yıkın o zaman hepsini,okullarda,işyerlerinde yapılsın ibadetler.Bunu mu istiyorsunuz?[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]Evet,keşke Atatürk yaşasaydı da şu ayrımdan kurtarsaydı bizi.Herşeyin bir yeri var,ibadet camii de,eğitim okul da.Bale yapmak bir sosyal faaliyettir,ibadet değil.Herşeyi mi biz öğreteceğiz yaaaaa :D[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]Ha bir de bazı arkadaşlar derneğin neye hizmet ettiği hakkında yorumlar yapmış ama açıklamamış hala.Lütfen olduğu gibi anlatın.Taraflı olarak mı gittiniz o derneğe,yoksa sadece yardım almak amaçlı mı? Lütfen artık dürüstçe cevaplar verin...[/COLOR][/I][/B]  | 

[QUOTE=Cley;429630][B]Çağdaşlığın ölçüsü açılmaksa Afrika çağdaşlıgın beşiğidir.Devletin yapısı nasılki başörtüsü devlet yapısına ters düşüyor bunu da açıklar mısınız?Üniversitelerde dini ve siyasi semboller olmasın ama bu herkes için geçerli olsun.Babasının korkusu ile kapanan kızlarımız olduğu gibi YÖK ün ve sistemin baskısı ile açılan kızlarımızın da olduğunuı unutmayalım. Kimin kimi sevdiğine siz karışamasınız isteyen Humeyniyi isteyen Atatürkü sever.[/B][/QUOTE] 
	öncelikle yazdıklarına bir yerde katılıyorum.... Devletin yapısı nasılki başörtüsü devlet yapısına ters düşüyor bunu da açıklar mısınız? olay aslında gayet açık .... her devletin ve devlet içindekide bir çok kurumun bellirli kuralları var ...Örneğin Kravatsız , başıkapalı TBMM ye giremezsin yada Şalvarlı Kirli sakalı kravatsız Başbakan olamazsın .. sokakta istiyorsan gezersin ama devletin içinde bir işdeysen belli başlı personel ,öğrenci, görevli yönetmeliklerine uymak zorundasın bunlar bir takım kurallardır .... şahsi fikrim zaten insanlar bu kurallara çok karşı değil fakat bazı dış güçler sürekli bişeyleri oynatmakdan gündem oluşturmakdan zevk alıyor daha bir kaç yıl önce üniversitede camii olsun diyo yani bu olacak işmi o cami isterse diğeri kilise diğeri sinagok diğeri cemevi istemez mi ? üniversitenin alanı kac dönüm zaten oraya eğitim görmeyemi ibadet etmeye mi gidiyosun ... Yada kılık kıyafet yönetmeliği sen bu ülkede öğretmlere takım elmise kısa saç sakal yöentmeliğini kaldır bir süre şeyh molla kılıklı adam yada kımısı bikiyle gelir çıplak gelir olurmu olur yani herkesin dünyası farklı ama eğer bir standart yaratırsan çeşitli sorunlarla karşılaşmamış olursun olay bundan ibaret..yada ASKERler paşalar mayoyla görev yapsalar mesela ??........ Yani bu gün başörtüsüyle girsin desen yarın başkabişey isteyecek bunun sonu yok durmadan bişeyler istenecek bence mevcud düzen güzel her yerin belli bir kuralı var bu gün nasıl Kırmızı ışık yandımı dünyanın heryerinde duruyosun onun gibi ordan 1 mılyon kısı cıksın ben kırmızıda gecıcem yesılde durucam .. Belkı bıraz sacma ornek oldu ama bi takım şeylerin STANDARTLARI olması lazım.......  | 

