![]() |
Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
Bu konuyu aslında tartışmaya gerek bile yok.
Amaç belli,yöntem belli bahane belli. Dolaylı ya da doğrudan tek hedef var.Onu da herkes biliyor. Bulgaristan'daki, Yunanistan'daki Türk kardeşlerimiz dil ve eğitim konusunda büyük baskılar yaşıyor.Bu azınlıktaki kardeşlerimizin ayrı bir devlet kurmak amacı olsaydı onlar da dağa çıkardı.. |
bulgaristanda yunanistanda terör sorunu yok..pkk bölge halkını bu argümanlar üzerinden kandırmamalı artık.. ne yapıp edip bu sorun çözülmeli..
bulgaristan ya da yunanistan daki yanlış uygulama bizim de aynı yanlışı yapmamızı haklı göstermez değerli kardeşim |
Türküz, Kürdüz, Çerkeziz, Lazız, Rumuz, Ermeniyiz, Hristiyanız ve Müslümanız ama öncesinde insanız ve birarada yaşama gibi bir zorunluluğumuz var. Yeni bir A.B.D. (Anadolu Birleşik Devletleri) kurulmasına çanak tutulmamalı, zemin oluşturulmamalıdır.
|
[QUOTE=goramaz;468411]bulgaristanda yunanistanda terör sorunu yok..pkk bölge halkını bu argümanlar üzerinden kandırmamalı artık.. ne yapıp edip bu sorun çözülmeli..
bulgaristan ya da yunanistan daki yanlış uygulama bizim de aynı yanlışı yapmamızı haklı göstermez değerli kardeşim[/QUOTE] [B][I] Evet hocam Bulgaristan ve Yunanistan'da terör yok, neden yok? Çünkü benim milletim hain değil..![/I][/B] |
[QUOTE=YILDIRIM;468413][B][I]
Evet hocam Bulgaristan ve Yunanistan'da terör yok, neden yok? Çünkü benim milletim hain değil..![/I][/B][/QUOTE] 1. amenna milletimiz hain değil 2. soydaşların yalnız bırakıldı 3. Bulgaristan ve yunanistanda büyük devletlerin emelleri yok. 4.Türkiye bölgeye hakim olamıyorsa bu kimin suçu? 2007 de sen de tuncelideymişin..genel seçim öncesi teröristler tunceli ovacık yolunda yol kesip örgüt propagandası yapıyor..( yolu kesilenler bunlar benim arkadaşlarımdı) sen de git boş dağları bombala dur. BBG evi gibi gözetliyoruz denildi bir kaç hafta oldu olmadı karakol basıldı.böyle mi mücadele edilir terörle |
[B][I]Hocam beklemeyeceğiz üzerlerine gideceğiz.Fatih TERİM'in bir sözü vardır "En iyi savunma hücumdur" diye...
Yol kesme olayları seçimden sonra da devam etti ama biz ne yaptık söylüyorum; ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLIYMIŞ GİBİ GELEN İHBARLARI DİNLEDİK DURDUK MALESEF O GÜNLERDE ANLAMSIZ BİR ACİZLİK İÇİNDEYDİK, SADECE KARAKOLDAKİ NÖBETÇİ SAYISI ARTIRILDI...:) Yürekli komutanlar lazım, ordaki bizim rütbeli personelin yaptığı gibi; "Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" felsefesiyle hareket ettiği sürece bu terör bitmez... [/I][/B] |
[B][I]Ha bu arada o yolları kesilen vatandaşların sözde pkk'nın üst düzey komutanının orada yaptığı konuşmayı dinledikten sonra alkışlayıp, pkk lehine sıloganlar atarak arabalarına bindiğini de biliyoruz...
Yol kesme derken madur olanlar yok bir nevi miting...:)[/I][/B] |
[QUOTE=goramaz;468415]1. amenna milletimiz hain değil
2. soydaşların yalnız bırakıldı 3. Bulgaristan ve yunanistanda büyük devletlerin emelleri yok. 4.Türkiye bölgeye hakim olamıyorsa bu kimin suçu? 2007 de sen de tuncelideymişin..genel seçim öncesi teröristler tunceli ovacık yolunda yol kesip örgüt propagandası yapıyor..( yolu kesilenler bunlar benim arkadaşlarımdı) sen de git boş dağları bombala dur. BBG evi gibi gözetliyoruz denildi bir kaç hafta oldu olmadı karakol basıldı.böyle mi mücadele edilir terörle[/QUOTE] Sakatlıklar var 3. Bulgaristan ve Yunanistan'da da büyük devletlerin emelleri var, aynı zamanda Bulgaristan ve Yunanistan'ın büyük devlet olma emelleri de var. Yunanistan dış mihrakların işlerine karışmasında hatta durumu kendi lehine kullanmakta uzman bir politika sergiliyor. Bulgaristan'da ise hale Rusya ve Amerika egemen olmaya çalışıyor politikalarına, bu sebepten rahat edebiliyorlar biraz. Aynı zamanda Yunan toplumunda Yunanistan vatandaşı Türkleri bir dışlama, kültürel bir asimilasyon ve en önemlisi bir ekonomik dışlama mevcut. Bulgarlarda durum daha vahim seçim propagandası olarak kullanılıyor Türkleri 2. sınıf vatandaşlıktan 3. sınıf