Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   Çok Gezen mi Bilir? Çok Okuyan mı? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=15456)

Sivasprensi 31.10.2008 21:35

--->: Çok Gezen mi Bilir? Çok Okuyan mı?

cok okuyan sadece teorık olarak bılır ama gezen yasayarak ögrendıgı ıcın daha ıyı bılır

ofgurleyuk78 31.10.2008 22:40

-->: Çok Gezen mi Bilir? Çok Okuyan mı?

Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan. gibi bir soru. Gezmeyi ve okumayı birbirinden ayırmak mümkün değil. Bir yer hakkındaki bilgiyi okuman için önce orayı gezip görüp yazman lazım.

lale__ 31.10.2008 23:25

Cevap: Çok Gezen mi Bilir? Çok Okuyan mı?

[QUOTE=derdest_58;313795]şimdi bir atasözü var.....gezen tilki yatan aslandan iyidir diye ...buna göre oluyorki çok gezen bilir,görür beyninde fotoğtrafını ceker.ben biliyordum gördüm ordaydım der.fakat okuyan ne cevap verir........?okudummu nerde hangi kitapta kim yazmış.doğrumudur yazdıkları....bana kalırsa çok gezen bilir. .[/QUOTE]

...dogru dedin, aynen katiliyorum:D

haticeözlü 01.11.2008 00:37

bence biraz gerçekçi olmak lazım.gezerek neyi ne kadar öğrenebiliriz.nereye kadar gezebiliriz.tamam bana içinizde gezerek bir osmanlı tarihini,bir türkiye cumhuriyetinin nasıl kurulduğunu öğrendiğini söyleye bilecek biri varsa gezerek öğrenmek daha iyi derim.var mı?

haticeözlü 01.11.2008 00:40

büyüklerimiz bize gezde adam ol dememişler.okuda adam ol demişler.şimdi bizde aynı şeyi kendi çocuklarımıza söylüyoruz.sizler yoksa çocuklarınıza gezde adam ol mu diyosunuz.enterasan.

dark_yamtar58 01.11.2008 08:08

ÖNCE OKUMAK SONRA GEZMEK

Bence çok okuyan bilir.
Okumadan gezen, gezeceği yeri nereden bilir?,
Yalnız neyi hangi kaynaktan okuduğunuz çok önemlidir.
Gezen insan nereleri gezer?
Seyahat esnasında ne kadar zamana ihtiyacı vardır? Gezdiği yerler hakkında enformasyon açısından okumadan ne kadar derinleşebilir?
Okuyan bir insan neleri okur?
Okuduklarının hayata olan etkisi ne kadar güçlüdür?
Okuma esnasında ne kadar zamana ihtiyacı vardır?

1-Okuyan insan, gezen insana göre bilgi sahibi olma konusunda zamanı daha ekonomik kullanabilme imkanına sahiptir.Örneğin bir kitaplıkta pek çok konuda kaynağa aynı anda zaman kaybetmeden sadece elinizi uzatarak ulaşabilirsiniz.
2-Doğru kaynakları okuyorsa, bilgi sahibi olmada gezen insana kıyasla daha fazla derinleşir.
3-Gezmek, gezdiğin yer hakkında okuma yapmadan gerçek amacına ulaşamaz.Gezmek, okuma eylemini tamamlayıcı nitelikte olduğu zaman ciddi bir anlam kazanır.
4-Hayattaki her konuyu gezerek nasıl öğrenebilirsiniz?Örneğin; Hukuk, psikoloji ,matematik , din ,edebiyat , tıp ve benzeri bilim dallarını her yönü ile ve detaylı bir şekilde gezerek nasıl öğrenebilirsiniz

Sevgili kardeşim gezgin amerkanın keşfinde kaşif Kolomp gençliğin de çok okudu bilgi sahibi oldu.Bu bilgi birikimiyle pusulada hep ayni yöne gidersem yola çıktığım noktaya tekrar geleceğim mantıkıyla yola çıktı ve tesadüfen amerikayı keşfetti.
Yanında okumayan tayfalarsa çok gezmelerine rağmen cahilliklerini sürdürdüler.
Netice itibarıyla bilgi birikiminin tabanını oluşturan okumak eylemiyle kaşif ruhunu birleştirebilirsek bu konuda verim alabiliriz.Sonuç olarak okumadan gezmek,gezmeden okumak fazlaca bir işe yaramaz.

ABDULLAH DUMAN 01.11.2008 08:15

-->: Çok Gezen mi Bilir? Çok Okuyan mı?

gezen gezdiği yere göre yaşayan yaşadığı yere göre bilir............

Arif Coşkun 01.11.2008 08:40

Gelin biz tek biridir demeyelim, her ikisi bir birini tamamlar % 50 - 50 pay edelim:)

haticeözlü 01.11.2008 19:28

[QUOTE=dark_yamtar58;326064]ÖNCE OKUMAK SONRA GEZMEK

Bence çok okuyan bilir.
Okumadan gezen, gezeceği yeri nereden bilir?,
Yalnız neyi hangi kaynaktan okuduğunuz çok önemlidir.
Gezen insan nereleri gezer?
Seyahat esnasında ne kadar zamana ihtiyacı vardır? Gezdiği yerler hakkında enformasyon açısından okumadan ne kadar derinleşebilir?
Okuyan bir insan neleri okur?
Okuduklarının hayata olan etkisi ne kadar güçlüdür?
Okuma esnasında ne kadar zamana ihtiyacı vardır?

1-Okuyan insan, gezen insana göre bilgi sahibi olma konusunda zamanı daha ekonomik kullanabilme imkanına sahiptir.Örneğin bir kitaplıkta pek çok konuda kaynağa aynı anda zaman kaybetmeden sadece elinizi uzatarak ulaşabilirsiniz.
2-Doğru kaynakları okuyorsa, bilgi sahibi olmada gezen insana kıyasla daha fazla derinleşir.
3-Gezmek, gezdiğin yer hakkında okuma yapmadan gerçek amacına ulaşamaz.Gezmek, okuma eylemini tamamlayıcı nitelikte olduğu zaman ciddi bir anlam kazanır.
4-Hayattaki her konuyu gezerek nasıl öğrenebilirsiniz?Örneğin; Hukuk, psikoloji ,matematik , din ,edebiyat , tıp ve benzeri bilim dallarını her yönü ile ve detaylı bir şekilde gezerek nasıl öğrenebilirsiniz

Sevgili kardeşim gezgin amerkanın keşfinde kaşif Kolomp gençliğin de çok okudu bilgi sahibi oldu.Bu bilgi birikimiyle pusulada hep ayni yöne gidersem yola çıktığım noktaya tekrar geleceğim mantıkıyla yola çıktı ve tesadüfen amerikayı keşfetti.
Yanında okumayan tayfalarsa çok gezmelerine rağmen cahilliklerini sürdürdüler.
Netice itibarıyla bilgi birikiminin tabanını oluşturan okumak eylemiyle kaşif ruhunu birleştirebilirsek bu konuda verim alabiliriz.Sonuç olarak okumadan gezmek,gezmeden okumak fazlaca bir işe yaramaz.[/QUOTE]

bakın arkadaşım ne güzel anlatmış.arife tarif gerekmez.okumak gibisi yok arkadaşlar kabul edin.dark_yamtara teşekkür ediyorum ve katılıyorum.

Engin58 02.11.2008 16:24

[B][I][U][COLOR="RoyalBlue"]cok gezen bilir benim görüsüm ..***[/COLOR][/U][/I][/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:18.