[QUOTE=madımak_58;429647][B][I][COLOR=magenta][B]Ya yeni cümleler öğrenin artık arkadaşlar,her konuda "Medeniyet açmaksa bedeni,hayvanlar insanlardan daha medeni" sözünü duymaktan bıkkınlık geldi.[/B]Sizin medeniyetten anladığınız sadece üst baş giyinmeden dolaşmaksa siz ne medeniyet hakkında birşeyler biliyorsunuz derim,ne de islam hakkında.Kusura bakmayın ama ezbere yaşayanlar sizlersiniz.[/COLOR][/I][/B] 
	[B][I][COLOR=#ff00ff]Hala ölmüş insana sorular soruyorsunuz.Asıl siz kim oluyorsunuz da insanlar hakkında bu derece aşağılayıcı sözler sarfedebiliyor,mantıklı bir cevap gelse bile dikkate almayıp hala aynı yerde sayıyorsunuz![/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]Okul sıralarında namaz kılınacağına bale yapılsın diyor.Bu sözü anlayamayacak kadar bilginiz yoksa konuşmayın arkadaşım.Camiiler neden var? Yıkın o zaman hepsini,okullarda,işyerlerinde yapılsın ibadetler.Bunu mu istiyorsunuz?[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]Evet,keşke Atatürk yaşasaydı da şu ayrımdan kurtarsaydı bizi.Herşeyin bir yeri var,ibadet camii de,eğitim okul da.Bale yapmak bir sosyal faaliyettir,ibadet değil.Herşeyi mi biz öğreteceğiz yaaaaa :D[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]Ha bir de bazı arkadaşlar derneğin neye hizmet ettiği hakkında yorumlar yapmış ama açıklamamış hala.Lütfen olduğu gibi anlatın.Taraflı olarak mı gittiniz o derneğe,yoksa sadece yardım almak amaçlı mı? Lütfen artık dürüstçe cevaplar verin...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] Senin görüşlerinin,cümlelerinin farklı olduğunu mu düşünüyorsun yani? İslam hakkında bilmeden yazdığımızı söylemişsin de keşke sen de bilmeden yazsan.Cami ibadet [B]yerlerinden[/B] biridir.Her yer ibadet için müsait olabilir.Cami adı üstünde cem olmaktan,cemaat olmaktan yani toplanmaktan kökenli bir kelime,yani ibadet yapılan yerden ziyade topluca ibadet yapılan yedir. Ben ilköğretimde sabah 08:00 -16:00 arası okuldaydım ve öğle ve ikindi namazları okul saatleri içinde kıkılnmalıydı yoksa kazaya kalıyordu..Okulun görevini senden çok daha iyi biliyorum ancak namaz kılanması da okulun amacından çıktığını göstermez.Namaz kılmayın,bale yapın lafı da namazın alternatifi baleymiş gibi lanse edilen bir cümledir. Senin mantığına göre de eğitim sadece okulda yapılır.Çocuklara ev ödevi,proje ve performans ödevi vermeyelim evde yapmaları için.Malum evde oturulur,yenilir,uyulur,içilir..Ödev değiidn ,eğitim dediğin okulda yapılır  | 

[quote=Yiğiter;429730]Senin görüşlerinin,cümlelerinin farklı olduğunu mu düşünüyorsun yani? 
	İslam hakkında bilmeden yazdığımızı söylemişsin de keşke sen de bilmeden yazsan.Cami ibadet [B]yerlerinden[/B] biridir.Her yer ibadet için müsait olabilir.Cami adı üstünde cem olmaktan,cemaat olmaktan yani toplanmaktan kökenli bir kelime,yani ibadet yapılan yerden ziyade topluca ibadet yapılan yedir. Ben ilköğretimde sabah 08:00 -16:00 arası okuldaydım ve öğle ve ikindi namazları okul saatleri içinde kıkılnmalıydı yoksa kazaya kalıyordu..Okulun görevini senden çok daha iyi biliyorum ancak namaz kılanması da okulun amacından çıktığını göstermez.Namaz kılmayın,bale yapın lafı da namazın alternatifi baleymiş gibi lanse edilen bir cümledir. Senin mantığına göre de eğitim sadece okulda yapılır.Çocuklara ev ödevi,proje ve performans ödevi vermeyelim evde yapmaları için.Malum evde oturulur,yenilir,uyulur,içilir..Ödev değiidn ,eğitim dediğin okulda yapılır[/quote] [B][I][COLOR=magenta]Buyrun burdan yakıııınnn...[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]İnsanlar birşeyi anlamak istemeyince istemiyor tabii.Neden ibadet her yerde yapılabiliyor da,eğitim de sadece okulda yapılıyor?[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]Bir soru daha,eğitimin okulda yapıldığını biliyorsunuz Allah'tan.Namaz saati,ders saatine denk gelince nasıl eğitime devam edilecek? Okumayın o zaman arkadaşım,camii de öğreniminize devam edin ya da okullarda sadece eğitiminizi alın.Bunları birbirinden ayırın artık...[/COLOR][/I][/B]  | 

[QUOTE=madımak_58;429741][B][I][COLOR=magenta]Buyrun burdan yakıııınnn...[/COLOR][/I][/B] 
	[B][I][COLOR=#ff00ff][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]İnsanlar birşeyi anlamak istemeyince istemiyor tabii.Neden ibadet her yerde yapılabiliyor da,eğitim de sadece okulda yapılıyor?[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]Bir soru daha,eğitimin okulda yapıldığını biliyorsunuz Allah'tan.Namaz saati,ders saatine denk gelince nasıl eğitime devam edilecek? Okumayın o zaman arkadaşım,camii de öğreniminize devam edin ya da okullarda sadece eğitiminizi alın.Bunları birbirinden ayırın artık...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] Haydaaaa:) [B]İbadet camide yapılır,okulda yapılamaz diyen sen değil misin?[/B] Ben de diyorum ki.. Madem işlerin [B]kesin yerleri[/B] var,madem ibadetler camide yapılmalı,o zaman eğitim de sadece okulda olmalı,ev ödevi falan verilmemeli.Senin mantığından çıkardım bu cümleyi:) Namaz saatinin sadece 1 saat olduğunu ya da ezan okunur okunmaz namazın kılınması gerektiği gibi yanlış bir bilgiye sahip değilsin herhalde. Mesela : 13:55'te ikindi ezanı okundu ve ders saatine denk geldi..İkindi namazını hemen 13:55'te kılman gerekir diye bir kural yok.Diyelim ki tenefüüs saati de 14:10..İşte 14:10'a ikindiyi kılabilirsin.:)  | 