vatandaşlığa atma çabaları. Üstelik iktidarıyla ve muhalefetiyle böyle. Bu iki ülkede eşit şartlarda eğitim hakkı vs. özellikle Türk azınlıkların elinden alınmış bir durumda. Şimdi ülkemize bakıyorum, muhalefet ekonomik yatırım yapılmalı diyor. Kürt Türk kültürü birbirinden bağımsız değil aynı özellikleri taşıyor özellikle inançlar aynı. Türkiye cumhuriyeti vatandaşlık hakları eşit yani seçme ve seçilme hakları eşit. Bir Kürt kökenli başbakanımız ve hatta Cumhurbaşkanımız bile olabilir demokratik yollarla. Eğitim hakları aynı, sağlık hakları aynı, iş imkanları aynı. Doğuda daha önce değinildiği üzere bir feodalite sorunu ve ekonomik sorun var. Oradaki insanların refahına giden yol ekonomiden geçer, yoksa insanlar açken o dağlara daha çok insanlar çıkar ve buna hiçbir şey çözüm getiremez. 4. madde de sana daha elim bir şey söyleyim terör yandaşları ve hatta pkklılar yol kesmekte filan değil, içimizde. Üniversitede PKK kuruluşu örgütler çirit atmakta, propaganda yapmakta. Hatta bazi üniversitelerde en güçlü grupları teşkil etmekte, eğitim görevlisi olabilmekte hatta bazı üniversitelerde eğitim görevlilerinin çoğunu teşkil etmekte. Ve hatta PKK yandaşları, teröriste terörist diyemeyenler pkk uşakları mecliste güya Kürt Milletini temsilen bulunduklarını söylemekte, milletvekilliklerinde, belediye başkanlıklarında. Boy boy televizyonlarda her gün ama her gün propaganda yapmakta, halkı galeyana getirme cabalarında. Bırak sen dağdaki ya da yola inen teröristi, terörü canlı tutan düşünceler bugün içimizde ve biz bu kadar demokrat olabilmişken daha Kürt Açılımı gibi etnik ayrıştırma projelerini demokratik açılım ismi altında halkımıza servis etmekteyiz. |
[QUOTE=Yiğiter;466708]Başbakan o lafı tüm herkese dediği için bir anlam ifade etmiyor.Bana çocuk başı para mı veriyor ki Sivaslı 3 çocuk yapsın.[/QUOTE]
Benim Sivasta teyzem var ve eniştem Makinist ve 4 çocuğu var durumlarıda gayet iyi.... ifade etmiyor olur mu Nüfüsümüzün artmasında büyük bir anlam kazanıyor 3 çocuk değil 5 çocuk yapanlar var bu devirde sonra bakamıyoruz diye devleti suçluyorlar Devlet Sizin yatağınıza mı giriyor 5 ila 6 çocuk yapın diye utanmazlar.... |
[QUOTE=Yiğiter;468409]Bu konuyu aslında tartışmaya gerek bile yok.
Amaç belli,yöntem belli bahane belli. Dolaylı ya da doğrudan tek hedef var.Onu da herkes biliyor. Bulgaristan'daki, Yunanistan'daki Türk kardeşlerimiz dil ve eğitim konusunda büyük baskılar yaşıyor.Bu azınlıktaki kardeşlerimizin ayrı bir devlet kurmak amacı olsaydı onlar da dağa çıkardı..[/QUOTE] Bizde Türkiye üzerinde Engellistan devleti kurmak istiyoruz hadi bizde istiyoruz :D:D:D Bizide adam yerine koymuyorlar yürüyen sakatlar bize acıyorlar gören sakatlar bizi çalıştırmıyorlar çalışan sakatlar bize işe yaramaz olarak bakıyorlar işe yarayan sakatlar görünümüzle alay ediyorlar görünümleri pekde güzel olan sakatlar bizim gelinlik giymemize hakkımız yokmuş gibi görenler var bizde istiyoruz Engellistan devleti niye bize kurmuyorlar :D:D niye biz sağlıkta ulaşımda cevrede işe yaramaz insanlarız niye bizi değerlendirmiyorlar niye bizim gibi insanları okula işe büyük makamlara almadılar niye niye niye niye.... |
Seva artık kusura bakma da bir şey soracağım
Hangi kitapları,hangi tür televizyon programlarını izliyorsun da saçmalamayı bu kadar iyi beceriyorsun? Yahu ben kendim 6 kardeşim.Ve devlet benim için tek kuruş para vermedi babama.Ama Doğu'da veriyor.babamın işi varmış,çocuk yapmış..Şimdi Sivas'ta işsiz biri nasıl çocuk yapacak,neye güvenecek?Ama Doğu'da işsiz biri de pek hala çocuk yapıyor.Zira yaptığı her çocuk başı para alıyor.Sakın deme akrabam var,işsiz ama 4 çocuğu var falan .İstisnalar olabilir..Biz geneli konuşuyoruz. Engelli vatandaşlar bir ırk değildir.Ayrı bir dilleri yoktur.Birilerinni onları hor görmesi devletin engelleyebileceği bir şey değildir.Ahlaki bir durumdur..Otobüste hamile bir bayana yer vermeyene ceza verilemezse,engelliyi hor görene de verilemez.Ahlaki bir durumdur. Herkesi işe aldılar,tek engellileri almıyorlar gibi konuşmusun.Türkiye'deki işsiz sayısından haberin yok herhalde.Ayrıca her kamu kurumu yüzde 3 oranında engelli vatandaş çalıştırmak zorundadır.İşe giren engellilerse vergilerden muaf oluyor,çok daha iyi para kazanıyor.Bunları söylememe gerek bile yok aslında..Engelli vekillerimiz bile var.Nereden çıkardın büyük makamlara çıkarılmadığını? |
[QUOTE=Yiğiter;468446]Seva artık kusura bakma da bir şey soracağım
Hangi kitapları,hangi tür televizyon programlarını izliyorsun da saçmalamayı bu kadar iyi beceriyorsun? Yahu ben kendim 6 kardeşim.Ve devlet benim için tek kuruş para vermedi babama.Ama Doğu'da veriyor.babamın işi varmış,çocuk yapmış..Şimdi Sivas'ta işsiz biri nasıl çocuk yapacak,neye güvenecek?Ama Doğu'da işsiz biri de pek hala çocuk yapıyor.Zira yaptığı her çocuk başı para alıyor.Sakın deme akrabam var,işsiz ama 4 çocuğu var falan .İstisnalar olabilir..Biz geneli konuşuyoruz. Engelli vatandaşlar bir ırk değildir.Ayrı bir dilleri yoktur.Birilerinni onları hor görmesi devletin engelleyebileceği bir şey değildir.Ahlaki bir durumdur..Otobüste hamile bir bayana yer vermeyene ceza verilemezse,engelliyi hor görene de verilemez.Ahlaki bir durumdur. Herkesi işe aldılar,tek engellileri almıyorlar gibi konuşmusun.Türkiye'deki işsiz sayısından haberin yok herhalde.Ayrıca her kamu kurumu yüzde 3 oranında engelli vatandaş çalıştırmak zorundadır.İşe giren engellilerse vergilerden muaf oluyor,çok daha iyi para kazanıyor.Bunları söylememe gerek bile yok aslında..Engelli vekillerimiz bile var.Nereden çıkardın büyük makamlara çıkarılmadığını?[/QUOTE] Yav Dikkat edersen güldüm çok komik dimi saçmaladığımın bende farkındayım işte nasıl ki engellistan hayal ise Kürdistanda hayal dimi |
[QUOTE=seva;468452]Yav Dikkat edersen güldüm çok komik dimi saçmaladığımın bende farkındayım işte nasıl ki engellistan hayal ise Kürdistanda hayal dimi[/QUOTE]
PKK,DTP'nin meclise girmesi,Kürt Dili ve Edebiyatı,Kürtçe kanallar..Bunlar hayale benziyor mu? |
[B]URUMÇİ BU CEVAP SİZEDİR[/B]
donanımlı bir hemşehrimizsin tebrik ederim ancak sizin cevaplarınız benim yazdıklarımı tam karşılamıyor. Belki de benim ifade sorunum var her neyse.. şimdi bakın kendiniz demişsiniz Yunanistanın ve Bulgaristan'ın Türk azınlıklara uyguladıkları politikaları..Siz bunları desteklemiyorsun değil mi? Şunu mu söylemeye çalışıyorsunuz : Onlar azınlıklara baskı yapıyor biz de yapabiliriz pekala.. Kürt bir başbakanımız da oldu cumhurbaşkanımız da oldu.. Rahmetliyi çok severdim.Belki de bu ülkeye en çok faydası olan insanlardan biri o oldu.. her zaman hain çıkmıyor Kürt'ten..en sevdiğim devlet adamlarından biriydi Turgut Özal.Önemli olan insan olmaktır kul olmaktır ülkeyi sevmektir, ırkmış mezhepmiş vesaire vesaire benim için.. Gelişmekte olan ülkelerin çoğunun amacı bellidir zaten.. ama kafaya taş gelir bişey olmaz göze taş gelir kıyamet kopar.. Bulgaristan'la Yunanistan'la Türkiye'nin konumu bir mi? Türkiye İsrail in vadedilmiş topraklarının bir parçası (güneydoğudan bahsediyorum) Türkiye'nin güneydoğuya hakim olması gerekir. teröristler şehire inmiş ya da dağda .. Hatta mecliste .. Bu ayrı bir tartışma konusu..Ama bölgede teröristlerin cirit atması devletin de buralarda aciz kalması kimin suçu.Kangren olmuş bir organınız var.. İster kesip atarsınız,ister görmezden gelirsiniz, isterse tedavisine bakarsınız.. |
Evet Turgut Özal Türkiye Cumhuriyet'inin bir başbakanı ve Cumhurbaşkanıydı ancak Kürt Kimliği değil İctimail Türklük kimliğiyle ki bu sebepten faydalı olmuştur, her ne kadar zararlı olduğu yanlar olmuşsa da. Türklük kimliğinin içtimai manasına en büyük örnektir Turgut Özal, yerinde bir tespit olmuş. Şimdi Kürt etnik kimliğini biz Kürt Millet Kimliği altına sokarsak ne olur diye konuşuyoruz biz sanırım :)