[QUOTE=heartache58;429596]Ne sapkınlıgından bahsediyorsunuz? benim bir yakınım bu dernekten burs alıyordu..ve bazı seyleri iyi biliyoruz..[/QUOTE] 
	demekki senin gibi birinin yakınına bile burs verdiğine göre bu dernek herkese burs veriyormuş.bide bir sivaslıya ekmek yediği kapa pislemek yakışmaz.peki rahatsız oluyorsa cemaatten burs alsaymış neden burdan burs almış ki hem bursu al hemde burs aldığın yeri kötüle  | 

Okumayın o zaman arkadaşım,camii de öğreniminize devam edin ya da okullarda sadece eğitiminizi alın.Bunları birbirinden ayırın artık... 
	okuyupta hala etrafına at gözlüğü ile bakmaktansa okumamak belki daha iyidir demi kardeşim..dinini yaşamak istiyorsan okuma helal bee.. bu kadar kolay yanii  | 

[QUOTE=tayfun5883;429760]demekki senin gibi birinin yakınına bile burs verdiğine göre bu dernek herkese burs veriyormuş.bide bir sivaslıya ekmek yediği kapa pislemek yakışmaz.peki rahatsız oluyorsa cemaatten burs alsaymış neden burdan burs almış ki hem bursu al hemde burs aldığın yeri kötüle[/QUOTE] 
	ne diyorsunuz siz ya.. Senin Gibi demek nedemek? ben acık olarak ne soyledimki neyden gocunuyorsunuz.. 1.benm yakınım sivasli değil. 2.cok yoksul oldugundan almadı o bursu,hatta kendisine teklif geldi.(sebebinide bilemiyorummm?okdar yoksul öğrenci varken?) 3.O kişiyle bnim düşüncelerim zaten farklı..(ben kendi duyduklarımdan bahsediyorum).. bu durumda sizede laf düşmez.  | 

[quote=Yiğiter;429754]Haydaaaa:) 
	[B]İbadet camide yapılır,okulda yapılamaz diyen sen değil misin?[/B] Ben de diyorum ki.. Madem işlerin [B]kesin yerleri[/B] var,madem ibadetler camide yapılmalı,o zaman eğitim de sadece okulda olmalı,ev ödevi falan verilmemeli.Senin mantığından çıkardım bu cümleyi:) Namaz saatinin sadece 1 saat olduğunu ya da ezan okunur okunmaz namazın kılınması gerektiği gibi yanlış bir bilgiye sahip değilsin herhalde. Mesela : 13:55'te ikindi ezanı okundu ve ders saatine denk geldi..İkindi namazını hemen 13:55'te kılman gerekir diye bir kural yok.Diyelim ki tenefüüs saati de 14:10..İşte 14:10'a ikindiyi kılabilirsin.:)[/quote] :) [B][I][COLOR=magenta]Dini bilgilerimi Sivaslılar.Net'ten alıyorum artık :D[/COLOR][/I][/B] [quote]o zaman eğitim de sadece okulda olmalı,ev ödevi falan verilmemeli.[/quote] [B][I][COLOR=magenta]Kesinlikle katılıyorum,isteyen okulda gördüğü dersleri evinde tekrarlar,istemeyen çalışmaz.Zorlamalara yer verilmemeli... :)[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]Şimdi,teneffüs saati 5 dk. Bu süre içinde namaz kılınabilecek mi?[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]Hey Allahım,konu nerdeeeeennnn nereye geldi yine.[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]Sizler şunu kavrayamıyorsunuz.Derneğin amacı eğitime katkı sağlamak ve okuyamayan kızlarımıza,çocuklarımıza yardım etmek.Dinle bir alakası yok...[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#ff00ff]At gözlüğü takanlar çok açık ortada beyza66.Bir lafı söyleyince illa uzun uzun açıklama yapmamızı bekliyorsunuz,takılıp kalıyorsunuz tek yerde.Neden acaba? :rolleyes::)[/COLOR][/I][/B]  | 
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:13. |