Yani Turgut Özal Türk kimliğini kendisiyle bağdaşlaştırmışken ve hatta bu yönde bir açılım dahi tatbik etmeye girişmemişken, bu örneği önümüzde tutarken şimdi nereden çıktı bu kimlikleştirme çabası diye sormak lazım... Bulgaristan ve Yunanistan'la Türkiye'nin konumu bir değil evet bu yüzden bu denli sorunlar dönüyor ortada. PKK, dış mihrakların bu ülkede çıkardığı karışıklık olduğunu sen de ben de biliyoruz. Demek ki sorunu içeride aramamak gerekiyor. Şimdi biz dış mihrakların bize baskıyla kabul ettirmeye çalıştığı şeyleri kabul ediyoruz. Ben bu duruma değiniyorum. İsrail'in vaad edilmiş toprakları yanında vaat edilmiş dünya egemenliği gibi bir megalo ideası varken sanırım toprak kıstası yetersiz kalıyor. Bakın Simon Ben Yahuda'nın mezarı başında 1800 konsülünde alınan ortak kararlardan birisi: "Vaat edilmiş topraklardan tüm dünyayı yönetecek konuma ulaşmak." Akabinde vaat edilmiş topraklara ulaşmak için İngiliz işbirliği(ki ingiltere de yahudiler o kadar güçlüdür ki, başbakanlık bile yaparlar. Örneğin: D'israili - İngiltere'nin adının İsrail olmasını öneren 2 dönem başbakanlık yapan bir insandır -) Ne oldu 1. Dünya savaşında o pek müslüman kardeşlerimiz bize karşı savaşma dı mı? Savaştı, üstelik halifenin ordusuna karşı ingiliz komutanların himayesi altında. Daha sonra ne oldu? Kudüs'te İngiliz komutanı: "Haçlı Seferlerinde Kudüsü Koruyan pis Türkleri yendik, hemde müslüman araplar sayesinde" derken yanında onu Arap askerleri koruyordu. Peki biz arap yarımadasına ne gibi bir politika uygulamıştık da böyle olmuştu? Açıklıyorum özerklik, siyasi serbestilik vs. Üstelik Osmanlı en çok yatırımı arap yarımdasına yapmışken ne oldu, işbirlikçi vaatler sonucu araplar bize karşı savaştı. Osmanlı'nın arap yarımadası üzerinde istidab politikası var denilebilir mi peki, hayır denilemez. Daha sonra noldu İngilizlerin güvencesi altında Arap şeyhleri Yahudileri Filistin topraklarına davet etti ki, vaat edilmiş topraklara atılan ilk adım idi. Bugün Kuzey Iraktaki Kürt yönetimini Amerika'nın dolayısıyla Yahudilerin emrinde olduğu bilinmekte. Yani vaat edilmiş topraklarda bir hedef daha başarıyla gerçekleştirildi. Şimdi geriye vaat edilmiş toprakların Fırat kısmında ve yine piyon Kürtler. Ne şekilde Kürtler önce özerkliğe ulaşmalarını sağlayan bir yol izlenecek, ki dil farklılığı, eğitim farklılığı, yönetim farklılığı ve kimlik farklılığı onların farklı bir toplum ve millet oluşturmalarına giden yegane yol. Üstelik bölgede ekonomik sorunlar varken, yani insanlar açken bu en kolay yola tekabül ediyor. Ee onlarca senedir Avrupadan ve Amerika'dan bize bu yönde bir açılım yapmamıza yönelik bir baskı varken, bugün böyle bir açılımın yapılıyor olması tesadüf olmasa gerek. Neyse terörist şehre inmiş,meclise girmiş ama bu ayrı bir tartışma konusu değil. Bugün dağdaki terörist zihniyetini destekleyen, propagandasını yapan ve güçlü kalmasını sağlayan şehirdeki teröristtir. Sen şehirdeki teröristi susturamazsan her zaman dağa çıkacak kandırılmış gençler olacaktır. Yani sorunun kökü şehirdeki teröristlerken, sen şehirdeki teröristlerle ortak yönde hareket edersen sorun çözülmez, aksine büyür. Diyoruzki devletin politikası yanlış, bu hükümet gelene kadar bitme noktasına gelen terör nası tekrar hortladı? Bu da ayrı bir sorundur, demekki yanlış yola bu hükümetle girmişiz ve devam ediyoruz. Bakın bugün kanallarda boy boy diyarbakırı, şırnak'ı, hakkari'yi galleyana getiren sözde yazarlar, sözde aydınlar boy gösteriyor. PKK'lı milletvekillerimiz var ve hergün Recep Tayyip Erdoğandan sonra en çok gördüğümüz kişiler oluyor. Bu yollamı terörle mücadele edeceksin. Bugün tanıdığın imtiyazlardan sonra, başka imtiyazlar istemeyecekler mi! Hayır tabiiki de isteyecekler ve bu sefer sesleri daha gür çıkacak, silahları daha vahşi olacak. Sen adamlara propaganda silahı veriyorsun, bu mu çözüm. Sen adamlara imtiyaz tanıyorsun, bu mü çözüm. Çözüm evet sadece dağda değil. Çözüm şehirde de, üniversitelerde de, ekonomide de... Ama bakıyorum senin çözümün ne şehirdeki teröristleri susturacak, ne üniversitelerdeki, ne de ekonomide ki. Neyin çözümü bu o zaman, bariz bir şekilde İsrail'in, Amerika'nın çözümü... |
[B][I]Başbakan bu açılım sürecinde MHP'ye sırtnı dönerken, CHP'ye yüzünü dönmüş...
Tutturmuş "Baykal'a mektup gönderecem" diyor:D Bende şüphelenmeye başladım ... Birde sayın Erdoğan mektubun ucunu yakarsa şüphelerim iyice artar:)...[/I][/B] |
[B]Urumçi[/B]
siyasal mı okuyorsunuz tarih mi bilemiyorum ama bilgilerinizi burda paylaşmışsınız sağolun bunlara ben de katılıyorum.sorun burda değil kısa vadede israilin emellerinden bahsetmişsem şuan topun agzındaki ülkelerden biri Türkiye..o yüzden Türkiye hiç olmazsa kendi sorunlarını çözebilmelidir.sorun var mı evet var . Türkiye bölgeye hakim olmalıdır . açılım ekonomiktir, sosyaldir kültüreldir siyasidir hepsiyle bir bütün olarak bölgenin sorunlarına çözüm getilrmeli.. ancak hem sizle hem de bu açılıma karşı çıkan arkadaşlarla anlaşamadığımız nokta şu: ben bir kürtün bir lazın çerkezin kendi dillerini öğrenmesini ve yasaklanmamasını özgürlük olarak görüyorum. siz ise taviz olarak görüyorsunuz. |
[QUOTE=goramaz;468569][B]Urumçi[/B]
siyasal mı okuyorsunuz tarih mi bilemiyorum ama bilgilerinizi burda paylaşmışsınız sağolun bunlara ben de katılıyorum.sorun burda değil kısa vadede israilin emellerinden bahsetmişsem şuan topun agzındaki ülkelerden biri Türkiye..o yüzden Türkiye hiç olmazsa kendi sorunlarını çözebilmelidir.sorun var mı evet var . Türkiye bölgeye hakim olmalıdır . açılım ekonomiktir, sosyaldir kültüreldir siyasidir hepsiyle bir bütün olarak bölgenin sorunlarına çözüm getilrmeli.. ancak hem sizle hem de bu açılıma karşı çıkan arkadaşlarla anlaşamadığımız nokta şu: ben bir kürtün bir lazın çerkezin kendi dillerini öğrenmesini ve yasaklanmamasını özgürlük olarak görüyorum. siz ise taviz olarak görüyorsunuz.[/QUOTE] Genel itibariyle hukukçuyum, az bucuk siyasetten ve tarihten anlamakla mükellefim yani, bunun yanı sıra dünya devlet sistemlerini de bilmekle mükellefim... Neyse konumuz bu değil. dil toplumda öğrenilir, ailede öğreniliri. Ayrıca bizim dil kurslarına karşı çıktığımız filan yok. Siz konuyu yakalayamamışsınız, biz etnik dillerin eğitim diline ve devlet diline sokulmasına karşıyız. Yoksa isteyen kürtçe konuşsun günlük hayatta, ya da lazca. Hatta lazca üzerinden gidelim kimse lazca konuşulmasından tedirgin olmuyor, lazlardan da. Peki niye. Mesela bugün Kafkas dilleri statüsünde pekala lazca dersi verilebilir, buna hiç kimse karşı gelmez. En milliyetçiler dahi. Peki neden? Kültürel manada, İslam diniyle bütünleştiğimiz Kürtlerden çok farklı kültüre sahip değiliz, tabi töre cinayetlerini, berdel hususunu ve onların feodal boyunduruk kültürünü saymazsak. İşin kültürel aslı feodal boyundurukta olmalarıdır.Kürtleri feodal olarak sömürende gene Kürtlerdir malesef. Bakıyorum açılımda buna hiç değiniliyor mu, hayır. Peki Kürt kökenli vatandaşlarımızın ekonomik sorunlarına değiniliyor mu, elbette hayır. Peki doğudaki nufus artışının azaltılması için bir yaptırım var mı, hayır. Böyle bir açılımın siyasi vehametlerini ortaya seriyoruz sadece. Şimdi nufus artışı azalsın derken bu düşünceye doğuda değil tüm Türkiye'de hakimiz. Zira nufus artışı doğal kaynaklarımızın, paramızın daha çok kişiye bölünmesi, işsizlik sorununun artması ve kaynaklarımızı tüketmek demek. Bu yüzden ülke genelinde azalmalı ki bugün nüfus artışını dinamikleştiren doğu bölgeleridir. Bu realiteden yola çıkarak böyle bir aile planlamasına gidilmesini istiyoruz. Oysa başbakanımız ne diyor en az 3 çocuk yapın. En az üstelik... Siyasal boyutlarına ulaşalım, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan herkese Türk deniyor ve etnik kökenine bakılmaksızın bu vatandaşlık kimliği altında herkes eşit. İster seçme ister seçilme olsun, ister eğitim olsun, ister sağlık olsun, ister çalışma hakkı olsun Türk-Kürt diye bir ayrım yok. Bu durumda siyasal açılım ne konuda yapılmalı, bugün adeta gövde gösterisi yapan siyasal görünüşlü terörist akımlar engellenmeli, oysa biz napıyoruz adeta müzakere yapıyoruz. Açılımda onlara tanışıyor onlarla ortak bir yol çizmeye çalışıyoruz. Adamların medya kuruluşlarında boy boy resimlerini, görüntülerini propagandalarını izliyoruz. Düşünün bu ülkede Türklük ve İslamiyet ülküsünü savunan düşünce televizyonlarda çoğu zaman yer bulamazken, bölücü örgütün siyasal partisinin delegeleri her gün canlı yayınlarda, haberlerde propaganda yapmakta. Terörist başına sayın diyenler, Apo'ya sayın dedikleri halleriyle televizyonlarda, meydanlarda, mecliste... Şimdi soruyorum size demokratik hangi ülke buna musamma gösteriyor ve biz daha siyasi olarak ne kadar açılacağız? |
[QUOTE=Yiğiter;468496]PKK,DTP'nin meclise girmesi,Kürt Dili ve Edebiyatı,Kürtçe kanallar..Bunlar hayale benziyor mu?[/QUOTE]
Hiç kimse ve hiç bir ülke PKK ile aynı masada olmaz Kürtlerin Zaten devlet kurma hayalleri yok olamaz da Sen PKK ile Kürt bir tutamazsın sen DTP ile PKK bir tutamazsınız Nasıl ki bütün Sivaslilar aleviler yakmadılarsa onlarda Bütün Kürtler PKK değildir ben diyorum o zaman Bütün Sivaslılar alevileri yaktı dersem madımak olayından bahsediyorum Bütün Sivaslılar bağırdı yak yak diye desem ne dersiniz Bütün Sivaslilar suçludur Bütün Sivaslılar kalleştir deseler ne olur... İşte bırakın ön yargılarınızı Artık Türk Kürt Çerkez arap Heryerden her ırk her köken den PKK çıkıyor |
Devlet hayali yok da 40.000 insanı Kürtçe ders yok diye mi,Kürtçe Tv yok diye mi öldürdüler!
Her Kürt PKK'lı değildir aam DTP'nin oyu daha iki sene öncesine kadar yüzde 90'arda idi.Bugünse en az yüzde 60'larda. Sivas olaylarıyla DTP'yi kıyaslaman çok yanlış.Sivas olaylarını bugün anket yapsan her 100.000 Sivaslının ancak 1 tanesi onaylar.Ancak DTP'nin oyu belli! |
[QUOTE=Yiğiter;469010]Devlet hayali yok da 40.000 insanı Kürtçe ders yok diye mi,Kürtçe Tv yok diye mi öldürdüler!
Her Kürt PKK'lı değildir aam DTP'nin oyu daha iki sene öncesine kadar yüzde 90'arda idi.Bugünse en az yüzde 60'larda. Sivas olaylarıyla DTP'yi kıyaslaman çok yanlış.Sivas olaylarını bugün anket yapsan her 100.000 Sivaslının ancak 1 tanesi onaylar.Ancak DTP'nin oyu belli![/QUOTE] Devlet hayali yok da 40.000 insanı Kürtçe ders yok diye mi,Kürtçe Tv yok diye mi öldürdüler! 40.000 İnsan arasında hiç mi Kürt ölmemiş Türkler hiç mi katilam yapmamış bir araştır Her Kürt PKK'lı değildir aam DTP'nin oyu daha iki sene öncesine kadar yüzde 90'arda idi.Bugünse en az yüzde 60'larda. Neden Türklerin haklarından mı eksitiyorlar.. Sivas olaylarıyla DTP'yi kıyaslaman çok yanlış.Sivas olaylarını bugün anket yapsan her 100.000 Sivaslının ancak 1 tanesi onaylar.Ancak DTP'nin oyu belli! işte buna katılıyorum kıyaslamamak gerek ama ben benzetiyorum sunniler alevileri istemiyor Türklerde Kürtleri adeta düşman gibi görüyorlar.. DTP oyu belli demişsin ben Devletin araştırmasına inanırım medya araştırmasına değil bak görüyoruz Türk milletini istanbulu savaş alanına çevirdiler onlarda Kürtmüydü Polise taş atan Zibidiler Kürtmüydü Bide en iyi Üniversitelerde okumuşlar utanmazlar |
devlet içinde devlet olmaz adamlarin rüyalarinda göremeyecegi seyleri altin tepsiyle önlerine koyan zihniyet verdigimiz oylar haram olsun.kalleslik olmasa işin içinde muhsin reisin neden hemen ölmesinden sonra ortaya attilar bu aciligim sacmaligini??bu milllet size bi acilir görürsünüz ondan sonra:d
|
Seva;
İstisnalara takılıp kalarak bir adım ilerleyemezsin! |
Kürt Açılımı nedir : demiş arkadaslar Kürt açılımı değil demokratik açılım yıllar ca bu acılımın yapılması beklendı kürtleri sevmem ama bi söz var kabul etmek zorundayız.. tanımak zorundayız onlarda bu ulkede yasayan ınsanlar haınler falan fılan ama türkiye gercekleri...Kürt açılımındaki amaç aşiretleri bitirmek doğudaki aşiretlerin mensupları bilindiği üzre cok geniş kitleler..bir aşirette 2500 silahlı insan aşiret agasını korudugu biliniyor susurluk kazasına karısan sahıs ısmı lazım degil.Bir bu cahil insanı kandırmak kolay o yuzden o ınsanların haklarını vermeye calısıyor devlet daga cıkmayı onlemek ıcın..ergene kon denılen canavarı bıtırdı sıra onda..buna paralel ermenı acılımı ermenıstan pkk nın buyuk destekcısı sınır larla kapıyı acacak ermenıler ac mecburlar tr ye pkk dan destek cekmek şartıyla ..2 ruslar sılah temın edıyor pkk haklı olarak cunkı bızden oc alıyorlar yıllarca bız turkıye olarak onların dusman gordugu kısılere sılah para verdık çeçenistan bugun kı ornegı oda pkk ya verdı desdegı ama basına bela aldı yedek boru hattı dosenmeye baslayınca tutuştu koşarak tr ye geldı putın onune pkk dan elını cek dosyası koyuldu adam mecbur kaldı gazı elınde patlayacak avrupa artık bagamlı olmayacak rusyaya yedek gecıyor tr den rusyaya da denıldı senın gazını da alır depolar avrupa araplara satarız adam mecbur kaldı anlasmaya boru hattı sımdı dosenmeye baslıyor.bunun gıbı cok olay artık avrupada anladı pkk avrupayı zehırlıyor onlarda destek olmuyor sadece abd var suan pkk nın arkasında oda tr yı kaybetmekten korkuyor avrupaya gırerse tr abd ılıskılerı bıtecek.bılmıyorum cogu bos yorum yapıp duruyor az arastırsanız derım bence tsklr.
|
[B][I]Üsteki üyenin koyu bir Ak Parti'li olduğunu düşünmeye başladım...:)[/I][/B]
|
[QUOTE=Yigit_07_58;470026]Kürt Açılımı nedir : demiş arkadaslar Kürt açılımı değil demokratik açılım yıllar ca bu acılımın yapılması beklendı kürtleri sevmem ama bi söz var kabul etmek zorundayız.. tanımak zorundayız onlarda bu ulkede yasayan ınsanlar haınler falan fılan ama türkiye gercekleri...Kürt açılımındaki amaç aşiretleri bitirmek doğudaki aşiretlerin mensupları bilindiği üzre cok geniş kitleler..bir aşirette 2500 silahlı insan aşiret agasını korudugu biliniyor susurluk kazasına karısan sahıs ısmı lazım degil.Bir bu cahil insanı kandırmak kolay o yuzden o ınsanların haklarını vermeye calısıyor devlet daga cıkmayı onlemek ıcın..ergene kon denılen canavarı bıtırdı sıra onda..buna paralel ermenı acılımı ermenıstan pkk nın buyuk destekcısı sınır larla kapıyı acacak ermenıler ac mecburlar tr ye pkk dan destek cekmek şartıyla ..2[B] ruslar sılah temın edıyor pkk haklı olarak cunkı bızden oc alıyorlar[/B] yıllarca bız [B]turkıye olarak onların dusman gordugu kısılere sılah para verdık çeçenistan bugun kı ornegı oda pkk ya verdı desdegı [/B]ama basına bela aldı yedek boru hattı dosenmeye baslayınca tutuştu k[B]oşarak tr ye geldı putın onune pkk dan elını cek dosyası koyuldu[/B] adam mecbur kaldı gazı elınde patlayacak avrupa artık bagamlı olmayacak ru[B]syaya yedek gecıyor tr den rusyaya da denıldı senın gazını da alır depolar avrupa araplara satarız adam mecbur kaldı anlasmaya[/B] boru hattı sımdı dosenmeye baslıyor.bunun gıbı cok olay artık avrupada anladı pkk avrupayı zehırlıyor onlarda destek olmuyor [B]sadece abd var suan pkk nın arkasında oda tr yı kaybetmekten korkuyor[/B] avrupaya gırerse tr abd ılıskılerı bıtecek.[B]bılmıyorum cogu bos yorum yapıp duruyor az arastırsanız derım bence [/B]tsklr.[/QUOTE]
Siz bu siyaset ötesi,gizli devlet politikalarını ya da gizli olayları,anlaşmaları nereden araştırdığınızı söyleyin de biz araştıralım..Yol gösterin,bir kitap,bir makale,gizli bir belge..Ne bileyim biz de araştıralım söyleyin de!:rolleyes: |
Yiğit yanlış anlamada sen nasıl bir hayal dünyasına sahipsin , senden güzel film senaristi olur. Dkda senaryoyu yazmışsın , oynamışsın :)
|
[B][I]Yoksa Derin devlet dizilerini çok izleyip etkisnden mi kaldın..? :)[/I][/B]
|
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Merak ettim baktim, Dtp son secimlerde "2,277,777" oy almis,
Türkiyedeki kürt nüfusu ise; 15 milyonun üzerinde... 7 il disinda DTP’nin bölge illerindeki oylari ücte biri gecmiyor, yüzde 5’e kadar düsmüs. Az mi ? bence yine fazla.. ama genel olarak yükselen bi milliyetcilik var Tr´de birileri Türkcülügü savundukca, adam baska bir kör davanin üstüne gidiyor, bölgede Dtp ve Akpartiden baska secenek olmamasi, baski ,tehdit, cehalet bunlarida göze almak gerekmezmi...:rolleyes: [/COLOR][/FONT][/B] |
[QUOTE=GurbetsokakLari;470211][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Merak ettim baktim, Dtp son secimlerde "2,277,777" oy almis,
Türkiyedeki kürt nüfusu ise; 15 milyonun üzerinde... 7 il disinda DTP’nin bölge illerindeki oylari ücte biri gecmiyor, yüzde 5’e kadar düsmüs. Az mi ? bence yine fazla.. ama genel olarak yükselen bi milliyetcilik var Tr´de birileri Türkcülügü savundukca, adam baska bir kör davanin üstüne gidiyor, bölgede Dtp ve Akpartiden baska secenek olmamasi, baski ,tehdit, cehalet bunlarida göze almak gerekmezmi...:rolleyes: [/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE] 15 milyonu hepsi oy kullanıyor değil mi?:) |
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Arastirmada 6-7 milyon´u kullanmis´...:rolleyes:
(bu kötü...:rolleyes:)[/COLOR][/FONT][/B] |
Tamam işte neredeyse yüzde 50'si DTP'ye oy vermiş.Yüzde 39 alanın tek başına iktidar olduğu bir ülkede yüzde 50 ne demek sen düşün.kaldı ki bu son seçim sonuçları.Bir önceki seçimlerde yüzde 80lerin üstündeydi..
|
[QUOTE=Yiğiter;470032]Siz bu siyaset ötesi,gizli devlet politikalarını ya da gizli olayları,anlaşmaları nereden araştırdığınızı söyleyin de biz araştıralım..Yol gösterin,bir kitap,bir makale,gizli bir belge..Ne bileyim biz de araştıralım söyleyin de!:rolleyes:[/QUOTE]
[COLOR="Blue"]Sen yaşadıgın ülkeden haberin yoksa ben ne yapayım..Aklın var beynin var git araştır alakasız yorum yapana kadar..[/COLOR] |
[QUOTE=qio;470035]Yiğit yanlış anlamada sen nasıl bir hayal dünyasına sahipsin , senden güzel film senaristi olur. Dkda senaryoyu yazmışsın , oynamışsın :)[/QUOTE]
[COLOR="Black"]İstersen sana da bi senaryo yazayım..Oku oyna boşsun galiba...[/COLOR] |
[QUOTE=Yigit_07_58;470310]AKP liymiş babababa Mhp limi olayım haydut takımı..[/QUOTE]
[B][I]Güzel kardeşim:) Sana şu partili bu partili ol demiyorum... Hayut senaristi seni:D...[/I][/B] |
[B][I]Nerden?:) Hayırdır arkadaşım şimdide kendini Hezarfen Ahmet Çelebi mi sanıyorsun...:)[/I][/B]
|
[QUOTE=Yigit_07_58;470318][B]metin gettirme simdi yanına kırmayım kafanı..[/B][/QUOTE]
[B][I]Tmm. abi kızma hemen...:) Çakma Polat ALEMDAR senii...:) Şiddete hayır..! Kardeşim zamanın da şu dizileri yasaklasalardı şimdi daha efendi nesillerle tartışırdık...:)Sakalımız yokki RTÜK'e söz dinletelim...:) Sanal alemde bile kafası bozulan uçuyor, asıyor, vuruyor, kesiyor..:) Perşembe akşamları Kurtlar Vadisi yerine keşke Casper'ın çizgi filmini koysalar, hiç yoktan o duvarlardan falan geçiyor, bunlar gibi Başbakan vurup Paşa'nın helikopterini düşürmüyorlar...:)[/I][/B] |
[QUOTE=Sivasprensi;469926]devlet içinde devlet olmaz adamlarin rüyalarinda göremeyecegi seyleri altin tepsiyle önlerine koyan zihniyet verdigimiz oylar haram olsun.kalleslik olmasa işin içinde muhsin reisin neden hemen ölmesinden sonra ortaya attilar bu aciligim sacmaligini??bu milllet size bi acilir görürsünüz ondan sonra:d[/QUOTE]
Ben size bir açılırım o zaman Türklük neymiş görürsünüz Türklük atarım keserimle olmaz yıllardır biz bunu yaptık Kürt vatandaşlarımıza hiç inkar etmeyelim boşuna Kürtler sorun oldu evet sürekli isyan çıkardılar Türkler isyanları bastırmaya çalıştı ana işte beceremedi Türklerin bir yerde yanlışı var Hiç bir ırk suçsuz masum değildir herşeyin karşılığı verilmiştir kendimizi kandırmayalım Türklükle övüneceğinize övündüğünüzün hakkını verin derim size. Türkiye Büyük Devlettir.. |
[QUOTE=Yigit_07_58;470316]Metin sana burdan bi uçarsam kardesi gorursun:=))[/QUOTE]
[B]kişisel yorumlarınız hiçte hoş değil daha güzel yorum ve yazılarınızla konuyu tartışsanız bence daha güzel olur bizlere yakışanda bu olmalı [/B] |
Şu Yiğit denen kendini bilmezi hala neden banlamadınız yahu?
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 00:50. |